SCURTE APRECIERI

Mihnea Georgescu, Gabriela Savitsky, disica, si Sibilla realmente, reuniunea aniversara de la Iasi si manifestarile consacrate Universitatii Iesene la 150 de ani de existenta au avut o veritabila tinuta academica. Ele ne-au scos cumva, pentru cateva clipe, din mizeria morala care ne inconjoara la tot pasul si din primitivismul abordarii problemelor societatii noastre de catre actuala guvernare.

Marcus aprecierile dvs. reflecta perceptia publica despre modul nedemn in care s-au comportat parlamentarii care sustin guvernarea in fata motiunii de cenzura. Ca dealtfel si guvernantii. Incercarea penibila a premierului Boc de a-i atribui lui Victor Ponta ceea ce facuse chiar el – si anume “mituirea parlamentarilor” – a fost edificatoare.

La fel de inexplicabila a fost decizia guvernului de a-si asuma raspunderea pentru un proiect de Lege a Educatiei – aflat in plina dezbatere parlamentara (in faza finala la Senat), unde avea sansa sa capete o forma acceptabila.

Aceasta ignorarea a opiniilor provenite din randul celor ce lucreaza in invatamant este strigatoare la cer.

La Iasi, reprezentantii mediului universitar si-au exprimat deschis dezaprobarea fata de modificarile preconizate de noua lege, care anuleaza printre altele autonomia universitara – achizitie esentiala a schimbarilor produse dupa 1989. Dar, si modificarea structurii invatamantului preuniversitar – renuntarea la cele trei cicluri, de cate patru ani, consacrate invatamantului primar, gimnazial si liceal, este total nejustificata !

Aceasta superficialitate in abordarea unui domeniu esential al societatii noastre, acum la inceput de secol XXI, cand educatia, pregatirea stiintifica a tinerei generatii sunt vitale pentru progresul societatii – este de-a dreptul inacceptabila. Ca si aroganta si ignorarea opiniilor oamenilor avizati  cu care guvernantii se prezinta in fata opiniei publice.

Acest lucru va produce mari daune invatamantului care si asa se zbate in nevoi.

Fara indoiala ca aceasta lege nu va putea rezista. Se va impune, in mod obligatoriu, modificarea ei radicala, in concordanta cu realitatile si nevoile concrete ale acestui sector vital al societatii.

Theodora Este corecta replica pe care i-ai dat-o d-nei Vass (ca si din partea celor ce au intervenit pe blogul d-tale) .

Este, intr-adevar, flagranta asertiunea d-nei Vass privind asa-zisa “compasiune pentru cei ce muncesc”- exprimata – prin ce?:

– prin desfintarea de locuri de munca ? ;

– prin reducerea arbitrara a salariilor ?

Curat politica de dreapta !!!

Mgabim (din Chicago)  – Observatii interesante, la emisiunea d-nei Firea, unde se incerca plasarea raspunderii pentru “insuccesul motiunii de cenzura” pe seama opozitiei. Ba, se mai “invocau” si reprosuri reciproce intre reprezentanti ai PNL si PSD – manevra abila dar vicioasa; incercare de folosire a vechiului procedeu : “DEZBINA SI STAPANESTE” !

In ce priveste utilizarea la astfel de emisiuni a acordarii de “note” – mi se pare de-a dreptul puerila !

 

Advertisements

17 Responses to “SCURTE APRECIERI”

 1. emigrantul Says:

  Autonomia universitara a fost una din marile erori facute de cei care au preluat puterea in 22 Dec. 1989

  De ce? Pentru ca institutiile de invatamint superior, si ma refer la cele de stat, s-au umplut de clanuri, familii intregi ajungind sa detina posturi in cadrul aceleiasi universitati. Fenomenul este generalizat la nivelul intregii tari. Autonomia universitara a facilitat mult intelegerile si tirgurile obscure pe plan local astfel incit s-a ajuns in prezent la o adevarata bataie de joc, rude apropiate ale unor profesori (unii capabili) ajungind sa impinzeasca o universitate desi persoanele respective sunt incompetente. Studentii sunt obligati astfel sa suporte prestatia mizerabila a nevestei, fetei, baiatului, ginerelui, norei, nepoatei unui sef de catedra.
  Invatamintul superior trebuie neaparat centralizat. Daca conducerile universitatilor sunt numite de la minister si schimbate periodic, sa spunem o data la 4 ani, va fi mult mai greu pentru clanuri sa se formeze din simplul fapt ca noua conducere nu are nici un fel de obligatii fata de profesorii din universitate intrucit nu ei au ales-o.

  Citat Ion Iliescu:
  La Iasi, reprezentantii mediului universitar si-au exprimat deschis dezaprobarea fata de modificarile preconizate de noua lege, care anuleaza printre altele autonomia universitara – achizitie esentiala a schimbarilor produse dupa 1989.

  Articole despre clanuri universitare:
  1) http://old.cotidianul.ro/universitatea_politehnica_si_a_depasit_planul_la_clanuri-4584.html
  2) http://www.romaniacurata.ro/clanurile-din-universitatiunele-taiate-altele-lasate-920.htm

 2. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  Inca o intrebare: explicati-mi va rog rostul depunerii ultimei motiuni de cenzura la timpul respectiv atata vreme cat se stia ca guvernul isi va asuma raspunderea pe legea educatiei si ca atare putea fi folosit intai acest prilej. Admitand ca motiunea nu ar fi avut succes, din punct de vedere tactic poate ar fi fost un plus pentru ca UDMR s-ar fi vazut cu sacii in caruta adica cu legea care le permite ce le permite trecuta si ar fi existat si timpul fizic necesar pentru a pregati urmatoarea motiune. Am senzatia ca s-a folosit un cartus efectiv fara rost si cu buna stiinta. Nu inteleg graba mai ales ca o chestiune de tipul motiune nu trebuie sa cada in derizoriu. Cand lovesti ii extermini nu o faci asa in joaca. Si atunci nu pot sa nu ma intreb, PSD chiar vrea la putere sau ii lasa pe astia sa-si sparga capul intai si in rest culeg puncte pretinzand ca pe ei chipurile ii intereseaza de popor? Este si asta tot politica dar unii ne punem intrebari legat si de onestitate. Pana la urma cred ca singura solutie este aparitia liderilor din cadrul societatii civile. Chit ca stiu ca asa ceva nu se va intampla curand.

  Pe de alta parte, nu cred ca ceea ce este permis poate fi numit nedemocratic. Ma refer la decizia grupurilor care sustin guvernul de a nu vota. Ca este nedemn pentru cei care s-au supus, sunt de acord dar nu nedemocratic. Punctul lor de vedere este firesc pe undeva: cei care nu mai doresc sa sustina actualul guvern sa isi asume raspunderea, sa o faca la vedere nu pe furis. Daca ei sunt lasi si le este frica asta nu inseamna ca cineva i-a impiedicat sa voteze. Nu putem specula un sistem smecheresc, cel putin asta este parerea mea. Cred ca ii disculpati pe parlamentari afirmand ca li s-a impus ceva. Nu li s-a impus nimic. Dorinta fireasca a conducerii partidelor care formeaza puterea a fost sa ii stie pe cei care nu mai vor Boc. Ce era asa de greu sa o faca pe fata? Sigur ca ei ar fi dorit sa joace la doua capete dar nu este ok. Faptul ca nu si-au asumat raspunderea de a vota la vedere este o dovada de lasitate si este numai vina lor a parlamentarilor. Parerea mea. Si nu “parerea mea personala” cum spun toti incultii astazi.

 3. Victor Says:

  PS. Victor Ponta care mai este si procuror, ar trebui sa aiba proprietatea cuvintelor. Am ascultat declaratia lui cuvant cu cuvant o dat si i nca o data. O fi vrut sa spuna altceva dar din pacate a reiesit ce a reiesit. Nu este prima oara. Va reamintesc ca dupa ultimele alegeri pentru Cotroceni a afirmat ca PD-L a furat la vot si in comletare textual: “sistemul lor a functionat mai bine decat al nostru” de unde puteai deduce lesne ca PD-L a furat mai bine ca PSD.

  Eu nu cred ca dumenavoastra ati fi facut vreodata vreo greseala de tipul asta. Imi amintesc ca va acuzau astia de dreapta interpretandu-va orice vorbulita cu toate ca niciodata nu v-am auzit facand greseli de exprimare politica iar acum s-a ajuns de vorbeste asta care conduce vrute si nevrute. Eu inteleg ca ii place sa vorbeasca, sa se auda, ca este pe cai mari etc, dar intai sa invete. Asta se intampla cand pui la conducerea unui partid de talia PSD un tip de 30 si ceva de ani. Nu poti sa conduci cand in sub tine ai grei de talia lui Nastase si multi altii care mananca politica pe paine.

 4. Victor Says:

  Mai am ceva de scris pentru ca o fac rar si uit ideile. Asta este motivul pentru care scriu zece comentarii deodata. Oamenii au nevoie de repere precum sunteti dumneavoastra. La ultimul Congres PSD, stiu foarte sigur ca multi tineri v-au urmarit in mod special si inca cu foarte mare atentie. Am discutat apoi si reiesea foarte clar. Cand ati avut ultima interventie la Realitatea mi-au spus prietenii :”ma duc sa ma uit ca vorbeste bunicuta”. Ori asta este un exemplu elocvent ca predarea stafetei nu este intotdeauna cea mai buna solutie.

 5. De ce “Olteniţeanul fără moguli”? « Olteniţeanul fără moguli Says:

  […] bine, am încercat sa postez de câteva ori pe  “Olteniţeanul.ro”, opinii critice la adresa primarului, a viceprimarului, etc. Nu au apărut ! La începuturi apărea […]

 6. fragmentariumpolitic Says:

  Sfarsitul caii “stupid people”

  Ideas.ro-Reflectii social-democrate

  Poate fara sa vrea, stalinistul Silviu Brucan a caracterizat cel mai bine calea pe care avea sa fie impinsa Romania dupa Revolutia din 1989, cea a stupid people, generatia neoliberalista care i-a succedat celei comuniste dovedindu-se a fi la fel de irosita. Cum de a fost posibil ca, pornind de la idealurile marii schimbari din urma cu douazeci si unu de ani, sa se ajunga la ceea ce, azi, se vede cu ochiul liber a fi o deturnare de sens, o inselare a asteptarilor ?

  Capitalismul are inscrisa in matricea sa genetica semintele propriei sale pieiri. In goana nebuna dupa profit, modelul cresterii sale nestavilite se loveste brutal, mai devreme sau mai tarziu, de limitele lumii in care traim, de finitudinea resurselor, generand crize grave, cum este si cea actuala. Deoarece pentru capitalism nimic nu sunt mai de urat si mai de temut decat frontiera si regula, care deosebesc mediul omenesc de cel de jungla, nevoii sale de expansiune continua i-au fost aservite o serie de teorii de sustinere politica si economica. Impunand strambatatea, prin manipularea unor concepte al carora continut real a fost inlocuit cu unul asa-zis politically correct, a tintit deschiderea avutiilor natiunilor (Adam Smith) pentru a-i permite accesul si jefuirea libera a acestora. Globalizarea, pentru a-l parafraza pe Heidegger, nu este altceva decat dorinta de putere, ascunsa sub masca dorintei de schimb.

  Razboiul Rece a opus doua forme de capitalism, cel de tip anglo-saxon, de dominatie a capitalului privat, pe de o parte, si cel de tip sovietic, de dominatie a capitalului de stat, de cealalta parte. Dupa ce si-au dat mana pentru a infrange amenintarea comuna nazista, conflictul dintre capitalismul privat si capitalismul de stat (numit impropriu comunism) a fost inevitabil. Mai instinctual, prin exacerbarea individualismului, si mai rafinat, prin infolierea cu o tesatura mestesugita din forme-idei, capitalismul privat a devenit unica superputere. Momentul sau critic nu avea insa sa fie departe.

  Revolutiile est-europene din 1989 au fost privite cu speranta din interior, dar cu ochii lacomiei din exterior. Odata create bresele in sistemul totalitar, prin acestea au navalit haitele de pradatori ale capitalului privat, care, in scurt timp, au transformat Estul intr-un spatiu geopolitic si geoeconomic la fel de salbatic ca si Vestul. Romania a fost pusa sub calcaiul bancilor si corporatiilor, care au preschimbat-o intr-o tara de consumatori, iar o parte insemnata a muncitorimii, forta motrice a Revolutiei dar si cel mai mare perdant al acesteia, cat si a celorlalte categorii de salariati a fost brutal aruncata in masa amorfa a oamenilor de prisos. Devalorizarea fara precedent a muncii a reprezentat un adevarat moment de apoteoza pentru capitalul privat.

  Dupa aproape doua decenii de la revolutiile est-europene care au marcat sfarsitul capitalismului de stat, capitalismul privat este pe cale de a-i impartasi soarta, criza mondiala actuala avand un caracter sistemic. Pentru Romania, suprapunerea crizei cu o guvernare de dreapta incompetenta si corupta a facut ca aceasta perioada sa fie cea mai neagra din istoria sa postdecembrista. Statul a fost prins in tentaculele capitalului privat, devenind captiv, subordonat unor interese particulare. Rolul sau economic si social a fost substituit cu unul clientelar, printr-o reforma a statului care s-a sfarsit odata cu statul, dupa cum observa subtil liderul social-democrat Adrian Nastase. Urmarea statului captiv, luat in posesie de grup, a fost ca patura suprapusa a baietilor destepti a devenit singura stare sociala care prospera in vremuri de criza. Si, aceasta, in conditiile in care la antipodul bogatiei opulente a baietilor destepti saracia endemica face ravagii. Curbele de sacrificiu ale Guvernului Boc, care au lovit nemilos populatia, lasand neatinsa clientela politica, au pus sub presiune cazanul social, toate categoriile socioprofesionale protestand, rand pe rand, in strada. Cinismul basescianismului seamana tot mai mult, prin ignorarea sau manipularea protestelor sociale, cu cel al reaganomiei, care viza armatele de “coate goale” sau al thatcherismului, care califica protestele drept rezultat al “plictiselii”.

  Nu trebuie sa fii profet, ci este suficient sa fii lucid politic pentru a-ti da seama ca dezastrul economic nu poate continua fara riscuri sociale, si ca, preluand avertismentul presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, acumularea nemultumirilor va genera o explozie ca cea din ’89. Multiplicarea motiunilor de cenzura ale opozitiei si generalizarea si amplificarea protestelor sociale indica o adancire a crizei de incredere si de legitimitate a guvernarii de dreapta, al carei punct critic nu va putea fi depasit decat prin formarea unei noi majoritati parlamentare si a unui nou guvern. Care va fi noua cale pe care va trebui sa o urmeze Romania ?

 7. Theodora Says:

  Domnule presedinte Ion Iliescu,
  Va multumesc pentru raspuns si vreau sa adaug la comentariul scris de Mgabim ca nu doar in emisiunea doamnei Vranceanu Firea opozitia dar in special PSD-ul si Victor Ponta au fost declarati principalii vinovati de esecul motiunii de cenzura.
  In presa scrisa dar si la televiziuni s-a declansat dupa parerea mea un adevarat razboi impotriva PSD-ului si a lui Victor Ponta in special.
  Daca cei de la Antena 3 au ajuns sa atace atat de puternic PSD-ul atunci ce mai au de zis cei de la B1?
  Inca o data m-am gandit cu tristete ca PSD-ul ar avea nevoie de un post de televiziune. Este cumva ilegal?
  Cu deosebit respect
  Theodora Marinescu

 8. Theodora Says:

  Domnule presedinte Ion Iliescu,
  Un grup de bloggeri vor sa participe, ca invitati, la dezbaterea motiunii de cenzura pe Legea Educatiei.
  Am vazut ca la motiunea de cenzura din 27 octombrie asociatia “Liga pentru presedinte” a fost singura care a intrat fara probleme in Parlament desi existau mai multe liste care aveau aprobarea secretariatului general.
  Nu stim cum sa procedam ca sa nu mai fim opriti la poarta Parlamentului.
  Va multumim!
  Theodora Marinescu

 9. Victor Says:

  “Sistemul este de vina”

  O sintagma atat de draga romanului… O spune apasat ori de cate ori are ocazia, se spala pe maini de orice raspundere, despre implicare nici nu mai poate fi vorba pentru ca “sistemul” trebuie sa se ocupe de toate si apoi se mira ca in 20 de ani de libertate nu s-a intamplat aproape nimic bun la nivelul societatii.
  Daca ar trebui sa ma gandesc la un model, la o structura statala, la un “sistem” pe placul meu as spune ca exemplul social al tarilor nordice este destul de motivant. Pe de alta parte este drept ca pe romani nu-i vad fiindu-le bine in niciun fel de model pentru ca asa cum spuneam intr-un comentariu anterior exista probleme educationale si de perceptie a realitatii la nivelul individului. Am fost destul de clar cand am afirmat ca “sistemul” invocat de romani vesnic este, in cel mai bun caz, o notiune abstracta iar daca facem legatura cu bancul din postul precedent, “sistemul” este BOUL in viziunea omului de rand. In fapt, “sistemul” suntem noi toti. Altminteri ce ar putea inseamna “SISTEMUL”????

  Intotdeauna romanul da vina pe ceva, pe cineva, a devenit asa cum reiese si din banc, o trasatura nationala. Elocvent este momentul actual de criza profunda , criza atat economico-finaciara cat si sociala. Daca nici acum romanii nu cauta in interiorul lor iesirea ci asteapta para malaiata de la pesedisti sau alte glume de politicieni, eu zic ca reiese cat se poate de clar ca tara asta refuza sa se trezeasca, sa vada realitatea. Cand si daca romanii vor intelege ca rezolvarea problemelor cu care se confrunta nu poate veni decat de la ei insisi atunci de abia se va putea spune ca suntem pe drumul cel bun. Sunt extrem de sceptic in speranta unei astfel de perspective. Romanii nu inteleg ca ei insisi trebuie sa se organizeze, sa isi organizeze statul , comunitatatea, familia, dupa cum doresc sa traiasca si accepta sa se lase prostiti iarasi si iarasi de aceeasi politicieni care ne conduc din ’90 incoace si care si-au demonstrat potenta. Stanga romaneasca este mai vinovata decat dreapta pentru ca incurajeaza acest tip de gandire sau “non-gandire” mai degraba atata vreme cat ei pretind ca pun OMUL in centrul constructiei statale. Ori daca iti pasa cu adevarat de OM incerci sa-l constientizezi indiferent de pretul platit. Incerci sa-i prezinti situatia reala si nu te sfiesti sa pui degetul pe rana sa arati ca mentalitatile trebuie sa se schimbe, sa evolueze, ca este o gandire toxica cea actuala in care romanul se uita intotdeauna la altii, la sef, la director s.a.m.d. pentru a i se rezolva problemele. Nu exista initiativa civica, nu exista interes, nu exista implicare iar politicienilor le convine de minune. Prefera sa nu le spuna romanilor adevarul si anume ca suntem intr-o profunda criza mult mai grava decat cea economico-financiara, si anume o criza educationala, o criza de caractere. Provocarile acestui inceput de secol par a fi extrem de nelinistitoare si, din pacate, romanii se gasesc in pozitia celui nepregatit sa negocieze cu problemele ce au aparut si si cele care vor urma. Cred ca un adevarat lider trebuie intai de toate sa isi constientizeze oamenii in ce situatie sa gasesc, sa faca o analiza pertinenta si abia apoi sa treaca la ceea ce reprezinta singura solutie -demonstrat istoric- pentru o eventuala rezolvare. Este vorba despre educatie. Altminteri ameteli de genul “veti trai mai bine daca ne votati pe noi” sunt extrem de toxice pentru ca induc la nivelul mentalului colectiv ideea ca altii ne pot rezolva propriile probleme.

 10. interbelica Says:

  …sa lasam acum politica si sa ne mai descretim fruntile privind in urma. Doamnelor si domnilor, va prezentam INTERBELICA!
  http://interbelica.wordpress.com

 11. fragmentariumpolitic Says:

  A treia cale

  Ideas.ro-Reflectii social-democrate

  In peregrinarile sale pe pamant, Dumnezeu s-a oprit si la casele unui american, unui rus si unui chinez. Cum primii doi se aflau in vrajmasie, acuzandu-se reciproc ca soarecii unuia distrugeau culturile celuilalt, Dumnezeu le-a dat la fiecare cate o pisica, de culoare neagra pentru american si de culoare rosie pentru rus. Deoarece chinezului nu avea ce sa-i dea altceva, i-a dat munca si intelepciunea, pe care nu le luase nimeni. Vrajba dintre cei doi nu s-a terminat insa, ci doar s-a mutat de la soareci la pisici. O vreme, culturile acestora si-au mai revenit, gratie pisicilor care le aparau de rozatoare. Ziua prindeau soareci, iar noaptea, cuprinse de amocul pisicesc, se iubeau, ferite de ochii stapanilor, pe campurile chinezului. Dupa un timp, culturilor americanului si rusului au inceput sa le mearga rau. Pisicile lor, de boala, de batranete sau din alte cauze, nu mai prindeau soareci. In schimb, cele ale chinezului au inceput sa arate din ce in ce mai bine, fiind aparate de niste pisici brun-roscate, care aparusera intre timp si care prindeau soareci ca nimeni altele.

  Cu siguranta, ati inteles ca aceasta istorisire este un update al celebrelor cuvinte “Nu conteaza daca o pisica este neagra sau rosie, important este sa prinda soareci“, apartinand inteleptului reformator chinez Deng Xiaoping. Dupa cateva decenii de cand au fost rostite, astazi stim ca, pastrand comparatia, noua pisica brun-roscata, rezultata din incrucisarea celei negre cu cea rosie, este mai performanta decat oricare dintre cele doua in prinderea soarecilor. Dupa criza comunismului si neoliberalismului, cam in aceiasi termeni se pune si problema noii cai de dezvoltare economico-sociala. Dupa un mars lung, presarat de saracie si violenta, descris foarte bine de Rana Mitter in Calea amara a Chinei, China si-a ales un nou drum, de mijloc, caruia ii datoreaza saltul spectaculos in modernitate. Pentru cei care ar continua sa citeasca intr-o cheie ostile schimbarile din China le-ar fi foarte potrivite cuvintele autoarei citate, potrivit carora orice individ inteligent ar trebui sa stie ca acei copii chinezi nu urasc pe nimeni, ci doar ca nu au ce manca… Modelul chinez, de imbinare reusita a unor caracteristici politice si economice apartinand celor doua sisteme istorice, reabiliteaza ideea de originalitate in alegerea celei de-a treia cai, vazuta de Dominique Wolton in L’Autre Mondialisation si ca o legitimare a alegerilor intr-o lume finita, dar in care diversitatea modurilor de abordare a acesteia este infinita.

  Pentru Europa, implicit pentru Romania, problema celei de-a treia cai se pune diferit, avand in vedere sistemul diferit de valori al acesteia, prin valoare intelegandu-se tot ceea ce este caracteristic unui model de societate din punct de vedere politic, economic, social, ca mod de viata, morala, drept, obiceiuri, identitate culturala etc. Pentru Europa nu este relevant sa ia drept unica referinta piata sau statul, in termeni de excluziune (sau-sau), ci numai de incluziune (si-si) si in contextul valorilor amintite. Aceasta este calea social-democrata. A treia cale inseamna stat social, economie sociala de piata, democratie sociala. Nu este nicio indoiala ca solutionarea marilor probleme ale prezentului este strans legata de viitorul statului social. Iata ce spune in acest sens Kenneth Arrow, laureat al Premiului Nobel pentru Economie (1972), pentru contributiile sale referitoare la echilibrul economic general si statul social, intr-un interviu pentru Romania libera, aparut in numarul de azi: În ceea ce priveşte statul social, cred că, în ciuda discursurilor pe care le auzim, acestă construcţie va continua, chiar dacă vom vedea probabil fluctuaţii – unele dimensiuni ale statului social se vor extinde altele vor fi reduse. Cu toate dificultatile etapei, impuse de criza, reputatul economist crede ca nu se poate vorbi de o contracţie a statului social, asa cum incearca sa ne amageasca falsii profeti ai regimului Basescu-Boc, ci de o ajustare a acestuia la noi realităţi. In acelasi timp, vorbind despre problemele economiilor mici si deschise, intre care se afla si Romania, este importanta evidentierea de catre Arrow a dependentei acestora de stimulii injectati de state mai mari, ceea ce ar trebui sa aduca in atentia social-democratiei necesitatea fundamentarii unor politici care sa vizeze cu preponderenta calea endogena de dezvoltare.

 12. Sibilla Says:

  * mizeria morala care ne inconjoara la tot pasul si din primitivismul abordarii problemelor societatii noastre de catre actuala guvernare. * – CORECT !!!

  Încă ceva … pentru câteva clipe… :
  * De pe patul de spital, maestrul Adrian Păunescu a onorat promisiunea făcută ascultătorilor Radio Reşiţa şi a realizat luni 1 noiembrie emisiunea “Cu emoţie…”, consacrată pe frecvenţa 105,6 FM de aproape 5 ani. Mesajul central de preţuire pentru cei dragi care l-au sprijinit în această încercare, a fost intitulat “Scrisoare din urgenţa inimii”. Poetul a recitat în premieră versurile create cu doar câteva ore în urmă: “Poem cardiac cordial.” În dialogul cu Sergiu Taban maestrul a amintit despre o uşoară însănătoşire, afirmând: “Încă mai am planuri mari cu această viaţă!”, şi le-a mulţumit medicilor care îl îngrijesc. A fost un efort admirabil din partea poetului Adrian Păunescu de a vorbi în direct chiar din salonul de reanimare al secţiei de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca din capitală. Maestrul şi-a exprimat recunoştinţa faţă de toţi ascultătorii care în această perioadă de suferinţă i-au fost alături şi şi-au dovedit ataşamentul trimiţând mii de mesaje de apreciere şi încurajare. *

  http://www.radio-resita.ro/poetul-adrian-paunescu-a-facut-un-efort-admirabil-si-a-onorat-promisiunea-facuta-ascultatorilor-radio-resita-de-pe-patul-de-spital-poetul-a-recitat-in-premiera-cea-mai-recenta-creatie-a-sa-poem-ca

  Sănătate Maestrului !

 13. Sibilla Says:

  @emigrantul,
  Eşti în eroare !
  Clanurile şi căpuşele sunt parte, caracteristică, * cutumă * a PDL, majkă !!
  Ia-n trimite tălică ziarele celea de le citaşi aşa cu pacimă , să vadă ce şi cum prin teritoriu, apropo de unele universităţi…
  Ca de obicei, te grăbişi cu * concluziile * şi ieşi cum nuca-n păreţi, * tinere * talentsky.

  O altă decizie aberantă : ministrul educaţiei poate revoca rectorul, dacă nu respectă programul de guvernare. Autonomia universitară a fost desfiinţată şi s-a legiferat calea politizării universităţilor!
  Consortiul “Universitaria”, din care fac parte Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara si Academia de Studii Economice din Bucuresti, “a emis o declaratie referitoare la noua Lege a Educatiei prin care sustine ca adoptarea acesteia prin asumarea raspunderii guvernamentale este „un caz unic in istoria moderna a Romaniei si, probabil, a Europei”.
  Reprezentantii consortiului sustin ca demersurile pe care le-a parcurs legea pana acum sunt netransparente. In declaratia consortiului, reprezentantii universitatilor au cazut de acord ca aceasta noua lege incalca prevederile constitutionale.
  Stoparea acestui demers de legiferare a Legii Educaţiei Naţionale prin angajarea răspunderii guvernului este singura soluţie pentru a apăra România de ocupaţia portocalie a învăţământului. Trebuie să ferim ţara noastră de această lege anti-educaţie şi anti-românească!

  Toarăşu Emi… despre clanuri şi căpuşe, apropo de oareşce universirari strâns legaţi şi cu baierele pungilor cu cocoşei larg deschise pentru PDL ( Doni, Naşii Mafiei portocalii ), am tot semnalatără şi alţii… pe noi de ce nu ne citezi ?? Nu primeşti leafa ???
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/03/05/%E2%80%9D-consiliul-judetean-cras-severin-isi-pastreaza-capusele-%E2%80%9D/
  Detalii despre cum se plimbă pe bani publici, în timpul programului pe la zeci de universităţi căpuşele PDL C-S, culmea, dintr-un oraş ( Reşiţa ) în altul ( Timişoara ), ba a fost o perioadă până şui Constanţa… reţine, în timpul serviciului şi fiind şefi peste toată duiuma de comisii şi comiţii şi comitete, deci sute de milioane rol/lunar plimbărindu-se, să nu zuităm, pe la universităţi aceşti şobolansky, de găsit în arhiva Sfinxului…
  Jalnic demersul tău de-a împroşca cu noroi PSD pentru ticăloşiile la care s-au dedat şi se tooot dedau pedelacheii !

 14. Bibliotecaru Says:

  @ Ion Iliescu
  Domnule Iliescu,
  Am descoperit că fraţii de peste Prut trag un “profit” de pe urmă inundaţiilor prin care tocmai au trecut.

  http://www.akademos.asm.md/files/Simularea%20numerica%20a%20inundatiilor%20pe%20riul%20Nistru.pdf

  “Profitul” este dat de un instrument numeric de analiză hidrologică. Oare nu ar trebui să facem şi noi un asemenea program care să transforme debitele în suprafeţe inundate? Asemenea programe ar fi de un foarte mare ajutor în previziunile zonelor inundate şi stabilirea zonelor de construcţie pentru a evita zonele inundate.

 15. Marcus Says:

  Simon zice…

  ..jump, la care Basescu il ia de manuta pe nanoboc si sar amandoi cat de sus vrea muschiu’ FMI-ului, dorinta exprimata prin romana de balta a lui Mr. Franks. Pe cat de dictator si de Putin in embrion se da chiombila in relatia cu propriul sau popor, pe atat de slugarnic si de pres de usa se comporta in relatia cu FMI-ul, care mai are putin si ne va dicta si ori de cate ori avem voie sa facem sex cu nevestele. Tot neam prostismul, badarania, jmecheria de mahala de Ferentari, grobianismul etc. afisate de Basescu fata de romanii pe care ii umileste si-i batjocorete zilnic se topesc brusc in fata pretentiilor celor de la Fond, omul devenind brusc carpa de sters vase, gata sa le indeplineasca orice dorinta baietilor cu lovelele, oricat de inrobitoare ar fi pentru neamul romanesc de acum si pentru mult timp in viitor.
  Daca aceasta atitudine de servilism si vasalitate totala fata de niste functionari bancari ar fi macar in folosul neamului susmentionat, parca romanasu’ ar mai inghiti-o cum ar mai inghiti-o, dar cand toata lumea vede cum banii se duc in urma Flotei comerciale romane, pe Apa Sambetei, doar pentru a satisface nesatul si neobrazarea clientelei politice portocaliii si a clanului nasit de El Lider Maximo (conform unor calcule, camarila oranj a ajuns la performanta de a fura un milion de Euro pe zi), apai atunci e caz de intors foaia si de aruncat acest balat nenorocit, altfel spus regimul basescu, cat mai curand la cosul de gunoi al Istoriei.
  L-am impuscat pe Ceausescu deoarece, tot in urma unui imprumut, ne-a bagat gerul in oase si foamea in case, dar cel putin banii imprumutati au fost astfel folositi incat sa lase mostenire ceva util societatii, pe cand in urma lui Basescu nu va ramane altceva decat praf si pulbere si o datorie imensa achitabila de copiii copiiilor nostri.
  Masurile luate de Ceausescu pentru plata imprumutului au fost de-a dreptul insuportabile pentru romani, dar s-au soldat cu plata acestuia pana la ultima centima. Masurile luate de Basescu si de guvernul de marionete stricate nanoboc nu numai ca au ucis si speranta romanilor dar l-au reinventat si pe Mos Gerila siberian, dupa ce intr-un decembrie insangerat il recuperasem pe Mos Craciun.
  Numai ca Mos Gerila vine doar pentru puleti, pentru gasca de derbedei patronata de chiomb vine cu conturi din ce in ce mai dolofane, cu noi proprietati pentru Nasu si fiica in apropiere de capitala, motiv de astfaltat drumurile comunale sa nu cumva sa aiba ceva de suferit limuzinele Famigliei.
  Daca n-ar fi de plans, ar fi de ras modul in care Mr. Banks o da pe romaneste in timp ce chiombila, in engleza de bazar arabesc imbogatita cu o gramada de “furculition, maman” negociaza cu cei de la fond un probabil nou imprumut pentru anul viitor, avand in vedere ca pe cel vechi deja l-au papat bibicii.
  Asa ca, dragi romani, ceea ce ati vazut pana acum a fost nimicuta, stati alde dvs. linistiti in fata labeunu tv, si mai nou la televiziunea privat-basita TVR 1, admirandu-va isprava de a-l realege pe zeus, si daca anul asta de Sarbatori va il veti vedea pe dracu’ deghizat in Mos Gerila, anu’ ce vine il veti vedea si pe tac’su care nici macar nu se va mai sinchisi sa se deghizeze cand ne va lua.

 16. Marcus Says:

  Stimate Domnule Presedinte,
  Vin pe aceasta cale la dvs. cu rugamintea ca, in masura posibilului, sa-mi indicati o adresa pentru un contact privat, in vederea inaintarii unei propuneri care s-ar putea sa va intereseze.
  Cu deosebit respect
  sa fiti iubit si sanatos
  marcus

 17. exasperat Says:

  Mai mai să nu-mi revin auzindu-l pe preşedintele nostru cum îi juca în picioare pe ăia din PD-L aseară, pe Televiziunea doamnei Culcer. Că sunt incompetenţi, că mint ca ordinarii când spun că au greşit la votul cu TVA, ei fiind de fapt iresponsabili haotici…Că el i-ar trimite şi mâine să se culce (adică să facă Opoziţie), dar, nefericită soartă, n-are, domne, cu cine să discute că i-o retează Boc de nu se vede. Abia mai târziu mi-am amintit că şeful statului nu face decât să se substituie în continuare Opoziţiei, decizie fermă luată la consultările de-acum o lună.

  Si uite cum, domnule presedinte, din toată nebunia cu cine e liderul Opoziţiei, locul începe să fie ocupat de liderul Puterii.

  Petruţ Dumitru – Dâmboviţa

  http://exasperat.wordpress.com/2010/11/02/liderul-opozitiei/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: