REUNIUNE INTERNATIONALA

In intervalul 5 – 7 mai 2010 particip la Istanbul – Turcia la cel de-al 13-lea  EURASIAN ECONOMIC SUMMIT, reuniune anuala, organizata de “FUNDATIA GRUPULUI MARMARA” – Grupul Strategic si de Cercetari Sociale.

Summitul isi propune sa identifice si sa exploreze modalitatile de colaborare intre Uniunea Europeana, tarile din Europa, Asia Centrala, cat si din Orientul Mijlociu.

Temele supuse dezbaterilor : Energia. Economia, Ecologia, Dialogul Intercultural, si Educatia se bucura de participarea reprezentantilor  a 44 de tari, fosti sefi de stat si guvern, ministri si alti demnitari, reprezentanti ai organizatiilor internationale, personalitati ale vietii publice, academice, diplomatice si mediului de afaceri.

Manifestarea din acest an are si o semnificatie aparte, marcand aniversarea a 25 de ani “de argint” de la infiintarea Fundatiei  Grupului Marmara.

Activitatea desfasurata pe parcursul acestor ani a condus la afirmarea sa in plan international. Astfel, reprezinta Turcia in Consiliul Economic si Social al Natiunilor Unite cu statut consultativ, este acreditata pe langa Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) si membra a Clubului Politic Balcanic. Totodata este membru observator a Adunarii Parlamentare de  Cooperare Economica la Marea Neagra (PABSEC).

Dau curs astfel amabilei invitatii primite din partea organizatorilor si pe care imi face placere sa o onorez de mai bine de zece ani, devenind traditie.

In cadrul Reuniunii de joi, 6 mai, o sesiune speciala este consacrata fostilor presedinti :

SESSION OF SAGACIOUS MEN

“The Significance of BRIC (Brasil, Russia, India, China)”

MODERATOR:

H.E. Süleyman DEMİREL The 9th President of the Republic of Turkey

PRESIDENTS:

H.E. Gjorge IVANOV President of the Republic of Macedonia

H.E. Zhelyu ZHELEV The 2nd President of Bulgaria

H.E. Petar STOYANOV The 3rd President of Bulgaria

H.E. Arnold RÜÜTEL The 3rd President of Republic of Estonia

H.E. Punsalma OCHIRBAT The 1st President of the Mongolian People’s Republic

H.E. Natsagiin BAGABANDI The 2nd President of the Mongolian People’s Republic

H.E. Ion ILIESCU The 8th President of Romania

H.E. Emil CONSTANTINESCU The 9th President of Romania

Manifestarea  reprezinta o continuare a dezbaterilor asupra problemelor fundamentale ale zonei şi ale construcţiei europene.

Voi reveni cu detalii pe parcursul lucrarilor.

Advertisements

11 Responses to “REUNIUNE INTERNATIONALA”

 1. Sibilla Says:

  Detalii ŞI imagini aşa cum ne-aţi obişnuit, d-le Preşedinte !
  Ufff… de-ar deveni şi PSD la fel de activ precum domnia dumneavoastră…. poate că totuşi…
  stimă şi respect,
  Sibilla

 2. rhorvath Says:

  Domnule Ion Iliescu
  Romanii au insfarsit un prilej de bucurie. Crima actualului presedinte a intrat
  de azi in atentia mediei franceze. Maine a presei internationale. Va rog publicati aceasta neasteptata veste pe blogul dumneavoastra. Va multumesc anticipat.

  SENZATIONAL ! SENZATIONAL ! SENZATIONAL !

  PROCURATURA FRANCEZA REDESCHIDE DOSARUL CRIMEI BASESCU
  DE LA ROUEN ANUNTA ZIARUL FRANCEZ PARIS SOIR.

  “Traian Basescu s-a integrat in UE inaintea Romaniei .Cum? A scufundat flota franceza (1981) inaintea celei romanesti. Aceasta mica poveste a fost ingropata cum trebuie de fosta Securitate (Serviciul secret Ceausescu ) inainte de 1989, iar apoi dupa 2004 necercetata. Povestea celor 37 de vase scufundate datorita unui ordin eronat a tanarului comandant de vase Basescu poate parea putin veridica. Problema este ca Basescu a recunoscut acest fapt într-un interviu la Prima TV, ca incendiul din portul Rouen a pornit de la vasul sau. Mai mult, Basescu a admis ca a falsificat probele pentru a scapa de sanctiuni.
In iarna 1981\1982 in portul Rouen (Sena maritima) a avut loc un incendiu devastator ce a produs pagube materiale uriase dar din fericire nu s-a soldat cu victime. Autoritatile portuare franceze au suspectat un vas romanesc “Arges” al carui comandant era nimeni altul decat actualul Presdinte a Romaniei. Era prima cursa lunga a viitorului Presedinte. Paguba produsa de Basescu se situaza undeva la peste 10 miloane de dolari. … Probabil acest eveniment nu era cunoscut de noi astazi daca Basescu nu recunostea in cadrul unui interviu propria greseala [“Starea de veghe – in spatele usilor inchise” a postului Prima TV (23/24 iunie 1998, incepand cu ora 23,30)] incercand sa explice de fapt relatia sa cu Securitatea: “Noi eram sub controlul organelor de Securitate toti, de la ospatar pana la comandant, prin aceea ca anual primeam un aviz de navigatie … Spre exemplu, sunt cateva episoade foarte interesante, as spune … care au facut obiectul de interes al organelor de Securitate din Romania in mod cert. Spre exemplu, cand eram comandant pe “Arges”, la 3 luni de cand imi obtinusem brevetul de comandant. Am luat foc in portul Rouen, nu numai eu, 38 de nave au fost in incendiul din Rouen in Franta. Nava suspectata ca a generat poluarea, care a facut ca tot bazinul portului Rouen si Sena sa fie tot o flacara pe o intindere de trei km, a fost nava mea, pentru ca era nava cea mai mare din zona si descarcam nafta in dana rafinariei “Sholfrancaise”. (n.r. – aici este posibil ca in textul tiparit sa se fi strecurat o eroare de transcriere a benzii, iar numele corect al rafinariei sa fi fost “Shellfrancaise”, ceea ce, in fond, nu schimba esential datele problemei). Am stat acolo 28 de zile in ancheta. Legislatia franceza functiona corect. Adica nu trebuia sa dovedesc eu ca nu s-a produs poluarea de la mine, ci autoritatile franceze trebuiau sa dovedeasca ca s-a produs poluarea de la mine. In cele 28 de zile m-am prezentat si la tribunal, am fost si in ancheta organelor de Justitie franceze si, dupa 28 de zile, instanta s-a pronuntat ca nu poate fi probata vina navei “Arges”. Am plecat, dar au ramas un litigiu, o acuzatie la adresa navei de circa 12 milioane de dolari, o cerere de daune … A fost un litigiu, am explicat organelor de Securitate ce s-a intamplat cu noi acolo si acum pot sa o spun public, nu mai e nici un secret, am schimbat ceva in instalatie inainte sa permitem accesul autoritatilor franceze la bord, ceea ce a facut imposibila demonstratia, demonstrarea vinei noastre … Acasa nu puteam sa nu-i spun care a fost realitatea macar armatorului, armatorul nu puteam sa mi-l mint, iar in echipaj erau destui care stiu ce s-a intamplat”, a relatat ex-comandantul Basescu.” In cursul zilei de ieri procuratura anunta redeschiderea dosarului crimei de la Rouen
Despre acesta investigatie in prezent se ocupa si dl. Robert Horvath, un distins ziarist american care locueste la New York ”
  AM TRANSMIS ACEST ARTICOL AMBASADORULUI FRANCEZ LA BUCURESTI
http://devanewyork.blogspot.com/

 3. Sibilla Says:

  Twin-Peakse Caraş-Severin. * Bătălia abia începe ! * Amatorilor pedelachei de doi bani…

  CEI CARE CRED ÎN DUMNEZEU, care au frică de Dumnezeu şi respectă OMUL, în normalitate, firesc, ar DEMISIONA !
  Daaaar… unii precum : Băsescu, Boc, Udrea, Videanu… Frunzăverde, Ana Vasile… pe paliere, deh… cred în cine oare ? Cui slujesc ?
  Faptele vorbesc şi se tot adună…
  REŞIŢA – La ultima rectificare, Executivul a alocat cei mai mulţi bani pentru reabilitarea unor lăcaşuri de cult din Caraş-Severin.
  Bani pentru lăcaşuri de cult… da, trebuie. Dar Dumnezeu a pus mai presus de Sine Omul şi NU a păcătuit ca voi, prăpădiţilor de doi bani ! Cred în Dumnezeu, pe voi NU dau doi bani ! Credibilitate zero. Respect… NU MERITAŢI !

  http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/06/twin-peakse-caras-severin-batalia-abia-incepe-amatorilor-pedelachei-de-doi-bani/

 4. rhorvath Says:

  Domnule Ion Iliescu
  Va rog folositi prestigiul dumneavoastra pentru a deschide o ancheta parlamentara. Sunt convins ca sunteti de acord cu parerea mea. Un criminal international nu poate fi Presedintele Romaniei .

  AMBASADA ROMANIEI IN SUA.
  Domnule Cristian Gaginsky Ministru -Consilier
  Va rog trimite aceasta scrisoare Presedintelui Traian Basescu si guvernului pe care il reprezentati, Va rog confirma primirea si numarul de inregistrare.
  Scrisoare deschisa adresata membrilor Parlamentului Roman.
  Domnilor si Doamnelor
  Va rog deschideti o ancheta parlamentara, Este de neconceput ca un criminal sa fie presedintele Romaniei, In cursul zilei de ieri procuratura franceza a redeschis dosarul crimei din portul Rouen.Traian Basescu a fost implicat in iarna lui 1982 intr-un accident de proportii, care a ramas in istoria marinei moderne. 37 de nave au fost incendiate in portul francez Rouen, Despre acest eveniment, primul din cariera sa profesionala, presedintele Basescu pastreaza tacerea, chiar daca la un moment dat si-a recunoscut vina si faptul ca a inselat autoritatile franceze falsificand probele. Probabil acest eveniment nu era cunoscut de noi astazi daca Basescu nu recunostea in cadrul unui interviu propria greseala [“Starea de veghe – in spatele usilor inchise” a postului Prima TV (23/24 iunie 1998, incepand cu ora 23,30)] Cititi articolul complect din ziarul francez pe http://devanewyork.blogspot.com/
  Scandalul se intinde vertiginos. Majoritatea presei franceze blameaza pe presedintele Sarkozi pentru incercarea de a scoate basma curata pe presedintele
  roman. Scandalul devine si mai exploziv ora de ora. Tinand seama ca acest prim transport pare sa fi fost ” un transport ilegal de arme oentru teroristi “comandat de securitate, se cere de urgenta o ancheta parlamentara. Iata ce spunne ziarul Le Post :TraianBasescu a reconnu à demi-mot que, durant sa carrière de commandant denavire, il avait effectué des “transports spéciaux”, sans s’étendre surleur nature. SelonTudor Danila, un ancien marin émigré auCanada dans les années 1980,il ne pouvait s’agir que du trafic d’armes :”Dans ce cas d’espèce, les ordres venaient directement de la Securitateet nous étions sous étroite surveillance tout le long du voyage.”
  Este necesar desciderea unei ancheie parlamentare de urgenta Este mai bine pentru imaginea Romaniei ca Traian Basescu sa-si petreaca batranetile imtr-o puscarie romaneasca decat in una franceza.
  obert Horvath DEVA Cineast USA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

 5. dorucoarna Says:

  Domnule Ion Iliescu,

  In tara sunteti lustrat iar afara sunteti invitat sa participati…

  Numai asta si ar trebui sa dea serios de gandit atat poporului, cat si puterii asteia discretionare.

  Asteptam vesti.

  Cu stima,
  Doru Coarna

 6. Gabriela Savitsky Says:

  Vă dorim succes, să vă bucurați de revederea unor vechi prieteni și … cine știe … poate se degajă o soluție, o idee, pentru reducerea decalajelor dintre economiile țărilor Uniunii europene.

  Era cât pe-aci să merg și eu -invitată, desigur – la o lansare de carte (de mai mică anvergură, evident) la Bruxelles. “Next Left – The Leaders’ vision for Europe’s Future” – o colecție de 28 de discursuri ale principalelor personalități ale Europei. Din păcate … am rămas cu visul. Pe jos, aș fi ajuns la următoarea lansare.

  Mă bucur pentru dumneavoastră.

 7. In numele parintilor mei pensionari « Hai ca se poate! Says:

  […] pe mai 6, 2010 Traian Basescu, care a pierdut alegerile pe teritoriul Romaniei, a anuntat reducerea pensiilor si ajutorului de somaj cu 15 […]

 8. euroubbcluj Says:

  Stimate domnul Iliescu,

  Sunt foarte incantata de dvs,si de faptul ca inca reprezentati Romania.Va felicit,si va doresc multa sanatate

 9. rotarysatan Says:

  Domnule Iliescu,va felicit pentru noiile activitati,si de faptul ca sunteti activ,in ciuda varstei.Va doresc spor la munca,si mult succes!

 10. herdesm Says:

  Buna seara domnule presedinte,

  Stiam ca trebuia sa participati zilele acestea la Ramnicu Sarat la dezvelirea unui bust ridicat in memoria poetului basarabean Grigore Vieru. Pe cand aceasta vizita?

 11. Basescu a anuntat programele “Rabla” si “Ultima casa” pentru romani! « Plano10's Blog Says:

  […] Ca sa se aplice traznaile lui Base ar trebui modificate niste legi organice! Sa vedem care parlamentari voteaza asemenea idiotenii! Slava Domnului ca Base nu poate da […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: