SFANTUL GHEORGHE


Cu ocazia marii sarbatori a Ortodoxiei, Sfantul Mare Mucenic Gheorghe,pentru cei ce purtati acest nume: Georgeta, Gica, George, Gigi, va urez multa sanatate si fericire!

Implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa va insoteasca pretutindeni.

Un sincer “LA MULTI ANI !”, multa sanatate, multe realizari si tot ce va doriti impreuna cu cei dragi!

12 Responses to “SFANTUL GHEORGHE”

 1. rotarysatan Says:

  E frumos cand un fost presedinte ureaza ,,La multi ani,,

 2. Bibliotecaru Says:

  Mulţumesc.

 3. Mihnea Georgescu Says:

  Un călduros La Mulţi Ani colegului Gheorghe FLORESCU!

 4. George Serban Says:

  Domnule Presedinte Iliescu, ma gandesc – desigur, nu am calitatea de a face astfel de propuneri – la Clubul de la Bucuresti si toata agitatia asta fatarnica si populista despre modernizarea statului. Clubul de la Bucuresti ar putea fi o tribuna si un forum de dezbatere foarte potrivit.
  Si, daca tot ma numesc George, multumesc pentru urare! :)

 5. Sibilla Says:

  La Mulţi Ani, tuturor sărbătoriţilor !

 6. Ovidiu Says:

  Noul dosar al lui Gigi Becali – procurorii ascultă şi telefoanele mobile din celulele celor arestaţi – Video.

  NU RATA VEZI VIDEO

 7. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte,
  Pentru că sunteţi citit de * justiţiari *, vă rog să-mi îngăduiţi să las un răvaş, poate într-o zi îşi vor găsi timp şi de :

  * Nu pledez pentru amnezie! Mi se pare fraudulos argumentul că a judeca trecutul ar însemna, cum zic unii, a merge cu spatele spre viitor. Iertarea creştineasă nu înseamnă a acoperi cu o pătură ce-am lăsat în urmă. Problemele pe care mi le pun eu sunt de altă natură. Mă îngrozesc ura, răutatea, plăcerea de a ridica stâlpi ai infamiei şi de a azvârli cu pietre. Nu pot să-mi reprim gândul că gălăgia care se face azi pe tema “dosarelor” e reversul tăcerilor laşe de dinainte de ’89. Şi mă înşel, oare, având impresia că “justiţiarii” cei mai vocali, acum, n-au scos o şoaptă contra regimului comunist înainte de căderea lui Ceauşescu? Apoi, observ că se discută despre infern cu aerul că ne-am afla într-un semi-paradis sau, cel puţin, într-un purgatoriu. Oare se minte, azi, mai puţin decât înainte de ’89 * ( Octavian Paler )

  Vasile Mardare – Păpuşarii:

  stimă şi respect,
  Sibilla

 8. plano10 Says:

  Teo, Boc si Romeo

  Notorietate vanduta unei cauze malefice!

  http://plano10.wordpress.com/2010/04/25/tara-arde-si-boc-ciii-castiga-alegeri/

 9. Sibilla Says:

  Aduceri aminte: Cernobîl, 25-26 aprilie 1986
  catastrofă nucleară
  Orasul nu va mai fi probabil locuit niciodata, considerandu-se ca radioactivitatea va scadea la un nivel acceptabil abia in jurul anul 2525
  Rusia se marchează “Ziua victimelor catastrofelor şi accidentelor nucleare” (decretată de Prezidiul Parlamentului rus la 22.IV.1993)

  „Iresponsabilitate împinsă până la cinism“

  Experţii în activităţi nucleare critică modul în care autorităţile române au gestionat criza nucleară din 1986.
  „Exista o concentraţie maximă admisă de radiaţii, stabilită prin norme internaţionale, pentru aer, apă şi sol. Acea concentraţie a fost în mod cert depăşită, iar situaţia cea mai gravă s-a înregistrat în România în 7 – 8 mai, când s-a atins cel mai mare nivel de radiaţii. Oricum, şi între 30 aprilie şi 6 mai nivelul radiaţiilor în România a depăşit nivelul de alarmă. Problema este că liderii comunişti doar au remarcat faptul că s-a depăşit nivelul de alarmă, dar nu au anunţat populaţia cât de gravă era situaţia“,
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/04/26/cernobil/

 10. theodora0303 Says:

  De ce PSD-PC continua sa piarda alegerile?
  De ce nu reusim sa capitalizam esecul guvernarii PD-L?
  De ce nu reusim sa ii convingem pe nehotarati sa iasa la vot si sa ne acorde increderea lor?
  A fost doamna Liliana Minca cea mai buna alegere a partidului conservator?
  Simpatizantii doamnei Trandafir sunt mai numerosi decat alegatorii PSD, PC si PNL in colegiul 19?
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/04/26/a-facut-piedone-joc-dublu/
  Cu deosebit respect
  Theodora Marinescu

 11. emigrantul Says:

  Comentarii si propuneri la proiectul de modificare al Constitutiei Romaniei

  In primul rind trebuie tinut seama ca:

  1) Orice Constitutie reflecta interesele partidului si/sau presedintelui care o promoveaza.
  2) Cind conjuctura politica se modifica, Constitutia devine improprie chiar daca regimul nu se schimba, adica tot capitalistii sunt la putere.
  IN CONCLUZIE, noua Constitutie propusa de actualul presedinte nu va fi mai buna sau mai proasta decit cea precedenta, la modul absolut, ci ar putea doar servi mai bine interesele celor aflati acum la putere.

  a) – Reducerea numarului de parlamentari la 300.
  – Desfiintarea Senatului, Camera Deputaţilor îşi va schimba denumirea în Camera Reprezentanţilor.

  Comentariu:
  Aici nu cred ca mai este nimic de discutat deoarece asa s-a decis la referendum.

  b ) – In cazul referendumului solicitat de preşedinte, Parlamentul trebuie să-şi exprime punctul de vedere în cel mult 30 de zile de la solicitarea şefului statului.
  Comentariu si propunere:
  Daca se aproba referendumul de catre parlament, acesta se organizeaza in urmatoarele 30 zile, altfel nu se mai face nici un referendum. Daca in 30 zile mai mult de jumatate din parlamentari, refuza sa voteze, boicotind referendumul, atunci automat presedintele si parlamentul sunt demisi si se organizeaza alegeri anticipate in 60 zile deoarece se considera ca exista o stare de blocaj presedinte-parlament. Nici presedintele nici membrii in exercitiu ai parlamentului nu mai au voie sa participe la alegerile anticipate.

  c) – Procedura de desemnare a premierului nu se schimbă, dar viitoarei Camere a Reprezentanţilor îi este impus un termen în care aceasta să voteze sau nu cabinetul desemnat: 10 zile. Dacă refuză să o facă, guvernul este considerat neînvestit, iar preşedintele va trebui să desemneze din nou un premier.
  Comentariu si propunere:
  De asemenea, numirea noului premier se va face tot la 10 zile de la expirarea celor 10 zile date parlamentarilor timp in care acestia nu au reusit sa aprobe primul ministru. Daca presedintele nu mai propune nimic atunci se considera ca tot vechiul premier este supus spre aprobare iar daca dupa inca 10 zile parlamentul tot nu il voteaza atunci automat presedintele si parlamentul sunt demisi si in 60 zile se organizeaza alegeri anticipate la care parlamentarii in exercitiu si presedintele nu mai au voie sa participe considerindu-se ca nu fac echipa buna.

  d) – Proiectul de revizuire taie şi din elanul Parlamentului de a-l suspenda pe preşedinte. Dacă avizul Curţii Constituţionale va fi unul negativ, acesta devine literă de lege, a anunţat Boc: procesul de suspendare se opreşte în Legislativ.
  Comentariu si propunere:
  Parlamentul trebuie sa poata decide demiterea presedintele fara nici un fel de avize. Demiterea este aprobata sau nu prin referendum national iar in caz de respingere, parlamentul este automat dizolvat organizindu-se alegeri anticipate la care nici unul din parlamentarii in functiune nu mai are dreptul sa participe.
  Pentru un acelasi presedinte, indiferent in ce mandat s-ar afla acesta, nu se pot organiza voturi de demitere a sa in parlament mai repede decit o data la 2 ani.

  e) – Se modifică şi termenul în care preşedintele poate dizolva Parlamentul. „Nu se modifică procedura de dizolvare a Parlamentului, ci se reduce doar termenul la 45 de zile, în loc de 60, “pentru a elimina de pe scena politică perioadele de incertitudine”. Se scurtează potenţiala criză politică”, a declarat şeful Guvernului.
  Comentariu si propunere
  Parlamentul nu trebuie sa poata fi demis de presedinte decit prin referendum national. Orice demitere a presedintelui de catre parlament sau a parlamentului de catre presedinte fara aprobare intr-un referendum national se considera lovitura de stat.

  f) – In ceea ce priveşte adoptarea legilor: propunerile legislative vor fi dezbătute şi adoptate în plen în două şedinţe diferite, la 30 de zile distanţă.
  Comentariu si propunere:
  Daca legea propusa este respinsa la a doua sedinta atunci 6 luni aceasta nu mai intra la dezbatere indiferent ce modificare s-ar fi operat pe ea.

  g) – Nici sensibilităţile UDMR nu au fost omise din proiectul guvernamental. „Am introdus în textul Constituţiei care spune că autorităţile publice vor consulta organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale în legătură cu deciziile privind păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţilor etnice, culturale şi religioase. Este un lucru ce ţine de logica democratică şi de drepturile minorităţilor naţionale”
  Comentariu:
  Aici este bine.

  Alte propuneri de revizuire a Constitutiei:

  h) Romanii nu pot fi adusi la un referendum mai repede decit o data la sase luni, indiferent de mandat parlamentar sau prezidential. Daca la referendum se supune demiterea parlamentului de catre presedinte si/sau a presedintelui de catre parlament atunci cel care pierde pleaca si nu mai are voie sa participe la alegerile parlamentare si/sau prezidentiale care se organizeaza in termen de 60 zile.

  i) La un referendum se pot pune oricite intrebari iar raspunsul la fiecare poate fi ales dintr-un sir de oricite optiuni care pot fi orice, nu neaparat da sau nu.

  j) Pentru alegerea presedintelui mai intii este organizat primul tur la nivel judetean unde fiecare judet, prin vot universal, isi desemneaza candidatul la presedintie intr-un singur tur dupa care la doua saptamini toti candidatii acestia, cel mult egali ca numar cu nr. de judete, concureaza la presedintia Romaniei unde, prin vot universal, este desemnat unul din ei ca sef de stat. La nivel judetean nici un candidat nu poate concura in mai mult de 3 judete. Acei pretendenti la presidintie pe judet nu sunt unul si acelasi lucru cu parlamentarii in exercitiu ci persoane obligatoriu diferite de acestia. Am propus ca un candidat sa poata concura in maxim 3 judete distincte pentru ca nu cumva sa fie respins cineva cu mari perspective de a ajunge seful statului doar dintr-un simplu ghinion intr-un judet.
  In acest fel se incearca eliminarea bagarii pe git populatiei de catre marile televiziuni si ziare a 2-3 candidati prezidentiali, singurii cu sanse, de nu ai din cine alege in ziua votului.

  k) De asemenea, ar trebui ca un parlamentar sa nu poata trece de la un partid la altul ci doar sa-si dea demisia din parlament, prilej cu care pina la organizarea alegerilor de ocupare a locului acesta va ramine liber.

  l) Daca jumatate din numarul parlamentarilor isi dau demisia pe un interval mai mic de 6 luni, indiferent care ar fi el si pe cite mandate s-ar extinde, atunci parlamentul este declarat nefunctional si este demis automat urmind ca nici unul din membrii sai in exercitiu sa nu mai poata concura la alegerile anticipate.

  m) Parlamentul trebuie sa aiba obligatoriu 300 membri cu exceptia perioadelor precis prevazute de lege care trec intre demisia sau demiterea unui parlamentar pe motiv de peste 50% absente in 12 luni (indiferent de cauza) si alegerea altuia in locul sau. Ca o precizare, la fiecare 12 luni, din momentul alegerii unui parlamentar, se evalueaza prezenta sa si daca acesta are peste 50% absente este demis automat.

  n) Un referendum national are intotdeauna litera de lege, el nefiind doar consultativ.

  Nota:
  1) Propunerile pot intra in contradictie cu alte prevederi constitutionale de care nu am tinut cont sau pot veni chiar in conflict una cu alta din cauza unor amanunte care mi-au scapat. Deci unele erori pot exista.
  2) Ideal ar fi ca Romania sa aiba o constitutie socialista asemanatoare celei anterioare lui 22 Dec. 1989. Totusi, pina la revenirea comunismului in tara trebuie sa ne multumim si cu actuala propusa modificare.

 12. rhorvath Says:

  Stimate domn ION ILIESCU
  Postarea mesajelor mele a creiat pe langa o fervoare nationalista o panica totala.
  Din zeci de atacuri la persoana mea am selectat cateva mai inteligente.

  VESTI BUNE – PANICA TOTALA !

  D-lui Horvath
  Numele tau vine de la honvezi? Te avertizez ca nu sunt fan Basescu, dar cu teme de prost gust chiar ne plictisesti.Sunt sigur ca ti-a suflat in gura criminalul horty.

  BLOGUL MOGULULUI !
  Despre Horvatii astia ! 
  Nemernicii care se ascund sub asemenea pseudonime nu au demnitate sau ratiune ! Ei isi debiteaza murdariile, mergand pe principiul ca oricat de idioata si incredibila ar fi o afirmatie de-a lor, ea va gasi oricand un teren slab, pe care va incolti si va rodi! 
  Scris de constantin

  Horvat, Tokes , Marco , Frunda , orbam
  Despre Romania asa vorbesc toti ungurii ,observatii cum le seamana declaratiile antiromanesti . Fiecare are tema lui ,dar toate la un loc au aceiasi directie SA LOVEASCA IN ROMANIA

  EROUL BASESCU VA REZISTA ATACULUI AMERICAN UNGUR !
  ………………………………………………..
  CATRE CRITICII MEI
  PARERILE MELE SUNT BAZATE PE DOCUMENTE. SANSELE SA FIE FALSE SUNT NULE SAU APROAPE NULE. FAPTUL CA BASESCU A CORDONAT TRANSPORTURILE CATRE IRAK SI DIN IRAK ESTE PREA EVIDENTA CA SA MERITE CONTRAVERSE. TOT ATAT DE NULE SUNT SANSELE DE SUPRAVIETUIRE POLITICA LA ” SCANDALUL SECOLULUI ” CUM IL DECLARA DOCUMENTARUL CNN IN PREGATIRE. Vineri vor apare noi desvaluiri in New York Magazin care serializeaza cartea scriitorului Victor Nicolae bazata pe interviuri cu mine. http://www.nymagazin.com/
  Robert Horvath
  Urmariti blogul meu http://devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: