PE MARGINEA COMENTARIILOR

 Victor – Dominique Strauss-Kahn a facut doar precizarea ca “nu FMI a propus guvernului Romaniei solutia de reducere a salariilor si pensiilor”.Acesta este atributul guvernului sa gandeasca solutiile, FMI este preocupat doar de refacerea echilibrelor macroeconomice. Prin declaratia sa, el a dorit sa se delimiteze de caracterul antisocial al masurilor anuntate, ca si cum ar fi fost convenite cu FMI.

Deceneus Ca guvernul Nastase nu ar fi fost de stanga, este discutabil. Este opinia dumneavoastra ! In ce privesc operatiunile de privatizare, ele nu sunt de stanga sau de dreapta. Dupa 1989 privatizarea unor sectoare importante ale economiei si dezvoltarea sectorului privat se impuneau ca o necesitate, indiferent de cine ar fi condus guvernul. Dealtfel, dupa dvs., ar rezulta ca optiunea socialista se confunda cu proprietatea de stat, ceea ce este inexact. Socialistii suedezi, veniti la putere in anii ’30, au stat 40 de ani la guvernare si au realizat masuri fundamentale in plan social, fara sa nationalizeze ceva, fara sa clinteasca fundamentele economiei capitaliste dintr-o tara dezvoltata. Dar, ele au pus bazele conceptului de “economie sociala de piata” , au introdus o noua politica fiscala, bazata pe impozitarea progresiva si au promovat un program de masuri cu caracter social exemplar, reducand substantial decalajele sociale.

Modelul suedez a fost preluat dealtfel de alte tari occidentale (nu numai cele scandinave). In Germania, CDU pe vremea lui Adenauer si Erhard a introdus in programul sau conceptul de “economie sociala de piata”.Acum se vorbeste de modelul social-european,

Este discutabila si optiunea dvs.in favoarea cotei unice. Comiteti aceeasi eroare de a pune in seama cotei unice continuarea cresterii economice dupa 2005 Este neadevarat ! Am mai scris despre aceasta eroare sustinuta de adeptii ei si argumentele false invocate .Ca sa nu mai vorbesc despre repetarea unor sloganuri privind asa-zisa “democratie originala”. Ca si aprecierea privind “contributia mea” la succesul electoral al lui Basescu.

Fabulati cam prea mult !

 Victor – Sentimentele de amaraciune  exprimate de tine sunt intemeiate,dar nu cred ca nihilismul, blamarea tuturor celor implicati in politica este corecta. Eu cred inca in oameni si in capacitatea societatii romanesti de a se redresa promovand oameni de isprava in pozitii de raspundere.

Legat de efectele consumismului, un Raport al Clubului de la Roma din anii ’70 se intitula “Sa iesim din epoca risipei”, considerand “societatea de consum” ca o societate a risipei

De aceea, printre altele, Lester Brown, care a fost recent la Bucureşti, considera, în lucrarea sa “Planul B”, că “modelul de societate occidentală…. nu este extrapolabil pentru ţări precum China, India şi alte 3 miliarde din lumea slab dezvoltată, iar că, în condiţiile globalizării economice, acest model nu mai este viabil nici pentru ţările industrializate”.

theodora0303          E bine! Perseverează.

 Sibilla – Reflecţiile tale la Ziua Europeană a Păsărilor şi Parcurilor sunt valabile nu doar pentru judeţul Caraş Severin. Din păcate, protecţia mediului este în mare suferinţă peste tot (poate judeţul Suceava este ceva mai bine gospodărit). Indiferent de situaţia economică, se impune o acţiune energică în acest sens. Şi acţiunea “de reciclare a materialelor” la noi este aproape inexistentă (mai slabă decât înainte de 1989).

            Tot Lester Brown aprecia că “industria reciclării materialelor poate deveni una dintre cele mai importante industrii ale sec. XXI”. Ar fi şi o şansă de revigorare economică, o sursă de venituri şi de creare de locuri noi de muncă.

             tuteavsnietzsche  – Că “nu vă place PSD”, exprimă opţiunea dumneavoastră politică. Asupra celor trei direcţii de acţiune anti-criză, eu nu am intrat în detalii, am vrut să subliniez că există o paletă largă de măsuri posibile. În timp ce măsurile de austeritate recomandate de preşedintele Băsescu sunt doar penalizante pentru cetăţenii ţării, ele sunt şi surse de agravare a crizei.

             Dorucoarna –  Exprimaţi câteva reflecţii pertinente privind măsurile de austeritate.

             emigrantulFMI nu poate “băga pe gât” împrumuturi. Depinde de felul cum statul negociază şi apoi utilizează acest împrumut. Ceea ce Victor  remarcă pe bună dreptate.

             Ciprian BojanAveţi dreptate !

             ligianitulescu – Întrebări justificate şi pertinente.

            Despre Legea lustraţiei, vedeţi considerentele pe care le-am prezentat recent pe blog.

             mikoian – Şi dumneavoastră aveţi într-un fel dreptate.

Advertisements

12 Responses to “PE MARGINEA COMENTARIILOR”

 1. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  emigrantul – FMI nu poate “băga pe gât” împrumuturi. Depinde de felul cum statul negociază şi apoi utilizează acest împrumut. Ceea ce Victor remarcă pe bună dreptate.

  Domnule Ion Iliescu,

  Asa cum NATO ne baga pe git un scut antiracheta impotriva vointei majoritatii populatiei tarii, nu vad de ce FMI-ul nu ne-ar fi bagat pe git un imprumut si ma refer cu precadere la cel luat in 2009. Fondul a venit peste noi anul trecut zicindu-ne ca, dupa aprecierea lor, Romania are nevoie de un imprumut pentru consolidare economica. Conducerea Romaniei era prea slaba in 2009, cum este si acum cind ni se impun niste masuri de austeritate din exteriorul tarii, ca sa se fi putut impotrivi primirii imprumutului, nimic altceva decit o infuzie de bani fara acoperire valorica cu ajutorul carora UE si FMI scot sume reale din Romania deoarece tara plateste anual transe pentru achitarea datoriei.
  In ceea ce il preveste pe Victor, el este un individ lingusitor care scrie de asa natura incit sa va faca placere in speranta de a obtine cumva, pina la urma, vreo pozitie bine platita in politica romaneasca. Totusi, uneori isi da arama pe fata ca in celebrul sau comentariu: “Romanii sunt prin definitie niste escroci” (a se vedea mai jos). Victor nu manifesta nici o credibilitate si pe parerile sale se poate face 3.14 3.14 fara frica de a gresi.
  Citat Victor:
  ”Romanii sunt prin definitie niste escroci indiferent de pregatire, clasa sociala etc. Romanii cauta sa castige furand si legat de chestia asta rad ca prostii in targ. Li se pare firesc: “Ei ce mare chestie?” Romanii sunt lipsiti de amabilitate, treaba cu ospitalitatea este o minciuna cat casa, sunt necivilizati, rai, laudarosi si extrem de barfitori. Este un popor reprezentat pe buna dreptate de Traian Basescu. Dovada consta in faptul ca oamenii (majoritatea lor) il iubesc pe presedinte asa cum este. Si nu mai are rost sa scriu eu cum este.”

 2. rhorvath Says:

  DOMNULE PRESEDINTE ILIESCU

  UN STAT MAFIOT NU SE POATE
  REFORMA. STATUL BASESCU NU POATE FI MAI MULT MAFIOT SAU MAI PUTIN MAFIOT EL ESTE DOAR MAFIOT.
  SOLUTIA CEA MAI SIMPLU PENTRU IESIREA DIN CRIZA ESTE RENUNTAREA
  CUMPARARII DE FIER VECHI – AVIOANE AMERICANE DE LA FIER VECHI – FREGATE BRITANICE DE LA FIER VECHI ETC.
  BILIOANE DE $ SUNT CELTUITE PENTRU INZESTRAREA UNOR VECHITURI
  ELE NU SUNT NECESARE PENTRU APARAREA NATIONALA CI PENTRU ASIGURAREA COMISIONELOR PENTRU MAFIA ROMANA DE ARMAMENT SI A CLIENTELEI POLITICE CARE O SPRIJINA .

  ALTĂ FAȚĂ A „CRIZEI”:
  ȘAPTE MILIOANE DE LIRE STERLINE. ȘPAGĂ PENTRU PREȘEDINTE, DE LA BAE Systems!

  Exact în ziua în care Băsescu, substituindu-se Guvernului și Parlamentului, încălcând în acest fel în mod grav și infracțional Constituția României prin crearea unui vid legislativ fără precedent (ceea ce se traduce prin instaurarea anarhiei în statul de drept!), anunța scăderea salariilor și a pensiilor în România, anchetatorii americani anticorupţie și ofițeri ai FBI, au transportat la Washington, fără ştiinţa guvernului de la Bucuresti, un martor român în cazul contractelor de armament încheiate între compania BAE Systems şi România. Sub prestare de jurământ, acesta a depus o declarație, susținută de probe și documente, care atestă, spun surse din sistemul judiciar al SUA, că președintele Traian Basescu a primit un comision în valoare totală de opt milioane de lire sterline, în afacerea vânzării a două fregate britanice în Romania, de către BAE Systems. Concernul britanic este cercetat în DSA și pentru alte fraude internaționale, dar în ecuație mai apare și ROMARM, instituția românească care se ocupă cu tranzacții de armament. Anchetatorii americani au stabilit că, din cele 8 milioane de lire sterline primite de Băsescu pentru favorizarea Bae Systems, un milion s-a întors în B.S., prin firma Axis Trade&Consulting SRL, subsidiara concernului britanic în România.

  BAE Systems, se afla in centrul unui scandal de proportii in SUA, dupa ce agentul sau din Romania, Barry George, de 61 de ani, si sotia acestuia de origine romana, Georgiana George, de 41 de ani, au fost arestati la New York. Investigatiile Agentiei pentru Fraude Majore din cadrul FBI, au dus la descoperirea platii unui comision in valoare totala de opt milioane de lire sterline in afacerea vinzarii a doua fregate britanice in Romania, iar valuta forte a fost depusa in contul lui Traian Basescu dintr-o tara araba. Anchetatorii americani au ajuns la o firma din Romania a Georgianei George, Axis Trade&Consulting SRL (subsidiara B.S.), ale carei venituri au crescut fabulos, cu aproximativ un milion de lire sterline. Anchetatorii americani anticorupţie au transportat la Washington, fără ştiinţa guvernului de la Bucuresti, un martor roman în cazul contractelor de armament încheiate între compania BAE Systems şi Romania. O sursa din FBI a prezentat corespondentului special de la Washington al Exploziv-News, probe din dosar. Iata si un fragment din concluziile preliminare ale unui alt raport al anchetatorilor din SUA (cu relevanta in contrabanda cu armament din Romania, prin BAE Systems): “Fraud investigators in America have widened their inquiry into BAE Systems in a move that will further damage the defence giant’s reputation and overshadow the company’s attempts to win contracts in its most important market. The US Department of Justice (DoJ), already investigating BAE’s £43bn al-Yamamah contract with Saudi Arabia, is also looking into its arms sales in Romania. Britain’s Serious Fraud Office (SFO) said on Thursday it was seeking a criminal prosecution of BAE over allegations that it paid millions of pounds in bribes to win contracts in Tanzania, South Africa, the Czech Republic, and Romania. Now the DoJ wants to know if the deals breached its own corruption rules. It is understood there has been an informal exchange of information between the SFO and the DoJ, but a source said an official request for details is expected soon. John Benstead, a former SFO prosecutor who worked on joint investigations with the DoJ, believes the US authorities will be “all over” the contracts with Tanzania, South Africa and Romania. The DoJ makes “lots of informal and formal requests for information”. În afară de martorul-cheie adus din România, și omul de afaceri britanic Peter Gardiner, care deţine, de asemenea, documente cu plăţile făcute de BAE către Traian Băsescu, a fost escortat de agenţi FBI la Washington, pentru a depune mărturie. Agenţii FBI au aranjat să călătorească prin Paris, pentru a nu atrage atenţia Marii Britanii. Pe de altă parte, BAE a înfiinţat o întreagă reţea de plăţi secrete, cu sediul la Geneva, iar autorităţile de la Washington şi-au exprimat încrederea că Elveţia le va înmâna toate documentele de care au nevoie pentru a elucida cazul. Un fost oficial al Ministerului de Justitie american declara si el, pentru Exploziv-News: “In transactions involving military equipment and weaponry, the commission method – fees paid to Basescu Government officials or President Basescu personal– was a current practice.” La numai cateva zile distanta, doi directori al FBI s-au deplasat la Bucuresti. Se pare ca Basescu, chiar daca va rezista crizei economice, nu va putea rezista acestui scandal international.

  Simona FICA si Robert HORVATH (corespondent special al EXPLOZIV-NEWS la Washington si reprezentant al agentiei de stiri NIPPON PRESS – International)

  http://www.exploziv-news.ro/afaceri-mafie/480-de-la-washington-pentru-exploziv-news-fbi-pe-urmele-mafiei-portocalii-de-armament.html

 3. Victor Says:

  emigrante, in primul rand eu pot sa spun ce vreau pentru ca nu sunt un retardat ca tine care sustine ca Ceausescu a fost benefic pentru Romania si nu sunt un militant pentru comunism cum esti tu. In mod normal ar trebui sa fii cel putin anchetat pentru propagarea comunismului. Esti un animal care nu are respect pentru cei care si-au sacrificat viata in Decembrie ’89 sau pentru cei care au riscat printre care ma numar. Nu inteleg de ce te publica Ion Iliescu pentru ca in permanenta scrii ineptii, fiecare comentariu al tau este o tampenie. Nu gasesc nici macar un comentariu de-al tau in care sa nu ma iau cu mainile ca cap.

  Cat despre “linguselile” mele nici macar nu ai asteptat sa scriu ceva in acord cu Presedintele ca sa fii cat de cat credibil, ai facut aceasta remarca exact aici unde Presedintele ma contrazice in doua randuri. Cat de aberant poti fi sa gandesti ca eu caut sa fiu in acord cu Ion Iliescu cand in fapt sunt un critic mai aprig al pesedeului decat aia de dreapta. Dar mintea ta de gunoier in Canada atata poate. Domnule Presedinte va rog sa-mi publicati comentariul!

  • emigrantul Says:

   Victor,

   Daca socialismul si Nicolae Ceausescu nu au fost benefici pentru Poporul Roman, atunci cum se explica rezultatele urmatoarelor doua sondaje (facute pe internet, intr-un mediu cu precadere liberal unde la prezidentialele din 2009 simpatizantii lui Crin Antonescu au fost cu 30% suprareprezentati)?

   1) Cine credeti ca va ramine in istoria Romaniei drept o figura mai pozitiva, Traian Basescu sau Nicolae Ceausescu?

   Traian Basescu — 22.63 %
   Nicolae Ceausescu — 63.64 %
   Alte raspunsuri — 13.73 %
   Numar voturi: 517
   http://www.sondaje.php0h.com/comparatie3.php

   2) Ce valoare de adevar credeti ca are afirmatia: “Partidul Comunist si Nicolae Ceausescu reprezentau mult mai bine interesele majoritatii romanilor decit formatiunile politice de astazi?”

   Categoric ADEVARATA — 39.02 %
   In buna masura ADEVARATA — 16.52 %
   Intr-o oarecare masura ADEVARATA — 13.97 %
   Categoric FALSA — 27.59 %
   Alte raspunsuri — 2.90 %
   Numar voturi: 551
   http://www.sondaje.php0h.com/pcrsinc.php

 4. tuteavsnietzsche Says:

  Domnule presedinte.
  “Că “nu vă place PSD”, exprimă opţiunea dumneavoastră politică.”
  nu este optiune. este necesitate. Sunteti opusul acestor personaje predominante in PSD. Chiar nu vedeti ca nu exista o diplomatie coerenta/benefica/dinamica/revolutionara in PSD? Nu exista un om (dupa dumneavoastra) dibaci care sa conduca lucrurile cum trebuie. Partidul se stinge! Sa trecem peste.

  “o paleta larga” este o formulare profesionala! incontestabila (asta ma duce cu gandul la lipsa de comunicare dintre guvernare si opozitie). Chiar necesara pentru amortizarea impactului crizei. De la achizitii publice se putea transfera undeva in zona pensiilor.
  Daca facem o recapitulare si analizam umflarea pensiilor din ultimii ani, plus abuzul sistemului de sanatate care a acordat pensiile in regim de dopaj, parca ne indreptateste sa oprim aceste abuzuri. Chiar sa “penalizam” . Este adevarat ca se lucreaza ca in armata. toti pentru unu si unu pentru toti. dar asta ne ascute simturile si devenim mai receptivi la problema. Trebuie sa constientizam ca fara ascutirea simtului civic o sa orbecaim in delasare. Trebuie sa si facem ceva… nu numai sa consumam. Evident… la anumite nivele este vorba de subzistenta. Din aceasta cauza – vizand o echilibrare sociala, pensiile trebuiau taxate progresiv. Dar asta era iarasi o nedreptate.
  La buget, toata lumea stie ca trebuie redusa povara bugetara. Nici aici nu exista comunicare intre tabere. Fiecare loveste haotic in dorinta de capital electoral. Dinastiile de la buget cat si clientela politica ingit bani in nestire. Daca vrem prosperitate si competitivitate este nevoie de o mana ferma care sa taie in carne vie.
  Dupa revolutie toata lumea a cazut in excese. Va inteleg pozitia de conducator indulgent. Dar e vremea ca poporul acesta sa se maturizeze.
  Toata Europa vorbeste despre fenomenul asistatilor sociali. Cred ca e vremea de revaluarea acestora. Altfel ajungem la sapa in China. Economia lor se dezvolta. Absolut firesc. Noi am devenit trantori!

 5. exasperat Says:

  Domnule presedinte,

  Uitati ce-am înţeles eu din intervenţia nocturnă a şefului statului?

  – Că, deşi e preşedinte de aproape 6 (şase) ani, n-a avut cât de puţin habar de ce s-a întâmplat în ţară până acum. Abia de curând s-a dezmeticit din euforia câştigării alegerilor (alea din 2004) şi a realizat haosul care i-a cuprins poporul (i – lui, îi, i).

  – Că, în ciuda timpului extrem de scurt avut la dispoziţie, s-a repliat ca nimeni altul şi a făcut o radiografie obiectivă a rahatului: miniştrii nu sunt hoţi (poate doar familişti devotaţi şi nu-şi pot da afară rudele din agenţii); Ponta şi Antonescu fac un mare deserviciu poporului propunând alte măsuri decât ale lui. Şi un bonus: răul cel mai mare al României îl reprezintă sindicaliştii, care în demagogia lor jenantă, iau apărarea salariaţilor pe care-i reprezintă.

  – Că narcisele, zambilele, ananasul şi bananele din import provoacă mari dereglări în mecanismul economiei naţionale, care, altfel, merge uns.

  – Că Dominique Strauss-Kahn e un mincinos ordinar care-şi face campanie electorală pe spinarea unei ţări amărâte.

  – Că toate declaraţiile anterioare privind mărirea salariilor şi pensiilor au fost glume spuse la beţie. Care şi beţia a fost tot o glumă (că doar nu râdeau a proşti Oprea şi Diaconescu dacă nu se prindeau de fază).

  – Că s-a întâlnit cu partidele Puterii doar ca să-şi umple programul monden, pentru că, de fapt, nu s-a schimbat nimic. Sau, reversul, că Marko şi Oprea fac gargară cu demagogie, mimând opoziţia crâncenă faţă de tăierea veniturilor mici.

  – Că nu-l suportă pe Gâdea, dar are ceva sentiment pentru Mircea Badea. A intrat ca taifunul peste Sinteza Zilei, dar s-a retras umil înainte să se termine prima jumătate din În gura presei.

  – Că nu vrea să le facă rău românilor, dar trebuie. Că îi iubeşte pe români şi când le face rău.

  http://exasperat.wordpress.com/

  Petrut Dumitru / Tgv

 6. Unde sunt banii dumneavoastra? « Hai ca se poate! Says:

  […] De ce s-a transformat centura de siguranta in funie in jurul gatului nostru? […]

 7. Sibilla Says:

  Una bucată canalie, Sorinache Frunzăverde, voievodul aidoma securistului de la Anvers, Băsescu, CARE NU E PREŞEDINTELE ROMÂNILOR ci, un cioflingar, CAPO DI TUTTI CAPI, trăsnescă-l, vandalizează şi calcă-n picioare tot ce are chef…
  PD-L, partid la putere, face legea, o lege a bunului plac. Legea vine vorba, că-n România sub stăpânirea Băsescului NU MAI EXISTĂ LEGE! Există însă Naşi, Capi. Capo di tutii Capi, desigur, Tr Băsescu. Urmează Capi din judeţe, pardon, feude, voievodate…
  Ete-l şi pe Sorinache Frunzăverde, zis “Ayatollahul”, voievod de Caraş-Severino, chitit să vandalizeze tot ce-a mai rămas întreg din judeţ….
  TzuicăMan, Frunzăverde, NU se teme nici de Dictatorul Băsescu, iar aşa zisele instituţii ale Statului, fac sluş la uşa * Împărăţiei * mnealui, doar e pretenar cu buldogul… :
  Fostul Ministru al Mediului şi Turismului, Frunzăverde, colaborează, impune, dispune şi-are largul concurs al primarilor PD-L la … di tăti. Doar e * Împărat * ce naiba! Ce contează că a reuşit * performanţa * de-a aduce Caraş-Severinul între primele 5 judeţe din România LA SĂRĂCIE ! Afacerile să meargă… cele personale.
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/26/ayatollahul-frunzaverde-e-chitit-sa-vandalizeze-caras-severinul/

 8. Victor Says:

  emigrante, stii ce, nu ma mai chinui sa-ti raspund, nu mai intru in dialog cu tine pentru ca DACA INTR-ADEVAR asa gandesti nu ti-ai gasit omul potrivit.

  Bai baiete, vorbesti cu mine care am fost printre cei care au facut o Revolutie adica mi-am riscat viata alaturi de alti cativa inimosi pentru libertatea acestei tari. Si nu cand au iesit muncitorii de pe marile platforme in 22 care au “INCHIS” au punctat decisiv este adevarat dar una este sa iesi alaturi de cateva sute de mii de oameni si alta este sa o faci alaturi de cateva sute cum a fost in noaptea de 21 Decembrie. A fost la fel de riscant si in zilele urmatoare cand a inceput sa se traga dar atunci puteai sa crapi si fara sa fii revolutionar. In sfarsit, ideea este ca am fost dispus IN DEPLINATATEA FACULTATILOR MINTALE sa mor pentru ca alti romani sa aiba ceea ce atunci nu exista :LIBERTATE! Tu nu ai cum sa intelegi chestia asta pentru ca esti fie un sifilitic fie un securist ordinar. Dezamagirea ulterioara imi confera MACAR dreptul de a ma enerva pe acest popor ori de cate ori am chef si sa spun ce mi se nazare mie cu riscul sa vina un ticalos si sa spuna ca sunt “ANTIROMAN” sau ca pe parerile mele se poate face 2x 3.14. Observ ca blogul asta a devenit platforma pentru caractere infecte care isi permit sa ma judece pe mine pentru afirmatii facute la nervi fara sa CONTEZE catusi de putin faptul ca am fost printre cei dispusi sa-si DEA VIATA pentru libertatea conationalilor. Nu am vrut sa scriu niciodata lucrurile astea despre mine si nici nu ma stept ca un epochimen ca tine sa inteleaga asa ceva dar pentru ca nu este prima oara cand blogul asta este folosit pentru a fi eu judecat printr-o scoatere din context a unui fragment dintr-un comentariu mult mai amplu, am fost fortat s-o fac si NICI CA MAI SCRIU VREODATA PE AICI! Consider ca atitudinea repetata a unor securisti ordinari de a ma face pe mine sa par ANTIROMAN, eu care am luptat pentru libertatea romanilor este tolerata si incurajata de proprietarul blogului prin lipsa de reactie si prin faptul ca admite astfel de comentarii in care sa se afirme despre un luptator in Revolutie ca pe parerile lui se poate face PIPI si ca sunt ANTIROMAN. Scrie tu si alti sifilitici ca tine care credeti ca binele inseamna Ceausescu! Cu ocazia asta poti sa te linistesti legat de functiile lui peste pe care in nebunia ta DEPLINA crezi ca le-as astepta de la Presedinte sau de la oricine altcineva. Nu astept nimic de la nimeni!

 9. Victor Says:

  PS. O ultima idee : Strategia Pesedeului este total eronata, se comporta ca niste sacali gata sa profite de prada rapusa de leu (Basescu) iar oamenii normali -votantii cu alte cuvinte, URASC pur si simplu astfel de atitudini. Politica o avea legile ei, nu stiu, nu sunt politician insa sunt OM si am simtul strazii. Sunt suficient de empatic si de inteligent in interpretarea parerilor culese pe strada – ca sa ma exprim generic despre votanti- pentru a nu gresi in ceea ce vreau sa spun. Jocul pesedeului de astazi il intareste pe Traian Basescu. De 5 ani de zile pesedeul o tine intr-o eroare continua in ceea ce-l priveste pe Basescu iar daca acesta datoreaza functia sa cuiva mai mult decat votantilor sai acestia sunt pesedistii! Basescu a prins jocul pesedeului, sunt EXTREM DE PREVIZIBILI pentru un smecher ca el dar nu numai si intotdeauna se ridica bazandu-se pe reactiile lor. Nu am acces la sondaje dar sunt convins ca reactia pesedeului la masurile 15-25 nu aduce acestui partid nici macar 1 vot in plus. Dimpotriva, au reusit sa-i scarbeasca si mai mult pe romani si asa deja scarbita de intreaga clasa politica. Eu as fi procedat cu totul si cu totul altfel. Dar nu are importanta, pentru ca eu nu am functie politica asa cum are Vanghelie.

 10. theodora0303 Says:

  Domnule presedinte Ion Iliescu,
  Inca odata, nu stiu pentru a cata oara, mi-ati dovedit ca sunteti un adevarat conducator.
  Un adevarat conducator nu are doar puterea de a merge drept pe drumul pe care si l-a ales ci gaseste intodeauna resurse sa ii incurajeze si pe oamenii simpli, ca mine, care au pornit pe acelasi drum si care din cauza problemelor vietii au momente in care sunt tentati sa se opreasca.
  Unui adevarat conducator ii pasa de poporul lui.
  Basescu Traian nu este si nici nu va fi vreodata un adevarat lider.
  Din pacate pentru poporul roman, Basescu Traian a reusit prin vorbe mincinoase, sa il insele.
  Basescu Traian merge pe un drum in zigzag, trece de la stanga la dreapta intr-o singura zi si isi abandoneaza fara regret tovarasii de drum.
  Lui Basescu Traian nu ii pasa de popor, ii pasa doar de el si de grupul mic din jurul lui care il slujeste.
  Basescu Traian este constient de aceasta diferenta.
  Asta este probabil si unul dintre motive pentru care va ataca.
  Va multumesc pentru tot domnule presedinte!
  Cu deosebit respect
  Theodora Marinescu

 11. veniaminusplus Says:

  În Romania, administratia si autoritatile trec printr-un moment asemănător cu cel din anii ’80.

  Aceleaşi simptome par sa indice aceeaşi boala: teama faţă de îndatorarea externă extinsă orbeşte la ansamblul relaţiilor cu instituţiile financiare internaţionale; decizii luate de indivizi limitaţi la contabilitate.

  Administraţia obtuză impune contragerile pe cale de infaptuire. Responsabilii semidocţi şi imbogatiti prin jaf, fără griji gospodăreşti reale, dar dominaţi de complexe provinciale (ţoapele de scos în cârciumi sâmbăta şi Duminica, la nunţi isterice şi histrionice!) nu văd decât finanţele şi moneda, nu şi economia.

  I se igonoră economiei mersul necesar, fără de care orice calcul nu are sens. Sunt consideraţi „academicieni” speculatorii financiari, „inginerii” din domeniul dobânzilor, jucătorii de bambilici!

  În loc să se stimuleze participarea a cât mai mulţi indivizi la producţia de tot felul, în loc să se facă posibil consumul se practică politica înspăimântării populaţiei, ţinerii la respect a oricui ar îndrăzni să iasa din cadrul meschin fixat de indivizi disperaţi să acumuleze în folos personal banii cât mai mulţi în orice formă.

  Mai este si frica de justitie a hamesitilor jefuitori, care le duce disperarea la culmi de isterie.

  Inscenarile politice sunt care mai de care mai precare.

  Generatiei active de azi ii lipseste liderul capabil sa aleaga drumul real de urmat si aceasta lipsa este strans legata de absenta de pe primul plan al relaţiilor sociale a personalitatilor care pot fi modele de urmat, ca si de acoperirea cu zgura nemerniciei coplesitoare a tablei adevarate de valori.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: