CE MAI SPUNE PRESA!

Iliescu: Partidul lui Oprea, o structură oportunistă şi o manevră politică a oamenilor lui Băsescu

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, pentru “Gândul”, că partidul pe care ar urma să-l înfiinţeze Gabriel Oprea reprezintă “o structură oportunistă şi o manevră politică a oamenilor din jurul lui Traian Băsescu”, având între obiective lărgirea spectrului politic de susţinere a puterii.

Întrebat ce părere are despre această “structură politică «magnet»” care îi atrage pe toţi nemulţumiţii din PSD, Iliescu a răspuns: “E o structură oportunistă şi o manevră politică a Puterii, a oamenilor din jurul lui Băsescu. Şi are două obiective: primul ar fi să speculeze situaţiile existente în cadrul PSD şi să alimenteze o stare de tensiune şi, doi, să lărgească spectrul politic de susţinere a puterii actuale. O metodă de a atrage toţi oportuniştii din celelalte partide, în special din PSD. Oameni pe care nu-i atrage crezul politic al partidului în care au intrat, ci eventualele avantaje, conjuncturale, pe care le pot obţine prin prezenţa lor într-un astfel de partid. Când nu mai au avantaje, se lasă atraşi de alte formaţiuni politice”.

Referitor la plecarea lui Cristian Diaconescu şi a lui Marian Sârbu din PSD, Iliescu a spus că îi pare rău, în sensul că nu se aştepta la “asemenea degradare a ţinutei comportamentale” din partea celor doi. “Dar oportunismul politic văd că proliferează”, a adăugat el.

Solicitat să precizeze dacă, în opinia sa, unul dintre cei doi va ocupa funcţia de preşedinte al noului partid, Iliescu a spus că nu îl interesează.

Gestul în sine reflectă caracterul oamenilor. Adică, mai bine spus, lipsa lor de caracter”, a continuat el.

Întrebat în ce măsură poate ameninţa partidul lui Oprea stabilitatea şi locul PSD în actuala conjunctură politică, Iliescu a apreciat că “în niciun fel”.

Eu cred că este un câştig pentru PSD, privind din perspectivă ideologică şi doctrinară această etapă. PSD se află într-un proces de consolidare politică şi umană, precum şi de promovare a unor oameni de calitate, cu potenţial necesar pentru această relansare a partidului. Plecarea celor care nu-şi mai găsesc locul în partid e un proces de curăţire. Eu îmi amintesc de o ruptură mult mai spectaculoasă, care a dus la înfiinţarea ApR-ului. Şi iată unde este acum ApR. Nu există niciun fel de comporaţie între ce a fost atunci şi ce este acum“, a menţionat el, pentru “Gândul”.

Întrebat, referitor la anunţul de la Congres potrivit căruia renunţă la toate funcţiile din partid, dacă pleacă şi “lasă” partidul în aceste momente, Iliescu a răspuns negativ. “Voi fi alături de partid şi am să-l sprijin, aşa cum am făcut-o şi până acum”.

Advertisements

39 Responses to “CE MAI SPUNE PRESA!”

 1. ancaf Says:

  “crezul politic al partidului în care au intrat”…
  care crez, domnule presedinte???!!!

  crezul partidului care a votat in frunte cu victor ponta, ca ministru delegat pt relatia cu parlamentul, legea salarizarii si legea pensiilor??? – pe langa alte prostii pe care nu le mai enumar!

  crezul partidului si al conducatorilor sai care au legitimat un congres unde au fost acceptati ca delegati/candidati doar unii psd-isti???

  crezul partidului care dupa congresul de sambata, desi stia ca lucrurile nu sunt ok s-a facut ca habar nu are ce s-a intamplat??!

  crezul partidului care are ca vicepresedinti oamenii lui geoana (ma rog, nu chiar toti) care au facut numai prostii, ca nu le-o fi facut prostanacaul chiar pe toate???!!!

  crezul partidului care…

  chiar asa, domnule presedinte – o mie de ani, stima! – asta e un citat din caragiale- chiar asa:
  CARE CREZ, dar siCARE PARTID????!!!

  PS
  unii dintre noi nu au 80 de ani. au numai 50!!! da, stiu, sunt prea tineri, sunt prea grabiti :) , nu au “putintica rabdare”- DECI :) nu mai au timp sa astepte! se pare ca dumneavoastra aveti!
  nu uitati insa vorbele lui marin preda: “timpul nu mai avea rabdare”.
  o primavara frumoasa, domnule presedinte.

 2. emigrantul Says:

  PSD se afla intr-un proces de promovare a unor oameni de calitate?!!
  Cine sunt oamenii aceia? Victor Ponta?!
  Pe cine sprijina Ion Iliescu? Pe Victor Ponta si sustinatorii conjuncturali ai acestuia Radu Mazare si Miron Mitrea, toti cu rude in parlamentul Romaniei?!
  Eu l-am vazut mai de mult pe Ion Iliescu ca nu se pricepe la oameni, avind tendinta sa sustina si sa promoveze personaje negative, de pe urma carora romanii nu au nimic de cistigat. Acum, miscarea cu Ponta presedintele PSD, a pus capac la toate. Chiar si cu popularitatea mare pe care inca o mai are Ion Iliescu va fi imposibil de contrabalansat impopularitatea lui Victor Ponta, principala cauza datorita careia oamenii pleaca din partid. Pe ansamblu, PSD-ul nu va avea decit de pierdut cu acest individ la conducere. Daca acum Traian Basescu i-ar oferi lui Ponta postul de prim-ministru punind conditia sa alipeasca la PDL o parte cit mai mare a parlamentarilor PSD, Victor Ponta ar accepta tirgul imediat si ar incepe sa lanseze atacuri virulente la adresa tuturor oponentilor printre care si Ion Iliescu.

  PSD se află într-un proces de consolidare politică şi umană, precum şi de promovare a unor oameni de calitate, cu potenţial necesar pentru această relansare a partidului. Plecarea celor care nu-şi mai găsesc locul în partid e un proces de curăţire….
  Voi fi alături de partid şi am să-l sprijin, aşa cum am făcut-o şi până acum”.

 3. Mihnea Georgescu Says:

  Deci nu vă retrageţi, până la urmă?!

  Era de aşteptat, aveţi Politica în Sânge, nu veţi ieşi din ea niciodată… chiar şi după ce veţi dispărea fizic, moştenirea dumneavoastră ideologică şi imagologică va rămâne.

 4. luciaverona Says:

  Aşa cum puteţi vedea pe blogul meu la http://luciaverona.blogspot.com/2010/02/blog-de-blog-cele-mai-bune-bloguri-din_30.html
  aţi luat premiul pentru Cel mai cunoscut dintre bloggeri în cadrul concursului “Blog de blog – cele mai bune bloguri din 2009.
  Aş fi onorată dacă aţi putea participa la ceremonia de înmînare a premiilor, care va avea loc vineri 5 martie 2010, ora 14:14, la sediul Uniunii Scriitorilor, cu prilejul lansării a două cărţi – ediţia a doua a romanului meu “Labirint obligatoriu” şi un roman cu bloggeri, “Parfumul văduvei negre” al Oanei Stoica Mujea.

 5. mircea batranu Says:

  Pericolul sta in Basescianism care la origine este Basianism, prezentarea e aici:
  http://viitorul.wordpress.com/2010/02/26/povestea-basinii/

 6. amycommunications Says:

  Ni\şte cretini cu litere mari! Nu sunt cdapabili să înţeleagă ceva, din esenţial, nu sunt obişnuiţi cu jocurile de şah, nicicum!! Pentru detalii, citiţi-mi vă rog ultimele postări de pe cele 2 bloguri şiu, d.a., următoarele: http://corinacretu.wordpress.com/2010/02/26/pentru-eliminarea-violentei-impotriva-femeilor-2/. Noapte bună!!

 7. Victor Says:

  Domnule Presedinte, cred ca asa-zisei “reforme a statului” promovate de Traian Basescu, PSD-ul ar trebui sa-i opuna conceptul de reforma a societatii. Nu intru in detalii pentru ca exista, cred, suficiente capete luminate in pesede care pot intelege si dezvolta conceptul. Ideea lui Basescu are succes aparent cel putin pentru ca noi ne-am obisnuit sa reformam orice mai putin pe noi insine. Iau numai exemplul solicitarii primarului Oprescu pentru bucuresteni de a-si curata trotuarele. Dezbaterea provocata a relevat o impotrivire din partea multor cetateni ai urbei demna pentru cauze mai bune. Nu am auzit decat grija pentru ce face Primaria pentru comunitate si acuzatii de tipul :eu platesc impozite, ei sa faca! Exemplul respectiv este o dovada clara ca indiferent cat s-ar reforma statul sau clasa politica, atata timp cat societea nu este constientizata ca numai implicandu-se activ si altruist poate fi mai bine pentru toti, nimic nu se va schimba. Ne invartim intr-un cerc vicios si cred ca numai o societate deplin constienta de importanta actiunilor fiecarui membru poate genera conducatorii asteptati. Sunt convins ca trebuie curaj politic sa vii cu un astfel de discurs, daca nu ma insel si Oprescu a facut pas inapoi, dar nu cred ca linia adoptata de pesede in ultimii ani : da, are dreptate Basescu, ne supunem smeriti, recunoastem ca suntem niste ticalosi etc etc , avantajeaza partidul mai mult. Basescu ia fata pesedeului in permanenta si pune profitand de firea noastra de a vedea numai raul din ograda altuia : ” da ba, fir’ar mama lor a dracu’ ” va pune pesedeul in permanenta in fata situatiei de a se supune liniei imprimate. Nu poate fi lasat sa speculeze in permanenta, nu de alta dar adanceste tarele societatii.

 8. Victor Says:

  PS. Basescu este axat pe rau si arta lui este aceea de a specula trasaturile negative capatate in anii comunismului. Este si logic sa-i opui binele unui om care exceleaza in rau.

 9. Mihnea Georgescu Says:

  La Mulţi Ani şi sărutări de mâini Doamnei Nina!

 10. theodora0303 Says:

  Multumesc doamnei Lucia Verona si juriului concursului pentru desemnarea celor mai bune bloguri din 2009, pentru premiul pe care mi l-au acordat la categoria ”New entry”.

  Multumesc domnului Presedinte Ion Iliescu care, prin exemplul dansului, m-a incurajat sa imi deschid si eu acest blog.

  Multumesc domnului George Serban, pe care imi place sa il numesc prietenul meu liberal din blogosfera, pentru nominalizare.
  Multumesc tuturor cititorilor blogului meu care au facut acest lucru posibil.
  HAI CA SE POATE!!!!!

 11. emigrantul Says:

  Prin sustinerea pe care i-o acorda lui Victor Ponta, fostul presedinte al Romaniei se descalifica. Imi dau seama ca, efectiv, Ion Iliescu nu realizeaza gradul de impopularitate al micului Titulescu prin alegerea caruia PSD-ul si-a facut cel mai mare rau posibil, renuntind de buna voie la un mare numar de votanti care, la viitoarele alegeri parlamentare, vor decide sa nu se mai prezinte la urne.
  Pina in 2012 insa, PSD-ul va pierde parlamentari, suficient de multi pentru a nu mai reprezenta aproape nimic pe scena politica romaneasca.

  Ion Iliescu despre Victor Ponta:
  “Rezultatul votului este un semnal bun de întinerire. Nu e o misiune simplă pentru el, dar sper că va înţelege misiunea grea. Sper şi că va găsi şi sprijinul necesar”, a spus Ion Iliescu, la Realitatea TV.

  Replica Victor Ponta:
  De altfel, după aflarea rezultatului final, Victor Ponta a fost sunat chiar de Ion Iliescu pentru a-l felicita pentru victoria obţinută. “Multumesc de ajutor şi de toate celelalte lucruri. A contat enorm ce aţi făcut. De luni ne apucăm de treabă”, i-a răspuns Ponta.
  Sursa: http://www.realitatea.net/iliescu–victoria-lui-ponta-este-un-semnal-bun-de-intinerire–sper-ca-va-gasi-si-sprijin_701338.html

 12. Mihnea Georgescu Says:

  Dragi tovarăşi de blogosferă,

  Se apropie… 3 Martie 2010… fiţi pe fază!

 13. amycommunications Says:

  ” dl. ion iliescu: Îmi place enorm ceea ce aţi declarat pt. ziar..în plus, deşi trebuie să public ceea ce am scris şi ştiţi anume ce am scris, tocmai fiindcă mai există şi mutanţi pe lume nu 100% dte. bătrîni-femei-tineri-bărbaţi etc. sunt retardaţi..deci medicina cade şi rămîne, în opinia mea..Bing Bang* Ştiinţă şi Artă(numai eu ştiu ce şi cum am comunicat cu Dumnezeu şi nici nu spun..aşa că..religia cade..conform a ceea ce am copiat-lipit din Wikipedia despre social-democraţie..). Şi, dacă aveţi nevoie de lămuriri suplimentare asupra motivului pt. care dl. Iliescu(şi nicidecum alt om ..obişnuit..poate să facă politică şi la vîrsta de 80 ani..citiţi vă rog în ‘Viaţa unui bărbat necunoscut’ al lui Andrei Makine..editura Polirom 2010: pg.129. Şi tot aici, veţi înţelege doar unii dt. voi, despre puterea soc8ială a artei..dar nu orice fel de artă şi în niciun caz teatru de stradă de tip dansatoare braziliene etcaetera precum vedeţi la începutul romanului acolo unde scrie despre Putin şi gashca lui(inclus nevasta). Mulţam.
  Şi, tot aici la pag. a 129a, citiţi de ce omenia (aşa cum nu este înţeleasă de către proşti-eg. ăia care ne fac comunişti însă habar nu au ce însemnează comunism şi care au fost curentele acestuia în lume..însă suint votanţi şi îşi permit să voteze ceea ce de fapt habar nu au..) omenia faţă de cei carte merită şi te susţin..învinge în final. Mulţam.

 14. theodora0303 Says:

  @Mihnea Georgescu
  Mihnea draga, eu chiar nu am cum sa uit. :) :) :)
  De vreo 40 de ani, nu mi s-a intamplat niciodata.

 15. Gabriela Savitsky Says:

  Situația politică actuală este o bună ocazie pentru ca PSD-ul să se debaraseze de fripturiști, e adevărat. Oameni care au ajuns în funcții politice și în Parlament cu vehicolul electoral al Stângii și astăzi dovedesc că nu le priește aerul opoziției.
  Noi ce să mai zicem, că suntem în opoziție din 2004? De unde să ne dăm demisia? Din sărăcie, dezamăgire și tristețe? Din locurile în care ne-au pus la index portocaliii? Din calitatea de votanți și milintanți de stânga, în orice condiții și cu orice riscuri? Ce-ar fi oare, dacă am deveni și noi, toți militanții de stânga, defetiști? N-ar fi un dezastru?
  Eu cred că n-a existat niciun dosar de urmărire a lui Cristian Diaconescu. E o invenție care i-a folosit drept argument al trădării.

  Există totuși un risc. Acela ca Puterea să reușească să „rupă” atâția parlamentari încât să-și fabrice două treimi. O majoritate periculoasă și pentru modificarea Constituției, și pentru trecerea altor acte normative importante. Mulți politicieni consideră că Băsescu se află la ultimul mandat. Eu n-aș fi atât de optimistă. A dovedit în toți acești ani că nu e un jucător onest și că nu-și respectă niciodată cuvântul.

  • amycommunications Says:

   Stimată doamnă Gabriela, consider că, prin Adevărul profund pe care tocmai l-aţi enunţat, dumneavoastră dovediţi că aveţi exact frumuseţea care lipseşte majorităţii fiinţelor care sunt cît de cît cugetătoare. Vreau să vă mulţumesc d.a. că aţi fost printre primii care au avut cultura necesară de a înţelege că eu personal, cînd scriu sau spun Ami N, mă gîndesc la traducerea termenului ebraic şi nicidecum la vreun sens religios. Vă mulţumesc nespus.

   • Victor Says:

    Desi am priceput ca daca scrii Alber Eisenstin in loc de Albert Einstein oricine isi da seama ca este vorba despre o mica eroare gramaticala-in afara de mine, rauvoitorul- si intrucat sunt convins ca e plin netu’ de materiale in care este vorba despre “Siensciewicz” carora de-astia ca noi care copiem ce scriu altii le dam un paste dupa copy pe propriile bloage, totusi, desi ca de obicei am apelat si la prietenul lui Vanghelie, Goagal, nu inteleg-iarasi!!!- care este diferenta dpv semantic intre amin in ebraica si amin sa zic in romana. Si daca nu este niciuna de ce vorbim de traducerea din ebraica? Dar cred ca imi bat capul prea mult cu amanunte si mult mai importanta este soarta pesedeului. :)

 16. emigrantul Says:

  La o zi dupa ce am scris pe blogul lui Ion Iliescu urmatoarele: “Prin sustinerea pe care i-o acorda lui Victor Ponta, fostul presedinte al Romaniei se descalifica”, Ion Iliescu tine sa se descalifice in fata poporului la modul explicit, confirmind clar ca il sprijina pe Victor Ponta.
  Se pare ca fostul presedinte tine cu tot dinadinsul sa se discrediteze total chiar acum in ajunul zilei cind va implini 80 ani.

  Ion Iliescu: Am fost la CExN ca să dau un semnal că vreau să-l sprijin pe Ponta

  “Nu mai am pretenţia să am o activitate prezentă, să fiu prezent. Rămân alături de partid. Azi am fost, la invitaţia preşedintelui (partidului – n.r.) Ponta şi am participat la o şedinţă de Comitet Executiv. A fost prima de după Congres. (Am participat – n.r.) ca să dau un semnal că sunt alături, că vreau să-l sprijin pe acest tânăr nou preşedinte al PSD şi echipa care trebuie să se prezinte unitară în faţa evenimentelor cu care se confruntă partidul şi să dau un semnal de încurajare partidului, în general, pentru a strânge rândurile în jurul noii conduceri şi a face faţă tuturor presiunilor care se exercită”, a declarat Ion Iliescu.
  Sursa: http://www.mediafax.ro/politic/iliescu-am-fost-la-cexn-ca-sa-dau-un-semnal-ca-vreau-sa-l-sprijin-pe-ponta-5672895

 17. Maria Barbu Says:

  Pana unde si pana cand poate continua acest proces de disolutie, de degenerare si de degradare politica, economica, sociala, culturala si chiar identitara?

  http://poetamariabarbu.wordpress.com/2010/02/25/despre-romani-si-modelul-invingatorului/

 18. vioricabuda Says:

  De 1 martie,un buchet de chiocei pentru doamna Nina.

 19. mirelateodorescu Says:

  Unii indivizi cand nu reusesc sa-si atinga scopul se dau victime. PSD-ul este un partid mare si puternic, are resurse si sunt foarte multi care cred in dvs.

 20. telkon Says:

  Buna ziua domnule Iliescu,am dorit sa va scriu datorita afirmatilor facute de domnul Victor Ponta la Realitatea TV,dansul afirma ca v-a propune o initiativa legislativa prin care votul sa devina obligatoriu,considerand domnia sa ca romanii nu merg la vot de lene.
  Sper domnule Iliescu ca dumneavoastra care totusi aveti o oarecare experienta in politica sa reusiti al convinge pe arogantul domn Ponta,ca asta pentru PSD ar fi curata sinucidere politica.
  Eu sunt doar unul din cei multi din aceasta tara care de foarte mult timp nu se mai regasesc in aceasta clasa politica.
  Astfel nu particip la vot nu pentru ca imi este lene,sau nu am spirit civic.
  Nu merg la vot pentru ca nu am gasit omul potrivit care sa ma reprezinte.
  Daca il voi gasi va asigur domnule Iliescu ca voi vota si eu.
  Pana la urma faceti cum credeti,chiar daca domnul Ponta reuseste cu initiativa dansului,pe mine el nu ma poate obliga sa merg la vot.
  Platesc amenda,sau ma duc si pun 10 stampile pe un buletin de vot.

  O generatie mai tanara este binevenita la conducerea oricarui partid.
  Dar o generatie mai responsabila,si mai atenta la ce se intampla in tara.
  Cred sincer ca alegerea domnului Ponta ca presedinte a fost probabil cea mai mare eroare a PSD,eroare care sigur v-a avea si costuri.
  Oricare din ceilalti candidati cred ca erau mai buni.
  Eu personal,nu in totalitate,dar l-as fi sustinut pe domnul Adrian Nastase.
  Pana la urma e drumul sau crucea PSD-ului de dus asa ca va doresc domnule Iliescu spor cu Ponta inainte.
  poate totusi isi baga mintile in cap.
  Altfel nu v-a reusi decat sa ne enerveze si mai mult pe noi cei foarte multi care nu votam.Si daca am fi obligati,cu siguranta voturile noastre ar merge catre oricare alt partid.Catre unul care nu vine cu aberatii de genul acesta.

  Sa facem un calcul simplu:

  Daca domnul Geoana ar fi luat 50% din voturi(+1) ar fi avut sustinerea doar a 25% a populatiei cu drept de vot.
  Ar fi castigat alegerile.
  Daca ne obligati sa mergem la vot atunci celelalte 75% din voturi vor merge aproape toate catre orice alt candidat.
  In nici un caz nu as alege PSD atata timp cat e condus de un om care in loc sa faca bine,vine cu astfel de idei.

  Stima.

 21. ondin Says:

  La multi ani domnule presedinte cu ocazia implinirii frumoasei vartse de 80 de ani,sa fiti la fel de puternic si plin de viata in continuare

 22. krudus Says:

  LA MULTI ANI, cu multa sanatate pentru 3 Martie !

 23. emigrantul Says:

  Da, deci Ion Iliescu s-a descalificat!

  Ascultind in inregistrare video, discursul lui Ion Iliescu tinut pe 20 Feb. 2010 la congresul PSD, am remarcat in mod deosebit atitudinea pe care a luat-o impotriva clanurilor, clientelei politice si a grupurilor de interese din PSD.
  Amuzant este ca la citeva ore dupa cuvintarea sa, sefia Partidului Social Democrat a fost preluata de un individ (Victor Ponta) a carui nevasta are functia de parlamentar european PSD desi nu poseda nici un fel de abilitati politice si al carui socru este senator PSD. De asemenea, unii din sustinatorii sai principali Radu Mazare si Miron Mitrea au un frate, Alexandru Mazare, senator PSD, respectiv nevasta Manuela Mitrea, deputat PSD.
  Unde este credibilitatea lui Ion Iliescu daca acum sustine membrul unui clan parlamentar iar in urma cu doua saptamini lua atitudine impotriva acestui tip de organizare sociala a PSD-ului?!

  Citat Ion Iliescu (declaratie data pe 2 Martie 2010):
  “Am fost ieri la CEx. Mi-a plăcut Ponta. Este mai organizat decât Geoană. Mai la obiect. O să fie bine”.
  Sursa: http://www.gandul.info/politica/planurile-de-viitor-ale-lui-iliescu-80-mi-a-placut-ponta-e-mai-organizat-decat-geoana-5686954

 24. popalumi Says:

  M-am logat si eu.
  LA MULTI ANI DOMNULE PRESEDINTE ION ILIESCU!

 25. ema Says:

  Domnule Presedinte, cu ocazia zilei de nastere , va urez sa fiti mereu sanatos, energic si plin de bucurie. Va multumesc pentru tot ceea ce ati facut pentru Romania si pentru energia pozitiva pe care o degajati. LA MULTI ANI!

 26. Dan Druta Says:

  La Multi Ani, Domnule Presedinte Ion Iliescu!
  Fie ca aceasta fasta zi de 3 martie cu a carei fericita ocazie impliniti o varsta simbolica si venerabila in aceleasi conditii – de 80 de ani – sa va aduca sanatate, bucurii si impliniri alaturi de familie si cei dragi!
  Se pare ca aceasta data de 3 martie a fost una de o reala insemnatate in Istoria Recenta a Romaniei. In aceeasi zi, in ani diferiti, desigur s-au nascut Trei Mari Politicieni ai Romaniei Moderne si Contemporane de orientari politice diferite, dar esenta similara: Constantin Argetoianu, Ion Mihalache si Ion Iliescu.

  Cu deosebita apreciere si caldura sufleteasca,
  Dan Druţă, Iaşi

 27. cirlovacristian Says:

  LA MULTI ANI

 28. amycommunications Says:

  ” dl. Ion Iliescu: Stimatul şi dragul meu domn, cunoaşteţi ce puternică este intuiţia mea, cînd nu sunt presată din exterior şi chiar interior. Cu toate că sunt Social-Democrată adevărată(precum scrie în Wikipedia şi în cărţi despre acest curent filozofico-politic-social) şi tocmai de aceea, nu cred în Violet, vă rog să luaţi citatul meu din cartea lui A. Makine referitor la politica făcută la vîrsta de 80 de ani şi nu de către toţi la fel..precum urarea mea cu ocazia acestui eveniment. Vă mulţumesc şi vă doresc mai mult, la fel ca tuturor acelor care mi-au dovedit mie personal şi nu întregii societăţi, că trebuie să îi respect. Amin!

 29. instalatorul Says:

  Domnule Iliescu, la multi ani!

 30. Mihnea Georgescu Says:

  La Mulţi Ani!

 31. aspazya Says:

  Domnule Presedinte,
  Ma bucur ca primavara incepe cu ziua dvs. si ca am, din nou, prilejul sa va transmit ganduri bune si frumoase, sanatate, forta, impliniri si mult soare !

  Un gand luminos si pentru distinsa d-na Nina si un buchet parfumat de violete !

  La multi ani din toata inima !

  Cu drag,

  Aspazia, Timisoara

 32. stef36 Says:

  LA MULTI ANI, DOMNULE PRESEDINTE ILIESCU !

  FRUMOASA VARSTA, ALATURI DE FAMILIA DVS., SA VA ADUCA SANATATE, MULTA SANATATE SI BUCURII ! Cu respect si consideratie pentru onestitatea DVS., pentru ,,ECHILIBRUL” de zi cu zi, sunteti iubit de prieteni, de oamenii care va cunosc si va apreciaza. Sunteti UN OM
  deosebit Va doresc sa aveti viata lunga, fericita LA MULTI ANI !

 33. freddytsd Says:

  La multi ani si multa sanatate,domnule Presedinte.Drum bun spre Paris.

 34. ezragsit Says:

  Se tot aude: “Câtă dreptate avea Caragiale, cât de actuale sunt scrierile lui…”
  Iată însă că şi lui Ionesco i se cuvin aceleaşi aprecieri…
  Nu mai departe de ieri, o jurnalistă recent trecută pe post de purtător de cuvânt, faţă în faţă cu fosta de două ministru al învăţământului şi cu o respectată directoare a unei unităţi de elită a capitalei nu se putea abţine ca în afirmaţii şi gesturi sforăitoare să le întrerupă la orice încercare de-a spune ceva, de-a contrazice din start orice eventuală argumentaţie, de-a susţine cu înverşunare ceva, care în esenţă se reducea la “eu, marea somitate, ştiu absolut totul, voi, amărâtelor, habar n-aveţi de nimic, orice aş spune eu este adevărat, doar şi doar pentru că o spun eu, iar eu ştiu mai bine, iar ce spuneţi voi nu poate fi adevărat, pur şi simplu pentru că nu sunteţi de acord cu mine…”.
  Boala rinocerizării iată că se manifestă… Agresivitate, asumarea condiţiei de superioritate, ignorarea oricărei alte poziţii, desfiinţarea celor cu altă părere prin repezirea fizică cu puterea şi orbirea lighioanei cu corn…
  Şi, pentru că am adus în discuţie, poziţia susţinută cu autoasumată superioritate de jurnalista şi franţuzul ajunşi să conducă destinele învăţământului, măsura de reformă sublimă, de natură să rezolve toate problemele, este aducerea clasei a IX-a de la liceu la gimnaziu. Pentru ce desfiinţăm o tradiţie de vreun secol? Pentru că la trecerea din clasa a VIII-a într-a IX-a avem o rată de abandon de vreo 14%, aşa că lăsând elevii să mai facă un an de “generală”, aceştia nu vor mai abandona (?!), iar apoi vor avea vârsta să se angajeze în muncă. Adică vor abandona … legal! Doar că prin această “soluţie”, deschidem o altă problemă. Că absolventul învăţământului obligatoriu va termina nouă clase care nu l-au pregătit pentru nimic. Nu are nici o calificare. Nu are nici o meserie. Nu se pricepe la nimic. … Decât poate la strâns căpşune… Cândva elevii aveau de ales între o şcoală de ucenici de doi ani, una profesională de trei sau un liceu de patru. Le-am desfiinţat. Am pus în loc un ŞAM, care după doi ani putea fi terminat cu o calificare ca de şcoală de ucenici, sau continuată încă un an, pentru a obţine altă calificare, de profesională, sau continuată încă doi ani, pentru a termina astfel o formă de liceu tehnologic de cinci ani. Ieşeai muncitor nivel I după doi ani, sau nivel II după încă unul, sau tehnician nivel III după alţi doi ani. Putând elevul alege (dacă rezultatele şi resursele îi permiteau) şi să parcurgă direct ruta tehnologică în patru ani. Ce aduce soluţia Funny…? Desfiinţarea de facto a învăţământului tehnologic.
  Elevii fac nouă clase de “cultură generală”, apoi sunt trimişi la muncă. Dacă totuşi vor mai mult, în loc de cinci sau de patru ani, rămân doar trei în care să înveţe o meserie şi să dobândească calificarea. Ce aberaţie!!! Şi câtă sforăială în vehemenţa de-a susţine că aceasta este SOLUŢIA!, unica posibilă şi unica bună … pentru că -nu-i aşa?- a fost născocită de unica echipă dăruită cu darul infailibilităţii … echipa PDL-istă…

 35. ghitabizonu Says:

  Domule Iliescu ,
  asa ca mic cadou ptr aniversarea dumneavoastra , ce spunea presa .
  ursele sunt din Portocala Ofticoasa :

  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/690863/Autostrada-vorbelor/
  Autostrada vorbelor
  Acum trei zile, colaboratorul nostru Sorin Adam Matei deschidea, din Statele Unite, o dezbatere incitanta. El se intreba care ar trebui sa fie prioritatile in materie de infrastructura: autostrazile sau drumurile de tara Articolul a fost primit cu interes de cititori, dovada dezbaterea animata de pe forumul http://www.evz.ro.

  …sau despre cum este servit interesul national
  Acum trei zile, colaboratorul nostru Sorin Adam Matei deschidea, din Statele Unite, o dezbatere incitanta. El se intreba care ar trebui sa fie prioritatile in materie de infrastructura: autostrazile sau drumurile de tara Articolul a fost primit cu interes de cititori, dovada dezbaterea animata de pe forumul http://www.evz.ro.
  Asadar, care sa fie prioritatea Raspuns simplu: nu avem de ales. Fara legaturi bune cu localitatile mici, autostrazile sunt benzi de asfalt suspendate peste o lume care-si duce viata la fel ca inainte. Dupa cum, in lipsa acestora, multi investitori seriosi isi vor lua gandul de la Romania. Zece ore la bordul masinii, intre Bucuresti si Nadlac, inseamna un chin de neacceptat.
  Vorbim despre acquis, fonduri europene, brand de tara, avem politicieni care se baga in seama la Bruxelles si Strasbourg. Nu avem insa, dupa 15 ani de pro-europenism, macar un kilometru de autostrada noua, orientata spre Vest. Iata adevarata masura a competentei celor care au condus tara dupa Revolutie!
  Includerea rutei Nadlac-Constanta in culoarul IV paneuropean, in 1996, deschidea Romaniei o fereastra de oportunitate . Daca ne-am fi miscat repede, acum am fi avut, poate, cateva tronsoane bune de autostrada spre Vest. Insa lucrurile au stagnat in legislatura 1996-2000, iar sub Adrian Nastase prioritatea s-a mutat catre autostrada Bechtel , spre Oradea-Bors, finantata din surse exclusiv romanesti, aflata in afara planurilor europene si incredintata fara licitatie unui partener din SUA. Acum, la Bruxelles se vorbeste de reevaluarea prioritatilor, in defavoarea culoarului romanesc. Descoperim ca autostrada Bechtel ne costa prea mult si ca suntem in pericol de a pierde sustinerea financiara europeana pentru ruta spre Nadlac.
  Iar propagandistii PSD ataca la beregata actualul guvern, uitand de situatia pe care ei insisi au generat-o. Demagogie Prostie Sau putin din ambele Altceva ar fi fost acum daca PSD s-ar fi concentrat pe culoarul IV si ar fi indreptat banii pentru autostrada Bechtel spre reabilitarea drumurilor. Interesul national ar fi fost mai bine servit, evident, nu si cel pentru speculatiile imobiliare din Transilvania!
  Dar nici actualii guvernanti nu pot invoca la infinit greaua mostenire . Sunt obligati sa ia repede decizii, sa gaseasca finantare si sa se asigure ca lucrarile vor merge repede. Altfel, vom aniversa 20 de ani de cand nu am reusit sa ne racordam la Europa. Si nici o motivatie nu va mai interesa pe nimeni.

  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/691301/62-de-milioane-de-euro-pentru-Coridorul-IV/
  62 de milioane de euro pentru Coridorul IV
  75% din costuri sunt asigurate de Uniunea Europeana
  Comisia Europeana a avizat patru contracte privind reabilitarea DN 6 pe tronsonul Bahna-Lugoj, din cadrul Coridorului IV paneuropean, cu o valoare de 62 milioane euro, si un acord de 6,9 milioane euro pentru sase poduri feroviare pe ruta Bucuresti-Fundulea, toate proiectele beneficiind de finantare ISPA.
  Consortiul format din firmele Garboli Conicos si Tirrena Scavi va moderniza soseaua Bahna-Mehadia si va construi varianta de ocolire a localitatii Mehadia, in baza unui contract cu o valoare de 18,4 milioane euro. Aceleasi firme vor reabilita si tronsonul Mehadia-Domasnea, lucrarile necesitand fonduri de 8,4 milioane euro.
  Potrivit unui comunicat comun al Delegatiei Comisiei Europene in Romania si al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, firma elena Pantechniki va moderniza portiunea Domosnea-Caransebes si inelul de centura al localitatii Domosnea, pentru 23 de milioane de euro. Al patrulea contract va fi incredintat consortiului de firme elene Efklidis-Aegek, lucrarile vizand reabilitarea sectiunii de drum Caransebes-Lugoj. Contractul are o valoare de 11,6 milioane euro.
  Uniunea Europeana va finanta 75% din costurile fiecarui contract, iar bugetul de stat va asigura restul fondurilor. Lucrarile vor fi efectuate in termen de 31 de luni si vor beneficia de o perioada de garantie de 2 ani. Toate contractele vor fi incheiate miercuri. UE urmeaza sa finanteze, tot prin ISPA, si reabilitarea tronsoanelor Drobeta-Turnu-Severin-Bahna si variantele de ocolire a localitatilor Plugova si Caransebes.
  In programul ISPA este cuprinsa si reconstruirea a sase poduri de cale ferata de pe tronsonul de cale ferata Bucuresti-Baneasa-Fundulea. Firmele Arcada si Vega ‘93, ambele din Romania, vor reabilita patru poduri de cale ferata si vor construi doua poduri feroviare, pe o alta varianta de traseu, in baza unui contract cu o valoare de 6,89 milioane euro. Lucrarile vizeaza asigurarea unor viteze de 160 de kilometri pe ora pentru trenurile de calatori si de 120 de kilometri pe ora pentru cele de marfa.
  Executia lucrarilor va dura 24 de luni. Firmele de constructii vor asigura o perioada de garantie de 12 luni. Pentru acelasi tronson de cale ferata, primele patru contracte, cu o valoare totala de 76 milioane euro, au fost semnate in luna iunie.
  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/691204/Basescu-apara-coridorul-patru/
  Basescu apara coridorul patru
  Disputa autostrazii
  Presedintele Traian Basescu a declarat ieri la Constanta ca guvernarea PSD a batjocorit ideea de coridoare paneuropene. Ei au avut probleme sa duca autostrada la Cornu, catre Brasov, si nici prin cap nu le-a trecut sa se ocupe de finantarile coridoarelor paneuropene , a precizat Basescu mentionand ca, de regula, nu reactioneaza la tot felul de afirmatii nerusinate, dar constantean fiind, nu pot sa nu reactionez la povestea lansata de liderii PSD in ultimele zile prin care acuza guvernul actual ca ar fi pus in pericol existenta pe teritoriul Romaniei a coridorului IV paneuropean . Seful statului a subliniat ca in 1997, la Helsinky, el a introdus Portul Constanta ca fiind capat al coridorului IV si in 1999 s-a semnat si finantarea BEI de 220 milioane de euro pentru autostrada Bucuresti-Constanta pentru tronsonul Bucuresti-Cernavoda. Traian Basescu a anuntat la Constanta ca pana la sfarsitul anului se va semna acordul de finantare pentru continuarea autostrazii Cernavoda-Constanta cu o ramificatie in Portul Constanta. De asemenea, anul acesta incepe si modernizarea magistralei feroviare Bucuresti-Constanta cu o finantare ISPA de 150 milioane de euro nerambursabila. Pana la finele anului se va semna si primul tronson de 60 km de autostrada de la frontiera de vest, Nadlac-Timisoara. Guvernul lui Adrian Nastase nu a negociat nici un cent pentru finantarea lucrarilor pe coridorul IV, a repetat seful statului.

  Ce ziceti de … o mica sedinta de critica tovaraseasca la Senat ?!

 36. ellasarya Says:

  La mulţi ani, domnule preşedinte! Să fiţi sănătos şi “brand-os” încă 20 de ani – cel puţin! – de acum încolo!
  Salutaţi Parisul din partea mea. E oraşul de care m-am îndrăgostit iremediabil…

 37. SorinPLATON Says:

  “KristallNacht” gefolgt von Rumänisch Liberal-Demokratische Partei “KristallTag” … http://sorinplaton.wordpress.com/2010/03/09/kristallnacht-gefolgt-von-kristalltag/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: