COMENTARII

Larisa – E corectă remarca privind România şi Spaţiul Balcanic. Numai că această sintagmă a căpătat o anumită extensiune deşi, în fapt, doar Bulgaria poate fi considerată ţară balcanică. Pentru spatiul  Iugoslav, spre exemplu, predominanţi sunt munţii Alpii Dinarici. Şi, totuşi, se vorbeşte despre “Balcanii de Vest”.

De altfel, nici definirea zonei noastre ca sud-est europeană nu este corectă. Ea a apărut într-un anumit context politic, când Europa era limitată la graniţele URSS. În fapt, noi suntem o ţară central-europeană (la distanţa egala, circa 2000 km, atât faţă de Atlantic, cât şi de Urali). De aceea, eu am vorbit despre zona noastră ca reprezentând centrul sud-european. Adevăratul sud-est european se află în Caucaz, cuprinzând inclusiv state ca Georgia, Armenia şi Azerbaidjan.

Despre acordarea Premiului Nobel unui disident chinez, gestul trebuie privit ca unul politic. Aşa cum a fost acordarea aceluiaşi premiu, la vremea sa, lui Boris Pasternak.

VictorAi dreptate în privinţa creşterii frecventei actelor de violenţă. Este vorba despre  efectele unei veritabile crize morale, alimentată de criza economică, socială şi politică prin care trece ţara. Nu cred că sunt, însă, motivate aprecierile exagerate, considerând “răutatea” ca o trăsătură generală a românilor. Nu aceasta este trăsătura caracteristică a românilor. Eu cred, din contra, că, în ciuda fenomenelor negative la care asistăm, trăsătura de bază a românilor a fost şi rămâne omenia şi bunătatea. Dar, este adevărat că, în asemenea momente dificile, care afectează viaţa oamenilor, ies la suprafaţă şi “ticăloşii” şi “ticăloşiile”. Dar, nu aceştia şi nu acestea sunt comportamentele care au caracterizat trăsăturile de caracter ale românilor.

Altminteri, nu prea înţeleg criticile tale, mult prea severe, la adresa PSD şi a reprezentanţilor săi. Totuşi, de şase ani, PSD se află în opoziţie, iar degradarea climatului politic şi social din ţară a avut loc TOCMAI în aceşti ani şi nu din cauza PSD!

fragmentariumpoliticRefuzul PSD de a participa la intalnirea de la Cotroceni trebuie înţeles în contextul creat. După modul incorect de impunere în Parlament a constituirii grupului parlamentar al UNPR – formaţiune fără legitimitate electorală – preşedintele doreşte să consacre recunoaşterea unei formaţiuni constituită artificial, nelegal. PSD nu se putea alătura acestui act cu caracter absolut formal al consultării de la Cotroceni.

Octavian Radu – China este, într-adevăr, a doua putere economică mondială.

Mihnea GeorgescuCeremonia de la “Tinerimea Română” a avut o semnificaţie aparte. Alexandru Şafran a devenit rabin al comunităţii evreilor din România la 29 de ani, în 1939. A fost o personalitate remarcabilă. El s-a luptat pentru limitarea efectelor holocaustului în România. A apreciat, la rândul său, sprijinul şi omenia multor români. Spre deosebire de Ardealul de nord, aflat sub dominaţie horthystă, de unde toţi evreii au fost predaţi nemţilor şi trimişi în lagăre de exterminare, în România, spre finalul războiului a fost împiedicată această “soluţie finală”. Mulţi evrei din Ardealul de nord au fost salvaţi, fiind ajutaţi să treacă în România. Cu toate acestea, rabinul Şafran a fost obligat să părăsească România, în 1947, plecând în Elveţia, unde a devenit rabin şef al Genevei. Revenit, în 1995, la invitaţia autorităţilor, rabinul Şafran a susţinut în faţa Senatului României o expunere într-o curată limbă română, cu aprecieri calde la adresa românilor şi a României. Am avut mai multe întâlniri cu domnia sa, atât în ţară, cât şi la Geneva, (inclusiv în ultimul an al vieţii sale – 2004).

fragmentariumpoliticExpunerea prezentata de fostul cancelar, Gerhard Schroeder invitat de PSD la reuniunea Institutului de Studii Social-Democrate “Ovidiu Şincai” sub titlul “Europa, încotro?” a constituit o analiză foarte serioasă a evoluţiilor şi problemelor actuale cu care se confruntă Europa şi economia mondială ca şi problemele specifice stângii europene.

Textul (in limba engleza) este publicat in Pagini.

Nu numai premiantii Nobel in economie considera măsurile penalizatoare, de austeritate, precum cele promovate de actualul guvern roman, contraproductive, adâncind efectele negative ale crizei, ci toţi cei ce privesc cu realism economia şi căile de ieşire din criză. Iar măsurile anti-sociale se dovedesc la fel de nocive, atât în perioada de criză, cât şi in perioadele normale.

George SerbanNu de superstiţii poate fi vorba acum. Întâlnirea de la Sofia, spre exemplu, organizată de Fundaţia prezidată de Gorbaciov, în prezenţa unor foşti şefi de stat şi guverne, oameni politici, analişti, universitari, gazetari – a prilejuit o dezbatere foarte vie  asupra unor probleme actuale ale vietii politice.

Asemenea reuniuni, in prezenta unor personalitati cu experienta politica sunt totdeauna apreciate si binevenite. Ele ridica stacheta înţelegerii unor probleme de interes actual.

Despre Congresul PSD

Sper că toţi cei interesaţi au avut prilejul să urmărească intervenţia mea, transmisă în direct de posturile radio şi tv.

Voi încerca să postez pe blog acest text.

20 Responses to “COMENTARII”

 1. * epoca Băsescu este una neagră penntru România dar NU este sfârşitul României ! * « Sfinxul Says:

  […] ILIESCU – ECHILIBRU COMENTARII“EUROPA PRIVEŞTE SPRE […]

 2. Victor Says:

  Domnule Presedinte, sunt convins ca dumneavoastra ca om implicat in influentarea destinelor acestei tari aveti o alta perspectiva asupra romanilor decat cea pe care o am eu. Este de notorietate ca ati fost omul politic cel mai apropiat de oameni sau concret, cel mai empatic cu oamenii simpli, insa sunt convins ca pozitia dumneavoastra v-a influentat modul de a privi lucrurile. Nu vreau sa spun ca eu sunt mai obiectiv decat dumneavoastra, nici vorba de asa ceva, sau ca perspectiva din care vad eu lucrurile este cea fireasca ci doar ca de la nivelul asta la care ma gasesc eu cam asa apar romanii cum i-am descris. Sau mai precis, cum ne-am descris.

  Binele si raul si proportia acestora la nivelul societatii sunt chestiuni care pot fi percepute diferit de la individ la individ cu atat mai mult de la Presedinte la omul obisnuit. Binele si raul la nivelul societatii nu pot fi cuantificate cu precizie dar exista un dar. Viata de zi cu zi la nivelul omului obisnuit in Romania poate fi comparata cu viata de zi cu zi intr-o tara civilizata. Si daca stai suficient de mult timp intr-un loc unde oamenii se ajuta unul pe altul, se respecta, respecta regulile poti face o comparatie cu Romania unde trebuie sa recunoasteti ca practic nu exista notiunea de a-l ajuta pe celalalt ci dimpotriva de a-l starpi daca se poate – cred chiar ca generatiile noi in spiritul asta sunt educate – trebuie sa recunoasteti ca respectul reciproc este de asemenea o notiune straina romanilor cat despre reguli si respectarea lor nu cred ca are sens sa mai pomenesc. As avea o gramada de dovezi ale faptului ca societatea asta se inraieste pe zi ce trece. Numai ce va spuneam ca in Romania a murit pana si respectul pentru copii care sunt esenta unei natiuni si precizam ca o sa mai auzim de indivizi care vor trece cu masina peste acestia si iata, chiar astazi s-a adeverit, un individ a furat o masina si a trecut cu masina peste o bona care impingea un landou in care se afla un bebelus.

  Ma tem ca felul dumneavoastra de a fi, adica fundamental bun si intelegerea, permisivitatea pe care ati aratat-o toata viata pentru conationali nu ar mai putea opri sau ameliora degradarea moralitatii societatii noastre.

  Despre PSD, nu vreau sa insist pentru ca stiu cat de mult tineti la partid dar nu sunt nicidecum 6 ani de guvernare de dreapta, odata pentru ca a doua jumatate a mandatului Tariceanu, guvernul liberal a fost sustinut din umbra de pesede si asta nu s-a facut decat si cu conditia implementarii unor politici de stanga dar mai ales cu orientarea de fonduri (bani, cascaval, etc) catre “reprezentantii pesede” asa cum ii numiti, apoi nu mai tarziu de anul trecut daca nu ma insel pesedeul s-a aflat la guvernare de-a dreptul, cu acte in regula. Deci nu sunt chiar 6 ani. Dar nu asta este important. Important este ca presedintele lor, al pesedistilor este o figura nepopulara – aprecierea mea este demonstrata de sondaje, Ponta avand mult sub scorul partidului- , important este ca programul propus de pesede este centrat in jurul unei oferte de MITA – pentru a cata oara? se vine cu “va dau, va fac, cresc veniturile la buget prin atragerea dracilor de pe alte planete, etc, etc” si multe altele dar asa cum spuneam nu vreau sa va supar , stiu ca sunteti mai impacat cu ideea noului pesede fata de cel cand Prostanacul era presedinte. Este drept au si astia un mare merit : PAR a va respecta. Si macar pentru aparenta asta merita un plus.

  Sper ca vreodata sa se schimbe fundamental partidul, sa nu mai citesc cum ca baiatul unuia dintre cei mai importanti lideri patroneaza nu stiu ce terasa in Herastrau -unde conform legii ar fi trebuit sa dispara toate constructiile alea in care se aduna gunoaiele Bucurestiului- si alte mizerii de genul asta. Dar sincer sa va spun, speranta e mica rau.

 3. Victor Says:

  ps. am scris “par” ca va respecta pentru ca cineva care intr-adevar va respecta va apara si in lipsa si cand habar nu aveti ori nu vreau sa-mi amintesc prea mult despre nenumaratele episoade in care erati jignit de animale tip Vanghelie si “reprezentantii” taceau malc.

 4. gicacontraeu Says:

  Domnule presedinte, v-am urat din toata fiinta mea.
  M-am simtit frustrat cand a trebuit sa votez cu dumneavoastra impotriva lui Vadim.
  Sunt nervos ca trebuie sa va consider cel mai bun presedinte al Romaniei ever.
  Ura pentru Basescu nu mai lasa insa loc celei pentru dumneavoastra.
  Si la ultima “consultare” de la Cotroceni cand opozitia nu a venit si Presedintele a zis ca o sa-i tina el locul mi-am amintit de un episod similar dintre dumneavoastra si Corneliu Coposu cand ati aratat mult mai multa diplomatie si intelegere a rolului de mediator al presedintelui.
  Imi aduc aminte foarte sumar de acel episod.
  V-as ramane recunoscator daca ati detalia.

  Cu stima,
  Cetateanul Gica Contra

 5. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Necesară şi firească evocare a Rabinului Dr. Alexandru ŞAFRAN, mai ales în aceste vremuri de ne-aşezare a Valorilor pe care ne este dat să le trăim!

 6. gicacontraeu Says:

  Vedeti aici lista guvernului ideal …! :)

 7. gicacontraeu Says:

  Ministerul Transporturilor (“Drumuri si trotuare”): Ministrul Anca Boagiu ii cere anal Secretarului General Dobre:
  http://www.gicacontra.eu/ministerul-transporturilor-drumuri-si-trotuare-ministrul-anca-boagiu-ii-cere-anal-secretarului-general-dobre/

 8. emigrantul Says:

  Victor Ponta nu are ce cauta la conducerea unui partid politic. Individul este un personaj cu prea multe trasaturi de caracter negative: obraznicie, demagogie, arivism, aroganta, etc., la care se adauga si talentul deosebit in a isi face dusmani.
  Pun pariu ca este monitorizat 24 de ore din 24 de catre serviciile lui Traian Basescu care la momentul potrivit il va face praf cu un dosar gen Matusa Tamara asa cum a procedat in cazul lui Adrian Nastase.
  Stenogramele unor convorbiri telefonice dintre Sorin Ovidiu Vintu si diversi ziaristi sau politicieni, la finalul carora se precizeaza ca mai exista astfel de probe la dosar avind transcrierile altor convorbiri, unele cu personaje cheie din PSD, este un avertisment dat de actualul presedinte tuturor celor care ii fac greutati cum ar fi initiatorii apropiatei motiuni de cenzura. In caz de forta majora, daca cumva situatia evolueaza in rau pentru PDL, Traian Basescu ii va face un dosar lui Ponta si il va pune cu botul pe labe.

 9. Mihnea Georgescu Says:

  Pentru Omul European Ion Iliescu cântă Divina Mireille Mathieu!

  http://mihneazgeorgescu.wordpress.com/2010/10/20/der-pariser-tango/

 10. Larisa Says:

  Domnule Presedinte,

  Remarc ca aveti o abilitate politica extraordinara de a transmite idei diferite fara a nega in fapt nici una dintre directii.

  Nu stiu daca mai are sens sa va intreb despre Integrarea in UE a Republicii Moldova dupa raspunsul franc al d-lui Gerhard Schroeder, dar cred ca e bine ca odata pentru totdeauna sa ne lamuriti pozitia dvs.

  Sustineti sau nu integrarea in Uniunea Europeana a Republicii Moldova? Un raspuns, in stil german, cu DA sau NU ar fi mai nimerit.

  Multumesc anticipat.

  Larisa

 11. Theodora Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/10/20/niste-erori/

 12. Marcus Says:

  Romania, Incotro ?

  Motto: Dumnezeu l-a creat pe Om, i-a dat suflare de viata si l-a binecuvantat. (Biblia)
  Dracul, invidios pe Lucrarea Domnului, l-a creat pe Basescu, i-a tras o sticla de whisky in goarna si l-a reales sa-i conduca pe romani spre el. (Geneza de Basarabi, Basescu, Cartea I).

  Delicventii, bisnitarii, hotii, suti si prostituate,
  Toti isi apara tatucu’ si-l vor Nas pana la moarte.
  Caci de cand este in tronu-i si conduce ca tiranu’,
  Legea-i doara pentru fraieri, lor le-o prescrie golanu’.

  Incultura, manelismul, arivismul si prostia
  Sunt in tara idealul, decazuta-i Romania.
  Etalon a ajuns banul, nemuncit, la greu furat,
  De ciracii lu’ chiombila, erijat in imparat.

  Societatea-i divizata, romanasu-i invrajbit
  De un claun care cu spiluri boborenii i-a vrajit.
  Cu minciuni si vorbe goale pe scenarii securiste
  El mentine-n tara asta practicile comuniste.

  N-are mama, n-are tata, e cu gand doar la ciordit
  Aparat de-o lege stramba, hotu-i negustor cinstit!
  Strans unite sub pulpana-i clanurile de borfasi
  Isi fac veacu’ la Putere, protejate fiind de Nas.

  Boboreanu-i cu amaru’, responsabil doar cu biru’,
  Sa-i plateasca lui marirea, insetat este vampiru’!
  Caci de Tepes e-o legenda, renumit fiind ca Dracula,
  Chiombu’ insa e aievea si-n curand va beli… petrolieru’.

 13. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,

  vedeti ce scrie Tesu SOLOMOVICI, Evreu, intr-o carte. Tesu Solomovici s-a bazat pe documente, acte si stenograme.

  Istoria Holocaustului din România – Transnistria. Transilvania de Nord (Ed. Teșu, 2007).
  ————————————————————————–
  Germania era decisă să evite o ”a doua Italie”, ieșită din Axă în 1943, așa că a pregătit din septembrie 1943 planul Margarethe, în virtutea căruia, la 19 martie 1944, opt divizii germane, venind din zonele Belgrad, Zagreb, Viena și Cracovia, au ocupat Ungaria.

  Sub presiunea Germaniei, Horthy a fost nevoit să procedeze la schimbare a guvernului. Un guvern-marionetă a fost instalat la putere, pe 23 martie 1944, condus de premierul Döme Sztójay fost ambasador in Germania pro-Hitler din partidul Crucelor cu Sageti liderul lor era Ferenc Szalasi.

  Suveranitatea Ungariei exista din 19 martie 1944 numai pe hârtie. În calitate de martor citat Horthy declara la Nürnberg (T/1246): germanii deveniseră șefi de facto ai statului ungar.

  La 19 martie 1944 a avut loc ocuparea Ungariei, sub numele de cod “Margarethe I”. Mareșalul Reichului Heinrich Himmler, șeful Oficiului Suprem al Securității Reichului (RSHA) Ernst Kaltenbrunner, trupele de uscat comandate de feldmareșalul Maximilian von Weichs, 600 de agenți ai Gestapo-ului și ai Serviciului de Securitate (SD) sub comanda lui Hans Geschke și o subunitate specială de circa 250 de ofițeri SS, în frunte cu Adolf Eichmann, șeful Biroului IV B 4 din RSHA, au fost cei însărcinați cu implementarea “planului Margareta I”.

  În urma operațiunii Panzerfaust Horthy este arestat și forțat să abdice, fiul său fiind răpit de către Gestapo. Ferenc Szálasi a fost instalat prim-ministru și, introducând un regim dictatorial sub ocupație nazistă, în câteva luni a deportat evreii din ghetourile Budapestei.

  Horthy, marginalizat, abdicat de Hitler, a avut totuși puterea de a interveni in secret prin fiul lui care a fost si rapit mai tarziu și a oprit, la 7 iulie 1944, deportările 250,000 de evrei, care au fosti salvati.. La acea dată vârfurile puterii din Ungaria fuseseră informate depre soarta evreilor deținuți la Auschwitz.
  Evreii din Transilvania atribuită Ungariei după al doilea dictat de la Viena, au suferit în special către sfârșitul războiului (15 mai – 9 iulie 1944), după ocuparea Ungariei de către naziști: au fost adunați în ghetouri, apoi au fost trimiși la Auschwitz cu miile sub atenta supraveghere a lui Edmund Veesenmayer, emisarul

  Evreii din Ardealul de nord au fosti deportati in masa incepand din 16 mai 1944. Rudolf Kastner evreu clujean a colaborat cu Adolf Eichmann.

  la 15 iulie 1944, în ziarul „The New York Times” a apărut un articol care prezenta Ungaria drept ultimul refugiu al evreilor din Europa ocupată de nazism și menționa faptul că ungurii au încercat să protejeze evreii.

  Tesu SOLOMOVICI.
  ———————————————

  „La 15 octombrie 1944 Horthy anunța la radio următoarele: “Țelul de căpătâi al Ungariei a fost politica externă. Prin pace am dorit revizuirea cel puțin parțială a Tratatului de la Trianon. Speranțele noastre în Liga Națiunilor au rămas neîmplinite. La începutul crizei mondiale, Ungaria nu a avut intenția să ocupe teritorii. Noi nu am avut o intenție agresivă împotriva Republicii Cehoslovacia, Ungaria nu a dorit realipirea prin război a teritoriilor. Noi am intrat în Bácska” (Bacika, partea de vest a Voivodinei) “numai după prăbușirea statului Iugoslavia. Noi am acceptat prin pace arbitrajul puterilor Axei privind teritoriile luate de România în 1919. Ungaria a fost forțată să intre în război împotriva Aliaților. Noi nu am dorit să ridicăm ambiția noastră prin putere și nu am avut intenția să ocupăm de la nimeni nici măcar un metru pătrat. Azi este clar că germanii au pierdut războiul. Toate guvernele sunt responsabile pentru destinul lor. Cum zicea Bismarck, “Nu există o națiune care se sacrifică pe altarul alianțelor”. Aceasta este consecința responsabilității istoriei mele.

  În martie anul acesta führerul Adolf Hitler m-a invitat să negociem în ceea ce privește repatrierea armatei maghiare – un subiect ridicat de mine. El m-a informat că Ungaria va fi ocupată de forțe germane. Germania a invadat Ungaria. Au arestat cetățeni unguri și membri din parlament, și pe ministrul de interne al guvernului, au violat suveranitatea maghiară. Mi-au cerut să desemnez un guvern care se bucură de încrederea Germaniei, guvernul Döme Sztójay. Germania nu s-a ținut de cuvânt. Sub ocupația germană, Gestapoul a tratat problema evreiască în manieră incompatibilă cu normele umane. Locotenentul Szilárd Bakay, comandantul Budapestei a fost atacat și scos din funcție de agenții germani (…). Avioanele germane au lansat parașutiști împotriva guvernului. Am primit informații că trupele progermane intenționau să forțeze politica și să răstoarne guvernul nostru pe care l-am desemnat, iar teritoriul Ungariei să devină teatru al operațiunilor Reichului. M-am decis să-mi apăr Ungaria chiar împotriva aliatului german. Nu permit ca națiunii ungare să-i fie luate libertatea și independența. Am informat reprezentanții al Reichului despre armistițiul militar!”
  ——————————-
  Tradus de mine. 100%

 14. Theodora Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/10/21/atentat-la-drepturile-omului-si-la-viata-privata/

 15. fragmentariumpolitic Says:

  Off topic: “…Summit-ul NATO de la Lisabona se apropie, iar printre mizele acestuia se numara, alaturi de adoptarea unui nou concept strategic sau a deciziei de interconectare a scutului antiracheta al Aliantei cu cel american, si securitatea europeana, implicit si a Romaniei…”: http://fragmentariumpolitic.wordpress.com/2010/10/21/reinventarea-pax-europeana/

 16. Marcus Says:

  Baga-ti-l In Cur, Nea Toadere!

  Alde Udrea si-alti ministri, Anastase si Olteanu
  Au dat proba-n fata lumii, cum e treaba cu melteanu
  Care-ajuns in Sfatul Tarii, pus sa isi exprime votu’,
  La deş’t sui al lu’ nea Toader, ca tampitu’ puse botu’.

  Si-a votat precum primarul, nestiind nici ce, nici cum
  Legi nevrute de Putere, la norod insa parfum.
  Disperat de-asa greseala si visand la final roz,
  El umil acum asteapta busuioc dres de matroz.

  Lumea muta il priveste si pare a nu-ntelege
  Cum ajuns-a dobitocu’ la popor sa faca lege.
  A uitat cu buna stiinta c-a primit bacsis galeata
  Sa-i dea votul lu’ Chiombila care si-a adus si sleahta.

  Geaba azi goliti la punga si pe cap doar cu nevoi
  Se crucesc cum Anastase numara din doi in doi,
  Sau cum omu’ cu broscoiu’, din scaun de presedinte,
  Valideaza ranjind scoruri, iar apoi el se dezminte.

  Opozitia-i ferice si din plenuri se retrage
  Nevrand in asa privata, ca o musca sa se bage.
  Ea mizeaza-n continuare pe nea Toader s-al sau deget
  Ce indruma grav melteanu sa voteze fara preget.

  Pentru-a nu intra-n anale, c-autor de-asa rahat,
  Nenea Toader bine-ar face, daca ar urma un sfat:
  Degetul ce il ridica, semn de vot, c-un aer dur,
  Ar da bine la pulime, de si l-ar baga in cur.

 17. Si eu sustin motiunea- Sa scufundam impreuna Incrucisatorul « Dum spiro, spero Says:

  […] DOAR IMPREUNA SUNTEM PUTERNICI […]

 18. Marcus Says:

  Misterul Votului Portocaliu

  Aliodor, Magul de Curte, suparat fiind pe jupan,
  Ca i-a dijmuit venitul, si-a gasit un alt stapan.
  Si manat de razbunare in ideea de vendetta
  El vraji parlamentarii, defectand marioneta.

  Dup-un chef si pus pe sotii, elixir nou a creat,
  De vota portocaliu’ ca si cum ar fi fost beat.
  La un semn al lu’ nea Toader, lucrat crunt cu violet
  Gasca de papusi stricate a votat proiect decent.

  Jale male si teroare a cuprins portocaliii
  Caci asemuiti la minte ei sunt astazi cu zbanghiii.
  Nestiind ce li se-ntampla au votat ca dobitocu’
  Legi ce aplicate-n viata schimba la romani norocu’.

  Cu jobenul pe-o sprinceana si bagheta intr-o mana
  Rade de se prapadeste, Magul, cel cu sange-n vana.
  De nu-i cioparteau tainul, reducandu-l cu un sfert
  Alte legi ar avea chiombu’ la semnat, in cabinet.

 19. Marcus Says:

  Gand Bun, Nea Toadere!

  Dup-atata vanzoleala, rasete si tevatura,
  Romanimea azi asteapta si Motinuea de Cenzura.
  De o fi in mana buna, nenea Toader s-al sau des’t
  Va comite-o nefacuta sa ramana de povesti.

  La un semn de-al sau cu des’tu’ vor vota din nou ciracii
  De in chiombu’ si-n a sa gasca vor intra buluc toti dracii.
  Cand in plen portocaliii vor da jos guvernul Boc
  Poporu-si va face cruce, iar cordu’ lu’ chiombu’ poc!

  Precum stim portocaliii sunt papusi trase de ate
  Chiombului, cand ei voteaza, ii dau mari dureri de mate.
  Si-l obliga, saracutu’, ca semnand el sa repare
  Vot talamb, dat in prostie, in distinsa Adunare.

  Asa ca, frate romane, nu mai protesta in drum,
  Ruga-nalta tu la Domnul, lu’ Dorel sa-i dea gand bun
  Si cu des’tu-i de poveste sa-si indrume dobitocii
  Sa voteze iar ca unul, sa ne scape de toti bocii.

 20. Raspunsul Presedintelui Ion Iliescu catre cetateanul “Gica Contra” | Gica Contra Blog – Singur impotriva tuturor! Says:

  […] scriam domnului Ion Iliescu al articolul sau de pe […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: