PE MARGINEA UNOR COMENTARII

1.- plano10 declansarea diversiunii teroriste a urmarit sa impidice declansarea unei noi structuri de putere. O data declansata diversiunea, a urmat o reactie in lant, in care s-au angrenat atat militari cat si civili inarmati care se suspectau reciproc . Asa incat cei ce au provocat cele mai multe dintre victime au fost chiar cei care credeau ca lupta impotriva “teroristilor”. In aceasta se afla paradoxul situatiei create si dificultatea stabilirii adevarului si a culpelor reale. Executia lui Ceausescu i-a trezit pe toti la realitate si i-a descurajat pe cei ce mai sperau in revenirea sa.

2.- In ceea ce priveste rolul “turistilor” sovietici, cred ca opiniile exprimate de curent01 sunt pertinente. La fel ca si asupra speculatiilor lui Talpes cum ca “soarta Romaniei s-ar fi decis la Kiev”. Este aceeasi cxapcana a scenariilor !

3.- Relatarile lui mariusmioc de pe blogul sau, confirma cele spuse cu privire atat la sugestiile SUA ca si ale Frantei privind aprobarea unei interventii militare a URSS in Romania si decizia clara a URSS de a renunta la “doctrina Brejnev” si deci respingerea ideii de interventie militara  in Romania. Iar Gorbaciov a exprimat clar acest lucru in ziua de 26 decembrie 1989 – asa cum am relatat in textul postat pe blog.

4.- In mod corect, Sibilla reaminteste cele spuse de mine in volumul “Revolutia Romana” , ca si mentiunile din cartea “ La cele mai înalte nivele “, dezavuand toate speculatiile unor neaveniti.

5.- Indemnul lui dorucoarna de a privi in mod obiectiv faptele si de a renunta la fabulatiile fanteziste pe seama Revolutiei Romane sunt pline de bun simt.

6.- Ovidiu Speculatiile din presa occidentala au la baza situatia din tara de inabusire a oricaror opinii contrarii dictatorului si de unele opinii exprimate de mine.

7.- Maria Barbu cu sensibilitatea ei cunoscuta, subliniaza cele doua evenimente cunoscute : “accidentul tragic in care si-a gasit sfarsitul presedintelui Poloniei Lech Kaczynski, soţia sa si o mare parte a elitei politice poloneze, care mergeau sa comemoreze moartea unor eroi-victime” si “urmarirea eruptiei vulcanului islandez si norului apocaliptic de cenusa intins peste Europa”.

8.- Victor cu multa verticalitate, sustinator al opiniilor proprii in calitatea sa de participant activ (nu din fata ecranului TV) la evenimentele ce au schimbat Romania.

Advertisements

13 Responses to “PE MARGINEA UNOR COMENTARII”

 1. Daniel Buca Says:

  Ma vad nevoit sa reintru in aceasta discutie care sper sa se incheie la un moment dat.
  Intr-adevar, cele mai multe victime au fost facute din confuzie. Confuzie privitor la ce urma sa se intampla, confuzie cu privire la oamenii care se la celalalt capat al pustii.
  Da, au fost si oameni care au murit din razbunari personale, da, au fost si oameni care au murit pentru ca in haosul care se crease au ajuns arme si la niste oameni care n-ar fi trebuit sa aiba acces.

  Pe langa toate acestea trebuie spus ca sunt si oameni care au murit aparand “flacara revolutiei” si viitorul tarii in acele momente.

  Au fost vremuri tulburi, s-au facut greseli pentru ca s-a invatat din mers, pentru ca se mergea pe un teren ne-explorat.

  Totusi, eu cred ca in aceste momente este mai bine sa ne concentram asupra timpurilor in care traim. Timpuri in care ne uitam neputinciosi cum aceasta tara pare ca isi da duhul.

 2. emigrantul Says:

  As fi curios sa aflu ce a facut Victor in timpul Revolutiei. Care au fost actiunile intreprinse de el.

 3. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte Ion Iliescu,
  Pentru o corectă informare a românilor…

  Am stat în cumpănă dacă să postez şi aici, în spaţiul domniei dumneavoastră, golăniile şi mârlăniile pe care le-am primit pe blogul personal din partea userului * Ovidiu *, urmare a intervenţiilor mele de pe acest blog, pe firul * Mihail Gorbaciov la Bucureşti *.
  Nicidecum ca o * pâră *, ci ca ARGUMENT al spuselor mele, iată, întărite ŞI prin răvaşul cu care m-a cadorisit userul * Ovidiu *, cel ce pozează-n… istoric.. cum spuneam, există un personaj anume , Băsescu, care printre alte * minunăţii *, are şi-o preocupare anume, aceea de a-l vâna pe Ion Iliescu. L-a luat în soldă şi pe tovarăşul Volodea, cu-acelaşi scop. Mai sunt şi-o mână de securişti de doi bani, ăia de-şi zic, i-auzi, istorici şi care de fiecare dată, suplinesc lipsa de argumente cu injurii şi ameninţări.
  Iată * mesajul *, cum spuneam, NU ca pâră, ci ca argument şi într-u informarea oricui citeşte/monitorizează blogul acesta :

  Ovidiu
  stirea.wordpress.com/

  2010/04/19 at 22:03

  Iarta-ma dar nu esti intreaga la minte, esti obsedata de iliescu nici nu-ti argumentezi opiniile.
  Tarfa ce esti sau o boarfe imputita care imi da ban nerusinata.

  Esti o pitica urata la dracu cu tine boarfo
  ESTI O IDIOATA DAR SA AI GRIJA CA NU TE LAS DE DATA ASTA
  Iarta-ma dar nu esti intreaga la minte, esti obsedata de iliescu nici nu-ti argumentezi opiniile. Tarfa ce esti sau o boarfe imputita care imi da ban nerusinata. Esti o pitica urata la dracu cu tine boarfo ESTI O IDIOATA DAR SA AI GRIJA CA NU TE LAS DE DATA ASTA

  Ovidiu
  http://stirea.wordpress.com/
  1
  AprobăDezaprobă | Răspunde | Editare rapidă | Editare | Spam | Gunoi

  Monumentele nepăsării. Nesimţirea la… putere!
  9 #

  Argumentele * stimabilului * user Ovidiu, sunt… afirmaţiile personajului Talpeş. Atât.
  Argumentele mele, numai cine nu ştie citi nu le poate dibuii, sau… cazul în speţă, unul căruia i-aş fi năruit nush ce plan… Concluziile aparţin fiecăruia.
  Userul* Ovidiu *, în nici un caz istoric, avem dovada mai sus… omite inclusiv câteva aspecte :
  – vieţuiesc în Caraş-Severin , unde-a tunat şi i-a adunat, toţi tartorii, inclusiv … Talpeş
  – ameninţări de genul celor ca şi el cadorisite la adresa mea, primesc mai des decât îşi poate închipui cineva,sunt călită ŞI imună
  – faptul că e un aşa zis, că sincer mă-ndoiesc… securist, nu-i scuză apucăturile; mai degrabă pare să fie un folosit, evident, ţinta : Ion Iliescu;
  – nu pot să cred că un securist ar putea fi chiar în asemenea hal de slab instruit, experimentat, şi subliniez : previzibil ŞI …VIZIBIL;
  – Ion Iliescu are martori, credibilitate, este responsabil, serios, obiectiv, nu are nimic de ascuns, pe când Talpeş, şi regret că alătur aceste nume, d-l Preşedinte nu merită, dar, ca să bage la mansardă şi userul * Ovidiu *, aşadar talpeş, nu are nimicla * îndemână *, doar nişte… vorbe, goale, punct.

  Concluzionând :

  Şi ce-ai să-mi faci user * Ovidiu *, mai exact … ?? Nu că m-ar interesa sau m-ai fi înfricoşat cu-asemenea infantilisme, nedemne de ceea ce presupune sacrul OM, sau… istoric, cum te alinţi/intitulezi, dar ca să informăm cititorii ce vor păţi şi alţii dacă… preventiv, deh…

  Vă mulţumesc pentru amabilitate, spaţiul oferit şi încă o dată, cer scuze, vreau doar ca românii să fie CORECT INFORMAŢI, cu ce se ocupă * securiştii *, postacii camarilei portocalii, cei care batjocoresc Revoluţia Română şi care este scopul aşa ziselor lor intervenţii şi insistenţe pe blogul domniei dumneavoastră. SE URMĂREŞTE DISCREDITAREA DOMNULUI ION ILIESCU ŞI BATJOCORIREA REVOLUŢIEI ROMÂNE !
  De ce ? Simplu : Ion Iliescu este Unicul Politician Autentic, continuă să fie Forţa, Raţiunea, Echilibrul nostru ! Cine se teme de Ion Iliescu ? Şi mai simplu : cei slabi, cei ce au cam multe de ascuns, cei ce se dedau la nemernicii, mârlănii…
  Subscriu opiniilor mai sus corect subliniate de către colegul Daniel Buca :
  *… in aceste momente este mai bine sa ne concentram asupra timpurilor in care traim. Timpuri in care ne uitam neputinciosi cum aceasta tara pare ca isi da duhul. *
  Tactica Băsescului de-a abate atenţia populaţiei de la probleme, neajunsuri, crizele cu care ne confruntăm prin : atacuri la persoană, scoaterea pe * piaţă * a unor personaje gen Volodea, de ex, asta să ne preocupe, nu să lovim în Ion Iliescu care a fost şi-a rămas tot timpul alături de noi, cei mulţi ! Cum am mai spus, Dosarul Flota, răpirea jurnaliştilor din Iraq, derapajele groparilor economiei româneşti – guvernul Băsescu-Boc, etc etc… astea oare nu-s teme de… studiu pt * istorici * precum * Ovidiu * ?? De ce NU ? Chiar aşa, oare de ce NU ? Că pute, dincolo de ocean diversiunea, cusutul cu aţă cameleonică…

  stimă şi deosebită consideraţie Preşedintelui Ion Iliescu,
  Sibilla

  P.S. şezi la rând user * Ovidiu *, e Mihnea în faţa ta şi el mi-a * promis *, apoi baronii locali de prin Twin Peakse-ul cărăşean… portocalii, desigur… NU PUTEŢI ACCEPTA CĂ NU NE TEMEM DE VOI, CĂ EXISTĂ ŞI OAMENI CU CONVINGERI, PRINCIPII ŞI CARE RESPECTĂ VALORILE ŞI EXACT CU ASTA VEŢI FI ÎNVINŞI, da, fie şi de-o pitică… :) Şi DA, îl stimez pe d-l Preşedinte Ion Iliescu, e în adevăr UN MODEL ! INCLUSIV UNUL DE MORALITATE, nu ca… voi…

 4. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,
  sincer sa fiu nu inteleg raspunsul.
  Citat:

  Ion Iliescu: “6.- Ovidiu Speculatiile din presa occidentala au la baza situatia din tara de inabusire a oricaror opinii contrarii dictatorului si de unele opinii exprimate.”
  ——————————–
  Eu nu m-am referit in general la presa internationala ci la ceea ce s-a publicat in TIME Magazine pe data de 26 aprilie 1986. Magazinul TIME a facut o analiza profunda despre toate tariile din blocul comunist, inclusiv Romania, in analiza respectiva numai dumneavoastra sunteti reamintit ca posibilul succesor a lui Nicolae Ceausescu asta a fost cu 3 ani si 8 luni inainte de Revolutie si cu un an inaintea venirii in tara a lui Mihail Gorbaciov.

  Curios am fost de unde MAGAZINE Time a cules informatia?

 5. emigrantul Says:

  1) Ion Iliescu: Liderul de atunci al URSS, Mihail Gorbaciov, a inteles ca sistemul cade, ca nu mai este competitiv in conditiile evolutiilor dinamice din lume si a noilor realitati. Presedintele SUA, Ronald Reagan, a lansat programul „razboiul stelelor” si URSS nu mai putea face fata cursei inarmarii. In acest context, Gorbaciov si echipa lui au demarat dezbateri vizand adaptarea sistemului la noile provocari.
  Sursa: http://www.vremya.ru/2009/236/5/244278.html

  2) In 1987, the American Physics Society concluded that a global shield such as “Star Wars” was not only impossible with existing technology, but that ten more years of research was needed to learn whether it might ever be feasible.
  Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Strategic_Defense_Initiative

  Initiativa de Aparare Strategica lansata de Ronald Reagan pe 23 Martie 1983, cunoscuta si sub numele de “Razboiul Stelelor”, era deja catalogata ca nefezabila in 1987. Mijloacele tehnice ale vremii nu permiteau construirea unui asemenea scut global antiracheta. Cu alte cuvinte, el nu putea avea nici un impact asupra cheltuielilor de inarmare ale URSS.

 6. dorucoarna Says:

  @ emigrantul:

  Da-mi voie sa te dezamagesc, Star Wars este o reusita certa, sigur, nu sub forma difuzata presei si intregii omeniri din motive propagandistice si de disimulare, deci nu s-a vizat decat declarativ distrugerea oricarui ICBM inamic prin interceptori de tot felul ori tehnologii EMP, ci s-a procedat mult mai inteligent: s-au creat liste cu puncte slabe pentru toti amatorii de lovituri reactive clasice sau nucleare si daca te apuci de un astfel de program nu vei apuca sa-l finalizezi daramite sa lansezi ceva caci… iti va cade reteaua nationala de distributie a energiei electrice, dobanzile iti vor exploda in fata, contractele importante se vor sista pana la renegocieri, media se va intoarce spre tine, GPS-ul va avea probleme cu functionarea in zona tarii tale, sistemele IT vor deveni instabile, posta internationala va suferi mari intarzieri, etc, etc, de la caz la caz, deci nici nu apuci sa lansezi, constati ca iti este mai bine daca abandonezi latratul si te bagi discret, pe pricipiul “tine-ma ca-l musc”, la loc in cotet, adica mai inteligent de atat nu se poate.
  Sigur, destui vor astepta sa vada interceptia, insa nu va exista lansarea…

  • emigrantul Says:

   Doru Coarna vad ca s-a specializat pe emiterea unor pareri pseudo tehnice pro Scut Antiracheta care in opinia sa ar demonstra viabilitatea acestuia. La o analiza mai atenta, constatam insa ca argumentele sale nu ar rezista nici macar unei discutii de plictiseala in tren.

   Functionarea unui ICBM, de la lansare pina la atingerea tintei, nu depinde de: caderea retelelor de electricitate, explozia dobinzilor, sistarea contractelor, atacul ziarelor, functionarea GPS-ului, intirzierile postei, internet si ce mai crede Doru Coarna.

   ICBM-urile sunt ghidate inertial cu giroscop, un dispozitiv mecanic care odata indreptat spre tinta (un oras, de ex.) ramine intepenit pe directia obiectivului, indiferent de traiectoria rachetei, pina in momentul cind aceasta il atinge si explodeaza.

   Doru Coarna, cumpara un girsocop de jucarie, indreapta-l cu axul de rotatie in directia becului din camera si pe urma plimba-te cu el prin casa. Vei vedea cum mereu axul indica in directia becului indiferent pe unde te-ai duce.
   Asta este principiul de baza dupa care se ghideaza un ICBM.
   La sol, in aer sau in spatiu, racheta trebuie distrusa fizic, altfel va atinge obiectivul. Nu ai alta solutie, bruierea GPS-ului, internetului si cite si mai cite “atacuri inteligente” lasa racheta intercontinentala indiferenta.

   De altfel, i-am mai dat, lui Doru Coarna, raspunsuri referitoare la Scutul Antiracheta (a se vedea:
   https://ioniliescu.wordpress.com/2010/02/06/precizare-6/#comment-11955 )
   insa vad ca omul este imun la realitatea fizica pe care, dupa cite se pare, refuza sa o accepte.

  • emigrantul Says:

   Doru Coarna,

   Ai mai venit odata cu argumente asemanatoare celor de mai sus si deja ti-am raspuns, chiar aici pe blogul lui Ion Iliescu. Consulta, te rog, adresa:
   https://ioniliescu.wordpress.com/2010/02/06/precizare-6/#comment-11955

 7. Victor Says:

  Emigrante, foarte pe scurt, in noaptea de 21 am fost la Inter, in 22 la CC, nu am stat mult intrucat erau suficienti revolutionari acolo, m-am indreptat spre Televiziune, in zilele urmatoare am aparat sediul facultatii. In principiu am cautat sa fiu prezent in locurile unde se aflau mai putini revolutionari. Poate pare banal dar nu a fost deloc asa. Cei care au iesit in acele zile stiu ca din momentul in care ieseai din casa te expuneai riscului de a fi impuscat.

 8. Sibilla Says:

  TRIPLETEI ” BLUF ” – Frunzăverde-Udrea-Videanu, spre ştiinţă!!
  Din nou despre ” turismul cărăşean “… un basm frumos, deocamdată…
  Într-un articol de pe http://www.caon.ro se specifică total ERONAT:
  Udrea şi Videanu ajută Clisura
  Numai că, Banatska Klisura, Clisura Dunării, NU înseamnă DOAR oraşul Moldova-Nouă…
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/04/20/tripletei-bluf-frunzaverde-udrea-videanu-spre-stiinta/

 9. theodora0303 Says:

  @Victor
  Eu stiu despre ce vorbesti Victor.
  Nu am fost pe 21 in strada
  Am stat de pe 22 ora 6 dimineata pana pe 23 seara tarziu in zona CC , Intercontinental, Spitalul Coltea.
  Stiu ca nu a fost deloc banal.
  Stiu ca NOI TOTI cei care am fost atunci in strada ne-am riscat viata.
  Dumnezeu a vrut sa scapam cu bine.
  Altii au foat raniti sau chiar au murit.
  O seara buna!

 10. plano10 Says:

  Multumesc pentru raspuns, d-le presedinte!
  Ati mai lasat cate ceva de spus si pentru a 40 aniversare a Revolutiei! :)

 11. dorucoarna Says:

  @ emigrantul:

  Dragul meu, acel ICBM ghidat diroscopic se numea A-4, (Aggregat-4), era construit in Germania nazista de von Braun si o echipa de la Peenemunde, peninsula USEDOM, la marea Nordului, si ultima a zburat prin 1950, in SUA.

  De atunci, ICBM-urile au renuntat la giroscoape in favoarea platformelor inertiale stabilizate giroscopic, a radarului de bord si a hartilor geodezice, iar mai nou prin GPS-ul militar.

  Daca nu ai mancat paine din asa ceva, nu ai de unde sa stii.

  Poti fi mai politicos? Asa, ca de la nepregatit la om de specialitate, te rog.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: