PUNCTUL PE “i”

@ emigrantul  –  Dumneata ai o apreciere “deformata”!

Eu nu am criticat decizia de amenajare hidroenergetica a raului Olt, investitie foarte reusita si eficienta. Ma refeream la un fenomen natural inevitabil, de colmatarea a lacuriior de acumulare, in legatura cu intentia de amenajare in trepte a raului Arges, pentru navigatie, ceea ce era nerealist ! Ar fi avut loc acelasi fenomen de colmatarea a biefurilor, dinspre coada lacurilor, ceea ce ar fi facut imposibila navigatia.

Nu este cazul sa abordati lucruri pe care nu le cunoasteti si nu le intelegeti  

Advertisements

5 Responses to “PUNCTUL PE “i””

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Domnul Emigrantul este ca un activist sovietic – se pricepe la orice – de la sociologie la politică internațională, de la hidrologie la filosofie. Mă mir că nu apreciați un așa spirit “renascentist”!

 2. fpredescu Says:

  Emigrantul acesta este unul dintre aceia care vorbesc ca sa nu taca. Asa a facut si cu alte subiecte…Un om cu prejudecati si rauintentionat.

 3. Ovidiu Says:

  http://www.apropo.ro/news/politic/accidente-aviatice-ceausescu-mai-norocos-decat-kaczynski-5875416

 4. emigrantul Says:

  Domnule Ion Iliescu,

  Am recitit fragmentul legat de colmatari din textul dvs. intitulat “Interventia la Forumul ecologistilor şi al dezvoltarii durabile” postat pe 30 Aug. 2008.

  Citat Ion Iliescu
  “În al doilea rând, Argeşul, ca orice râu interior, este un mare cărăuş de aluviuni. Uitaţi-vă la Olt! Este de trei ori mai mare debitul în zona mijlocie faţă de Argeş. Toate acumulările care s-au realizat prin construirea nodurilor hidroenergetice s-au colmatat. Este un fenomen natural.

  La fel s-au petrecut lucrurile pe Argeş. Toate acumulările mici, amonte de Piteşti, s-au colmatat.”
  Sursa: https://ioniliescu.wordpress.com/dezvoltare-durabila/interventia-la-forumul-ecologistilor-si-al-dezvoltarii-durabile/#comments

  Eu nu stiu ce ati vrut sa spuneti insa din citatul de mai sus se deduce extrem de clar ca toate acumulările care s-au realizat prin construirea nodurilor hidroenergetice de pe riul Olt s-au colmatat.

  Inainte de a scrie mesajul meu care v-a suparat:
  https://ioniliescu.wordpress.com/2010/04/11/ramnicu-valcea/#comment-12682
  m-am documentat si am citit ca unele din lacurile de pe Olt sunt colmatate in proportie de 50% (a se vedea citatul de mai jos) insa aceasta inseamna ca au inca o capacitate energetica mare desi in ultimii 20 ani intretinerea lor a fost neglijata.

  De la constatarea “unele lacuri de pe Olt sunt colmatate in proportie de 50%” care este un adevar, textul fiind luat dintr-un studiu, si pina la afirmatia lui Ion Iliescu potrivit careia “Toate acumulările care s-au realizat prin construirea nodurilor hidroenergetice s-au colmatat.”, si care se refera la Olt in principal, este cale lunga iar ultimul citat nu poate fi interpretat (fara alte precizari suplimentare) decit ca o critica la adresa deciziilor regimului comunist care a construit pe Olt niste lacuri de acumulare, insuficient gindite, ce intr-un timp relativ scurt s-au infundat total cu aluviuni.

  Citat:
  In perioada 1960 – 1982 au fost construite 14 lacuri de acumulare, 3 pe raul Lotru si 11 pe raul Olt care au folosinte multiple. Parte din aceste lacuri sunt colmatate, depunerile in cuveta lacului fiind in unele lacuri in cantitati excesiv de mari. Cele mai afectate sunt lacurile Malaia (depuneri de terasit de la exploatarea de mica de la Cataractele Lotrului), Daesti si Ramnicu Valcea (depuneri de aluviuni aduse de torenti si afluenti), care au cuveta colmatata in proportie de 50%.
  Sursa: http://facultate.regielive.ro/proiecte/geografie/potential_turistic_hidrogeografic_lotru_latorita_capatanii-80122.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: