ISTANBUL 2

Relatam, in postarea de ieri asupra “Reuniunii Presedintilor”. Am participat, in prezenta unui larg auditoriu. In continuare, prezint textul alocutiunii mele :

ALOCUTIUNEA prezentata la Reuniunea anuala “EURASIAN ECONOMIC SUMMIT”, organizata de “FUNDATIA GRUPULUI MARMARA” – Grupul Strategic si de Cercetari Sociale.

Sesiunea Preşedinţilor

Istanbul, 6 mai 2010

Lungul drum al comunităţii internaţionale spre multipolaritate

Domnule Preşedinte Suleyman Demirel,

Domnule Presedinte Akkan Suver,

Distinşi colegi,

Doamnelor şi domnilor,

Permiteţi-mi să încep prin a felicita membrii Fundaţiei Marmara cu ocazia împlinirii a douăzeci şi cinci de ani de la înfiinţare. Particip cu plăcere şi interes la reuniunile Fundaţiei,inclusiv la acest al 13-lea SUMMIT ECONOMIC EURASIAN, un forum de dezbateri active, pe teme de mare actualitate, exemplu de profesionalism şi de ţinută intelectuală.

S-a evocat de la aceasta tribuna Summitul din iunie 1992, consacrat initierii cooperarii economice la Marea Neagra. La reuniunea noastra sunt prezenti 3 dintre participantii la acel forum fondator de la Istanbul : presedintele Süleyman DEMİREL; presedintele Zhelyu ZHELEV si subsemnatul. Eu cred ca a fost o buna initiativa care a deschis noi perspective cooperarii noastre regionale si care va trebui continuata si dezvoltata.

In ce priveste Istanbulul  – gazda noastra, eu pot aprecia deosebitul dinamism al dezvoltarii si permanentei modernizari a acestui mare si frumos oras in cursul ultimilor 20 de ani.  Istanbulul  este o metropolă europeană vie şi dinamică, al cărei farmec derivă din multiculturalismul său, din îmbinarea tradiţiei cu modernitatea, un oraş  cu oameni calzi şi primitori. Sunt cu atât mai încântat să mă aflu aici când oraşul este şi capitală culturală a Europei, ceea ce este încă o confirmare a vocaţiei europene a Turciei. Doresc sa felicit administratia si cetatenii pentru spiritul lor gospodaresc.

Distinşi colegi,

Doamnelor şi domnilor,

Permiteti-mi ca in interventia mea sa subliniez doar cateva idei pe tema dezbaterii noastre privind tema dezbaterii noastre privind „Lungul drum al comunităţii internaţionale spre multipolaritate” .

1.- Proiectul reunificării continentului european, în contextul născut de prăbuşirea comunismului în ţările din centrul şi estul Europei a generat un efort substanţial de regândire a paradigmelor care stau la baza proiectării obiectivelor de  politică externă ale principalilor actori de pe scena mondială. Dispariţia, cu 20 de ani in urma, a unuia dintre cei doi competitori strategici din perioada Războiului Rece, Uniunea Sovietică, a avut loc în contextul adâncirii proceselor de integrare politică, economică şi tehnologică şi de globalizare.

Pentru mulţi observatori sau analişti ai scenei politice mondiale, natura şi finalitatea acestui proces rămân încă subiecte controversate. In acelasi timp, criza economică şi financiară la scară globală, declanşată în urmă cu trei ani, a consfinţit falimentul teoriilor neo-liberale, ceea ce a amplificat, la rândul sau, semnele de întrebare în privinţa căilor de dezvoltare a societăţii contemporane.

Un lucru este cert: umanitatea intră într-un stadiu nou al dezvoltării sale milenare.

2.- Ce putem spune astăzi cu oarecare precizie despre viitor priveşte generalizarea, pe parcursul uneia sau a două generaţii, a economiei de tip capitalist(după unele estimări în ultimii douăzeci de ani numărul celor care trăiesc în economii de piaţă a crescut de la 1,5 miliarde la aproape şase miliarde). In acelasti timp, acest proces va fi însoţit de extinderea regimurilor politice democratice, în forme şi cu particularităţi care ţin de contextul geopolitic al momentului în care are loc transformarea de sistem.

De aici încolo intrăm pe nisipurile mişcătoare ale speculaţiilor şi ale analogiilor forţate, lucru care poate genera confuzii nedorite şi concluzii false. O asemenea falsă concluzie este aceea privitoare la inevitabilitatea  existenţei unui centru al lumii. Lumea nu are nevoie de un centru, ci de interacţiunea mai multor centre de putere, de iradiere a ideilor şi modelelor de dezvoltare, care să genereze acele forţe ale schimbării, atât de necesare progresului umanităţii.

Sfârşitul jocului bipolar, caracteristic perioadei Războiului Rece, a consfinţit poziţia de hegemon a SUA. Dar aceasta nu putea fi  decât o situaţie tranzitorie. Mondializarea, înţeleasă ca integrare a planetei şi a omenirii sub tutelă americană, nu putea  fi acceptată de ceilalţi actori semnificativi de pe scena geopolitică. Aceasta nu inseamna, bineinteles, subestimarea lor totala SUA in evolutia lumii contemporane.

O nouă ordine mondială sprijinită pe interactiunea mai multor centre de putere este posibilă şi plauzibilă. La orizontul a una sau două generaţii, candidaţii la structurarea unei astfel de construcţii sunt cunoscuţi: Statele Unite, China, India, Rusia, Europa Unită, Brazilia, Japonia.

Jocul de putere la nivel global, în timpul Războiului Rece, a fost unul în care forţa economică a blocurilor aflate în opoziţie conta în măsura în care putea să determine o preeminenţă în plan militar. În lumea post comunistă forţa militară este doar un instrument pentru a pune la adăpost expansiunea economică şi pentru protejarea intereselor de natură economică ale principalilor actori politici cu vocaţie regională şi globală.

Din această perspectivă, actuala criză economică globală, care este percepută ca fiind a modelului economic dominant, cel anglo-saxon, care domină procesul de globalizare, va duce la o schimbare dramatică a raportului de forţe la nivel global. Naţiunea care va rezita cel mai bine, prin modelul economic dominant, la criză, cea care va plăti cel mai mic cost social pentru a depăşi criza va fi cea care va deveni pivotul schimbării, şi, într-un fel, liderul ei.

Economia chineză a crescut cu circa 12% în primul trimestru al acestui an. Ea ne oferă un prilej de reflectie: în lupta între economia bunurilor materiale şi cea a bunurilor simbolice(incluzând aici şi serviciile financiare), economia bunurilor materiale este pe cale să obţină o victorie cu consecinţe nebănuite pentru viitor. În acelaşi timp economia germană, altă câştigătoare a actualei crize, este mai degrabă tot o economie a bunurilor materiale. Ca şi Brazilia, de altminteri. Cine se adresează nevoilor imediate, reale, ale oamenilor, a avut şi are numai de câştigat. Şi va continua să câştige.

Lumea multipolară care se va naşte nu va mai fi una structurată de valorile şi principiile occidentului, ca până acum. Este, cred, principala consecinţă a celor petrecute după căderea comunismului şi după momentul unipolar al SUA. Întrebarea este cine  va gestiona această lume multipolară, ce principii o vor structura.

4.- În acest moment, de re-definire a raporturilor de forţe la nivel global,  Uniunea Europeană se află la sfârşitul unui ciclu, dominat atât de transferuri importante de suveranitate dinspre statele membre către Bruxelles, de introducerea monedei unice şi de extinderea spre Est.

Criza politicilor economice priveşte în primul rând  mărimea contribuţiilor ţărilor membre, structurarea Bugetului Uniunii, reforma Politicii Agrare Comune ca şi fondurile de dezvoltare regională. Mai nou, este vorba şi de criza monedei unice, generată de problemele ţărilor din aşa zisul grup PIIGS (Portugalia, Italia, Irlanda, Grecia, Spania) care a revelat o serie de slăbiciuni structurale, în special de natură politică. Iar răspunsul Europei la criza greacă a fost nu doar dezamăgitor, ci şi periculos, pentru că a demonstrat lipsă de solidaritate şi chiar de viziune.

Acum se pun în discuţie o serie de principii, politici, priorităţi şi mecanisme de alocare a resurselor, pentru noua construcţie bugetară, cea de după 2013. Criza bugetară actuală are la origine reducerea bugetului la 1% din PIB-ul ansamblului Uniunii. În această situaţie, ce relevanţă mai au politicile redistributive, de genul PAC, fonduri structurale, etc?

Mergând în continuare în această logică, Europa Unită nu va fi decât un gigantic spaţiu de liber schimb, în care concurenţa acerbă va mări decalajele de dezvoltare, va genera mari fluxuri migratoare către regiunile economice dinamice, care deţin poziţii privilegiate în sânul Uniunii.  Miza dezbaterii şi confruntării de la Bruxelles este, de fapt, schimbarea modelului de construcţie şi de integrare europeană.

În lipsa unor fonduri bugetare adecvate, în acord cu nevoile de dezvoltare ale celor 27 de membri, se poate spune că lărgirea, aşa cum a fost negociată, nu a dat, încă, rezultatele scontate. Ţările din estul Europei se aşteptau la solidaritate, şi acum riscă să li se spună că, mai mult sau mai puţin, sunt pe cont propriu.

Deficitul de proiect va genera, la rândul lui, mari probleme Uniunii şi statelor membre. Dorind să concureze cu SUA, UE a adoptat modelul acestora de dezvoltare economică, fără o analiză critică, şi fără o evaluare a consecinţelor. Alegând să se bată cu armele americanilor, europenii s-au pus într-o situaţie periculoasă de inferioritate.

5.- Uniformizarea modelelor de dezvoltare, dusă până la ignorarea particularităţilor şi a avantajelor comparative, este o mare eroare, şi ea poate fi îndreptată doar printr-o re-definire a modelului european de dezvoltare socială. Este tot mai evident faptul că în Europa s-a născut un curent de gândire economică, cu politici publice asociate lui, care consideră că socialul determină economicul.

O politică economică, indiferent de motivaţiile care au dus la adoptarea sa, este considerată benefică doar în măsura în care câştigurile sociale, în termeni de ocupare a forţei de muncă, de calitate a mediului, de dezvoltare a capitalului social, înţelegând prin asta creşterea capacităţii indivizilor de a răspunde nevoilor de pe piaţa muncii, prin formare profesională şi prin educaţie permanentă, sunt maximizate de respectiva politică.

Construcţia europeană poate, prin intermediul modelului său social adus la zi, să fie unul dintre elementele structurante ale procesului de globalizare, prin corectarea disparităţilor generate de modelul economic ultraliberal.Europa trebuie să-şi propună să devină unul dintre polii şi motoarele procesului de globalizare, dar şi un element esenţial al balanţei de putere la nivel global.

Va multumesc pentru atentie !

25 Responses to “ISTANBUL 2”

 1. dorucoarna Says:

  Domnule Presedinte,

  In cursul discursului subliniati un lucru esential: CASTIGUL SOCIAL ca unic criteriu de performanta politica, economica si administrativa.

  Gasesc acest criteriu ca fiind excelent pentru evaluarea starii si drumului de urmat, in sensul maximizarii acestuia. Este atat de bun incat nu ai cum sa te ratacesti, simplu si usor de calculat, just si absolut logic si sustenabil teoretic.

  Fara doar si poate ca in jurul sau ar trebui regandite strategiile si modalitatile de abordare, si ar fi suficient.

  Ceea ce mi se pare si mai important si il face absolut fezabil, este relatia sa biunivoca cu o anumita stare de lucruri, in sensul ca nu pot exista doua stari diferite care sa conduca la aceeasi valoarea a criteriului CASTIG SOCIAL, astfel ca politicile de acoperire bazate pe “compensarea” calitatii vietii (macar) nu pot fi tinute in spatele usilor inchise. Este perfect, este transparent!

 2. rhorvath Says:

  AM PREDAT SERVICIULUI INTERPOL DE LA ONU
  (Office of the Special Representative for the International Criminal Police Organization (INTERPOL) to the United Nations
One United Nations Plaza, Room 2610, New York, NY 10017)
  URMATOARELE DOCUMETE PERTINENTE ACTIVITATII CRIMINALE AL ACTUALULUI PRESEDINTE AL ROMANIEI TRAIAN BASESCU
  http://blog.imperiaonline.me/

  http://blog.imperiaonline.me/2009/12/12/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe/
  2 inregistrari cu Traian Basescu recunoscand:
  Falsificare de probe
  Sechestrare de persoane
  Incendiere de nave
  Contrabanda in zone de razboi

  Prima inregistrare audio cu Traian Basescu povestind despre o intamplare in care a fost implicat la inceputul carierei sale de comandant de nava, mai exact cand era comandant al navei Arges, prima nava primita in comanda.
  Ce s-a intamplat?
  Era la vreo 3 luni comandantul acestei nave, nava ancorata intr-un port din Franta, a izbucnit un incendiu in care au fost implicate 38 de nave, efectul a fost o poluare masiva a Senei, nava sa fiind suspectata ca fiind cauza incendiului.
  Ce a facut presedintele nostru Traian Basescu in timpul si dupa cele 28 de zile de ancheta?
  Ascultati-l pe el personal, cu atentie maxima in jurul minutului 2 al inregistrarii audio:
  Inregistrare AUDIO 1:

  BASESCU TRAIAN
  1. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI CRISANA (1983), A SECHESTRAT LA BORDUL NAVEI SI A RAPIT DE PE TERITORIUL SIRIEI CINCI CETATENI SIRIENI PE CARE I-A ADUS IN ROMANIA, LA CONSTANTA (NU SE CUNOASTE PRETUL RASCUMPARARII);
  2. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI ARGES, IN 1981, A INCENDIAT 38 DE NAVE SI RADA PORTULUI ROUEN – FRANTA. ADEVARUL A FOST AFLAT IN 1998;
  3. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI PETROLIERE CRISANA, A EXECUTAT ACTIVITATI DE CONTRABANDA (1983-84) CU PRODUSE PETROLIERE, PENTRU UNUL DINTRE STATELE COMBATANTE, IN ZONA DE CONFLICT – RAZBOI (LIBAN), ZONA SUPUSA EMBARGOULUI ONU PROBA FAPTELOR TERORISTE.
  – APOLOGIA FAPTELOR TERORISTE ENUMERATE MAI SUS, FACUTA DE BASESCU TRAIAN IN EMISIUNEA “STAREA DE VEGHE – IN SPATELE USILOR INCHISE” REALIZATA DE ZIARISTUL SORIN ROSCA STANESCU – DIRECTOR AL COTIDIANULUI IN LIMBA ROMANA “ZIUA”, IN CARE BASESCU TRAIAN A FOST SINGURUL INVITAT EMISIUNEA A FOST DIFUZATA IN DIRECT DE CATRE POSTUL DE TELEVIZIUNE NATIONAL DIN ROMANIA “PRIMA TV BUCURESTI”.
  DATA REALIZARII EMISIUNII, IN DIRECT CU TELESPECTATORII A FOST IN 23/24 IUNIE 1998,
INCEPAND CU ORA 23:30.
  SUBIECTUL DE BAZA AL DEZBATERII A FOST “COLABORAREA LUI TRAIAN BASESCU CU ORGANELE FOSTEI SECURITATI DIN ROMANIA”.
  Inregistrare AUDIO 2:

  ROBERT HORVATH -DEVA 
  http://devanewyork.blogspot.com/ 
   
  http://www.devagallery.com/

  • emigrantul Says:

   Robert Horvath, de ce tii neaparat sa mizgalesti in halul acesta blogul lui Ion Iliescu?
   Este evident ca esti un paranoic, nu la figurativ ci la propriu. Adica esti bolnav psihic si in mod sigur luat in evidenta pe undeva. Vrei cu tot dinadinsul sa demonstrezi la cit mai multa lume ca nu esti sanatos mental?!

 3. Victor Says:

  Acum se poate vedea limpede ce inseamna dreapta si mai ales dreapta ticaloasa a lui Basescu. Lovitura teribila data celor multi, desi incredibila cu ceva vreme in urma pentru fraierii care au crezut ca Basescu este o alegere buna pentru Romania, era absolut previzibila pentru cei care “l-au citit” cum se spune pe acest golan fara mama fara tata. Fidel principiului “ii ard pe toti”, Basescu nu face decat decat sa fie consecvent.

  In plan economic si social asa zisa masura a reducerii salariilor si pensiilor cu procente insuportabile reprezinta o catastrofa pentru intreaga tara. Bineinteles ca afectati nu vor fi doar cei in cauza ci Romania in totalitate, bugetari, privati, pensionari, copii. In fapt, s-a gandit ca cea mai sigura metoda pentru a avea Udrea si bancile straine deopotriva mai multi bani este ca guvernul sa nu mai dea ce are si nu sa apeleze la mecanisme pe care nu le stapaneste. Este o dovada de incompetenta totala dar mai ales, asa cum scriam la inceput , este o dovada de lichelism basescian. Trebuie sa luam si daca e sa luam o facem incepand cu cei multi nu cu cei bogati…

  Cei care ma contraziceau cand le explicam ce inseamna sa fii de dreapta cred ca au inteles macar acum. Doar nu ne gandim ca vreodata stanga adevarata a Presedintelui Iliescu , nu stanga lui Geoana sau a lui Ponta ar fi apelat vreodata la aceasta “masura” inumana. Nu vreau sa exagerez dar dupa parerea mea, decizia de concediere coroborata cu micsorarea salariilor si a pensiilor reprezinta un act similar cu cele pentru care a fost judecat si condamnat Ceausescu. Asemenea fostului dictator, Basescu si clica lui ar trebui judecati si condamnati pentru actiuni indreptate impotriva romanilor. Procentele luate bugetarilor si pensionarilor reprezentau exact cuantumul folosit de acestia pentru un mic consum. Restul il luau deja smecherii cu japca. Utilitati, servicii, chirii sau dupa caz credite. Atat le mai ramanea bietilor oameni pentru hrana. Acum nu le mai ramane nimic! Nu vor mai genera consum, nu vor mai contribui la PIB si ghiciti cine vor fi urmatorii afectati: privatii evident. Vom intra intr-un blocaj, intr-o gaura neagra din care nici dracu nu o sa ne mai scoata. Ticalosia basescului merge mai departe. Desi imbuibatii aia de sefi de sindicate, manjiti ordinari, nu vor face nimic decat doua- trei poze mai mult la televizor, ideea este sa nu cumva sa le vina romanilor idei de proteste. Asa ca Basescu a ordonat ca masura scaderii salariilor sa mearga mana in mana cu concedierile. Asa, cei care vor sscapa de concediere vor zice “vai ce bine ca am scapat”…Este tipic lichelei. Scriam despre leprele care conduc sindicatele. Mie nu-mi vine sa cred ca asemenea animale mai au tupeul sa macane la televizor. Daca intr-adevar erau lideri de sindicate in cateva ore de la anuntul lichelei ar fi scos oamenii in strada. Ei nu. Ei acum fac “planul” grevelor. Este incredibil…. Astia merita sa putrezeasca in puscarie! Toti. Grecii au iesit la lupta instantaneu pentru ca li s-au taiat niste drepturi de genul al 13 lea si al 14 lea salariu… Romanii vor ajunge in curand sa doarma pe camp si sa manance iarba. O vor face si ei? Vor iesi in strada sa scape tara de licheaua de la Cotroceni, de clica lui si de bancheri?

  Copiii care vor ramane fara strictul necesar nu pot face greve. Nici pensionarii.

  • globetrotter58 Says:

   Victore ..
   ce valoare are “dreptul la al 13, 14 ori al 1001 salariu” daca munca pe care o faci tu “NU ARE CUMPARATOR deci VALOARE” e slab cotata …
   pana nu va fi o corelare CORECTA intre VALOAREA serviciului/bunului si PRET oricat de mic si GREU DE TRAIT ar fi asta nu veti face altceva decat SA VA AMAGITI SINGURI pana la urma BUBA TOT VA CRAPA si cu cat mai tarziu cu atat mai rau. Politici de genul “nu dam afara nu micsoram salarii ori pensii …adati aminte cine a scos la pensie pe banda oameni la 55 de ani ? inloc sa-i fi trimis in somaj? ce politruci populisti au marit salariile si pensiile inainte de ultimile alegeri ? cati dintre voi ati spus ca asta e o nebunie ! PREA PUTINI si acum cand se vede rezultatul CU CE DREPT IESITI IN STRADA … cu “dreptul” la o plata pentru o munca fictiva ? aia tot bani fictivi sunt …
   iti aduci aminte cand imi spuneai anul trecut ca in America va fi f.f. greu si ti-am spus ca la voi (in Europa) va fi cu mult mai greu … iata ca a venit momentul sa va doara TARE PROSTIILE pe care ca natiune(natiuni) le-ati facut in ultimele decade.
   numai bine

 4. Victor Says:

  PS. Ca de obicei singura mea speranta in tara asta este Ion Iliescu. Este singurul care are capacitatea de a face ceva pentru a reda romanilor Romania insa din pacate au avut grija ticalosii lui din PSD sa-l lase fara nicio parghie. Intrebarea este daca imbuibatii aia care conduc pesedeul vor apela la Presedintele Iliescu.

 5. Victor Says:

  Sa va mai scriu ceva, ca sa ramana scris. Cine se gandeste ca betivul se va opri aici se inseala inca o data. Betivul nu are nicio limita! Pana nu va distruge tara total si pe termen extrem de lung, nu se va lasa!

  • globetrotter58 Says:

   Victor, logica matematica spune ca daca e distrus total atunci e pe termen NELIMITAT!
   Numai bine!

 6. rhorvath Says:

  DECE MATERIALUL DE MAI JOS A FOST ACCEPTAT PE TOATE BLOGURILE POLITICIENILOR ( CORINA CRETU, ALINA GHEORGHIU DAN VOICULESCU ETC ) SI ESTE CENZURAT PE BLOGUL DUMNEAVOASTRA. SA FIE NUMAI INITIATIVA POLITICA A VEB MASTERULUI .

  DOAMNULE ION ILIESCU
  ROMANII AU DREPTUL SA CUNOASCA ADEVARUL DESPRE ACTIVITATE CRIMINALA
  A PRESEDINTELUI BASESCU. IN CONSECINTA VA ROG A PUBLICA ACESTE DOCUMENTE.

  GARANTEZ SCURTAREA MANDATULUI BASESCU
  ANUNT IMPORTANT
  AM PREDAT SERVICIULUI INTERPOL DE LA ONU
  (Office of the Special Representative for the International Criminal Police Organization (INTERPOL) to the United Nations
One United Nations Plaza, Room 2610, New York, NY 10017)
  URMATOARELE DOCUMETE PERTINENTE ACTIVITATII CRIMINALE AL ACTUALULUI PRESEDINTE AL ROMANIEI TRAIAN BASESCU
  http://blog.imperiaonline.me/

  http://blog.imperiaonline.me/2009/12/12/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe/
  2 inregistrari cu Traian Basescu recunoscand:
  Falsificare de probe
  Sechestrare de persoane
  Incendiere de nave
  Contrabanda in zone de razboi

  Prima inregistrare audio cu Traian Basescu povestind despre o intamplare in care a fost implicat la inceputul carierei sale de comandant de nava, mai exact cand era comandant al navei Arges, prima nava primita in comanda.
  Ce s-a intamplat?
  Era la vreo 3 luni comandantul acestei nave, nava ancorata intr-un port din Franta, a izbucnit un incendiu in care au fost implicate 38 de nave, efectul a fost o poluare masiva a Senei, nava sa fiind suspectata ca fiind cauza incendiului.
  Ce a facut presedintele nostru Traian Basescu in timpul si dupa cele 28 de zile de ancheta?
  Ascultati-l pe el personal, cu atentie maxima in jurul minutului 2 al inregistrarii audio:
  Inregistrare AUDIO 1:

  BASESCU TRAIAN
  1. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI CRISANA (1983), A SECHESTRAT LA BORDUL NAVEI SI A RAPIT DE PE TERITORIUL SIRIEI CINCI CETATENI SIRIENI PE CARE I-A ADUS IN ROMANIA, LA CONSTANTA (NU SE CUNOASTE PRETUL RASCUMPARARII);
  2. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI ARGES, IN 1981, A INCENDIAT 38 DE NAVE SI RADA PORTULUI ROUEN – FRANTA. ADEVARUL A FOST AFLAT IN 1998;
  3. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI PETROLIERE CRISANA, A EXECUTAT ACTIVITATI DE CONTRABANDA (1983-84) CU PRODUSE PETROLIERE, PENTRU UNUL DINTRE STATELE COMBATANTE, IN ZONA DE CONFLICT – RAZBOI (LIBAN), ZONA SUPUSA EMBARGOULUI ONU PROBA FAPTELOR TERORISTE.
  – APOLOGIA FAPTELOR TERORISTE ENUMERATE MAI SUS, FACUTA DE BASESCU TRAIAN IN EMISIUNEA “STAREA DE VEGHE – IN SPATELE USILOR INCHISE” REALIZATA DE ZIARISTUL SORIN ROSCA STANESCU – DIRECTOR AL COTIDIANULUI IN LIMBA ROMANA “ZIUA”, IN CARE BASESCU TRAIAN A FOST SINGURUL INVITAT EMISIUNEA A FOST DIFUZATA IN DIRECT DE CATRE POSTUL DE TELEVIZIUNE NATIONAL DIN ROMANIA “PRIMA TV BUCURESTI”.
  DATA REALIZARII EMISIUNII, IN DIRECT CU TELESPECTATORII A FOST IN 23/24 IUNIE 1998,
INCEPAND CU ORA 23:30.
  SUBIECTUL DE BAZA AL DEZBATERII A FOST “COLABORAREA LUI TRAIAN BASESCU CU ORGANELE FOSTEI SECURITATI DIN ROMANIA”.
  Inregistrare AUDIO 2:

  ROBERT HORVATH -DEVA
  http://devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com/

 7. rhorvath Says:

  Domnule Iliescu.
  Va multumesc pentru postarea mesajului anterior. Postarea lui pe blogul dumneavoastra are o semnificatie deosebita. Romanii au dreptul sa afle adevarul.

  EXTRARAREA LUI BASESCU !
  LE MONDE : ” BASESCU TREBUE ADUS IN FATA UNUI TRIBUNAL FRANCEZ ”
  ZIARUL PARIS SOIR ANUNTA CA PROCURATURA FRANCEAZA A REDESCHIS DOSARUL DESPRE CRIMA BASESCU DE LA ROUEN.

  Iata ce spune Presedintele Romaniei despre aceasta crima; Cînd eram comandant pe «Argeş», la trei luni de cînd îmi obţinusem brevetul de comandant. Am luat foc în portul Rouen nu numai eu, 38 de nave au fost în incendiul din Rouen, în Franţa. Nava suspectată că a generat poluarea, care a făcut ca tot bazinul portului Rouen şi Sena să fie tot o flacără pe o întindere de 3 kilometri, a fost nava mea, Am stat acolo 28 de zile în anchetă. Am plecat, dar au rămas un litigiu, o acuzaţie la adresa navei, de circa 12 milioane de dolari, o cerere de daune“.Acum, pot să o spun public, am schimbat ceva în instalaţie înainte să permitem accesul autorităţilor franceze la bord, ceea ce a făcut imposibilă demonstraţia, demonstrarea vinei noastre“.
  CRIMA IN ATENTIA AMBASADEI FRANCEZE SI A PROCURORULUI GENERAL AL ROMANIEI. In 1988 Basescu era in conflict cu liderii sindicali din navigatie. într-un memoriu adresat procurorului general Mircea Criste şi Ambasadei Franţei la Bucureşti, au cerut pedepsirea lui Basescu. Ei au adresat o plangere penala atat autoritatilor romane cat si franceze.În 28 septembrie 1998, procurorul Ioan Adam, de la Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul General, răspundea memoriului trimis de sindicaliştii constănţeni cu privire la întîmplările din iarna anului 1981, de la bordul petrolierului „Argeş“, constatîndu-se că fapta nu este prevăzută de legea penală din România şi, în consecinţă, nu există. Cum nu mai exista pe atunci nici nava, înstrăinată într-unul dintre contractele păguboase ale PETROMIN-ului. Din motive politice dosarul de la Ambasada Franceza a fost inchis.
  Memoriu adresat Ambasadei Franceze de la Bucuresti
  Acum trei luni am cerut Ambasadorului Henry Paul redeschiderea dosarului de la Rouen. Am remis documentele audio remise Interpolului. http://blog.imperiaonline.me/2009/12/12/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe/.
  Datorita eforturilor mele DOSARUL DE LA ROUEN A FOST REDESCHIS iar Basescu a-si va petrece batranetile intr-o puscarie franceza sau romaneasca.

  Robert Horvath DEVA Cineast USA http:/devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com/

 8. emigrantul Says:

  STIRE MEDIAFAX:
  Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat Guvernul că board-ul de la Washington este de acord ca deficitul bugetar să fie limitat prin tăierea cheltuielilor cu salariile şi pensiile şi nu prin majorarea taxelor, dar a condiţionat ca economiile rezultate să fie utilizate exclusiv pentru investiţii
  Sursa: http://www.mediafax.ro/economic/fmi-accepta-mentinerea-taxelor-cu-conditia-ca-economiile-sa-ajunga-exclusiv-la-investitii-6101701

  Adica, in traducere, FMI-ul, care conduce economia romaneasca direct de la Washington, a stabilit ca trebuie reduse salariile bugetarilor, pensiile si ajutoarele de somaj pentru ca Romania sa faca economii care sa poata fi folosite pentru finantarea unor proiecte cum ar fi autostrada Bechtel din Transilvania.

 9. lojilenato Says:

  In primul rand trebuie pentru generatiile viitoare sa asigure Guvernul Mondial inca nedeclarat,o situatie noua.Ei se tem oarecum de numarul crescand al lumii.

  Insa europenii nu au in vedere faptul ca populatia in Europa scade vertiginos,in timp ce in lumea a treia creste.

  Deci nu in Europa e problema.Singura problema aici este imbatranirea populatiei,ceea ce duce la o criza economica.Un angajat trebuie sa sustina trei-patru pensionari,ceea ce e foarte dificil.

 10. Dan Says:

  D-le presedinte,

  Intre principile aceastea atat de generoase si realitatea pe metru patrat este o diferenta destul de mare.

  Este un paradox inexorabil, ca omul pe aceasta planeta poate exista in mod civilizat doar daca are cel putin cateva criterii de judecata, astfel el nu exista. Exista ca si personalitate, sau ca si cetatean.

  Ca sa existe aceste criterii, trebuie sa existe democratie, dar ca sa existe democratie, aici este un paradox si mai mare trebuie sa existe libertate, iar aceasta libertate se loveste de decizia administrativa, care vine intodeauna cu niste principii foarte generoase.

  Si uite asa mai trece un an si inca unul, si lucrurile nu se schimba. Sigura Marx spunea ca plus – valoarea si munca reprezinta adevaratele valori, dar cum pot sa reuseste sa o articulezi intr-un mediu atat de divers, poate doar prin technologie, dar si ea e scumpa, si greu accesibila.

  Dar technologia prin sine impune omului o privire unilaterala pentru a pune in functiune acel mecanism, apoi fiecare meserie sufera de aceeasi unilateralim si iarasi aceasta genereaza o stare de inertie si blocaz, si din cetatean te tranformi intr-un robot, si ai nevoie de 100.000 de zone de confort pana sa te integrezi in societate.

  Oamenii care gandesc global, atunci sunt o secta a caruie scop in viata este sa faca bine, sau este ultimul bastion al comunismului, pentru ca eu altfel nu-mi explic detasarea aceasta necesara pentru a face bine.

  Oricum fiecare cu cel pasioneaza, important sa existe incredere, si munca specializata, pentru ca si pe componenta saracie, rezolvarea problemelor la nivel de individ, creaza o perturbare a functionarii societatii.

  Exista un relativism in toate si putina spiritualitate, dar este aproape imposibil de a rezolva aceasta problema in mod administrativ, cel putin matematic, poate ca din avion se vede altfel … asta e viata.

  Doamne ajuta, Dan

 11. Nici o pravilă nu opreşte pe om a întâmpina răul cu rău « Hai ca se poate! Says:

  […] […]Să să aleagă căpeteniile noastre cei care pot să fie buni. Aceia sunt ai noştri şi cu noi dinpreună vor lucra binele, precum ne sunt făgăduiţi. […]

 12. rhorvath Says:

  Domnule Ion Iliescu

  Am citit cu interes articolele dumneavoatra. Prim ministru este Basescu. O motiune de cenzura impotriva altcuiva, nu face sens. 
Trimit o opinie de peste ocean. Este un efort de a gasi o solutie.
 Sper ca aceasta opinie personala sa nu fie cenzurata. Cu sinceritate si respect,

  APEL CATRE BLOGUL POLITIC ROMANESC !
SOLUTIE PRACTICA PENTRU TRIMITEREA PRESEDINTELUI IN PUSCARIE!
  
Am ajuns o ţară de urmăriţi şi de urmăritori. E mai rau ca pe vremea lui Ceausescu! Avem de 2,5 ori mai mulţi angajaţi la serviciile secrete decât pe vremea lui Ceauşescu. Prieteni din Romania m-au parasit. Colegii din cinematografie au rupt relatiile diplomatice iar ziaristii din NewYork refuza sa vorbeasca la telefon despre Baescu spunand ” ca suntem ascultati “. Romania este intr-un faliment economic , politic si rasial fara iesire. Care este solutia ?
Uneori de la distanta lucrurile sunt vazute mai bine. Mafia securist comunista a preluat puterea economica. 3 % controleaza intregul capital iar 97 % nu controeza nimic, decat saracia si lipsa de speranta. Clasa politica, partidele politice. media, mogulii ,sindicatele reprezina minoritatea mafiota de la putere. Cu exceptiile de rigoare toti sint o apa si un pamant.
Cu alte cuvinte solutia trebue sa fie romaneasca dar sa aiba un puternic sprijin international. De mai multi ani in calitate de artist ,cineast si ziarist am incercat sa creiez ” scandaluri ” care sa zduncine ologarhia de la putere.
Mentionez in lipsa spatiului doar Scandalului ICR New York cand am chemat politia americana la o expozitie araba Al Queda. Faptul ca nici o voce din tara ,nici macar in soapta, nu a atentionat ca expozitia sponsorata de statul roman nu a fost romaneasca ci a unui cetatean irakian pe nume Amwar Ambaki dovedeste ca cenzura si diversiunea este totala. Tot acest circ al democratiei este de ochiul lumii.
Sunt ziarist de investigatii. Toate actiunile si opiniile mele sunt bazate pe documente.- Sunt un varf de lance care ar trebui sa fie folosit de cei din tara.- In calitatea de cetatean american si japonez atentionez……….. autoritatile statului american. Reprezint Nipon Press si televiziunea japoneza in SUA. Am zeci de conectiuni in media internationala iar compania mea de film poate face un documentar pe orice subiect de interes,
Cea mai puternica mafie din Romania este cea a armamentului si are in varf pe presedintele inca in functie. Dar aceasta mafie este extrem de vulnerabila. Majoritatea intreprinderilor sunt romano – americane si sunt licentiate in SUA.,intrand sub jurisdictia legii americane.
De curand New York Magazin http://www.nymagazin.com/ serializeaza cartea scritorului Voctor Nicolae ” Daca ai trecut prin casa mortii ” bazata pe interviuri cu persoana mea. Cartea contine destule desvaluiri pentru a aduce pe TRAIAN BASESCU IN FATA UNUI TRIBUNAL INTERNATIONAL .Revista
apare miercuri
  .
Cititi desvaluiri explozive pe blogul meu. Daca le considerati folositoare pentru cauza comuna, punerea catuselor, actionati in consecinta, Succesul garantat.

  Robert Horvath Cineast USA

http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com

 13. rhorvath Says:

  DOMNULE ION ILIESCU
  IN MESAJUL ANTERIOR AU FOST OMISE DATELE PRINCIPALE, NECESARE PUNERII IN CATUSE A UNUI CRIMINAL SI UNUI TERORIST INTERNATIONAL. TRIMIT VARIANTA FINALA, CARE SPER SA FIE FINALA SI PENTRU CEL MAI IUBIT FIU AL POPORULUI, MEREU MINTIT SI DUS CU PRESUL . RH

  APEL CATRE BLOGUL POLITIC ROMANESC !

  SOLUTIE PRACTICA PENTRU TRIMITEREA PRESEDINTELUI IN PUSCARIE
  !
Am ajuns o ţară de urmăriţi şi de urmăritori. E mai rau ca pe vremea lui Ceausescu! Avem de 2,5 ori mai mulţi angajaţi la serviciile secrete decât pe vremea lui Ceauşescu. Prieteni din Romania m-au parasit. Colegii din cinematografie au rupt relatiile diplomatice iar ziaristii din NewYork refuza sa vorbeasca la telefon despre Basescu spunand ” ca suntem ascultati “. Romania este intr-un faliment economic , politic si rasial fara iesire. Care este solutia ?
Uneori de la distanta lucrurile sunt vazute mai bine. Mafia securist comunista a preluat puterea economica. 3 % controleaza intregul capital iar 97 % nu controeza nimic, decat saracia si lipsa de speranta. Clasa politica, partidele politice. media, mogulii ,sindicatele reprezina minoritatea mafiota de la putere. Cu exceptiile de rigoare toti sint o apa si un pamant.
Cu alte cuvinte solutia trebue sa fie romaneasca dar sa aiba un puternic sprijin “destabilizator si de presiune ” occidental. De mai multi ani in calitate de artist ,cineast si ziarist, am incercat sa creiez ” scandaluri ” care sa zduncine oligarhia de la putere.
Mentionez in lipsa spatiului doar Scandalului ICR New York cand am chemat politia americana la o expozitie araba Al Queda. Aceasta a fost o actiune creiata in jurul principalei publicatii al diasporei americane New York Magazin . Faptul ca nici o voce din tara ,nici macar in soapta, nu a atentionat ca expozitia sponsorata de statul roman, nu a fost romaneasca ci a unui cetatean irakian pe nume Amwar Ambaki dovedeste ca cenzura si diversiunea este totala. Tot acest circ al democratiei este de ochiul lumii.
Sunt ziarist de investigatii. Toate actiunile si opiniile mele sunt bazate pe documente.- Sunt un varf de lance care ar trebui sa fie folosit de cei din tara.- In calitatea de cetatean american si japonez atentionez……….. autoritatile statului american. Reprezint Nipon Press si televiziunea japoneza in SUA. Am zeci de conectiuni in media internationala iar compania mea de film poate face un documentar pe orice subiect de interes, Dezvaluirile mele pot avea imediat un efect international. Scandaluri fara precedent ameninta oligarhia Basescu.
  1 ARMELE LUI SADDAM PENTRU CARE SUA A INVADAT IRAKUL AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA 2 AUTORITATILE FRANCEZE AU REDESCHIS DOSARUL CRIMEI DIN PORTUL ROUEN. 3 ELIBERAREA ECHIPEI DE REZEVA
  A ATACULUI 9/ 11. 4 CUMPARAREA DE URANIU DIN ROMANIA PENTRU CREIAREA UNEI BOMBE ATOMICE IN MINIATURA DE CATRE BEN -LADEN.

  Cea mai puternica mafie din Romania este cea a armamentului si are in varf pe presedintele inca in functie. Dar aceasta mafie este extrem de vulnerabila si poate fi complect neutralizata. Majoritatea intreprinderilor sunt romano – americane si sunt licentiate in SUAintrand sub jurisdictia legii americane.
De curand New York Magazin http://www.nymagazin.com/ serializeaza cartea scritorului Voctor Nicolae ” Daca ai trecut prin casa mortii ” bazata pe interviuri cu persoana mea. Cartea contine destule desvaluiri pentru a aduce pe TRAIAN BASESCU IN FATA UNUI TRIBUNAL INTERNATIONAL .Revista
 apare miercuri.
Cititi desvaluiri explozive pe blogul meu. Daca le considerati folositoare pentru cauza comuna, punerea catuselor, actionati in consecinta. Actionati impreuna cu Diaspora, in special cu cea americana.
  Succesul garantat.
  
Robert Horvath Cineast USA
  

http://devanewyork.blogspot.com/
  
http://www.devagallery.com

 14. Victor Says:

  Globe, ramane cum am spus eu anul trecut. Este mai greu in America decat in Europa. Si ma refer la Europa dezvoltata. Germania a dovedit ca reprezinta o forta incredibila. Si economia reala a Europei inseamna mai ales Germania. Imagineaza-ti unde ar fi fost Germania daca nu ar fi avut parte de atatea frane de genul despagubirilor dupa razboi, asigurarea relocarii armatei rosii din fosta RDG, miile de miliarde investite in RDG si acum contributia majoritara la bugetul Uniunii in conditiile in care asa cum spui, in Europa sunt tari in care oamenii nu prea se omoara cu munca. Romania se confrunta mai ales cu propria criza si in conditiile in care suntem condusi de niste ticalosi sansele sa depasim criza prin noi insine sunt exact zero. Este momentul adevarului in Romania, acum vedem limpede ce au insemnat 20 de ani de jaf si nepasare. Cand Presedintele Iliescu ne spunea ca nu este bine sa ne pripim cu privatizarile, ca totul trebuie facut judicios il faceau comunist.

  Daca America este atat de puternica si a depasit criza de ce nu il ajuta pe betiv asa cum Germania ii ajuta pe greci?? Unde este axa nebunului? Isi mai aminteste cineva ca in plina criza, in conditiile in care romanii trebuie sa renunte la mancare betivul la ordinul americanilor a contractat avioane de la acestia, avioane care vor fi reechipate pe bani grei? De ce ne-ar ajuta pe noi Germania atata vreme cat politica betivului este de a ignora uniunea? Cand a fost vorba despre scut, s-a oferit el repede fara sa isi intrebe partenerii europenii daca este bine sau nu, cand a fost sa ia avioane au luat ciurucuri de la americani….acum sa-i dea bani America betivului. Faza este ca pe betiv nu-l doare nici macar in cot. El isi trage miliarde via gasca lui de infractori si putin ii pasa ca a nenorocit tara. In final exista o vina si la romanii care l-au ales si la partidele politice care au opus contracandidati de doi lei. Oricum, asa cum am mai scris, este doar inceputul. Romania este in picaj liber si in niciun caz taierile din salarii, pensii, alocatii pentru copii nu vor rezolva criza noastra. O economie de 2-3 miliarde la buget nu va face decat sa ne permita sa platim parte din datorii insa in sus nu avem cum s-o luam. Fondul nu este o solutie pentru ca fondul te baga in galeata de nu mai iesi cateva generatii. Dar asta inseamna Basescu. Si nu numai din pacate. Basescu inseamna distrugerea totala a Romaniei. “Sa traim bine”, nu?

  • globetrotter58 Says:

   Si inca ceva … legat de Grecia.
   acum vreo ora la CBC News comentatorul punea urmatoarea intrebare:
   nu e greu de crezut ca neamtul de rand va accepta sa plateasca lenea grecilor (1/3 din ei lucreaza la stat si au 3 luni concediu pe an) ?
   Si nu in ultimul rand o alta remarca: Politizarea excesiva a Bancii Centrale Europene – vezi presiunile Germaniei va inmormanta euro.
   Asta e diferenta dintre America si Europa – socializarea excesiva a Europei va va sapa mormantul … din partea mea puteti sa continuati pe calea asta.

 15. Sibilla Says:

  * O politică economică, indiferent de motivaţiile care au dus la adoptarea sa, este considerată benefică doar în măsura în care câştigurile sociale, în termeni de ocupare a forţei de muncă, de calitate a mediului, de dezvoltare a capitalului social, înţelegând prin asta creşterea capacităţii indivizilor de a răspunde nevoilor de pe piaţa muncii, prin formare profesională şi prin educaţie permanentă, sunt maximizate de respectiva politică. *

  CORECT !

  Subscriu celor deja apreciate de colegul Doru Coarnă şi adaug… câştig social cu mârlanul Băsescu pe tron …. never ever, că nu-i pe placul Famigliei PD-L&apropiaţii ( Cotroceniului şi vasalul său Victoria… uf ! )
  Sibilla

  P.S. în DEX : VASÁL1 ~i m. (în orânduirea feudală) Persoană care se supunea unui senior, având anumite obligații și care primea în schimb o feudă. /<fr. vassal
  * Politică * promovată ŞI agreată de Seniorul Tr Băsescu, of course. Vasalii primesc feudele daaar… decartează seniorului exact cât impune … Poporul, NU există înecuaţie, ca grijă, interes, ci, DOAR ca mînă de lucru, fraieri, păcăliţi, etc

 16. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,
  Se poate scrie zeci de carti, practic imperialismul capitalist a dat faliment!!!!!!

  Lumea numai este echilibrata ca inainte de 1988.

  S-a dovedit ca trecerea la UE, a fost un vis urat.

  Criza financiara in primul rand loveste in tarile slabe ca Romania, de ce ? pentru ca piata se bazeaza pe industria moderna, concurabila, ca sa faca fata cu tarile mai dezvoltate.

  O tara dezvoltata economic din toate punctele de vedere, nu ajunge unde noi am ajuns, vedeti Polonia.

  O tara fara viziune a fost chiar Romania din ’89 incoace, nu s-a construit nimic, guvernantii n-au avut vre-o strategie clara ca sa se combata cu asemenea crize neprevazute.

  Basescu e vinovat, dar nu numai el toti presedintii de dupa Ceausescu sunt responsabili.

  Aceste masuri nu fac nimic altceva decat sa se economizeze, dar va ajunge ziua cand bugetul se goleste si vom avea nevoie de alte imprumuturi.

  Bugetul n-are bani pentru ca s-a furat in loc sa se investeasca in locuri de munca si in tehnologie.

  Ca sa vedeti ca deja lumea il regreta pe Ceausescu vedeti ultimul sondaj.

 17. rhorvath Says:

  ROMANII AU DREPTUL SA AFLE ADEVARUL !
  ( BASESCU CONDAMNAT LA 20 ANI INCHISOARE DE UN TRIBUNAL FRANCEZ )

  DREPT LA REPLICA
  Doamna Alina Gheorghiu
  Deputat

  CONSPIRATIA TACERII
  In calitate de ziarist de investigatie incercand sa sparg cenzura trimit desvaluiri pe blogul romanesc.
  Astazi am primit doua lovituri grele. Banda Basescu a oprit serializarea cartii bazata pe interviuri cu mine din New York Magazin. Scriitorasul V. Nicolae si-a scos epoletii la vedere, oprind publicarea materialului.
  A doua lovitura a fost hotararea dumneavoastra de a cenzura mesajele mele.
  Aparitia acestor mesaje pe blogul dumneavoastra poate avea un efect psihologic si informativ Mesajele mele pe
  blogurile Dan Voiculescu. Ion Iliescu, Corina Cretu sunt citite de clasa politica, servicii secrete si din
  surse sigure chiar de presedinte. Nu este momentul unei false modestii. Actiunile mele daca ar fi sprijinite de dumneavoastra pot zdruncina sistemul. Eu am creiat scandalul ICR New York prin chemarea politiei. Aceasta expozitie salbatica antisemita ( pe un perete intreg sa pictat o menora si pe ea sa scrijelit cu sange Fuck ) nu a fost o expozitie romaneasca ci una araba a “artistului ” irakian Amwar Ambaki. FBI a deschis o ancheta.
  Cea mai puternica asociatie evreiasca din lume a Anti -Defamation League a trimis un mesaj de protest guvernului prin ambasada SUA. Directorul sectiei externe Ionathan Vick ma sunat la telefon pentru a-mi da stirea . La sunat si pe Culian de la New York Magazin care poate confirma lucrurile. Cenzura a fost totala .
  Toate ziarele sau statiile de TV au refuzat stirea. Va garantez din surse sigure ca sa incercat inlaturarea lui Basescu. Filmul meu ” Desecrarea Menorelor” va fi vizionat la aceasta asociata in curand. Au fost invitati supravietuitorii lagarelor naziste . Fimul a fost cumparat de NHK – Tokio si Fox TV si va fi prezentat cu ocazia cu ocaziei sarbatorilor de iarna. Va rog insistent deschdeti pe blogul meu pentru a vedea politia americana invadand Romanian Gallery.
  http://devanewyork.blogspot.com/2010_01_01_archive.html
  Articol : Expozitia Patapievici deschisa dupa doi ani de zile Ianuarie 2010
  Poate desvaluirile mele par fanteziste dar sunt luate extrem de serios de serviciile Basescu.
  Va rog deschideti http://devanewyork.blogspot.com/search?updated-max=2010-04-18T06%3A26%3A00-07%3A00&max-results=7
  Articolul : Atac banditesc impotriva Antenei 3 in atentia FBI. (Un Watergate romanesc )
  Sunt impreuna cu sotia mea Kiyoko reprezentantul celei mai importante statii de TV in SUA. Trimet reportaje regulat la Nippon Press
  Filmez toate evenimentele cu canotatie japoneze la ONU. Studioul meu de film si TV se afla cateva minute distanta de cladirea de 25 de etaje a cuibului (diplomatic ) securitatii .
  Clubul presei straine al carui membru sunt de 20 ani este centrul de legatura cu media intrnationala.
  Toate aceste inclusiv tripla cetatenie ( USA, JAPAN.ROMANIA ) a-mi creiaza o pozitie strategica speciala.
  Acest varf de lance ar trebui folost de cei din tara, inclusiv de dumneavoastra in calitate de parlamentar. Din punctul meu de ziarist cred ca un scandal urias poate duce la caderea lui Basescu.
  In cursul acestei dimineti am primit o veste extrem de inportanta de la Consulul Francez din New York, care ma anuntat ca eforturile mele ( zeci de memorii adresate autoritatilor franceze ) au dat rezultat . Redeschiderea dosarului Basescu- Rouen ( incendierea portului ) va aduce aproape sigur la 20 de ani de puscarie. Sansele lui Basescu sa scape sunt nule tinand seama ca a recunoscut public la TV , falsificarea probelor.
  In concluzie cred ca informatii de acest fel si multe altele sunt foarte importante sa ajunga la cititorilor blogului si prin bunavointa dumneavoastra colegilor din parlament si conducerii principalului partid de opozitie. Tinand seama ca avem o cauza comuna va rog a reveni la intentia dumneavoastra de a cenzura
  mesjele mele. Cu stima
  Robert Horvath Deva ziarist SUA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/
  Va rog a publica aceasta scrisoare pe blogul dumneavoatra. Vom putea judeca parerea participantilor la
  acest blog de exceptie.

 18. Ovidiu Says:

  http://stirea.wordpress.com/2010/05/11/vasile-marica-propune-suspendarea-lui-traian-basescu/

 19. emigrantul Says:

  Ma intreb daca Ion Iliescu este de acord ca in contextul diminuarii tuturor salariilor bugetarilor cu 25%, a pensiilor si ajutoarelor de somaj cu 15%, sa fie luata si masura de mai jos:

  Pensii speciale vor fi drastic diminuate, cu o cotă de 90% ca “taxă de solidaritate”

  Acest sistem va fi aplicat în cazul pensiilor speciale acordate magistraţilor, personalului auxiliar din instanţele judecătoreşti, personalului diplomatic şi consular, deputaţilor şi senatorilor, funcţionarilor publici parlamentari, personalului aeronautic civil şi membrilor Curţii de Conturi.

  Sursa: http://www.mediafax.ro/social/pensii-speciale-vor-fi-drastic-diminuate-cu-o-cota-de-90-ca-taxa-de-solidaritate-6110686/

 20. rhorvath Says:

  SINGURA SOLUTIE POLITICA DE PERSPECTIVA ESTE CONSTRUIREA BALCONULUI !

  SINUCIDERA POLITICA DEFINITIVA A OPOZITIEI ROMANE !
  ( FUNIE DE SALVARE PENTRU MAFIA BASESCU )
  Doamna Alina Gheorghiu
  deputat PNL
  “PNL nu poate asista pasiv la falimentul economic şi administrativ al României şi continuă demersurile pentru demiterea Gvernului Boc, în cazul în care acesta se dovedeşte incapabil de un gest de onoare, urmărind un acord între toate forţele politice pentru formarea unui cabinet de criză, non-partinic, cu premier şi miniştri tehnicieni.”
  ACEASTA IDEIE ESTE O SINUCIDERE POLITICA. CU ALTE CUVINTE CREIAREA UNUI NOU GUVERN DE TIP BOC CU UN NOU PRESEDINTE SI PRIM MINISTRU PE NUME TRAIAN BASESCU. ACEASTA IDEIE VA VA FACE PARTAS LA GENOCID SI
  VETI SALVA CAPUL ACTUALULUI PRESEDINTE.
  Doamna deputat
  NU EXISTA SOLUTIE . DACA TOTI MEMBRII AI GUVERNULUI PROPUS DE DUMNEAVOASTRA AR FI GENII IN ECONOMIE SI LAUREATI AI PREMIULUI NOBEL
  EI NU VOR PUTEA CREIA O CRESTERE IN POZITIV A ECONOMIEI ROMANESTI.
  NU FACETI DECAT SA DISTRUGETI IDEIEA DE OPOZITIE SI SA DUSTRUGETI ULTIMA SPERANTA A POPULATIEI.
  SOLUTIE
  AM FOST ANUNTAT IN CURSUL ZILEI DE JOI DE CATRE CONSULATUL FRANCEZ IN NEW YORK DE FAPTUL CA SA REDESCHIS DOSARUL BASESCU ROUEN .Actualul şef de la Cotroceni este responsabil de incendierea a 38 de nave şi de poluarea portului francez Rouen, în 1981, din postura de căpitan al navei de cursă lungă „Argeş”. Exista si o declaraţie din 1998 a lui Traian Băsescu, în care acesta recunoaşte că a falsificat probe pentru a scăpa de sancţiunile autorităţilor franceze. ACEASTA RECUNOASTERE A CRIMEI DUCE AUTOMAT LA 20 DE ANI DE PUSCARIE.

  SOLUTIA ESTE IN MANA OPOZITIEI PARLAMENTARE :

  ACEASTA CRIMA A FOST SI IN ATENTIA PROCURATURII ROMANE. SA DESCHIS UN DOSAR IN JURUL ANILOR …90 LA PLANGEREA SINDICATELOR MARITIME ,CARE ERAU IN CONFLICT CU MINISTRUL TRANSPORTULUI BASESCU. DACA VRETI INTRADEVAR
  SA FACETI CEVA PENTRU ACEST POPOR INFOMETAT SI CONFUZAT REDESCHI DETI DOSARUL ROMANESC.
  Ascultand de acest sfat puteti asigura lui Basescu o batranete linistita la o puscarIe franceza sau romaneasca la alegere.

  Robert Horvath DEVA Cineast USA
  
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

 21. Sibilla Says:

  Mafia portocalie a dat ordin de lupta ! Ne sunt batuti parintii, bunci, pensionari care, spre deosebire de noi au demonstrat ca au DEMNTATE si-au iesit in strada sa protesteze impotriva celui CE S-A ALES NU a fost ales , si care A CIURUIT UN POPOR INTREG, infractorul, NASUL FAMIGLIEI PD-L, TRAIAN BASESCU !!!
  Noi, ce-avem de gand ?? Alaturi de parinti si bunicii nostri , in strada trebuie sa fim !
  Ce urmeaza ? Va da buldogul Blaga ordin de lupta tuturor sa fim opriti… da, si ? Important E SA NU RENUNTAM, SA IESIM CU TOTII IN STRADA, SA CEREM CA ACEST BASESCU, PRINCIPALUL VINOVAT PENTRU DEZASTRUL DIN ROMANIA, CAPO DI TUTTI CAPI, SA PLECE !!!

  In Resita, Caras-Severin, * absolut intamplator *, niciun mijloc de tansport NU a circulat, multime de pensionari ce se-ndreptau spre Centrul Civic pentru a protesta impotriva actualei guvernari Basescu-Boc neavand nicio posibilitate de deplasare ! Conducerea PRESCOM S.A. , evident cu penajul portocaliu , astfel a inteles sa trateze batranii, obstructionandu-i, umilindu-i, executand ordinele primite de la stapanii feudei carasene, proprietatea privata a baronului Frunzavarde… inutil sa mai amintim ceea ce toata suflarea stie: Whisky-man trateaza feuda caraseana ca fiind privata din fundul curtii!

  In judetul Caras-Severin, pensionarii au protestat iesind in strada in numar mare, in fata primariilor din cateva localitati. Mitingurile pensionarilor caraseni, fiind autorizate, nu au fost in niciun fel obstructionate de catre autoritatile locale si nici de catre fortele de ordine.Pensionarii caraseni au cerut demisia guvernului Basescu-Boc si au stabilit ca in cel mult 10 zile sa organizeze un MARS AL DISPERARII!!

  Mitocanul Basescu nu doreste decat sa-si salveze camarila portocalie pe spinarea poporulu amarat!

  De ce sa plateasca populatia jaful, hotiile la drumul mare facute de PD-L in campaniile electorale si nu numai… Mafia PD-L&Basescu care tartori, infractori au dezechilibrat bugetul de stat…??!!! SA PLATEASCA EI, FAMIGLIA, caci ei traiesc bine, ei de ei, intre e si numai ei !

  http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/12/ne-ati-ciuruit-va-ciuruim-cinste-batranilor-nostri-urmam-noi-iesim-in-strada-pana-cand-inlaturam-de-la-putere-mafia-pd-l-si-pe-nasul-famigliei-tr-basescu/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: