DETALII – AGENDA ROMA

1.- Vineri 11 iunie 2010 a avut loc sesiunea Academiei Europene pentru Relaţii Economice şi Culturale (AEREC) –  în Sala Coloanelor a Camerei Deputaţilor  – Palatul Marini –  avand ca tematica situaţia economică internaţională – “SFÂRŞITUL CRIZEI – ÎNTRE PREVIZIUNI ŞI REALITATE “.

Printre vorbitori – doi deputaţi  – Mario Baccini preşedinte al Fundaţiei Foedus şi Giuseppe Galati, preşedintele Fundaţiei “I sud del mondo “ , prof. Francesco Petrino consilier diplomatic al  AEREC , Mario Sepi preşedintele Consiliului Economic şi Social European , ambasadorul Republicii Moldova la Roma , dl. Gheorghe Rusnac, reprezentanta intreprinzătorilor italieni, Donatella Scarpa.

Lucrările sesiunii au fost prezidate de Preşedintele AEREC, prof. Ernesto Carpentieri.

Au fost primiţi noi membri AEREC, printre care şi doi români – ing. George Viorel Buda şi ing. Şerban Nicolae.

2.- În cursul zilei de sâmbăta 12 iunie , m-am întâlnit la Roma cu câteva personalităţi al vietii politice :

– Preşedintele Partidului Radical Italian, domnul  Marco Pannella , veche cunoştinţă, cu care m-am întâlnit prima dată în 1956 la Strasbourg la Congresul Uniunii Naţionale a Studenţilor Francezi (UNEF). UNEF invitase la congresul său  lideri ai organizaţiilor naţionale studenţeşti din Europa – atât din vest cât şi din est. Marco Pannella era atunci  preşedinte al UNURI (Uniunea Naţională a Studenţilor Italieni).

La întâlnire a participat şi Emma Bonino , vicepreşedinta a Senatului Italian, fost ministru, fost comisar European .

– Senatorul Giuseppe Graziani – din partea Partidului Socialist (fost vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste).

– Secretarul pentru relaţii internaţionale al Partidului Democrat , Pistelli.

– Fostul ministru de externe al Italiei şi fost deputat European , Gianni de Michelis

La ultimele 3 întâlniri a participat şi Corina Creţu – secretar cu probleme internaţionale al PSD.

Voi reveni cu detalii privind urmatoarele puncte ale programului

25 Responses to “DETALII – AGENDA ROMA”

 1. Victor Says:

  Din pacate mult prea des la nivelul perceptiei publice se intalneste teoria conform careia evenimentele din 13-15 Iunie sunt legate de manifestatia prelungita din Piata Universitatii. Personal, cunoscand istoria acelor vremuri, pot afirma fara sa gresesc ca intre cele doua evenimente nu a existat o legatura de cauzalitate ci doar una de ordin cronologic. S-a dorit de catre cei care au provocat 13-15 iunie crearea acestei legaturi dar realitatea a fost cu totul alta.

  Tanar student, participant la Revolutie inca din noaptea de 21 Decembrie, la acea vreme ma gaseam printre contestatarii Presedintelui Iliescu, ca atare am fost prezent la manifestatia din Piata Universitatii. Chiar daca astazi privesc evenimentele de atunci dintr-o cu totul alta perspectiva, raman intim legat de partea frumoasa a ceea ce unii au numit “fenomenul Piata Universitatii”. Am spus “partea frumoasa” pentru ca eu consider ca spiritul initial al Pietei a fost pervertit pe parcursul desfasurarii de grupurile interesate in castigarea puterii cu orice pret. Din pacate faptele au fost mult prea des prezentate in mod mincinos, istoria evenimentelor a fost rastalmacita, foarte probabil de catre aceiasi indivizi care au orchestrat declansarea evenimentelor din 13-15 Iunie. Victime ale raului provocat au fost si sunt, deopotriva manifestantii de buna credinta din Piata cat si Presedintele Iliescu si, in final, asa cum s-a dovedit, poporul roman in intregul sau.

  “Suntem luptatorii veacului ce vine
  Suntem diligenta veacului oriunde
  Caii nostri alearga spre un tarm de bine
  cu potcoave albe, dincolo de munte

  Dorul unui frate si adanc ne scurma,
  visul libertatii ne este-un meleag,
  Fara violenta, nu suntem o turma-
  Libertatea insasi este al nostru steag”

  Cum s-a ajuns de aici la violentele din 13-15 iunie? Intrebarea aceasta m-a framantat multa vreme. Este posibil ca aceiasi oameni care se considerau “luptatorii veacului ce vine” , aceiasi oameni care strigau “fara violenta-nu suntem o turma” sa fi provocat haosul din 13 Iunie? Evident, nu! Astazi pot spune ca am gasit cateva raspunsuri.

  Asa cum s-a dovedit ulterior, Revolutia a reprezentat un proces indelungat, miscarile de strada din Decembrie 1989 au fost doar parte a acestui proces. Schimbarea unui sistem cu altul nu se putea face peste noapte. Lipsirea de libertate, imposibilitatea de a enunta public opinii adunase in multi dintre noi o energie care trebuia descatusata. Partea Revolutiei care a presupus miscarile de strada a durat mult prea putin din acest punct de vedere, astfel incat pot afirma fara sa gresesc ca multi dintre noi , la vremea respectiva, ramasesem intr-o inertie a manifestatiilor incepute in Decembrie 1989.

  Mai mult, dintr-un spirit mult prea visator, noi, manifestantii din Piata Universitatii doream o rupere totala cu trecutul. Insa trecutul nu reprezenta o persoana sau doua sau o mie, nici ceva abstract. Trecutul era reprezentat de noi insine, de parintii nostri, de prietenii nostri si de tot ceea ce se cladise in acei ani. In fapt, in anii dictaturii ne simtisem atat de frustrati incat privind retrospectiv imi dau seama cat de nerealisti eram in dorintele noastre. Cautam o refulare, cautam o impacare cu noi insine, in interiorul nostru al fiecaruia dintre noi. De altfel acest lucru reiese si din versurile faimosului cantec scris de Stelian Maria “Nu plecam acasa”, unul dintre imnurile manifestantilor din Piata din ale carui versuri am citat si mai devreme. Fara sa constientizeze autorul spune in cantec un mare adevar:

  “Noi de aicea nu plecam, nu plecam acasa,
  pana nu vom castiga, libertatea NOASTRA!”

  Intr-adevar era vorba despre libertatea noastra interioara pe care o cautam si nicidecum despre libertatea pe care o doream in Decembrie 1989 cea pentru care ne-am fi dat viata , libertatea pentru popor. A existat o diferenta foarte limpede intre altruismul care a caracterizat Revolutia din Decembrie 1989 unde se dorea pur si simplu “libertate” si manifestatia din Piata Universitatii unde se cauta “libertatea noastra”.

  Cu toate acestea este evident ca noi, participantii la acea manifestatie nu eram rau intentionati. De altfel Presedintele Iliescu a inteles acest lucru si tocmai de aceea ne-a permis sa ne manifestam. Si aici am de facut o consideratie. Desi noi, manifestantii clamam democratia eram in mod evident primii care nu intelegam regulile acesteia, deranjandu-i in mod categoric pe unii dintre bucuresteni prin blocarea unui punct vital in trafic si prin zgomot. Dar Presedintele Iliescu a fost intotdeauna tolerant. As spune mult prea tolerant si din pacate de multe ori aceasta trasatura de om bun s-a intors impotriva Domniei Sale ca si in cazul de fata.

  Pervertirea spiritului Pietei Universitatii a avut loc gradual prin atragerea printre manifestanti,- initial studenti si intelectuali, a unor elemente declasate care si-au instalat corturi in fata Teatrului National. Usor , usor, spiritul Pietei se pierduse si marturisesc ca in ultima parte am participat foarte rar datorita mizeriei si mirosului.

  Odata ce rezultatele primelor alegeri libere dupa 1989 l-au aratat castigator cu o majoritate absoluta pe Presedintele Iliescu, ne-am retras definitiv din Piata, deopotriva organizatiile studentesti si partidele istorice.

  Si totusi Piata a ramas ocupata. Se vorbea despre grevisti ai foamei. I-am vazut, ii vazusem si in zielele manifestatiei.

  Stiam ca autoritatile proaspat alese in frunte cu Presedintele Iliescu au facut toate demersurile necesare ca eliberarea pietei sa se realizeze in mod pasnic, de aceea am fost extrem de surprins cand in 13 Iunie am vazut la televizor indivizii care au atacat fortele de ordine si mai apoi haosul pe care l-au provocat in Bucuresti prin incendierea masinilor si a unor institutii ale statului.

  Marturisesc ca desi nu ma aflam printre sustinatorii Presedintelui Iliescu, la acea vreme am fost ingrijorat. Imi dadeam seama ca nu este in regula sa folosesti violenta odata ce ne aflam in liberatatea pentru care luptasem. Asa cum spuneam la inceput mult prea des istoria acelor vremuri a fost denaturata se incearca o legatura fortata intre manifestatia studentilor din Piata Universitatii si venirea minerilor. In fapt, asa cum am aratat, manifestatia luase sfarsit iar venirea minerilor a reprezentat un EFECT al provocarii extrem de grave din 13 Iunie.

  Nu aveam nevoie niciunii de asa ceva. Nici noi, manifestantii de buna credinta din Piata Universitatii, nici Presedintele Iliescu. Avusese loc o contestare a Presedintelui Iliescu printr-o manifestatie pasnica, Ion Iliescu castigase alegerile desi partidele isotrice nu s-au sfiit sa foloseasca Piata Universitatii pentru campania electorala din acel an. Asadar lucrurile se lamurisera. Devine limpede ca in spatele actiunii indivizilor care au atacat fortele de ordine si au incendiat cladiri ale insititutiilor statului au stat grupuri interesate in preluarea puterii prin orice mijloace. Orice mijloace, incendierile si luptele cu fortele de ordine nu aveau legatura cu spiritul Pietei Universitatii , va reamintesc – fara violenta, nu suntem o turma.

 2. dorucoarna Says:

  @ Victor:

  Exact asa a fost, confirm.

  Trebuie ibsa sa mai consideram un aspect: populatia nu era obisnuita cu imaginea partidelor politice si cu lupta lor oarba pentru putere iar institutiile de atunci nu aveau abordarea necesara rezolvarii unor astfel de situatii, motiv pentru care conflictul a mocnit si apoi a escaladat un timp nepermis de lung.

  Azi, asa ceva s-ar rezolva din primele ore iar 13 iunie n-ar exista, apoi nici 14 si nici 15.
  Totusi, acele “elemente declasate” nu erau deloc elemente, si numai daclasate nu erau, dar asta a fost abordarea posibila de atunci, astea au fost mijloacele.

 3. deceneu28 Says:

  Sigur ca nu am pretentia ca stiu totul dar eu traiesc in lumea reala, printre someri, pensionari si tarani.Eu, din pozitia mea de somer al guvernului Boc 4 am simtit de curand ce este foamea. Multi din cei care sunt acum in esalonul 2 sau 3 ori au uitat ori nu am simtit niciodata asta.
  Asa ca, dupa parerea mea, problema nu este doar la varf ci si la cei care sunt in jurul lor.
  PSD-ul trebuie sa fie ce a fost, partidul celor multi. Iar acum, cei multi sunt SARACI.
  Marturisesc ca desi nu ma aflam printre sustinatorii Presedintelui Iliescu, la acea vreme am fost ingrijorat. Imi dadeam seama ca nu este in regula sa folosesti violenta odata ce ne aflam in liberatatea pentru care luptasem. Asa cum spuneam la inceput mult prea des istoria acelor vremuri a fost denaturata se incearca o legatura fortata intre manifestatia studentilor din Piata Universitatii si venirea minerilor. In fapt, asa cum am aratat, manifestatia luase sfarsit iar venirea minerilor a reprezentat un efect al provocarii.
  FAPTUL CA DOMNUL ION ILIESCU ESTE INCA IN PSD ma face sa SPER
  Dupa ultimul congres s-a spus ca PSD-ul isi va deschide portile spre oameni. Eu am crezut in asta si inca mai cred.
  Inca mai astept un raspuns la cererea mea
  Sigur ca nu am tot timpul din lume pentru asta.
  “Suntem parazitii veacului ce vine; Suntem vagabonzii timpurilor noi; Mai bine haimana decit infractor; Mai bine huligan decit bautor
  Mai bine derbedeu decit delicvent; Mai bine golan decit repetent”
  Ce vremuri! Au trecut 20 ani si am inceput sa imbatranesc degeaba.

 4. Mihnea Georgescu Says:

  NASC ŞI LA MOLDOVA OAMENI… DIZIDENTUL OAJDEA FAŢĂ CU REACŢIUNEA

  Mi-a plăcut dizidentul Oajdea, cum s-a dus domnia sa la electorat să afle ce gândeşte Poporul… influenţa slavă este puternică la Moldova, aşa sunt ei mai narodnicişti. Iaşii sunt o pepinieră de dizidenţi, încă de pe vremea când Ion Iliescu haiducea prin dulşele târg al Ieşilor ca marginalizat, în anii ’70…

  Se cam scufundă Corabia, Cârmaciul este cum este… unii au început să se re-orienteze profesional…

  Şi care este rostul Parlamentului până la urmă? Este o anexă penibilă a Executivului sau te pomeneşti că reprezintă Naţia Română faţă cu reacţiunea?

 5. Mihnea Georgescu Says:

  Mulţumesc pentru reactualizarea link-ului în BlogRoll.

 6. emigrantul Says:

  Votul la vedere ar trebui declarat ilegal si interzis
  Apropo: Ce parere are Curtea Constitutionala despre constitutionalitatea acestui tip de vot?

  Din cauza votului la vedere, prin care parlamentarii unei formatiuni politice, alesi uninominal, sunt constrinsi sub amenintare sa voteze toti pentru o decizie sau alta, luata de conducerea partidului, notiunea de democratie incepe sa-si piarda tot mai mult din inteles ajungindu-se la situatia cind intreg parlamentul se reduce la ambitiile liderilor de partid.
  Ce rost are parlamentul daca membrii fiecarei formatiuni politice voteaza in bloc, asa cum a decis conducatorul (real) al partidului si impotriva vointei lor?

  Comentariu facut ca urmare a citirii articolului:
  “Pedeliştii care votează moţiunea sau nu-şi arată bilele, excluşi din PDL.”
  Sursa: http://www.gandul.info/news/pedelistii-care-voteaza-motiunea-sau-nu-si-arata-bilele-exclusi-din-pdl-teo-trandafir-nu-pot-vota-taierea-pensiilor-asta-e-ma-dau-afara-din-partid-6416232

 7. Mihnea Georgescu Says:

  @ Emigrantul

  Ai, teoretic, dreptate, cu condiţia ca în România să existe vot uninominal pur. Din păcate, nu avem uninominal pur, ci o variantă combinată cu votul pe liste, de aceea “aleşii” se simt datori faţă de disciplina de partid. Eu sunt adeptul uninominalului pur, nu al votului pe liste, care favorizează sistemul partidocraţiei de castă. Nu cred că va defecta coaliţia de guvernământ mâine, interesele sunt prea mari, moţiunea nu va trece.

 8. Sibilla Says:

  Cu Adrian Năstase PREMIER, Economia României are o şansă! Dar….
  Pare că toate-s razna… disperarea românilor se transformă pe zi ce trece-n furie şi pe bună dreptate !
  Pe buzele tuturor românilor :
  Băsescu – PIEI SATAN !!!
  muieruşca Udrea – MARŞ CĂŢEA!!!
  Boc – DISPARI , CLOVNULE !
  Famiglia PD-L – BANII JOS ŞI VALEA !!!
  SINGURA SOLUŢIE : TOŢI ÎN STRADĂ! REVOLUŢIE !! UNITATE înseamnă NU dezbinare…. câţi vor vota Moţiunea, câţi vor trăda… ce v-a fi după episodul Moţiune ?? Un lucru e sigur : MAI AVEM DE TRAS ! Iar căderea guvernului Băsescu-Udrea-Boc, NU e deajuns! Ce şanse ar fi să scăpăm de joavina Băsescu şi muieruşca sa Cocoş-Udrea ? Ştim doar că ŞI DE NOI DEPINDE SCHIMBAREA!
  Şi mai ştim că întreaga clasă politică a dezamăgit şi trebuie să-şi revizuiască atitudinea vis a vis de popor ! Aceasta trebuie să le impunem, tuturor, RESPECT faţă de OM !
  Cu trogloditul de la Cotroceni, rămâne cum am stabilit : ducă-se unde-o-nţărcat mutu iapa, acest Iudă!! Cu bagaboandă Leana ce i-a luat minţile cu tot ! Evident şi cu mafioţii din dotare!
  JOS GUVERNUL BĂSESCU-UDREA-BOC !!! BLESTEMAŢI SĂ FIŢI ! AMIN !!
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/15/singura-solutie-inc-o-revolutie-blestemat-fie-numele-basescu-desteapta-te-romane/

 9. emigrantul Says:

  Trecerea sau respingerea motiunii de cenzura din 15 iunie 2010, doua variante care i-ar fi convenit lui Traian Basescu aproape in egala masura

  Stam putin sa ne gindim ce s-ar fi intimplat daca motiunea din 15 iunie 2010 era respinsa si ajungem la concluzia ca nimic rau pentru Traian Basescu deoarece acesta era obligat sa numeasca, in esenta, un alt guvern pe care oricum intentiona sa-l formeze. Vina pentru anuntata scadere a pensiilor si salariilor bugetarilor trebuia pusa cumva in spatele unor tapi ispasitori, nimeni altii decit niste ministrii de care T. Basescu dorea sa se debaraseze.
  Pot spune ca trecerea motiunii i-ar fi usurat mult presedintelui tarii operatiunea de remaniere a guvernului intrucit se scapa de o serie de ministri fara ca el personal sa dea afara pe nici unul. Toti ar fi fost disponibilizati in bloc de opozitie.
  Un alt avantaj al trecerii motiunii ar fi fost acela ca se mai prelungea cu luni bune criza decizionala din politica romaneasca in care lui Traian Basescu ii place atit de mult sa traiasca. Acum ca motiunea s-a respins, presedintele va trebui sa inventeze o noua problema artificiala, avind solutie grea, cu ajutorul careia sa mai taraganeze ceva aplicarea masurilor de austeritate asa cum au fost ele dictate de FMI si in eficienta carora nici el, omul care le-a facut publice in fata romanilor, nu crede.

  Ca sa fac un rezumat, Traian Basescu incearca sa demonstreze FMI ca doreste sa aplice masurile dictate de Fond dar nu este lasat de opozitie, cind in realitate presedintele se teme sa puna in practica deciziile FMI deoarece are serioase dubii ca ele vor avea un rezultat pozitiv. Singura solutie pentru a impaca si FMI-ul si Opozitia si Poporul Roman este mentinerea unei stari continue de criza puternica pina ce Fondul Monetar International renunta singur la planul anticriza mondial pe care l-a elaborat, cel mai probabil, in aprilie 2010.

  • emigrantul Says:

   Corectura: In loc de “ce s-ar fi intimplat daca motiunea din 15 iunie 2010 era respinsa” a se citi “ce s-ar fi intimplat daca motiunea din 15 iunie 2010 trecea”.

 10. Sibilla Says:

  Lista ruşinii – Groparii Romaniei! Printre ei finii * Ayatolahului * Frunzăverde! RUŞINE !!!
  Viermii cărăşeni care au votat pentru tăierea pensiilor , ÎMPOTRIVA Moţiunii : Secăşan ( medic, fratelo de Lojă cu Sorinache ), finul voievodului Frunzesky – Valentin Rusu, fost pe la drumuri şi poduri pe care le-a făcut franjuri şi Mihai Radan, hrvatska, reprezentantul croaţilor, bazinul caraşovenesc ! Dumnezeu să NU îi ierte !!!
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/16/lista-rusinii-groparii-romaniei-printre-ei-finii-ayatolahului-frunzaverde-rusine/

  all,
  Urmaţi-mi exemplul şi afişaţi nemernicii peste tot ! Pentru ca românii să fie informaţi, să-i cunoască pe tartori, pe mizerabili !!

  • Mihnea Georgescu Says:

   @ Sibilla

   Deci, ne-am lămurit, kuskră, croaţii sunt de vină că nu a trecut moţiunea! Pe de altă parte, noroc cu bulgarii, fraţi de credinţă pravoslavnică, Oameni ca Generalul MIRCOVICI, că au votat cum trebuie!

 11. wordchicken Says:

  INTERESTING IDEA.

 12. Mihnea Georgescu Says:

  Iar face prostii Ponta, domnule Preşedinte… L-a cedat pe Dorneanu… Trebuia să puneţi un om mai versat Preşedinte la Partid. Nici măcar Geoană, cât era el de prostănac, nu ar fi făcut o asemenea greşeală. L-au făcut ungurii…

 13. marianagheorghe Says:

  CUM POT SCHIMBA LUMEA ? ALEGAND SA MA SCHIMB PE MINE INSUMI !
  SUNT RECUNOSCATOARE ENERGIEI OMNIPOTENTE SI ATOTCREATOARE PENTRU IMAGINATIE, EMOTIE , CUVANT SI PENTRU POSIBILITATEA DE A LE COMBINA INTR-O INFINITATE DE REALITATI .
  VIATA ESTE SUMA ALEGERILOR PE CARE LE FACEM.
  CE ALEGEM- CEEA CE NE UNESTE , SAU CEEA CE NE DESPARTE?
  http://www.eulinterior.blogspot.com

 14. theodora0303 Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/06/17/cum-ii-desteptam-pe-prosti/

 15. amycommunications Says:

  Şi eu tot de mică. Însă măcar de-ar fi numai problema banilor. Vedeţi ce-am completat astăzi pe Amycommunications.blogspot.com.

 16. theodora0303 Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/06/18/cred-ca-ar-trebui-sa-incepem-sa-ne-numaram-mortii/

 17. Victor Says:

  Banuiesc sau mai degraba sper ca “victoria” guvernului Boc- obtinuta vcu ocazia ultimei motiuni de cenzura- sa aiba un gust amar macar pentru sustinatorii partidelor care formeazaq coalitia de guvernare daca nu si p[entru militantii acestor partide. Dar asa este cand te inhaiti cu betivul. All in all stanga puncteaza la nivelul opiniei publice. In sfarsit am remarcat cum romanul de rand a realizat diferenta majora intre stanga si dreapta si anume in timp ce stanga pune pe primul plan omul de rand, nevoile acestuia si politicile sale sunt centrate in jurul obtinerii unui standard decent de viata pentru toti cetatenii, in contrapartida dreapta ii executa cu sange rece pe cei cu venituri modeste si normale si lupta pentru capitalizarea fara limite a bogatilor societatii. Explicatia dreptei conform careia detinatorii capitalului vor genera bunastare s-a vazut acum cu ocazia crizei economico-financiare cat este de adevarata. Nu numai ca nu sunt capabili sa genereze bunastare dar dupa ce au resursele statului – si ma refer la banci in primul rand- acum au bagat mana direct in buzunarul omului de rand, fie el bugetar sau angajat la privat. Desigur “resursele” statului in cazul Romaniei este doar un fel de a spune altiminteri stim cu totii ca aceste resurse s-au obtinut prin impovararea tuturor romanilor cu fabuloasa datorie angajata de Basescu de la FMI.

  Asadar politica de dreapta si-a aratat limitele sau mai degaraba adevarata fata. Au reusit sa demonstreze un adevar oe care de mult ar fi trebuit ca fiecare dintre noi sa-l stim si anume ca nu le pasa decat de cei bogati. Pretul platit pentru constientizarea acestui aspect nu este unul rezonabil insa in final este o consecinta a votului majoritatii populatiei.

  Este un moment bun pentru stanga romaneasca si sper ca pesedeul sa speculeze in sensul bun al cuvantului. Poate a venit timpul pentru inceperea unei campanii de explicare a politicilor stangii pentru ca niciodata in ultimii ani pesedeul nu s-a bucurat de atata simpatie. Oamenii sunt deschisi. Este ok ce face Ponta-Nastase, cum pune el manuta pe partid pas cu pas dar parerea mea este ca trebuie deschis urgent si canalul comunicarii cu masele. Oamenii care stiu sa explice stanga si sa se faca intelesi. Sa nu astepte iar campania electorala.

 18. Sibilla Says:

  Apropo de cum e… lumea ŞI * clasa politică * şi încotro ( ? )…
  Să luăm aminte, privind mult mai departe… am să tot repet, depinde ŞI de noi, cei simpli, ce cerem, ce dorim, cui, şi dacă ne-om încumeta să ne impunem respectul, TUTUROR… tuturor politicienilor şi * politicienilor *, să cumpănim la ceasuri de răgaz, dincolo de tăceri, deasupra de cuvinte şi arc peste hule ne-om înălţa abia când om primi/accepta că :

  Întoarcerea la Cele Dintâi … :
  * … infrangerea dacilor si toate relele care s-au abatut asupra lor s-au datorat faptului ca isi pierdusera credinta si isi intorsesera fata de la zei. Totusi, sperau ca intr-o buna zi Marele Preot Deceneu se va intoarce si suferinta neamului dac va lua sfarsit.*
  * … cand se va intoarce Deceneu? *

  * – Intoarcerea lui Deceneu este mai mult o metafora. *

  * – Si totusi… *

  * – Ei, bine, Deceneu se va intoarce atunci cand vom fi pregatiti. *

  * – De ce anume avem nevoie ca sa fim pregatiti? *

  * – De credinta. Atat si nimic mai mult. *

  http://www.formula-as.ro/2009/859/planete-culturale…/legendele-dacilor-10856
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/20/intoarcerea-la-cele-dintai-intoarcerea-la-credinta/

  Că-n toate e un sâmbure de adevăr….

  * Istoria îşi bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se. * ( Iorga )
  * Nu e greu să găseşti adevărul, e greu să ai dorinţa de a-l găsi. * ( Iorga )

  Sibilla

 19. Sibilla Says:

  „Oamenii care nu sunt capabili să pună mâna pe o carte, care au o aversiune faţă de lectură, şi ştiinţă, şi cunoştinţe, şi ştiu numai să hăhăie şi să meargă la nunţi şi botezuri şi cu sticla în mână, ăştia nu sunt oameni de stat”,

  D-le Preşedinte,

  CORECT !!
  Aţi spus limpede! Aţi spus pentru noi toţi !
  Au circulat cuvintele acestea şi-au comentat românii amărâţi : * are dreptate Ion Iliescu ! *, * a zis-o ! *, ba unii au şi completat – * corect, nu-s oameni de stat, sunt d-ăia de stat la… birt * şi mereu câte unul * arunca * goldenblitz-man…

  RESPECT Echilibrului , cu adevărat un om de stat!
  Să vă dea Dumnezeu sănătate şi putere! Doamne Ajută !
  stimă,
  Sibilla

 20. amycommunications Says:

  Trebuie modificată morala lumii..prin religie -creştinism reînnoit şi egalizator între femei şi bărbaţi însă perfect raţionalo-distinctiv!! şi prin mai ce? Că ‘liberalismul-liberalizarea astea chiar sub forma lor perfidă de populism-demagogie etc., se lăfăie în fiecare sistem politic sau nu..Vă mulţumesc că sunteţi lîngă mine şi la curent cu ce scriu eu şi fac dar numai dumneavoastră şi încă 2-3 şi numai în mod echilibrat!!Spasiva..dar să ştiţi că nimeni nu învaţă şi nu face mai ales de la distanţă. Punct.

 21. forjustice14 Says:

  Stirea privind participarea la AEREC de la Roma mi-a atras atentia. Cautand sa aflu mai multe despre activitatea acestei Academii am recunoscut o persoana foarte interesanta si pentru care, va rog sa ma credeti am un respect deosebit pentru inteligenta sa. Este vorba despre Alina Costina Barbulescu, care, pe langa faptul ca a fost fotografiata alaturi de dl Iliescu a fost si premiata in 2008, pentru meritele sale ca femeie de afaceri si reprezentanta a Romaniei atat in Italia cat si la Bruxelles. Totul ar fi perfect… Avem nevoie de imagine in strainatate.
  Problema este ca aceasta doamna este o infractoare cunoscuta, condamnata de cel putin 7 ori pentru inselaciune, in 2004 a fost adusa in tara de Interpol…iar toate declaratiile sale privind studiile sunt false.
  Interesant este ca nimeni nu a cerut cazierul juridic doamnei.
  Suntem reprezentati de infractori!?

  • procurorul56 Says:

   Institutia prin intermediul careia fostul condamnat este reintegrat in societate prin inlaturarea interdictiilor, incapacitatilor si decaderilor, impuse ca urmare a condamnarii, este reabilitarea.Cinste persoanelor care reusec sa reintegreze social oameni capabili ,inteligenti ,dar care la un moment dat au fost de cealalta parte a baricadei.Personal am citit rechizitoriile doamnei in cauza ,Ciocan(colonel politie) reclamant pt un bax de suc si doua sticle de cognac…Hai sa vedem dincolo de aparente!Anumite persoane au folosit un om naiv.Nu a vrut sa vorbeasca(ii era frica de traficul de influenta si darea de mita in forma continuanta).Altii OAMENI au recuperat o persoana si i-au dat o sansa!BRAVO LOR!!! Apropos de studii ,…asistentul magistrat din proces care si-a luat concediul cand trebuia sa fie acolo ,era fosta colega a doamnei.Si…altii.Care spun ca nu excela, si-a luat examenul la procedura civila in re- reexaminari,dar are licenta…cu 6,80.Slabut pt o persoana care ne reprezinta la Bruxelles ,vezi http://www.eesc.europa.eu cabinet presedinte…ESTE CONSILIER SPECIAL POLITICI ENERGETICE,si dupa cum vad evolutia doamnei ,chiar unul bun.BRAVO FATA!!!O singura necunoscuta am …DE CE IN DELEGATIA ITALIANA? Recunosc ca avem probleme de mentalitate privitor la fosti condamnati,(vezi Fanel Pavalache, Miron Cozma, Gabriel Bivolaru , ex-procurorul Viorel Burzo, Genica Boerica si altii)…(Pt forjustice 14,sa fiu in locul doamnei v-as actiona in judecata!)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: