TRAIAN BĂSESCU ŞI CRIZA

 

            Ieşirea în prim plan a preşedintelui Băsescu în legătură cu măsurile de austeritate au provocat reacţii multiple şi fireşti. Cel mai uluitor este modul dezinvolt în care preşedintele Traian Băsescu se adresează naţiunii, substituindu-se Guvernului, care nu este capabil să schiţeze un gest în faţa problemelor grele cu care se confruntă economia, lansând reproşuri în dreapta şi în stânga, ca o fecioară neprihănită.

            În primul rând, în toţi aceşti ani de când se află în funcţie, domnul Băsescu s-a dovedit incapabil să priceapă problemele complexe ale conducerii statului. Este un diletant, lipsit însă de simţul măsurii. Nimeni nu poate fi atoateştiitor. Dar, un şef de stat trebuie să ştie să asculte şi să se consulte cu cei mai competenţi – în toate domeniile.

            În al doilea rând, continuă să-şi depăşească atribuţiunile, substituindu-se altor instituţii ale statului. Nu ştie să respecte principiul separării puterilor în stat. Şi nici al respectului reciproc.

            În al treilea rând, ignoră sistematic consultarea cu partidele, sindicatele, exponenţii societăţii civile. Nu-şi îndeplineşte  o atribuţiune fundamentală: aceea de mediator între instituţiile statului, între acestea şi societatea civilă.

            Pretenţia cu care s-a lansat de la începutul primului său mandat – de a fi preşedinte jucător – se întoarce împotriva lui. Dar, de fapt, împotriva ţării. Pentru că, prin acţiunea sa, preşedintele a devenit principalul factor perturbator în funcţionarea statului şi a instituţiilor sale!

            Acest lucru se repercutează azi, cu gravitate, în condiţiile grele prin care trece economia, printre altele tocmai datorită unei gestiuni proaste din partea guvernării subordonate capriciilor şi subiectivismului şefului statului. La semnalele de alarmă trase de alţii răspunde cu dezinvoltură, respingând sugestiile pertinente oferite de specialişti.

            Acum, a intrat în panică şi îi acuză pe alţii!

            Esenţa măsurilor propuse de el reflectă o mentalitate nocivă: aruncarea poverii măsurilor de austeritate pe spinarea celor mulţi, care şi aşa o duc foarte greu! Este mentalitatea care a stat şi la baza măsurii luate, odată cu venirea la putere, împreună cu Alianţa DA – de modificare a politicii fiscale şi introducerea cotei unice – care a deplasat povara pe umerii celor cu venituri mici şi a favorizat o minoritate, ale cărei venituri – şi aşa mari – s-au amplificat, adâncind polarizarea socială. Toate argumentele în favoarea acestei măsuri s-au dovedit false. Singurul efect real a fost uşurarea activităţii aparatului fiscal (pentru calculul venitului global anual pentru fiecare contributor). Însă, nici aceasta nu s-a tradus într-o colectare mai bună a impozitelor.

            În schimb, ideea că veniturile suplimentare ale celor bogaţi se vor reflecta în creşterea investiţiilor în economie nu s-a adeverit. Au crescut doar cheltuielile parazitare ale acestora, prin construcţii de locuinţe luxoase şi procurarea de maşini şi ambarcaţiuni de lux – toate pe baza achiziţiilor din import – contribuind la înrăutăţirea balanţei comerciale a ţării. Bineînţeles că aceasta a însemnat favorizarea clientelei politice a celor de la putere!

            Domnul Băsescu are tupeul să vorbească despre cei îmbogăţiţi în aceşti ani! Păi, în primul rând el, familia sa şi prietenii politici şi de afaceri au fost şi sunt marii beneficiari şi principalii îmbogăţiţi!

            Asupra trecutului se ştie bine care au fost perioadele cele mai benefice pentru economie (guvernările Văcăroiu şi Năstase) şi cele mai dificile (guvernarea CDR şi cea de după 2004 – în ambele, domnul Băsescu a fost implicat direct).

            Acum, desigur, situaţia este grea pentru ţară. Dar nu domnul Băsescu are dreptul moral să arate cu degetul spre alţii!

            Măsurile preconizate trebuie să vizeze trei elemente:

            a) Reducerea cheltuielilor publice în special cu o administraţie stufoasă şi ineficientă; după 2004, aparatul administrativ a crescut de la 900.000 la 1,4 milioane funcţionari);

            b) Creşterea veniturilor la buget (în special prin măsuri clare şi eficiente de combatere a evaziunii fiscale);

            c) Lansarea activităţilor economice care să creeze locuri de muncă, să creeze valori, să concure la creşterea PIB şi a veniturilor oamenilor.

            Măsurile preconizate de domnul Băsescu sunt doar măsuri penalizatoare la adresa cetăţenilor (scădere salarii, pensii, concedieri, reducere de facilităţi şi măsuri cu caracter social, în sprijinul mamelor, copiilor, celor în nevoi). Ele sunt doar un “colac de salvare” temporar, pentru o situaţie critică, pe termen scurt – dar care nu constituie soluţii de perspectivă pentru scoaterea ţării din criză, relansare economică şi protejarea oamenilor.

            Este o mentalitate nesănătoasă, contrară intereselor ţării, economiei şi cetăţenilor. De aceea, toate reacţiile – ale partidelor din opoziţie, ale sindicatelor, ale analiştilor politici şi economici, ale tuturor cetăţenilor – speriaţi de consecinţele acestor măsuri – sunt motivate şi pertinente!

            Din păcate, nici domnul Băsescu, nici actualii guvernanţi nu dovedesc înţelegerea şi capacitatea necesare de a putea găsi şi promova măsurile necesare pentru ieşirea din această situaţie.

Advertisements

37 Responses to “TRAIAN BĂSESCU ŞI CRIZA”

 1. theodora0303 Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/05/12/de-ce-nu-protestam-impreuna/

 2. theodora0303 Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/05/11/ce-trebuie-sa-se-mai-intample/

 3. theodora0303 Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/05/10/in-atentia-somerilor-din-romania/

 4. theodora0303 Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/05/08/nici-o-pravila-nu-opreste-pe-om-a-intampina-raul-cu-rau/

 5. rhorvath Says:

  O NOUA CRIMA TRAIAN BASESCU
  Inainte de a pleca spre Rouen am petrecut doua zile la Paris. Am petrcut cateva ore la PRESS CLUB DE FRANCE unde am intalnit printre altii cativa ziaristi japonezi stationati in capitalla
  franceza. Dupa careva pahare discutia sa aprins. Subiectul principal : Redeschiderea dosarului de Rouen. Dosarul se refera la incendiul urias din portul de la Sena cand actualul presedinta a incendiat 37 de nave , plus nava pe care o comanda. Apoi dupa ani apare la un post de TV beat si povesteste plin de nonsalanta cum a falsificat probele inseland autoritatile
  franceze. Intrebarea la care incercam sa dam raspuns dece Sarkozi , presedintele francez
  care a facut totul sa acopere urmele, sa hotarat peste noapte sa-i puna catusele pentru un termen lung. Intradevar daca este gasit vinovat Basescu poate lua intre 20 de ani de puscarie si inchisoare pe viata.
  Auzind discutia sa apripiat de bar un lup vechi al ziaristici de la Le Monde pe care il stiam de pe vremea cand era corespondent la Tokio. EL nu numai ca a facut lumina in acest caz dar
  a desvaluit o noua crima a piratului de la Bucuresti. O palma pe care presedintintele Frantei nu o va ierta niciodata si abia asteapta sa o dea inapoi.
  LOVITURA MILITARA DIN CIAD PREGATITA LA BUCURESTI
  ( Intalnirea lui Basescu cu seful rebelilor Colonelul Mahamat Abbo Sileck la Constanta,Tabere militare inpanzesc teritoriul romanesc, , Intalnire cu membri romani ai LegiuniI Straine, Vizita de doau zile la fabrica de arme Cugir., Transporturi uriase de arme romesti catre Libiia de unde ajung in Ciad, , Intelegere secreta Basescu – Kadaffi
  Rebeliunea din Ciad, pusă la cale în Romania .stire preluata de agenţii de ştiri precum Associated Press, AFP sau Reuters.
“Comandantul „Alliance Nationale de la Resistance” din Ciad (ANR – Alianţa Naţională pentru Rezistenţă), colonelul Mahamat Abbo Sileck, s-a plimbat, săptămâna trecută, nestingherit, prin România. 
Războiul civil din Ciad se poartă cu arme româneşti, dezvăluie liderul ANR, cea mai importantă facţiune rebelă de pe teritoriul Ciadului.”
 REBELIUNEA INDREPTATA IMPOTRIVA PRESEDINTELUI IDRIISS DEBY SPRIJINIT DE FORTELE DE INTERVENTIE FRANCEZE.
  REUTERS : Sambata 2 februarie 2008, forte rebele inarmate cu arme romanesti preluate din Libia au patruns in capitala Ciadului, N’Djamena, pe care au parasit-o dupa doua zile de lupte intense cu armata guvernamentala si forta de interventie franceza (”Epervier Force”).
  Bilantul: 160 de morti si 1000 de raniti, potrivit datelor Crucii Rosii Internationale. Ultima incursiune a rebelilor in N’Djamena s-a soldat cu un mare numar de refugiati: sute de mii de locuitori ai Ciadului s-au indreptat spre granita cu Camerunul vecin. Franta a incercat sa intruneasca, intr-o sesiune de urgenta, Consiliul de Securitate al ONU, Presedintele Nicolas Sarkozy a anuntat imediat ca Franta “isi va face datoria”
  RAZBOIUL ROMANO FRANCEZ DIN AFRICA
  Presedintele Sarkozi nu a ezitat sa trimita avioane de lupta franceze care au bombardat, in cateva randuri, coloanele de rebeli inarmate de Romtehnica si conduse de fosti membrii ai legiunii straine antrenate in Romania,
  Razboiul romano francez sa transformat intr-un razboi intre Sarkozi si Basescu si se pare ca este castigate de partea franceza. Redeschiderea
  dosarului Basescu de la Rouen este o faza finala a acestui conflict. Se pare
  ca zilele in libertate a presedintelui roman sunt numarate.
  Corespondenta speciala pentru Nipon Press dela Paris
  Robert Horvath -Deva
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 6. emigrantul Says:

  Program viabil de redresare a economiei Romaniei si transformarea sa intr-o tara unde fiecare sa aiba o locuinta si un loc de munca, adica un viitor

  1. Revenirea la rolul conducator al unui singur partid si desfiintarea multipartitismului.
  2. Revenirea la constitutia dinaintea lui 22 Dec. 1989 cu unele modificari pentru adaptarea sa la cerintele prezentului.
  3. Declansarea unei operatiuni de nationalizare a tot ce se poate nationaliza, pe modelul actului din 1948.
  4. Reintroducerea metodelor administrative de conducere centralizata a economiei.
  5. Comasarea terenurilor productive si reinfiintarea unitatilor agricole cu suprafete de mari dimensiuni. Infiintarea unei directii de planificare, conducere centralizata a intregii agriculturi autohtone.
  6. Reorganizarea invatamintului, desfiintarea facultatilor particulare.
  7. Trecerea presei, radioului, televiziunii, mass mediei in general, din miinile unor grupuri de interese in miinile poporului.
  8. Respectarea drepturilor si libertatilor minoritatilor nationale si asigurarea deplinei lor egalitati in drepturi cu romanii.
  9. Intarirea fortelor militare ale statului prin producerea unor arme eficiente bazate pe fenomenele de fisiune si fuziune, capabile sa descurajeze orice agresor indiferent cit de mare ar fi.
  10. Inchiderea granitelor tarii si introducerea unui sistem de vize pentru toti cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in strainatate.
  11. Abandonarea politicii de aliante militare care obliga Romania sa participe la diverse agresiuni impotriva unor alte state fara a fi direct amenintata de acestea.
  12. Iesirea din Uniunea Europeana.

  Nota:
  Orice alta platforma care pleaca de la premizele continuarii drumului inceput in 22 Dec. 1989, adica a caii capitaliste, este complet gresita si paguboasa pentru majoritatea cetatenilor Romaniei cu exceptia unei clase de profitori care, in prezent, se afla la conducerea tarii, exploatind-o in folosul lor personal si in dispret fata de omul obisnuit.

  Sursa: https://ioniliescu.wordpress.com/2009/04/29/declaratia-de-principii/#comment-9254

 7. Ovidiu Says:

  Pensionarii au scandat “Jos dictatorul!”, “Jos mincinosul!” și “Demisia!”. Pe câteva pancarte se putea citi și “Jos Isărescu!”, “Jos Guvernul de minciuni și trădători!”

  DA CLICK !!!!! VEZI POZE –

  VEZI IMAGINI SOCANTE!!!

 8. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte,
  Spuneţi :
  * Măsurile preconizate de domnul Băsescu sunt doar măsuri penalizatoare la adresa cetăţenilor (scădere salarii, pensii, concedieri, reducere de facilităţi şi măsuri cu caracter social, în sprijinul mamelor, copiilor, celor în nevoi). Ele sunt doar un “colac de salvare” temporar, pentru o situaţie critică, pe termen scurt – dar care nu constituie soluţii de perspectivă pentru scoaterea ţării din criză, relansare economică şi protejarea oamenilor. *
  CORECT! CORECT ! CORECT !
  Disperarea mârlanului, mitocanul ce s-a-nfipt la Cotroceni e că populaţia s-acam prins de… toate mânăriile Băsescului&Nafia PD-L !
  SE FOLOSEŞTE CU NESIMŢIRE, NERUŞINARE FĂRĂ DE MARGINI DE POPOR ! ACESTA E SECURISTUL BĂSESCU, UN TRĂDĂTOR DE NEAM ŞI ŢARĂ ! CUI NE-A VÂNDUT ? AŞTEPT CU RĂBDARE SĂ AUD CINE VA SPUNE LUCRURILOR PE NUME… ÎNTR-O ZI, PROBABIL CÂND VA FI SĂ FIE SPUS !
  Se tot discută că suma de 3 miliarde de euro, după alţii 5 miliarde de euro, NU pot fi justificaţi dar, LIPSESC…
  Guvernul Băsescu-Boc TREBUIE îndepărtat de la putere, TREBUIE ! Şi ne rugăm la Dumnezeu să ne lumineze şi să ne dea putere ! Sigur că ne va fi greu şi după debarcarea camarilei portocalii, foarte greu, dar ca acum NU şi cu puţină înţelepciune, unitate, vom reuşi, nu peste noapte, dar cumva ne vom canaliza energiile în aceiaşi direcţie, cea bună, că de nebuniile acestor nebuni la putere ne-am săturat şi scârbit !
  Mi s-a rupt sufletul la văzul lacrimilor bătrânilor amărâţi, erau f mulţi oameni cu 3-400 ron pensie … Băsescu şi muieruşca Udrea hăhăie şi sfidează-n-continuare un întreg popor !!!!
  De vreo doi ani am tot întrebat şi eu, ca omul simplu, toarăşul N Văcăroiu mare şăf pe la Curtea de Conturi, cu ce buba s-a/se ocupă ???
  Curtea de Conturi a României NU şi-a făcut treaba, şi trebuie şi această instituţie să-şi justifice * paralizia *… ăştia la mâna/ordinul cui sunt ?
  Despre ce buba de reduceri de cheltuieli vorbeşte trogloditul Boc şl se mai şi referă la ministere… Dar la CJ-uri unde se decontează carburant pt 276 km/zi, ia foc * subit * touaregul CJ-ului şi se cumpără bine mersi în an de criză 2010 dimai Chayenne…. mobilier de lux, etc, acolo cine dă socoteală ? Că-s de-ai puterii, voievozii lor…
  Nu acceptăm să plătim noi popor incompetenţa, nesimţirea şi jafurile lor, ale pedelacheilor !! De ce să plătim noi costurile campaniei electorale pt Băsescu, un impostor pe scena politică, al afaceriştilor PD, toanele şi pohtele sufleţelului muieruştii ăleia, Udrea, înţelegerile de culise cu tot soiul de grupări obscure…. să plătească ei, măcar plecând! Să ne lase, ducă-se pe pustii ! Amin!
  Oricâte scuze ar mai icnii Băsescu, toate îl acuză! El e vinovat de foarte multe, el e comlice prin toleranţă la alte multe, el a îndatorat ţara la FMI fără să ţină seama şi de alte păreri, el e capo di tutti capi!
  Doamne, fi cu noi, că vin vremuri şi mai grele !!
  D-le Preşedinte, ACUM, mai mult ca oricând PSD are nevoie de Echilibru, de Înţelepciunea domniei dumneavoastră!!! ŞI pt noi, cei mulţi!
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 9. corinag43 Says:

  Nu vi se pare ca deja e cam prea exagerata toata povestea cu “se taie” ? Prea se taie tot..Hai sa ne imaginam urmatorul scenariu: fmi-ul propune tva 24%, cota unica de 20%, fond de salarii pentru bugetari mai mic cu 20%. Televiziunile urla zile in sir, se explica (bazat pe informatii “din surse”) cat ar fi de rau pentru mediul de afaceri o astfel de decizie. Patronatul se vaita, sindicatele agreaza si ele ca nu e o idee grozava nici pentru populatie. Enter Base, si incepe sa..taie…Si de aici, tot pe surse, se tot taie, frate..de la toata lumea, incepand cu bugetarii si pensionarii si continuand cu..mediul de afaceri la care se i se spune treptat, treptat ca se va impozita si aia, si ailalta, si poate chiar si cealalta…Isterie generala. se strange CSE-ul sindicatele tipa NU, o parte din patronat zice sii el…nu se avizeaza ordonanta cu ‘se taie’. Enter Base again: a, nu vreti sa se taie…foarte bine poftim TVA 24%, cota impozit 20%, salarii bugetari minus 20%. Cam ce credeti dvs ca se va intampla atunci ? Pai, eu cred ca conform stravechii zicale romanesti ‘Slava domnului ca am scapat cu atat ca putea fi mai rau’ toata lumea va zice amin….
  PS. hai sa ne amintim ca oficial nu s-a prezentat nici un proiect de ordonanta (totul e pe surse), ca oficial nu avem decat un draft de scrisoare in care nu se taie chiar cat s-a zvonit ca s-ar taia, si niste declaratii a la Base, pe care stim cu totii ca nu e cazul sa le luam prea in serios.
  PS2. Daca am dreptate, azi (joi,13.05) si vineri dimineata inainte de CSE niste ‘surse” ii vor speria bine pe oamenii de afaceri..cu se taie si cutare se impoziteaza si cutare si se va cauta bine si pe la afacerile voastre….

 10. Ovidiu Says:

  VEDETI O POZA NICOLAE CEAUSESCU ALATURI DE TRAIAN BASESCU

 11. disica Says:

  Domnule Presedinte,

  Dat fiind situatia grava in care se afla tara, de ce nu se face o propunere presedintelui Basescu, pentru a se aduna un grup de oameni format din vechii presedinti ai Romaniei, fostii prim-ministri si fostii ministri de finante, care, impreuna cu cei actuali, sa gaseasca solutiile cele mai bune pentru scoaterea tarii din impas?
  Eu cred ca, in astfel de situatii, trebuie sa trecem peste orgolii si peste dorinta de-a da “bine” in fata cetatenilor, si sa ajungem la un consens, acum, cand suntem pe “buza” prapastiei, cum bine spune presedintele Geoana.
  Doamne, da “lumina” conducatorilor acestei tari!
  Domnule Presedinte, intotdeauna ati dat dovada de intelepciune cand a fost vorba de binele poporului.
  Nu ma indoiesc ca veti face si acum tot posibilul sa ne fie bine, atat cat se mai poate.
  Cu multumiri respectuoase!

 12. email2stef Says:

  Basescu si o parte din compania sa sunt, in fapt, “copiii” dumneavoastra…rataciti, ce-i drept.
  Nu sunt de acord cu aprecierile vis a vis de guvernarea Vacaroiu vs guvernarea CDR.
  Cat despre Nastase nu pot spune decat un singur lucru : s-a intins mai mult decat il tinea plapuma, de aceea il avem acum pe Base

 13. emigrantul Says:

  Problemele economiei Romaniei nu se pot rezolva fara sa-i fie dat fiecarui cetatean, intre 18 ani si virsta pensionarii, un loc de munca chiar daca activitatea pe care acesta o va desfasura la post nu este absolut necesara pentru mersul economiei tarii.

  Nimeni nu este de vina ca s-a nascut!
  Atita vreme cit statul a acceptat venirea pe lume a cuiva trebuie sa-i asigure un venit pina la moarte.

  Prea putini oameni sunt necesari pentru ca economia Romaniei sa functioneze bine. Citeva sute de mii daca ar munci, ar fi suficient pentru ca ei impreuna cu toti ceilalti cetateni sa traiasca linistiti pina la sfirsitul zilelor.

  La orice moment de timp, intr-un stat oarecare, socialist sau capitalist, majoritatea persoanelor active, cu sau fara servici, nu reprezinta altceva decit balast, sunt total neproductive si traiesc din munca celor de care este intr-adevar nevoie.

  Statul socialist a dat tuturor un loc de munca, unde fiecare sa depuna un efort, util sau inutil pentru societate, proportional cu care sa-si ia un salariu.

  Economiile capitaliste se aseamana cu cele socialiste prin faptul ca au persoane active care desfasoara activitati utile si oameni ce fac lucruri inutile, toti insa avind un servici si fiind aproape imposibil de discernut cine este util si cine nu.
  Deosebirea rezida in faptul ca economia capitalista mai are si categoria asistatilor sociali, la fel de neproductiva ca si neproductivii cu servici.

  De ce sa existe doua feluri de oameni care nu servesc cu nimic societatea: inutilii cu loc de munca si asistatii social? Nu putem sa avem doar inutili cu servici? Evident ca al doilea caz este mai convenabil. Toti oamenii au astfel posibilitatea sa fie folositori de-a lungul unei parti a vietii lor active, fara sa stie niciodata bine cit timp au fost cu adevarat utili si cit nu.

  ==============================================
  Masuri propuse de Ion Iliescu pentru redresarea economiei Romaniei:
  Măsurile preconizate trebuie să vizeze trei elemente:
  a) Reducerea cheltuielilor publice în special cu o administraţie stufoasă şi ineficientă; după 2004, aparatul administrativ a crescut de la 900.000 la 1,4 milioane funcţionari);
  b) Creşterea veniturilor la buget (în special prin măsuri clare şi eficiente de combatere a evaziunii fiscale);
  c) Lansarea activităţilor economice care să creeze locuri de muncă, să creeze valori, să concure la creşterea PIB şi a veniturilor oamenilor.

  COMENTARII

  Masurile puse in discutie au un grad mare de generalitate si in plus nu dau solutii precise pentru punerea lor in practica, nefiind nici foarte evident ce s-ar rezolva daca se trece la aplicarea lor.

  Unde se vor angaja cei 500 000 functionari dupa ce sunt dati afara? Care sunt acele masuri clare de combatere a evaziunii fiscale? Cum vor putea fi puse in practica? De ce in 20 ani de capitalism nici un guvern nu a fost in stare sa combata eficient evaziunea fiscala. Ce locuri de munca concrete ar trebui create, in ce domenii si cum?

 14. Cosmin Says:

  Domnule Preşedinte, cu respect o spun, dar eu unul sunt convins că vă înşelaţi când afirmaţi “(…)Acum, a intrat în panică şi îi acuză pe alţii!(…)”.
  De ce spun asta? A fost evident pentru oricine a avut ochi să vadă şi creier să judece că dl. Băsescu a intrat în panică demult. Acest lucru este şi singura explicaţie a faptului că au procedat cum au făcut-o în alegeri. Au riscat enorm, nu au mai ţinut cont de nimic, de nicio lege, de nicio consecinţă, doar să obţină voturile indiferent cum, unde nu au fost (şi NU au fost), le-au pus ei. Au jucat totul pe-o singură carte pentru că nu aveau loc de întors. De ce au făcut acest lucru? Din frică şi panică. Precum animalul hăituit şi încolţit care la un moment dat lasă la o parte orice instinct de conservare sau de frică şi sare la jugulară, indiferent de consecinţe. Ştiau că nu au scăpare şi că dacă lasă pe alţii să intre în birourile lor, sunt pierduţi. Ei TREBUIAU să câştige alegerile cu ORICE preţ, fără doar şi poate, alternativa era mult prea neagră având în vedere ce au făcut în toţi aceşti ani.
  Ceauşescu a fost executat pentru mult mai puţin, va veni şi ziua plăţii odată şi odată, de asta pot fi siguri domnii guvernanţi! Cum ar zice colegii dvs de la UDMR: ” Dumniezo nu culcă-te!” :)

 15. Cosmin Says:

  A propos, “împuşcatu'” a fost judecat pentru genocid şi subminarea economiei naţionale parcă, cel puţin astea au fost printre capetele de acuzare dacă nu mă înşel. Oare actualului ce i s-ar potrivi? E destul de cuprinzător tot Codul Penal pentru ceea ce face?

 16. a1a1a2 Says:

  Acest excelent comentariu al Dumneavoastră era mai mult decît necesar, dar în condițiile sociale explozive actuale e nevoie de mai mult. Comitetul Executiv de ieri s-a comportat așa cum îi șade bine unui partid social-democrat și a dat o direcție de acțiune politică bună. Zilele acestea e nevoie de o mobilizare masivă a PSD în rîndul oamenilor. Ei trebuie să simtă că ceva s-a schimbat în PSD și că au o alternativă politică viabilă, care să le apere interesele. Cred că, dată fiind autoritatea de care vă bucurați la nivel național, prezența Dumneavoastră pe ”baricade” este mai necesară ca oricînd. Prin urmare, vă rog să fiți în continuare alături de oameni, atît cît veți considera necesar și posibil, cu mijloacele care vă stau la îndemînă.
  Un comentariu personal despre atitudinea lui Băsescu pe tema măsurilor anunțate:
  Băsescu are un complex vizibil legat de izolarea sa pe plan extern. Practic, nimeni nu-l ia în seamă, nimeni nu-l consideră un partener valabil. Acum, cînd FMI ”a judecat” guvernul României și și-a manifestat neîncrederea în echipa de guvernare, Băsescu a vrut să-și demonstreze în fața FMI-ului bărbăția, puterea, influența politică, dar mai ales faptul că este un partener de încredere. Nu l-a interesat că provoacă un adevărat genocid și, în general, nu-l interesează nimic în afara grupului său de interese financiare, în afara demonstrațiilor de forță dictatoriale.
  Președintele sindicatului SED LEX, Vasile Marica, a fost pus la zid și amenințat în fel și chip, cînd a ieșit în public cu ideea suspendării lui Băsescu. În fond, Boc nici nu există. Răul vine de la Băsescu, așa că nu trebuie neglijat de către PSD și de către celelalte forțe politice din opoziție scenariul suspendării constituționale a președintelui României. Acum, popularitatea sa e sub nivelul mării.

 17. Ovidiu Says:

  Pentru fostul presedinte portocaliu domnul Traian Basescu,

  sa-ti fie rusine ai vorbit 3 zile la televiziune parca ai fi un rege, si ai disparut. Tu ai crezut ca romanii sunt fricosi iata ca te-au dezamagit “criminal” ce esti tu nu vezi cum sunt imbracati saracii sarmani de batrani ? ma, n-au bani pentru dantura, nu au bani pentru medicamente, nu au bani de mancare iar tu obraznic si mincinos lovesti in batrani.

  Acest popor a suferit suficient, nu ne putem compara cu Grecia, asa cum zice si doamna Corina Cretu, ma om fara suflet si nemilos, iti propun sa fugi de pe acoperisul casei tale si s-o iei cu elicopterul unde vrei, si sa nu-i uiti pe lingaii Emil Boc sau Emil Bobu, el iti va saruta mina acolo unde vei fugi.

  Ma, omule lasa poporul in pace si spune la aia de la B1TV, ca numai este nevoie de ei.
  Sper sa ai un proces public !
  Ovidiu Bran, fara stima

 18. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,
  am scris un mesaj cred ca a intrat in spam.
  las copia.

  Pentru fostul presedinte portocaliu domnul Traian Basescu,

  sa-ti fie rusine ai vorbit 3 zile la televiziune parca ai fi un rege, si ai disparut. Tu ai crezut ca romanii sunt fricosi iata ca te-au dezamagit “criminal” ce esti tu nu vezi cum sunt imbracati saracii sarmani de batrani ? ma, n-au bani pentru dantura, nu au bani pentru medicamente, nu au bani de mancare iar tu obraznic si mincinos lovesti in batrani.

  Acest popor a suferit suficient, nu ne putem compara cu Grecia, asa cum zice si doamna Corina Cretu, ma om fara suflet si nemilos, iti propun sa fugi de pe acoperisul casei tale si s-o iei cu elicopterul unde vrei, si sa nu-i uiti pe lingaii Emil Boc sau Emil Bobu, el iti va saruta mina acolo unde vei fugi.

  Ma, omule lasa poporul in pace si spune la aia de la B1TV, ca numai este nevoie de ei.
  Sper sa ai un proces public !
  Ovidiu Bran, fara stima.”

 19. unconstantean Says:

  sunt total de acord cu dumneavoastra si iata va prezint domnule prsedinte o analiza personala daca imi permiteti a situatiei de criza din Romania asa cum am vazuto eu si cum am scriso pe blogul meu niste-vorbe.blogspot.com

  Desi sunt dusmanul nr 1 al lui Basescu de data asta nu a avut de ales.

  E singura masura prin care se poate salva economia tarii.

  Avea de ales 3 lucruri:
  1-Sa creasca taxele,impozitele si tva
  2-Sa dea afara o parte din angajatii la stat care o freaca si care au salarii care sar de 6000 de euro pe luna fara sporuri
  3-Sa scada pensiile si salariile angajatilor la stat

  Daca alegea variana 1 in maxim 3 luni ajungeam in situatia Greciei.
  Daca alegea varianta 2 dadea afara 120.000 de oameni pe care nu avea cine sai angajeze, si prin urmare se ingrosa numarul somerilor deci iar ne duceam draq.
  A ales varianta 3 care e cea mai buna din cele 3 rele si care ne poate salva economia.Desi tot el si cu celbra alianta DA au facut creditele care ne omoara acum.

  Oricine ar fi fost prim-ministru sau presedinte ar fi facut acelasi lucru din simplu motiv ca nu avea de ales.

  Ce trebuie sa realizam noi este ca Romania e in c…t si inca in unul mare.

  De ce?

  1-Majoritatea bancilor straine din tara sunt grecesti.Singura banca cu capital integral romanesc e CEC.

  2-Romania nu produce produse pentru export.Romania produce produse pentru export doar daca si companiile mama din alte tari cer acest lucru.Iar in clipa de fata acele companii sunt afectate de criza.

  3-Romania trebuie sa plateasca in iulie 6 miliarde de euro datorii fata de FMI.Si cum o sa faca asta?Simplu facand un nou imprumut pe piata bancara pentru a plati acesta datorie.

  4-Romania nu a gestionat bine banii de la FMI.Au venit zilele trecute baietii de la FMI si au zis:Ia venti mancavas c…u vostru ce ati facut cu banii care vi i-am dat?Pai sa stiti ca am platit pensiile si salariile.Asa ce bine,dar noua cand ne dati banii inapoi?Pai acum?Nu mai e pana la scadenta?Pai aveti banii?Nu.Si de unde luati bani?Neam imprumutat pe piata bancara din Romania.Si cu ce dobanda?Ca noi vam pus 3 %?Pai cu 6%.
  Banii de la FMI trebuiau investiti in proiecte care sa relanseze economia.

  5.Romania trebuie sa plateasca 100 milioane de eruo bancilor din tara comisionul pe imprumturile facute.Adica bancile vor face profituri nesimtite pe timp de criza.Adica aia care neau bagat pe noi in c…t tot aia o duc bine.Si cine ii plateste?Noi toti fraierii care mergem sa platim taxele si impozitele.

  Totusi se pune intrebarea de ce a intarat romania in UE?
  Pai sa ne uitam la Polonia.Singura tara care nu a simtit criza.Li s-a rupt de criza,de americani si de UE.
  Spre deoasebire de noi ei au fost rugati sa intre in UE si cand au negociat intrarea si-au impus propiile conditii.

  Noi am batut la usa din dos cu:Primitine nenea si pe noi ca suntem copii saraci.(Ca sa nu zic adevarul ca de fapt am zis ce au spus acum cateva zile francezii de noi).

  Pe noi neau tras de par in UE dintrun singur si mare motiv.Locatia miliara strategica a Dobrogei.
  Si aici cuvantul final l-au avut aceeasi americni care ne-au bagat in NATO.
  USA avea nevoie sa-si consolideze puterea pe frontiera orientala.Iar noi suntem locatia strategica.Asta e motivul pentru care in curand vom avea Patriot-uri la Capul Midia.

  Suntem singurul stat care la intrarea in UE nu a indeplinit nici o conditie de intrare cu exceptia celei politice(democratie,libertatea presei,libertatile cetatenilor,mai mult de 2 partide,alternanta la guvernare etc.)

  A si inca o chestie, din toate tarie care au trimis soldati in conflictele purtate de ameicani,doar militarii romani au fost in prima linie alaturi de cei americani in timp ce restul se distreaza prin baruri si la c…e.

  Si in timp ce alte tari suplimenteaza numarul de soldati cu 10-20 sau chiar se retrag sau ii realoca pe proiecte de refacere de blocuri, scoli si spitale noi trimitem sute de soldati in prima linie.

  De ce?
  Ca nu avem de ales.Din cauza unor lideri prosti si fara sange in instalatii care nu au luat decizii bune in anumite ocazii acum ne f…t toti in c…r.

  Eu sunt un tip optimist si zic ca in final o sa iesim bine din criza.

  Va salut cu respect domnule presedinte si sincer cred cca sunteti cel mai bun om politic pe care la avut romania dupa ’89.
  Pacat ca ati renuntat la conducerea PSD.Fara dvs. partidul nostru se duce tot mai jos…

 20. dorucoarna Says:

  Asa cum nealesul Basescu a descoperit o “nuantza” unanima cum ca hotararile lui sunt impotriva poporului roman, asa si poporul a descoperit ieri ca intreaga constructie basescista atarna de un fir de atza.

  Domnule Presedinte, trebuie luat repede in discutie scopul urmarit de Basescu de-a lungul mandatelor sale, totul este cusut cu atza alba, care este chiar atza de mai sus.

  Trebuie facute publice resorturile intime ale “puterii” sale, populatia trebuie sa le cunoasca pentru a sti sa evite continuarea, ori chiar recidiva!

 21. Victor Says:

  In cazul Emigrantului se impune un control psihiatric.

  Nu inteleg cum un meschin, un securist din clasa raspandacilor nu a celor cu staif si ma refer la Ovidiu isi publica comentariile pe blogul Presedintelui Iliescu dupa ce acesta a fost tinta unei campanii ordinare de minciuni lansate in virtual de individul in cauza.

 22. stef36 Says:

  DOMNULE PRESEDINTE ILIESCU ! Nu se poate sa nu reusim sa aducem
  liniste si multumire acestui popor oropsit de soarta ! Oare nu avem
  un lider in acest PSD ( SPERANTA SI INCURAJARTEA CELOR MULTI ) Nu dorim sa cersim, dorim sa muncim ! asa spunea un ,, bugetar” cu lacrimi pe obraz Nu sunt toti priceputi pt. relansarea unor afaceri profitabile pe timp de criza. Foarte multi nu stiu decit sa munceasca constiincios, dar au nevoie de loc de munca ! Cum sa reusim sa scoatem tara din criza economica, daca nu avem investitii pentru crearea locurilor de munca atit de necesare tuturor ! Urmaresc la TV, pe d-nul Atanasiu, fost ministru in guvernarea PSD, om serios, cu idei deosebite ( si sunt foarte multi ca Domnia sa ) cum sa reorganizam acest segment, de a ne organiza si a readuce incredere in viata oamenilor? Astept cu nerabdare ca DVS., sa prezentati poporului roman, o STRATEGIE de viitor, sunt convinsa ca va vom urma multi, foarte multi din cei ce astazi nu avem nici-o speranta ! VA DORESC SANATATE, MULTA SANATATE ! Cu deosebit respoect si consideratie, Stefi

 23. emigrantul Says:

  Ministerul Transporturilor a avut 13 miliarde euro în perioada 2005-2009. În ce s-au dus banii?

  Trei miniştri ai Transporturilor, Gheorghe Dobre (PD-L), Ludovic Orban (PNL) şi Radu Berceanu (PD-L), au avut pe mână în perioada 2005-2009 12,8 miliarde euro, dintre care peste jumătate, circa 7,2 miliarde euro, au fost alocate pentru investiţii în infrastructura de drumuri şi cale ferată.

  “Rezultatul? Au fost construiţi doar 109 km de autostradă, iar calea ferată a fost neglijată, fiind reabilitată doar 5% din lungimea totală” …

  Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a cheltuit în perioada 2005-2009 circa 7 miliarde euro pentru construcţia de autostrăzi, centuri ocolitoare şi reabilitarea de drumuri naţionale, însă rezultatele au fost sub aşteptările constructorilor.

  Valoarea de 7 miliarde euro cuprinde lucrările de întreţinere, reparaţie, reabilitare, construcţie de drumuri şi autostrăzi, restul de 200 milioane euro fiind pentru investiţii în infrastructura de cale ferată.

  Luând în calcul un preţ mediu de 10 milioane euro/km pentru autostrăzi, de 3 milioane euro pentru centuri ocolitoare şi de 600.000-700.000 euro/km de drum naţional reabilitat, ceea ce s-a finalizat în perioada 2005-2009 ar fi putut fi realizat cu doar 2 miliarde euro.

  Chiar dacă rezultatele nu s-au văzut în numărul de kilometri de drumuri şi cale ferată reabilitaţi sau finalizaţi, cifrele de afaceri ale principalilor constructori de drumuri s-au dublat sau au crescut de 10 ori
  în perioada 2005-2009.

  Romstrade, deţinută de Nelu Iordache, Spedition UMB, deţinută de Dorinel Umbrărescu, sau firme străine precum Strabag (Austria) sau Bechtel (SUA) au înregistrat avansuri puternice ale business-urilor pe baza contractelor câştigate cu statul.

  Sursa: http://www.mediafax.ro/economic/ministerul-transporturilor-a-avut-13-miliarde-euro-in-perioada-2005-2009-in-ce-s-au-dus-banii-6115669#comments

 24. lojilenato Says:

  Basescu nu va avea o soarta chiar buna.Poate in cel mai bun caz va ajunge cadru didactic in facultatea din Jilava,Gherla,Poarta Alba,sau Targsor.

  Mai demult,ce face Basescu acum,se sanctiona cu plutonul de executie.Acum cu ,,democratia,, va ajunge la ANI,DNA,DIICOT,si alte structuri sperietoare pentru multi.

 25. exasperat Says:

  Domnule presedinte,

  Cititi, va rog, insiruirea asta de declaratii si spuneti-mi ce credeti despre vanzatorii de falsuri: http://exasperat.wordpress.com/

  • emigrantul Says:

   Da, economia Romaniei este subordonata aproape in totalitate campaniilor electorale

   Niciodata nu se pot lua masuri eficiente la momente propice din cauza nenumaratelor campanii electorale de care tara are parte. Mereu, din considerente populiste, se decide aplicarea unor masuri proaste din punct de vedere economic pentru a fi crescute sansele unui candidat sau proiect supus la vot, dupa care, odata alegerile incheiate, se trece la aplicarea unor decizii dure menite sa compenseze efectele negative ale antimasurilor luate inainte de chemarea oamenilor la urne.

   Foarte bune citatele de la adresa:
   http://exasperat.wordpress.com/2010/05/13/in-loc-de-abureala-inutila/

 26. gabrielteodorescu Says:

  My Account

  Global DashboardStatsBlog SurferTag SurferMy CommentsMy BlogsEdit ProfileSupportWordPress.comLog OutMy DashboardNew PostBlog Info

  Random PostFollow this BlogAdd to BlogrollGet ShortlinkReport as spamReport as matureSearchgabrielteodorescu
  amendarea ipocriziei si demascarea autocratiei, intr-o societate in care reflexele superficialitatii, si ridicolul modifica deja structura firii umane… Moodle – Modular Object-Oriented Dynamic Learning Envinronment
  13 mai 2010 la 13:30 · Înregistrat sub Moodle · Editare

  Cuvântul Moodle a fost iniţial un acronim pentru Modular Object-Oriented Dynamic Learning Envinronment care este foarte util pentru programatori şi profesori. Este, de asemenea, un verb care descrie procesul de parcurgere înceată a unui conţinut, de a face lucrurile în manieră proprie, o metodă care adesea conduce la perspicacitate şi creativitate. Aceasta se aplică atât modului în care Moodle a fost creat, cât şi modului în care un student sau profesor abordează studierea sau predarea online. Oricine foloseşte Moodle este un Moodler. Moodle este un pachet software pentru producerea de cursuri pe Internet si site-uri. Este un proiect global de dezvoltare destinat să sprijine un cadru socio-constructivist de educaţie.

  Moodle poate fi instalat pe orice calculator care poate rula PHP şi poate suporta o bază de date de tip SQL (de exemplu MySQL). Poate rula pe sistemele de operare Windows, Mac şi multe tipuri de Linux (de exemplu Red Hat sau Debian GNU). Există mulţi parteneri Moodle cunoscuţi care vă pot ajuta sau pot găzdui site-ul dumneavoastră Moodle.

  Unul dintre acesti parteneri este şi PLATON SCHOOL, o companie privată, oferind servicii în domeniul educaţiei şi informaticii. Platon are o experienţă îndelungată în e-learning, precum şi introducerea de noi tehnologii în educaţie, participând în proiecte Minerva, Comenius 1, Lingua-E, Tineret, precum şi într-o mulţime de proiecte de mediu naţionale şi europene.

  Comentarii

  Seminariile eTwinning
  13 mai 2010 la 13:01 · Înregistrat sub educație permanentă · Editare

  Patricipantii la actiunea eTwinning pot beneficia de diferite oportunitati de formare profesionala, printre care si seminariile online. Acestea se desfasoara în serii de câte 8-14 zile si sunt dedicate unor teme diverse. Pot participa toate cadrele didactice din comunitatea eTwinning, iar înscrierea se face cu aproximativ 1 saptamâna înainte de seminar, printr-un link disponibil pe desktop.

  Un seminar este un curs intensiv menit a familiariza participantii cu un anumit subiect si a-i incuraja în a afla mai multe pe tema respectiva. El ajuta la diversificarea competentelor si stimularea de noi idei si legaturi între participanti, datorita caracterului sau colaborativ si aspectului de retea sociala al platformei utilizate.

  Seminariile sunt moderate de catre un specialist. Ele cuprind cateva zile de activitati practice si discutii, urmate de alte zile de reflectie si consolidare prin activitate independenta. Ele nu implica alocarea unor resurse mari de timp, iar materialele sunt on-line si pot fi accesate oricând. La incheierea seminarului, cursantii primesc un certificat de participare.

  Prima serie de seminarii a avut loc in lunile octombrie – noiembrie 2009 si a cuprins: Podcasturile in cadrul orelor de creativitate, Utilizarea creativa a instrumentelor media, Sa exploram creativitatea si Eurigramele si gandirea creativa. Actuala serie, inceputa in ianuarie, are ca teme: Raliul virtual Grand Prix, Idei eTwinning pentru matematica, Inteligentele multiple- o provocare în eTwinning, Construirea unui proiect de succes, Abordari eTwinning pentru scolile primare, Instrumente pentru eTwinning, Utilizarea Web 2.0- eTwinning si colaborare.

  Participarea cadrelor didactice din Romania la ambele serii de seminarii este notabila.

  Mai multe amanunte la http://learninglab.etwinning.net/web/guest/home si pe portalul eTwinning, la sectiunea “Formare profesionala”.

  Comentarii

  Lustraţia irită stânga politică
  12 mai 2010 la 10:25 · Înregistrat sub politică fără subiect · Editare

  Recesiunea se prelungeşte, firmele se sufocă, guvernul se dovedeşte incapabil să contracareze criza cu măsuri inteligente şi curajoase, FMI impune un corset bugetar insuportabil, salariaţii de la stat şi pensionarii dau în clocot. Şi atunci – se întreabă criticii puterii – nu este desuet, frivol, indecent chiar, să discuţi despre lustraţie într-un astfel de moment, cînd ţara se prăbuşeşte economic, iar problemele sociale abundă? Parşivă această tentativă, vizibilă mai ales la Antenele lustrabilului Felix, de a contrapune problemele unui prezent stresant temelor grave legate de trecut, dar care ţin de re-fondarea statului pe criterii morale. De un tratament similar a avut parte şi embrionul de dezbatere pe marginea revizuirii Constituţiei şi a reformei instituţiilor ţării. După 20 de ani, proiectul unei legi menite să-i ţină, o vreme, departe de treburile publice pe foştii activişti şi securişti şi-a menţinut, totuşi, intactă capacitatea de a stîrni patimi. Lustraţia irită stânga politică aproape în aceeaşi măsură în care o făcea celebrul punct 8 al Proclamaţiei de la Timişoara. Întîiul lustrabil al ţării, Ion Iliescu, a denunţat caracterul stalinist al unei astfel de legi, pe care tînărul său coleg şi şef al PSD, Victor Ponta, a calificat-o drept tardivă şi excesivă. Greu de decelat regretul în prima dintre aprecierile liderului social-democrat, cea privitoare la oportunitatea scoaterii de la naftalină a proiectului Legii lustraţiei!

  Comentarii (4)

  disonanță cognitivă
  7 mai 2010 la 13:08 · Înregistrat sub politică fără subiect and etichetat: disonanta cognitiva · Editare

  Comportamentul unor oameni care voluntar sau nu distorsioneaza realitatea, pt a servi numai linistei afective personale.
  Ce inseamna disonanta cognitiva?
  Disonanta e un conflict intern iar ea devine cognitiva atunci cand o constientizezi.
  Teoretic, disonanta cognitiva descrie starea de tensiune care apare atunci cand facem lucruri ce contravin unor principii proprii sau atunci cand in mintea noastra exista ciocniri intre anumite convingeri, atitudini si comportament (numite cognitii).
  Practic, este vorba despre o tensiune (frustrare) ce apare in momentul in care actionam de buna voie, fiind insa constienti de faptul ca acel lucru vine in conflict cu convingeri sau principii proprii.
  teoria disonantei cognitive spune ca perceptiile contradictorii servesc ca o forta de conducere care obliga mintea sa culeaga sau sa inventorieze noi ganduri sau crezuri, sau sa le modifice pe cele existente, ca sa reduca astfel numarul de disonante (conflicte) intre perceptii. In termeni usuali, conflictul ne face sa nu ne simtim confortabili, si deci incercam sa ne debarasam de acel discomfort creandu-ne noi crezuri sau comportamente pentru a reconcilia intr-o anumita masura acest conflict.

  Tensiunea pe care dorim sa o eliberam ne va calauzi pe noi cai spre a face orice este posibil ca sa stim ce a cauzat acesta tensiune.

  Comentarii

  speranta, e ultima … mie speranta mi se pare cam prea scumpa;și incep să nu mi-o mai permit
  7 mai 2010 la 13:06 · Înregistrat sub politică fără subiect · Editare

  Revoltele sociale au fost si mai sunt înca acele reactii ale oamenilor vis a vis de una sau mai multe nemultumiri legate de guvernanti, politica lor si modul de abordare a problemelor societatii în care cei nemultumiti isi duc (sau clacheaza si o întind [***] din tara) traiul.
  Revoltele apar de obicei in tarile cu un nivel de dezvoltare mai putin reusit, cum este si cazul României. Dar nu numai. si în tari dezvoltate din toate punctele de vedere, apar nemultumiri si, automat, nemultumiti.Ideea e ca tot timpul se vor gasi nemultumiti. Orice ai face ca guvern, ca partid politic, …,tot timpul se va gasi cel putin un individ care sa contrazica parerea majoritatii. E normal acest lucru, nu ma intelegeti gresit. Problema intervine atunci cand numarul nemultumitilor e mare sau intr-o crestere continua si necontrolata. Atunci, tu ca stat, ai “obligatia” de a interveni cu parghiile ce-ti stau la indemana si, partial daca nu total, sa-l multumesti pe (in cazul de fata contribuabil) cel ce aduce banul la Bugetul Statului.
  Filmul asta nu ruleaza la noi, in Romania, stati linistiti!
  … au trecut 20 de ani de la…REVOLUTIE ! Asa-i spune, in caz ca ati uitat. De peste 20 de ani, poporul asta are tot felul de nemultumiri care sunt oblojite cu sperante.

  Ea, speranta, e ultima … deja poate fi trecuta la sectiunea automatisme.

  …Nu-mi vars amarul pe guvernarile anterioare si pe cea actuala;, o fac altii mult mai bine ca mine, dar am impresia (care devine certitudine) ca am ajuns la capat. Chiar nu mai avem loc de întors.

  Tot timpul dupa ce am stampilat buletinul de vot, la mai putin de un an, a aparut acea disonanta cognitiva.…

  In Marketing e vorba de produs. Aici, extrapoland, e vorba tot de un produs. Produsul numit om.
  … avem aceleasi trairi, aceleasi frustrari vis a vis de alegerea facuta de altii…

  totul e sa speri.

  Ei bine, mie speranta mi se pare cam prea scumpa. Nu mi-o mai permit.

  ——————–

  http://gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com/
  …amendarea ipocriziei si demascarea autocratiei, intr-o societate in care reflexele superficialitatii, si ridicolul modifica deja structura firii umane…
  http://www.petitieonline.ro/petitie/semnat…985058-pg4.html
  http://www.petitieonline.ro/petitie/protes…-p02225042.html
  dacă ești de acord semnează și promovează petițiile
  http://forumro.time2forum.net/

 27. SorinPLATON Says:

  Din toata logoreea flasnetara prezidentiala de ieri, “citit” printre randuri am inteles ca inca nu am cunoscut ca si tara valentele represive ale acestui regim. Cu alte cuvinte orice eructatie ori flatulenta va putea fi subiectiv asociata pericolului “disolutiei” statului de drept (desi parca tot ce fac acum acesti diletanti, nu ar fi exponential mai rau in aceasta directie..) si tratata ca si atare, respectiv gradual cu bastoane in cap, gaze paralizante pe gat, socuri electrice in fund, gloante de cauciuc in plex si de ce nu … munitie de razboi. Oligarhii asta de carton se simt incoltiti si sunt hotarati sa tin CU ORICE PRET status quo-ul lor infam. Veti vedea curand… i mean “veti trai bine” curand …

  “unul dintre egali”

 28. Sibilla Says:

  Azi, 14 mai 2010, pentru a doua oara, tramvaiele din Reşiţa NU au circulat, din nou * absolut intamplator *, exact între orele cînd pensionarii intenţionau să protesteze în Centrul Civic al oraşului, în faţa Prefecturii cărăşene!! Ruşine conducerii PRESCOM S.A. !!
  Am stat de vorbă cu cîţiva dintre bătrînii ce au reuşit să ajungă la locul stabilit… Au promis ca în data de 19 mai să fie prezenţi la ceea ce ei cu tristeţe numesc Mitingul Disperării! Nemulţumirile, indignarea, revolta acestora e justificată şi îndreptăţită * să scrieţi doamnă că iarăşi nu merg tramvaiele… * , * ne-au adus la sapă de lemn, noi ne ducem Dincolo da-i păcat de voi că sunteţi tineri…. *, * hoţu ăsta de Băsescu ne bagă mîna în pozonare să ne ia dreptul nostru pentru care am muncit din greu o viaţă *, * am pensia 350 de ron, din ce-o să-mi mai procur io bumbi de inimă … *, * să veniţi şi voi ai cinări în 19 mai la Miting cu noi, să veniţi că-i musai, ori noi ori ei ! *, * să-şi dea Demisia mafioţii ăştia că nu se mai poate *, etc
  Pe cîţiva din bătrîni i-a podidit plînsul… îşi priveau mîinile muncite, pline de bătături şi tremurînde şi-atunci am zărit că … totuşi , în ochii lor se-ntrezărea un licăr de speranţă…
  VINERI 19 MAI 2010 TREBUIE SĂ IEŞIM ÎN STRADĂ SĂ PROTESTĂM CU TOŢII ! ÎMPREUNĂ ! MARINARUL NU NE POATE INTERZICE DREPTUL LA EXPRIMAREA LIBERĂ A OPINIEI ! CĂ NU-I ŢARA LUI ŞI-A MAFIEI ÎMPREUNĂ CU CARE AU JECMĂNIT LA DRUMUL MARE POPORUL, GAŞCA PORTOCALIE – PD-L !

  http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/14/19-mai-2010-cerem-demisia-primului-ministru-basescu-si-a-guvernului-sau-de-cacat-valea-destul/

  Organizaţia municipală a PSD Reşiţa, ca de obicei : DOARME !! NU au fost prezenţi, nu se implică, aşteptă funcţiile din… 2012… trist, dar, adevărat ! Nici Narcis Chisăliţă, nici Tudoriţa Nicula NU sunt sensibili la tot ce se-ntîmplă în aceste vremuri, curios…. Poate reuşiţi voi, cei de la Centru să-i treziţi …!!!
  Pensionarii sunt băgaţi în seamă de acest tandem N Chisăliţă – Tudoriţa Nicula numai cînd e nevoie de voturi???!!! Actiuni, discursuri, … NIMIC, dar… NIMIC !!
  Sibilla

  P.S Cei doi impricinati posesori de functii si atat, NU se pot plange ca n-ar fi primit comunicate de la centru… si totusi, le ignora, c-asa vor ei, sa NU doreasca sa faca ceva pt electoratul ce i-a votat ! RUSINE !!!

 29. theodora0303 Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/05/14/discursul-lui-basescu-este-incitator-la-violenta/

 30. isabel64 Says:

  Se tot face asocierea Basescu – Ceausescu. Eu cred ca asocierea cu Hitler este mai apropiata. Si nu o spun nici tendentios, nici cu ironie, ci cu o spaima profunda. Stand pe langa mama mea bolnava, pe care o ingrijesc, urmaresc atenta ceea ce se intampla, o guvernare CDR, cu repetitie si amplificata. Factorul de continuitate fiind Traian Basescu. Parintii mei nu au depasit guvernarea respectiva, unul a binevoit sa moara, dupa 8 ani de pensie. Se pare ca a fost un gunoi de inginer, colonel. Mama este o persoana bolnava psihic, nu conteaza cum si ce a fost. De fapt, doar a fost. Eu sunt nimeni, imi este interzis sa visez, dar raspund de viata mamei mele. Urmarindu-i pe Basescu si pe Ministrul Sanatatii, un om tanar si cu nume ciudat, am aflat ca doua dintre categoriile de spitale condamnate vor fi transformate in centre de asistenta si pentru batrani. In momentul cand se va elimina indemnizatia persoanelor cu dizabilitati si functia de asistent personal, ceea ce este foarte probabil, aceste foste spitale vor deveni lagare de exterminare. Familiile celor cu dizabilitati vor trebui sa decida sa tina bolnavii acasa, fara tratament, din motive pecuniare, sau sa-i institutionalizeze si sa moara rapid departe de casa si de cei dragi. Poate parea o chestiune de culise, pe langa ceea ce se intampla, dar ma inspaimanta ca daca am ajuns la asemenea idee, cu siguranta presedintele a avut-o de mult timp. Vor fi centre pentru caini, batrani, bolnavi si oameni defecti. Va rog, Domnule Ion Iliescu, incercati din rasputeri sa gasiti o cale de iesire, care sa ne dea macar iluzia sperantei. Incerc sa gandesc, dar sunt paralizata de frica si infuriata de propria neputinta.

 31. rhorvath Says:

  Domnule Ion Iliescu
  Serialul meu transmis din portul francez Rouen BASESCU CRIMA SI PEDEASA
  este preluat de NEW YORK MAGAZIN. El apare pe mai tot blogul romanesc. Apare pe blogurile tuturor politicienilor cu blog ex Corina Cretu,Alina Gheorghiu .Se gaseste pe blogul mogulului Dan Voiculescu si a ziaristului Rosca Stanescu. Romanii incep sa cunoasca adevarul. ACEST ADEVAR TREBUE SA AJUNGA SI LA TRAIAN BASESCU UN CITITOR FRECVENT AL BLOGULUI DUMNEAVOASTRA. Va rog in concluzie sa publicati in continuare acest serial.

  BASESCU CRIMA SI PEDEAPSA. ROUEN…TRANSPORT DE ARME CATRE TERORISTI !
NU CONDAMNARII LA MOARTE !
Orice rau s-ar petrece, ma opun vehement condamnarii superficiale la moarte a presedintelui Basescu, pe modelul brevetat la Targoviste in cazul cuplului Ceausescu. Pe motiv ca orice om are dreptul la viata, indiferent cat de ticalos ar fi.
Solutia oferita este inchisoare pe viata intr-o inchisoare pe viata intr-o puscaria romana sau franceza, Reschiderea Dosarului Rouen de catre autoritatile franceze pentru incendierea a 47 de vase si falsificarea probelor face ca acest deziderat al
oamenilor de bine sa fie posibil si recomdabil. Scriu aceste randuri din portul de pe Sena. Am hotarat sa raman in Franta pana la inchiderea dosarului criminal cu presedintele cu tot. Puteti citi integral acest serial terminal pe blogul meu personal
sau pe alte bloguri care sunt interesate sa spuna adevarul. Serialul se chema BASESCU CRIMA SI PEDEASA. Primul articol se cheama DECE AI PUNE SARKOZI CATUSE LUI BASESCU ?. Deschideti http://devanewyork.blogspot.com
Acesta din urma pune capacul la decesul….politic al presedintelui.
BASESCU TERORIST INTERNATIONAL
Nava Arges sub comanda lui Traian Basescu care a incendiat intregul port in iarna I981 a TRANSPORTAT ARME CATRE TERORISTI. Am descopetit in cursul zilei de astazi un martor al evenimentor, Un marinar depe vasul care a produs incendiul, actual cetatean francez a inceput sa vorbeasca . Vorbele lui incete si intr-un limbaj pitoresc fac ca sentinta de 20 de ani sa sara direct la inchisoare pe viata. Ele confirma declaratia unui alt marinar emigrat in Canada deasemenea contactat de mine, pe numele Tudor Danilla. Iata ce declara acesta ziarului Le POST in articolul samedi 31 octobre 2009
ROUMANIE •” Comment le président roumain a berné les Français TraianBasescu a reconnu à demi-mot que, durant sa carrière de commandant denavire, il avait effectué des “transports spéciaux”, sans s’étendre surleur nature. Selon Danila, il ne pouvait s’agir que du trafic d’armes :”Dans ce cas d’espèce, les ordres venaient directement de la Securitateet nous étions sous étroite surveillance tout le long du voyage.’
In aceste ore astept venirea la Rouen a echipei de filmare de la New York pentru inceperea documentarului CRIMA SI PEDEAPSA. Sotia mea Kiyoko ma sunat la telefon de la Tokio spunand ca NHK japonez este interesat de proiect. Vor urma alte statii TV.
Robert Horvath Deva CIineast New York- Tokyo
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/
ACEST ARTICOL A FOST REMIS AMBASADEI FRANCEZE DE LA BUCURESTI.

 32. Bibliotecaru Says:

  Acel punct c, Lansarea activităţilor economice care să creeze locuri de muncă, să creeze valori, să concure la creşterea PIB şi a veniturilor oamenilor, pare de neconceput în România.

 33. guvernulnational Says:

  NOI NU AVEM NEVOIE DE REMANIERI,CI DE REVOLUTII,CARE SA SCHIMBE SOCIETATEA ,SA O RIDICE IN PICIOARE,DE LA FAPTUL CA ACUM ARE CAPUL JOS,IN LOC SA FIE INVERS!

  • Cosmin Says:

   Subscriu, cu amendamentul că nu e vorba de “capul în jos” ci de “dosul în sus” :))) Bine zicea Gabriela Firea: “…aţi bulversat o ţară întreagă…”

 34. Ciprian Bojan Says:

  M-am consolat demult cu ideea că Zăus nu e capabil să-şi iasă din propria-i piele. Crezându-se şi fiind legitimat ca personaj providenţial, va face totul după voia sa.
  @emigrantule: punctu’ 1 din program a fost reuşit. Crezi că dacă cele două partide se numesc PDL şi UNPR formează partide separate? :P
  La puctu’ 12, nu e cazul. Până să ajungem noi acolo pe deplin, se desfiinţează UE, sau vine Sfârşitul Lumii. Amin!

 35. stef36 Says:

  DOMNULE PRESEDINTE ILIESCU ! privesc cu tristete la emisiunile TV, nu avem forta, puterea sa depasim aceste situatii de maxima solicitare, nu cred ca este bine sa stam pasivi, nu avem lideri sa aiba capacitatea de a organiza oamenii ( acesti oameni paralizati de frica zilei de maine ) nu zice nimeni sa fim violenti, nu avem nevoie de violenta, avem nevoie de locuri de munca, de stoparea cheltuielilor de catre guvernanti, nu pot crede ca numai presa se poate lupta cu acesti ,,DICTATORI “iar noi toti ceilalti sa asteptam,,, ce?’ ce asteptam ? sa vina cineva sa ne aduca acasa linistea si mancarea cea de toate zilele ? sunt pensionara, am muncit din greu atunci cind munca era rasplatita si apreciata Acum parca ne este teama sa gindim ce putem face ? Copiii nostri, nepotii vor avea oare posibilitatea de asi castiga existenta ? sau vor fi nevoiti sa paraseasca tara ? Masurile propuse de guvern, sunt greu de imaginat ce repercusiuni vor avea ! Pot fi gasite resurse din alocarea altor fomduri, risipite de portocalii D-lui Basescu Am fost o tara agrara asiguram hrana acesui popor, acum importam tot, dar absolut tot ce mancam iar taranii nostri sunt batjocoriti ca ,, nu culeg o pruna ” nu se poate rabda la infinit , dar lipseste acel lider, acel,,OM” puternic, curajos care sa organizeze acest popor ! Rugaminte, DOMNULE PRESEDINTE,, faceti ceva ! nu-mi permit sa va dau sfaturi, DAR NU POT FI DE ACORD CU TEORIA UNORA ,, CA MERITAM SOARTA ACEASTA ” nu, nu este adevarat! nu a fost votat acest om de nimic, prin frauda a acaparat de 6 ani acest popor necajit ! partidul celor multi, poate si trebuie sa fie alaturi si sa organizeze oamenii ! Ati fost cel mai bun Presedinte, Guvernul Nastase, a fost singurul guvern echlibrat si puternic, faceti ceva pentru o strategie viabila, trebuie cineva sa ajute acest popor Este un strigat disperat de speranta la singurul OM care poate sa faca ceva bun pt toti oamenii =Dumneavoastra, D-LE PRESEDINTE ILIESCU, cred ca nu puteti sa stati sa priviti nepasator aceste situatii ! Va doresc sanatate, multa sanatate Cu deosebita consideratie, stefi

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: