REVIZUIREA CONSTITUTIEI?!!!

 

Cabinetul Emil Boc a elaborat, ieri, in regim de “maxima urgenta”un proiect de lege privind revizuirea Constituţiei, pe care preşedintele Traian Băsescu ar urma să-l trimită Parlamentului, spre aprobare. Punctul meu de vedere l-am exprimat in cursul diminetii intr-un amplu interviu acordat postului “Radio France Internationale”.

Transcriptul este publicat in Pagini

Advertisements

14 Responses to “REVIZUIREA CONSTITUTIEI?!!!”

 1. George Costin Says:

  Presedintele Basescu este la ultimul mandat. Ma intreb care este scopul acestui demers? Dorinta presedintelui de a controla Parlamentul nu este un secret pentru nimeni, dar totusi, avand in vedere ca in 3 ani nu va mai fi presedinte, care este motivul? Doar daca nu cumva, urmand modelul democratiei rusesti, se va “retrage” pe pozitia de prim ministru la finalul mandatului.

 2. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte,
  Ne-am cam săturat de minciunile, ticăloşia fără de margini a acestui Băsescu.
  Un referendum, costă bani, Guvernul Băsescu-Boc declară cu seninătate că NU sunt bani pentru pensii, salarii. Dar unde sunt banii de la FMI, banii vânzării Flotei, banii cu care chipurile ar fi fost răscumpăraţi jurnaliştii în Iraq… în buzunarele şi conturile trădătorilor de neam şi-aceia nu-s amărăşteni pe umerii cărora s-au cocoţat lichelele la putere.
  Niciodată România NU a avut o asemenea conducere hapsână, impertinentă, care să sfideze masele zi de zi, în fiecare zi ca ACUM, niciodată ! Băsescu e mai periculos decât Ceauşescu, cei ce încă se mai îndoiesc se vor lămuri mai curând decât îşi închipuie.
  Băsescu împreună cu gaşca sa, au tupeul să vorbească despre revizuirea Constituţiei şi acesta în timp ce nouă, celor mulţi, NE ÎNCALCĂ TOATE DREPTURILE, TOATE !
  Se taie pensii, se diminuează salarii, se execută concedieri în masă, se scumpesc medicamentele, se măresc taxe, impozite, sunt batjocoriţi bătrânii, copiii, văduvele, bolnavii, şomeri, şi acestea spun limpede : nu avem dreptul la viaţă pentru că suntem decimaţi după un plan diabolic, cu bună ştiinţă, nu avem dreptul la o corectă informare pt că televiziunile, jurnaliştii stau cu sabia deasupra capului, ameninţaţi că li se va tăia emisia, NU avem dreptul la sănătate, neavând un venit sigur, nu avem cu ce plăti spitalizarea, nu avem cu ce cumpăra medicaţie, NU avem dreptul la educaţie, dascălii sunt umiliţi şi batjocoriţi, ni se spune că şcoala românească scoate tâmpiţi, suntem suduiţi de chiar şeful statului : ţigănci împuţite, derbedei, păsărici, etc
  Graba cu care aceşti şmecheri s-au pornit într-u revizuirea Constituţiei nu e altceva decât un pumn în gura noastră, să ni se abată atenţia de la foametea în care suntem, de la nesiguranţa zilei de mâine, de la ticăloşiile la care se dedau * aleşii *, de la niminiciile Famigliei condusă de Capo di Tutti capi – Băsescu Tr, se doreşte să nu vorbim, să nu strigăm ce ne arde.
  În opinia mea, suntem în situaţia Greciei, dar, nu ni se spune, se prelungeşte agonia prin manipularea * prostimii *, dezinformare. Se pregăteşte terenul instalării cenzurii şi-a dictaturii, controlul total se urmăreşte prin chipurile revizuirea Constituţiei.
  Va veni vremea când şi ultimul român va constata pe propria piele că tăcerea, resemnarea, nu-i va aduce nici cel mai mic avantaj, dimpotrivă…

 3. George Serban Says:

  Domnilor Crin Antonescu si Victor Ponta, domnilor presedinti Emil Constantinescu si Ion Iliescu, domnilor Calin Popescu Tariceanu si Adrian Nastase si, stie el de ce, domnule Mircea Geoana, doamnelor si domnilor din PNL, PSD si PC, daca indivizii acestia reusesc sa-si duca la indeplinire planul de perpetuare a puterii portocalii si distrugere a Romaniei, pe termen lung, intreaga raspundere ne apartine. Ei sunt la putere pentru ca noi am creat un sistem politic-constitutional vulnerabil de care au profitat. Tocmai de aceea, avem obligatia de a-l apara, de a-l consolida. Cu orice pret!

 4. emigrantul Says:

  Viitoarea Constitutie va prevedea in mod sigur ca Romania este o tara cu Parlament Unicameral care nu poate fi alcatuit din mai mult de 300 parlamentari.

 5. Mihnea Georgescu Says:

  În mod clar, se merge spre o republică semi-prezidenţială, după model francez. Ideea nu este rea în sine, cu condiţia să avem ca Preşedinte un adevărat om politic.

 6. Ovidiu Says:

  Miron Cozma: ”Traian Basescu mi-a dat trenuri ca sa aduc minerii la Bucuresti”
  aprilie 22, 2010
  da click

 7. curent01 Says:

  @emigrantul

  nu-i asa!… parca ati fi Nostradamus… nu va deranjeaza ?? nu va puneti intrebari? eu m-am saturat ca un singur om, fie el si presedinte sa-si dea cu parerea despre toate si despre tot. Nu intelegeti? O Mare Adunare Nationala cu lingai am tot avut… Revolutia a avut un scop. din pacate putini din masa amorfa intelege cu adevarat ce inseamna principii democratice.

  @mihnea
  Nu stiu ce este clar in ochii dvs… clar era si ca geoana ar fi “soarele” de urmat. clar era pentru dumneavoastra si ca dn. Iliescu trebuia sa se retraga din PSD inainte de alegerile interne. ba v-ati mai si pronuntat in acest sens pe acest blog. mie mi-ar fi crapat obrazul de rusine!
  Si ca sa comparam:
  modelul francez are parlamet bicameral puternic.
  modelul american de republica prezidentiala are parlament bicameral extrem de putenic. etc…

  Ideea este rea in sine dn. georgescu pentru ca vom avea o singura camera care va putea fi dizolvata numai la vrerea unui singur om. Va fi un parlament de lingai care, pentru a-si pastra locurile in Parlament va fi gata sa aprobe orice prostie ii trece prin cap unui presedinte vremelnic. M-am saturat de indivizi providentiali si vreau o democratie unde cei capabili (si acestia sunt multi) sa aiba cu adevart un cuvant de spus.
  si pentru ca va vreti politician dn. georgescu…
  ce-ar fi sa va ocupati de probleme adevarate ale romaniei…
  autostrazi, spitale, economie, imbunatatirea vietii oamenilor, prosperitate. de aceea platim noi politicienii din banii nostri. Nu Constitutia ne impiedica sa facem asa ceva ci politicieni care nu-si au rostul in viata politica romaneasca.

 8. Lady Allia Says:

  Stimate Domnule Preşedinte,

  dacă Domnia Dumneavoastră aţi fi luat această decizie sau, dacă sub mandatul Domniei Voastre ar fi existat un astfel de proiect de lege nu mi-aş fi făcut probleme şi nu m-aş fi simţit un român al cărui drepturi îi sunt încălcate cu neruşinare, nesimţire şi abuziv.

  De ce?
  Pentru că Dumneavostră aţi ştiut să fiţi şi să rămâneţi Preşedintele românilor, aţi ştiut să fiţi diplomat şi un politician de mare marcă.
  După Dumneavostră s-a născut un standard, pentru că aţi fost un model şi doar un orb politic nu v-ar fi luat ca şi punct de reper, dar, pentru că acest proiect de lege este iniţiat de un guvern incapabil, manipulat, iar ţara este condusă de un om fără pic de respect faţă de oamenii pe care îi conduce…mă simt umilită şi tratată ca şi o bucată de cârpă fără sentimente, trăiri, fără necesităţi umne şi familiale, fără drepturi.

  Nu au bani pentru bătrânii pe care i-au adus la pragul disperării, pentru tineri, pentru educaţie şi sănătate, dar au bani pentru aşa ceva?

  Domnule Preşedinte…ce se întâmplă cu noi ca şi naţie? Unde ne îndreptăm şi de ce se permite aşa ceva? Unde sunt instrumentele de stat abilitate? Unde sunt politicienii care ar trebui să ne fie scut şi să ne apere?

  Domnule Preşedinte…am o fetiţă de 2 ani şi 7 luni şi tare mi-ar plăcea să aibă un viitor ca şi român şi să nu fie obligată să plece de aici pentru că România nu mai este ţara românilor demni…

  Vă doresc o seară minunată şi multă sănătate!

 9. Mihnea Georgescu Says:

  @curent01

  Trec peste afirmaţiile tendenţioase şi nefondate pe care le faceţi la adresa mea.

  Pe fond, dezastrul ultimilor 20 de ani de Calvar prin care a trecut această Ţară demonstrează că avem nevoie de o Mână de Fier. La fel este şi în Franţa, în SUA, în Italia şi în Rusia – un Preşedinte autoritar, care să ştie să promoveze o politică executivă agresivă.

  Deşi am dubii că Domnul Traian Băsescu se va ridica într-adevăr, la nivelul unui Sarkozy, ca să nu mai vorbim de Putin, cred că iniţiativa de revizuire a Constituţiei este lăudabilă şi sporeşte puterile Preşedintelui.
  Dacă vrem ca o Ţară să fie într-adevăr condusă, nu trebuie să lăsăm puterea executivă – Preşedintele şi Guvernul – la mâna legislativului.

  Legislativul are o funcţie deliberativă, de reflecţie asupra textelor proiectelor de legi, dar Guvernul şi Preşedintele sunt cei care pun în practică politica de guvernare eficientă.

  Cum se explică dezastrul economic în care a ajuns Ţara în 20 de ani de “democraţie originală”? Nu prin parlamentarismul sălbatic promovat fără discernământ? În statele occidentale cu democraţii aşezate Guvernul are într-adevăr autoritate.

  Pe de altă parte, nu are rost să fiţi trişti. Modificarea Constituţiei se va aplica abia următorului Preşedinte care NU va fi Traian Băsescu. Nu este pentru cine se pregăteşte… La fel a păţit şi Adrian Năstase când a modificat Constituţia în 2003 ca să aibă mandat de 5 ani… Cine ştie cine va fi Acela ales de Popor care va beneficia de această necesară reformă instituţională.

  La drept vorbind, Constituţia lăsată de regretatul Profesor Antonie Iorgovan este imperfectă, expresia unor vremuri tulburi, de tristă amintire (începtul anilor ’90). De aceea a şi simţit nevoia Adrian Năstase să o revizuiască în 2003.

 10. curent01 Says:

  @mihnea georgescu

  nu am facut nici un fel de afirmatii tendentioase la adresa dumneavoastra.
  mi-am amintit cumva pozitia dumneavoastra inainte de alegerile din PSD. redau aici cateva citate. ii las pe ceilalti sa aprecieze singuri de ce sunteti in stare.

  CITAT GEORGESCU:
  “Cred că e bine să vă retrageţi. Acum este momentul să se afirme cei tineri. Şi Adrian Năstase trebuie să înţeleagă lucrul acesta. PSD-ul va fi condus de Mircea Geoană şi Marian Vanghelie. Acest lucru este un fapt care trebuie acceptat.

  Vorba lui Victor – menajaţi-vă! Aveţi o vârstă… venerabilă!”

  Dn Mihai Georgescu

  https://ioniliescu.wordpress.com/2010/02/06/despre-minciuni-%E2%80%A6cu-picioare-scurte/

  Mihnea Georgescu Says:
  24/02/2010 at 6:30 am | Log in to Reply

  PSD-ul se duce de râpă cu lideri ca Ponta, Domnule Preşedinte… Şi e păcat!

  http://doctormihneageorgescu.wordpress.com/2010/02/24/ponta-pontifex/

  Mihnea Georgescu Says:
  07/02/2010 at 11:39 am | Log in to Reply

  Zdravo Drugarica,

  Vladimir Tismăneanu nu este un om rău, el ştie foarte bine ce face, eu am încredere în el.

  Mihnea Georgescu Says:
  16/02/2010 at 10:17 pm | Log in to Reply

  Cred că e bine să vă retrageţi. Acum este momentul să se afirme cei tineri. Şi Adrian Năstase trebuie să înţeleagă lucrul acesta. PSD-ul va fi condus de Mircea Geoană şi Marian Vanghelie. Acest lucru este un fapt care trebuie acceptat.
  Eu vă voi stima mereu ca Om, în primul rând, nu doar şi nu neaparat ca Politician. Sunteţi un Intelectual, acum vă puteţi dedica formării viitoarelor generaţii de Lideri. Vreţi sau nu, un Mentor al nostru, al tinerei generaţii de politicieni, tot sunteţi.
  Vă asigur de respectul meu pentru Viziunea dumneavoastră şi vă doresc o săptămână liniştită. Vorba lui Victor – menajaţi-vă! Aveţi o vârstă… venerabilă!

  Sibilla Says:
  17/02/2010 at 3:58 pm | Log in to Reply

  @Mihnea Georgescu,
  Ruşine să-ţi fie!!!
  Spală-te pe cap cu agentul Volodea Tismăneanu, da nu veni tu, un oportunist să-i dai * sfaturi * D-lui Preşedinte Ion Iliescu !
  Atitudinea ta din ultimul timp se numeşte făţărnicie, parvenitism… penibil.
  Treaba ta că admiri un lăutar de curte gen Volo, dar eşti dualist vis a vis de d-l Preşedinte, ca orice şmecher… am mai spus eu, kameleonsky. Dacă d-l Preşedinte se răzgândeşte şi…. dacă va avea o poziţie, binemeritată până la urmă, f importantă, aşa-i că iarăşi începi cu ode la adresa domniei sale ? Nu ţi-e ruşine !!!
  Mentalitatea şi caracterul tău lasă de dorit! Josnic.
  Sibilla

  Mihnea Georgescu Says:
  21/02/2010 at 6:27 pm | Log in to Reply

  Măcar aţi scăpat de MG… Felicitări! Era, de fapt, de bun simţ să-şi dea demisia singur după eşecul de la prezidenţiale. Să sperăm că Victor Ponta va da dovadă de moralitate, deşi…

 11. SorinPLATON Says:

  Ca sa nu se faca doar de forma sau sa deserveasca interese cel putin obscure, prin aceasta revizuire de Constitutie se pot stipula niste jaloane ce sa mai taie din aplombul spre privilegii a a oligarhiei. Opresiunea pe ratiuni economice este astazi, desi mult mai subtila, la fel de prezenta in societate, de la revolutia industriala incoace; putem identifica s-un factor de “stabilitate”, un numitor comun al acestui proces, respectiv BANCILE … http://sorinplaton.wordpress.com/2010/04/23/suntem-ostatici-ai-bancilor/
  Cu stima,
  PLATON

 12. amycommunications Says:

  Tocmai îl urmaresc Pe R.Theodorescu la stiri..consider câ este un avantaj enorm câ sustine re-intelectualizarea partidului prin Ponta..fară pers ca dnii I.Iliescu si A.N.nu ar mai exista însa nimic.Opinia mea asupra legislatiei si sist.politic al romaniei..nu mi-am schimbat-o pana acum..Vazăndu-i astazi în sediul din Kiselleff pe cretinii aia îmbrăcati in roz si m.ales fiindcâ nu ma lasa sa ma transfer din organizatia aia de prosti-tineret si sa ma includa la femei mature si supradotate unde apartin si de l

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: