MERITA CITIT !


“Jurnalul National” – editia de luni, 22 martie a.c. publica sub semnatura jurnalistei Gabriela Antoniu articolul “Atac la contrarevolutia “epigonilor” ceausisti.” – un material de tinuta si argumentatie relevanta:

Colegiul Naţional al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD) a dat publicităţii un comunicat în care condamnă campania “nedemnă, concertată, îndreptată spre negarea şi discreditarea Revoluţiei Române”.

“Întreaga campanie este susţinută de oameni fără autoritate morală, care nu au cutezat să se afirme în vreun fel împotriva dictaturii, nu s-au remarcat prin nimic în zilele şi nopţile fierbinţi ale lui decembrie 1989 – dar au  devenit combatanţi «anticomunişti» – post-factum, când a dispărut obiectul muncii! Se vehiculează tot felul de scenarii, supoziţii, neadevăruri şi fapte inexacte pentru a acredita idei false despre Revoluţia Română din decembrie 1989.

Se reiau fără jenă aprecierile lui Ceauşescu, atunci când au izbucnit mişcarea protestatară şi revolta populară de la Timişoara, cât şi din zilele de 21 şi 22 decembrie şi de la procesul de la Târgovişte! Epigonii lui de azi nu fac decât să repete aceste aprecieri: nu a fost Revoluţie, ci lovitură de stat; nu a fost o mişcare spontană a populaţiei, ci acţiunea unor agenţi ai serviciilor străine de spionaj, ca şi cum serviciile de spionaj ar fi capabile să declanşeze asemenea acţiuni ample ale populaţiei – dacă nu ar exista motive reale de revoltă populară.

Despre diversiunea armată declanşată în seara zilei de 22 decembrie, după fuga lui Ceauşescu, se încearcă acreditarea ideii că ar fi fost pusă la cale de cei care s-au reunit, în cursul nopţii, în cadrul CFSN, pentru a constitui noile structuri ale puterii de stat, deşi faptele vorbesc că (ea) a vizat tocmai împiedicarea formării acestor noi structuri, primele atacuri pornind tocmai acolo unde se  constituiau acestea: în sediul CC al PCR, în Televiziune, la MApN, extinzându-se, apoi, şi asupra altor centre din ţară.

Cu 20 de ani în urmă, au murit 1.104 oameni.

Epigonii lui Ceauşescu nu respectă nimic: nici sacrifi­ciul, nici suferinţa, nici pierderile de vieţi omeneşti, nici meritul celor care au luptat împotriva represiunii”, se arată în comunicat, care aminteşte totodată că în decembrie 2009 şeful statului şi premierul au lipsit de la ceremoniile de comemorare a victimelor Revoluţiei, iar preşedintele României, întors de la manifestările prilejuite de căderea Zidului Berlinului, “a păstrat tăcerea asupra celor petrecute în România acelui an crucial”.

În final, Colegiul Naţional al IRRD solicită Parlamentului României “să nu se lase derutat de încercările celor care-şi propun să înlocuiască un institut al Revoluţiei Române cu un institut al contrarevoluţiei române” şi anunţă că anul acesta vor fi organizate întâlniri şi dezbateri publice asupra principalelor evenimente ale anului 1990.

DECLARAŢIA DE PRESĂ

A COLEGIULUI NAŢIONAL AL INSTITUTULUI REVOLUŢIEI ROMÂNE

DIN DECEMBRIE 1989

La 20 de ani de la Victoria Revoluţiei Române, care a dus la răsturnarea lui Ceauşescu şi a regimului comunist, la câştigarea libertăţii, la trecerea spre democraţie, pluralism politic şi stat de drept – asistăm cu consternare la o campanie concertată, îndreptată spre negarea şi discreditarea Revoluţiei Române, spre compromiterea celor ce şi-au asumat atunci atât riscuri majore, cât şii răspunderi dificile.

Întreaga campanie este susţinută de oameni fără autoritate morală, care nu au cutezat să se afirme în vreun fel împotriva dictaturii, nu s-au remarcat prin nimic în zilele şi nopţile fierbinţi ale lui decembrie 1989 – dar au devenit combatanţi “anticomunişti” – post-factum, când a dispărut obiectul muncii! Se vehiculează tot felul de scenarii, supoziţii, neadevăruri şi fapte inexacte pentru a acredita idei false despre Revoluţia Română din decembrie 1989. Se reiau fără jenă aprecierile lui Ceauşescu, atunci când a izbucnit mişcarea protestatară şi revolta populară de la Timişoara, cât şi din zilele de 21 şi 22 decembrie şi de la procesul de la Târgovişte! Epigonii lui de azi nu fac decât să repete aceste aprecieri: nu a fost Revoluţie, ci lovitură de stat; nu a fost o mişcare spontană a populaţiei, ci acţiunea unor agenţi ai serviciilor străine de spionaj, ca şi cum serviciile de spionaj ar fi capabile să declanşeze asemenea acţiuni ample ale populaţiei – dacă nu ar exista motive reale de revoltă populară.

Despre diversiunea armată declanşată în seara zilei de 22 decembrie, după fuga lui Ceauşescu, se încearcă acreditarea ideii că ar fi fost pusă la cale de cei care s-au reunit, în cursul nopţii, în cadrul C.F.S.N., pentru a constitui noile structuri ale puterii de stat, deşi faptele vorbesc că (ea) a vizat tocmai împiedicarea formării acestor noi structuri, primele atacuri pornind tocmai acolo unde se constituiau acestea: în sediul C.C. al P.C.R., în Televiziune, la M.Ap.N, extinzându-se, apoi, şi asupra altor centre din ţară.

Cu 20 de ani în urmă au murit 1.104 oameni.

Epigonii lui Ceauşescu nu respectă nimic: nici sacrificiul, nici suferinţa, nici pierderile de vieţi omeneşti, nici meritul celor care au luptat împotriva represiunii. Mai mult chiar, oficialităţile de la Bucureşti, în decembrie 2009, nu au onorat cu prezenţa lor ceremoniile de comemorare a victimelor Revoluţiei. Preşedintele Statului, prim-ministrul, au lipsit de la acestea. După ce, în noiembrie 2009, liderii Europei s-au adunat la Berlin pentru a aniversa căderea acestei ultime frontiere între Europa de Vest şi Europa de Est, preşedintele României, revenind la Bucureşti, a păstrat tăcerea asupra celor petrecute în România acelui an crucial.

Aniversarea Revoluţiei Române a devenit, astfel, un prilej de tristă rememorare, dar şi de incitare la revanşă a fostului regim, fără Ceauşescu.

Colegiul Naţional al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 dezavuează această campanie nedemnă, care ne dezonorează ca naţiune!

În decembrie 1989 generaţia noastră a luptat în stradă pentru libertatea tuturor românilor. Această luptă nu a fost “inspirată” nici din afară, nici din interior. Ea a fost opera poporului român, care a înlăturat dictatura şi a deschis calea libertăţii.

Urmare Revolutiei din Decembrie s-a putut trece la reorganizarea societăţii româneşti pe baze democratice, în spiritul Programului enunţat în Comunicatul către ţară al C.F.S.N. – pluralism politic, organizarea primelor alegeri libere, elaborarea noii Constituţii, pregătirea României pentru a fi admisă în Uniunea Europeană şi NATO.

Multe probleme ale trecutului au rămas neclarificate şi necesită studii şi analize aprofundate. Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989, organizat prin Lege în anul 2004, studiază concomitent premisele, faptele Revoluţiei şi evoluţia post-decembristă a României. Există astăzi o Bibliotecă ce cuprinde studii, publicaţii, cărţi privind Revoluţia Română, elaborate sub egida I.R.R.D., fond de carte ce a fost oferit principalelor biblioteci naţionale.

Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (I.R.R.D) asigură cercetarea nepărtinitoare a trecutului decembrist, apărând memoria publică de intervenţiile manipulatorii ale celor care vor să deformeze realităţile privind Revoluţia Română, să-i minimalizeze realitatea şi să-i deformeze sensul.

Colegiul Naţional al I.R.R.D. şi Consiliul său ştiinţific vor organiza, pe parcursul anului 2010, întâlniri şi dezbateri publice asupra principalelor evenimente ale anului 1990. La aceste întâlniri vor fi invitaţi şi cei care au opinii diferite asupra evenimentelor analizate.

Colegiul Naţional solicită Parlamentului României, Senatului României, să nu se lase derutat de încercările celor care-şi propun să înlocuiască un institut al Revoluţiei Române cu un institut al contra-revoluţiei române.

Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 va face public un raport de activitate al ultimilor cinci ani, precum şi programul de cercetare pentru anii următori.

Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 este un institut împotriva uitării, un institut al memoriei naţionale, şi munca sa este dedicată cunoaşterii faptelor unei Revoluţii naţionale învingătoare, singura de altfel din Europa de Est care s-a născut din revolta spontană a populaţiei şi a fost, din păcate, înfăptuită cu jertfe.

COLEGIUL NAŢIONAL al

INSTITUTULUI REVOLUŢIEI ROMÂNE

DIN DECEMBRIE 1989

Advertisements

6 Responses to “MERITA CITIT !”

 1. crusho Says:

  http://www.soim.ro/story.php?title=ion-iliescu-merita-citit-

 2. rhorvath Says:

  SOBOLANUL ROSU VLADIMIR TISMANEANU VREA SA MAI RONTAE SI INGHITA DOUA INSTITUTE !
  SEMNAL S.O.S CATRE BLOGUL ROMANESC!
  Vladimir Tismaneanu isi continua planul de monopolizare a anticomunismului, sub aparenta interesului stiintific. El marturiseste azi in Evz ca vrea unificarea tuturor institutelor care se ocupa de comunism si revolutie. Evident, sub controlul sau si ai oamenilor sai. Dar isi fixeaza tinta pe Institutul Revolutiei, fondat de Ion Iliescu . Asa trece in plan secund principalul scop al miscarii: acela de a inghiti si Institutul National pentru Studiul Totalitarismului, condus de Radu Ciuceanu. Nu putea sa sara direct la gitul unui fost detinut politic.
  Daca planul lui Tismaneanu izbuteste, acesta isi va impune propria viziune asupra comunismului, fara sa mai poata fi contestat, cel putin la nivel institutional, de nimeni. (BLOG CLAUDIU TARZIU)
  TINAD SEAMA DE FAPTUL CA AUTORITATILE ROMANESTI NU SUNT INTERESATE DE “BIOGRAFIA” AGENTULUI VOLODYA, AM CERUT DESCHIDEREA UNEI ANCHETE DE CATRE INSTITUTILE INVESTIGATIVE AMERICANE. DEASEMENEA AM CERUT SERVICIULUI DE EMIGRATIE DEPORTAREA LUI V.TISMANEANU PENTRU INTRAREA PRIN FRAUDA IN SUA.
  Cititi pe blogul meu serialul de 12 articole intitulat ” DESCONSPIRAREA AGENTULUI VLADYMIR TISMANETKY ”

  Robert Horvath DEVA cineast SUA.

  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 3. dorucoarna Says:

  Epigonii ceausisti ataca Revolutia Romana fara nicio remuscare deoarece nu au investit nimic in ea: nici riscuri, nici sange, nici sacrificii, nici idei, nici competenta, nici emotii de uzura, deci le este usor sa distruga ceva care mai tarziu le-a adus totusi foloase fara nicio investitie.

  Politica lor ar trebui combata prezentul bulversant si viitorul intunecos si nu facerea istoriei moderne a Romaniei, aici asteptam raspunsuri de la ei, pentru ce a fost nu ne trebuie raspunsurile lor, noi am fost acolo si stim bine totul. Napoleon, luat singur, era mult mai competent decat sunt toti istoricii napoleonieni luati la un loc.
  A scrie carti e una, a fi eroul cartii este altceva!

 4. Mihnea Georgescu Says:

  Un articol foarte bun din Jurnalul Naţional, descoperit tot graţie trimiterii dumneavoastră este acela, semnat Adrian Păunescu, despre distinsul Diplomat şi Ministru de Externe ŞTEFAN ANDREI, care a împlinit 79 de ani. Îi urăm şi noi LA MULŢI ANI, pe această cale!

 5. Victor Says:

  Este un atac pregatit de Basescu si de securistii lui inca imediat dupa alegeri. Principalii piloni ai opozitiei trebuie discreditati si cum stim ca mintea marinarului nu are limite cand este vorba despre ticalosii, noua varianta de atac impotriva lui Ion Iliescu este aceea de a discredita Revolutia stiut fiind de Basescu faptul ca Presedintele Iliescu este intim legat de acest act major al Romaniei. Cu alte cuvinte, Basescu demonstreaza ceea ce eu stiam de mult: in lupta cu adversarii politici este capabil de absolut orice ticalosie inclusiv aceea de a ne fura noua romanilor bruma de mandrie care ne-a mai ramas. Poate se gandeste precum Ceausescu ca de acum incolo sa ne mandrim cu el, nu cu Revolutia…

 6. Victor Says:

  Intre Basescu si Ceausescu exista foarte multe asemanari. Amintiti-va de cizmar care se credea ctitorul Romaniei moderne. Astazi, arc peste timp, un presedinte a carui cultura este limitata la cunostinte despre marci de wiskey se crede initiator al modernizarii statului roman…:) Modernizarea statului, poate ii spune vreun lingau si marinarului, este un proces continuu in democratie si mai ales in uniunea din care facem parte. Ca vrea sau nu vrea marinarul aceasta se intampla si va continua. Nu este un proces pe care l-a inventat si cu atat mai putin unul pe care si-l poate asuma.

  La fel ca Ceausescu, bautorul de wiskey vorbeste in numele romanilor. “Vointa romanilor trebuie respectata” spune proprietarul casei pe care si-a dat-o singur in calitate de primar, atunci cand vine vorba despre pseudoreferendumul organizat concomitent cu ultimele alegeri pentru Cotroceni. Dintre cca 60 de procente care s-au exprimat a existat intr-adevar o majoritate manipulata si neinformata conform regulilor referendumului ce s-a pronuntat intr-un anume fel. O socoteala simpla arata ca vorbim despre cca 5 milioane de romani care au raspuns dupa placul lui Basescu. Si astia sunt toti romanii??? Poti vorbi in numele romanilor cu atata nonsalanta mai ales atunci cand in tara ai luat mai putine voturi decat adversarul? Iar voturile de afara ar fi fost atat de multe cate i-ar fi fost necesare. Daca in tara ar fi avut Geoana 500,000 peste, afara ar fi votat 580,000 pentru Basescu. Ca asa era modelul tepei pusa la cale. Si un astfel de om care in mod evident dupa alegeri il premiaza pe Baconski cu un scaun ministerial pentru servicii deosebite aduse de acesta in ziua alegerilor la Paris atunci cand ca ambasador al Romaniei a adus un numar important de voturi marinarului, un astfel de om vorbeste in numele romanilor???? 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: