CONSEMNARI

1.- Joi 25 martie 2010, m-am aflat la Pitesti cu ocazia prezentarii volumului „România şi lumea la confluenţa secolelor XX-XXI”, in fata unui  public numeros, in sala de Conferinte a cladirii moderne a bibliotecii judetene. A fost amenajat si un stand cu carti ale Editurii Tehnice.

Este remarcabila frecventa unor astfel de actiuni, in fiecare saptamana, la Biblioteca Judeteana Arges, care a devenit un pol de atractie pentru publicul interesat de carte si..nu numai.

Este de apreciat deasemeni existenta unui public interesat de noi aparitii editoriale si de problematica actuala a lumii contemporane.

2.- In aceeasi zi, am avut prilejul sa vizitez casa memoriala a talentatului nostru pianist Dinu Lipatti, din comuna Leordeni, reamenajata prin grija Consiliului Judetean Arges.

Cu o saptamana in urma, avusese loc, in cadrul acestui locas, un concert cu participarea elevilor de exceptie de la Liceele de Arta.

3.- In comuna Golesti, se evidentiaza compexul muzeal , casa memoriala a familiei Golescu, reamenajata, inclusiv scoala sateasca, initiata de Golesti – prima astfel de scoala din Muntenia, un fel de replica a Scolii din Scheii Brasovului;  parcul adiacent  – amenajat pentru diferite actiuni , inclusiv intalniri cu fii ai judetului Arges, si muzeul satesc alaturat, dedicat obiceiurilor de preparare a vinului si a tuicii, intr-un spatiu al cladirii originale. Toate aceste obiective reprezinta reale puncte de atractie.

Autoritatile au initiat si un punct de agrement in aer liber, un manej unde se pot practica exercitii de calarie pe cai si ponei, care in fiecare duminica mobilizeaza  multi cetateni, si mai ales copii, atrasi de aceste exercitii.

Este remarcabil interesul autoritatilor locale Arges pentru institutiile de cultura, aflate in general in mare dificultate.

4.-  Marti, 30 martie 2010,  Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989, in cadrul unui ciclu de manifestari, organizate sub genericul “ Societatea romaneasca in anul 1990” are programata o masa rotunda consacrata “Evenimentelor de la Targu-Mures din martie 1990” .

5.- Miercuri, 31 martie 2010, voi fi prezent la Casa Titulescu, sustinand o expunere pe marginea Reuniunii de la Paris, organizata de Partidului Socialist Francez, consacrata „celei de-a 20-a marcari a prabusirii sistemului sovietic. Bilant si Perspective”, precum si unor concluzii privind Alegerile regionale din Franta.

Advertisements

9 Responses to “CONSEMNARI”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Foarte interesante conferinţe, mai ales cea pe care o veţi ţine la Casa Titulescu, un Loc al Iniţierii Politice pentru mine. Dacă nu este prea mare îndrăzneala – când aveţi de gând să reluaţi interesantele întâlniri ale CLUBULUI DE LA BUCUREŞTI?

 2. SorinPLATON Says:

  Din mijlocul manelizarii portocalii … Romania nu a observat un eveniment international de importanta capitala, noul tratat pentru dezarmare nucleara START – 2. Un punct de vedere gasiti in urmatorul link: http://sorinplaton.wordpress.com/2010/03/27/start-2/

  Cu stima,
  Drd.SorinPLATON

 3. rhorvath Says:

  BASESCU A OPRIT ANCHETA SRI, CARE PUTEA DESCONSPIRA PE AGENTUL RUS VLADIMIR TISMANEANU. !

  Serialul meu intitulat ” Desconspirarea spionului rosu Volodya Tismanetsky ” se bucura de atentia asteptata, Primesc zilnic comentarii, documente
  si incurajari. Am primit astfel un numar de mesaje din partea unor ofiteri ai servicilor de informatii care sunt ingrijorati de “conspiratia tacerii” in vederea acoperiirii adevarului . Iata unul primit in cursul zilei de azi :

  Domnule Horvath
  Nimeni din cadrul serviciilor romanesti contesta faptul ca Vladimir Tismaneanu este un spion al strain infiltrat in Romania. Exista numeroase inregistrari si documente in aceasta privinta.
  Serviciile au luat cunostinta de semnalele CIA directe si indirecte ,in legatura cu activarea reteli NKVD dupa revolutie. Intalnirea secreta in 1990 intre KGB Chief Evghenii Primakov si Magureanu sef SIE a fost semnalul reactivarii retelei ruse din Romania
  Ca urmare a memoriul dumneavoastra, SIE a deschis o ancheta oficiala
  in cazul Tismaneanu. Un raport de informare preliminar a fost trimis Presedintelui Basescu. Acesta informa printe altele :
  ” Dumitru Mazilu (singurul om de incredere al americanilor la acea vreme) in 1990, cu ocazia unei vizite oficiale la Washington in calitate de prim-vicepresedinte CPUN (sau cum se numea) l-a denuntat pe T ca fiind trimis si legendat de aripa cominternista pt actiuni de intoxicare, dezinformare, atacuri coordonate impotriva adevaratilor oponenti ai comunismului-destinatia Washington. ) Dupa 89 protectia principala la Buc a luit T a fost Magureanu, In perioada 90-96 au auvut loc 16 intilniri monitorizate intre T si M. Un alt sustinator crucial al lui t la Buc si la Wash in perioada 88-93 a fost seful statiei CIA la Buc, Harold Nicholson, arestat in 96 pt spionaj in favoarea sovieticilor.
  In ancheta seful statiei CIA din Buc a dezvalui intreaga retea rusa activand in Romania “Agentul Volodea” era seful retejei de infiltrare a diasporei si a altor activitati in SUA.
  Materialul a fost respins de Basescu fara nici o explicatie.
  Va doresc succes. Deasemenea va asigur ca marea majoritate a celor care lucreaza in serviciului nostru, apreciaza efortul dumneavoastra.
  G.J.- Serviciul Roman de Informatii.
  Robert Horvath Deva ziarist SUA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/
  PS CITITI PE BLOGUL MEU SERIALUL DE 12 ARTICOLE- DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU TISMANEANU.

  • emigrantul Says:

   Citat din asa zisa scrisoare primita de la SRI de Robert Horvath:
   Domnule Horvath
   Nimeni din cadrul serviciilor romanesti contesta faptul ca Vladimir Tismaneanu este un spion al strain infiltrat in Romania.

   G.J.- Serviciul Roman de Informatii.

   D-le Horvath, nu va mai trimiteti singur scrisori deoarece erorile, generate de vorbitul prea mult in limbi straine, va dau de gol.
   Exprimari de genul “Nimeni contesta faptul” sunt valide in engleza, de ex., dar nonsensuri in romana. Nu puteati primi, de la SRI, un mesaj astfel redactat.

 4. dorucoarna Says:

  Un excelent “mix” consemnat in numai 5 puncte dar cu multe deschideri: cultura, social, istorie, adevar, politica, sport si romanism:

  SINCERE FELICITARI, Domnule PRESEDINTE!

 5. rhorvath Says:

  Domnule Emigrant.
  Eu nu pot confirma sau infirma originea unei scrisori anonime. Informatiile primite se apropie de cele cunoscute de mine. Tismaneanu este spion si a fost spion. Intradevar fraza de la inceput a fost scurtata. Daca sunteti interesat va trimit scrisoarea in intregime fara nici o corectare.
  E-mail meu este Kirostudio@yahoo.com

 6. SorinPLATON Says:

  Solutia finala… http://sorinplaton.wordpress.com/2010/03/30/sa-omoram-azi-sau-maine-toti-tziganii/ … ca sa nu mai ne pierdem prin detalii…

  SorinPLATON

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: