COMENTARII

 

GelliniCeausescu NU a fost judecat gresit, in ciuda improvizatiei in care s-a desfasurat procesul – improvizatie impusa de conditiile binecunoscute, create de diversiunea armata care a provocat atatea victime umane, si care s-ar fi multiplicat daca nu exista procesul si sentinta din 25 decembrie 1989.

fragmentariumpoliticaveti dreptate. Poporul este factorul determinant al unei tari . Si, deci, slujirea lui corecta – datoria esentiala  a STATULUI si a celor alesi vremelnic sa-l slujeasca.

“Motiunea de cenzura si protestul social nu sunt cauze perdute !”- apreciere corecta.

Ar comite o greseala grava guvernantii sa considere ca au castigat ceva prin masurile luate pentru a impiedica trecerea  motiunii de cenzura. Abtinerea de la vot, impusa de grupurile sustinatoare ale guvernului, este nedemocratica si, deci “o rusine” pentru acestia iar pentru respectivii parlamentari – NEDEMNA.

Pe de alta parte, masurile luate pentru a impiedica venirea demonstrantilor la Bucuresti si diversiunile vehiculate privind “intentii agresive” ale acestora reflecta acelasi spirit primitiv al guvernantilor, panica si nesiguranta lor in fata protestelor populatiei.

Marcus – apreciere corecta. “Cea mai sinistral farsa si cea mai mare bataie de joc la adresa poporului roman”. Aveti dreptate ca “generalul IARNA “ va deveni nu numai “cosmarul portocaliu” pentru cetateni ci si cea mai mare incercare pentru guvernanti, factor care va putea inlesni curmarea mai devreme a acestui cosmar.

 

Advertisements

8 Responses to “COMENTARII”

 1. Marcus Says:

  Domnule Presedinte,
  Va multumesc pentru raspuns si Doamne Ajuta ! Au incasat-o ei Napoleon si Hitler de la Mos Gerila Siberian, de ce n-ar lua-o si Basescu si sleahta, pe model Ceausescu, de la Crivatul Dambovitean. Mai ales ca respectiva comparatie cu Napoleon merge doar pana aici, pe cand cea cu Hitler se potriveste ca o manusa. Un mic bonus in sustinerea celor de mai sus:
  Un Prost Pentru Linistea Romanilor

  Prostia omeneasca a cunoscut de regula aceeasi parametri si caracteristici de-a lungul timpului, indiferent de stadiul de dezvoltare sau nivelul civilizatiei in care s-a manifestat, motiv pentru care ea a fost taxata fie de constinta populara, fie de interpretari mai elaborate, sub forma de proverbe, zicatori, maxime etc.
  De la “prostul nu e prost destul pana nu e si fudul”, trecand prin “daca taceai, filozof ramaneai” si ajungand la “este de preferat sa taci si sa dai impresia ca esti inteligent, decat sa vorbesti si sa confirmi contrariul” ea, prostia, a parcurs un drum lung pana in zilele noastre, moment in care o gasim cantonata cu arme si bagaje in tartacuta primului ministru al Romaniei, d-l Emil Boc.
  Nu doresc in cele ce urmeaza sa ma refer la modul in care acesta conduce, sau mai bine zis nu conduce Guvernul Romaniei, deoarece la acest capitol orice roman, atins salbatic la buzunare de performantele individului in materie, isi poate da seama ca acesta nu numai ca intareste zicerile respective despre prostia omeneasca, dar numele sau ar putea fi patentat drept denumire pentru unitatea de masura a acesteia, daca asa ceva este posibil.
  Nu, in cele ce urmeaza vreau doar sa analizez un picut modul in care distinsul nostru premier a sarit precum fata mare la invartosatu’ circumcizat, sau, cum ar zice un roman mai hatru, raţa la muci si a pus-o de un oral in registru acuzator inchizitorial sau bolsevic, strigand de l-au auzit si gastele Romei ca Victor Ponta a indraznit sa mituiasca parlamentarii Puterii, ba mai mult a si recunoscut asta public, motiv urgent de autodenunt al numitului, altufelu’, “pac cu el la Rasboiu’”.
  Acum, faptul ca asertiunea respectiva a d-lui Ponta poate da loc la intepretari de nuanta clamata de Boc cel Mic si Far’ de Minte este drept, insa daca Boc-ul ar fi avut putinica rabdare si ar fi asteptat cumintel si continuarea cu subiect si predicat a spuselor cam in dodii ale lui Victoras, nu “s-ar fi riscat” sa se faca de tot rahatul, pe motiv ca de fapt mita, ca forma de cumparare de voturi de ovine (de creiere sau constiinta nici nu poate fi vorba), a fost practicata chiar de el, motiv pentru care portocaliii care ar fi fost dispusi sa voteze pentru Motiune, la stimulul zornaitor sau datator de functii in asa-zisul partid de guvernamant, si-au retras cuvantul precum magaru’ falusu’, taman la momentul climaxului.
  Dar nu, Boc a tinut neaparat sa ne anunte ca are probleme de mancarimi cauzate de oxiuri si s-a dedat urgent la acuzatii proletare prin care a incercat sa ne faca sa credem ca dusmanu’ de clasa, Victor Ponta, a incercat sa senzibilizeze mioritele oranj, falfaindu-le pe la boticuri teancuri, teancuri de bistari sau oarece alte foloase materiale.
  Numai ca stratagema prostului n-a tinut decat pana cand d-l Ponta a inceput sa dea din casa si sa ne spuna cum a cumparat pedeleu’ pozitia de mort in papusoi a preaumililor sai supusi.
  Ori, comparand cele doua pozitii, este clar pentru oricine ca varianta Ponta este cea reala, iar varianta Boc nu este altceva decat o noua imbecilitate recitata de Boc in speranta ca va mai reusi sa-i abureasca pe romani.
  Iote ca de data asta n-a tinut, ba mai mult l-a afundat si mai mult pe distinsu’ premier in butoiu’ de rahat in care ii place sa se balacesca la ceas de declaratii publice.
  Sa fiti iubit si sanatos
  cu respect deosebit
  marcus

 2. Distanţa de la * absurdul asumării * la … ce va fi DACĂ… | Pensiuneaedenjibou's Blog Says:

  […] *generalul IARNA “ va deveni nu numai “cosmarul portocaliu” pentru cetateni ci si cea mai mare… […]

 3. Theodora Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/10/29/compasiune-pentru-cei-care-muncesc/

 4. mgabim Says:

  Ne fiind in tara de multa vreme am o retinere in a comenta. Poate cite un pic pe blogurile prietenilor.
  Dar astazi chiar m-am suparat! Urmaresc Antenele de citiva ani (Realitatea doar de prin decembrie) si chiar am avut o mare admiratie pentru doamna Gabriela Firea. Chiar am facut comentarii impotriva celor care sugerau (pe unele bloguri) ca de cind s-a recasatorit au aprut ceva derapaje in atitudinea dumneaei. Dar ce a facut dinsa astazi cred ca este IMPARDONABIL! A transformat intreaga emisiune intr-o emisiune impotriva PSD-ului si in mod special impotriva presedintelui Ponta! Mai mult a marsat (desi ultimele evenimente dovedesc cu virf si indesat contrariul – si asta daca consider doar declaratiile domnului Cimpeanu) la ideea ca domnul Ponta ar fi mituit pe unii din opozitie contra voturile pentru motiune (mituit cu ce: stringeri de mina si zimbete? blana ursului din padure? – poate l-ati trimis pe domnul Nastase sa o vineze? uuups dinsul a renuntat la vinatoare parca)! Desi doamna Corina Cretu (un politician pentru care am o deosebita admiratie) a incercat sa puncteze ca nu domnul Ponta este vinovat de netrecerea motiunii cum nici opozitia in general ci adevaratii vinovati si raspunzatori fiind cei din PDL si cei din partidele ce-i sprijina (precum UNPR – partidul sotului doamnei Firea, UDMR si evident minoritatile), cei care au preferat sa-si imobilizeze poponetele pe scaune (in mod neconstitutional dupa parerea mea) si au refuzat sa voteze fie chiar si in favoarea guvernului pe care il sprijina!
  Nu sint eu persoana sa dau sfaturi, dar cred ca ceva trebuie facut! De doua zile Antena 3 (post de televiziune pe care sincer l-am admirat!) si-a facut parca un scop in a face din presedintele Ponta tinta #1 a denigrarilor: no conteaza ca peste 200 de parlamentari s-au lipit de scaune, ca majoritatea Bucurestenilor au preferat sa stea acasa la televizor sa urmareasca motiunea, conteaza doar ca “domnul Ponta nu a vrut sa aleaga unul din cei 3 prim ministri” propusi in PRESA (atentie nu intr-o discutie intre doua partide!). Dar de ce nu se discuta ce a declarat domnul Antonescu la Realitatea in direct” nu m-am dus la discutii cu UDMR-ul nu pentru ca nu am fost invitati dar “ii cunosteam deja si doar pentru o cafea…”
  Si ca sa nu mai lungesc pun si eu intrebarea finala:
  “A devenit oare domnul Ponta prim ministru al Romaniei si PSD-ul pardit de guvernamint si aici la noi l-a Chicago nu s-a aflat inca?” (stiind ca #1 al atentiei este puterea!)

 5. Marcus Says:

  Iaca Vine Si Ignatu’ !

  Se apropie Ignatul, zi speciala la romani,
  Cand cu claca-n batatura isi iau aer de stapani.
  Si ratan crescut cu truda si speranta peste an
  E sacrificat cu pompa, obicei de bun taran.

  Veselie-i la pomana, stropita cu vin si tuica
  De pamant da cu caciula boboreanu strigand:muica!
  Craciunul ce sta sa vina si An Nou in prag de usa
  Vor fi cu cotlet pe masa si specialitati de gusa.

  Numai ca de la o vreme, cu chiombila la Putere,
  In popor e mare jale, nevoi multe si durere.
  Fiindca voda zis Minciuna si guvernul hraparet
  I-au luat porcul din poiata, lasand praful in cotet.

  De porci vrea sa vad-acuma romanasu’ greu taxat
  Sfatul Tarii il admira, de ratani adjudecat.
  Porci votati de el in toamna pe-o galeata si ulei
  Cand stapan si-a tras in tinda pe nebun si pe misei.

 6. Marcus Says:

  Mica Publicitate

  Societate americana de comercializare si inchiriere costume specifice pentru sarbatorirea Halloween-ului ofera la schimb doritorilor din Romania, costume Jack Spintecatoru’, Dracula, Yetti, Godzilla etc. contra costume si masti reprezentand Andreea Pora, Traian Razvan Ungureanu, Mircea Marean etc.
  Oferta valabila pana la miezul noptii.

 7. a1a1a2 Says:

  Eu sunt de mult în ţară, cunosc destul de bine intimităţile vieţii politice, aşa că nu o să am vreo reţinere în a comenta evoluţia Gabrielei Pandele, fostă Vrînceanu-Firea, şi nu numai. Într-un fel mi se pare de înţeles ca soţia să-şi urmeze soţul, Pandele, deci, cred că trebuie să fim generoşi şi înţelegători, mai ales că noua doamnă Pandele are de mai multă vreme veleităţi în a obţine oarece funcţii publice aflate la discreţia puterii. Cu ceva vreme în urmă, onorabila dnă. Gabriela îl ruga pe Mugur Isărescu să o sprijine în demersul ei spre funcţia de preşedinte-director general al TVR. Mugurel, cît ar fi el de galant şi amabil cu femeile gen Gabriela, ştia bine cu cine are de-a face, aşa că nu a riscat şi refuzat-o politicos. Avînd conştiinţa propriei valori, iată că Gabriela nu se lasă şi, profitînd de faptul că a devenit între timp „liberă şi indepandantă”, ţinteşte din nou spre funcţii corespunzătoare cu pregătirea şi priceperile ei. Cum pe lumea asta nimic nu e gratis, Gabriela şi-a transformat emisiunea într-un oficiu de servit Puterea, ceea ce se potriveşte bine, pe moment, cu politica „mogulului”. Voiculescu se face că nu vede nimic, fiindcă Ponta i-a spus clar, că la viitoarele alegeri PSD-ul merge singur, aşa că, „mogulul” îi arată „pisica” micului Titulescu. Avînd acest tablou în faţă, nu ar fi de mirare ca peste scurtă vreme, „mult iubitul şi stimatul” preşedinte al României să-l reevalueze şi pe Voiculescu, aşa cum l-a reevaluat pe Gabriel Oprea, fost şef al mafiei personale a lui Năstase, iar apoi s-o ia la pachet şi Gabriela Pandele, aşa cum le-a luat pe celelalte, cunoscute sub numele de „femeile lui Băsescu”. Prin urmare, nu trebuie să mai mire pe nimeni, nimic. „Epoca de aur”, marca Băsescu, preluată şi dezvoltată de la Ceauşescu, continuă triumfal pînă la victoria definitivă asupra României.

 8. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  Afirmati: ” “generalul IARNA “ va deveni nu numai “cosmarul portocaliu” pentru cetateni ci si cea mai mare incercare pentru guvernanti, factor care va putea inlesni curmarea mai devreme a acestui cosmar.”

  Si cine va curma acest “Cosmar”? Apropo de salvatori, stim cu totii “masurile” propuse de PSD in momentul unei presupuse reveniri la guvernare, masuri de tipul “va dam”. Intrebarea mea este legata de discutiile pe care echipa de conducere a PSD a avut-o cu delegatia FMI saptamana trecuta. Vreau sa stiu in detaliu ce s-a discutat. Pentru ca Fmi-ul a afirmat ca a realizat intalnirea pentru a se asigura ca indiferent de schimbarea puterii in Romania, lucrurile vor evolua in sensul dorit de ei. Si au iesit de la discutii foarte fericiti ca si Ponta de altfel. Asadar este un non-sens aici. Basea si ai lui au propus FMI-ului salariu minim de 700 de lei, reducerea contributiilor sociale, reducerea cotei unice la 12%. Arendasii, cum bine le spune Antonescu, au refuzat. Asadar in mod logic sunt nevoit sa ma intreb cum s-a inteles FMI cu PSD care propun masuri de tipul “va dam luna de pe cer numai votati-ne ca sa punem mana pe cascaval” cand ei, arendasii nu accepta nicio masura care ar periclita celebrul deja “deficit”? Stiu ca masurile PSD sunt atat de inteligente, complexe, stimularea economiei, reducerea evaziunii, si alte baliverne, totusi as vrea sa imi raspundeti cum va proceda PSD ca sa impace capra cu varza. Si spuneti-le celor de la PSD sa nu mai vorbeasca despre reducerea evaziunii fiscale atata vreme cat ei sunt frati cu evazionisti de frunte ai tari gen Voiculescu, Patricu si multi altii de tipul lor. Altiminteri de abia astept sa vina PSD si Voiculescu la putere si sa-l aud pe Ciutacu cum urla ca el plateste salariile membrilor CNA fara sa se gandeasca ca patronul lui a furat si fura in continuare bani de la statul roman adica din contributiile tuturor iar el este platit din banii aia.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: