CORECTURA

Referitor la “cazul Voicu”, sâmbătă, 20 Martie 2010 jurnalistul Florin Ciornei afirma intr-un articol publicat in Ev.Zilei : “Aici (la Cotroceni) s-a lipit de preşedintele Ion Iliescu, care i-a devenit protector”…

Am dezmintit aceasta stire total eronata.

Dupa o discutie cu jurnalistul, in Ev.Zilei de luni 22 martie a.c. acesta publica, precizarile pe care le-am facut :

DELIMITARE

Ion Iliescu: „N-am avut de-a face niciodată cu domnul Voicu”

Ion Iliescu susţine că nu l-a cunoscut pe Cătălin Voicu cât a lucrat la Cotroceni şi se declară „absolut surprins” de „înregistrările” apărute din dosarul DNA.

„Eu, personal, n-am avut nicio relaţie directă cu domnul Voicu cât a lucrat la Cotroceni. Nu-l cunoşteam, n-am avut niciodată de-a face cu el. Practic l-am văzut prima dată când a apărut candidat al PSD la Bacău şi m-a şi mirat acest lucru pentru că n-am înţeles ce legătură are cu partidul”, a declarat pentru EVZ preşedintele de onoare al PSD.

Fostul şef al statului spune că Voicu, deşi lucra la Cotroceni, nu era salariat al Administraţiei Prezidenţiale. „Niciodată nu a avut domnul Voicu o asemenea calitate de consilier prezidenţial la Cotroceni. E o informaţie falsă. Nu era, practic, salariat al Administraţiei Prezidenţiale, ci făcea parte din grupul de experţi detaşaţi de la alte instituţii care colaborau cu secretariatul CSAT, deci coordonaţi de domnul Talpeş”, precizează Ion Iliescu.

Fostul preşedinte al României se delimitează şi de avansarea acestuia în grad de general şi de decoraţiile acordate. „Ştiţi cum se făceau avansările? Propunerile de avansările se fac de către instituţiile respective de care aparţin. Preşedintele n-o să-i cheme pe fiecare la el şi să le vadă dosarul la fiecare. Asta e răspunderea instituţiilor care fac aceste promovări pe baza unor criterii”, spune Iliescu.

4 Responses to “CORECTURA”

 1. emigrantul Says:

  Catalin Voicu, nascut pe 21 Martie 1965 la Bucuresti, a avut o cariera postrevolutionara de invidiat, ajungind general si senator. Foarte putini oameni se pot mindri cu asemenea realizari. Deci, individul in cauza are capacitatea demonstrata de a-si duce la indeplinire planurile si nu este doar un simplu palavragiu laudaros care doar vorbeste si nu realizeaza nimic.

  Citat Ion Iliescu:
  “E o vorbă populară cu privire la fudulie. Tot ce spune omul ăsta reflectă nişte vicii de caracter: pălăvrăgeală, lăudăroşenie, fudulie. Este lăudăros şi guraliv. Spune şi promite multe, dar ce putea el să facă?!”
  Sursa: http://www.gandul.info/news/ce-cauta-nasul-la-cotroceni-presedintele-de-atunci-spune-ca-voicu-era-detasat-iliescu-pentru-gandul-voicu-e-un-laudaros-un-guraliv-si-un-fudul-5765271

 2. mariusmioc Says:

  Greşiţi domnule Iliescu. Gradul de general se acordă numai de către preşedintele României. Este responsabilitatea acestuia asupra persoanelor pe care le înaintează la acest grad. Preşedintele nu are deloc obligaţia de a accepta propunerile altor instituţii. Ţinînd seama că preşedintele este cel care hotărăşte în această problemă, el are şi răspunderea. Ideea de preşedinte-marionetă, care doar iscăleşte propunerile altora fără a purta o răspundere proprie nu apare în Constituţia României şi nici poporul român nu o doreşte.

 3. Victor Says:

  Marius, in cazul Catalin Voicu, dupa modelul Gabriel Oprea, ma astept ca in scurt timp acesta (Catalin Voicu) sa treaca in tabara asa zisilor independenti, sa mai primeasca cateva stelutze si intr-un final sa-l vad ministru de interne. Daca in cazul Oprea despre care insusi Basea afirma ca este unul dintre liderii asa zisei mafii pesediste, s-a putut, de ce in cazul astuilalt sa nu se poata? Important este sa-si faca treaba Basescu si mafia patronata de el, sa distraga atentia publica de la incapacitatea bocului de a guverna si totodata de la furaciunile pedeliste, pentru ca mai apoi, daca Voicu accepta sa-l serveasca pe marinar, sa puna putin dusul pe el si sa-l foloseasca precum sclav indatorat. Legat strict de “cazul Voicu”, nu prea inteleg care
  este tema discutiei. Catalin Voicu. O noua mizerie marca Basescu-DNA. Un “destept” care vorbeste vrute si nevrute….nu neg posibila lui implicare in actiuni situate in afara legii dar mizeria cu telefoanele este o uriasa manipulare.  O discutie telefonica, indiferent ce se afirma acolo, nu are nicio valoare juridica in afara faptelor. Nu exista fapta, la revedere. Aberatii putem spune oricare dintre noi, la telefon sau fata in fata. Problema este ca acum jigodiile basiste afirma: ai vazut ce facea Voicu si toti aia din pesede? Ce facea mai haiosilor Voicu? Ati stat voi dupa coada lui? Si iata cum o prostie, deocamdata, este folosita pentru a crea o imagine de partid mafiot pesedeului. Daca erau profesionisti si nu urmareau doar o lovitura de imagine, procurorii sau pedelistii din comisie (tot una pentru ca si unii si altii il servesc pe marinar) nu “scapau” discutiile “inteligentului” spre presa. 

 4. danielvinca Says:

  – iliescu zice nu stiu, era coordonat de Talpes
  – talpes zice si el ca habar nu are
  – hreneciuc: nu-l legati pe voicu de bacau, acum e senator de bucuresti
  – vanghelie : pana sa fie voicu senator de bucuresti a fost parlamentar de bacau….

  e posibil ca fiecare din cei de mai sus sa nu aiba nicio vina; atunci cine l-a creat pe voicu? raspundem “sistemul”, pt ca asta e raspunsul tipic cand vrem sa ascundem o mizerie sub o forma fara fond?
  daca e sa ramanem in zona asta, ar fi vorba de un “sistem psd” – ca de pe ogorul asta vor sa-l “recolteze” acum procurorii DNA…

  intrebare: garanteaza cineva ca nu mai sunt si alte “culturi” gen voicu si ca nu or mai fi si alte ogoare pe la alte partide?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: