UN ACT DE CULTURA REMARCABIL

Joi, 1 aprilie (în joia mare), s-a deschis la “Căminul Artei“, situat pe strada Biserica Enei (vis-à-vis de biserică si de Universitatea de Arhitectura) o expoziţie de pictură, reunind lucrările a 94 de pictori români din diverse generaţii – de la cei din generaţia mai veche, care nu mai sunt in viaţă – Th. Pallady, Iosif Iser, S. Mutzner, Schweitzer – Cumpăna, Dumitru Ghiaţă, Lucian Grigorescu, Henry Catargi, Al. Ciucurencu, Ion Musceleanu, Corneliu Baba, Ion Pacea, Constantin Piliuţă ), din generaţia de mijloc – Vasile Parizescu , Dan Hatmanu, I. Săliăşteanu, Leon Vreme, Ion Grigore, Liviu Suhar, Vasile Grigore, Ctin Răducanu, mai tinerii – Maria Vasinca, Marian Condruz, Bogdan Bârleanu, I. Augustin Pop, Al. Ion Mărginean şi încheind cu absolvenţi mai tineri ai institutelor de arte plastice – Anca Iuliana Săsărman, Reka Iboya Ugron , Alin Blei , Loredana Găină.

Intitulată: “Tradiţie si modernitate în pictura românească”- expoziţia reflectă bogata diversitate de stiluri, generată nu numai de influenţele timpului, marcând deosebirile specifice dintre generaţii dar şi opţiunile individuale privind modalitaţile de exprimare, ilustrând bogăţia creaţiei artistice româneşti în acest domeniu.

Organizată într-o perioadă în care sunt tot mai rare expoziţiile de acest fel – individuale sau de grup – expoziţia de la “Căminul Artei”, care va rămâne deschisă 2 săptămâni, constituie un eveniment remarcabil.

Este meritul incontestabil al organizatorilor – familia Djordjevici – soţul , Dragan – sârb din zona Timocului, soţia , Georgeta – româncă. Ocupându-se cu comerţul de lucrări de artă, ei s-au apropiat cu căldură de artiştii români şi au depus un efort lăudabil de selecţie a autorilor şi a lucrărilor acestora, consultându-se cu specialişti din domeniu , în special cu criticul de artă Mircea Deac.

Concomitent cu expoziţia , au realizat şi un album, în care au inclus lucrări ale 124 de pictori (cu 30 în plus faţă de cei prezentaţi în expoziţie) ,  album pe care l-au lansat cu prilejul deschiderii expoziţiei.

Pentru amatorii de artă este un bun prilej de a face cunoştinţă, într-un asemenea cadru, cu operele unui atât de mare număr de pictori români , a căror creaţie acoperă o perioadă de aproape un secol .

Alătur câteva ilustraţii din album:


33 Responses to “UN ACT DE CULTURA REMARCABIL”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Mulţumim pentru actul de veritabilă Cultură! Revenit din Bulgaria, din zona Balcicului (!), vă urez şi eu, cu o oarecare întârziere, Sărbători Fericite!

 2. fpredescu Says:

  Foarte important evenimentul, pentru tot ce înseamnă identitatea noastră culturală! Felicitări!

  • emigrantul Says:

   Sincer vorbind, nu imi dau seama ce legatura au picturile prezentate de Ion Iliescu pe blog cu identitatea noastra culturala. Nu vad nimic romanesc in ele. Daca exista persoane care remarca ceva cu specific autohton, in vreuna din lucrari, il rog sa ma corecteze.

 3. SorinPLATON Says:

  Apreciez in mod deosebit tabloul 2 din prezentare dvs.

  Cu stima,
  SorinP.

 4. Sibilla Says:

  De la afacerea eolienelor, pe unii-i trage vantu, la numarat oauale… fiind totusi Saptamana Luminata, intr-u risipirea unor neguri de pe cerurile Twin Peakse-ului carasan, ne ocupam de unul din tartorii * iluminati * :
  Chebutiu isi numara ouale iar Sorinache Frunzaverde banii de la Udrea.Pt drumuri. De ce nu au avut copiii angajatilor UCMR-ului lui Chebutiu oua rosii de Sfintele Pasti si unde sunt drumurile pentru care se incaseaza bani publici :
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/04/07/dor-de-romania/
  De afacerea eoliene io sunt mic nush nimic, se ocupa greii din presa, partea de presa cu care se rafuie Muc cel Mic, sper… ca de la eolienele din Caras cetire la afacerea lemnul e distanta doar de-un deal…
  Sibilla
  P.S. sper sa nu fie probleme la moderare, tastez de pe alt comp, monitorul meu a decedat…

 5. Mihnea Georgescu Says:

  Am citit ce scrie Volo pe blog despre dumneavoastră. Penibil! Dar eu tot cred că este doar un rol…

 6. Maria Barbu Says:

  DOMNULE PRESEDINTE,

  tin sa reiterez admiratia mea pentru dumneavoastra ca intelectual si ca admirator al artei autentice. Stiu ca aceasta admiratie este adevarata, izvorata dintr-o cultura temeinica si dintr-un orizont larg de idei, pe care va straduiti neincetat sa il imbogatiti.
  Va doresc o primavara minunata, cu multa lumina si sanatate si cu puterea de a fi mereu prezent in viata Romaniei, pentru care ati construit o inegalabila pagina de istorie!

 7. emigrantul Says:

  Mihnea Georgescu, poti explica cit de cit inteligibil pentru un roman mediu cam ce ai vrut sa spui in fregmentele din articolul tau pe care le-am marcat ingrosat si al carui text il redau integral mai jos pentru a nu fi acuzat de rupere a unor citate din context.

  Este Ion Iliescu vinovat de moartea lui Nicolae Ceauşescu?

  Autor Mihnea Georgescu, 10 Martie 2010

  Eu personal cred că nu. Domnul Ion Iliescu este un Strateg prea bun ca să nu îşi dea seama de pericolul transformării lui Nicolae Ceauşescu într-un Erou Naţional, prin Martirizarea lui.

  A fost o farsă judiciară, sunt de acord. Procurorul Dan Voinea, un om de bun simţ, a avut măcar decenţa să nu se lanseze în tirade inutile.

  Cunosc teoriile cu aripa pro-moscovită, evreiască, formată din Saul Bruckner, Walter Neulander et alii. Le cunosc prea bine, eu le taxez drept antisemite. Şi pe filonul unui naţionalism legionarist care a fost în floare şi în anii protocronismului ceauşist.

  Cei care au luat decizia politică a eliminării fizice a lui Nicolae Ceauşescu au acţionat corect în condiţiile date. Petre Roman are dreptate – în condiţii excepţionale, de Revoluţie, se suspendă Legea şi acţionează principiul Puterii Întemeietoare, şi din punct de vedere constituţional. Despre dimensiunea constituţională a Revoluţiei a vorbit, cu temei, şi Profesorul Dumitru Mazilu.

  Ceea ce uită cei care îl plâng pe Ceauşescu este faptul că el a fost un uzurpator. Atunci, în 1964, succesiunea trebuia să îi aparţină lui Gheorghe Apostol sau lui Ion Gheorghe Maurer. Altfel ar fi arătat România cu astfel de lideri iluminaţi. Nicolae Ceauşescu, al cărui asasinat barbar, dealfel, îl deplâng şi îl consider o pată de neşters pe obrazul Poporului Român, era un ţăran incult, incapabil să înţeleagă transformările globale prin care trecea scena politică mondială. Sacrificarea lui devenea necesară ca Sacrifiu Întemeietor pentru fragila democraţie orginală post-decembristă.

  Ar fi fost dator Ion Iliescu să îi ia apărarea lui Nicolae Ceauşescu? Din nou, trebuie să ne întoarcem în timp. După 1971, Ion Iliescu a fost trimis la munca de jos, îndepărtat din structurile centrale de conducere ale Partidului, pentru că era perceput ca un potenţial pericol. Cunosc prea bine situaţia, şi din surse familiale, celor care au fost persecutaţi de anti-intelectualistul Ceauşescu din cauză că aveau studii la Moscova.

  Ion Iliescu a trăit 18 ani, din 1971 până în 1989, sub supravegherea permanentă a Securităţii. El nu ar fi avut deci niciun interes să fie un fidel al lui Nicolae Ceauşescu. Părerea mea este că a acţionat corect în contextul respectiv, chiar dacă un pic cam dur. Dar Puterea nu se ia şi mai ales nu se menţine cu mânuşi.

  Pe mine nu mă interesează morţii Revoluţiei. Ei au fost Martiri pentru o Cauză – Căderea Comunismului. Şi-au asumat acest risc şi merită respectul nostru. Este trist că sunt dezgropaţi acum de Profanatorul Boc cu scop politic mârşav. Legitimitatea lui Ion Iliescu este revoluţionară, prin esenţă. Şi nu mă refer doar la 1989, ci la dialectica Istoriei, a Familiei domniei sale şi a devenirii sale personale. El era Ales.

  Problema mea rămâne uciderea lui Nicolae Ceauşescu, care era Uns de Divinitate, avea şi Sceptrul Republicii. Dar era un uzurpator, ceea ce creează premisele teoretice ale eliminării sale.

  Nu vreau să fiu greșit înțeles. Din punct de vedere politic sunt un légitimiste de stânga care dezavuez parvenitismul post-revoluționar, degradarea structurii sociale și pierderea Valorilor în numele unei democrații barbarizante, prost-înțelese. Uciderea lui Nicolae Ceaușescu seamănă cu asasinarea lui Louis al XVI-lea, păstrând, firește proporțiile, pentru că nici România nu are destinul istoric al Franței, asasinat de către urmașii Marelui Maestru Jacques de Molay.

  • Mihnea Georgescu Says:

   Dragă Emigrantul,

   Cu mare plăcere detaliez. Mă bucur că îmi păstrezi “operele”, eu le şterg periodic. Ceva, ceva tot rămâne…

   Deplâng asasinarea mârşavă a lui Nicolae Ceauşescu de către iude în Sfânta Zi de Crăciun. Aşa voi muri. Acum am 31 de ani… aveam 11 ani aproape atunci, cred că am devenit “bărbat”, în sensul că inocenţa mea s-a sfârşit brusc în Acel Decembrie Însângerat.

   Apreciez faptul că Dr. Corneliu Vadim Tudor sau Adrian Păunescu au avut demnitatea să rămână alături de nişte idealuri pe care le-au slujit din tinereţe. Ion Iliescu la fel, dar Domnia Sa a fost mereu mai reformist, mai “intelectualist”. ION ILIESCU A FOST OMUL PROVIDENŢIAL ÎN ACEL DECEMBRIE. Fără Domnia Sa, Echilibrul Mistic al Neamului s-ar fi rupt în acele clipe tragice.

   A fost un paricid, fără doar şi poate ca orice hulă împotriva Aleşilor Neamului. Dar un Paricid Necesar. Nu am timp acum, am mai explicat şi mai demult, dar atunci s-a creat un “vid de Putere”, iar singurul care îl putea umple în mod firesc şi satisfăcător era chiar gazda noastră.

   Natura nu iubeşte Vidul, Istoria îşi urmează cursul… Eu cred în Progres, totuşi, deşi sunt un Légitimiste… Ion Iliescu a fost, este Ales.

  • Mihnea Georgescu Says:

   Neamul îşi iubeşte în mod instinctiv Conducătorii. Golanii din Bucureşti nu sunt reprezentativi pentru Popor. Poporul îl iubeşte şi acum pe Ceauşescu, îl regretă şi îl plânge. Poporul îl apreciază sincer pe Ion Iliescu şi îl va aprecia în curând şi pe Traian Băsescu. Eu cred în Valoare, în Stabilitate, în Echilibru, dacă vrei.

 8. fpredescu Says:

  Ce au picturile romanesc in ele, Emigrantule?tocmai artistii, nu crezi ca e suficient?

  • emigrantul Says:

   Nu este chiar suficient deoarece pictura neavind nimic romanesc in ea, cu exceptia realizatorului ei, artistul se poate transforma intr-un exponent al identitatii culturale a altora asa cum sculptorii romani (fara caciula pe a) au fost in mare masura, daca nu in totalitate, exponenti ai artei grecesti, pe care nu au reusit insa sa o egaleze.

 9. Daca nu aduci laude guvernului inseamna ca dezinformezi « Hai ca se poate! Says:

  […] FARA CRITICA NU EXISTA DEMOCRATIE, domnule Boc. […]

 10. theodora0303 Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/04/08/daca-nu-aduci-laude-guvernului-inseamna-ca-dezinformezi/

  Daca nu aduci laude guvernului inseamna ca dezinformezi opinia publica.
  Asta este parerea domnului prim-ministru Emil Boc.
  Aloooo domnu’ Boc, sunteti pe receptie?
  Domnu’ Boc, am placerea sa va informez ca nu mai suntem in comunism de mult.
  Suntem in democratie de 20 de ani si aici vrem sa ramanem.
  FARA CRITICA NU EXISTA DEMOCRATIE, domnule Boc.
  Nu este posibil ce vreti dumneavoastra. Nu se poate sa va laude toata Romania.
  Nu s-ar intampla asta NICI DACA ATI GUVERNA PERFECT, ceea ce oricum nu este cazul.
  Si atunci vor fi oameni nemultumiti.
  Este dreptul lor domnule prim-misitru.
  Dumneavostra, domnule prim-ministru Boc, din functia dumneavoastra, trebuie sa ii coordonati pe „pretiosii” ministri din subordine, pentru ca, prin efortul vostru comun, noua, cetatenilor romani, sa ne fie mai BINE
  Toata activitatea guvernului trebuie pusa in slujba INTERESUL NATIONAL.
  INTERESUL NATIONAL nu inseamna interesul PD-L-ului, domnule Boc.
  Mie nu imi e bine deloc, domnule Boc.
  Imi e rau, chiar foarte rau.
  As putea sa spun ca DIMPOTRIVA.
  Si dumneavoastra impreuna cu cei din guvern nu faceti nimic ca sa schimbati asta.
  Parca in fiecare zi, nascociti ceva ca sa imi fie si mai rau.
  Posturile de televiziune Antena 3 si Realitatea TV declara ca, atat reprezentantii Guvernului cat si cei ai PD-L-ului, sunt invitati sa participe la emisiuni dar nu raspund acestor invitatii.
  De ce nu raspund reprezentantii guvernului si ai partidului democrat liberal invitatiilor trimise de televiziunile incriminate?
  Raspunsul este simplu. Pentru ca la aceste emisuni trebuie sa raspunda la intrebari. Ei nu vor asta. Ei vor sa vina la o emisiune si sa fie lasati sa vorbeasca singuri despre ce vor ei.
  Ce crede domnul prim-ministru Emil Boc ca o sa se intample in timpul emisunii de 30 de minute pe care si-o doreste la TVR?
  Crede domnul prim-ministru Emil Boc ca toti specatorii il vor asculta cu admiratie?
  Crede domnul prim-ministru Emil Boc ca in timpul emisiunii respective romanii vor pricepe ca ceea ce traiesc ei nu este adevarat?
  Ce vrea sa-i spuna Emil Boc unui somer care nu mai are bani sa isi plateasca ratele de la banca?
  Ce vrea sa-i spuna Emil Boc unui profesor care se simte umilit?
  Ce vrea sa-i spuna Emil Boc unui mic intreprinzator care a trebuit sa isi inchida afacerea?
  Ce poate sa-i spuna Emil Boc unui pensionar caruia nu ii mai ajung banii pentru intretinrere, mancare si medicamente?
  Crede Emil Boc ca ii poate prostii si pe telespecatorii posturi de televiziune Antena 3 si Realitatea TV asa cum i-a prostit pe cel de la OTV si LaB1?
  Ca sa nu fiu acuzata de dezinformare :) prezint si afirmatiile facute ieri de Emil Boc.
  “Doresc sa comunic cu romanii lucrurile pe care le face Guvernul. Curg dezinformarile pe diferite posturi de radio si televiziune. Romanii trebuie sa stie ca Realitatea si Antena 3 dezinformeaza romanii si am argumente foarte clare. Antena 3 a si primit de la CNA amenda, probabil urmeaza si Realitatea. Cele doua televiziuni de stiri incearca sa induca informatii false catre populatie”.
  “Purtatorul de cuvant a vrut sa intre in direct la Realitatea sa explice ce nu este adevarat si nu a fost lasat sa intre (…) La Ministerul Economiei nu sunt 6 posturi de secretari de stat, ci au ramas cinci pozitii. A incercat purtatorul de cuvant la Realitatea sa intervina. Nu i s-a permis acest lucru”
  “De foarte multe ori intoxica romanii cu lucruri neadevarate care nu au niciun fel de fundamentare in guvern, iar primul-ministru are obligatia sa vina, si eu am crezut ca pe postul public de televiziune am obligatia sa vin atunci cand mi se da voie, sa spun romanilor ceea ce se discuta in Guvern. Politica o faceti dumneavoastra, dar nici dumneavoastra nu aveti voie sa dezinformati opinia publica”

 11. emigrantul Says:

  Evenimentele care se intimpla in aceste zile in Kirghistan seamana foarte mult, ca mod de desfasurare-organizare, cu “Revolutia” Romana din Decembrie 1989

  Urmarind firu faptelor ce se petrec in fosta republica sovietica Kirghistan, despre care cu exceptia numelui nu stiam mai nimic pina acum, nu pot sa nu remarc o potrivire destul de precisa a secventei actiunilor revolutionare din aceasta tara cu ce s-a intimplat la noi in Dec. 1989. Dau mai jos o lista a desfasurarii evenimentelor. Este imposibil sa nu iti vina in minte o paralela cu “Revolutia” Romana.

  – Pe 6 Apr. 2010, au loc niste confruntari de strada in orasul Talas, din Kirghistan, care nu este capitala tarii, aparent initiate de cetateni nemultumiti de conducerea statului. Fortele de ordine imprastie demonstrantii si opereaza arestari. Se inregistreaza victime.
  – Pe 7 Apr. 2010, protestele se extind ajungind in capitala tarii, Bishkek. Au loc si aici ciocniri intre manifestanti si fortele de ordine, soldate cu morti din rindul protestatarilor.
  – Revolutionarii ocupa sediul televiziunii kirchize de stat unde diverse personae vorbesc in numele demonstrantilor.
  – Protestatarii iau cu asalt cladirea parlamentului din Kirghistan
  Se formeaza un guvern revolutionar provizoriu.
  – Presedintele kirchiz, Kurmanbek Bakiyev, fuge din capitala.
  – Presedintia rusa face comentarii care dau de inteles ca aceasta simpatizeaza cu protestatarii: “This is Kyrgyzstan’s domestic affair but the form this protest has taken points to an extreme level of public outrage with the authorities”.
  – Au loc devastari ale unor cladiri guvernamentale: “Uriaşul imobil, numit Casa Albă, poartă urme de incendiu, majoritatea ferestrelor sunt sparte, formând goluri extinse în faţadă, prin care cetăţenii kîrgîzi aruncă mii de pagini de documente oficiale, acoperind gazonul din faţa clădirii cu ele.”
  – Apar imagini cu luxul in care traia familia presedintelui: “Fluturând o fotografie ruptă a soţiei şefului statului, acoperită cu bijuterii, un bărbat a strigat către mulţime: “Priviţi cum trăia familia Bakiev! Priviţi toate aceste diamante, în timp ce poporul abia poate supravieţui!”.”
  – Sunt scrise lozinci care indeamna la asasinarea sefului statului: “pe un perete al casei presedintelui se putea citi “Moarte lui Bakiev!””
  – Noua putere revolutionara anunta ca poliţia si armata au trecut sub controlul poporului.
  – Primul ministru rus, Vladimir Putin, vorbeste la telefon cu Roza Otunbayeva fost ministru kirchiz, persoana pretins desemnata de protestatari sa conduca noul guvern revolutionar.

 12. Mihnea Georgescu Says:

  DOBITOCUL DE STERIU VREA SĂ MÂNCĂM BRÂNZĂ FRĂMÂNTATĂ CU PICIOARELE

  Unul dintre puţinele lucruri bune pe care le-a adus “democraţia” ultimilor 20 de ani-brucani este că putem să cumpărăm mâncare relativ ieftină din hypermarketuri. Este unul din ultimele luxuri pe care şi le mai permite Românul.

  Acum dezertorul Steriu vrea să se închidă hypermarketurile duminica, pe model ceauşist, când circulam cu soţ-fără soţ în weekend. Cică vrea să încurajeze producţia locală – ţăranul român. În primul rând că nu producţia locală o va încuraja, ci Mafia ţigănească din pieţe. Eu unul nu am mai fost la piaţă de ani de zile – de silă. Dar prin hypermarket şi Mall trec aproape zilnic.

  Steriu vrea să încurajeze escrocii de mici producători şi comercianţi, care au proliferat în Marea Degringoladă din ultimii 20 de ani, mărunţi bişniţari ceauşişti convertiţi în, sanchi, “oameni de afaceri” cu “IMM-uri”. Ştim noi prea bine ce evaziune fiscală fac aceste scursuri ale societăţii numiţi întreprinzători privaţi, care au jupuit Ţara ca nişte iude în ultimii 20 de ani, cu binecuvântarea regimurilor aşa-zis social-democrate, otova cu dictatura bandei pedeliste. Un glonţ în ceafă şi Siberia este ceea ce merită capitaliştii autohtoni, nu măsuri care le aducă şi mai mulţi bani în buzunare.

  Steriu este un dobitoc şi pentru că vrea să-mi interzică mie, Om de Bine, să cumpăr Emmentaler de la hypermarket ca să iau infectele produse româneşti, brânză jegoasă de la escrocii de ţărani români. Să mănânce el cu neamul lui de parveniţi pitecantropi mongoloizi produse româneşti, care sunt net inferioare celor occidentale, din punct de vedere al calităţii şi al preţului!

  Aţi văzut ce figură lombrosiană, de criminal, are idiotul de Steriu? Ăştia sunt oamenii promovaţi de PSD în Sfatul Ţării! Oltenii lui Ponta! Bine le-a făcut că i-a trădat! De un Steriu nu au loc Oamenii de Bine să se afirme în Politică!

 13. virtualkid Says:

  Ma bucura sa vad ca se mai poate discuta si despre si despre lucruri normale. Si nu pot sa nu adaug si faptul ca in zilele noastre tot mai putini copii mai pot primi in dar un album de arta. Preturile au luat-o razna in comparatie cu salariile. Foarte trist! Asa se inmultesc manelistii. Nu este nimic intamplator! NIMIC!

 14. emigrantul Says:

  Citat Mihnea Georgescu:
  Steriu este un dobitoc şi pentru că vrea să-mi interzică mie, Om de Bine, să cumpăr Emmentaler de la hypermarket ca să iau infectele produse româneşti, brânză jegoasă de la escrocii de ţărani români. Să mănânce el cu neamul lui de parveniţi pitecantropi mongoloizi produse româneşti, care sunt net inferioare celor occidentale, din punct de vedere al calităţii şi al preţului!

  Dar tie nu iti este rusine ma arogantule sa jignesti in halul asta niste oameni care muncesc. Nu este nici o aberatie cu inchiderea supermarketurilor la sfirsitul saptaminii. In Germania greu gasesti vreun magazin deschis Duminica.

  Aceste mall-uri ar trebui desfiintate definitiv din tara deoarece nu aduc vreo economie in buzunarele cumparatorilor prin existenta lor. Se poate spune ca preturile in hypermarket sunt ceva mai reduse decit in alte parti insa asemenea fenomen are loc tocmai datorita faptului ca prin publicitate marile magazine atrag un numar mare de oameni in detrimentul celor mai mici, obligindu-le pe acestea sa vinda la preturi mari unui grup restrins de persoane (care din anumite motive nu se deplaseaza la un hypermarket). Este vorba de un simplu furt de clienti.
  Trebuie insa notat ca este nevoie sa mergi, in general, pe distante bune pina la mall-uri. Nu toate lumea locuieste linga ele. Pierzi timp si bani cu transportul, asa ca pina la urma ai costuri ascunse care trebuie adaugate la valoarea mincarii pe care o iei.

  Au ajuns oamenii ca in loc sa cumpere din magazinele aflate la parterul blocului sau din piata situata peste drum, se deplaseaza kilometri intregi pe jos pentru a lua mai ieftin de la hypermarketuri. Pleci la 6 seara, te intorci la 10 noaptea.

  O alta remarca ar fi ca hrana este considerata scumpa in Romania (a se vedea sondajul de mai jos) chiar beneficiind de hypermarketuri. Cel care zice ca mincarea este ieftina (ex. M. Georgescu) se situeaza in grupul nereprezentativ al unei minoritati.
  Cum vi se pare mincarea din punct de vedere al pretului
  Foarte scumpa — 60.22 %
  Scumpa — 29.13 %
  Nici ieftina nici scumpa — 8.04 %
  Ieftina — 0.65 %
  Foarte ieftina — 0.87 %
  Alte raspunsuri — 1.09 %
  Numar voturi: 460
  Sursa: http://www.sondaje.php0h.com/mincare.php

  Ca o ultima remarka, trebuie spus ca hypermarketurile sunt in realitate finantate cu datoria publica a Romaniei aflata la citeva zeci de miliarde de Euro si care creste neincetat. Situatia nu mai poate continua asa la infinit.

 15. rhorvath Says:

  DOMNULE EMIGRANT
  Evenimentele care se intimpla in aceste zile in Kirghistan seamana foarte mult, ca mod de desfasurare-organizare, cu “Revolutia” Romana din Decembrie 1989-
  spuneti dumneavoatra gresit. Ele seamana cu VIITOARE REVOLUTIE ROMANA CARE VA FI SFARSITUL MAFIEI BASESCU DE LA PUTERE !

 16. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,
  cred ca mi-ati raspuns la toate intrebarile in legatura cu Revolutia Romana.

  As vrea sa va intreb (ultima intrebare) despre omul Nicolae Ceausescu, va intreb pentru ca dumneavoastra l-ati cunoscut. Era un om cu care nu se putea dialoga? Era un om impulsiv? Nu stia de glume? Era arogant?

  CITAT:
  Silviu Brucan: “Ceauşescu a fost un tiran din punct de vedere politic, dar în politica externă a avut sclipiri de geniu” “Deşi un incult, era deştept, o deşteptăciune vicleană, ţărănească.”

  – Silviu Brucan, fost redactor-şef la Scânteia

 17. rhorvath Says:

  Domnule Mihnea Georgescu
  Problema lui Tismaneanu nu este faptul ca este evreu. Problema lui este faptul ca este spion, sobolan si ca miroase urat. A afirma ca eu si domnul Emigrant suntem antisemiti este naucitoare si echivaleaza cu declaratia dumneavoastra de apartenenta la partidul nazist

 18. rhorvath Says:

  MIHNEA GEORGESCU
  CU TOT RESPECTUL PENTRU ENGLEZA DUMNEAVOASTRA VA ROG SA PUNCTATI
  MOMENTUL IN CARE EU AM NEGAT HOLOCAUSTUL . DESI EDITAT TENDENTIOS
  DE ICR VA ASIGUR CA NU EXISTA UN ASEMENEA MOMENT. ACTIUNEA DUMNEAVOASTRA DE SALVARE A SOBOLANULUI URAT MIROSITOR VLADIMYR TISMANETKY ESTE LIPSITA DE CALITATILE INTELECTUALE CU CARE M-ATI OBISNUIT. DEOCAMDATA CU RESPECT.

 19. emigrantul Says:

  Ce coincidenta!

  Katyn 1940: Decapitarea Armatei Poloneze – Smolensk 2010: Decapitarea Conducerii Armatei Poloneze

  La Katyn (localitate situata linga orasul Smolensk), in Aprilie 1940, are loc decapitarea armatei statului Polonia prin executarea de catre rusi a mii de ofiteri care fusesera luati prizonieri, majoritatea, in timpul Razboiului Polonez de Aparare din 1939.

  La Smolensk, pe 10 Aprilie 2010, este decapitata conducerea armatei poloneze, intr-un aparent accident de avion, alaturi de seful statului Lech Kaczynski murind urmatorii:
  – seful Statului Major polonez, generalul Franciszek Gagor
  – comandantul forţelor terestre, generalul Tadeusz Buk
  – comandantul forţelor aeriene, generalul Andrzej Blasik
  – comandantul Marinei, amiralul Andrzej Karweta
  – seful forţelor speciale, generalul Wlodzimierz Potasinski
  – seful Forţelor operaţionale poloneze, generalul Bronislaw Kwiatkowski
  – seful Biroului de securitate naţională pe lângă preşedinte, Aleksander Szczyglo
  – ministrul-adjunct al Apărării, Stanislaw Jerzy Komorowski

 20. fragmentariumpolitic Says:

  Tragedia poloneza, o durere romaneasca si europeana

  Vestea mortii presedintelui Poloniei si a unei parti a elitei politice si militare poloneze intr-o catastrofa aviatica din Rusia ne-a consternat si ne-a umplut sufletele de mahnire si de compasiune.

  Simbolistic, tragedia este cu atat mai mare cu cat aceasta s-a suprapus comemorarii comune, polono-ruse, a altei tragedii, cea a masacrului de la Katyn, prin care mii de ofiteri polonezi au fost ucisi de catre sovietici in Al Doilea Razboi Mondial.

  Ca tip de reactie, in fata grelei incercari prin care trece in aceste momente poporul polonez, cred ca ar trebui ca sentimentelor de solidaritate sa le adaugam un mesaj de regenerare si incredere in viitor.

  Emotiile colective sau speculatiile conspirationiste nu trebuie sa ne (mai) controleze proiectele si istoria. Viata familiei europene trebuie sa mearga mai departe pe calea ratiunii comune, iar reconcilierea polono-rusa trebuie dusa pana la capat.

  In acelasi timp, ca tipuri de invataminte, tragicul eveniment polonez ar trebui sa (re)aduca in atentia reflectiei politice si publice romanesti unele probleme privind securitatea nationala (statute speciale, motivare, responsabilizare, dotare, modernizare, proceduri etc.). Dar, mai ales (atentie !), daca se va dovedi ca dezastrul a avut cauze umane voluntare (prin nerespectarea procedurilor si instructiunilor turnului de control), atunci, din pacate, va trebui sa se ia in calcul posibilitatea ca, uneori, “sub lampa-i intuneric” (ipoteza care pe malurile dambovitene poate mai usor decat oriunde sa devina o axioma…).

 21. rhorvath Says:

  DECE ESTE ASCUNS ADEVARUL ?
  ROBERT HORVATH CERE RESTABILIREA ADEVARULUI ISTORIC. EL NU NEAGA TRAGEDIA DIN TRANSNITRIA DAR CERE CA LA SCOALA COPII SA INVETE DESPRE FAPTUL UNIC IN ISTORIE CAND UN POPOR SALVEAZA PE ALTUL. PENTRU VINA DE A SPUNE CA ROMANII AU SALVAT DE LA O MOARTE SIGURA I MILION DE EVREI- CINEASTUL ROBERT ESTE DAT AFARA DE LA O INTALNIRE
  PUBLICA. DESCHIDETI

  http://video.google.com/videoplay?docid=-3001110215792007342#
  DESI MATERIALUL A FOST EDITAT TENDENTIOS NU APARE NICI UNDE O FRAZA IN CARE CINEASTUL NEAGA HOLOCAUSTUL, EL CERE SA SE RECUNOASCA FAPTUL CA DE PE TERITORIUL ACTUAL AL ROMANIEI ( EXCEPTAND ARDEALUL DE NORD CARE ERA SUB CONTROL MAGHIAR ) NU A FOST TRIMIS NICI UN EVREU SPRE LAGARELE DE CONCENTRARE. EL CERE CA ACEST ‘MIRACOL AL ISTORIEI ” SA FIE CONSEMNAT IN CARTILE DE ISTORIE.

 22. Sibilla Says:

  Upomoci !!!
  Stă în putinţa noastră!

  O fapta buna…
  Sa fii OM, e lucru MARE!
  S-o ajutam pe Kassandra! Cu fiecare leu, euro, daruit din suflet, mai … Oameni ! Sa nu uitam nici de Radu, tot un pui de zambet ! Hai sa fim Oameni!!!
  FĂ TU MAI DEPARTE
  Primiţi bulgărele de zăpadă şi daţi-l mai departe! Faceţi măcar o faptă bună pe zi!. Şi, aşa cum zice Mile, “vă veţi simţi mult mai lipsiţi de toxinele unei vieţi banale, într-o Romanie de doi lei”.
  Kassandra, o fetita salvata de la moarte si infiata de Iosif Rotariu şi soţia lui, Dana.În decurs de un an şi patru luni, fetiţa a fost supusă la 24 de intervenţii chirurgicale, din cauza faptului că avea foarte multe oase rupte. Nici acum nu îşi poate folosi mâinile şi un picior, iar maxilarul necesită o operaţie imediată.Trei operaţii, 100.000 de euro.Până acum, soţii Rotariu au cheltuit 40.000 de euro, însă greul abia acum începe. Kassandra mai are nevoie de trei intervenţii, pe care le poate face doar în străinătate, la Strasbourg.
  Daca vrei sa o ajuti pe Kassandra, mai jos se afla conturile in care se pot trimite bani:
  Cont lei: RO34BRDE360SV18398993600
  Cont euro: RO70BRDE360SV80487003600
  Cont dolari: RO29BRDE360SV96418133600
  Titular: Daniela Liliana Rotariu
  Site: http://www.iosif-rotariu.blogspot.com
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/04/09/sa-fii-om-e-lucru-mare/

  Vă rog!!! Hai să ajutăm puiul de zîmbet – Kassandra !

 23. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,
  in primul rand va doresc multa sanatate. Pacat ca Romania nu are si nu a avut un presedinte ca dumneavoastra.

  Va multumesc tare mult pentru ca mi-ati publicat mesajul.
  Sincer sa fiu, tare mult mi-a placut cand ati dialogat cu noi, si chiar se simte lipsa.
  Istoria pentru mine este o pasiune si mai ales s-o inveti de la prima sursa.

  As vrea sa-l vad pe Basescu dupa ce isi va termina cadentia daca va dialoga cu noi asa cum dumneavoastra o faceti.
  Sunt precis ca nu va dialoga cu bloggerii, dar adevarul este ca nici nu are subiecte.

 24. emigrantul Says:

  Adrian Nastase a publicat un comentariu despre “accidentul” de la Smolensk.
  http://nastase.wordpress.com/2010/04/10/daca-legea-lustratiei-venea-la-vremea-ei-romania-scapa-de-traian-basescu/#comment-89186
  De asemenea, la citeva minute dupa momentul la care a fost postat comentariul de la adresa de mai sus, A. Nastase scrie personal urmatoarea fraza:“Evenimentul nu este inca total elucidat si nu poate fi exclusa nici o varianta.”
  http://nastase.wordpress.com/2010/04/10/doliu/#comments

 25. Ovidiu Says:

  Cum a scapat Ceausescu de la moarte in accidentul aviatic din padurea Vnukovo. Din 11 oameni aflaţi la bord, în accident aveau să moară trei membri ai echipajului, printre care şi piloţii, şi Grigore Preoteasa.(….)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: