PARIS

 

Particip la Paris la lucrarile Seminarului International „1990-2010: Sfârşitul blocului sovietic. 20 de ani după.Bilanţ şi perspective” ,organizat de Partidul Socialist Francez.

Printre participanti pot fi citati: Jean-Christophe Cambadélis, secretar international al Partidului Socialist Francez, Ion Iliescu, fostul Presedinte al Romaniei, Lionel Jospin, fost prim-secretar al Partidului Socialist Francez, fost prim-ministru; Alexandre Adler, istoric-jurnalist; Hubert Védrine, fost ministru de externe ;  Sigmar Gabriel, presedinte al Partidului Socialist German;  Adam Michnik – jurnalist Polonia; Michel Rocard, ex-prim-ministru al Franţei şi fost lider al Partidului Socialist Francez; Pierre Hassner , Director al Centrului pentru Studii Internationale si Cercetari Stiintifice – Paris, Franta.

In cursul lucrarilor din 5 martie 2010 am prezentat o Alocutiune, al carui text este publicat in PAGINI

35 Responses to “PARIS”

 1. rhorvath Says:

  PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU VA FACE O VIZITA OFICIALA IN JAPONIA IN PERIOADA 9-11 MARTIE. PROFITAND DE ACEASTA OCAZIE SOTIA MEA KIYOKO HORVATH , FOTOGRAF JAPONEZ, AI VA PREDA ACEASTA SCRISOARE. ROBERT HORVATH CINEAST SUA.
  DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU
  VA DAU O VESTE PROASTA- AGENTURA SECURITATII ROMANE DIN JAPONIA SA PRABUSIT !
  ( O SEARA SPECIFICA ROMANEASCA LA RESTAURANTUL” DARIE” DIN TOKIO. UN MICROFON SUB MASA ! )
  Totul a inceput a inceput pe GINZA la un restaurant al securitatii Romane in capitala Japonei. Fara sa stiu acest lucru ne-am deplasat acolo acum doua seri cu un grup de prieteni. Scopul a fost petrecerea intr-o atmosfera romaneasca si punerea la punct a unui tur al Transilvaniei, urmand sa anunt familia mea din Romania de aceasta intentie.
La un moment dat vorbindu-se despre Ceausecu un prieten ( un important sculptor japonez ), facand o gluma a intrebat daca nu avem sub masa plasat un microfon. Si intradevar spre stupefactia generala gluma a devenit realitate. Sub masa era intradevar un microfon, conform unei tradiiti vechii ce pare de neschimbat chiar de o revolutie.
Am devenit atenta analizand cu atentie fetele de la alte mese. Datorita meseriei de fotograf posed o memorie vizuala excelenta. Nu dupa mult timp la un bar unde ne-am dus cu tot grupul, am recunoscut un individ care fusese la ‘” DARIE ”
Simtind ca sunt urmarita ca la New York ( Studioul este tinut sub observatie neintrerupt, …..au fost doua spargeri cosecutive etc ) am anuntat discret politia. A doua o zi o alta persoana care ma urmarea a fost retIinuta de politie. Persoana “retinuta” ,un cetatean japonez a inceput sa vorbeasca. Se pare ca are multe de spus. Eu voi posta amanunte despre acest caz care incepe sa preocupe media japoneza pe http://devanewyork.blogspot.com/
Concluzia cazului se regaseste in titlul acestui comentariu. In decursul vizitei dumneavoastra voi face cunoscut mediei japoneze acest caz. Sa va fie rusine !
  KIYOKO HORVATH OSAKA JAPAN Date de contact personal http://www.devagallery.com/

  • emigrantul Says:

   Nu prea am inteles nimic din toata povestea asta.

   Deci:
   Cine este ROBERT HORVATH, cel care a scris mesajul de mai sus, un scurt CV daca se poate?
   Cine este KIYOKO HORVATH, tot la fel un CV?
   Ce treaba are KIYOKO HORVATH cu securitatea romana?
   Unde locuiesc sotii HORVATH, la New York?
   Ce cautau in Japonia?
   KIYOKO HORVATH cunoaste Limba Romana?
   Japonezul acela care o urmarea pe KIYOKO lucra pentru securitatea romana?
   De ce cred sotii KIYOKO si ROBERT ca sunt urmariti?

   Adica, puneti-ne in tema ca nu cunoastem detaliile cazului si povestea pare oarecum ilogica si hazlie. Parca cineva ar fi facut o gluma cu microfonul acela.

 2. theodora0303 Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/03/08/de-ce-ataca-ziarul-adevarul/

 3. amycommunications Says:

  Îi mulţumesc dlui Victor că a postat această ştire care mie personal îmi este foarte de ajutor chiar dacă nu ştiu cînd îmi voi face vreme să mă ocup de ea. Din alt pct. de vedere, fiindcă deja ziua de 8 martie este pe sfîrşite şi mie iarăşi nu mi s-a întîmplat să fiu cu cel pe care îl doresc fiindcă ştiu că este şi afacerist-şi politikian-şi jurist şi slab-vă reamintesc că, în urmă cu aprox. 2 luni, mi-am depus cererea de adeziune în partid. În sensul în care pînă acum am avut timp să ne cunoaştem cu toţi şi aţi văzut că ştiu să fac o diferenţiere între secretele de grup şi cele publice, mărturisesc că sunt extrem de necăjită din pricina misoginismului şi al copilăriilor acute care sălăşuiesc şi în acest partid. Astfel, de cîte ori postez ceva pe siteul dlor care îmi sunt şefi bărbaţi: dl I.Iliescu şi dl. A. Năstase, postarea mea nu se salvează automat şi-sau nici nu rămîne acolo nicidecum. Deoarece eu trebuie să fac parte oficial deja din P.S.D., îl rog pe dl. Adrian să îmi trimită un link către pagina exactă de pe siteul P.S.D. unde pot să mă înscriu fără greşeli sau innaceptări sau tinerisme..fără şovăieli. Şi d.a. să mi se trimită pe net şi doc. birocratic pe care să îl pot -dacă vreau-să îl ataşez pe blogul meu, astfel încît să nu mai existe nicio umbră de îndoială pt. nimeni că sunt politiciană înscrisă în partid, adică că dau şi că primesc instrucţiuni şi sunt chemată din cînd în cînd în Parlament, ca să comentez. Vă mulţumesc(Victor, fără porcărele şi tineri şi copii şi doamne tembeli, te rog)

 4. theodora0303 Says:

  In 6 februarie 2010 Revista 22 publica o asa zisa „informatie bomba” respectiv descoperirea unui “pretins mesaj cifrat” trimis de la Ambasada Republicii Populare Polone din Bucureşti către MAE de la Varsovia în ziua de 23 decembrie 1989.

  Astazi, dupa 1 luna de zile, „senzationala” stire este preluata si de ziarul Adevarul.

  Din textul asa zis-ului document, unul (nu se stie cine) dintre diplomaţii ambasadei poloneze s-a intalnit cu un angajat (nu se stie cine) al reprezentantei diplomatice sovietice din Romania. Acesta l-a informat pe diplomatul polonez că la Ambasada URSS s-au prezentat Ion Iliescu şi Silviu Brucan, în numele FSN si au cerut ajutor militar.

  Deci nu este clar cine anume de la ambasada Poloneza s-a intalnit cu angajatul reprezentanţei diplomatice sovietice din România.
  Nu se stie nici numele angajatului reprezentanţei diplomatice sovietice din România care a dat aceasta „informatie”
  Nu exista nici o dovada ca aceasta intalnire a avut loc.

  Ce dovada au autorii articolelor din Revista 22 si din ziarul Adevarul ca respectiva informatie nu este o inventie (citeste MINCIUNA) a unui functionar „zelos” de la ambasada Poloniei?

  Acest functionar a vrut probabil sa dovedeasca superiorilor cat de activ si de informat este el si a inventat ceva „interesant” pe care oricum nimeni nu il putea verifica.

  Poate isi dorea si el sa fie promovat intr-o tara occidentala?

  Fostul presedinte al URSS a declarat public ca: “nici partea romana nu ne-a adresat o asemenea cerere, iar URSS a luat o decizie politica, de a nu mai interveni militar in treburile interne ale tarilor socialiste”.

  Ii recomand calduros domnului care a scris acest articol sa cerceteze cu atentie arhivele Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone poate gaseste ceva documente despre trecutul comunist al domnului Basescu.

  • emigrantul Says:

   Citind stenograma din care am redat un fragment mai jos, imi dau seama ca Ion Iliescu efectiv nu era constient, in Decembrie 1989, de implicarea decisiva a Uniunii Sovietice in “Revolutia Romana” ceea ce s-ar traduce prin naivitate politica. Ma intreb ce o fi zis in sinea lui Evgheni Tiajelnikov cind Ion Iliescu spunea: “asta n-a fost o lovitură dată de cineva anume”. Ridea ca stia el bine cine daduse lovitura, serviciile secrete sovietice la comanda lui Mihail Gorbaciov.

   Citat Ion Iliescu (fragment din dtenograma întrevederii cu ambasadorul URSS la Bucureşti, Evgheni Tiajelnikov – 27 decembrie 1989):
   Deocamdată însă este greu, pentru că nu suntem încă organizaţi, pentru că asta n-a fost o lovitură dată de cineva anume, ci particularitatea procesului de la noi, spre deosebire de alte ţări socialiste, este că Ceauşescu şi acoliţii lui au dus ţara la o asemenea catastrofă încât a dus la explozia maselor, masele l-au respins, nimeni n-a ştiut nimic dinainte, a fost opera tuturor, opera tineretului.
   Sursa: http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Iliescu_si_Roman_catre_URSS-_-Avem_nevoie_de_sprijin_0_221378430.html

 5. divanuriletomitane Says:

  Stimate Domnule Presedinte Ion Iliescu,

  Pe adresa IRRD va voi transmite in aceasta seara emailul catre d-nul Luca Gherasim a carui initiativa, Manecognitiva, ar putea restructura rolul valorii in societatea contemporana. Aporturi teoretice au fost multe si remarcabile ( as mentiona aici „Economica valorii” a regretatului Paul Bran ), dar ca initiativa practica, Manecognitiva este singulara….

  Din alt univers, mai larg, al depistarii resurselor, al vizualizarii evolutiilor trendurilor esentiale ale societatilor, de determinare pozitiva a lor ( incercand a nu ramane „sub vremi”, noi, ca popor roman….) promovez de peste 10 ani initiative ca Forumul de la Neptun, Strategia Dezvoltarii Romaniei – optiunea societatii civile, Initiativa Divanurile Adevarului, inceputa acum la Constanta prin „Divanurile tomitane”. De peste 5 ani consider ca marea greseala a Romaniei de dupa 1990 a fost si este neimplicarea resurselor exilului romanesc in dezvoltarea Romaniei. Daca pana la inceptul crizei mondiale din octombrie 2008 putea fi de inteles ( in sensul ca Occidentul avea indreptatirea sa ne dea „lectii”….), dupa, o asemenea neimplicare este total paguboasa atat pentru Romania cat si pentru lumea in care traim.

  Incep o saptamana grea, in care, conform PAS-ului din ultimul comentariu pe care vi-l transmit astazi ( comentariile 2 – 4, toate, de pe blogul d-lui Dorin Tudoran ), imi propun sa comunic cu nivelul supra-institutional mentionat acolo…..

  Mentionez ca pana la comentariul urmator, am postat cel putin un comentariu pe fiecare material al d-lui Tudoran ( se detaseaza „ Scrisoarea deschisa catre…Barack Obama „, ca „imagine in oglinda” a celei a d-lui Dorin Tudoran catre Presedintele Romaniei …), iar la primul sau material, „Luxul indiferentei”, am / voi atasa intreg Planul de actiune, conform evolutiei sale….

  Va reamintesc acea intalnire de la Neptun, in care v-am spus de actiunile mele legate de membrii marcanti ai exilului romanesc, invocand numele lui Paul Goma ( cu referire la scrisoarea dvs. catre el din anul 2002 ), Dorin Tudoran si….Vladimir Tismaneanu.

  Cu stima,
  Dezideriu Dudas

 6. divanuriletomitane Says:

  2.

  Comentariu la materialul d-lui Dorin Tudoran „ Societatea intredeschisa „ din 2 martie 2010

  Ma simt bine intre „ societatea deschisa” ca si concept si „inchiderea care deschide”….Un motiv in plus de restructurare masiva a comentariilor mele in viitor. Vor fi saptamanale, „de week-end „, precum acel seminar de week-end organizat de mine in anul 2004 la sediul Bursei Romane de Marfuri Bucuresti, inainte de apleca in Franta. Vor fi insa mult esentializate, preluand din „vectorii de crestere” ai intregii saptamani anterioare de pe blogul d-lui Dorin Tudoran. Motivatia principala a restructurarii comentariilor : Armonizarea lor cu initiativa „ DIVANURILE TOMITANE 2010 „

  CONTEXTUALIZAREA RESTRUCTURARII COMENTARIILOR :

  ETAPA 1 De la primul blog al d-lui Dorin Tudoran am ajuns la „vectorul forta” alianta UE – Rusia vs. UE – NATO pentru Romania, Moldova, chiar Transnistria. Deoarece necesitatile tarilor mici nu tin de cine dicteaza politicile globale ci acestea ar trebui sa tina cont de necesitatile tarilor mici…. Din ce in ce mai mult evaluez ca (mai) toate franele ce se opun evolutiei societatilor post-comuniste tin de fostii combatanti ai razboiului rece ( din inertie, din ambele tabere…). Pentru ei ar fi o minune tinerea vesnica in constiinta „prostilor” ( cetateni si tari …) a marilor clivaje dintre Nord si Sud, Vest si Est…., avand in varfurile piramidelor SUA si Rusia, pe langa care graviteaza si UE, Japonia, o situatie mai speciala avand China….Un „spin” civilizational care ar despica aceasta inertie ar putea fi dat de o „alianta contra naturii” ( care natura …., a cresterii continue a dezechilibrelor ? ), in cadrul unei singure tari, confom principiului, un „ sistem , doua ( chiar 3 ? ) tari „….Ce ar impiedica UE, inclusiv cu acordul SUA ( un nou plan Marshall …. ), sa ii dea totusi mana lui „Gorbaciov” ( liderul absolut al „prostilor”…), dupa ce acesta a tinut-o intinsa mai mult de 20 de ani…? Si aproape ca i s-a uscat, de atata asteptare neclintita … Spatiul romanesc poate deveni un TEATRU DE CONSTRUCTIE ( ca alternativa la actualele TEATRE DE RAZBOI perene…). AR FI INSA INCORECT POLITIC….

  ETAPA 2 „ Spinul ” relationarii lui Dorin Tudoran si a lui Paul Goma cu Adrian Marino si ideea acestuia materializata in NOII PASOPTISTI. ( comentariul meu la „ Continua sirul demisiilor din Boardul IICCMER „ : Forumul de la Neptun spune:
  martie 1, 2010 la 22:26 ) . In context, se poate spune ca restructurarea unui sistem global prin reasezarea marilor falii de putere, nu va fi posibila fara efervescenta subsistemelor determinate de acestea….

  ETAPA 3: Institutionalizarea initiaticei „DIVANURILE TOMITANE” si dezvoltarea ei la nivel national in DIVANURILE ROMANESTI urmand ….DIVANURILE GLOBALE….Ref. la esecul de pana acum a capitalismului in Romania, trebuie sa relevam greseala facuta de „prosti” ( nu si de „destepti”, conform Etapei 1….) si evocam cartea „Dinamica capitalismului” a istoricului francez Fernand Braudel, carte prezentata in conferinte publice si in SUA ! Din carte se desprinde ideea principala, neasimilata de sistemul capitalist : economia are trei componente, 1. autoconsumul, 2. schimbul sau economia de piata. 3. capitalismul marilor afaceri in care este implicat si statul. Ignorand autoconsumul rezidual, se poate spune ca economia este si economie de piata si capitalism, NU CAPITALISMUL ARE ECONOMIE DE PIATA ! O confuzie semantica care tine lumea blocata in dezvoltare si dezavueaza chiar esenta economiei de piata, concurenta !. In prefata cartii, istoricul roman Bogdan Murgescu ( fost membru in Consiliul Stiintific al Institutului Revolutiei Romane din Decembrie, contestatar ulterior al lui…), scrie ideea redata mai jos care poate sugera duritatea piramidelor de putere SUA – Rusia, daca nu intervine o restructurare majora in politica globala :

  „ Concluziile cu care se incheie in 1979, cartea lui Fernand Braudel „Civilizatie materiala, economie si capitalism” sunt pilduitoare :
  Pana la urma, a admite fara reticenta distinctia dintre economia de piata si capitalism ar trebui sa ne scuteasca de formula „totul sau nimic” pe care ne-o propun imuabil oamenii politici, ca si cum ar fi imposibil sa pastrezi economia de piata fara a lasa intreaga libertate monopolurilor sau sa scapi de monopoluri fara a „nationaliza” in forta . Daca s-ar cerceta serios si cinstit, n-ar lipsi solutiile economice care sa extinda sectorul pietei si sa puna in serviciul lui avantaje economice pe care si le-a rezervat un grup dominant. Dar dificultatile esentiale nu sunt in acest domeniu; ele sunt de ordin social. Asa cum nu ne putem astepta nicicum ca tarile care sunt in centrul unei economii univers sa renunte la privilegiile lor pe plan international, putem oare spera, pe plan national, ca grupurile dominante care asociaza Capitalul cu Statul si care au asigurat un sprijin international sa accepte jocul si sa renunte ? „

  COMENTARIU FINAL : In spiritul ideilor „ de centru ” de mai sus, se pot evalua intr-un spatiu mai amplu pozitia pro-occidentala a lui Iuliu Maniu, cea pro-rusa a lui Nicolae Titulescu, cea pro-germana a lui Mihail Manoilescu, vizand necesitatea unor lideri politici romani care sa poata comunica in armonie atat cu Vestul cat si cu Estul….Poate ca exista, dar probabil nu (le) dau voie „desteptii” sa se manifeste natural….

  1. Dorin Tudoran spune:
  martie 3, 2010 la 20:31 | Răspunde
  @ Forumul de la Neptun

  Daca mai postati cateva comentarii de felul acesta, risc sa ma vad acuzat ca alcatuiesc un guvern alternativ, cu plan de guvernare dusmanos-pus-la-punct si ambitii de a sari la gatul acelui status-quo asa de drag multora…

 7. divanuriletomitane Says:

  3.

  Comentariu la materialul d-lui Dorin Tudoran „ Propunere „ din 6 martie 2010

  COMENTARIUL 1 SAPTAMANAL ( 1- 7 martie 2010 )

  Stimate Domnule Tudoran,

  La ultimul meu comentariu ( la materialul dvs „ Societati intredeschise „) , cel cu „troica” UE – NATO – RUSIA intr-o noua asezare globala, posibila propunere romaneasca originala in domeniul globalismului ( cele ne-originale sunt prea certocrate….), Victor L. imi transmite sa tin cont de de Postulatul identitatii de la Junimea. Aflu ca in fapt C.R. Motru, un continuator al junimismului, il considera central pentru cultura noastra si s-ar regasi in formula : „ Succesul nostru ca natie tine de IUBIREA DE ADEVAR, care trebuie cucerita prin fortele noastre proprii „.

  Sunt convins ca ref. la „ fortele noastre proprii „, trebuie sa tinem cont si de personalitati ca dvs. care ati infruntat „oprobiul public” odata, iar acum sunteti nevoit sa o faceti din nou…. Desi „publicul” de atunci si-a pierdut conotatia comunista, n-a pregetat insa sa o cucereasca pe cea capitalista….

  Sunt partial de acord cu Marius Delaepicentru ( nu trec toate selectiunile din materialele dvs. si din comentariile aferente saptamanii acesteia – vi le voi trimite pe email, doar „scurtircuitez”….). Democratia ciberspatiului poate fi si ea „curpenizata”, ca sa-i folosesc licenta….De aceea propunerea dvs., cea facuta de la inaltimea „ falnicilor cedrii ai democratiei „ , poate improspata puternic aerul …( Cine vrea selectiunile facute de pe blogul d-lui Dorin Tudoran in perioada 1-7 martie 2010 sa-mi transmita un mesaj pe forumuldelaneptun@yahoo.com )…Mai mult, de la acea inaltime, poate, pentru prima data in tari ca Romania, se va intelege in ce masura corporatizarea poate face bine democratiei….

  In alta ordine de idei, cred ca a sosit timpul sa adresez o „scrisoare in oglinda” si „Excelentei Sale, D-lui Nicholas Sarkozy„ , atat timp cat Romania pare mai legata, pe parte administrativa, mai curand de UE decat de SUA. Iar daca este sa ne ferim de conservatorism in politicile globale, Franta poate fi un reper important. Aceasta in contextul pe care-l cunoasteti in ceea ce priveste Franta si nemultumirile mele legate de implicarea Occidentului in evolutia Romaniei de dupa 1989. Si in contextul in care d-nul Nicholas Sarkozy scrie de un „prim-ministru roman stralucit” in cartea sa „Martor”, aceasi carte in care ne explica cum a salvat Allstom de la faliment ( ca prim-ministru a chemat marile banci la el si „le-a convins „…), firma care detine acum o subcontracanta a Metrorex si este contestata de urmasii din Romania a revolutionarilor de la 1789….

  Revenind la „Iubirea de ADEVAR„ junimista, sper ca va mai aminititi de acea SATYAGRAHA ( a cauta Adevarul…. ). N-a mers doar „praxiologic” ( d-nul D.V. a scris odata „Praxiologia afacerilor” )….. Poate merge inhamand „troica” epistemologiei, a ontologiei si a praxiologiei ( aici in sens de practica pur si simplu ), deoarece unilateral se pare ca nu pot misca sania….In acest context anunt pentru aceasta seara un nou PAS in „Luxul indiferentei”, primul dvs. material postat pe acest blog. Voi scrie in dreptul fiecarui PAS scris in „Luxul indiferentei”, alaturi de care Comentariu saptamanal a fost elaborat.

 8. divanuriletomitane Says:

  4.

  Comentariu la materialul d-lui Dorin Tudoran „ Luxul indiferentei „ ( primul material al blogului ) din 28 ianuarie 2010

  PAS-ul aferent COMENTARIULUI 1 ( la saptamana 1-7 martie 2010 ), postat la materialul dvs “ PROPUNERE » din 7 martie 2010.

  Stimate Domnule Tudoran,

  Continuu sunt necesare echilibre….Pentru inaintare, trebuie sa structurez nivelurile de comunicare….Le prezint mai jos :

  1. Blogul dvs. Ar fi nivelul public. Cu o componenta saptamanala .

  2. Nivelul institutional de varf :
  Presedintia Romaniei * ( in contextul Paul Goma, Doctor
  Honoris Causa….)
  Guvernul Romaniei ( apropo de ce va scrie @Radu Serafim
  la « Propunere »)
  M.A.I.
  Consiliul Judetean Constanta
  Primaria Constanta

  3. Nivelul supra-institutional :
  PSD : Adrian Nastase, Ion Iliescu…. + nivel local
  PD-L : Valeriu Stoica, Ioan Oltean … + nivel local
  PNL : Puiu Hasotti, Varujan Vosganian….+ nivel local
  PC : Dan Voiculescu ( daca reformeaza partidul
  integrandu-l intr-una din cele 2 mari forte politice ce
  se vor forma, de Stanga – Libertate in capitalism
  si de Dreapta – Autoritate in capitalism )

  4. Nivelul Agora externa ( care functioneaza deja de prin 2005 )…

  5. Nivelul Agora interna ( comunicarea anuala de sfarsit de an, incepand cu 2007 )

  ( 4, 5 = nivelurile « istoriei implinite » in 1989….)

  6. Nivelul « istoriei neanplinite » : – Costica Dobre –Lupeni 1977
  – Florin Postolachi – Brasov, 1987
  – Marian Munteanu – Bucuresti, 1990

  Posibila actiune : Infiintarea « CORPULUI NATIONAL AL FUNCTIONARILOR PUBLICI » cu un statut asemanator « CORPULUI NATIONAL AL POLITISTILOR », pentru profesionalizarea corpurilor profesionale ale societatii romanesti ( atat timp cat mai toate acuzele profesionistilor si ale mass-mediei, mai nou, si ale politicienilor…. se indreapta spre « STATUL TICALOSIT », desi el este, doar, « INERTIAL » ….).

  P.S. : DE CE ATATA COMPLEXITATE ? Pe email va voi trimite discursul tinut de d-nul Ion Iliescu la Seminarul International „1990-2010: Sfârşitul blocului sovietic. 20 de ani după .Bilanţ şi perspective”, organizat de Partidul Socialist Francez. Sunt de acord cu mai toate viziunile d-lui Ion Iliescu de acolo, mai toate originale, diferite mult de cele cunoscute in « opinia publica ». Nu sunt insa de acord cu faptul ca d-nul Iliescu se opreste cu istoria povestita la octombrie 2008, nemaiincriminand faptul ca Occidentul a implicat Statul in salvarea propriilor economii, lucru pe care l-a interzis pana atunci intregii lumi ( din inertie, in tari ca Romania, nici nu pare sa se fi intamplat ceva atunci in acest sens ….)…Inteleg ca d-nul Ion Iliescu ramane fidel unei ideologii in care crede. Nu inteleg de ce insa nu acceptam si noi adevarurile simple de pana in octombrie 2008 pe care ni le spune cu atata claritate….Am putea apoi sa dialogam si cu privire la viitor….( pentru cine mai vrea materialul, se gaseste pe blogul d-lui Ion Iliescu, daca-l doriti cu sublinierile facute de mine, dati-mi un mesaj pe forumuldelaneptun@yahoo.com )

  * In contextul Paul Goma, Doctor Honoris Causa al Universitatii…., voi promova o carte-document a unui istoric militar constantean, din care se poate deduce riscul asumat de Romania prin transportul pe mare al evreilor catre Palestina, intr-o perioada in care nici Germania, nici Rusia, nici macar Marea Britanie…, nu erau de acord…..In cadrul initiativei, autorul va oferi cartea-document urmatorilor :
  D-lui Traian Basescu, Presedintele Romaniei
  D-lui Paul Goma
  D-lui Claudiu Iordache – Institutul Revolutiei Romane din Decembrie
  Eu voi oferi aceasi carte :
  D-lui Vladimir Tismaneanu
  D-lui Dorin Tudoran
  D-lui Mircea Basescu
  Acum exemplarul meu al cartii se afla la d-na Elvira Iliescu, ce a avut un rol esential la declansarea initiativei « Paul Goma – DHC… ». Autorul a marturisit ca incearca sa-i transmita cartea si lui Radu Ioanid….

 9. rhorvath Says:

  CU OCAZIA VIZITEI PRESEDINTELUI BASESCU IN JAPONIA CINEASTII ROBERT HORVATH- DEVA SI SOTIA SA KIYOKO HORVATH DECLARA GREVA FOAMEI IN FATA AMBASADEI ROMANE DIN TOKYO

  PRESEDINTELUI ROMANIEI TRAIAN BASESCU.
  Ma numesc Robert Horvath Deva si sunt de meserie cineast. Am absolvit IATC Bucuresti si am lucrat la toate studiourile din tara. Continui sa-mi exercit profesia la studioul meu de film cu sediul in New York si Tokyo. In occident sunt cunoscut mai ales ca pictor si fotograf artistic. Ultima mea expozitie ” FROM DALI TO DEVA ” sa bucurat de succes . http://www.devagallery.com/
  In I976 fiind acuzat de trimiterea unor materiale filmate despre Ceausescu am fost acuzat de inalta tradare. In timp ce eu mi-am pus viata in joc pentru caderea comunismului, un politruc rosu, pe nume Vladimir Tismaneanu scria ( tot in 1976)
  “Un răspuns de principiu,……îl aflăm în definirea de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu, secretarul general al Partidului Comunist Român, de pe poziţiile marxismului creator, (…).. Singura modalitate de a depăşi acest statu-quo este revoluţia socialistă, în care clasa muncitoare, condusă de Partidul politic revoluţionar, va avea rolul principal”.
  Acum cateva luni am incercat sa prezint documente importante reprezentantei Romaniei la ONU Simona Niculescu care sa fie predate dumneavoatra. Ele clarifica pentru prima data fatul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane, cerand deschiderea unei anchete prezidentiale. Dansa a refuzat precizand ca daca voi deschide plicul cu documente confidentiale, audienta a luat sfarsit. La intalnire au participat adjunctul misiunii T Morar si consulul adjunct la New York A.Berechet. Datele principale pot fi gasite in serialul de 12 articole intitulat DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU VOLODYA TISMANETKY publicat pe blogul meu personal.
  Nu ramane decat sa ma alatur celor mai mult de o suta de personalităţi marcante ale militantismului anticomunist din Europa şi din lume şi-au exprimat ingrijorarea faţă de modificarea misiunii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. Mentionez printre ei pe laureata premiului Nobel Herta Muller si pe Radu Ioanid director la Muzeul Holocaustului din Washington.
  In consecinta in semn de protest privind restrîngerea investigării crimelor comunismului si a numirii lui V.Tismaneanu in fruntea IICCR, declar simbolic greva foamei pe timpul vizitei oficiale a persoanei dumneavoatra in Japonia.
  Robert & Kiyoko Horvath Tokyo Japan
  BLOG http://devanewyork.blogspot.com/

 10. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte Ion Iliescu,

  Sindicatul Revolutionarilor din Romania Decembrie 1989 doreste sa isi exprime si pe acesta cale, profunda ingrijorare cu privire la intensificarea atacurilor indreptate impotriva adevarului Revolutiei Romane si impotriva dumneavoastra

  Domnului Militaru Pop Horia Dragos, secretar general si membru fondator al Sindicatului Revolutionarilor din Romania i-a fost refuzat dreptul de exprimarea opiniei la emisiunea de ieri seara (08.03.2010) de la postul TV B1.
  Desi i s-a raspuns la telefonul emisiunii, atunci cand s-a aflat ce doreste sa spuna i s-a inchis telefonul.

  Sindicatul Revolutionarilor din Romania decembrie 1989 a depus petitia cu nr 745 din 1.03.2010 prin care, cu respect, va cere aprobarea unei audiente.

  Deoarce, in acest moment, Militaru Pop Horia Dragos nu are acces la logistica necesara pentru ca a scrie pe blogul dumneavoastra, m-a rugat pe mine sa fac acest lucru.

  Cu deosebit respect
  Theodora Marinescu
  Militaru Pop Horia Dragos

 11. Victor Says:

  In plus fata de observatiile corecte ale Theodorei as mai adauga ca pretisul mesaj cifrat :) a fost “decoperit” de Adam Burakowski un individ care la vremea Revolutiei din Romania avea 13 ani. Burakowski s-a specializat in probleme romanesti si asa cum sta bine oricarui spion care are nevoie de contacte si acces la anumite documente a publicat o carte “Geniul Carpatilor. Dictatura lui Nicolae Ceausescu 1965-1989.” intrucat este evident un cunascator al acelor vremuri. Am citit un articol, un fel de analiza comparativa Romania-Polonia a ultimilor 20 de ani, analiza publicata de acelasi june. Omul are o problema evidenta cu Ion Iliescu si cu PSD-ul. Nu inteleg cum un polonez isi permite sa puna stampile definitive pe istoria noastra recenta atata vreme cat inca sunt multe chestiuni neelucidate chiar si de noi, romanii. Burakowski nu este istoric, el nu priveste neutru ceea ce s-a intamplat in Romania, pentru el fortele politice care au venit la
  guvernare in 1996 si au devalizat tara, sunt “forte democratice” pe cand Ion Iliescu cel care din fruntea CFSN a rupt in mod limpede si irevocabil orice legatura cu sistemul comunist -a se vedea Comunicatul CFSN catre tara din 22 Decembrie- deci Ion Iliescu in viziunea dobitocului nu este democrat.

  Noii lingai ai basescului, re-inventata Revista 22 aflati intr-o campanie de denigrare a Presedintelui Iliescu preiau-sa zicem, desi totul face parte dintr-un plan inca de la vizita de anul trecut a basescului in Polonia- o stire neverificabila nici macar de catre autoritatile poloneze-a se vedea comentariul Theodorei de mai sus- si publica o balarie iar argumentul suprem este titlul de doctor al dobitocului Burakowski.

  Inca o data atrag atentia adupra contradictiilor din teoriile sustinute de denigratorii lui Ion Iliescu: il acuza ba chemat trupele sovietice sa sprijine Revolutia in detrimentul teroristilor, ba ca Domnia Sa stie cine sunt teroristii si ca astia aveau drept scop sa “legitimeze” puterea. Nici macar in minciuni nu se pun de acord, singurul lor scop este sa strice imaginea lui Ion Iliescu. Betivul de la Cotroceni cu toate serviciile lui, cu Sorosii interesati de Rosia Montana, cu patapievicii, liicenii si tismanenii lui, nu are fratilor liniste pana nu-l enerveaza pe Ion Iliescu. Ce dracu sa dezminti la bazaconiile astea, eu nu l-as sfatui pe Presedinte sa raspunda de 10 ori acelorasi tampiti care rotesc aceleasi tampenii de 20 de ani. Exact cum spune Theodora, a raspuns si Ion Iliescu si Gorbaciov, acum daca vrem sa credem un dobitoc care avea 13 ani la Revolutie in loc sa credem presedintele rus si roman de la acea vreme inseamna ca suntem mai dobitoci decat cei care incearca…

 12. nicolaee Says:

  pentru Dl Ion Iliescu
  Buna ziua si la multi multi ani cu sanatate si forta de munca
  vreau sa va aduc la cunostiinta urmatoarele:
  Pentru a va arata crunta realitate din teren va anunt pe aceasta cale cum se atribuie licitatiile in ceea ce priveste paza in primaria sectorului 1, mai exact la A.U.I.P.U.S.P (administratia unitatilor de inavatamant preuniversitar si unitatile sanitare publice) aflata in subordinea directa a viceprimarului Dan Tudorache (membru PSD) si condusa de director ANCUTA SORINA COMANICI.

  In luna decembrie 2009 s-a desfiintat DAIP sect. 1 (directia administrativa a invatamantului preuniversitar) si, peste noapte a fost destituit directorul (Luiza Martescu) si numita in functie aceasta Comanici, fara experienta in domeniu dar “cu o vasta experienta in paza“. Spun asta dupa cum a fost realizata licitatia pentru serviciile de paza in beneficuul AUIPUSP.
  A fost creat un caiet de sarcini special realizat ca sa intruneasca criteriile indeplinite de firma de paza SCORSEZE. Lasand la o parte faptul ca la licitatie nu au fost invitate firmele cu care fostul DAIP a lucrat mai multi ani.. Nu s-a luat in considerare parerile directorilor institutiilor AUIPUSP. S-a luat in considerare doar Numarul de angajati ai firmelor invitate. Tinand cont de aceasta nu pot sa fac decat o singura remarca (vezi Contract BGS si reclamatiile acestora, de alungul contractului desfasurat in DAIP sect. 1). Avand in vedere numarul de salariati, celelate firme nu au mai avut nici o sansa in fata acestor 2 colosi, desi pe parcursul colaborarilor cu institutiile respective nu au fost reclamatii, firmele respective dovedindu-si profesionalismul in desfasurarea activitatilor care, de cele mai multe ori necesitau tact si multa diplomatie si nu forta fizica.
  Revenind la firma de paza Scorseze, D-na Comanici ar trebui sa verifice activitatea de pe metrou a acesteia. Este de ajuns un singur clic ca numele scorseze sa re reverse in inutilitatea ei ca firma de paza. Dar cine ste in spatele ei? (Oare Miron Mitrea, oare comisarul Tucmuruz (a carui sotie detine INTEGRA SECURITY iar scorseze i-a subcontractat mai multe obiective?)
  tinand cont de cele relatate mai sus, stiind drepta dumneavoastra orientare sunt sigur ca subalternii dumneavoastra actioneaza independent creind o imagine nefasta partidului al carui presedinte de onoare sunteti. sper ca puterea dumneavoastra sa exprime larga si complexa viziune in ceea ce priveste activitatea la nivel local a subalternilor pentru a nu deifaima si improsca cu noroi partidul pe care l-ati pastorit atat de bine timp de 20 de ani.
  sunteti singurul care puteti sa supervizati aventurile facute de sublaternii dumneavoastra. Spre din tot sufletul sa nu va socotiti un batranel de 80 de ani si atata timp cat puteti sa va aduceti aportul in slujba dreptatii si sa le aratati celor mai tineri -Adrian Nastase si Victor Ponta- calea cea dreapta.

 13. rhorvath Says:

  Ambasada Japoniei in RomaniaIN
 IN ATENTIA
Dl. Ambasador Natsuo AMEMIYA
Ambasada Japoniei in Romania
在ルーマニア日本国大使館
NOTA INFORMATIVA:
  CU OCAZIA VIZITEI PRESENTELUI BASESCU IN JAPONIA CINEASTII ROBERT HORVATH- DEVA SI SOTIA SA KIYOKO HORVATH DECLARA GREVA FOAMEI IN FATA AMBASADEI ROMANE DIN TOKYO.
  BLOG http://devanewyork.blogspot.com/

  PRESEDINTELUI ROMANIEI TRAIAN BASESCU.
  Ma numesc Robert Horvath Deva si sunt de meserie cineast. Am absolvi IATC Bucuresti si am lucrat la toate studiourile din tara. Continui sa-mi exercit profesia la studioul meu de film cu sediul in New York si Tokyo. In occident sunt cunoscut mai ales ca pictor si fotograf artistic. Ultima mea expozitie ” FROM DALI TO DEVA ” sa bucurat de succes . http://www.devagallery.com/
  In I976 fiind acuzat de trimiterea unor materiale filmate despre Ceausescu am fost acuzat de inalta tradare. In timp ce eu mi-am pus viata in joc pentru caderea comunismului, un politruc rosu, pe nume Vladimir Tismaneanu scria ( tot in 1976)
  “Un răspuns de principiu,……îl aflăm în definirea de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu, secretarul general al Partidului Comunist Român, de pe poziţiile marxismului creator, (…).. Singura modalitate de a depăşi acest statu-quo este revoluţia socialistă, în care clasa muncitoare, condusă de Partidul politic revoluţionar, va avea rolul principal”.
  Acum cateva luni am incercat sa prezint documente importante reprezentantei Romaniei la ONU Simona Niculescu care sa fie predate dumneavoatra. Ele clarifica pentru prima data fatul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane, cerand deschiderea unei anchete prezidentiale. Dansa a refuzat precizand ca daca voi deschide plicul cu documente confidentiale, audienta a luat sfarsit. La intalnire au participat adjunctul misiunii T Morar si consulul adjunct la New York A.Berechet. Datele principale pot fi gasite in serialul de 12 articole intitulat DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU VOLODYA TISMANETKY publicat pe blogul meu personal.
  Nu ramane decat sa ma alatur celor mai mult de o suta de personalităţi marcante ale militantismului anticomunist din Europa şi din lume şi-au exprimat ingrijorarea faţă de modificarea misiunii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. Mentionez printre ele pe laureata premiuluiNobel Herta Muller si pe Radu Ioanid director la Muzeul Holocaustului din Washington.
  In consecinta in semn de protest privind restrîngerea investigării crimelor comunismului si a numirii lui V.Tismaneanu in fruntea IICCR declar simbolic greva foamei pe timpul vizitei oficiale a persoanei dumneavoatra in Japonia.
  Robert & Kiyoko Horvath Tokyo Japan
  BLOG http://devanewyork.blogspot.com/

 14. Victor Says:

  Editia online a Revistei 22 -or avea si una tiparita?? – cenzureaza. Am incercat in zadar sa public un comentariu la un articol denigrator la adresa Presedintelui Iliescu . Si nici macar nu l-am injurat pe betiv. Parca am scris referindu-ma la el “betivul de la Cotroceni” dar nu cred ca asta este un motiv pentru a nu-mi publica parerea. Nu vad ce este atat de jignitor,avand in vedere ca omul chiar este betiv. Credeti ca daca modific si scriu “alcoolicul de la Cotroceni” in loc de “betivul” imi va fi publicat comentariul?

 15. Victor Says:

  Basescu este cum ar spune Vanghelie, un individ care a trait pe strada. El nu joaca dupa nicio regula. Haosul la nivelul institutiilor statului stau marturie. Spre deosebire de Adrian Nastase care este un tip rasat dar previzibil, Basescu este grobian si imprevizibil. Se amesteca deopotriva cu ticalosi si cu intelectuali inofensivi avand insa grija sa-i arda pe primii dupa ce le da senzatia ca sunt prieteni. Daca la Adrian Nastase respectul pentru sotia sa Dana este evident pentru orice observator care i-a urmarit in aparitiile publice, la Basescu elocvent pentru felul sau de a fi este de exemplu gestul de a-si ridica sotia de la masa pentru a-l aseza pe Cioaba asa zisul rege al tiganilor pe locul respectiv. Cu un astfel de om nu stii ce te asteapta. Cred ca nu spun o noutate daca afirm ca Basescu va face de asa maniera incat sa detina puterea in stat si dupa 2014. O varianta ar fi noua Constitutie despre care se discuta si a doua dupa modelul Putin. Insa nu este suficient. Iata de ce, desi ne aflam intr-o criza profunda economica, sociala, institutionala, morala, Basescu deja a inceput sa-si pregateasca viitorul. Simultan lucreaza pe mai multe fronturi. Incearca destructurarea partidelor de opozitie si se fereste cat poate sa mai fie incercuit si izolat cum s-a intamplat cu ocazia suspendarii sale din 2007. Basescu opune celor doua forte ale opozitiei autentice de stanga si de dreapta, doua forte de conjunctura care vor activa pe aceleasi culoare adica pe stanga independentii condusi de mafiotul Oprea (asa cum bine sublinia chiar Basescu cu ceva timp in urma referindu-se la cel care astazi ii este util) iar pe dreapta oportunistii de la PD-L. Ambele grupari create si conduse in fapt de Basescu sunt partide lipsite de ideologie, PD-L ul basculand de la stanga la dreapta dupa cum ii vine betivului cand se scoala iar viitorul partid al asa zisilor independenti, iata un partid construit pe tradare, interese meschine si oportunism ale celor care il vor conduce. Asa se face ca de cate ori opozitia va afirma: noi PSD reprezentam stanga si noi PNL reprezentam dreapta, Basescu si oamenii sai vor replica: nu este adevarat, progresistii lui Oprea reprezinta stanga si pedelistii reprezinta dreapta. Concomitent, cele doua partide prezidentiale vor atrage organizatii intregi atat din PSD cat si din PDL. Pesedeul slabit de luptele interne, de interese marunte, avand multi poli de putere dar si tavalit de Basescu prin folosirea DNA-ului cat si a altor institutiit ca instrument de slabire a imaginii liderilor, nu va rezista. Mai mult, lipsa banilor va provoca o migratie masiva a primarilor.  Peneleul amenintat cu votul uninominal pe modelul Basescu, adica renuntandu-se la redistribuirea voturilor conform scorului partidului, este amenintat chiar cu iesirea din Parlament. Singurul care ar fi putut pune capat acestor ticalosii marca Basescu este Ion Iliescu. Daca in 2005 mafiotii din pesede ar fi avut putin mai multa minte decat deloc si nu ar fi gandit lovitura nemeritata data Presedintelui Iliescu,  astazi Basescu ar fi fost doar o trista amintire. Cel mai grav insa in aceste zile este ticalosia legata de Ion Iliescu pusa la cale de Basescu si lasii din sistem care se supun neconditionat. A incerca sa acuzi simbolul Revolutiei romane este in mod clar un act de tradare nationala. Numai si punerea sub semnul intrebarii a aportului DECISIV pe care l-a avut Ion Iliescu in Decembrie ’89 nu poate fi decat rodul unei minti bolnave cum este Basescu.  Sa arunci umbre de indoiala asupra celui care a consfintit practic ruperea cu trecutul comunist, cel care in noaptea de 22 a transpus idealurile romanilor in realitate printr-un act politic de maxima importanta(Comunicatul CFSN din noaptea de 22 Decembrie 1989), este o nemernicie de care nu orice derbedeu este capabil. Acum, solutia sta in mana romanilor, pentru ca romanii l-au ales, romanii il pot da jos. Nu putem lasa un om bolnav sa ne conduca. Din cauza lui Basescu, institutiile statului, in loc sa se ocupe cu remedierea situatiei dezastroase in care pedeleul si insusi Basescu au adus tara, toti functionarii statului sunt ocupati cu o vanatoare de vrajitoare fara precedent in istoria ultimilor 20 de ani. Ignorarea opiniei celor care nu l-au votat pe Basescu si au fost mai multi in tara din aceasta categorie, este o dovada ca pe fond, intre Basescu si Ceausescu nu este nicio diferenta. Doar ca primul activeaza intr-un sistem democratic pentru care, culmea, a muncit Ion Iliescu! Terfelirea democratiei de catre acest derbedeu nu poate fi admisa de catre romani! In fond trebuie sa gandim ca cei care nu-l vor pe acest golan sunt mai multi decat cei care il vor. Aruncarea in somaj a zeci de mii de oameni, oameni care au ajuns multi la varste peste 50 de ani, oameni care trebuie sa-si intretina copiii aflati in scoli, care trebuie sa plateasca utilitati, impozite, credite, este o crima! Pentru ca nota bene, in Romania nu atat privatii trec la concedieri, cat insusi statul roman! Un stat care nu asigura minimul necesar pentru ca oamenii cinstiti sa poata trai este un stat criminal! Atrag atentia tuturor celor care se supun neconditionat vointei unui dement cum este Basescu ca incalcarea legilor, incalcarea Constitutiei, incalcarea principiilor care ar trebui sa ne guverneze nu pot si nu vor ramane nepedepsite.  Poate a venit vremea ca romanii sa-si apere ceea ce au castigat. Nu putem tolera la infinit jafurile camarilei lui Basescu in vreme ce romanii nostri mor de foame! Suntem in 2010, suntem europeni, nu pot concepe ca sunt romani care nu au cu ce trai pentru ca nu li se ofera nicio sansa!!! Unde sa se angajeze cei concediati??? Unde? Oricum, va veni vremea cand fiecaruia dintre noi ne va fi tot atat de rau precum lor. Cum putem sa ne uitam in oglinda atunci cand ne gandim ca lasam sa se intample astfel de nenorociri unor romani in timp ce Udrea construieste schele pentru catarat la…Busteni? Sau in timp ce grija principala a guvernantilor este sa scape de Geoana de la conducerea Senatului? Si apoi ne plangem ca nu suntem un popor solidar! Nu credeti ca putem avea initiativa sa dam dovada ca suntem solidari cu drama celor de care guvernatilor nu le pasa? In baza sindicatelor nimic nu se va intampla! Liderii sindicatelor sunt niste marionete corupte carora nici prin cap nu le trece sa se expuna. Acum, numai romanii mai pot schimba soarta istoriei. Exista forme democratice de a pune presiune pe clasa politica astfel incat sa determinam schimbarea! Nu inseamna ca daca esti in Europa nu mai ai nicio sansa sa schimbi conducerea aleasa in mod democratic. Tot democratic poate fi si inlaturata. Insa daca noi nu facem nimic, institutiile statului, politicienii cu totii se vor supune dementului pentru ca le este frica!  O frica similara celei pe care unii dintre voi sper ca vi-o reamintiti din vremurile dictaturii ceausiste.

 16. globetrotter58 Says:

  @Victor,
  Am sa-ti spun pe scurt: E logic ca DEZASTRUL SA CONTINUE atata timp cat
  TRECUTUL, este PREZENTUL ce te insoteste in drumul spre VIITOR …
  FRICA este o trasatura a celor SLABI … iar cei slabi n-au SPERANTA, fara speranta n-ai CURAJ, fara curaj n-ai INITIATIVA si atunci esti un NIMENI
  – asta se poate aplica atat la nivel de individ cat si la nivel de societate cu mentiunea ca la nivel de societate daca se ajunge aici aceasta ii va DEVORA pe cei putini care sunt ALTFEL …. si nu e asta DEFINITIA UNEI SOCIETATI TOTALITARE? … eu zic ca da …

 17. EPISTOLEpentruZEUS Says:

  felicitari, maestre.
  adevarat maestru, orator desavarsit.
  ati ridicat sala in picioare la congres.
  discurs de om. discurs de om politic.
  poate singurul OM POLITIC de pe scena romaneasca in acest moment.

 18. EPISTOLEpentruZEUS Says:

  am patru baieti intre 17 si 3 ani. nu pot decat sa le doresc sa aiba parte cand vor fi de varsta mea de un asa model.

  la mai mare, DOMNULE ion iliescu.

 19. Traian Basescu membru de onoare al AOSR « Hai ca se poate! Says:

  […] de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca nu stie care ar putea fi fundamentul stiintific al primirii lui Traian Basescu in […]

 20. Victor Says:

  Am auzit ca Basescu ar fi fost intronat drept academician. Cand mi s-a spus, imediat am replicat : “asta este exact ca Elena Ceausescu” Acum, ca a trecut socul initial al aflarii acestei enormitati, nu stiu daca este de ras sau de plans. Academia Oamenilor de Stiinta din Romania s-a descalificat si dovedeste ca este consecventa “principiilor” care au animat aceasta institutie si pe vremea dictatorilor criminali Elena si Nicolae Ceausescu pe care de asemenea i-a primit in randurile sale. Acum, cu un asemenea aport de exceptie pe care il poate aduce un golan nu pot decat sa le urez: la mai multi! Niste viermi care murdaresc sensul titlului de academician in dispretul generatilor viitoare! Exact cum spuneam mai sus, de frica. Dar frica nu este o scuza si completarea prietenului meu Globe este binevenita. Sper sa citeasca comentariul realizat de Globe si cei care au murdarit titlul de academician astazi, Ca sa inteleaga ce fel de (ne)oameni sunt.

  • emigrantul Says:

   Academia Oamenilor de Stiinta din Romania (AOSR) nu este Academia Romana si nu are nici o legatura cu aceasta.

   Lista membrilor AOSR se gaseste la adresa de mai jos, divizata pe sectii.
   http://www.aos.ro/frame_principal.html

   Exemple de membri AOSR:

   Membri Stiinte Chimice:

   Click to access sectia03.pdf

   Ecaterina Andronescu este presedinta sectiei “Stiinte Chimice” si membru titular fondator.

   Membri Stiinte Tehnice:

   Click to access sectia06.pdf

   Ion Iliescu este membru de onoare (nu titular) al sectiei Stiinte Tehnice.
   In dreptul sau, pe situl AOSR, sunt scrise urmatoarele:
   “ILIESCU ION, inginer, membru de onoare născut la 3 martie 1930, Oltenita
   Presedinte de onoare al Partidului Social Democrat
   Specializare: inginer, doctor în stiinte tehnice
   Activitate: cercetare în domeniul gospodăririi apelor, ecologie
   Referinte: blog personal: https://ioniliescu.wordpress.com/,
   http://www.aos.ro

   Ca o paranteza, nu stiam ca Ion Iliescu are doctorat in stiinte tehnice si nici ca a avut vreo contributie stiintifica pe post de cercetator in domeniile gospodaririi apelor si ecologiei.
   Ar fi fost mai nimerit sa fie ales Membru de Onoare sau Titular la una din sectiile:
   Secţia IX – Ştiinţe economice, juridice şi sociologice
   Secţia X – Filosofie, psihologie, teologie şi jurnalism

 21. ema Says:

  Domnule Presedinte, va rog sa primiti din partea mea, cele mai sincere felicitari, pentru dicursul sustinut de dumneavostra, la sedinta Consiliului National al PSD de astazi. Expunerea dumneavoastra dinamica, cu subiect si predicat, a transformat o sala aproape goala, intr-una neincapatoare, ceea ce dovedeste priza deosebita pe care o aveti la oameni. Cu permisiunea dumneavoastra, doresc sa-mi exprim ingrijorarea, in ceea ce priveste decizia Ministerului Agriculturii de a folosi o substanta (initium) ,pentru a stropi culturile de cartofi, rosii, castraveti, ceapa. Substanta respectiva se gaseste in produsele Enervin si Zampiro si creste riscul de cancer de colon, Romania este prima tara care o va folosi. Am indraznit sa ridic aceasta problema stiind, ca sunteti un ecologist convins.

 22. emigrantul Says:

  Cine a vorbit cu Mihail Gorbaciov de la “militari” inainte de 27 Dec. 1989?

  Ofiteri ai Armatei Romane?
  Din stenograma convorbirii de pe 27 Dec. 1989 intre Evgheni Tiajelnikov (ambasadorul sovietic la Bucuresti) si Ion Iliescu rezulta ca s-a discutat telefonic cu Gorbaciov in zilele cind teroristii pareau a pune grave probleme armatei, adica inainte de 25 Dec. 1989.
  Ion Iliescu spune “Am avut o consultare cu Gorbaciov de la militari”! Ce sa inteleg de aici?! Ca a vorbit personal la telefon cu presedintele sovietic sau alte persoane, dar cu stirea sa si de comun acord cu Ion Iliescu, au discutat cu Mihail Gorbaciov la telefon despre un posibil ajutor militar rusesc care in final a fost refuzat de acesta.

  1) (fragment din stenograma întrevederii cu ambasadorul URSS la Bucureşti, Evgheni Tiajelnikov – 27 decembrie 1989):
  Evgheni Tiajelnikov: Mihail Gorbaciov vrea să vă transmit în mod sincer succes şi încă o dată să vă felicite pentru curaj şi vă dorim să formulaţi cât mai curând ideile, programul dumneavoastră, organele dumneavoastră de lucru pentru că Congresul Deputaţilor Sovietului Suprem a fost informat de tovarăşul Gorbaciov despre situaţia din ţara dumneavoastră şi sprijinul pe care-l acordăm.

  Ion Iliescu: Am apreciat de la început modul inteligent în care a acţionat Gorbaciov personal şi conducerea sovietică, chiar şi în legătură cu ajutorul sovietic. Francezii şi americanii au aruncat o nadă: „că ar fi gata să-şi modifice concepţia despre ideea de intervenţie”. Asta este o altă provocare.Am avut o consultare cu Gorbaciov de la militari (n.r. – de la sediul MApN). Ne puneam la un moment dat problema aceasta, când Armata era îngrijorată şi vedea că nu are eficienţa scontată, nu ştia ce forţe acţionează, ce surse de informaţii au acestea. Unde organizam noi ceva, apăreau imediat!

  Petre Roman: Eram sub controlul lor, se pare!

  Ion Iliescu: Revoluţia era în pericol şi ne-am consultat în legătură cu o posi-bilă asistenţă de specialitate şi am căzut de acord că nu este cazul, că ar putea avea loc interpretări nedorite şi ar fi coincis cu aprecierea lui Ceauşescu, care şi la proces a spus că este o lovitură de stat cu ajutor militar străin. Lumea ştie că n-a fost aşa!

  Petre Roman: Este clar asta. N-a fost. Şi felul cum Gorbaciov a prezentat în Sovietul Suprem problema a fost inteligent.
  Sursa: http://www.adevarul.ro/actualitate/sfarsitul_ceausestilor/Emanatul-_Iliescu-_-Am_avut_o_consultare_cu_Gorbaciov_de_la_militari_0_222578289.html

  2) (FRAGMENT DIN STENOGRAMA CONVORBIRII CU MEMBRII COMISIEI SENATORIALE PENTRU CERCETAREA EVENIMENTELOR DIN DECEMBRIE 1989)
  Preşedintele Ion Iliescu – …Telefonul pe care l-am primit de la Gorbaciov era pe 28 decembrie, când noi ne aflam în Piaţa Victoriei. Ne-am mutat în palatul din Piaţa Victoriei, după ce s-au liniştit lucrurile în Capitală; pe 23, 24, 25 noi lucram la Ministerul Apărării Naţionale. Acolo n-am avut nici un fel de legătură telefonică cu nimeni. De la MApN s-a vorbit numai de către cei de la Marele Stat Major cu Moscova. Nimeni altcineva dintre noi n-a avut convorbiri cu Moscova. Iar telefonul lui Gorbaciov l-am primit, deci, după încetarea confruntărilor armate, când începusem să ne structurăm, într-adevăr, să ne organizăm, deci, era după 26 decembrie.

  Domnul Sergiu Nicolaescu – După 27, când ne-am structurat.

  Preşedintele Ion Iliescu – Da, ne-a felicitat pentru că am reuşit să trecem de momentul acesta şi ne-a anunţat că o să vină Sevardnadze la Bucureşti. I-am informat şi pe ceilalţi. Nu ştiu, eram în plenară sau cu biroul CFSN-ului; am informat despre conţinutul acestei convorbiri. A fost singura mea convorbire cu Gorbaciov. N-am avut nici după aceea convorbiri telefonice cu el.
  Sursa: https://ioniliescu.wordpress.com/lucrari-publicate/revolutia-traita-stenograma/#comments

  3) Citat Ion Iliescu (comentariu facut in data de 27/12/2009 pe blogul sau):
  Nu pentru ca generalul Gusa s-a opus nu a intervenit cu trupe URSS, Gorbaciov a fost foarte explicit :” Nici romanii nu au cerut asa ceva, iar noi am renuntat la doctrina Brejnev, refuzand sa mai intervenim in afacerile interne ale tarilor socialiste”. Ceea ce este adevarat; URSS nu a intervenit nici acolo unde avea trupe (Polonia, Cehoslovacia, Germania).

  Chiar si la sugestia SUA, facuta de secretarul de stat James Baker in 24 decembrie, ca URSS sa intervina in Romania pentru a stopa varsarea de sange, ministrul de externe Sevardnadze a ripostat cu vehementa, considerand aceasta sugestie ca o provocare.
  Sursa: https://ioniliescu.wordpress.com/2009/12/27/unele-comentarii-3/

 23. Sibilla Says:

  Poate că totuşi toate care sunt au un ROST, mă încăpăţâmez să cred că teama ne va insufla curajul necesar să ne scuturăm de lepre… că motivaţiile din ce în ce mai puternice vor mobiliza la un moment dat ce mai rămâne drept şi în picioare, să dăm de pământ cu otrava pedelachee… şi mă bucur şi am conştiinţa curată, inima deschisă şi ochii minţii largi către mai bine deschişi şi şansa de-a avea de la cine mai învăţa… nădăjduind că, veni-va vremea aceea în care vom ŞTI!
  D-le preşedinte Ion Iliescu,
  Din nou,
  FELICITĂRI !!!
  Şi de această dată aţi fost liantul, Echilibrul, vocea Înţelepciunii ! Sper din tot sufletul să şi rămâne urme adânci în conştiinţa multora.
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

  @Victor,
  Dacă-mi permiţi,
  Acea foaie la cheremul actualei puteri MINTE mai ales prin faptul că se intitulează : Revista 22 – saptamanal independent de analiza politica si actualitate culturala, ceea ce NU ESTE pentru că am spus, e aservită Cotroceniului şi unor interese contra a repetate favoruri ce sfidează orice brumă de bun simţ, Legea, raţiunea, normalitatea… e numai * revista grupului pentru dialog social * NU, căci oare cum vine aceasta dialog ei de ei, între ei şi numai ei… ??!!!
  Nu am văzut până acum nicio publicaţie fie ea online ori tipărită, care să se * prostitueze * ( scuzată-mi fie expresia, dar cea mai nimerită ) în asemenea hal, sluş la uşa puterii!
  Obiectivitate, imparţialitate, ZERO! Ce-a fost revista22 şi… Doamne, ce-a ajuns… de * succesuri *…
  respecte,
  Sibilla

 24. rhorvath Says:

  Corespondeta speciala :
  BASESCU S-A INTALNIT CU IMPARATUL JAPONIEI AKIHITO SI IN CURAND SE VA INTALNI CU CEAUSESCU !
  – Vizita se bucura de insuccesul asteptat –
  PRINCIPALELE ZIARE JAPONEZE AU PRELUAT PE PRIMA PAGINA CELEBRA POZA A PRESEDINTELUI ROMAN LOVIND UN COPIL. STATIA DE TV NHK AU TRANMIS IMAGINI DESPRE GREVA FOAMEI DECLARATA DE CINEASTII ROBERT & KIYOKO HORVAH ,STIRE A FOST PRELUATA DE MAJORITATEA STATIILOR TV DIN JAPONIA. . GREVA FOAMEI SE DESFASOARA IN PARCUL DIN FATA PALATULUI IMPERIAL. CU OCAZIA CONFERINTEI DE PRESA- SOTIA MEA A PREDAT UN PLIC AMBASADORULUI ROMAN DE LA TOKYO . IATA CONTINUTUL MESAJULUI CATRE PRESEDINTE.

    DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU
   VA DAU O VESTE PROASTA- AGENTURA SECURITATII  ROMANE  DIN JAPONIA SA PRABUSIT !
  ( O SEARA SPECIFICA ROMANEASCA LA RESTAURANTUL SECURITATII NUMIT ” DARIE”  DIN TOKIO. -UN MICROFON SUB MASA ! ) DESCHIDETI http://devanewyork.blogspot.com

 25. Victor Says:

  Tara fierbe, oamenii simpli au iesit astazi in strada iar criminalul Boc a gasit argumente incredibile pentru a contracara cerintele de bun simt ale manifestantilor: “privatii ne tin pe noi”. Mai animalule, nu-i tine nimeni pe cei care lucreaza pentru stat, pentru ca ei muncesc! Ei nu s-au angajat in sistemul bugetar ca sa fie tinuti ci ca SA MUNCEASCA. Nu-i tine nimeni! Niste oameni care muncesc nu sunt “tinuti”. Nepriceputul ameninta cu tot felul de balarii care nu au nicio legatura cu incompetenta guvernului. Le vorbea protestatarilor despre Grecia, despre necesitatea sustinerii legii pensiilor altminteri ameninta animalul ca daca nu vor legea pensiilor promovata, toti cei cu pensii mari si le vor pastra. Este incredibil de nesimtit. Asta nu intelege rolul statului in activitatea economica a unei tari. Nu intelege rolul vital al celor care lucreaza in sistemul bugetar. Afirmatia : “privatii ne tin pe noi” o fi valabila pentru el, un neterminat care avand calitatea greu de gasit aceea de a fi sluga perfecta, a fost numit seful executivului!!! de unul care vrea cu orice pret sa ne distruga si ma refer la Basescu.

  Oamenii sunt disperati, toti aproape au credite. Sa nu uitam ticalosia bancilor care in goana de a-si creste artificial activele au acordat imprumuturi fara sa se asigure daca pot fi returnate. Au mers pana acolo incat au externalizat serviciul de creditare al persoanelor fizice unor firme de bloc, unor agenti care apelau la cartea de telefon pentru a-si indeplini norma de creditare impusa. Ei, bancherii ii invatau pe bietii oameni cum sa-si mareasca artificial veniturile pentru a obtine imprumuturi mai mari. Eu stiu un caz concret in care cineva care dorea sa-si cumpere un apartament cu ajutorul creditului a fost invatat de bancheri sa “inchirieze” casa parintilor, nu in fapt ci doar sa faca niste acte cu un prieten in acest sens pe care sa le depuna la Administratia Financiara, sa-si mareasca astfel veniturile si sa poata lua un imprumut mai mare. Tot ei, bancherii, l-au invatat ca dupa circa trei luni de la obtinerea imprumutului sa rezilieze pretinsul contract de inchiriere pentru a nu mai plati impozit la administratia financiara!!! Astia sunt bancherii! Astazi dupa ce au participat ca niste escroci la ingineria finaciara globala obtinand profituri uriase, se pretind oameni responsabili. Odata provocata criza ei, bancherii nici usturoi nu au mancat nici gura nu le miroase. Ei au contracte ferme cu fraierii si ce importanta are ca Boc criminalul incapabil concediaza in sistemul bugetar si deopotriva provoaca concedieri in mediul privat, ce conteaza ca scade salariile si pensiile in sistemul bugetar provocand deopotriva scaderea acestora si in sistemul privat? Ei bancherii isi vor banii inapoi. Au bagat capul la cutie, se prefac ca au uitat participarea lor activa la criza actuala si cer banii cu tupeu chiar si de la guverne!

  Solutia este cea a organizarii in grupuri de initiativa si a manifestatiilor legale. Nu sunt deloc patetic doar ca stiu ce gandesc oamenii simpli si tara fierbe intr-adevar. Oamenii nu mai vor guvernul asta, nu mai vor presedintele asta insa nu sunt organizati si nici nu stiu sa se organizeze pentru ca zeci de ani de comunism i-a invatat sa nu aiba initiativa, nu i-a invatat nimeni ca pt orice nemultumire trebuie ca unii sa-si asume infiintarea unui grup de initiativa, strangerea de semnaturi pe o petitie si organizarea unor eventuale manifestatii de protest. Si mai este o problema : vesnica intrebare-remarca: “Dar de ce sa fac eu? sa faca altul!”. Regimul criminal al ceausestilor ne-a invatat sa vorbim pe la colturi ceea ce este total ineficient!!! Singura solutie este sa ne organizam. Altminteri astia or sa distruga tot ce am obtinut in 20 de ani de democratie.

 26. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte Ion Iliescu,
  Sunt într-u totul deacord cu ceea ce a subliniat colegul Victor, anume că :

  * Singura solutie este sa ne organizam. Altminteri astia or sa distruga tot ce am obtinut in 20 de ani de democratie. *

  Cu permisiunea domniei dumneavostră, postez şi aici ceea ce am spus deja pe blogul d-lui Adrian Năstase:

  D-le AN,
  * Departamentele vor oferi substanţa de idei şi argumentele pentru a-i convinge pe cetăţeni că PSD este cu adevărat alternativa de care are nevoie România, că doar partidul nostru poate guverna eficient, onest şi competent, în folosul oamenilor, nu al unei camarile. *

  Cu tot respectul, ŞI trecând peste faptul că, un anume * departament * de pe-acilea, cu de la sine cetire s-a tot * străduit * să convingă într-u alungarea incomozilor… mă tot întreb,oare că PSD e şi-n folosul nostru ( ? ) şi rămân fidelă a ceea ce-am stabilit:pe redute !
  La treabă, cu alte cuvinte ! Convingeţi masele! Poporul sătul de ceea ce vede, de ceea ce se loveşte, zilnic, trista, cruda realitate, vă strigă… haideţi în mijlocul poporului, acum. Nu ne interesează ce va fi peste nici nu contează cîţi ani, cu ocazia căror alegeri. ACUM ne interesează să ne fiţi alături, ACUM avem nevoie de o opoziţie puternică, ACUM se impune să ne fiţi alături, ca să nu ne simţim ai nimănui! Prin fapte concrete să ne… convingeţi!
  Camarila până una alta, îşi vede nestingherită de … interese :
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/03/12/frunzaverde-i-ranchiunos-nu-se-lasa-mai-prejos-carasul-e-tot-mai-jos/
  Daţi de ştire şi organizaţiilor judeţene ale PSD că e rostul de FAPTE, că există oameni ce vor să pună umărul, să se implice, de ce sunt încă ţinuţi la distanţă ? De ce încă se aude ceva de genul * avem oamenii noştri *, adică… ?
  Şi mai am o întrebare, cu riscul că sar iarăşi oareşce * cunoscători a toate *:
  CE ATITUDINE, MĂSURI ADOPTAŢI VIS A VIS DE CEI CE DORESC DE EX. ÎNSCRIERE ÎN PSD , DAAAR… NU AU CU CE PLĂTI O COTIZAŢIE???
  La modul f serios întreb, observând că nu se pune problema… Ori PSD doreşte să câştige nu doar electorat ci şi noi membri, dacă am înţeles bine, deci… ?
  respecte,
  Sibilla

  Vă mulţumesc.
  stimă şi consideraţie,
  Sibilla

 27. Sibilla Says:

  Canalia Volodea şi-o ia peste bot!
  Că nu-i merge cu oricine…
  * Ascunsul după nume mari este un sport vechi şi nu neapărat stimabil. *
  * … monopolul asupra anticomunismului (instituţii, cercetare, analize etc.) este inacceptabil *
  * În România, nici un om serios nu i-a negat dlui Tismăneanu ”pasiunea pentru cercetare”. Unii, printre care mă aflu, se arată doar dezolaţi de pasiunea dlui Tismăneanu pentru putere, control și joc de culise *
  * A pretinde că un lucru întâmplat în aprilie 2006 este anterior unuia întâmplat în decembrie 2005 este un act de rescriere a istoriei; un demers ce poate fi numit ”rollerian”. Dacă profesorul Tismăneanu consideră termenul respectiv o ”bizarerie”, îl poate înlocui cu ”orwellian”, termen sugerat de profesorul Liviu Antonesei. Putem căuta şi alţi termeni, mai pe gustul dlui Tismăneanu, dar, manipularea cronologiei rămâne jenantă. *
  * Există o întrebare la care dl Tismăneanu răspunde, cu fermitate, DA, în vreme ce eu îmi pemit, cu egală fermitate, să răspund NU.

  Iată întrebarea: Este potrivit ca un intelectual devotat valorilor democratice să fie parte – şi încă foarte interesată – din mecanismul epurărilor politice, mai ales când cei sacrificaţi aparţin şi ei spectrului democratic şi nu vreunui grup sau grupuscul extremist, terorist etc?

  Sunt împăcat cu felul în care am răspuns acestei întrebări. Dl Tismăneanu se arată la fel de liniştit de răspunsul său. Restul sunt detalii.

  Punctum! *
  Sursa şi textul integral : http://dorin2tudoran.wordpress.com/2010/03/11/sorcova-vesela-punctum/#more-540

  Asta analiză pe text !

 28. theodora0303 Says:

  Asa cum era de asteptat domnul Adrian Nastase a fost reales ieri in functia de presedinte al Consiliului Naţional al PSD

  PSD-ul are acum o echipa completa.
  PSD-ul are acum tinerete, inteligenta, forta si echilibru.

  Fara sa am pretentia ca sunt detinatorul adevarului absolut, din pozitia mea de simplu votant PSD si de om care crede cu adevarat in valorile social democrate, o sa expun cateva pareri despre cum cred eu ca ar trebui sa actioneze PSD-ul pentru a redeveni principalul si cel mai puternic partid din Romania

  PSD-ul trebuie sa recuceresca electoralul de stanga pe care l-a pierdut. Ma gandesc in primul rand la electoratul de la sate care a fost in marea majoritate electotatul PSD-ului si la electoratul urban sarac adica muncitorii care si-au pierdut locurile de munca si care au votat in mod cu totul ilogic cu Basescu si PDL.

  PSD-ul trebuie sa atraga in electoratul sau intelectualii de stanga asa cum se intampla in Franta, Italia si Germania.

  PSD ar trebui sa se apropie mai mult de angajatii din mediul privat si de micii intreprinzatori.

  Promovarea unor lideri inteligenti, cinstiti, educati, oameni apreciati de popor.

  Promovarea in partid sa se faca pe merit si cu mult mai multa atentie. Partidul nu trebuie sa sustina decat oameni de incredere si nu tradatori care la prima ocazie trec in tabara adversa.

  Trebuie explicat electoratului ca PSD-ul nu este un partid comunist ci un partid social democrat singurul partid de stanga din Romania capabil sa sustina si sa protejeze oamenii saraci.

  Discursul liderilor PSD trebuie sa fie un discurs clar si usor de inteles pentru electoratul tinta.

  Parlamentarii PSD sa fie mai activi si mai vizibili in Parlament.

  Recomand liderilor PSD sa mearga mai des in teritoriu in cadrul organizatiilor teritoriale, in mijlocul oamenilor simpli.

  Este foarte important ca liderii PSD sa dovedeasca populatiei grav afectate de guvernarea PDL faptul ca PSD-ul este alaturi de ei.

  PSD-ul trebuie sa incerce castigarea increderii electoratului care nu a iesit la vot.

  Liderii PSD cu situatie materiala buna si foarte buna, oameni de afaceri pot face gesturi caritabile cum ar fi crearea de azile de batrani si/sau case de copii sustinerea materiala a tinerilor inteligenti si saraci de la sate care doresc sa isi continue studiile, sustinerea tinerilor olimpici etc

 29. ioanastefan Says:

  Domnule presedinte,
  Felicitari pentru emisiunea de la antena 3!

  Am urmarit-o cu interes!

  Cu deosebita stima,
  Ioana Stefan

 30. Victor Says:

  Tot in discutia de astazi intre Boc si protestatari, piticul nesimtit a mai spus o enormitate: “4 milioane de romani care muncesc tin 6 milioane de pensionari”. Dar chiar nimeni nu observa ce gandire defecta promoveaza Basescu si lichelele care il sustin?? Cum este posibil sa jignesti in halul asta milioane de oameni care au muncit si care si-au platit contributia la fondul de pensii asa cum a stabilit-o statul roman in diverse momente ale istoriei recente? Nu-i tine nimeni nici pe pensionari, ei singuri au contribuit la buget atunci cand au muncit pentru a avea la batranete. Ca statul a tocat banii pentru a-i umfla buzunarul lui Udrea si acum da din umeri, asta nu este vina pensionarilor. Va dati seama in ce situatie sunt pusi pensionarii din punct de vedere social? Cum se uita astia tineri la ei? Nu este suficient ca majoritatea sunt atat de bolnavi incat intreaga pensie se duce pe medicamente si bineinteles pe intretinere, acum guvernul criminal al lui Basescu ii umileste si mai rau, provocand ura dinspre tineri spre pensionari.

  Multumesc Sibilla. Cei de la Revista 22 ma cenzureaza, imi pare rau ca nu am putut scrie acolo ce cred despre ei dar nu e o problema, blogul Presedintelui Iliescu are mai multa vizibilitate si credibilitate evident.

  Revin cu un comentariu despre stenograma discutiei din 1989 dintre Presedintele Iliescu si Petre Roman pe de o parte si ambasadorul URSS din Romania pe de alta parte.

 31. Bibliotecaru Says:

  @ Ion Iliescu
  Domnule Iliescu,
  PD-L vă invită într-o instituţie a României, ce părere aveţi?
  http://bibliotecarul.blogspot.com/2010/03/dictatura-este-pe-vine.html

 32. rhorvath Says:

  Dl. Ambasador Natsuo AMEMIYA
Ambasada Japoniei in Romania
在ルーマニア日本国大使館
  NOTA INFORMATIVA :

  BANDA SECURISTA BASESCU DIN JAPONIA DESCONSPIRATA.

  TOTI CONSILIERII DE LA AMBASADA ROMANA DIN TOKYO SUNT SAU AU FOST SAU SUNT OFITERI ACOPERITI. LA CONFERINTA DE PRESA DE LA CLUBUL DE PRESA JAPONEZ AM PREZENTAT CARTILE DE VIZITA A SECURISTILOR LUI BASESCU.
  (Cartile de vizita ale “diplomatilor” SIE la Tokio sunt in limba engleza si japoneza. De observat ca ei nu s-au obosit sa-si ascunda nici macar numele real cum fac agentii sub acoperire.)
   
   
  FILIERA JAPONEZA CONDUCE SIE

  Din surse neoficiale am aflat ca la ultimile alegeri, actualii generali SIE, Valcea, Isac, Isar si Ruset bateau din palme de bucurie. Astazi, conduc cele mai importante directii din Serviciul de Informatii Externe. Toti au ceva in comun. Sunt produse ale vechiului DIE/CIE Toti generalii de mai sus au fost “diplomati” in Japonia. Fara sa-si ascunda adevarata identitate. Generalul Valcea venise pe filiera Brasov-Fulga. Generalul de patru stele Isac Adrian a fost cu Basescu la Anvers. Alti generali-diplomati erau trimisi “ la post “ pe filiera Ministerului Economiei si Comertului.
  La sfarsitul conferintei de presa am facut o vizita colectiva la restaurantul securitatii de pe artera principala Ghinza numit “Darie” unde sub fiecare masa este instalt un microfon iar inslatia de video acopera vizual fiecare invitat. Restaurantul “ Darie “ ( personajul  central al romanului “Descult” de Zaharia Stancu ) din Tokio este hogeacul actiunilor informative romanesti pe teritoriul Japoniei. Aici ambasada organizeaza chiolhane
  monstruase si astfel sunt mentinute legaturile fratesti cu partidul comunist japonez Kominto si cu membrii lumii interlope. Dupa mese copioase distractia este continuate cu grupuri pe alese de talentatele stripteuze romance ( 8.000 la numar ) care se perinda in Japonia in diferite scopuri. Despre acest resturant relateaza Kiyoko Horvath in memoriul
  adresat Presedintelui Basescu. Cu ocazia vizitei Presedintelui in Japonia in prezenta Primului Ministru la conferinta oficiala de presa, memoriul a fost predat ambasadorului Romaniei la Tokio, Aurelian NEAGU.
  http://devanewyork.blogspot.com/
  Robert & Kiyoko Horvath Tokyo Japan Foreign Press Center Japan

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: