NOI COMENTARII

emigrantul – asertiunea dvs. ca autonomia universitara ar incuraja formarea de “clanuri familiare” mi de pare exagerata. Asemenea “naravuri” nu tin de autonomia, sau nu, a structurilor universitare. Ele au existat si in vechiul regim. Asa cum nu trebuie exagerat nici din acest punct de vedere. Sunt exemple cand sot si sotie au lucrat impreuna cu succes (vezi sotii Curie) sau cand fiul urmeaza profesia tatalui (profesorul Constantin Daicoviciu si fiul sau Hadrian). Totul este sa se respecte principiul promovarii pe criterii strict profesionale. Masura preconizata de actuala lege promovata de guvern duce la politizarea invatamantului, prin interventia factorilor administrativi atat in numirea directorilor de scoli si chiar si a rectorilor.

Victor motiunea de cenzura nu a fost un act inutil, chiar daca nu a trecut, neintrunind majoritatea. Conform reglementarilor existente, opozitia are posibilitatea sa depuna o singura motiune de cenzura pe durata unei sesiuni parlamentare. Cum opozitia este, de regula, minoritara – nu prea are sanse sa promoveze o astfel de motiune. Asta nu inseamna sa nu foloseasca un asemenea mijloc de lupta parlamentara, deci utilizarea tribunei Parlamentului. Asupra motiunii de cenzura, precum se stie, reprezentantii celor trei partide din opozitie au negociat timp indelungat, pana au ajuns la forma acceptata de toti si la convenirea asupra datei depunerii ei la Parlament.

In ce priveste asumarea raspunderii de catre guvern pentru Legea educatiei – aceasta a aparut ulterior depunerii motiunii de cenzura. Orice asumare a raspunderii pentru o lege inseamna eliminarea dezbaterii in Parlament a proiectului respectiv. In aceste conditiuni, opozitia are o singura posibilitate – sa introduca o motiune de cenzura (urmare, de asta data, a initiativei guvernamentale !) – ceea ce inseamna posibilitatea de a provoca o dezbatere !

Asumarea raspunderii de catre guvern – in conditiile in care legea se afla deja in dezbaterea comisiilor de specialitate de la Senat si avea toate sansele sa intruneasca o sustinere majoritara, in urma unei activitati constructive care aducea imbunatatiri de esenta legii – a fost un act abuziv si si nemotivat. Este o lege mult prea importanta care vizeaza un sistem delicat – sistemul de invatamant – si care nu poate fi expediat cu usurinta. Despre prevederile inacceptabile ale proiectului de lege sustinut de guvern s-a vorbit pe larg.

Dezbaterea bugetului va fi un alt prilej de confruntari, care poate si ea sa reprezinte un vot de incredere sau de neincredere in guvern.

Acestea sunt procedurile parlamentare si nu inteleg nedumerirea pe care ti-a creat-o precum si suspiciunile fata de actiunea opozitiei.

Altminteri, opozitia este in minoritate. Daca ar judeca initiativele sale doar prin prisma rezultatului posibil al votului ar insemna sa nu mai intreprinda nimic si sa nu mai  foloseasca procedurile parlamentare care ii stau la indemana !

In legatura cu “lasitatea” unor parlamentari, aceasta are explicatii multiple. Cazul cel mai flagrant este acela al celor ce si-au tradat mandatul incredintat de alegatori, trecand in “banca puterii”. Ceilalti, este clar ca-si apara “scaunul” de parlamentar.

Eu nu as fi la fel de aspru in judecarea unor impreciziuni in exprimare.

Se mai intampla!

Ponta si-a exprimat doar nemultumirea fata de unii parlamentari, care in discutii particulare afirmasera ca vor vota motiunea de cenzura ca, apoi, sa se afle ca li s-au oferit de catre guvern  unele avantaje, pentru a-i “motiva” sa nu voteze motiunea. Din pacate, paractica “cumpararii votului” – atat la alegatorii simpli – si iata, chiar si la parlamentari – s-a cam incetatenit !

Un partid din opozitie, chiar daca ar vrea, nu poate oferi asemenea “atractii”. Asa incat a fost incorecta afirmatia ca “Ponta ar fi incercat sa-i “ademeneasca” cu ceva pe unii pdl-isti”!

fragmentariumpolitic – subscriu la analiza dvs.

O noua majoritate parlamentara, singura care ar putea duce la o schimbare de fond, nu va fi posibila decat ca urmare a unor alegeri – fie ele preliminare sau la termen.

Alegerile preliminare ar avea avantajul ca “ar scurta boala” provocata de actuala guvernare, dar pentru a le provoca, ar fi nevoie ca o majoritate dintre parlamentari sa voteze impotriva guvernului, inclusiv sa respinga doua formule de candidati propusi ca prim-ministri desemnati de doua ori succesiv de presedinte. Acum nu exista o astfel de majoritate . S-ar putea ca in iarna, o agravare a situatiei economico-sociale la care este supusa populatia tarii, sa genereze o asemenea presiune asupra parlamentarilor care sustin azi guvernul si care sa conduca la o asemenea schimbare.

Altminteri, urmeaza sa mai asteptam inca doi ani pana la alegerile la termen, de la finele anului 2012.

Theodora – campania impotriva PSD este stimulata in mod interesat.

Nu este ilegala ideea creerii unui post TV, dar este nerealista. In primul rand pentru ca PSD nu dispune de asemenea mijloace financiare. Apoi, pentru ca, in general, nici macar presa scrisa de partid nu a rezistat.

Victor – in general, sunt corecte observatiile tale privind mentalitatea reflectata in formula “sistemul e de vina”.

Numai ca nu pricep de ce « stanga » e de vina ?

Tocmai stanga este aceea care vrea sa construiasca o veritabila societate civila. Stanga doreste implicarea statului in asigurarea unui echilibru necesar intre dezvoltare si eficienta economica pe deoparte si dezvoltare echitabila, sociala pe de alta parte. Ea este promotoarea conceptului de economie sociala de piata si a unui model social care sa diminueze polarizarea sociala (este ceea ce constati ca au reusit tarile scandinave).

fragmentariumpolitic interventia dvs. raspunde tocmai acestei teme la care m-am referit mai sus si citatele din economistul Kenneth Arrow, sunt binevenite. Dupa esecul celor doua extreme , cea care a dus la prabusirea sistemului de tip sovietic in 1989, care ignora piata dorind sa o substituie prin birocratia de stat si cea care a generat ultima criza economica de sistem din 2008, prin promovarea fetisului pietii si inlaturarea factorilor de corectare si reglementare a pietii – se va impune o a “ treia cale”, cea social-democrata, bazata pe stat social, economie sociala de piata si democratie sociala. Corect !

Sibilla Adrian Paunescu trece prin momente grele. Sa speram ca organismul sau va reusi sa reziste acestor incercari. Aparitiile sale, de pe patul spitalului, atat in presa scrisa cat si , asa cum spui tu, la radio – este o proba a spiritului sau de luptator. Sa-i uram insanatosire grabnica !

Declaratia “Consortiului Universitaria” in legatura cu  efectele nefaste ale Legii Educatiei, sustinuta de guvern – a fost prezentata si la reuniunea festiva a Universitatii A.I.Cuza de la Iasi. Au dreptate in aprecierile lor privind politizarea invatamantului si efectele incalcarii autonomiei universitare.

Bibliotecaru e un fel de-a spune ca moldovenii trag vreun profit din inundatii, prin obtinerea de despagubiri pentru suprafetele inundate. E de preferat sa se evite inundatiile prin amenajarea de diguri si incinte (poldere) inundabile dirijat.

Marcusnu este doar o atitudine servila ci si o permanenta oscilatie a acestor atitudini, in ultimii doi ani. Incearca o legatura cu colaboratorul meu apropiat – dl. Victor Opaschi – tel. 0740 231 320.

exasperateste o gluma : Basescu – “sef sl opozitiei”. Aprecierile sale critice la adresa parlamentarilor PDL, care au votat legea privind reducerea TVA la alimente “din greseala” – sunt intr-un fel meritate.

Advertisements

17 Responses to “NOI COMENTARII”

 1. Majoritatile versus interesul national « Dum spiro, spero Says:

  […] POPORUL ESTE NORODUL SI NU TAGMA JEFUITORILOR. […]

 2. Nevoia de doftori a social-democraţiei mioritice « Sfinxul Says:

  […] ILIESCU – ECHILIBRU NOI COMENTARIISCURTE […]

 3. emigrantul Says:

  Domnule Ion Iliescu,

  Nu cunoasteti situatia din invatamintul universitar romanesc. Clanurile au devenit o ciuma care il devoreaza. Mai la fiecare catedra exista rude. Numai la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii Bucuresti (peste drum de palatul Cotroceni) eu stiu peste 30 profesori de diverse grade rude cel putin doi cite doi sau sot si sotie. Este extrem de mult intr-o facultate ca 15 profesori sa-si aduca fiecare cite o ruda, minim.

  Doar pentru faptul ca Marie si Pierre Curie au lucrat cu succes impreuna asta nu inseamna ca fiecare universitate din Romania trebuie sa fie ticsita cu sute de rude. Exemplul celor doi laureati ai premiului Nobel este absolut nerelevant. Este ca si cum cineva ar incerca sa justifice monarhia ereditara dind drept exemplu pe Alexandru Macedon, fiu de rege si in acelasi timp cel mai mare general din istorie. Evident, a fost o intimplare, o exceptie rara ca si in cazul sotilor Curie.

 4. Mihnea Georgescu Says:

  Interesantă evocarea lui Hadrian Daicoviciu. Ţin minte că am citit de mic lucrarea lui, Dacii, de la celebra BPT…

 5. Theodora Says:

  Domnule presedinteIon Iliescu,
  Stiu ca in acest moment PSD nu dispune de mijloace financiare pentru a deschide o televiziune.
  Nu pot insa sa nu ma gandesc, atunci cand PSD-ul este atacat de moderatorii televiziunilor pe care eu le consider libere de Basescu Traian, ca ne-ar fi prins tare bine o televiziune care sa prezinte situatia reala.
  Vreau sa ii urez si eu, din tot sufletul, maestrului Adrian Paunescu urari de insanatosire.
  Va multumesc pentru raspuns!

 6. Marcus Says:

  @Stimate Domnule Presedinte,
  Va multumesc mult, am luat legatura, astept un raspuns. Un mic cadou pentru astazi :) :

  Badea & Ciutacu Versus CNA

  Suparat pe libertate si visand la dictatura
  Chiombu-si trase in ograda CNA pentru cenzura.
  O cenzura selectiva pentru Badea si Ciutacu
  Care-l bat zilnic cu vorba in speranta ca-l ia dracu.

  Organ bun, platit regeste, format numai din ratati,
  Jurnalisti respinsi de presa, erijati in mari jurati.
  Ploua cu amenzi, diluviu, cum deschide Badea gura
  Sau cand Victor, scriind Nuţica, foloseste tastatura.

  Fara noima sau rusine, pe modelul comunist,
  Vor tacere sa impuna pe-un scenariu securist.
  La cate amenzi platira Mircea Badea si Ciutacu
  Am putea iesi din criza far-a mai beli saracu’.

  CNA-u-n mare forma a-nvatat bancul cu sapca
  Urecheatu’ luand bataie, de golani fiind luat cu japca.
  Au, n-au treaba ceneistii si-au luat tinta in vizor
  Pe motiv de vorbe grele si pamflet la dictator.

  Numai ca de la o vreme fiind satui de chelfaneala
  Iepurii si-au luat o sapca si raspund dur la mardeala.
  Fani, puhoi in toata tara, si-au atras in timp cu sacu’
  Ce asteapta cu-ncordare un protest nasit de dracu’.

  De-au vrut circ, circ o sa aiba, cu actori unu’ si unu’
  De turbare, sus in dealu-i, va musca din pumni nebunu’.
  Poate asa ii va veni mintea sa-nteleaga ce-i cu presa
  Libera sa-si spuna of-ul, chit c-a lui este adresa.

  sa fiti iubit si sanatos
  marcus

 7. Sibilla Says:

  Pacient

  Eu nu am sa ma fac bine niciodata,
  Mereu voi suferi de-o boala grea,
  Simtindu-mi constiinta vinovata,
  Ca nu e totul gata-n tara mea.

  Puteti sa ma-ntrebati: – Ce vrei, baiete ?
  In treburile mari de ce te bagi ?
  Am sa raspund milos si pe-ndelete:
  – Eu stiu ca imi sunt dragi cei ce-mi sunt dragi.

  Mi-am investit si nervi si timp si viata,
  In drumul car m-a ademenit
  Si-am acceptat sa dorm pe copci de gheata
  Si sa traiesc pe muchie de cutit.

  Puteam sa-mi fac in alte parti avere,
  Puteam sa fiu un bun european,
  Puteam sa ma inscriu la mamifere,
  Ins metabolic de la an la an.

  Puteam sa am un os cum au toti servii,
  Sa-l rod meschin si fara de idei,
  Dar epocii eu i-am cedat toti nervii
  Si ea nu-mi da nici drogurile ei.

  Eu sunt bolnav de Dumneavoastra, Tara,
  Eu sunt bolnav de Dumneavoastra, Neam,
  Nu e-nauntru hiba, ci afara,
  Traiam un veac labil daca eram.

  N-am dreptul la o mare suferinta ?
  Nu-mi dati cartela nici pentru prapad ?
  Ei bine-atunci in mine ia fiinta
  Un neam pe care voie am sa -l vad.

  Si n-am sa pot sa-ngadui niciodata,
  Acestui trup, nelegiuit al meu,
  Sa-nvete nebunia blestemata
  De a-i fi usor cand tarii ii e greu.

  Ca fluturele parasind omida,
  Cand vine peste toti o clipa grea,
  Sunt un atlant murind cu Atlantida
  Desi putea zbura,daca voia.

  N-aveti la dumnevoastra-n farmacie,
  Medicamente, boala sa-mi luati,
  Un singur leac imi trebuieste mie:
  Sa-i pot vedea pe ceilalti vindecati.

  Aceasta boala e o boala rara,
  Aceasta boala e o boala grea,
  Aceasta boala se numeste Tara,
  Si leacul este ea si numai ea…
  ( Adrian Păunescu )

 8. Marcus Says:

  La Loc Comanda, Calusu’ Nu Ceardasu’ Autonomiei !

  Singura formatiune politica parlamentara ramasa nesmenuita pana acum prin manevrele de alba-neagra ale lui chiombila era UDMR-ul. Sogorii maghiari au intrat pe cai mari la guvernare si, stiind ca pentru a putea sa mentina la Putere un guvern de handicapati de faima mondiala (vezi aprecierile din The Economist si nu numai), Basescu va satisface orice cerere a lor, oricat de antinationala si anticonstitutionala ar fi ea, au sarjat cu arma santajului politic al sustinerii parlamentare. Ba mai mult, in neghiobia lor, au votat cu doua maini masuri guvernamentale care au bagat in foame, frig si saracie si populatia de etnie maghiara, doar pentru a obtine niste rezultate care sa-i apropie de telul lor final, autonomia teritoriala cu finalitate in “independenta” tinuturilor ardelene cu populatie majoritar maghiara.
  Si chiombu’, baiat de baiat, a batut palma cu ei, le-a baut palinka, le-a mancat sunca afumata si le-a pupat dupa ceardas unguroaicele pe la sindrofii campenesti, si-a pus ciumpalacii portocaliii, la hoha, la treaba, in sensul de a-si asuma Legea Educatiei, pentru ca apoi, la un simplu “la loc comanda”, sa-i puna sa danseze din nou Calusu’ in loc de Ceardas si prin intermediul C.C. sa intoarca legea in Parlament.
  Motiv pentru care, la aflarea vestii, toti udemeristii in frunte cu Marko Bella s-au innegrit al dracu’ de tare de suparare si, pe cat de verzi erau de la culoarea partidului lor, pe atat de intunecati au devenit cand au inceput sa-si verse naduful pe nefericitu’ nanoboc.
  Cum adica, tocmai ei, erijati in lorzii fair play-ului esichierului politic dambovitean, consecventi pana la moarte conditiilor impuse de trocul politic facut cu chiombila (sprijin si obedienta parlamentara si guvernamentala contra pasi finali spre autonomie tertoriala) sa pateasca asa rusine si sa se lase facuti de acesta la buzunar mai abitir decat calatorii din autobuzu’ 323?
  Ei bine, da! Le-a iesit loialitatea si fair play-ul pe nas, iar acum sunt obligati sa joace “batuta pe loc”. De ce s-or fi crezut ei mai cu mot, in sensul ca nu vor pati ce-au patit liberalii sau social democratii atunci cand s-au inhaitat cu Basesu, numai dracu’ poate sa stie.
  Cert este ca pastisa caricaturala “Putin de ceas de buzunar” nu s-a dezmintit nici de data aceasta si dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta le-a tras-o maghiarilor de rad si curcile de ei si de strategia lor politica “infailibila”.
  M-a amuzat teribil aerul ofuscat abordat de cei cativa udemeristi care au iesit ieri pe sticla, nedumeriti de bucuria unora dintre concetatenii lor la aflarea vestii ca legea a fost respinsa.
  Daca nu stiu le spun eu de ce s-au bucurat milioane de locuitori din acest spatiu european in frunte cu d-na Andronescu si d-l Hardau. Pur si simplu pentru ca sunt romani si pentru ca legea care tocmai a fost respinsa cuprindea texte si dispozitii total antiromanesti si anticonstitutionale cu consecinte imprevizibile intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat asupra unitatii nationale a statului de drept Romania.
  Si unde mai pui ca sogorimea udemerista anuntase public faptul ca, daca nu se va reveni la nivelul salariilor de dinainte de ciomizarea basista, ei vor iesi de la guvenare la inceputul anului viitor? Asta dupa ce ar fi vazut legea trecuta cu brio, prin asumarea raspunderii.
  Iaca n-a fost sa fie, de retras mai mult ca sigur ca o vor face, dar cu buza umflata si cu buzunarele lucrate pervers ca la Targu Ocna de Nasu’ Basescu.
  Ca nu trebuie sa faci sub nicio forma aranjamete sau trocuri politice cu chiombu’, deoarece asta n-are mama, n-are tata, ba mai e dus un picut mai mult si cu sorcova si te injunghie pe la spate cand ti-e lumea mai draga si crezi ca l-ai prins pe Dumnezeu de picior, au ajuns s-o stie si pruncii nenascuti din Romaia, dar sa te apuci sa votezi si masuri care sa loveasca crunt in propriul electorat, asta numai ungurii au putut s-o faca.
  Asa ca, ia de la Basescu, Bella!
  Cat despre nea Basescu se mai poate trage inca o concluzie: acest individ este atat de decazut moral incat nici macar o tradare nationala nu poate duce pana la capat (sic!).
  I-a mai ramas acum sa-i degradeze pe alde Izmana si Ontanu pana la nivelul de soldati prosti, neinstruiti si poate considera ca s-a revansat cu brio, in stilu-i caracteristic, in fata celor care l-au ajutat sa-si formeze o majoritate parlamentara pe placul lui.

 9. Ovidiu Says:

  Traian Băsescu: “Dacă Nicolae Ceauşescu stătea numai 10 ani, era un mare preşedinte în istoria românilor”. A spus la B1 TV

 10. mgabim Says:

  Nu pot sa cred ca un OM atit de deosebit a trecut in nefiinta!
  Dumnezeu sa-l odihneasca!

  PS. stiu este absurd sa vorbesti de politica in aceste momente, dar acest om v-a lasat ceva de urmat sper sa nu-l dezamagiti!

 11. Marcus Says:

  De Ziua Ta, Traiane!

  Multi ani iti doresc, Traiane, cu bratari la-ncheieturi
  Pan-o rugini inox-ul si-ti va face bataturi.
  Sa privesti printre zabrele, jinduind dupa pachet,
  Sa-ti pui fundul la bataie, concurent la “Miss Borfet”.

  Sa ai parte de plimbare doar o ora, insotit,
  De zdrahonii cu pulane, iute pusi pe otanjit.
  Sa ai pat legat cu lanturi de perete peste zi
  Doar cu vorbitor la luna, sa ai parte de copii.

  Chiftelute, din elastic, sa-ti parvina peste zid
  Zeama lunga si-arpacasu’, aliment sa ai in blid.
  Iar de vrei corespondenta, sa astepti din Targusor,
  Ravasel semnat Lenuta, sa-ti aline al tau dor.

  Si iti mai doresc, Traiane, nopti cu tine ca saltea
  Tabacindu-te gealatii, incantati de muhaia.
  Mai ma rog de sanatate, far-alcool, in abstinenta
  Zile-n ger sau in dogoare, pe platou sa faci prezenta.

  Caci la raul ce facut-ai cat o tar-ai birjarit
  Loc mai bun pentru odihna, altul nu-i mai nimerit.
  Asta de n-o vrea frac-tu’ Mircea, ofertant de loc de veci,
  Sa te gazduiasca-n tihna, intre patru dale reci.

  Sa ma ierti de-ntarziere, pentru dar in rime scris
  As fi vrut versuri alese la asa distins proscris.
  Mi-a iesit, precum vezi bine, o naiva poezea,
  In care-ti aduc omagiu, pentru-asa o viata grea.

 12. Marcus Says:

  Ne Mor Titanii

  A spune acum Vorbe, dupa ce Parintele Lor s-a stins din viata, ar fi o adevarata blasfemie.
  Sa Te Ierte Dumnezeu, Nemuritorule, Si Sa Te Odihneasca In Pace Si Tihna In Vesnicie!

  Ne mor Titanii tarii, se duc neconsolati,
  Ca lasa-n urma un pamant, condus de scelerati.
  Si c-ale lor povete si sfaturi de bun simt
  Au fost batjocorite si sfaramate-n dinti.

  Ne mor Titanii tarii, ne moare si cultura
  Batjocorita astazi greu, tratata doar cu ura.
  De clauni insensibili, lasi, ajunsi stapani pe tara,
  Traind doar prin osane si in fals, votati a doua oara.

  De ce va duceti, oameni buni, lasand in loc doar ticalosi,
  Mici epigoni de doi arginti, vanduti unor jegosi?
  Mai stati cu noi, nu va grabiti, locul in Rai asteapta
  Nu ne lasati flamanzi si goi, tratati ca o otreapa.

  Caci de n-avem paine si nici tol, al vost’ cuvant e hrana
  Ce ne mentine pe pamant ca o cereasca mana.
  Datori va suntem pentru tot ce vine din cultura
  Mai stati cu noi, nu va grabiti, suntem satui de ura.

 13. anca Says:

  din pacate, organismul sau a cedat in fata unor atacuri interne multiple. se pare, ca si netratate la timp…credea, probabil, ca spiritul singur va invinge boala.
  a fost un geniu, un urias al literaturii romane! nimeni si nimic nu ii va putea lua locul, din cultura romana.

  Dumnezeu sa il odihneasca! Dumnezeu sa ne ocroteasca si pe noi…

  Nimeni Nu E Singur Pe Pamant

  “Nimeni nu e singur pe pamant,
  Cineva in grija lui il are,
  Nici cei singuri-singuri nu mai sunt
  Daca are umbra fiecare.

  Singur stai in casa si gandesti
  Ca esti singur fara mantuire,
  Dar in pragul casei parintesti
  Se aude-un greierat subtire.

  O scrisoare-ti fosneste-n maini,
  Un postas la usa ta mai bate,
  Latra-n departare niste caini,
  N-ai sa mai cunosti singuratate.

  Asta este boala cea mai grea,
  Dar de ea instantaneu se scapa,
  Cand in plinsa sete, cineva
  Iti aduce un pahar cu apa.

  Umbre jos si norii sus pe cer,
  Cai pascand si soarele in scapat,
  Om stingher in drum spre om stingher

  Nimeni nu esingur pan’ la capat.”

 14. Bibliotecaru Says:

  @ Ion Iliescu
  Nu pot să cred că nu aţi înţeles ce am spus.
  “Profitul” inundaţiilor constă în seriile de date obţinute, date care permit modelarea numerică a cursurilor de ape. Tocmai aceste date folosesc la construirea digurilor şi polderelor.

 15. Theodora Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/11/05/adrian-paunescu-va-trai-vesnic-in-inimile-noastre/

 16. Marcus Says:

  Pana Cand, Lichelelor?
  Filed under: Revista presei in versuri naive — Marcus @ 13:27 Modifică

  Limba noastra stramoseasca a ajuns marfa de troc,
  Pentru honvedul din pusta si-un guvern de iarmaroc.
  Izgonita e din scoala si-aruncata la gunoi
  De maghiari pusi pe revansa si ai chiombului slugoi.

  De milenii ne-a fost vatra, inteles si indrumar
  Pe faras e data-afara de betivul marinar.
  Cu ce ti-am gresit, Doamne, aspru sa ne pedepsesti
  Sa fim muti, legati la gura la pretentii unguresti?!

  De ce noi, in tara noastra, mostenita din strabuni,
  Suntem azi tratati de jeguri si batjocoriti de huni?!
  Nicaieri in lumea asta, unde lege-i Constitutia,
  N-ai sa vezi asa tradare, surata cu prostitutia.

  Este scris in Legea Mama si pecetluit in sange
  Limba noastra e regina, nimeni n-are a se plange.
  Dar la noi e ca la dracu, pentru-a jecmani in voie,
  Guvernantii-si vand si limba, lasand tara in nevoie.

  Chit ca au pita si slana din pamantul romanesc
  Ungurii ne-omoara graiul si in veci ei uneltesc.
  Cum sa faca, ce sa dreaga, ca-n tinut zis secuiesc
  Sa intram cu pasapoarte, in chiar leagan romanesc.

  Si-au gasit partasi la crima o sleahta de derbedei
  Hoti, borfasi si pusi pe spaga, camarila de misei.
  Gata pentru a-si rotunji averea sa ne vanda la taraba
  “Paturicii” lui Basescu cu cont mare sa se aleaga.

  Pana cand, frate romane, vei privi cu nod in gat
  Cum smenarii te lucreaza ricanandu-ti tamp din rat?
  Ai un Imn care te-ndeamna ratiunea sa-ti trezesti
  Si sa fii stapan in tara, nu la sluga sa slujesti!

  Ai ajuns ca mostenirea-ti, lasata prin testament,
  Azi sa fie-amenintata, negociata de-un dement.
  Limba ta, sacra comoara, de-i tratata de gunoi
  Iesi in strada, striga-ti of-ul si ia-ti dreptul inapoi.

  Nu-ti da tie Ultimatum si nici data-n calendar
  Ungur cetatean in tara-ti complice c-un marinar.
  Tu esti cel care decide, ca popor majoritar,
  In ce limba-ti multumeste ungurul veleitar.

 17. gellini Says:

  Nu vrem noi maghiarii sa fim o masa de manevra a udmr-ului ,sau a guvernului boc deoarece prin noua lege a invatamintului limba romana devine neoblgatorie si vom fi tentati sa n-o mai invatam, devenind handicapati in romania, fiind condamnati sa traim in enclave.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: