CATEVA COMENTARII


1.- Daniel Buca Aveti dreptate, insa evocarea cu pertinenta, depolitizata, degajata de incrancenare a acestui moment crucial de istorie nationala este necesara chiar si pentru a intelege corect ceea ce a urmat si greutatile prin care trecem astazi.

2.- Iesirile lui Ovidiu si limbajul suburban folosit impotriva Sibillei sunt inpardonabile.

3.- Intrebarea insinuanta a emigrantului adresata lui Victor este…chiar de neinteles. Asa cum spune si theodora0303 , cei ce au trait “pe viu” momentele dramatice din zilele si noptile din 21 – 25 decembrie 1989 au riscat si inteleg ce inseamna Revolutia Romana. Cei ce nu au avut “aceasta sansa” ar trebui ca, macar, sa manifeste respect si decenta.

9 Responses to “CATEVA COMENTARII”

 1. mariusmioc Says:

  Domnule Iliescu, este impardonabil ca în anul 2010 să vorbiţi despre revoluţie ca fiind “momentele dramatice din zilele şi nopţile din 21 – 25 decembrie 1989”.
  Revoluţia a început în 16 decembrie 1989 la Timişoara. Vă recomand ca bibliografie Proclamaţia de la Timişoara ca să înţelegeţi cînd a început revoluţia şi cine a iniţiat-o.
  În respectiva Proclamaţie, la punctul 13 se remarcă tendinţa propagandistică de falsificare a istoriei din mass-media bucureşteană, prin omiterea zilelor de 16-20 decembrie 1989 din istoria revoluţiei, zile în care Timişoara a luptat singură împotriva dictaturii (exceptînd seara de 20, cînd s-a alăturat şi oraşul Lugoj). Prin felul cum vă exprimaţi întăriţi bănuielile că acea falsificare a istoriei s-a făcut la ordinul dumneavoastră personal. Să fie oare din pricină că în 22 decembrie dumneavoastră aţi preluat puterea cu ajutorul unor domni (generalii Stănculescu şi Chiţac) care fuseseră implicaţi în reprimarea de la Timişoara şi aveau interesul să se aştearnă tăcerea peste acest subiect?

 2. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte,
  Din păcate, iată, la atâţia ani de la Revoluţie, cei ce au fost în stradă, prezenţi, acolo… sunt mai mult decât chestionaţi de… de către unii cărora nu le-am văzut nici ochişori, nici aripioare… acum sunt toţi * istorici *, * analişti * , mai ştim noi ce.. Nişte securişti de paie, folosiţi, nefericiţii.
  Corect şi pe bună dreptate aţi subliniat : * Cei ce nu au avut “aceasta sansa” ar trebui ca, macar, sa manifeste respect si decenta. *. Da, aşa ar trebui, însă, se pare că altele sunt interesele * interesului * unora…
  Domnia dumneavoastră aţi tot povestit, explicat, argumentat, dovedit şi… iată sunt aceia ce nu-s * mulţumiţi * şi cred că asta spune tot despre seriozitatea şi motivele ce-i îndeamnă să nu facă decât să batjocorească simbolul Revoluţiei Române, indiferent cui anume slujesc, în a cui simbrie sunt.
  Îmi cer scuze pentru… * acele * rânduri, aşa cum am spus, ideea e că ŢINTA E ION ILIESCU şi am dorit să ofer o mostră de * armă * a celor ce acuză în necunoştinţă, cu rea voinţă, anume că : ori de câte ori unul din noi, cei ce am participat la Revoluţie şi ştim exact cum a fost, vom striga * are dreptate d-l Preşedinte Ion Iliescu ! Am fost în stradă, aşa a fost… *, , de fiece dată vor sării la gâtul nostru nu cu altceva decât… injurii, de-atât sunt în stare. În lipsa argumentelor !
  Vom privi înainte, spre viitor şi nu cu mânie în trecut şi da, corect şi firesc e ca odraslele noastre să cunoască adevărul şi de la noi, deaceea evocarea are şi acest rost, ca să se ştie exact cum a fost, nu cum li se năzăre unora să spele creierele oamenilor, minţindu-i, manipulându-i.

  Aveţi tot Respectul nostru, d-le Preşedinte ! Şi pentru că : * Să transformăm disperarea în speranţă, umilinţa în mânrie, vrajba în unire, să promovăm armonia şi înţelegerea între toţi cetăţenii ţării ! * ( Ion Iliescu ) nu au fost nicio clipă vorbe, ci, aţi căutat mereu să le transpuneţi în fapte. De-aceea vă numim cu drag ŞI respect : Echilibru!
  Cei ce nu ştiu, să tacă şi, să ia notiţe de la Ion Iliescu, căci au ce şi de la cine !
  stimă şi respect,
  Sibilla

 3. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,
  Drept la replica!
  Dumneavoastra pe ne-drept ma condamnati in public, dupa mine este ceva foarte grav. De ce ? nu se poate judeca un om fara sa aveti vre-o dovada concreta, de exemplu se poate edita mesaje si se poate modifica continutul. Ca sa judecati pe cineva si mai ales in public trebuie sa vedeti ambele parti.

  In al doilea rand eu nu am scris cuvantul “Sibilia” si va rog sa ma credeti ca intodeauna cand i-am scris Sibiliei am inceput cu SIBILIA.
  Dumnezeu sa-l ierte pe cine a gresit.

 4. S’il vous plait messieurs sau cum este denigrat poporul roman « Hai ca se poate! Says:

  […] “Prezentarea unui salut romanesc, care denigreaza in fapt un intreg popor, este inacceptabila si nu a…. Asemenea actiuni nu au nimic de a face nici cu simtul umorului – indiferent de formatul emisiunii -, neducand decat la crearea sau consolidarea unor prejudecati care nu isi au locul in Uniunea Europeana, cu atat mai mult cu cat romanii sunt cetateni cu drepturi depline ai UE” au declarat europarlamentarii PSD […]

 5. exasperat Says:

  Domnule preşedinte,

  L-aţi ascultat pe Emil Boc cum reinventa dreptul constituţional în plenul Senatului? Citez: “doar daca le-am lua oamenilor bani pentru trecut ar insemna sa incalcam principiul constitutional al neretroactivitatii. Asa insa, e perfect constitutional”.

  Lamuriti-ma si pe mine cum vine asta cu neretroactivitatea. Senatorul Adrian Ţuţuianu l-a bănuit pe premier că a făcut dreptul la fără frecvenţă. Aşa o fi, dar parcă nici aşa n-are scuze.

  ‘mneavoastră ce credeţi?

  Petruţ – Târgovişte

 6. emigrantul Says:

  Propunere de prevedere pentru textul noii constitutii a Romaniei

  Un parlamentar care inregistreaza o prezenta anuala de sub 50% este automat exclus din Parlament, indiferent de motivul absentelor.

  La 1 an din momentul cind cineva devine parlamentar i se evalueaza prezenta si daca acesta este sub 50% atunci persoana in cauza isi pierde automat functia, urmind a se organiza alegeri anticipate pentru ocuparea postului. Pe durata de timp scursa intre excluderea parlamentarului si momentul cind altul sau tot el este ales de cetateni postul ramine liber, adica partidul de care apartine va avea cu un vot in minus.

 7. ioanastefan Says:

  Domnule presedinte,

  Cand va fi urmatoarea intalnire a Clubului de la Bucuresti?

  cu deosebita stima,

  Ioana Stefan

 8. deceneu28 Says:

  Aveţi tot Respectul nostru, d-le Preşedinte ! Şi pentru că : Să transformăm speranţa în disperarea umilinţei mânioase, unirea în promovarea dezbinarii şi înţelegerea între toţi cetăţenii ţării ! Ion Iliescu nu au fost nicio clipă vorbe, ci, aţi căutat mereu să le transpuneţi în fapte. De-aceea vă numim cu drag ŞI respect : Salvatorul Mesianic al Pacatosului Popor Romanesc!

 9. Sibilla Says:

  @* Ovidiu *,
  Minţi. Cu neruşinare !
  Nimeni NU te-a editat sunt sudulamele tale, că nu ţi le asumi spune exact cine eşti.
  Cu aceasta : PUNCT.
  Din respect pt d-l Preşedinte şi da, din respect pt mine.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: