SERGIU NICOLAESCU – 80 DE ANI

Cel mai prolific si popular regizor roman, Sergiu Nicolaescu a implinit 80 de ani. Suntem colegi de generatie. Ne desparte o luna.

Ne-am cunoscut si inainte de 1989; am fost la unele din premierele sale, mai ales la cele realizate pe scenarii scrise de Titus Popovici, cu care eram prieteni.

De Sergiu, m-a apropiat mai ales participarea la Revolutia din Decembrie si activitatea comuna din CFSN, CPUN si din perioada urmatoare. In calitate de Senator, a condus Comisia de Cercetare a Evenimentelor legate de desfasurarea Revolutiei si a diversiunii armate declansate in seara de 22 decembrie 1989. Suntem amandoi membri in Colegiul Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989.

Am avut placerea sa asist, la invitatia lui, la premiera filmului “Poker” – o satira savuroasa, cu nuante uneori grotesti….dar care biciuieste fenomene degenerative din societatea noastra. Sergiu Nicolaescu a reusit ca dupa atatia ani de succese ale sale sa revina in forta pentru a ne mai lasa cateva filme pentru viitorime ! Cel mai emotionant moment din cadrul premierei de gala a comediei Poker a fost acela in care o sala intreaga s-a ridicat in picioare pentru a-i canta maestrului ,,La multi ani!”.

ion-iliescu-sergiu-nicolaescu-poker-avanpremiera (foto antena1)

Marti, 13 aprilie, am participat la cina amicala, la care au fost prezenti numerosi prieteni ai regizorului – autori cunoscuti, dar si colaboratori tehnici si artistici care formeaza o veritabila familie.

M-am bucurat ca Sergiu s-a prezentat intr-o buna forma fizica, intrucat, cu doi ani in urma, a trecut printr-un moment delicat, generat de un accident vascular cerebral, dupa care s-a redresat destul de greu.

Realizarea ultimului sau film este si o victorie personala pe acest plan. Succesele profesionale il revigoreaza !

I-am urat din tot sufletul, cu toata caldura LA MULTI ANI, CU SANATATE !

Advertisements

3 Responses to “SERGIU NICOLAESCU – 80 DE ANI”

 1. danbaltatu Says:

  La Multi Ani ! ii transmit pe aceasta cale, si trebuie sa spun ca este acea personalitate extraordinara care te face sa traiesti in prezent sa fii fericit cu tine insuti si cu cei din jur.

  I-am vazut filmele, l-au urmarit la numeroase interviuri si este o prezenta foarte placuta, care te farmeca si te face sa te simti bucuros ca esti roman, si ca nu ai trait degeaba.

  Pentru mine perioada comunista a avut acelasi farmec ca si aceasta perioada de democratie, datorita filmelor sale, imi amintesc de “Pistruiatul”, si de celelalte filme in care joaca rolul de comisar. Iti dadeau criterii sa judeci lucrurile, plus putinele lecturi de atunci si interactiunea cu mediu scolii si al comunitatiilor iti ofereau suficiente motive sa te simti destul de implinit sufleteste.

  Pentru un copil, ca mine, de exemplu care a prins revolutia la 12 ani, relatia cu familia, cu sora mea si parintii mei, mi-au oferit mai multe insatisfatii din cauza diversitatii pe care o traiam, din cauze religioase, profesionale, sau de varsta, decat o societate care promova o egalitate in existenta de zi cu zi, ceea ce pentru mine tindea spre perfectiune.

  Ca sa inchei aceasta parte, acum putin mai matur, descopar notiunea de cetatean, in care poate imi gasesc rolul vietii mele, fiindca pana acum am avut vro 26 de job-uri in 10 companii, si din aceasta perspectiva il salut cuvincios, si ma simt mandru ca sunt in aceasi “gasca” cu maestrul Sergiu Nicolaescu.

  Inca o data “La Multi Ani”.

 2. Sibilla Says:

  La Mulţi Ani, Maestrului şi multă sănătate !
  Sergiu Nicolaescu despre mamă, mama sa :
  * Am iubit-o enorm. Era o femeie extraordinara. De un patriotism iesit din comun. De cand eram copil de tata, mama ma legana si imi canta cantece patriotice. Azi poate parea o scena stupida. O mama tanara, de 20 si ceva de ani, care-si iubea copilul si tara. Ma bucur enorm ca a apucat sa vada succesul meu in lumea filmului. Si astazi, daca ma duc la cinematograful Patria, o vad pe mama la toate premierele mele, pe acelasi loc, extrem de mandra si fericita. ( … ) *
  interviu în revista Tango : http://www.revistatango.ro/sergiu_nicolaescu_sunt_casatorit_a_treia_oara_cu_o_fata_cu_46_de_ani_mai_tanara-170.html
  RESPECT!

 3. rhorvath Says:

  CEAUSESCU SADDAM BASESCU !

  ARMELE DE DISTRUGERE IN MASA PENTRU CARE SUA A ATACAT IRAKUL SI NU AU FOST GASITE, AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA.
  BASESCU IN CALITATE DE MINISTRU AL TRANSPORTURILOR A CORDONAT INTREAGA ACTIUNE TERORISTA !

  DESVALUIRI EXTRAORDINARE – CITITI NEW YORK MAGAZIN
    Cea mai importanta carte scrisa despre razboiul din Irak spune New York Times despre varianta in engleza a cartii DACA TRECI PRIN CASA MORTII de Victor    Nicolae. Cartea este bazata pe interviurile cineastului si ziaristului de investigatie
  Robert Horvath- DEVA din New York . Dupa ani de investigatii si studierea aproape a tuturor documentelor despre armele de distrugere in masa detinute de Saddam cineastul a ajuns la concluzia ca ARMELE LUI SADDAM AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA. Noile documente descoperite vor fi in curand prezentate  unei comisii al Senatului SUA.
  Varianta in engleza poarta titlul BOMBA A 3 si urmareste traiectoria transferului de tehnologie de la Ceausescu la Saddaam la Basescu. Cartea atrage atentia asupra mafiei armelor din Romania care detinand sume fabuloase in valuta devine un pericol major pentru functionarea institutilor statului roman.Aceasta mafie este condusa de TRAIAN BASESCU.  Principala statie de TV NHK din Japonia va  prezena in curand un documentar bazat pe aceasta ipoteza intradevar uluitoare. CNN a cumparat deasemenea  drepturile de autor.
  Cititi in New York Magazin Nr. 664 Miercuri, 14 Aprilie 2010  http://www.nymagazin.com primul capitol din cartea serializata.

  Fragmente din aceasta carte pot fi urmarite deasemenea pe blogul ROBERT HORVATH -DEVA
  http://devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: