22 martie 2010


1.- In afara DECLARATIEI COLEGIUL NAŢIONAL al INSTITUTULUI REVOLUŢIEI ROMÂNE DIN DECEMBRIE 1989 prezentata in intregime (Jurnalul National ), marti 23 martie Jurnalul National publica textul unei Scrisori Deschise adresata domnului Vladimir Tismaneanu de Directorul Institutului, domnul Claudiu Iordache – figura centrala a Revolutiei de la Timisoara.

Prezint pe blog si acest text, foarte bine scris de autor, pentru informarea celor interesati:

CLAUDIU IORDACHE VS VLADIMIR TISMĂNEANU

“În folosul cui vreţi să lichidaţi Institutul Revoluţiei?”
23/03/2010

Claudiu Iordache, directorul general al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD), i-a trimis o scrisoare lui Vladimir Tismăneanu, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în care îl acuză că doreşte “să acapareze” IRRD, executând “pur şi simplu o comandă imundă”. Redăm conţinutul integral al scrisorii.

“Scrisoare adresată domnului Volodea Tismăneanu,
Urmăresc cu tristă curiozitate aventura dumneavoastră prin istoria recentă a României! Bărbat cu o robustă cultură comunistă, aţi avut posibilitatea pe care v-a oferit-o victoria Revoluţiei Române să vă convertiţi surprinzător la o dreaptă abuzivă şi necruţătoare. Cu ocazia discuţiilor pe care le-am purtat împreună în anul ’90 nu mi-aţi făcut impresia aceasta.

Păreaţi avid să aflaţi date noi despre desfăşurarea Revoluţiei şi interesul dv. m-a bucurat. Nu aveam cum să anticipez că, 20 de ani mai târziu, aveaţi să deveniţi Marele Inchizitor al “evenimentelor” din decembrie!

Ce nu vă place la această Revoluţie? Că n-aţi participat în nici un fel la succesul ei? Vă mistuie remuşcările? Regretaţi că nu v-au izbit pe dumneavoastră gloanţele dictaturii? Regretaţi că nu vă puteţi bucura că aţi scăpat cu viaţă în zilele lui Decembrie? Nu vi se pare că aţi avut noroc că n-aţi făcut parte din lotul de români împuşcaţi în spitale la Timişoara şi arşi în crematoriu la Bucureşti?

Ori astăzi nu vă mai împăcaţi cu insignifianţa dumneavoastră? Eu o trec cu vederea. Oamenii sunt ceea ce fac. În Revoluţia Română, împreună cu camarazii mei, mi-am făcut datoria. Am apărat libertatea unui popor orfan de drepturi. Dumneavoastră, în schimb, aţi beneficiat din plin de aceste drepturi. Într-o discuţie cu fostul ministru de Externe, Ştefan Andrei, acesta mi-a spus: “Accept ca dumneavoastră să ne condamnaţi, dar un Tismăneanu în nici un caz! A fost un favorit al Elenei!”. Merită să continuaţi dumneavoastră această discuţie cu dl Ştefan Andrei. Dar, până una-alta, constat că trofeul Revoluţiei vă tentează până la orbirea bunului-simţ!

Pretindeţi, după ce l-aţi eliminat pe Marius Oprea cu mijloace strict bolşevice, să acaparaţi şi Institutul Revoluţiei Române. Cu ce drept? Cu ce temei? Până la înfiinţarea IRRD (anul 2004), nici un institut de Istorie recentă nu a dedicat studiul său faptelor Revoluţiei. IRRD a apărut pe un teren virgin şi în condiţii dificile, cu un buget restrâns, într-o ţară ocupată de forţele trecutului (ce pretind tot mai agresiv că în Decembrie 1989 nu a avut loc o Revoluţie, ci o Lovitură de Stat – teza lui N. Ceauşescu), cercetarea sa istorică a reuşit să edifice Biblioteca Revoluţiei Române.

Au fost editate publicaţii şi cărţi puse în serviciul adevărului istoric. A fost scrisă o Istorie a Revoluţiei Române, istorie tradusă în engleză, franceză şi spaniolă şi oferită la capătul anului trecut ambasadorilor europeni acreditaţi la Bucureşti, au fost tipărite Istoria Revoluţiei în Banat, Istoria Revoluţiei la Bucureşti, Istoria Revoluţiei în Transilvania, Dicţionarul General al Revoluţiei Române, Cronologia Revoluţiei, volume de documente şi mărturii, Istoria CPUN, a fost editată revista Clio şi 25 de numere ale Caietelor Revoluţiei, au fost organizate simpozioane internaţionale la lucrările cărora au participat zeci de cercetători din Europa şi Statele Unite…

Dar mă opresc aici. Nu dumneavoastră trebuie să vă prezint un raport de activitate, ci opiniei publice! Astăzi, la peste 20 de ani de la Revoluţia noastră, dumneavoastră vă programaţi, pe terenul confiscat al fostului Institut de Investigare a Crimelor Comunismului, să deschideţi noi cercetări pe problematica Revoluţiei şi a mineriadelor.

Prea târziu, domnule Tismăneanu! Colegiul Naţional al IRRD este format din persoane care au avut un rol dominant în Revoluţie, la Timişoara, la Bucureşti, la Braşov, la Sibiu, la Cluj, la Arad. Ei, împreună cu istoricii Consiliului Ştiinţific, decid asupra cercetării IRRD. Ei cauţionează acurateţea studiilor sale. Spre dezamăgirea dumneavoastră, probabil, IRRD nu este “Institutul lui Iliescu”, Ion Iliescu fiind însă singurul dintre cei trei preşedinţi postdecembrişti care au sprijinit înfiinţarea lui! IRRD caută să salveze de asaltul forţelor restauraţiei securiste dovezile curajului şi abnegaţiei unui popor întreg.

Desigur, sunteţi om de ştiinţă şi vă interesează adevărul! Căutaţi-l, mai degrabă, în oglinda în care obişnuiţi să vă scăldaţi uneori conştiinţa.

Stimate domnule Tismăneanu, v-aş mai reaminti ceva! Aţi condus Comisia prezidenţială pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România. (Aţi avut chiar cinismul să vă condamnaţi tatăl, un comunist care a crezut în convingerile sale!) Cu ce efect? V-aţi pus, de fapt, în serviciul acelor forţe întunecate care au menţinut sub teroare România vreme de 45 de ani. Vă permiteţi astăzi să emiteţi judecăţi şi să daţi sentinţe morale? Dumneavoastră? Şi oamenii din coteria dv. cu trecut cel puţin obscur?

Nu dumneavoastră aţi fost membru fondator al Frontului Democratic Român, primul partid antitotalitar întemeiat în 20 decembrie 1989! Nu dumneavoastră aţi fost membru fondator al Societăţii Timişoara! Nu dumneavoastră aţi propus Parlamentului anilor ’90 Moţiunea privind accesul la Dosarele de Securitate a celor din puterea legislativă, executivă şi judecătorească! Nu dumneavoastră aţi publicat cu orice risc, în decembrie anul trecut, cartea Securitatea – confiscarea unei naţiuni. Nu dumneavoastră aţi trăit ani în şir ca prizonier de conştiinţă în propria lui ţară, pentru vina de a nu fi lăsat să fie uitate crimele din Decembrie!

În calitatea pe care o am, de director al IRRD, pot ieşi în întâmpinarea unor bune intenţii, dacă le aveţi. Dar mă tem că pur şi simplu executaţi o comandă imundă! Istoria recentă nu poate fi anexată. Şi nu vom accepta să fie confiscată! Ameninţările dumneavoastră nu ne tulbură! Nu mai aveţi ce cerceta acolo unde aţi ajuns cu o întârziere de 20 de ani! În folosul cui vreţi să lichidaţi Institutul Revoluţiei?

Am convingerea că deja cunosc răspunsul. Generaţia mea trebuie să afle adevărul, şi nu mistificarea lui fabricată sub egida dumneavoastră. În sfârşit, dacă vă prieşte dialogul, vă invit la o televiziune naţională la o oră de vârf!
O întâlnire la care eu voi aduce o bibliotecă. Dumneavoastră, în schimb?

Închei prin a folosi o expresie dragă anilor totalitarismului pe care îl cunoaşteţi mai bine decât mine: “Jos labele de pe Revoluţia Română!”. Revoluţia n-a fost a dumneavoastră şi a patronilor şi colaboraţioniştilor din jurul dumneavoastră, ci a celor care au pătimit pentru ea! Nu o revoluţie a imposturii şi a renegaţilor, ci a morţilor şi viilor ei! Şi să nu uitaţi o observaţie a disidentului rus Vladimir Bukovski: “Vechii noştri duşmani sunt încă la putere şi ei controlează totul!”. Ei controlează totul! Ei, cei care vă controlează şi pe dumneavoastră, biografia, abjurările şi remuşcările dumneavoastră!”

2.- Faptul ca am luat atitudine privind dezinformarea care aparuse in Evenimentul Zilei privind statutul domnului Catalin Voicu la Cotroceni si delimitandu-ma de spiritul unor declaratii ale sale, nu inseamna ca aprob actiunea diversionista a unora care procedează de o manieră incorectă, nedemocratică (cu metode securiste) utilizand “probe” care ar putea fi folosite in justitie.

Cei ce vehiculeaza asemenea “instrumente” o fac NU pentru solutionarea unor fapte penale (aceasta e treaba justitiei) ci pentru a “administra probe” impotriva unor adversari (indiferent de mijloacele folosite).  Victor a sesizat corect acest lucru.

3.- Duminica s-a desfasurat turul II al alegerilor regionale din Franta.

Stanga Unita a obtinut un succes zdrobitor castigand conducerea regiunilor, cu o singura exceptie – Alsacia. A fost o puternica infrangere a dreptei si a lui Sarkozy. M-am bucurat pentru ca la Paris, in discutia de la Seminarul organizat de Partidul Socialist Francez, in care ne puneam intrebarea:”Ce se intampla cu stanga Europeana ?” – Lionel Jospin mi-a spus ca ei spera sa castige alegerile regionale. Insa, probabil, nici socialistii francezi nu se asteptau la o victorie atat de zdrobitoare.

Regretabil, presa din Romania nu a crezut de cuviinta sa relateze acest eveniment. Media noastra este ocupata cu alte teme. Se lasa antrenata in tot felul de „figuri impuse”!!!

4.- O veste trista, incredibila – a incetat din viata jurnalistul Mile Cărpenişan. A fost unul dintre cei mai talentati reporteri de televiziune. A plecat dintre noi la numai 34 de ani dupa o activitate de zece ani de „reporter de front” transmiţând cu profesionalism informaţii din cele mai periculoase zone.

Am aflat cu mult regret aceasta stire. Ma impresionase suferinta sa (mentionata si de relatarea  Sibillei cu un apel puternic de ajutor cu donare de sange, asa cum facuse si Mile cu putin timp in urma pentru un alt tanar ). Din pacate, Mile a fost invins !

Sincere condoleante familiei indoliate, prietenilor si colegilor!

Advertisements

16 Responses to “22 martie 2010”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Muşcătoare ironia cu “jos labele de pe…”
  Interesantă evocarea lui Ştefan Andrei… şi a afirmaţiilor acestuia despre Volo.
  Mulţumim pentru document!

 2. Victor Says:

  Si totusi in ce tara traim??? Claudiu Iordache un simbol al Revolutiei romane, un om care si-a riscat viata pentru libertatea romanilor este fortat de imprejurari adica de nemerniciile basesciene sa apeleze la o scrisoare deschisa pentru a i se adresa unui ticalos ce scria ca “trebuie distrus capitalismul”, o lichea care ridica ode regimului criminal Ceausescu, un neom care si-a condamnat pana si tatal.

 3. popalumi Says:

  Va rog sa-mi explicati, d-le presedinte, legatura dintre urmatoarele afirmatii:
  A. Severin: Plutocratia a fost ajutata de guvernele socialiste conduse de G. Brown si Zapatero.
  Socialistii francezi spun ca trebuie spart zidul banilor.

 4. danielvinca Says:

  de ce politicienii vorbesc frumos despre jurnalisti doar dupa ce ultimii mor? e o intrebare retorica…

 5. rhorvath Says:

  INFILTRAREA LUI VLADIMIR TISMANEANU LA EUROPA LIBERA.
  ESTE ANUL I98I ANUL IN CARE CEAUSESCU ATACA FRONTAL EUROPA LIBERA. “Marele arhitect”, numele de cod al lui Nicolae Ceausescu, ordona lichidarea ziaristilor si colaboratorilor de la Europa Libera. 700 de ofiteri de securitate primesc misiunea sa aduca la tacere vocile cele mai critice la adresa regimului. Mor, unul dupa altul, in cativa ani, patru directori ai postului: Petru Bunescu, Noel Bernard, Radu Gorun si Vlad Georgescu. Ziaristii Cornel Chiriac si Emil Georgescu sunt injunghiati. Carlos Sacalul este unul dintre cei mai cunoscuti teroristi, aproximativ 20 de persoane pierzându-si viata în atentatele organizate de el în perioada 1973-1984 în mai multe tari.Printre actiunile lui Carlos, se numara si atentatul cu bomba, din 28 februarie 1981, de la postul de radio „Europa Libera“ din Munchen, la comanda lui Nicolae Ceausescu,
  Pe langa bombe si asasinate se infiltraza Europa Libera.
  O fisa a Se­cu­ri­tatii, spune ca Vladimir a plecat din Romania in noiembrie 1981 cu ajutorul UM 0617, Directia a II-a a Securitatii, Con­tra­spionaj economic. Este absolut evident ca acesta a ofiter sub acoperire in momentul plecarii.
  Ajuns cu mama sa în Franţa vorbeşte la Europa Libera împotriva dictatorului Ceauşescu şi a familiei sale. În curând acţiunea de înfiltrare intră pe linia moartă. Cererea sa de azil politic în Franta este respinsă ca şi cea de intrare în SUA . Intrând în filajul serviciului francez şi a celui american agentul Volodea se ascunde sau călătoreşte în vestul european cu un pasaport romanesc pe care scria Republica Socialista Romania, timp de 4 ani. In tot acest timp viza ai este reinoita cu regularitate timp in toata aceasta perioada. Cu alte cuvinte pentru ceilalti colaborarea la Europa Libera insemna crima si inalta tradare dar pentru Tismaneanu insemna prelungirea vizei “pentru eternitate “. Oare cat timp societatea romaneasca va accepta la varful statului un sobolan rosu , un spion cu nume sovietic adevarat Vladymir Tismanetky ?
  Robert Horvath Deva ziarist SUA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 6. emigrantul Says:

  Intr-un stat capitalist, stinga este nimic altceva decit o dreapta mascata

  Stinga franceza este tot la fel de stinga in comparatie cu dreapta lui Sarkozy cum este PSD-ul fata de PDL, adica nu exista nici o diferenta de pozitie intre ele.
  Alternanta la putere a asa zisei stingi cu dreapta are acelasi rol pentru economia unui stat ca domniile fanariote. Vine dreapta la putere, jefuieste cit poate si cit mai rapid deoarece nu stie ce se va intimpla peste citiva ani, apoi vine stinga, care nu este altceva decit o dreapta mascata, jefuieste si ea, iarasi apare dreapta si tot asa.

  Citat Ion Iliescu:
  Duminica s-a desfasurat turul II al alegerilor regionale din Franta.
  Stanga Unita a obtinut un succes zdrobitor castigand conducerea regiunilor, cu o singura exceptie – Alsacia. A fost o puternica infrangere a dreptei si a lui Sarkozy.

 7. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte Ion Iliescu,
  Nu vi-am spus niciodată, pentru că Mile, aşa cum ştim cu toţii era tare discret… ştiţi cum vă numea ? * Iliescu, dragul de el, mi-e ca un deda pentru suflet… * ( deda=bunic ), aşa vă stima şi vă respecta, tare v-a preţuit, Mile al nostru.
  Şi, mereu spunea * inima mea, ticăie-n stânga, vezi, uneori nu ticăie cum trebuie, ca şi… stânga, norocul lor că mai e dragul de Iliescu…*
  Vreau sa fiu om de zapada…
  …sa nu fiu deloc complicat. Sa ma poata face si desface oricine din trei bulgari rostogoliti. Sa am curul mare pieptul potrivit si capul ca o bila. Sa ma multumesc cu o oala pe post de palarie, un morcov sa-mi fie nas si doua bucatele de carbune ce odata au fost jeratec sa imi stea pe post de ochi. As vrea sa fiu un om de zapada. As vrea sa se bucure toti copiii in jurul meu, sa starnesc zambetele bunicilor lor si parintilor ce odata au fost copii. As vrea sa fiu un om de zapada pentru ca traiesc intr-o tara plina de ura fata de orice mai putin fata de oamenii de zapada. Nu mai vreau sa fiu din carne si oase pentru ca alea se strica cu timpul. Mai mult sunt atacate mereu si urate gratuit pentru ca asa e cica “firesc” in tara asta cenusie. E tara in care e bine sa fiu om de zapada. Atunci cu siguranta voi vedea multe zambete si sunt convins ca nu ma va deranja nimeni. Pai ce nu aveti dovada? Cine s-a preocupat vreodata serios sa curete zapada? Nimeni. Asa ca eu voi putea sa raman linistit si sa nu provoc griji prin simpla’mi existenta pana la primavara. Cine s-ar ingrijora pentru un biet om de zapada? …. iar apoi cand vine primavara as vrea sa ma topesc si sa devin apa. Sa se scalde toti copiii in ea si sa se bucure sa se balaceasca si bunicii si da si parintii ce odata au fost si ei copii….
  MILE, MILE CĂRPENIŞAN
  Vă mulţumesc, d-le Preşedinte, pentru frumoasele şi sincerele rânduri, MILE MERITĂ !
  Sorin Grindeanu (viceprimarului Timisoarei), a anuntat ca a depus un proiect de hotarare privind conferirea titlului de Cetatean de Onoare al Timisoarei, post mortem, pentru Mile Carpenisan…
  Dumnezeu să-l hodinească pe Mile al nostru !
  RESPECT, MILE !!!
  stimă,
  Sibilla

 8. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte,
  Joi, 18 martie s-a stins din viaţă tati Borgo, profesorul Ioan Borgovan. Azi am primit vestea, pe mail, mi-a scris sotia sa… :(
  Dumnezeu să-l hodinească !

 9. emigrantul Says:

  Martorii vorbesc

  George Marinescu, prezentator de stiri la TVR in perioada 1969-1990, spune intr-un interviu dat ziarului “Adevarul” ca nu a fost deloc surprins de aparitia lui Ion Iliescu la televiziune pe 22 Dec. 1989 deoarece fusese intoxicat in lunile premergatoare “Revolutiei” de catre postul Europa Libera cu stirea potrivit careia acesta era singura solutie pentru functia de presedinte al Romaniei.

  “Adevarul”: Ce era în mintea dumneavoastră când l-aţi văzut pe Ion Iliescu intrând în direct la Televiziunea Română în după-amiaza de 22 decembrie?
  George Marinescu: Europa Liberă a trâmbiţat luni de zile că singurul înlocuitor pentru Ceauşescu este Ion Iliescu. Deci nu era o noutate. Occidentul ne îndoctrinase, ne manipulase, ca să zic aşa, cu o astfel de ştire.

  Sursa: http://www.adevarul.ro/actualitate/sfarsitul_ceausestilor/George_Marinescu-_-Da-am_manipulat_0_230377551.html
  Ziarul Adevarul, Marţi 23 Martie 2010, autorii articolului: Cristian Delcea, Mihai Voinea.

  • Mihnea Georgescu Says:

   Foarte interesante informații, mulțumesc pentru link! Totuși, este bine că a fost Ion Iliescu și nu altul… Președintele a fost un factor de Echilibru în acele vremuri tulburi. Ai fi preferat să fie vreun reacționar în locul Domniei Sale, vreun legionar?

 10. EPISTOLEpentruZEUS Says:

  stanga va incepe sa (re)castige teren in europa.
  noi ne ocupam cu faramitari (vezi UNPR). asa-zisa dreapta isi intareste pozitia in mod artificial bagand strambe intre cei din stanga, face racolari, profita de lipsa de unitate si lupta pentru ciolan cand ar trebui sa fie mai uniti ca niciodata. fug ca potarnichiile dupa un os de ros si se declara independenti.

 11. EPISTOLEpentruZEUS Says:

  sa plece cati or pleca, dar sa se separe bobul de neghina…

  desi cu reale sanse de a curata partidele din opozitie de ciurucuri, asta nu este de neglijat. cumparati, santajati, amenintati sau ademeniti, oamenii astia va taie aripile oricarei initiative in parlament. cu cat devin mai multi, cu atat mai aproape este o schimbare oportunista a constitutiei si mai departe sansa de a mai scapa prea curand de sobolanii portocalii.

 12. EPISTOLEpentruZEUS Says:

  si, mai nou, iar vedem valul de atacuri mediatice care iau fata maselor.
  nu ma indoiesc ca exista mafie si se fac manevre la nivel inalt in politica romaneasca. in toate partidele!
  nici nu ma intereseaza daca voicu este sau nu vinovat. putea sa fie el sau oricine altcineva, din orice partid. si sunt si pe la altii oameni la fel ca voicu. si fac acelasi lucru. dar ei stiu ca SCANDALUL il va condamna public si pe el si PSDul chiar daca PROBELE nu vor tine niciodata in instanta.

 13. EPISTOLEpentruZEUS Says:

  si nu ma pot opri sa nu fac legatura intre cazul Voicu si noul tra-dependent Diaconescu, proaspat instalat intr-o functie onorifica la un partid fara morala si fara istorie.
  http://epistolepentruzeus.wordpress.com/2010/03/23/cazul-catalin-voicu-cazul-cristian-diaconescu-legaturi-sau-corelatii/

 14. De ce nu va avea succes partidul inDEPENDENTILOR « Hai ca se poate! Says:

  […] Culoar ocupat. – Culoarul de stanga este  ocupat de PSD. […]

 15. rhorvath Says:

  Domnule Presedinte
  Va rog sa publicati pe blogul dumneavoastra acest mesaj. Va cer ajutorul in desconspirarea mafiei de arme romanesti. Cu respect RH

  DESCONSPIRAREA MAFIEI DE ARME ROMANESTI !          
  COMPANIA LUI BASESESCU – DEGERATU INVINUITA DE SPARGEREA EMBARGOULUI CU SUDANUL. ZIARISTUL ROBERT HORVATH ATENTIONEAZA DEPARTAMENTUL DE STAT SI PENTAGONUL !
  MIC & Associates va asista companile americane in vanzarea echipamentului pentru avioanele de tip F-16 pe care Romania le va achizitiona in vederea modernizarii fortei sale aviatice in calitate de membru NATO.
  DESCHIDETI:
  http://www.mic-associates.com/

  PENALTY NOTICE
  Dear Mr. Minovici:
  A Prepenalty Notice (”Notice”) , copy enclosed, was issued by the
Office of Foreign Assets Control (”OFAC”) to MIC & Associates (“Company”) for
prohibited transactions relating to Sudan,
in violation of §§ 538.206 and 538.210 of the Sudanese Sanctions Regulations, 31 C.F.R.
Part 538 (the “Regulations”). The Notice proposed a penalty in the amount of $110,000 and advised Company of the right to
make a written presentation to OFAC setting forth reasons why a penalty should not be imposed,
or if imposed, why it should be less than that proposed. Such written response was required to
be made within thirty (30) days of the mailing of the Notice.
  Adam Szubin
Director
Office of Foreign Assets Control
  LA CONDUCEREA MIC

  Gen. Constantin Degeratu
  Managing Director and CEO pentru Aparare si Securitate Nationala

  Constantin Degeratu, General de Armata (General, cu patru stele) Rez., si-a incheiat activitatea de Consilier de Stat la Departamentul Securitatii Nationale din cadrul Administratiei Prezidentiale in data de 31 decembrie 2009.
  Genelalul Degeratu supravegheaza, administra si implementa toate aspectele legate de munca in Aparare si Securitate Nationala de la MIC & Associates pentru Europa Est-Centrala si alte zone, in special pentru proiectele din Statele Unite.

  ZILELE MAFIEI ROMANE DE ARME BASESCU IN SUA SUNT NUMARATE !

  Robert Horvath Deva ziarist SUA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: