DUPA 20 DE ANI

Joi 1 iulie 2010, ora 11,00, “Casa Titulescu” (Bd.Kiseleff nr.47) gazduieste prezentarea volumului meu (in prezenta autorului) : „Dupa 20 de ani – 1989 an de cotitura in istoria nationala si in viata internationala”.

Volumul prezinta evolutia politica in perioada decembrie 1989 – mai 1990 – primele alegeri libere care au dat viata unor obiective esentiale ale Revolutiei – promovarea in viata politica si in structura statului a principiilor democratice ale pluralismului politic si organizarea statului de drept pe principiul separatiei puterilor in stat, alegerea Adunarii Constituante pentru elaborarea noii Constitutii democratice a tarii.

Este o retrospectiva a demersurilor mele in plan politic pentru parcursul democratic al Romaniei.

Cei interesati sunt asteptati cu placere

Advertisements

20 Responses to “DUPA 20 DE ANI”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Îmi pare foarte rău că nu pot participa.

 2. Victor Says:

  Sunt sigur ca Basescu avea dreptate atunci cand punea in discutie in CSAT campaniile de presa la comanda si care reprezinta un pericol la adresa stabilitatii statului. Bine, Basescu a avut dreptate in multe ziceri cum ar fi cea mai cunoscuta legata de “sistemul ticalosit”. Ce nu spune Basescu este ca el a adus sistemul ticalosit la un nivel mult superior celui existent in momentul in care a preluat puterea.

  Ca sa nu fiu off-topic, rezultatul celor 20 de ani este ca puterea in tara asta, adica capitalul s-a concentrat in mainile catorva insi precum Vantu, Voiculescu, Patriciu si chiar Basescu. Si bineinteles acestia fiind varfuri in structuri piramidale mai sunt si alti securisti care o duc bine. Pentru ca desi Revolutia a fost facuta de fraieri, puterea a fost preluata de Securitate.

  Revenind la campaniile de presa sa discut despre ultima. Imediat cum CC a decis neconstitutionale articolele legate de taierea pensiilor, mogulii au declansat campania de scadere a leului in raport cu euro. Nu trebuie sa fii geniu ca sa iti fie clar ca mogulii joaca in marja si ca o depreciere a leului de cca 10% le-ar dubla sumele jucate. Crescuse Euro cu 100 de lei vechi si sclavii mogulilor tipau toata ziua ca e dezastru, “maxim istoric”, etc. etc. Au adus analisti economici care mai de care descriind o situatie dezastruoasa. In fapt toti analistii astia care-i plimba mogulii pe ecrane niciunul nu a prevazut criza, niciunul nu a atras atentia asupra faptului ca traim mai bine decat producem. Desigur aici incape o discutie mai ampla pentru ca intreaga omenire traieste mai bine in raport cu productivitatea dar astea sunt inginerii financiare ale grupurilor ce conduc planeta. Revenind la campania tip atac pe leu desigur ea a fost insotita si pe piata financiara de atacuri reale speculative. Fraierii adica prostimea care crede in tampeniile manipulatorii ale mogulilor s-au grabit sa reactioneze si au schimbat lei pe euro in draci. O sa scriu aici la Presedintele Iliescu si va ramane scris, Isarescu nu va lasa leul sa se duca la gara si toti fraierii care au sarit sa-si schimbe economiile in euro acum nu au facut decat sa contribuie la umflarea buzunarelor si asa doldora de bani ale mogulilor incluzandu-l aici si pe Basescu pentru ca si el este tot un mogul.

  Jocurile lor murdare au distrus tara asta, au pus la cale un sistem diabolic, uitati-va la lipsa de reactie a oamenilor pusi in fata unei batai de joc de neimaginat, scaderi de salarii, de pensii, cresteri de taxe, etc, etc (in ce tara din lumea asta asa ceva ar fi fost posibil fara ca nimeni sa faca ceva???) dar tot la fel de adevarat este ca lipsa de informare si lipsa gandirii la nivelul prostimii a reprezentat baza actiunilor grupurilor care ne conduc din 1989 incoace.

  In continuare mogulii vor descrie o situatie dezastruoasa, crancena, fara iesire. Dupa ce vor achizitiona tot ce au de achizitionat la pret mic, dupa ce vor concentra intregul capital din tara in mainile lor, abia atunci o sa iesim din “criza”. Cel mai optimist undeva la anul pe vremea asta vor aparea stirile pozitive.

  Lumea e tampita, ma uitam cum cred ei ca Diaconescu este un caz real. In fapt omul a fost activat de Securitate exact cum a fost si Vadim si Becali si ala de la PIN – partidul cu 2 oameni, am uitat cum il cheama, si toti securistii sau oamenii lor care se plimba pe la televizor, analisti sau politicieni deopotriva. Credeti ca vreunul dintre politicienii de top nu au radacini in Securitate sau in aparatul de partid dinainte de ’89? Daca da, gresiti. In fapt securstii ne pun sa alegem intre gastile lor. Si noi trebuie sa ne conformam altfel se cheama ca nu avem “spirit civic”.

 3. danielmarica Says:

  Domnu’ Ion Iliescu, unde pot citi adevarul despre mineriadele din anii 90′, cine le-a provocat, cine a chemat minerii in capitala deoarece nu mai vreau sa tot aud aberatii din gura basistilor, eu stiu ca nu dumneavoastra ati provocat aceste mineriade dar nu prea am argumente sa justific punctul meu de vedere ? Va multumesc oricum !

 4. emigrantul Says:

  Sincer sa fiu, aproape 20 de ani, am crezut ca platforma program a CFSN, citita la televizor pe 22 Dec. 1989, seara tirziu, a fost conceputa in proportie covirsitoare de Ion Iliescu care a gindit-o vreme de cel putin citeva luni inaintea “Revolutiei”. Am aflat insa, citind blogul de fata, ca platforma fusese de fapt opera lui Dumitru Mazilu, cu unele contributii mici din partea lui Ion Iliescu si a altora. De cit timp a avut Dumitru Mazilu nevoie sa o conceapa nu stiu, o saptamina, luni, ani, doar citeva ore? Asta ramine o enigma pentru mine.
  Singura dovada a existentei unor planuri reformatoare apartinind 100% lui Ion Iliescu este scrisoarea anti Nicolae Ceausescu din primavara anului 1989, care insa cuprinde idei ce nu pot fi asociate sau rezumate in punctele platformei CFSN.

  Redau in continuare programul de reforme original al lui Dumitru Mazilu:
  “1)NU Abandonarea rolului conducător al unui singur partid şi statornicirea unui sistem democratic pluralist de guvernare;
  2)NU Organizarea de alegeri libere în cel mai scurt timp posibil;
  3)NU Separarea puterilor legislativă, executivă şi judecătorească în stat şi alegerea tuturor liderilor politici pentru unul sau cel mult două mandate, respectiv pentru cinci sau cel mult zece ani. Puterea nelimitată îmbracă forme patologice. Nimeni nu poate pretinde puterea pe viaţă;
  4)NU Restructurarea întregii economii naţionale pe baza criteriilor rentabilităţii şi eficienţei. Eliminarea metodelor administrativ-birocratice de conducere economică centralizată şi promovarea liberei initiaţive şi a competenţei în toate sectoarele economice;
  5)NU Restructurarea agriculturii prin trecerea pământului în mâinile celor care-l muncesc, care sunt adevăraţii săi stăpâni;
  6)partial DA Reorganizarea învăţământului românesc potrivit cerinţelor contemporane;
  7)NU Reaşezarea structurilor culturii româneşti pe baze democratice şi umaniste. Eliminarea dogmelor ideologice care au provocat atâtea daune poporului român şi promovarea adevăratelor valori ale umanităţii. Eliminarea minciunii şi imposturii şi statornicirea unor criterii de competenţă şi justiţie în toate domeniile de activitate. Trecerea presei, Radioului şi Televiziunii din mâinile unei familii despotice în mâinile poporului;
  8) Respectarea drepturilor şi libertăţilor minorităţilor naţionale şi asigurarea deplinei lor egalităţi în drepturi;
  9)DA Reorientarea întregului comerţ exterior al ţării, pornind de la cerinţele satisfacerii cu prioritate a tuturor nevoilor cotidiene ale populaţiei României. Interzicerea transferului resurselor economiei naţionale pentru obţinerea de valută forte cu orice preţ. Adoptarea măsurilor necesare pentru efectuarea unui comerţ exterior cu respectarea integrală a cerinţelor eficienţei economice;
  10) Întreaga politică externă a ţării să servească promovării bunei vecinătăţi, prieteniei şi păcii în lume.”

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Dumitru_Mazilu

  Singurul punct despre care se poate spune ca reprezenta intr-adevar dorinta majoritatii oamenilor era (9), celelalte erau lucruri necerute de aproape nimeni, cu exceptia unor oameni care doreau sa-i ia locul presedintelui de atunci al tarii. Platforma CFSN a exprimat in proportie covirsitoare doleantele unor politicieni si nu pe cele ale cetatenilor obisnuiti din Romania anului 1989.
  Punctele (8) si (10) sunt chiar fara sens deoarece Romania isi respecta minoritatile nationale si nu era un stat agresiv pe plan extern.

 5. krudus Says:

  Domnule Emigrantul, am dat si eu copy paste pe o idee a domnului Mazilu, care de fapt ne-a adus astazi in situatia sa murim de foame.

  ” Restructurarea agriculturii prin trecerea pământului în mâinile celor care-l muncesc, care sunt adevăraţii săi stăpâni;”

  In afara de Culita Tarata, Porumboiu si Ioan Nicolae mai stiti si alti romani care isi “stapanesc pamantul” si castiga bani din agricultura???

  Eu am un amic f bun prin Dambovita, care este cultivator de cartofi si varza pe vreo 12ha, pe care le-a mostenit in baza Legilor de restituire.

  Astazi la 42 de ani, este aproape falit si tragedia lui este ca, are inca de platit credite la banci.
  An de an si-a mintit familia adusa cu forta din Bucuresti la tara cu speranta ca va fi bine, s-a mintit pe el insusi ca o sa reusesca si iata ca desi “stapaneste pamantul” nu poate sa traiasca nici macar decent.A renuntat la un job in Bucuresti pt ca a visat sa fie propriul lui stapan, sa fie privatizat, sa fie proprietar.

  Personal, ii acuz pe toti cei care au distrus agricultura din Romania cu ideile lor idioate de impartire a terenurilor.In afara de specula imobiliara mare lucru nu s-a mai realizat.Terenurile zac nemuncite din cauza Legilor de retrocedare aduse din Vest de marii eroi ai neamului, regele Mishu si Maria Rose Mociornita care intotdeauna au avut doar interese meschine.Istoria ne-a dovedit acest lucru.

  Dl. Iliescu, s-a opus defiintarii marilor asociatii agroicole, a distrugerii lor iar eu pt acest lucru il respect si il admir pentru ca este un om inteligent, care stia inca din 1990 ce este bine pt poporul sau.

  Nu este o polemica cu dvs d-le @emigrantul, ci doar o constatare a mea personala fata de una din ideiile d-lui Mazilu.

 6. emigrantul Says:

  Cum s-a ajuns la criza financiara globala

  Explicatie simplificata:

  “1) Ion are o crasma. Pentru a-si spori vanzarile, el decide sa le ofere clientilor (majoritatea betivi neispraviti ) bautura pe datorie. Isi noteaza cu grija datoria fiecarui client, tinand astfel un bilant al creditelor acordate.

  2) Pe masura ce se raspandeste vestea ca Ion te serveste acum in schimbul promisiunii de a plati in viitor, numarul clientilor creste, iar vanzarile de bautura asisderea. Ion profita de ocazie si scumpeste tuica si berea.

  3) Un consilier bancar abil isi da seama ca afacerea lui Ion este de viitor si ii acorda acestuia un credit pentru dezvoltarea carciumii. Creditul este garantat cu creantele acumulate de Ion, adica promisiunile de plata ale betivanilor care ii trec pragul.

  4) Superiorii consilierului bancar (baieti destepti, cu expertiza in mobilizarea resurselor financiare) refinanteaza creditul acordat lui Ion prin emisiunea a trei tipuri de obligatiuni, garantate desigur cu datoriile alcoolicilor: BEAUBOND, BEATBOND si VOMITBOND. Aceste titluri financiare sunt cumparate si tranzactionate apoi pe piata internationala.

  5) Multi investitori nu inteleg ce inseamna aceste obligatiuni si cu ce sunt garantate. Cu toate acestea, cererea pentru ele creste, alimentata de cresterea continua a cotatiilor. Intr-o buna zi, cu toate ca preturile continua sa urce, managerul de risc al unei banci (concediat ulterior, fiindu-i reprosata atitudinea pesimista) decide ca este timpul sa ceara plata datoriilor acumulate de betivii care frecventeaza crasma lui Ion.

  6) Datornicii nu au cum sa plateasca.

  7) Ion nu isi poate rambursa creditul contractat de la banca si intra in faliment.
  Obligatiunile BEAUBOND si BEATBOND isi pierd 95% din valoare. VOMITBOND sta ceva mai bine, stabilizandu-se dupa o prabusire de 80%.

  8) Furnizorii carciumii lui Ion intampina serioase dificultati financiare dupa ce clientul lor a inchis portile si dupa ce obligatiunile in care investisera masiv si-au pierdut valoarea. Furnizorul de tuica este preluat de o firma concurenta, iar fabrica de bere intra in faliment.

  9) Banca este salvata de la faliment de catre guvern, in urma unor consultari dramatice intre partidele politice. Fondurile necesare acoperirii pierderilor sunt obtinute prin impozitele platite de persoanele care nu consuma alcool.”

  In general:
  crisma = companie
  betiv = client care cumpara pe datorie fara a fi capabil sa o plateasca vreodata

  Sursa: http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/cum-recunoastem-o-criza-financiara-cand-betivii-falimenteaza-comertul-cu-alcool-42779

 7. krudus Says:

  Daca tot au venit iar inundatiile peste noi, haideti sa vedem cati din cei care au defrisat la ras padurile, incalcand flagrant legea silvica au platit pentru acest lucru???

  In Suceava au fost pana si bebelusi de 4 luni( este cat se poate de real) care au facut Cereri de restituire a padurilor in baza legilor funciare.
  Ca acel bebelus, sunt sute de mii de cazuri de revendicaci impostori deveniti milionari in euro.Dupa acel model bine patentat de falsuri in documente publice au aparut si pensionatii inchipuiti pe caz de boala, si orbii cu permise de conducere si multi alti impostori cu alte metode de imbogatire injusta prin fraudare directa a statului roman.

  De ce nu mai vrem sa respectam si sa aplicam legile , d-le Presedinte?!?…

  Unde sunt cei care in 1990 au dorit restituirea in regim de urgenta a padurilor, d-le Presedinte?!?!..ce fac ei astazi pentru Romania, in afara de faptul ca vor si banii de Fondul Proprietatea?

 8. Theodora Says:

  Domnule presedinte Ion Iliescu
  Am participat cu placere la prezentarea volumului dumneavoastra “Dupa 20 de ani – 1989 an de cotitura in istoria nationala si in viata internationala”, eveniment gazduit de “Casa Titulescu”.
  Am fost foarte placut impresionata de calitatea discursurilor si am ascultat cu interes raspunsurile dumneavoastra.
  Doresc sa fac o singura observatie daca imi permiteti.
  Mi-as fi dorit ca la eveniment sa participe mai multi tineri deoarece ar fi avut ocazia sa auda chiar de la dumneavoastra raspunsuri la intrebarile lor.
  Din pacate, tinerii nostri, din motive pe care nu le cunosc, nu profita de oportunitatile care li se ofera.
  Cu deosebit respect
  Theodora Marinescu

 9. popalumi Says:

  Ca simplu membru PSD ,imi pare rau ca am pierdut un curs despre re-
  trospectiva demersului dvs. in plan politic pentru parcursul democratic
  al Romaniei.

  Aceasta retrospectiva reprezinta un fir calauzitor pentru cei ce sintem si-
  cei ce vom fi.

 10. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte Ion Iliescu,
  Mi-aş fi dorit din tot sufletul să fi fost prezentă, dar…
  Spun şi eu, alături de ceilalţi colegi : Mulţumesc şi Felicitări !
  stimă,
  Sibilla

 11. fragmentariumpolitic Says:

  De ce SUA pot, iar Romania, nu ?

  In discursul aniversar prilejuit de Ziua Nationala a SUA (4 Iulie), din 2010 Anno Domini, ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gitenstein, ii indemna pe romani sa-si abandoneze expresia populara “Asa e viata !” in favoarea motto-ului presedintelui Barack Obama, “Yes, we can !”. Un act imagologic, de PR si rebranduire, indisociabil de eveniment, ar putea spune unii, ori un sfat prietenesc, plin de bune intentii, spunem cei mai multi, cu care Excelenta Sa ne-a obisnuit din prima clipa de cand s-a prezentat la postul de pe plaiurile mioritice. Cum insa PDL si Guvernul Boc, ingemanate sub bagheta presedintelui Traian Basescu intr-un soi de partid-stat, au adus Romania intr-o stare de dezastru fara precedent, in care o paste falimentul, dorinta de schimbare a majoritatii romanilor ar putea fi mai degraba sintetizata intr-un alt tip de slogan: “Yes, we want !”.

  Din pacate, Domnul Ambasador nu ne-a dat nicio idée despre “Ce ?” si “Cum ?” sa facem ca sa “putem”, lasandu-ne sa orbecaim si sa gasim singuri leacul putirintei nationale. Cu toate acestea, un posibil “secret” l-am aflat de la insusi presedintele Obama, care a declarat ritos, la Summit-ul G20 de la Toronto, ca SUA nu vor plati pentru a asigura prosperitatea lumii. De ce ar face Romania contrariul pentru altii ?

  Spre deosebire de eficienta intransigentei americane, paguboasa politica romaneasca isi are originea in statul clientelar, care a transformat “societatea oportunitatilor” sociale si nationale (de care se pomenea in discursul amintit), intr-una a “oportunitatilor” pentru mita (prin oferirea de bani sau obiecte pentru incalcarea obligatiilor de serviciu), smen (inselaciune, escrocherie), coruptie (prin abaterea de la moralitate, de la cinste), clientelism (prin favoruri si avantaje acordate susutinatorilor de catre politicieni si partide) etc.

  Cat priveste filosofia expresiei romanesti “Asa e viata !”, aceasta vine pe un filon european (a se vedea “C’est la vie”, “Cosi e la vita” etc), mai cu seama prin muzica, si nu s-ar putea spune, ascultand sau vazand pofta de viata care exalta din cantecele care o proslavesc, ca ar fi pesimista. Dimpotriva, emana multa intelepciune si o forta adaptativ-regenerativa deosebita. Romanii iubesc viata pentru ca au constiinta cosmica a vremelniciei raului (“Ce e val, ca valul trece !”), optimismul lor incorigibil fiind o sursa de supravietuire (ce poate parea esoterica pentru unii). In consecinta, nu din schimbari identitare va veni adevarata solutie a iesirii din criza, ci din asanarea racilelor aduse in viata politica de pegra portocalie, care au facut din Romania o societate a oportunitatilor clientelare.

  • emigrantul Says:

   Citat fragmentariumpolitic:
   “ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gitenstein, ii indemna pe romani sa-si abandoneze expresia populara “Asa e viata !” in favoarea motto-ului presedintelui Barack Obama, “Yes, we can !”.

   Spre deosebire de eficienta intransigentei americane, paguboasa politica romaneasca isi are originea in statul clientelar, care a transformat “societatea oportunitatilor” sociale si nationale (de care se pomenea in discursul amintit), intr-una a “oportunitatilor” pentru mita (prin oferirea de bani sau obiecte pentru incalcarea obligatiilor de serviciu), smen (inselaciune, escrocherie), coruptie (prin abaterea de la moralitate, de la cinste), clientelism (prin favoruri si avantaje acordate susutinatorilor de catre politicieni si partide) etc.”

   Mark Gitenstein este un avocat specializat in trafic de influenta, cu o activitate orientata spre promovarea intereselor marilor corporatii in detrimentul consumatorilor. Una din principalele sale tehnici de actiune este influentarea prin diverse mijloace a deciziei judecatorilor in asa fel incit acestia sa pronunte hotariri in favoarea marilor companii.
   Pentru detalii asupra activitatii lui Mark Gitenstein in SUA a se consulta adresa:
   http://www.citizen.org/documents/013009Gitenstein_sheet.pdf

   Numirea sa ca ambasator in Romania a fost nimic altceva decit o rasplata pentru contributiile pe care le-a avut la campania electorala a lui Obama care initial a dorit sa-l puna intr-un post mai banos, chiar in Statele Unite, insa a intimpinat opozitie si pina la urma presedintele american a decis sa-l instaleze ambasador in Romania.
   Cum a venit la noi Gitenstein s-a si apucat de lobby, la citeva luni dupa instalarea sa in functie deja Romania angajindu-se sa cumpere avioane F-16 second hand, care daca nu ar fi fost vindute tarii noastre erau pur si simplu aruncate. De asemenea, acum citeva zile, s-a pronuntat deschis pentru mentinerea TVA-ului la 19% si scaderea pensiilor si salariilor bugetare.
   Cu alte cuvinte, conform obiceiului sau din America, Gitenstein face lobby pentru promovarea interesele bogatilor in detrimentul majoritatii populatiei.
   Tara va avea mult de pierdut de pe urma acestui ambasador. Pe durata mandatului sau Romania va inregistra o paguba de citeva miliarde de dolari, numai datorita actiunilor sale de trafic de influenta.

   • Mihnea Georgescu Says:

    @ Emigrantul

    L-am auzit pe Gittenstein la MŢR, la lansarea filmului lui Radu Gabrea, Gruber’s Travel. A fost şi Patriarhul Daniel şi alţi Oameni de Bine. Este evreu de-al nostru, din Basarabia, la origine. Vezi să nu intri la antisemitism. ;)

   • emigrantul Says:

    Iata ce sfaturi, in bataie de joc, ii dadea Mihnea Georgescu lui Ion Iliescu in februarie 2010

    Citat Mihnea Georgescu:
    Cred că e bine să vă retrageţi. Acum este momentul să se afirme cei tineri. …
    Vă asigur de respectul meu pentru Viziunea dumneavoastră şi vă doresc o săptămână liniştită. Vorba lui Victor – menajaţi-vă! Aveţi o vârstă… venerabilă!

    Sursa: https://ioniliescu.wordpress.com/2010/02/06/despre-minciuni-%e2%80%a6cu-picioare-scurte/#comment-12055

    Eu ma mir cum de nu ii este rusine lui Mihnea sa mai apara cu mesaje pe situl de fata.
    In ultimele luni vad ca s-a specializat pe bascalie. La cerere pot furniza numeroase exemple de mesaje ironice apartinind sus numitului Georgescu.

 12. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte,

  Dacă-mi permiteţi să relatez şi aici…. spre ştiinţa românilor :
  Ţara e sub ape… joavinele Oprea şi C Diaconescu, se plimbă cu elicopterul, pe taaare mulţi bani… aceşti trepăduşi sunt în campanie…. grija lor şi soarta sinistraţilor…. România sub zodia cumetriilor, cucuvelei Udrea, Iudei Băsescu, etc… NU e România noastră, ci a lor, a şobolanilor…
  Ne e dor să spunem România mea, România noastră, de-aceea Bătălia continuă, ca să ne scuturăm de păduchi, da e nevoie de * detergenţi *, * dezinfectanţi * şi * soluţii * PUTERNICE… Nădăjduim să reuşim !

  REŞIŢA – Liderii la nivel naţional ai noului partid, UNPR, s-au aflat sâmbătă la Reşiţa.

  Ajuns la Reşiţa cu elicopterul, direct de la inundaţiile din Moldova, Gabriel Oprea, ministrul Apărării, preşedinte al UNPR spunea că obiectivul vizitei sale în judeţ a fost unul strict politic, având în vedere că UNPR este un bebeluş pe scena politică, luând fiinţă în urmă cu doar două luni.

  VOCEA IPOCRIZIEI:

  * Conform lui Oprea, în Uniunea Naţională pentru Progresul României nu există o ierarhie la nivel de conducere, toţi cei trei preşedinţi, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu şi Gabriel Oprea fiind egali. „Toţi trei vrem să facem ceva cu adevărat. Eu unul am avut de ales între principii şi partide, am ales principiile, de aceea împreună cu actualii mei colegi am reuşit să oferim stabilitate României“. *
  http://www.caon.ro/stiri/im:caon:news-caras/articol/vrea-unpr-sefia-cj-caras-severin/cn/news-20100704-02043075

  Va să zică, * principii *… cum am spus, România sub ape, viermii în campanie…

  De CIUDANOVIŢA, ANINA, MOLDOVA NOUĂ…. şi-o mai aminti careva din joavinele actualei puteri ??? Nu, că NU au timp pentru * mărunţişuri *…
  http://www.caon.ro/stiri/im:caon:news-caras/articol/cifre-noi-acelasi-dezastru/cn/news-20100702-07180196

  SĂ NU-I IERTE DUMNEZEU!

 13. Sibilla Says:

  Aduceri aminte…:

  * Altceva îi reproşez eu lui Băsescu. Şi anume că n-a priceput în ce moment a ajuns la Cotroceni. Suntem în pericol să ne pierdem identitatea naţională. Bună, rea, e a noastră. Mai mult: suntem în pericol să devenim o ţară de emigranţi; o tara din care toţi cei ce îşi pierd speranţa pleacă, uneori fără să se mai uite înapoi. Şi ce face preşedintele României? E, cumva, îngrijorat că ne aflăm într-o criză de destin naţional? Dimpotrivă, creează crize artificiale. Băsescu e un mare furnizor de gălăgie. O gălăgie sub care dispar toate problemele adevărate. Cândva, România a fost considerată “un pământ tragic unde totul sfârşeşte în comic”. Acum, locul comicului l-a luat “hăhăiala”. Vă amintiţi ce a devenit drama inundaţiilor în gura lui Băsescu? Ne-a reproşat că, arătându-ne compasiunea, suntem “isterici”. Şi l-aţi auzit vreodată întrebându-se cum vom intra în Uniunea Europeană? Nu dacă. Nu când. Ci cum. Vom intra ca “popor” sau ca “populaţie”? Vom intra cu identitate sau fără? Mă tem că Traian Băsescu are idei foarte vagi despre istoria României. Mă tem că nu ştie ce-s alea “forme fără fond”. Şi că nu l-a informat nimeni cât de subţire e modernitatea noastră. Băsescu vrea să comande o navă pe care n-o cunoaşte, asta mă deranjează. Se comportă ca un cartofor care face din politică o partidă de poker; şi îmi e din ce în ce mai greu să consider simplă presupunere ideea că asta înseamnă pentru el noţiunea de “preşedinte-jucător”. *
  – Octavian Paler –
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/07/04/va-amintiti-ce-a-devenit-drama-inundatiilor-in-gura-lui-basescu-ne-a-reprosat-ca-aratandu-ne-compasiunea-suntem-%E2%80%9Cisterici%E2%80%9D-octavian-paler/

 14. iliemerce Says:

  MULT SUCCES SI FELICITARI.SUNTETI EXTRAORDINAR DOMNULE ILIESCU,MA BUCURA ENORM APARITIA DUMNEAVOASTRA.NE VEDEM CU BINE PE VIITOR,CELE BUNE.

 15. Victor Says:

  Fragmentarium, cred ca esti in eroare, ambasadorul s-a referit la zicerea care denota neputinta din seria : “asta e” sau “asta e viata…de 2 lei” etc, ca sa nu, zicere care vine pe filonul mioritic si nicidecum pe cel optimist frantuzesc. “yes, we can” unul dintre sloganurile lui Obama in timpul campaniei pt WH este in perfecta contradictie cu “asta e, noi suntem prea mici ca sa putem schimba ceva”

  cat despre ideile pe care le-ai fi dorit auzite din gura ambasadorului ma tem ca nu inteleg ce ti-ar putea spune mai exact, mai clar decat ca roman fiind trebuie sa-ti schimbi mentalitatea de om supus -“capul plecat sabia nu-l taie”, in aceea de invingator. Nu vad ce explicatii vrei aici. Este cat se poate de limpede. Nu mai asteptati sa va rezolve altii problemele societatii, nu va mai plangeti, nu va mai jeliti neputinta pe la curtile cu staif si puneti-va singuri ordine in pravalie. Eu cam asa am inteles mesajul. Daca tu insa vrei sa faci sa sune neputinta a optimism, raul a bine, se poate desigur.

 16. Theodora Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/07/05/siretul-prutul-si-dunarea-sunt-principalii-vinovati/

 17. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Ion Iliescu, vă demască presa că aţi fi discutat cu Domnul George Constantin Păunescu la Ziua Americii. Cum comentaţi?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: