5 IUNIE-ZIUA MONDIALA A MEDIULUI

Ziua Mondială a Mediului Înconjurator se sărbătoreşte pe data de 5 Iunie în mai bine de 100 de ţări. În fiecare an un oraş este ales pentru a da tonul acestei sărbători mondiale. Oraşul ales anul acesta este Tromso (Norvegia), iar sloganul ales : “Topirea gheţii – un subiect fierbinte?”.

In timp ce milioane de oameni celebreaza astazi, 5 iunie, ZIUA MONDIALA A MEDIULUI, Natiunile Unite emit un semnal de alarma asupra amenintarilor care planeaza asupra diversitatii biologice a Planetei..

ONU face un apel de urgenta lumii intregi pentru protejare diversitati speciilor.

Amintind ca ONU a decretat anul 2010 – Anul biodiversitatii , Ban Ki-moon, secretarul general, a facut un apel intregii umanitati pentru a definitva un termen pentru marirea sensibilizarii opiniei publice asupra importantei vitale a milioane de specii care traiesc pe Planeta., in paduri, in munti si in oceane.

Secretarul general a folosit acest prilej pentru a reitera  faptul ca protectia mediului reprezinta astazi un IMPERATIV !

Subscriu acestei idei !

7 Responses to “5 IUNIE-ZIUA MONDIALA A MEDIULUI”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Lansaţi vreo carte la BookFest, domnule Preşedinte?

 2. Mihnea Georgescu Says:

  Uitaţi aici un adevărat ecologist!

  http://www.libertatea.ro/stire/imaginea-zilei-vladimir-putin-a-hranit-un-elan-cu-biberonul-290870.html

 3. Mihnea Georgescu Says:

  Sau, poate, la BookFest, să lanseze Petre Roman vreo carte, Spania fiind ţară invitată în acest an, iar Petre Roman, fiind spaniol după mamă, după cum se ştie.

 4. fragmentariumpolitic Says:

  Scriitorul portughez Jose Saramago, laureat al Premiului Nobel, califica actuala criza financiara drept o crima impotriva umanitatii. Cred ca o asemenea caracterizare s-ar putea aplica foarte bine si crizelor ecologice (ceea ce se intampla in Golful Mexic este de-a dreptul abominabil). Din nefericire, lumea trateaza astfel de crime ca si cand ar fi cu autor necunoscut, fara a observa ca, si intr-un caz si in celalalt, vinovat este corporatismul, “spiritul” corporatist…

 5. nekunoscut Says:

  Azi… ar trebui sa fim mai atenti la natura , mai atenti cu mediul inconjurator.
  Ar trebui sa recunoastem ca rezervele naturale a pamantului sunt limitate .
  Ar trebui sa dam dovada de omenie .
  Ar trebui sa nu poluam,sa nu risipim nimic.
  Ar trebui sa reciclam.
  Ar trebui sa protejam ,sa pastram mediul curat .
  Ar trebui sa educam tinerele generatii .
  Ar trebui sa predam mostenirea noastra lor tinerilor intact si nealterat, mostenirea este pamantul , mediul din care ne hranim , mediul in care traim .
  Ar trebui sa nu lasam ca mediul sa se degradeze….
  Ar trebuie ca in fiecare zi sa fie ziua mondiala a mediului.
  Ar trebui ……
  Trebuie fapte si nu vorbe.

  —————————————-

  Exact cum spunea un cititor pe blogul meu

  http://nekunoscut.wordpress.com/2010/06/05/%E2%80%9Cmulte-specii-o-planeta-un-viitor%E2%80%9D/

 6. danieltanc Says:

  În anii 1930 a izbucnit o furtună teribilă în Europa, iar Winstston Churchill a avertizat locuitorii Marii Britanii, spunând: ,,Epoca tergiversărilor, a măsurilor parțiale, a amânărilor s-a sfărțit. Acum trăim într-o eră a consecințelor.”
  De atunci, încălzirea globală a crescut în ritm accentuat. Trebuie să realizăm gravitatea crizei ecologice și să luăm măsuri ferme. Criza ecologică e mult mai gravă decât cea economică, întrucât ultima s-ar putea să fie și o consecință a celei dintâi.

 7. Sibilla Says:

  EXCLUSIV Garda de Mediu taie frunze la câini în faţa lui Frunzăverde: cum s-a distrus Parcul Naţional Semenic
  Documentele intrate în posesia redacţiei „Adevărul de Seară“ descriu pas cu pas cum a sfidat legea instituţia condusă de Frunzăverde. „Cabana de protocol de pe Semenic este o construcţie imensă cu 18 camere, sală de mese, bucătării, cămări. A demarat fără niciun fel de autorizaţie. Consiliul Judeţean a primit sesizări din septembrie 2009 să oprească lucrările şi nimeni nu a vrut să audă. Are susţinerea ministrului Udrea, care a făcut o deplasare în judeţ şi a aprobat 1,5 milioane de euro pentru construcţie”, spune o sursă din CJCS a cărei identitate o vom proteja.
  http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/adevarul_timisoara-Sorin_Frunzaverde-cj_caras-severin-resita-Victoria_Tencuse-Senia_Dreve-Adina_Ciglean_0_275372739.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: