DESPRE MINCIUNI …CU PICIOARE SCURTE !

Revista 22”, probabil din dorinta de a iesi din anonimat, publica o asa-zisa “informare bomba”, pe care o preia “din zbor”, intr-un comentariu si ” Evenimentul Zilei“.

Este vorba, de fapt, de preluarea mult-rasuflatei diversiuni propagandistice, care s-a vehiculat intens in 1990, in cadrul campaniei politice electorale, care urmarea discreditarea CFSN, respectiv a lui Ion Iliescu – ca, dupa 22 decembrie 1989, in contextul actiunilor armate din timpul revolutiei, noi ne-am fi adresat URSS, pentru “ajutor militar”.

De astadata, se apeleaza la un “pretins mesaj cifrat”, care s-ar fi transmis de la Ambasada Poloniei la Bucuresti catre MAE polonez – si in care s-ar afirma ca, in ziua de 23 decembrie 1989, Ion iliescu si Silviu Brucan, s-ar fi prezentat la Ambasada URSS, in numele FSN, pentru a cere “ajutor militar”; dar ca Ambasada URSS ar fi raspuns ca “URSS este gata sa acorde orice ajutor, cu “exceptia celui militar”.

Aceasta pretinsa informare, indiferent de sursa ei, este o MINCIUNA SFRUNTATA ! Eu nu am intrat in Ambasada URSS, nici in Decembrie 1989, nici mult timp dupa aceea.

Stiu ca Silviu Brucan, l-a dat in judecata pe Petre Mihai Bacanu pentru o minciuna similara.

Nici eu, personal, nici altcineva din partea CFSN, nu au purtat in acele zile fierbinti  discutii cu Ambasada URSS si nu a fost adresata, pe nicio cale, vreo cerere de ajutor militar.

Acest lucru a fost declarat public dealtfel si de presedintele URSS de atunci – Mihail Gorbaciov, raspunzand la intrebarile unor gazetari: “nici partea romana nu ne-a adresat o asemenea cerere, iar URSS a luat o decizie politica, de a nu mai interveni militar in treburile interne ale tarilor socialiste”.

Asa incat, devin lamentabile toate aceste incercari, chiar si dupa 20 de ani, de a revigora sloganuri propagandistice primitive, bazate pe neadevar,.si vehiculate cu ura in climatul electoral al anului 1990.

128 Responses to “DESPRE MINCIUNI …CU PICIOARE SCURTE !”

 1. amycommunications Says:

  My dearest Mr. Well-Experienced Mr. Ion Iliescu, please let me start by praying you to post this typing of my own to be written in English, into your blog. As I have already told you and also posted into Ms. M.B’s blog I do not wish to be the mom or simply the colleague for kids like those to pretend they’re other persons into your or others blogs. In these cds, I don]t know which will be the Romanian position twds. This last fake prbm. Btwn Russia/N.A.T.O. and E.u., so I can’t take any decisions on my own. But I’ve heard the Ro Mr. Europarlamenteer in the Tema Zilei from today and, by my experience with all these foreigners, I completely agree with him.
  Stating on the psychology of these different nations, I must assure this is to become a difficult hide/&/seek game btwn. The nations, as I have already forseen & predicted you with my non/violet but inherited & then revealed by accident experiences of predictions to be very hidden beneath in me.
  In the end, i]ll do nothing more for free and I only trust you to be the one and only to acknowledge this party’s fundamental need for me to not be hidden anymore. După cum văd scris pe siteul dumneavoastră care conţine declaraţia superbă cu ocazia recentului consiliu, se pare că mă încadrez perfect în acea persoană care nu este doar simplă aspirantă sau novice precum sunt aceşti bloggeraşi entuziaşti cărora le faceţi educaţie cu toţii pe siteurile dumneavoastră, însă eu sunt o puternică susţinătoare ale vechilor principii social-democrate, fiind printer puţinele personae care înţeleg şi vor să aplice correct necesitatea de adaptare permanentă, fără a se pierde pe sineîn acest process.
  Ne doresc un weekend plăcut şi aştept cu ănfrigurare cadoul..precum şi să mă scăpaţi de lîngă părinţii ăştia care fac de ani de zile prin mine şi ămpotriva dorinţei mele, tinerilor-copiilor pe care eu nu i-am dorit ţi nici nu îi voi dori nicicănd, aşa cum am spus-o de mii de ori în toţi anii ăştia, dar fără să obţin ceva la schimb!!
  Cu respect, să avem un weekend plăcut!!(noi, acei maturi care ne am apropiat ăn primul rind prin networkingul pe care eu am ănvăţat să îl fac cu success, ăncă din cls. A Xa de liceu, pe timpul studiilor mele pt. Olimpiada Naţională de Lba Engleză, faza pe sector- acolo unde am fost pe locul 1!!)
  Copii să pună mina să înveţe..nu de pe bloguri, că de acolo nu ănţeleg nimic aceştia tot şi nu reuşesc decît să mă deranjeze cel puţin pe mine prin prostia şi iluziile lor de răsfăţaţi încurajaţi în acest răsfăţ al pierderii timpului..pe net şi ăn alte locuri la un loc!!

 2. krudus Says:

  Dumneavoastra ati fost, sunteti si veti ramane pentru totdeauna doar Presedintele , cum frumos spunea distinsa Gabriela Savitsky.

  Nu ne pasa ca vor si cei de la reviste si ziare sa mai scoata un banut, chiar daca ne doare atunci cand spun minciuni.Oricum, nu-i mai citeste nimeni……sau cine citeste nu mai crede o iota.

  Noi stim adevarul si va respectam.

 3. ema Says:

  Domnule Presedinte, consider ca, nu trebuie sa va consumati energia si timpul cu cei care, de 20 de ani, incearca sa va denigreze.

 4. emigrantul Says:

  Eu personal imi aduc aminte cind in ziua de 23 Dec. 1989 (poate 24, nu sunt sigur) s-a dat un comunicat la televizor in care crainicul anunta citindu-l pe Mihail Gorbaciov ca ceea ce se intimla in Romania este o problema interna a tarii si Rusia nu doreste sa se amestece militar, nu se baga.
  Totusi, cu citeva ore inainte, tot la televizor, se facuse un alt anunt despre o posibila interventie militara a Rusiei (URSS) in sprijinul noii puteri instalate la Bucuresti (aflata atunci, aparent, in mare dificultate din cauza “teroristilor”).
  Deci ceva s-a petrecut, fie Rusia s-a oferit sa acorde sprijin armat Romaniei din proprie initiativa, fie cineva din tara a cerut un asemenea suport.
  Vreme de citeva ore nu a fost deloc clar ce se va intimpla, vin sau nu vin rusii “sa-i ajute” pe “revolutionari”.
  Lucrurile s-au clarificat abia dupa ce Gorbaciov a anuntat ca nu doreste sa intervina, sa se amestece in “revolutie”.
  Asta s-a vazut la televizor.

 5. inbonobo Says:

  Domnule Presedinte,

  Daca acceptam teza ca evenimentele din Decembrie ’89 s-au produs cu participarea unei parti din Securitate, nu este imposibil ca Ambasada Poloniei sa fi cazut prada unor dezinformari, voite sau involuntare.

  Unul dintre cele mai mare regrete ale mele in legatura cu acele vremuri este ca sotii Ceausescu s-au “bucurat” de un proces atat hidos. Nu cred ca presiunea si lipsa de timp justifica ce s-a intamplat. O consecinta minima ar fi trebuit sa fie ca “avocatul apararii”, care a jucat de fapt rolul acuzarii, sa-si fi pierdut dreptul de a practica avocatura.

  Nu-mi amintesc exact ce ati spus Dvs., dar daca-mi amintesc bine, nu ati fost incantat. Pot sa-nteleg ca decizia era deja luata, pot sa-nteleg ca nu s-au putut strange probe, dar pana si niste copii de 10 ani ar fi putut aduce acuze cu temei legal si le-ar fi putut argumenta mai bine. Iar daca Apararea nu-si face treaba, ce rost a mai avut sa se joace de-a procesul?!?

 6. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte,
  Nu merită!
  De ce nu scrie revista22 nimic despre securistul Băsescu, dar despre hălăduirile agentului Volodea prin Europa o bună perioadă de timp, dar despre faptul că domnişoarele de curte DNA şi ANI nu se dau la pedelişti, etc etc ??? Pe noi, cam asemenea informaţii ne-ar interesa, nu scenariile puse la cale prin birturi, neobrăzaţii!
  Când aud de revista 22 ŞI evenimentul zilei, * nush de ce *, da ştie tot poporul, se întrezăresc limpede mănăriile cioflingarului ajent Volo Tismăneanu şi ale toarăşului Cărterescu care deveni mare * analist * mare , acesta din urmă, la îndemnul împieliţatului Volo-lăutar de Curte băsesciană, şi care dăştept ierea de nu diversiona ci la poezie se limita…
  Să-mi fie iertat, unor astfel de specimene ce şi-au vândut nu de azi de ieri şi nu o dată sufletele, noi, cetăţenii oneşti ai ţării, care nu numai că am fost participanţi la Revoluţia din 1989, ci, nu am ales să spălăm putin precum laşul Volo persecutat de ghiavolii ce-l posedă eventual, am rămas aici, nu confabulăm şi nici nu ne spetim la doi-tri stăpâni ca mnealui , prin urmare, ne permitem să-i transmitem, direct, limpede şi exact ce merită : Hai Sictir !
  Da, sictir, măi Volo, un lache, vocea… altcuiva * :
  http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009072231441/Actualitate/Curva-Pacepa-afacerea-tradarii-VI.html
  Când unul Volo, fost intelectual ce şi-a pierdut nu doar simţul penibilului ci, şi pe cel al realităţii, ajung să fie în acelaşi timp şi trompeta unor trădători şi lăutar de Curte, e semn că diavolul le-a luat minţile… şi ce dovadă mai limpede decât : să fluturi public pe blogul personal * memorie, libertate, moderaţie * exact tu, Volo, care, eşti aservit, ai ales să devi şi agent şi pupincurist, scrii cu ură, ranchiună, şi ai tupeul să aminteşti de…. i-auzi, moderaţie… jalnic * spectacol *, caraghios, penibil.
  Volodea Tismenetki (alias Vladimir Tismaneanu)-CV:
  http://www.ziua.net/display.php?id=199511&data=2006-05-13
  D-le Preşedinte,
  La revista 22 scrie * stimabila * Pora, de care râd şi prichindeii, doar s-a prins toată suflarea că pupincuriştii băsescieni, să mă iertaţi, au ordin clar, de la şăfu-băse, care şăf sireacu, are-o patimă, o obsesie – Iliescu, cine să mai ia în serios ce scrie revista 22…. Poftim titlu de articol în revista 22 – * ANI în ofensivă *, adică mitraliera pe oricine NU e pedelist, pe oricine nu intonează ode duduii de la Pleşcoi, etc, etc… păi revista 22 a ajuns fiţuica Cotroceniului, e limpede ca lumina zilei, cât despre Evenimentul Zilei, apăi bine le zice M Badea ce le zice, că merită!
  Ion Iliescu a scris Istorie, rămâne-n Istorie ca Preşedintele tuturor românilor, cât despre terchea-berchea ce-şi * ordonează * ziceri/scrieri după cum bate vântul şi cine cum e la putere, să-i judece Tatăl, noi ne limităm să ignorăm agenţi, trădători, aserviţi, * analişti *, scribi sub simbrie, punct.
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla
  P.S pare ghiveci adunătura menţionată mai sus, dar, cunoscători ştiu ce-i leagă şi ce/cine-i mână-n * luptă *…

  • Mihnea Georgescu Says:

   Zdravo Drugarica,

   Vladimir Tismăneanu nu este un om rău, el ştie foarte bine ce face, eu am încredere în el.

  • emigrantul Says:

   Ce zice Mihnea Georgescu despre Vladimir Tismaneanu:
   Vladimir Tismăneanu nu este un om rău, el ştie foarte bine ce face, eu am încredere în el.

   Ce spune Ion Iliescu privitor la acelasi personaj:
   “Dansul (emigrantul) nu este de acord cu Programul Revolutiei, exprimat in Comunicatul CFSN. Se poate constata concordanta pozitiei sale cu aceea a ”dreptei agresive” asa-zisa ”anticomunista” – exprimata in Raportul Comisiei Tismaneanu – care, la fel, contesta Revolutia Romana si documentul sau programatic, dorind sa-l substituie cu asa-zisa Proclamatie de la Timisoara, din martie 1990 – document eminamente electoral !”
   Sursa: https://ioniliescu.wordpress.com/2008/10/06/nota-3/#comments

   Mihnea, ar trebui sa-ti formulezi mai cu atentie comentariile, altfel risti sa cazi in dizgratia lui Ion Iliescu.

 7. dorucoarna Says:

  Este urmarea pozitiei Dvs de la CN, A. Nastase a primit sechestru, Dvs suntet atacat de cameleonii mediei, totul preventiv, desigur.

  Nu-i cititi, nu-i citati, iar noi nu-i luam in seama. Oricum trebuie insa remarcat cate tentacule secrete are caracatita asta portocalie.

 8. Mihnea Georgescu Says:

  Dacă Ion Iliescu era agent KGB aşa cum se pretinde, chiar era nevoie să meargă cu căciula-n mână la Ambasada URSS ca “să ceară ajutor militar”?
  Dacă era agent KGB, iar Revoluţia din Decembrie a fost făcută la ordinul ruşilor, nici nu mai era nevoie să facă astfel de demersuri penibile, ba încă să mai fie şi refuzat.
  Singuri se contrazic cei care vă atacă, Domnule Preşedinte!

 9. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte,
  Sunt de acord cu DoruCoarna. Aparatia acestui articol este o reactie la discursul dumneavoastra de la CN.
  Faptul ca, dupa 20 de ani, mai sunt inca oameni care va ataca pe aceasta tema este surprinzator.
  De ce nu scriu oamenii astia despre somaj, criza economica sau amplasarea scutului antiracheta?

 10. Victor Says:

  Retardatii astia stiu ei ceva doar ca au incurcat personajele. Nu Ion Iliescu a cerut ajutor militar Uniunii Sovietice ci fostul secretar de stat american de la acea vreme James Baker i-a invitat pe rusi sau orice alta tara din Pactul de la Varsovia sa intervina militar in Romania. Iata in acest sens o declaratie a lui Henry Kissinger: http://www.ziare.com/actual/eveniment/12-16-2007/kissinger-sua-au-gresit-invitand-urss-sa-intervina-in-romania-la-revolutie-196430

 11. Victor Says:

  PS. Este ca in bancul ala : nu era masina ci bicicleta si nu i-a fost facuta cadou ci i-a fost furata.

 12. Sibilla Says:

  @Mihnea Georgescu,
  Toarăşi-n cauză, diversioniştii a căror misie e, cum altfel, diversionitul, cum bine-i definea draghe Baciu Leo, aceşti cioflingari, nici nu zic, nici nu contra-zic, sărmani nefericiţi îşi fac numai treaba, aia pentru care sunt plătiţi, gras, că pentru d-astea are Famiglia punga largă… În rest, zuitaşi să subliniezi, că e mai lesne să distragă atenţia poporului amărât, înfometat, nesigur pe ziua de mâine datorită incompetenţei şi setei lor de bani, funcţii, poziţii şi mă refer la PD-L-cohorta de penali jecmănitorii ţăriii, doar nu ne aşteptăm să dea ei, pedeleii, socoteală…. sunt ocupaţi, cu afaceri pe ritmuri de manele, încuscriri cu mondiali, universali, cărăuşie de armament şi cunoaştem oareşce naşi, finii din dotare, fraţi, etc – famiglia, cum spusăi..
  Bre, machidoane, adevăru-i că troglo-vodă zăusul Băsel, în sinea lui de Păpuşel, îl admiră şi-l invidiază pe Ion Iliescu, da nu conştientizează, sau, crapă fierea-n el, că-i…. neputincios, săracu… Zisăi Păpuşel, becouse, pare mnealui mare şi tare, dar, e mic şi , precum orice marionetă, tras de sforicele , nici el nu mai ştie cărui sufleţel să-i stâmpere pohtele, ba Famiglia, ba masoneria, ba occidentul, ba unii, din umbră, de care, se teme mai dihai ca de dracu…
  Doar nu era să scrie Revista 22 ori Ev Zilei ceva despre: Flotă, despre nuriii Duduii ori mârlăniile soaţei, Cocoş ( alea tunuri, neică.. ), cum să aibe curaj ori dorinţă aceste fiţuici de Curte, aservite, să dezvăluie ceva din ce ştim cu toţii, cum ar fi, şi da, mă repet – DNA, ANI, Curtea de Conturi, NU se iau de rechinii cu colţişori portocalii, NU se dau la nababii din teritoriu, căci ăia conduc ţărişoara, * fraţii * dă şorţuleţe, majkă… Unde au fost hăştia în zilele Revoluţiei de-şi dau cu părerea… aud ?? Să tacă agenţii KGB cândva, acum linge-blide CIA, să tacă, becouse, atât de slab instruiţi sunt, că-i ştie tăt românul, aşe iegzberţi sunt, ba mai spun şi că geaba miaună, sunt doar nişte trădători de neam şi ţară folosiţi, nu respectaţi, ci folosiţi.
  De ce se loveşte în Ion Iliescu mai ales acum, în aceste vremuri ? Pentru că e respectat, e o Forţă, Cuvintele sale sunt Echilibru, pe când, ticăloşiile nemernicilor, sunt vorbe-n vânt, făcături, punctum.
  Sibilla
  P.S. Da ajentul Volodea, Volo cel ce face şi desface, contraface cică din umbră, pe, iată, felurite căi şi cărărui, de la câţi Stăpâni încasează simbrie .. ?
  Poate ne dezvoltă toarăşa Pora care cică le are cu … conspiraţiile… că la imnuri şi ode pro-băsesciene e trilu-guţă-zdrabga, ar fi comică de n-ar fi monument de penibilitate, zău :)
  Sau toarăşa Culcer, că se-avântă pe subiecte de , cică plevuşcă şi rechini atacaţ i- i-auzi, de către instrumentele Cotroceniului pe numele lor DNA şi ANI, da n-are ordin să zică nici din greşeală ceva despre numiţii : Bordură, Bercovici, Cocoş, Buldogul, Frunzesky, etc etc etc…
  Măi să fie, da influent deveni el Volo dă… revistă…. ţţţţ, ţţţţ , ţţţţ….

 13. Victor Says:

  Domnule Presedinte, intrucat banuiesc ca fiecare dintre noi astia care scriem pe aici au participat la o olimpiada vreodata in viata noastra, pentru a-i impresiona pe inamici propun sa postam ceva legat de materia unde am excelat intr-atat. Bunaoara eu am sa postez ceva in limba germana : “ja, ja sehr gut!” si” papieren bitte!” pus bonus : “jawohl herr polizei”. Acum ca mi-am demonstrat si eu pregatirea plus inteligenta in speranta ca am dovedit ca si daca nu stii engleza dar stapanesti germana totuna e, ii las pe ceilalti sa posteze si ei ceva daca stiu. Cred ca un comentariu in chineza ar fi ideal, am rupe gura targului, ar zice lumea “ia uite ba ce destepti e astia care scrie la Iliescu”.

 14. cirlovacristian Says:

  Daca ion Iliescu ar fi cerut ajutor fostei URSS o cherstie iera sigura:
  acum am fi avut aceiasi cai pe care ii are GERMANIA si deci ieram pe cai mari.

  Romania(ansamblul) iera privita ca un ielement distructiv asupra pactului de la Varsovia(presupun ca Varsovia nu-i Antwerpen/Anvers) si deci cind iudei-merei (aia da peste Tisa,Tamisa si Sena) au spus ca NOI(Romania) suntem DUSMANI/inamici……..si probabil ca nu ar mai vi spus nu stiu ce jidan ca “iei” cumpara Romania………

  Io zic asa:
  daca ne aliniem toti cetatenii Romaniei(fara tradatori) si tragem un(doar unul)sclifoi grupat catre “pretenii si vecinii” nostri mult iubiti si stimati…..aia o sa creada ca asupra lor s-a abatut un uragan.

  Asa ca in continuare…..cai nostrii sunt si rapciugosi dar si nehraniti si nici macar adapati(ca de mai apare cite un boc,bashescu,nastase,tariceanu care mai fura din hambar/un siloz/o insulitza si ca “recunostinta” au dat si cu “aviara gripa pa sulaina chanel”)

 15. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte,
  Am intrat de curiozitate pe site-ul Revistei 22 ca sa citesc articolul despre care ati scris pe blog. Parerea mea este ca sunt prea multe necunoscute si nici o dovada.
  Pur si simplu este o minciuna, o intoxicare careia ar trebui sa nu ii acordam importanta
  Nu este clar cine anume de la ambasada Poloneza s-a intanlit cu angajatul reprezentanţei diplomatice sovietice din România.
  Nu se stie nici numele angajatului reprezentanţei diplomatice sovietice din România care a dat aceasta „informatie”.
  Nu exista nici o dovada ca aceasta intanlire a avut loc.
  Ce dovada are autorul articolului din Revista 22 (nu ii scriu numele pentru ca nu vreau sa ii fac reclama nemeritata) ca respectiva informatie nu este o inventie (minciuna) a unui functionar zelos de la ambasada Poloniei?
  Acest functionar a vrut probabil sa dovedeasca superiorilor cat de activ si de informat este el si a inventat ceva „interesant” pe care oricum nimeni nu il putea verifica.
  Poate isi dorea si el sa fie promovat intr-o tara occidentala.
  Am vrut initial sa scriu la mine pe blog un raspuns la acest articol dar am realizat ca nu trebuie sa ii acordam mai multa atentie. Si asa a fost prea mult pentru o dezinformare.
  Ii recomand calduros domnului care a scris acest articol sa cerceteze cu atentie arhivele Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone (si nu numai) poate gaseste ceva documente despre trecutul comunist al domnului Basescu.
  Articolul din Revista 22 se bazeaza pe un asa zis document gasit in arhivele Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone.
  Documentul reprezintă „un mesaj cifrat trimis de la Ambasada Republicii Populare Polone din Bucureşti către ministerul de la Varşovia în ziua de 23 decembrie 1989.”
  Din textul asa zis-ului document, unul dintre diplomaţii ambasadei (Poloneze) s-a întâlnit cu un angajat al reprezentanţei diplomatice sovietice din România, al cărui nume nu este menţionat în document. Acesta l-a informat pe diplomatul polonez că la Ambasada URSS s-au prezentat Ion Iliescu şi Silviu Brucan, în numele FSN si au cerut ajutor militar.
  Cu deosebit respect Theodora Marinescu

  • Victor Says:

   Cristian, nu stiu daca eram pe cai mari daca ceream ajutor rusilor. Nemtii sunt din alte motive pe cai mari. Datorita culturii si educatiei germane. Ei nu se gandesc toata viata cum sa fure orice ci cum sa faca mai bine ceea ce fac. Apropo de asta, zilele trecute in zona in care locuiesc, niste baieti de-astia pe care tu ii suspectezi ca ar fi putut vreodata in vreo imprejurare sa fie ca nemtii, au incercat sa fure tomberonul de gunoi… Revenind, cert este ca ajutorul nu a fost solicitat cel putin de partea romana . Asa cum aratam mai sus, americanii si-au manifestat dorinta ca rusii sa intervina militar in Romania. Daca pentru ei este o scuza faptul ca au dorit sa asigure succesul revolutiei, la fel ar fi fost si in cazul Presedintelui Iliescu. Insa interesant este cum se contrazic denigratorii lui Ion Iliescu. Ba il acuza ca dupa fuga lui Ceausescu s-a tras pentru legitimarea CFSN, ba il acuza ca a solicitat sprijin armat pentru a-i opri pe cei care trageau in populatie…

 16. Sibilla Says:

  Un * Model *… duduia Fâşie Florica, Timiş :
  http://mirceaopris.wordpress.com/2010/02/08/pu%C8%9Bine-femei-mai-e-ni%C8%99te-doamne/#comments

 17. cirlovacristian Says:

  @Victor

  Ideea de baza(a mea):
  Este foarte greu sa fi ROMAN in ROMANIA si vorba lu’ Ciutacu “suntem tratati de parca am fi niste chiriasi”.

  Prea multe “descoperiri” prea multi prosti,prea multe “genii” si prea putini oameni.

  Ceausescu a fost PATRIOT.Greu de spus la fel si despre altii/altele……..
  Romania a fost privita ca “un element distructiv” in interiorul pactului.Romania a fost “asaltata” si ulterior sufocata de atita ajutor din vestul apropriat si cel indepartat.

  Aceiasi treaba si cu scutul:Romania devine TINTA FIXA iar noi cetatenii viitoare victime colaterale.

  Oare de ce cretinoizii de guvernanti nu “fac” ACUM,in aceasta privinta un REFERENDUM?
  Faptul ca “unii/unele” inca maninca kkt nu inseamna ca toata natiunea pute oribil.
  Ce “ieste” aia DEMOCRATIE?
  Ce “ieste” aia LIBERTATE?
  Ce “ieste” aia :
  1.România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
  2.Forma de guvernământ a statului român este republica.
  3.România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme……………

  kkti cu perje…….astia si astea ne guverneaza

 18. Victor Says:

  Cristian, din punctul meu de vedere, un conducator care si-a lipsit poporul de demnitate, drepturi si libertatile fundamentale ale omului (foamete, frig, rationalizare, cozi, imposibilitatea de a calatori in Occident, lipsa dreptului la informare etc.) NU poate fi catalogat drept patriot.

 19. cirlovacristian Says:

  @Victor

  Ceea ce spui ” un conducator care si-a lipsit poporul de demnitate, drepturi si libertatile fundamentale ale omului (foamete, frig, rationalizare, cozi, imposibilitatea de a calatori in Occident, lipsa dreptului la informare etc…” este perfect adevarat…dar patriotismul nu se “masoara” asa.

  Ceausescu a fost un DICTATOR-un nemernic,dar ………
  Probabil ca in opinia/viziunea lui politico-economico-sociala asa a vazut “iel” ca trebuie sa ne platim datoriile.
  “Iel fura in spiritul/litera partidului” dar “astia” fura pa contul lor cu ajutorul partidului.
  Toate furturile lu’ dictatoru’ajungeau in visteria tarii si probabil ca destul de putin(catre foarte putin) in buzunarele unora sau altora.
  Acum furtul “ieste” impartit pe categorii cu distribuitie pa partide/asocieri si luat ca fiind partea de tain ce le revine lor(pentru serviciile aduse/management).

  Dictatoru’ si-a batut joc de natiune-este un lucru cert,un fapt.
  Dar “astia” ce fac?Salveaza natiunea si tara?

  Dictatoru’ a primit informatia ca aceasta natiune trebuie minata de la spate deoarece “suntem cam puturosi”.Si uite asa s-au realizat “niste” treburi importante pentru tara(unele dintre ele gresite,vorba aceea strategie stiintifica).Banii alocati si imprumutati cu “impingerea da la spate” au condus catre un anumit stadiu(bun sau rau).
  Practic a avut niste REALIZARI-daca putem sa le spunem asa-cu niste sacrificii-foarte mari si apasatoare.
  Astia,noii veniti la conducerea tarii AU CU CE SA SE “MINDREASCA”?

  Sacrificiile-actuale- sunt ale poporului/natiunii si sunt la fel de grele ca si pina in 1989.
  Datoriile(actuale)sunt ale tarii si sunt platite tot de catre popor(noua generatie).

  Exista o prea mare similitudine intre vechi si nou.Era de ajuns “introducerea” unui factor k si se putea obtine “valorile” actuale.
  Cam asa este realitatea.
  Sansa Romaniei este sa vrem sa schimbam(noi cetatenii).Ceea ce se intimpla acum poate fi comparata cu mutarea in alta pozitie a unei mobile existente(veche si de cea mai proasta calitate) si din cind in cind si vopsirea cartonului din care este construit imobilul-pe care oricum au fost platati bani multi.

  EXISTA ceva nou?

 20. emigrantul Says:

  In ce tara traiesc mai in demnitate? In cea care imi da piine pe cartela dar imi asigura o locuinta si un loc de munca stabil sau in aceea care imi vinde piine la liber dar ma obliga sa traiesc cu chirii/rate exorbitante si servicii de mizerie a caror durabilitate se masoara in luni?

  Citat: Cirlova Cristian
  Ceausescu a fost PATRIOT.Greu de spus la fel si despre altii
  Ai perfecta dreptate!

  Citat: Victor
  Cristian, din punctul meu de vedere, un conducator care si-a lipsit poporul de demnitate, drepturi si libertatile fundamentale ale omului (foamete, frig, rationalizare, cozi, imposibilitatea de a calatori in Occident, lipsa dreptului la informare etc.) NU poate fi catalogat drept patriot.

  Aberezi! De fapt, nici nu ma asteptam la alta remarca din partea unui individ care nu este roman si ii uraste pe romani.
  Nu doar ca nu si-a lipsit poporul de demnitate dar Nicolae Ceausescu i-a intarit demnitatea transformind Romania intr-un stat dezvoltat cu un nivel de trai superior Canadei, la momentul 1989. Pe de alta parte, Nicolae Ceausescu a protejat poporul de aparatul de indus in eroare al capitalismului occidental, nimic altceva decit o masina de produs minciuni menite sa destabilizeze tara si sa transforme Romania (plus alte state) in ceea ce avem astazi, adica intr-o exploatatie buna de ingrasat bogatii lumii.

  Cind eram mai demni, inainte de 22 Dec. 1989 cind ni se vorbea mereu la televizor despre realizarile socialismului, care reprezentau realitati nu minciuni, sau acum cind toata mass-media denigreaza cit poate Romania (si nici nu este de mirare atita vreme cit aceasta este gestionata de straini si infractori locali) dind mereu statistici, flase si rauvoitoare, prin care tara noastra este mai tot timpul pe ultimele locuri, nu conteaza la ce capitol.

  In ceea ce priveste munca in strainatate la liber, practica a demonstrat-o ca aceasta aduce saracie si nu bunastare deoarece nivelul de trai mediu al populatiei a scazut comparativ cu perioada dinaintea “revolutiei”. In clonluzie deschiderea granitelor pe vremea comunismului ar fi fost o timpenie economica.

  In Romania condusa de Nicolae Ceausescu nu s-a murit niciodata de foame.
  La Bucuresti nici macar nu au existat cartele de piine in anii antemergatori lui 1989. Practic bucurestenii aveau cele mai mici motive de nemultumire.
  De ce s-or fi rasculat, ramine un mister.

 21. amycommunications Says:

  Tocmai îl ascult pe domnul Victor Ponta pe Ziare com şi mă întreb d.a. de ce nu candidează la preşedenţiI. Fiindcă, întocmai după cum subliniază şi doamna Corina Creţu în acest post, scopul nostru al tuturor celor care blogguim pe vreun site pe internet este să dovedim sau nu dacă suntem în stare să acceptăm că trebuie să aplicăm principiile unei social-democraţii reale ca să meargă bine tuturor. Aşa încît, vă rog să intraţi pe siteul meu personal Amycommunications.com unde să înţelegeţi că mi-ar plăcea să comentîm împreună pe Amycommunications.blogspot.com. Mulţumesc. Vă aştept..rapid..

 22. joe fisherman Says:

  Nu exista dovezi (in afara de facaturi) si poate doar macar banuieli ca dl. Ion Iliescu ar fi cerut URSS sprijin militar. La fel cum nu exista dovezi si nici macar banuieli ca dl. Ion Iliescu ar fi fost agent KGB. Cu toate acestea dl. Ion Iliescu a fost o persoana contradictorie de multe ori. Eu personal nu judec deciziile domniei sale deoarece il consider unul din conducatorii excelenti pe care i-a avut Romania de-a lungul timpului (dupa Regele Carol I, Maresalul Antonecu, Gh. Ghoerghiu Dej si inaintea posibila a lui Traian Basescu – dar acesta din urma nu va strica ce a facut pana acum in restul mandatului ramas). Totusi as dori o pozitie referitoare la intrebarile de mai jos, pozitie care ar avea rolul de a ridica ambiguitatea si a sterge semnele de intrebare sau banuieli referitoare la interventia URSS – cu scopul de a da istoriei o imagine mai clara a personanei dl. Iliescu. De asemenea vreau sa adaug ca nu exista lider bun sau rau, lucrurile bune s-au amestecat intotdeauna cu lucrurile rele facute de orice conducator si, in masura in care acesta a reprezentat interesele grupului condus, istoria a sters incetul cu incetul faptele reprobabile. Ba mai mult, ulterior au fost chiar sanctificati (vezi Stefan cel Mare, Mihai Viteazul).

  Voi incepe cu CONCLUZIILE pentru ca textul de documentare este destul de lung:

  In concluzie, naintrand in detalii, se observa cu usurinta ca pe teritoriul romanesc au fost desfasurate activitati ARMATE ostile de catre forte straine in timpul revolutiei. Documentele referitoare la “turistii” straini exista; urmele lasate de acestia fie ele simple “sticle de bautura straina” sau chiar aparate electronice de simulare a tragerii sau de tragere automata atasate mitralierelor nu ridica nici un dubiu asupra existentei acestora. Cine sunt aceste forte ostile care au actionat pe teritoriul Romaniei nu se cade sa mentionam. Nu in aceste momente.

  Nu stiu daca toate activitatile de diversiune armata si razboi radio-electronic au fost parte a unui plan de invazie, parte a unui plan de interventie la cerere sau doar de sprijin a agentilor la sol. Exista documente referitoare la atacuri SIMULATE asupra unitatilor de aparare anti-aeriana ceea ce conduce la ipoteza ca acestea au fost executate in vederea incapacitarii apararii anti-aeriene (ceea ce s-a si reusit de altfel partial prin intoxicarea cu tinte false) si concluzia normala ar fi ca s-a dorit doar protejarea aeronavelor care asigurau sprijin aerian si cercetare pentru trupele diversioniste la sol (care de asemenea nu au executat foc in plin ci mai mult simulare de foc – daca se dorea foc in plin erau mult mai multe victime la revolutie). Pe de alta parte atacurile asupra aeroportului Otopeni arunca alte semne de intrebare. S-a dorit cucerirea aeroportului si creearea unui “cap de pod” aerian? S-a dorit invazia pe cale terestra si nu s-a putut deoarece unitatile militare erau in majoritate in garnizoane si aflate in pregatite de lupta (Starea de lupta nr.1)? Daca diversiunea lui Cico Dumitrescu ar fi reusit si trupele din moldova ar fi parasit garnizoana spre Bucuresti? Daca gen.Gusa nu refuza cu indarjire ofertele de ajutor venite de la gen. Moiseev?

  In final trebuie sa precizam din nou ca din actiunile lui Mihail Lupoi si Nicolae Militaru rezulta mai degraba ca acestia au anticipat (aveau informatii?) o interventie straina si au incercat sa calmeze spiritele.

  Astfel am pentru domnul Iliescu o serie de intrebari la care stiu ca e posibil sa ramanem fara raspuns…

  1) Credeti ca era pregatita o interventie asupra romaniei (cu sau fara acordul acesteia) sau activitatile mentionate au avut loc doar pentru sprijinirea agentilor de la sol?

  2) De ce l-ati numit pe generalul Militaru ca ministru al apararii cand (poate) cunosteati faptul ca acesta a fost invinuit de legaturi cu GRU? Ati incercat oare cum crede dl. Nicolaescu sa puneti un om cu care URSS era de acord? Pentru ca a participat la o lovitura de stat impotriva lui Ceausescu? De ce l-ati demis ulterior in martie 1990? V-ati dat seama ca a fost o greseala sau doar l-ati folosit pentru “a trece puntea” cum se zice?

  3) In data de 23.12 cand gen. Eftimescu a luat legatura cu gen. Moiseev “in prezenta unor membri FSN” pentru a discuta ajutor militar sovietic, L-AM CERUT NOI, L-AU OFERIT EI? De ce Gen. Gusa a declarat ca gen.Militaru ascunde ca s-a cerut “macar un batalion de desant”?

  4) (si cel mai important) De ce ati acordat CPT. CICO DUMITRESCU direct gradul de contra-amiral si apoi de amiral? V-a santajat? L-ati rasplatit? Altceva?

  Va multumesc si as dori sa inchei tot cu un citat din Sergiu Nicolaescu:

  “Marele merit al lui Ion Iliescu este ca nu s-a opus istoriei.”

  —————

  Faptele istorice care au fost documentate temeinic le reproduc din cartea domnului Sergiu Nicolaescu care a facut parte din comisia senatoriala de investigatie a Revolutiei Romane.

  17.12 18:00 – … s-a ordonat alarma de lupta partiala pentru intreaga armata.

  17.12 19:00 – precizari comandatilor de armata privind unele masuri… : … toti militarii sa fie pregatiti de lupta ca infanteristi.

  20.12 11:50 – …avand la baza informatii contradictorii cu referire la actiunile armatei in zona de vest a tarii, primul loctiitor al sefului marelui stat major si sef al directiei operatii, gen.lt. Nicolae Eftimescu, a avut o prima convorbire telefonica cu seful marelui stat major al armatei ungare, gen. Borcsis. Discutia s-a axat in principal pe lamurirea unor zvonuri care circulau la acea data transmise chiar de agentiile maghiare, potrivit carora s-ar fi realizat o concentrare de trupe romane la frontiera de nord-est a Ungariei.

  20.12 12:40 – …gen.lt. Nicolae Eftimescu a reluat discutia telefonica cu seful M.St.M al armatei ungare, solictandu-i acestuia sa explice sensul declaratiei presedintelui interimar al Republicii Ungare, M. Szurs, facuta la manifestatia de la Budapesta din 19.12.1989 ca: <>. Raspunsul a constat in afirmatia ca: <<(…) armata ungara nu are nici un fel de amestec in aceasta problema. Personal, nu-si poate explica declaratia lui M.Szurs".

  22.12 08:05 – C.A.A.T. ordona "Starea de pregatire pentru lupta nr. 1"

  22.12 14:00 – 18:00 …in acest timp, conducerea Armatei, respectiv V. Stanculescu, Eftimescu, Voinea, Hortopan, Dafinescu, etc. au inceput sa concretizeze treptat prin ordine si dispozitii o conceptie generala, conform careia armata trebuia sa apere teritoriul tarii de orice imixtiune, dar si sa apere revolutia…

  22.12 18:30 – incepand cu 18:30 s-a deschis foc si asupra unitatilor militare si a dispozitivelor de aparare organizate de armata…

  22.12 18:40 – ca urmare a aparitiei unor tinte [Segiu Nicolaescu se refera la tinte aeriene pe radar] in zona de Vest si Nord Vest a tarii, gen.loc. Eftimescu Nicolae poarta o noua convorbire cu ministrul ungar al apararii Karpaty.

  22.12 19:30 – din ordinul comandantului apararii antiaeriene a teritoriului au fost declansate actiunile de lupta impotriva tintelor aeriene care intrau in posibilitatile de nimicire (foc) ale tehnicii din inzestrare

  22.12 19:45 – s-a raportat ca atacurile terestre au cuprins si unitatile militare ce apartineau Apararii Antiaeriene a Teritoriului si a Trupelor. (…)

  22.12 21:30 – incepe agresiunea armata [terestra] asupra localurilor 1 si 2 ale M.Ap.N

  22.12 21:40 – s-a deschis focul asupra Academiei Militare de Comanda si Stat Major

  Totodata, s-au declansat si actiunile de razboi psihologic si electronic, materializate prin informatii abundente, in marea lor majoritate false, avand ca surse televiziunea, radioul, sistemul telefonic civil si chiar sistemul de telecomunicatii militar. Informatiile contineau date referitoare la miscari de asa-zise forte teroriste, dublate de o diversiune radio-electronica in mediile aeriene si maritime. Ca urmare, in baza ordinului gen. Gusa (comandantul marelui stat major) au fost luate masuri de supraveghere a cailor de acces in tara si spre capitala. Unitatile de aparare A.A. (anti-aeriana) au fost trecute in regim de "SERVICIUL DE LUPTA NR. 1" (din starea de pregatire pentru lupta nr. 1), cu ordin de a deschide foc asupra tintelor aeriene neprogramate…. Declansarea unor intense actiuni de razboi psihologic si electronic, care prefigurau imaginea unei posibile confruntari militare de anvergura, in plan terestru, aerian si maritim, demonstreaza aproape cu certitudine existenta unui scenariu realizat din exterior, bineinteles cu sprijin si contacte din interior.

  [detalii referitoare la razboiul radio-electronic: http://www.romanialibera.ro/investigatii/a142385-prigoana-vantului-diversiunea-elicopterelor-cu-teroristi-libieni.html%5D

  23.12 01:30 – M.St.M ordona intarirea pazei aeroportului [probabil Otopeni…] si a depozitului apartinand aviatiei militare

  23.12 00:00 – 03:00: (…) seful M.St.M, gen.mr. Gusa, in timp ce se gasea la sediul C.C., in calitatea pe care o avea, a purtat convorbiri cu ofiteri superiori din Statul Major a Fortelor Armate Unite a Tratatului de la Varsovia (…) Gen. Gusa a refuzat ajutorul sovietic.(…) singurele persoane care aveau dreptul si aveau semnatura si pozitie in organele de conducere ale Fortelor Armate Unite ale Tratatului de la Varsovia si care aveau dreptul sa solicite sprijin in numele Armatei Romane era ministrul Apararii Nationale, gen. Vasile Milea (care la acea ora era decedat) si seful M.St.M gen. Stefan Gusa.

  23.12 03:00 – gen. Gusa de la sediul C.C. transmite gen. Rus – seful aviatiei si artileriei A.A. sa nu traga in elicopterele sovietice. Acesta ii raspunde ca in timpul noptii nu are cum sa le identifice.(…) se pare ca logica acestui ordin ar fi fost consecintele grave ce ar fi urmat daca apararea a.a. a teritoriului si a trupelor ar fi deschis focul si ar fi doborat aeronave sovietice de orice tip care ar fi fost chemate in ajutor de anumite persoane ce doreau acest lucru.

  Gen. Gusa a declarat in fata Comisiei Senatoriale: "(…) s-a cerut clar macar o brigada de desant, si Militaru stie de ce se ascunde treaba asta (…)"

  23.12 04:30 – are loc actiunea de respingere a unui atac terestru la capatul pistei aeroportului Otopeni de catre UM 01258 Ramnicu Sarat. (incidentul de la Otopeni in care au fost implicate trupele de securitate din Campina se intampla de abia cu doua ore mai tarziu la orele 06:30)

  23.12 07:30 – 12:00 se executa cercetare aeriana cu 2 elicoptere cu insemnele acoperite deasupra Bucurestiului

  23.12 13:00 – are loc convorbirea telefonica desfasurata de gen. Eftimescu in prezenta unor reprezentanti F.S.N. cu gen. Moiseev (seful Statului major urss) privind un posibil ajutor militar contra teroristilor (!!! – ulterior s-a demonstrat ca mare parte din "teroristi" erau "turisti" sovietici; Sergiu Nicolaescu nu precizeaza aici daca ajutorul militar a fost cerut de Eftimescu in prezenta unor membri FSN sau a fost oferit de Moiseev)

  23.12 13:30 – convorbirea telefonica intre Gen. Gusa reintors la sediul C.C. si gen. Moiseev prin care primul refuza orice ajutor sovietic

  23.12 21:45 – s-au derulat atacuri diversioniste asupra aeroportului Otopeni din diverse zone. atacurile au incetat in dimineata zilei de 24.12 catre orele 05:00

  24.12 07:30-14:00 – atacuri diversioniste impotriva unor UM pe soseaua Bucuresti-Ploiesti

  24-25.12 noaptea – atacurile teroriste s-au intensificat (…); actiunile de diversiune si razboi psihologic si radioelectronic s-au intensificat. Numarul tintelor aeriene au crescut luand aspectul unor atacuri aeriene in valuri.

  25.12 – 26.12 – stare de teroare si actiuni diversioniste la aeroportul Otopeni, la M.Ap.N si in alte zone ale orasului

  26.12 16:00 – un batalion de Securitate trecut in subordinea M.Ap.N trece la scotocirea cimitirului ghencea si a zonei adiacente de unde trageau teroristii

  26.12 23:00 – comandantul Armatei a I-a ordona retragerea in cazarmi a U.M. dislocate in oras

  27.12 09:50 – grupa operativa a M.St.M. transmite ordinul de descarcare a armamentului, de introducere a munitiei in port incarcatoare, iar cea de pe masini blindate in lazi care se vor pastra in masinile de lupta

  27.12 – 28.12 – au loc actiuni izolate a unor grupuri teroriste

  28.12 – focul diversionist a incetat. La palatul Victoria prima sedinta a Consiliului F.S.N.

  ————————–

  Acestea au fost fapte consemnate in timpul desfasurarii evenimentelor cu detaliere a actiunilor militare documentate. In continuare voi prezenta si anumite actiuni ale unor persoane care DAU DE GANDIT. In cel mai bun caz ar putea fi acuzati de PROSTIE desi fiind cadre militare nu pot fi acuzati decat de incercare de SUBMINARE A ARMATEI SI IMPLICIT A STATULUI ROMAN oricine ar fi la conducerea acestuia. Relatiile pe care le-a avut domnul Ion Iliescu cu aceste personaje (coroborat cu declaratia gen.Gusa referitor la sprijinul cerut sovieticilor si ascuns de Militaru) pot aprinde scanteia indoielii referitor la intentiile sau actiunile domnului Ion Iliescu. Aceste actiuni ale dl. Iliescu poate ar trebui clarificate pentru anularea oricaror dubii, astfel ma intorc la cele doua intrebari de la inceputul acestui lung articol.

  22.12 13:35 TVR – cpt.Mihail Lupoi, care vorbeste haotic in numele Armatei (?!) (…); si el impreuna cu gen. Chitac incercau sa ne convinga sa-l punem ca ministru al Apararii Nationale pe Nicolae Militaru (!)

  #1 http://www.youtube.com/watch?v=6OgULszqanU
  #2 http://www.youtube.com/watch?v=wcBdsubmLcA&feature=related

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Mihail_Lupoi

  22.12 14:25 TVR – vorbeste Nicolae Militaru [acel celebru discurs cu "opriti macelul" – se regaseste in inregistrarea nr #2.] La ora la care vorbea gen.Militaru exista deja transmisa nota telefonica nr. 39 transmisa intregii armate emisa de gen.Stanculescu in calitate de adjunct al MAPN care preciza: "Se vor executa numai ordinele primite de la ministrul apararii nationale.(…)sa nu se traga decat in situatia in care sunt atacate de grupuri inarmate cu arme de foc"

  [Se naste intrebarea evidenta daca a existat un scop al acestei declaratii, in cazul in care gen. Militaru cunostea ca la orele 18:30 aveau sa inceapa actiunile de diversiune si razboi radio-electronic, sau pur si simplu nu era informat cu privire la nota telefonica nr. 39. Exista posibilitatea ca gen. Militaru sa nu cunoasca faptul ca armata primise ordin sa nu deschida focul in manifestanti deoarece era trecut in rezerva in 1978 si pus sub acuzare ca este agent GRU (serviciul de spionaj al armatei sovietice) – dosarul "Corbii" al Securitatii]

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Militaru

  22.12 14:25 TVR dupa Nicolae Militaru a vorbit cpt.r.1. Cico Dumitrescu, tot in rezerva, tot cu "scoala" in U.R.S.S. si tot transmitand ordine catre armata la fel ca Lupoi (… alta pagina …) in numele gen. Gusa: "(…) unitati din Ramnicu Sarat, Focsani si Galati(…) sa porneasca urgent spre Bucuresti(…)!"

  In acest sens iata ce declara gen. Gusa: "(…) am cautat sa stavilesc aceste cereri care se faceau prin TV, de a aduce la Bucuresti mari unitati care nu erau necesare (…), se dezorganiza sistemul de aparare al tarii … erau suficiente forte in capitala si apoi nu stiam cine ne ataca, era vorba de teroristi, dar teroristii nu se nimicesc cu regimente de tancuri(…) eu va asigur ca unitatea care apara pe timp de pace televiziunea era arhisuficienta (…), dar ca sa vina (…) Focsani, Galati, Ramnicu Sarat, Moldova e o mare greseala(…), marinarul (…), mi se pare Cico Dumitrescu (…), nu era locul lui acolo (…) la Focsani descoperea poarta Focsanilor, de la Galati, din Piatra Neamt, descoperea poarta de est a tarii. Pentru ca orice s-ar spune … toate pericolele pentru Romania au venit totdeauna (…),stiti de unde (…), nu ne-a atact nimeni din vest (…). Culmea este ca s-a spus ca-i din ordinul M.St.M. (…)"

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Emil_Dumitrescu

  [Din studiul actiunilor celor trei personaje in perioada evenimentelor se observa ca desi toti trei au creat confuzie in cadrul structurilor armatei, numai Cico Dumitrescu a executat misiune de diversiune. Referitor la Mihail Lupoi si Nicolae Militaru, din discursul acestora nu se poate decat specula ca aveau cunostinta de o eventuala interventie armata si posibil au incercat sa previna aceasta interventie, desi facand mai mult rau in realitate prin crearea de confuzie. Dealtfel dupa ce gen. Militaru a fost numit de catre Ion Iliescu ca ministru al apararii nationale, acesta nu a cerut ulterior in nici un moment interventie straina (sau cel putin nu exista documente care sa consemneze acest lucru). Singurul lucru contradictoriu ulterior numirii gen. Militaru ca ministru Ap.N. a fost ordinul de retragere in cazarmi a efectivelor militare dislocate in dispozitive de aparare in diverse zone si ordinul de descarcare a armamentului din dimineata zilei de 27 DESI INCA MAI EXISTAU SPORADIC ACTIUNI DIVERSIONISTE]

  ————————

  [In final cateva cuvinte despre razboiul radio-electronic care a inceput pe 22.12 la orele 18:30 pe intreg teritoriul tarii. De precizat ca in cartea domnul S.Nicolaescu face referire de multe ori in cartea domniei sale ca razboiul radio-electroni precede o invazie pe calea aerului – si atacurile repetate asupra aeroportului Otopeni si a unitatilor de aparare antiaeriana par sa confirme aceasta ipoteza. Insa, mai exista un motiv pentru sufocarea sistemului de aparare anti-aeriana cu tinte false si bruiaj radio: nu toate tintele erau false. In vederea pregatirii unei invazii sau nu, sau poate doar pentru coordonarea actiunilor "turistilor" straini de pe teritoriul romaniei, exista necesitatea zborurilor de recunoastere si cercetare aeriana avand ca rol secundar coordonarea activitatii la sol. Tintele false au rolul de a sufoca apararea anti-aeriana si de a permite o oarecare siguranta zborurilor de elicoptere neidentificate – nu neaparat ostile pe teritoriul tarii. Aceste zboruri au existat cu siguranta si dovada pot fi cele doua elicoptere cu SEMNELE ACOPERITE care au survolat Bucurestiul in 23.12. De asemenea exista si marturia tanchistilor de la batalionul de tancuri Targoviste:]

  Mai multi tanchisti din batalionul de tancuri de la Targoviste, dislocat pentru apararea Ministerului Apararii Nationale si pentru intarirea dispozitivelor de paza din zona, au sustinut ca, incercand sa-si racordeze frecventele radio, au surprins fragmente din conversatii in limba rusa identificate ca avand drept sursa o formatiune de elicoptere. Din convorbirile interceptate, traduse de inginerul Simion Barbu, rezulta ca era vorba de o formatiune de zbor careia ii ramasese in urma un elicopter, aparat ce ar fi fost pilotat de o femeie. In transmisiunea radio, pilotul isi justifica ramanerea in urma si desprinderea de formatie prin defectiuni survenite la aparat, iar comandantul formatiunii i-a transmis ordinul sa pastreze aceeasi altitudine si acelasi itinerar pana in momentul in care va reusi sa realizeze contactul cu formatiunea de care apartinea.
  (http://www.romanialibera.ro/investigatii/a142385-prigoana-vantului-diversiunea-elicopterelor-cu-teroristi-libieni.html)

  [Iata ce scrie Sergiu Nicolaescu despre razboiul radio-electronic:]

  Potrivit reglementarilor de specialitate, tinte aeriene se considera: toate mijloacele aeriene descoperite, a caror apartenenta nu a fost stabilita; mijloacele aeriene straine care patrund in spatiul aerian al Romaniei fara autorizatie de survol; impulsurile mobile observate pe ecranele statiilor de radiolocatie, a caror provenienta nu a fost determinata; aeronavele infractoare la regimurile de abor in spatiul aerian al Romaniei.

  Potrivit datelor obtinute de mijloacele de radiolocatie din sistemul radiotehnic al C.A.A.T., rezulta ca, incepand cu dupa-amiaza zilei de 22.12.2009, in jurul orei 18:30, in spatiul aerian al tarii a fost creata o situatie aeriana deosebit de complexa, prin aparitia in diferite zone a unui numar tot mai mare de tinte aeriene neidentificate.

  Dintr-o simpla analiza a hartii in care sunt insemnate aceste evenimente, se poate trage concluzia concreta a unei diversiuni electronice straine venite din partea unor vecini. Tot atat de evident este si un plan bine coordonat al acestor actiuni interne si externe.

  Mentionam si faptul ca, inainte de revolutie, in lunile august si noiembrie 1989, sau pe timpul unor zboruri de importanta deosebita, in zonele Craiova, Arad, Pitesti au aparut pe ecranele radiolocatoarelor de observare numeroase tinte aeriene, reprezentate prin 1-2 mesaje (topari), dar cu caracteristici de zbor asemanatoare celor observate ulterior, in perioada 22-27 decembrie, constituind, probabil, o repetare si verificare a eficacitatii unor mijloace de bruiaj specializate.

  (…)rezulta ca din totalul de peste 1.900 semnale de tinta, inregistrate pe plansetele din punctele de comanda ale marilor unitati de aparare antiaeriana a teritoriului si Punctul de Comanda Principal al C.A.A.T, in periodada 22-25.12.2989, rezulta un maxim de aproximativ 46% in ziua de 22 decembrie, numarul tintelor diminuandu-se considerabil pana in data de 25 decembrie.

  Astfel in perioada 22-25.12.1989, s-au executat 52 de iesiri ale aviatiei de vanatoare, 26 iesiri elicoptere si 1194 trageri cu artileria, mitralierele si rachetele antiaeriene. Au fost lansate 58 rachete antiaeriene de diferite tipuri, din care peste 60% au explodat la tinte, la parametrii determinati de mijloacele de radiolocatie, ceea ce demonstreaza existenta unor obiecte zburatoare sau faptul ca s-a executat bruiaj eficace asupra focoaselor radio ale rachetelor provocand explozia acestora. Din cele 52 de iesiri ale aviatiei de vanatoare, numai in 5 cazuri s-au descoperit, cu ajutorul radiolocatorului de bord, una sau mai multe tinte. Desi existau conditii de interceptare a tintelor, acest lucru nu a fost posibil datorita bruiajului executat asupra radiolocatoarelor de la bordul avioanelor de vanatoare si, ca urmare tintele "sareau" din incadrare, iar pe panoul de comanda din cabina pilotului se aprindea becul "bruiaj activ".

  Este important de subliniat faptul ca, analizandu-se datele primite de la statiile de radiolocatie din sistemul radiotehnic sau din cadrul unitatilor de artilerie si rachete antiaeriene apartinand C.A.A.T., s-a ajuns la concluzia ca tintele aeriene descoperite prezentau caracteristici de zbor asemanatoare elicopterelor (viteza de deplasare 150-300 km/h, inaltime de zbor variabila, in plafoanele specifice acestora, de la cateva zeci de metri la 2-3.000 m), evoluand in formatii de 2-8 tinte si pe traiecte de zbor cu durata in general, de ordinul zecilor de minute.

  Tintele au evoluat in principal in jurul unor localitati importante din tara ca Bucuresti, Timisoara, Galati, Craiova, Pitesti (…)

  In acest scop consideram ca au fost folosite mai multe categorii de mijloace:
  – tinte aeriene false imitate activ cu ajutorul unor statii portabile speciale pentru bruiaj de radiolocatie de imitare, utilizate de persoane cu o instruire minima din apropierea unitatilor radiotehnice(…)
  – tinte aeriene false imitate cu ajutorul unor minielicoptere si baloane autopropulsate, cu posibilitati de reproducere a luminilor de pozitie si tragerilor aeriene, dirijate prin radio de la distanta sau cu zbor programat (…) Aceste tinte erau inzestrate cu dispozitive de autodistrugere.
  – tinte aeriene false imitate pasiv prin reflectoare poliedrice atasate baloanelor de sondaj meteo lansate de pe teritoriile tarilor vecine si care, in deriva, au survolat, in special, partea de vest a tarii (…)
  – tinte aeriene REALE constitutie din elicoptere si avioane de transport INFRACTOARE care au survolat teritoriul tarii sau au executat misiuni in diferite zone, la inaltimi mici, sub 2-300 metri, deci sub posibilitatile de descoperire ale sistemului radiotehnic din apararea antiaeriana a teritoriului. Cea mai mare parte dintre acestea au zburat urmand cursurile raurilor, soselelor si cailor ferate, ocolind zonele de foc ale mijloacelor de aparare antiaeriana, fiind prevazute cu aparatura de vedere si navigatie pe timp de noapte si la joasa inaltime.

  ————-

  Va multumesc si as dori sa inchei tot cu un citat din Sergiu Nicolaescu:

  "Marele merit al lui Ion Iliescu este ca nu s-a opus istoriei."

 23. theodora0303 Says:

  Orice atac pornit de pe teritoriul unei tari, impotriva altei tari, indiferent cine face atacul, pune tara de pe teritoriul careia porneste atacul, in stare de razboi, chiar si nedeclarat, in baza dreptului international, cu tara atacata.
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/02/09/ce-spune-domnul-stan-despre-scutul-antiracheta/

 24. CIRSTEA FLORIN Says:

  de c e nu va implica ti mai mult?adrian nastase merita sefia psd

 25. emigrantul Says:

  Sistemul de vot cu tinte

  Propun desfasurarea votului, pentru alegerea liderului PSD, dupa urmatorul model:

  1) Se construiesc niste tinte umanoide, in marime naturala, infatisind fiecare cite un candidat la conducerea PSD.

  2) Fiecare alegator are dreptul sa traga un numar de maxim atitea cartuse citi pretendenti la functia suprema in PSD sunt.

  3) In final este desemnat presedinte candidatul a carui tinta este cel mai putin ciuruita.

 26. Victor Says:

  Eu cred ca nu trebuie sa intelegem in mod eronat ca PSD este sau ar trebui sa fie un partid al saracilor. Unii in mod simplist si mai mult sau mai putin interesat afirma ca social-democratii sunt cei care iau de la bogati si dau saracilor. Gresit! Pai ce sunt haiducii din legende? Cei care fac aceasta afirmatie sunt cei care doresc sa traiasca intr-o societate in care cel care are posibilitatea, sa castige nemasurat iar cel care nu se adapteaza sistemului sa crape. Social-democratii nu sunt mama ranitilor ci ei imagineaza un tip de societate in care statul printr-un sistem de impozitare progresiva isi asuma responsabilitati, un stat care isi manifesta direct grija pentru TOTI si mai ales, un stat care mentine un echilibru la nivelul societatii. Este usor sa imaginezi un stat care lasa grija pe seama pietei, un stat care se spala pe maini de orice responsabilitate. Ce, a fost greu sa lasam in grija privatilor energia electrica sau alimentarea cu apa ori cea cu gaze sau telefonia? Doar ca acum ne ia ameteala cand ne vin facturile. 

  Ideea nu este sa-l limitez pe bogat pentru a nu-l enerva pe sarac ci de a imagina o societate mai buna in care sa conteze mai mult cum traim noi ca si comunitate decat noi ca indivizi, statul fiind cel care trebuie sa redistribuie banii impozitati pentru cresterea standardului de viata al tuturor, nu dand bani saracilor ci spre exemplu investind in educatia si pregatirea cetatenilor. Desigur este un concept mai atractiv pentru cel cu venituri mai modeste decat pentru cel foarte bogat. Deci bazinul electoral al stangii este de regula reprezentat de oamenii nu cei mai bogati. De aceea este important ca liderii social-democrati sa fie oameni modesti si nu fripturistii care sunt acum la putere in PSD si care si-au anuntat candidatura pentru presedintia partidului. Desigur nu are cine sa-i inlature pe toti. Odata cocotati, e greu sa scapi de ei. Dar la Congres oamenii simpli din partid au o sansa. Un shot. Depinde de ei daca o valorifica sau il legitimeaza iarasi pe unul dintre fripturisti.

  Mai exista remarci conform carora social-democratii pierd din bazinul electoral si pentru ca fata de anii ’90, forta de munca a migrat masiv dinspre sistemul bugetar spre privat iar in randurile celor care lucreaza la patron exista perceptia ca stanga ii jecmaneste pe intreprinzatori pentru a mentine un aparat bugetar supradimensionat. Daca este adevarat, daca asa gandesc angajatii din sistemul privat este foarte grav pentru social-democrati. Ar fi o dovada in plus ca mesajele lor nu provin din feelingul natural social-democrat pe care ar trebui sa-l aiba militantii partidului. Sa se gandeasca ce au de spus in aceasta privinta pentru ca pana acum au demonstrat ca sunt urechisti. 

  Scopul nu este sa il invingi pe Basescu. Asta nu este mesaj de transmis decat dupa mintea unora din partid care sunt obsedati de marinar. Scopul si mesajul liderului social-democrat este acela de a reusi sa faca pentru comunitate ceea ce si-a propus. Visul liderului social-democrat nu este sa-l bata pe Basescu, nici sa ajunga la putere pentru ca altminteri primarii PSD nu primesc bani sau pentru ca pesedistii sunt prigoniti. Nu, visul este sa realizeze tipul de societate pentru care militeaza.

  Pentru ca in PSD singurul ideolog autentic este Ion Iliescu, atunci cand Domnia Sa nu isi exprima punctul de vedere asupra unei probleme care framanta societatea, se intampla ca social-democratii sa bata campii nevenind niciodata cu o opinie la nivelul partidului ci fiecare cu ideea sa. Celebra “Ganditi-va bine pe mana cui lasati partidul asta” devine astazi la fel de actuala ca in 2005!       

  • cirlovacristian Says:

   @Victor

   Iar “mergi”(te “dai” cu iel) pa mina lu’ nastase?
   Ce bazin electoral?
   Ce legatura are bogatu’ si saracu’ cu social-democratia,liberalismul,iudemerismul si alte “forme” de oraganizare?
   Bogatu’ si saracu’ sunt cetatenii acestei tari.
   pesedeaua,peneleaua,iudemereaua si bineinteles pedeleaua sunt MAFIA.
   “Astia” iexista deoarece gasesc foarte multi prosti-enorm de multi.

   1.Trebuie sa fim oameni(bine unele/unii sunt animale).
   2.Indoctrinatii din partide sunt membrii da la marea familie mafiota.
   3.Ca oameni,trebuie sa gindim-cu capul nu cu dosu’,asa cum fac unii.
   4.bashescu ieste egoist,narcisit si imperialist.In plus vrea sa faca parte din lumea “buna”-tot taran o sa ramina.
   5. “… forta de munca a migrat masiv dinspre sistemul bugetar spre privat iar in randurile celor care lucreaza la patron exista perceptia ca stanga ii jecmaneste pe intreprinzatori pentru a mentine un aparat bugetar supradimensionat……”pe linga acestea mai exista si faptul ca “demnitarii” si alte “culturi” sunt retribuiti pina peste masura iar “iei” in schimb fac foarte mult rau tarii cit si populatiei,instaurind un sistem fraudulos si corupt pe care il numesc DEMOCRATIC.
   In lumea occidentala(unde exista cit de cit o anumita DEMOCRATIE) cetateanul este respectat si protejat fata de jigodii.La noi este necesar sa intri in cocina porcilor.Daca mai iesi este bine,daca nu…….ori devii porc ori te maninca porcii…….asa ca……….

   pesedeaua este prigonita deoarece insasi pesedeaua a prigonit pa altii cind “iera” la conducere.Faptul ca sunt supusi unui astfel de tratament(benefic pentru tara si natiune)intareste pozitia cetateanului care realizeaza ceea ce inseamna sa te dai cu unii sau altii.

   • Victor Says:

    Cristian, nu inteleg legatura cu Nastase. In rest, parca nici asa nu sunt de acord, trebuie sa plecam de la premiza ca avem nevoie de politica si de politicieni. Linia de delimitare trasata de tine, pe de o parte noi, pe de alta ei, este intr-adevar o realitate a momentului numai ca nu trebuie sa ramana asa. Nu este obligatoriu sa te amesteci cu taratele, exista si alte modalitati prin care societatea civila poate impune schimbarea la nivelul politicului. Nu este usor dar nici imposibil.

 27. Bibliotecaru Says:

  @ Ion Iliescu

  Domnule Iliescu, ce se mai aude cu reforma în PSD, că văd că totul a ajuns un fel de bătaie electorală.

 28. rumit08 Says:

  Cum s-ar putea lua legatura cu d-voastra spre a adresa o intrebare ?

 29. Mihnea Georgescu Says:

  E Jale cu J de la Doftana, Domnule Preşedinte! Dacă şi Volo al nostru a ajuns nostalgic…

  http://doctormihneageorgescu.wordpress.com/2010/02/10/jale-cu-j-de-la-doftana/

 30. Victor Says:

  Emigrante, stiu ca tu iubesti poporul roman din…Canada. Ca fan al regimului dictatorial Ceausescu ce esti, te-ai gandit sa emigrezi intr-o tara exponenta de seama a capitalismului decadent si nu in Coreea de Nord unde ai fi avut sansa sa reintalnesti apucaturile dementului. Asadar credibilitatea ta este maxima. In sfarsit, imaginandu-mi cat de greu iti este sa te bucuri de avantajele unei societati normale, iti aduc la cunostinta ca un conducator patriot NU da sub nicio forma si in nicio imprejurare ordin sa se traga in populatia tarii sale. “Doar” si pentru asta dementul pe care tu il ridici in slavi ar fi trebuit nu sa fie judecat ci lasat pe mana populatiei. Probabil ca tie iti este foarte greu sa intelegi ca libertatea spirituala este cea mai importanta pentru fiinta umana. De ce, ii las pe cititorii acestui blog sa concluzioneze.

 31. Victor Says:

  PS. Emigrante, nu ai invatat de la idolul tau dement ca a critica apucaturile gresite ale unor oameni nu e totuna cu lipsa patriotismului? Chiar si exagerand trasaturile negative ale unui popor nu demonstreaza automat lipsa patriotismului. Eu nu ma dau mare patriot pentru ca patriotismul nu se trambiteaza, se demonstreaza in imprejurari in care se impune. Nici la Revolutie, cu o zi inainte de 21, atunci cand am fost intrebat daca la o adica as avea curajul sa ies la o manifestatie anticomunista, nu m-am umflat in pene asa cum te tot umfli tu legat de patriotismul tau din Canada, ci am raspuns ca nu stiu ce as face. Patrioti de-astia ca tine care doresc pentru Romania dictatura de tip ceausist nu ar trebui sa fie atat de vehementi impotriva cuiva care critica trasaturile negative ale propriului popor. Din critica se naste corectia, asta inseamna ca ma intereseaza, altminteri ma relocam si eu in Canada si nu-mi mai bateam capul cu hotiile, dezinteresul fata de aproape, nemunca si alte apucaturi din Romania capatate pe vremea dementului al carui fan esti!

 32. Victor Says:

  PPS. Si inca ceva pentru ca am recitit comentariul tau mai putin nervos :) ca ma freci mereu la cap cu un comentariu in care am criticat trasaturile negative ale romanilor. Probabil ca nimeni dintre oamenii normali si ma refer aici la marea majoritate a romanilor nu la fripturistii care au beneficiat de posibilitatea de a fura, asadar nimeni nu este multumit de traiul actual din Romania. Probleme de tipul celor punctate de tine exista, sunt reale. Insa in primul rand, in ce ma priveste imi doresc libertatatea mai mult decat mancare, casa si alte “beneficii” ceausiste. Prefer sa nu am ce sa mananc si am avut si astfel de perioade deci nu vorbesc doar asa ca sa ma aflu in treaba, decat sa traiesc iarasi in sistemul imaginat de dement. Apoi legat de neajunsurile acestui tip de societate, ele pot fi ajustate asa cum o demonstreaza sistemul social de tip suedez. Important este sa cladim o societate bazata pe realitati, nu pe minciunile ceausiste cand se traia dupa principiul: “ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim”. Sa plecam de la principii normale, libertatea individului cu tot ce presupune ea nu este apanajul unui conducator fie el si idolul tau dement. Plecam de la principiile punctate sintetic in Comunicatul CFSN catre tara din 22 decembrie 1989 si avem sansa de a cladi ceva temeinic bazat pe realitati. In functie de oameni, intr-un timp mai scurt, sau dimpotriva mai lung. Critica este necesara, altminteri ne credem toti cei mai smecheri asa cum se intampla la ora actuala cand fiecare “se descurca” dar nimeni sau prea putini se angajeaza in constructia unei societati normale si culmea, dorite la nivel declarativ. Pentru ca nu numai liderii pot schimba, pot imbunatati tipul de societate ci poate mai ales noi toti. Pa.

 33. amycommunications Says:

  ” bibliotecaru
  Dragă bibliotecarule, nici eu nu mai înţeleg nimic din mascarada asta romînească şi EUropeană. Eu mi-am depus în mod oficial candidatura la P.S.D. adulţi, pt. că, de ani de zile, mă tot bat cu corupţii care nu îmi recunosc drepturile individuale şi sociale totodată. Au promis că mă sună ca să semnăm împreună contractul pt. candidatura mea în partid, însă a trecut aprox. 1 lună şi tot nu au făcut-o. Singura explicaţie care rămîne în cazul ăsta este că, din moment ce eu am primit ajutor ne-făţiş(cam deghizat spionăreşte, adică) de la unii dt. membrii activi ai P.S.D.(pers. mature, în exclusivitate) singurul lucru care i-a împiedicat să o facă în mod totallmente direct, pe lîngă conducerile PD-L şi PNL, a fost şi conducerea de la nivelul înnalt al P.S.D. care habar nu a avut cum să obţină ajutoare financiare de la sponsorii mai puţini vagabonzi precum Mazăre d.e.
  În cţiile în care citesc şi aflu, pe pielea mea, de atîţia ani, că societatea prin definiţie este imprevizibilă, îţi trebuie atît un experimentat sportiv cît şi unul intelectual şi social profund, ca să poţi sta împotriva acesteia. (m-aş propune pe mine, însă trebuie să devin şi eu puţin de consum, într-un fel sau altul, ca să pot candida..iar de tineretul ăsta ca şi societatea de babe şi moşi corupţi chiar dacă ei nu se consideră aşa, nici nu ştii cît de profundă scîrbă am). Pînă atunci, se pare că numai organizaţiile de femei din SUA mă ascultă fiindcă îmi trimit petiţii pe care să le semnez, ca să aibă efect imediat la Guvernul ăstora care adoptă legi. Şi nici nu îţi închipui că, de vreo 2 ani, m-am apucat să învăţ din ce în ce mai multe de una singură (fiindcă eu pot şi o voi putea mereu, infinit mult mai mult decît altele şi alţii-sic!) şi am început să emit legi şi explicaţii pt. 3ele pe internet. Mi-e cel mai ciudă însă că nimeni nu va avea vreodată timpul şi puterea să le facă de unul singur-singură pe toate şi eu sunt scîrbită de singurătatea asta normală -şi nu între atît de mulţi tîmpiţi, aşa că nu are rost să mai fac nimic de una singură, pe veci. Dar, dintre toţi, m-au ales şi i-am ales în acelaşi timp(cu toate că ei sunt mult mai maturi decît sunt eu) pe aceşti P.S.D.işti corecţi..după ce viaţa m-a plimbat puţin mai mult..pînă acum 2 ani. Dar sunt femeie şi, mai mult decît atît, sunt femeie în această ţară pe care, alături de S.U.A., Canada şi Elveţia, o iubesc. Aşa că, ce îmi rîmîne de făcut altceva decît să mă conformez..şi să devin chiar îmîndrîă că aştept ? ! Mulţam.

 34. Victor Says:

  Cristea Florin, pai sa castige daca merita desi dupa cum se procedeaza in PSD nu cred ca cel care merita are vreo sansa. Pentru ca cel care merita nici macar nu a fost descoperit. In privinta implicarii Presedintelui Iliescu inteleg ca doresti sa intre in jocul din PSD, joc de tip mafiot in urma caruia a fost ales Geoana in detrimentul Domniei Sale. Sau s-au schimbat “regulile” jocului? Ion Iliescu este un simbol al social-democratiei romanesti si personal nu cred ca trebuie si poate sa se bage intr-o chestiune care poate fi “rezolvata” de indivizi tip Vanghelie, Dragna, Oprisan si altii ca ei. Apoi daca se baga, de ce s-a bagat – “ia uite ba din cauza lu’ Iliescu se intampla pe dracu in patru” iar daca nu se baga tot nu sunteti multumiti. Eu zic sa fiti multumiti ca aveti la cine sa va raportati si, mai ales, sa fiti atenti la ce spune Ion Iliescu si sa faceti intocmai. Ar fi suficient ca PSD sa redevina principalul partid din Romania. Iar daca “echipa” sau ce naiba o fi prinde ideea din ce spune Presedintele Iliescu atunci poate sa fie presedinte si Matusa Tamara. Altminteri poate veni la conducere si Nastase la puterea a 4 a ca tot in picaj o sa fie partidul.

 35. Sibilla Says:

  Politica de * succesuri *…
  La Frunzăverde-n * ogradă *, Şăfi sunt, … şi-o, pisică moartă…
  * Vinovaţii fără vină, cer să se facă Lumină… * – Motto

  Tentativă de sinucidere la Centrul Speranţa
  ( articol preluat de pe Surse – media online – http://www.caon.ro )
  REȘIȚA – Un tânăr din Centrul de Plasament “Speranţa” din Reşiţa a sunat la 112, ameninţând că se sinucide.
  ( … )
  – Complexul de Servicii Sociale * Speranţa * din Reşiţa, Tei Ape nr.4 – în aceeaşi clădire cu CSS * Speranţa * Reşiţa, funcţionează ŞI DGASPC Caraş-Severin !!! DGASPC C-S, condusă de mai mult de 4 mandate de Duuuamna Ana Vasile, protejata CJ C-S!
  Dar, cui pasă de dramele de dincolo de ziduri? Copiii, tinerii instituţionalizaţi, sunt pentru Şăfi, numere de dosare şi, uneori, masă de manevră, atât. Şi-atunci nu-s oare inutile întrebări gen : protecţia copilului, încotro… ?
  …….
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/02/10/la-frunzaverde-n-ograda-safi-sunt-si-o-pisica-moarta/

 36. emigrantul Says:

  La userul Victor cuvintul “dement” se pare ca este un calificativ universal atribuit oricarui personaj la care se intimpla sa gindeasca in momentul cind scrie ceva pe internet sub o stare de nervi.
  La el toti sunt dementi: Nicolae Ceausescu, Traian Basescu, Emil Boc, Guvernul, numai Victor este rational.

  1) Citate Victor:

  10/02/2010 at 7:21 am
  un conducator patriot NU da sub nicio forma si in nicio imprejurare ordin sa se traga in populatia tarii sale. “Doar” si pentru asta dementul pe care tu il ridici in slavi ar fi trebuit nu sa fie judecat ci lasat pe mana populatiei.

  10/02/2010 at 8:37 am
  “nu ai invatat de la idolul tau dement ca a critica apucaturile gresite ale unor oameni nu e totuna cu lipsa patriotismului?

  altminteri ma relocam si eu in Canada si nu-mi mai bateam capul cu hotiile, dezinteresul fata de aproape, nemunca si alte apucaturi din Romania capatate pe vremea dementului al carui fan esti!

  10/02/2010 at 9:11 am
  Prefer sa nu am ce sa mananc si am avut si astfel de perioade deci nu vorbesc doar asa ca sa ma aflu in treaba, decat sa traiesc iarasi in sistemul imaginat de dement. “ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim”. Sa plecam de la principii normale, libertatea individului cu tot ce presupune ea nu este apanajul unui conducator fie el si idolul tau dement.”

  Sursa: https://ioniliescu.wordpress.com/2010/02/06/despre-minciuni-%E2%80%A6cu-picioare-scurte/

  2) Citat Victor:
  Niste dementi
  ianuarie 31, 2009 at 12:32 am

  Dementii astia au luat pe rand aproape toate categoriile de bugetari si le-au terfelit. In viziunea lui Traian, a portavocii Boc si nu in ultimul rand a mogulilor hoti si aserviti care detin trusturi media, toti bugetarii sunt “vinovati”. …
  Ei, dementii, nu au un plan anticriza si in lipsa vin cu masuri de diminuare a veniturilor personalului care lucreaza la stat si chiar cu masura de concediere. …
  Asta este planul anticriza al unui presedinte dement care si-a instaurat un guvern de dementi.”

  Sursa (o pagina din situl personal al lui Victor): http://bloggareala.wordpress.com/2009/01/31/niste-dementi/

  • Victor Says:

   Emigrante, este ultima oara cand raspund provocarilor de tipul asta pentru ca nu doresc sa intru in polemica cu un user care nu-si asuma identitatea si, mai ales, unul care sare de la o idee la alta. Ai inceput o discutie despre idolul tau DEMENT :) si neavand argumente ai continuat cu balarii despre ceea ce scriu eu. Oricum constatarea ta este corecta, in sensul ca atat Ceausescu cat si Basescu, ambii cu liotele lor, au ceva in comun: sunt DEMENTI (unul nu mai este dar a fost). Si daca tot discutam despre mine si despre tine, desi sunt convins ca nu intereseaza pe nimeni subiectul, in opinia mea si cei care ii aproba sunt asemenea lor.  

 37. fragmentariumpolitic Says:

  Adnotari pe marginea unui proiect politic

  Platforma politica intitulata “Forta si Echilibru – Proiectul Adrian Nastase”, al carei autor este creditat ca avand cele mai mari sanse pentru a fi investit in functia de presedinte al PSD, a starnit un mare interes politic si mediatic, prin semnalele transmise catre democratia interna de partid si scena politica romaneasca. Cateva marginalii la substanta si anvergura-i vizionara (calitati care sunt incontestabile).

  1. Denumirea proiectului pare a sintetiza mai degraba caracteristici ale masinariei politice, decat chintesenta data de scopul si obiectivele politice urmarite. In dialectica dintre scop si mijloace, primul indica tinta, strategia vizata (schimbare, reformare, reconstructie, iesirea din criza, renastere, stabilizare, cucerirea puterii etc), avand caracter vizionar, in timp ce urmatoarele desemneaza procedeele, tactica subordonata (in cazul de fata forta si echilibrul, dar nu numai), avand caracter instrumental.

  2. O lipsa majora mi se pare a fi omisiunea descrierii, fie si sumar, a cadrului general national (politic, economic si social), conditii care determina elaborarea oricarei strategii, fie ea sectoriala sau globala. Adecvarea strategiei la conditiile concret-istorice reprezinta o restrictie hotaratoare pentru succesul acesteia. Dezechilibrele sociale si disolutiile institutionale sunt cel putin doua din procesele corozive care macina societatea romaneasca actuala si care ar impune, din perspectiva fortei si echilibrului, recursul la alternativa social-democrata. Din acelasi mediu societal, din care vin input-urile pentru orice strategie, ar trebui sa faca parte si evidentierea caracteristicilor guvernarii actuale, de dreapta.

  3. Cred ca filosofia sociala a PSD din anul 2010 (care ar trebui, vizibil, sa emane din noul sau program politic) nu incorporeaza inca suficiente invataminte trase din evenimentele si mutatiile ultimilor ani: faptul ca politica a devenit o zona moarta social, dominata de un partizanat ingust si inversunat, care ne dezbina fara rost si de care romanii s-au saturat pana peste cap, ca exista pericolul, daca nu schimbam rapid directia, de a lasa in urma noastra o tara mai slaba si mai divizata chiar decat a fost in anii comunismului, ca e nevoie de un nou tip de politica, intemeiata pe binele social, in folosul intregii societati, al tuturor romanilor, bazata pe ideea sociala ca ne pasa unii de altii. De aceeasi filosofie sociala, proprie PSD, ar trebui sa tina si des-infestarea statului de subcultura partizanatului politic, care-l abat de la indeplinirea rolului sau social, de reintoarcerea politicii de la stadiul de afacere in care este astazi la cel de misiune sociala, de revenire la dezbaterile autentice de idei si solutii, in defavoarea celor de tip show, cum sunt adesea.

  4. Privind politica economica din pragul celui de-al doilea deceniu al secolului XXI, este sarcina PSD de a pune in lumina cu mai multa forta ideologica (pentru ca dreapta nu o va face niciodata) adevarul post-criza privind falsitatea si ipocrizia retoricii polarizante si exclusiviste privind asa-zisa opozitie dintre doua scopuri pretins rivale, respectiv intre cresterea economica si distributia echitabila a beneficiilor. Aceasta conceptie s-a dovedit a fi total gresita, istoria demostrand exact opusul: politica sociala si progresul pot coexista.

  5. Mi se pare a se pune prea mare pret pe obiectivele partizane de “castig” si de “victorie” in detrimentul celor sociale. O asemenea abordare nu numai ca ar escalada ferocitatea bataliilor politice, dar ar putea induce in mintea romanilor ideea falsa ca si PSD ar fi tot o apa si-un pamant ca si adversarii sai. Asa cum Adrian Nastase a evidentiat ca nu urmareste o miza personala, ar trebui sa se intample si la nivelul PSD, care sa puna mai presus de interesele de partid pe cele sociale. Este adevarat ca politica este un “sport” full-contact, dar daca PSD isi va explica optiunile prevalent sociale, in mod sincer si deschis, se va adresa instinctelor oamenilor pentru fairplay si bun simt, care vor sti sa faca diferenta.

  6. Se vorbeste in proiect de evitarea fracturilor interne, dar se pare ca se uita repede acest lucru atunci cand Mircea Geoana si echipa sa sunt pusi la zid fara a li se arata niciun pic de recunostinta pentru lucrurile bune care le-au facut (totusi diferenta la care au fost pierdute alegerile prezidentiale in 2009 nu se compara cu cea din 2004). Desi in programul prezidentiabilului Mircea Geoana au fost destul de multe lucruri bune, nu s-a catadicsit sa se preia nimic in noul program politc, luandu-se totul de la zero (probabil este o scapare, pentru ca l-am auzit pe Adrian Nastase vorbind de mitul lui Sisif). Cine pierde ? In primul rand PSD, pentru ca da cu piciorul la un capital de idei care ar trebui tezaurizat. In al doilea rand, solidaritatea interna, prin producerea unei falii nemeritate (cel putin nu pe deplin). S-ar putea raspunde ca nu e “politic”, dar am dovedi ca nu am invatat nimic din democratia atlantica.

  Probabil ca elementele ce ar putea fi incadrate la ceea ce am numit “filosofie sociala” ar putea fi considerate minore (daca nu chiar inutile) sau prea subtile pentru a-si gasi locul in programele politice. Si totusi, aceasta este “samanta” care le genereaza si care incolteste in mintile si inimile oamenilor…

 38. George Serban Says:

  Apropo, in legatura cu minciua si … picioarele scurte.
  Foarte multi prieteni ma intreaba daca stiu ceva despre initierea de catre dl. Mircea Geoana a procedurilor de constituire a comisiei parlamentare pentru anchetarea modului in care s-a organizat votul si numararea voturilor la cel de al doilea tur, din 6 decembrie 2009, al alegerilor prezidentiale. Sunt intrebat, cu atat mai mult cu cat dl. Crin Antonescu si-a exprimat public, de mai multe ori. sprijinul pentru acest demers. Incep sa constat, cu amaraciune, ca dl. Mircea Geoana este mai degraba preocupat, nu de frauda de la alegerile prezidentiale, cat de fraudarea si mistificarea alegerilor din propriul partid. Pacat! Daca asa vrea sa ajunga presedintele PSD, va putea dialoga cu Basescu, de la egal la egal. Ca intre ei, … impostorii.

 39. Victor Says:

  Pe blogul sau, Premierul Nastase scrie un articol al carui titlu este relevant (“Sindicatele fac opozitia. PSD sta pe margine”) si in acord cu ceea ce scriam mai sus : “Pentru ca in PSD singurul ideolog autentic este Ion Iliescu, atunci cand Domnia Sa nu isi exprima punctul de vedere asupra unei probleme care framanta societatea, se intampla ca social-democratii sa bata campii nevenind niciodata cu o opinie la nivelul partidului ci fiecare cu ideea sa. Celebra “Ganditi-va bine pe mana cui lasati partidul asta” devine astazi la fel de actuala ca in 2005!  ”

  Insa in aceste chestiuni eu cred ca este nevoie de mai mult din partea social-democratilor nu numai de a-si manifesta grija prin mijloace specifice opozitiei pentru cei afectati de masurile guvernului Traian Boc. Cred ca este nevoie mai ales de un program economic punctual care sa raspunda la problemele actuale. Argumentele si in special propaganda basesciana sunt solide, ideea de pensii nesimtite, de salarii nesimtite, nepotism etc. provoaca indignarea populatiei si nu este suficient sa te opui ca sa convingi. Trebuie sa vii cu propriile tale idei ori pesedeul da sezatia cel putin ca nu stie pe ce lume se afla. Avem pe de o parte realitatea unor pensii si salarii exagerate dar avem pe de alta parte si incapacitatea guvernului de a scoate tara din criza si de a gandi si actiona performant din punct de vedere managerial. Bine, bine, tai, o sa taie si pe ma-sa si pe ta-su dar dupa mintea mea problema se pune in mod gresit in sensul ca cei care guverneaza plus FMI-ul ne tot spun ca nu ne putem permite Mercedes daca suntem de Dacia. Ok, o sa taiem cheltuieli, o sa aruncam in somaj milioane de romani dar unde este luminita de la capatul tunelului? PD ul este foarte clar ca nu are potentialul de a gandi un plan credibil, ei incep strangand cureaua numai ca in paralel nu dezvolta o economie potenta. Si atunci care este perspectiva, care este sansa ca vreodata si cand? , salariile, pensiile si ajutorul de somaj sa fie la nivelul Europei din care facem parte? Eu stiu ca atunci cand mi s-a dat pe mana un departament de vanzari la o firma care dorea sa intre pe piata cu un produs nou mi s-a spus textual:” ai 3 luni sa aduci profit”. Astia nu conduc un departament de vanzari ci o tara, insa 4 ani nu vi se pare cam riscant? Politica lui Boc de a mi se tangui ca economia romaneasca o interpretez ca pe o lipsa totala de profesionalism. Cine dracu l-a pus acolo, nu cred ca l-a pus ca sa ne spuna ca nu putem nimic ci pentru a gandi si a pune in aplicare un program economic cu o singura finalitate: NE PERMITEM! Ori aici pesedeul trebuie sa sanctioneze explicit si sa demonstreze ca Traian Boc are doar grija clientelei politice a propriului partid si ca in rest este numai demagogie. In privinta economiei tarii este sper limpede pentru toti ca actualul guvern nu mai face fata si singurele “solutii” sunt acelea de a diminua cheltuielile cu salariile, pensiile si de a concedia masiv. In plus, prin lipsa oricaror politici economice guvernul provoaca indirect inchiderea firmelor ceea ce genereaza iarasi somaj si deci drame. Asadar, ceea ce vreau sa ascult este cum trebuie facut ca foarte rapid sa crestem economic si nu tanguieli legate de risipa lu’ dracu. Si daca pedeleul nu o face, s-o faca frate pesedeul! Sa ne spuna ei cum. Sa ne spuna unde si de ce gresesc astia si ce ar face ei. Pe un singur glas, nu fiecare cu zgubiliticismul lui. Pe scurt: ideologie si plan economic in acord cu ideologia. Mi se pare incredibil ca inca Traian Boc este in fata dand mereu tonul dezbaterilor din societate. Imi amintesc perioada ’96-2000 cand Presedintele Iliescu lua fatza puterii cederiste in permanenta! Dar ce dracu sa mai spun, ca am mai spus de 100 de ori: prostanac ati vrut, prostanac ati avut!  

 40. amycommunications Says:

  Bună seara! Permiteţi-mi să vă redau postările mele referitoare la ‘obişnuinţa’ în care romînii sunt menţinuţi, pe blogul doamnei Corina Creţu. Astfel, vă rog să citiţi comentariile mele la topicurile dînsei intitulate îStrania reformăî şi îVotul pentru noua CEî. Vi-l redau pe primul dte acestea: @ dna. Corina Creţu
  Stimată doamnă diplomată, vă mulţumesc mult pentru răspunsul dumneavoastră dar mă tem că este ceva cam incomplet pentru o îindependentă’ mai mult sau mai puţin, în această ţară, care încearcă din răsputeri să fie acceptată în acea structură matură şi nemisogină al partidului trandafirilor de stînga(deocamdată organizaţia sect. 1), care se presupune că ştie să aplice şi bunele maniere printre altele(eg. cedarea priorităţii, femeii, abţinerea de la fumat dacă aceasta o cere într-o încăpere etc). În aceste condiţii, încerc ‘să îmi imaginezî de ce nu îmi puteţi da un răspuns mai complet la preocuparea mea de a ajuta femeile, mai ales în contextul în care eu sunt recunoscută(formal şi birocratic) de către S.U.A. ca fiind feministă, încă din adolescenţă!!
  În încheiere, m-aş fi bucurat să îmi apreciaţi mai ales dumneavoastră !! acea capacitate a mea personală, de a face legături concrete-juridice-reale între lucruri despre care i-am amintit dnei Sibilla, pe siteul dumneavoastră şi fenomene ca cel din Africa. Şi m-aş fi bucurat, astfel, dacă întreaga CE ar fi urmat exemplul american care apreciază clar eforturile conştiente şi suferinţele pe care am fost nevoită să le fac-îndur, pentru a cunoaşte atît de multe şi pentru a îi ajuta pe ceilalţi părin ştiinţa mea. Vă mulţumesc.

  “@Victor
  Danke schon, aber ich prefereischen îThe Swiss / English or american-aber du, ‘ţigăneascăî? Danke schoen.

 41. florinmihai Says:

  ROMANIA-UNITED STATES VERSUS MARC RICH!CSAT-UL TREBUIE SA NU APROBE ROSIA MONTANA.OPOZITIA TREBUIE SA ORGANIZEZE MANIFESTATII IMPOTRIVA PROIECTULUI CARE SA MEARGA PINA LA SUSPENDAREA PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU!MARC RICH SI OSAMA BIN LADEN?

  http://florinmihai.wordpress.com/2010/02/11/romania-united-states-versus-marc-richcsat-ul-trebuie-sa-nu-aprobe-rosia-montana-opozitia-trebuie-sa-organizeze-manifestatii-impotriva-proiectului-care-sa-mearga-pina-la-suspendarea-presedintelui-tra/

  t
  Romania nu mai are industrie,nu mai are agricultura,Romania nu mai are economie.Romania a fost praduita.Romania nu mai produce nimic sau daca produce ,produce cu mari sacrificii…carnati .

  PETRE ROMAN -SEX CU SOTIA PRESEDINTELUI SI CIOLAN CU MARC RICH

  articol de Florin Mihai
  Romania a fost jefuita in stil barbar.In fruntea tarii au fost instalate marionete ale miliardarilor gen George Soros si Marc Rich.Prin anii 1997-1998 asistam la o discutie intre doi “initiati” in tainele PD-ului de atunci si ma ingrozeam de modul in care se face politica in Romania.Printre multe grozavii am auzit-o si pe asta ca Petre Roman ar fi fost sustinut in fruntea statului roman si a partidului democrat de prietenia cu sotia unui presedinte al unui puternic stat european si de legaturile cu miliardarul american Marc Rich.Se mai spunea in acea discutie ca relatia amoroasa a acestuia cu sotia acelui presedinte de stat ar fi “transpirat” si i-ar fi “mirosit” foarte urat acelui presedinte foarte puternic.Urmarea:Petre Roman de la acel moment a cam mirosit a “hoit” al politicii de pe malurile Dambovitei.

  TRAIAN BASESCU,RADU BERCEANU,STOLOJAN,ALRO SI MARC RICH

  Astfel se explica si ascensiunea lui Basescu in fruntea PD-ului.Partidul Democrat are o “glorioasa” activitate criminala de jefuire a avutiei nationale.Radu Berceanu a tot vlaguit SNP Petrom cat a fost la putere.Alro Slatina este un alt caz de mare jaf.Aluminiul este tot unul din domeniile de activitate al escrocului cautat de FBI -Marc Rich.

  CRISTU IRINEL,IOAN TALPES,MARC RICH VERSUS DINU PATRICIU-PETROMIDIA ?

  Parlamentarul PD-L Cristu Irinel a dorit sa cumpere “Petromidia” impreuna sau pentru Marc Rich?Cert este ca a vrut sa o cumpere si ca in momentul in care omul de afaceri Dinu Patriciu a reusit achizitia rafinariei “Petromidia”,Cristu Irinel i-a cerut lui Ioan Talpes ,fost director SIE,sa il infunde pe miliardarul Dinu Patriciu.Ioan Talpes a redactat un “memorandum” care a avut bataie lunga pentru cariera politica a omului de afaceri Dinu Patriciu,azi este ingropat in dosare si imaginea sa creata de Basescu in laboratoarele justitiei aservite atarna greu pentru PNL.Basescu si-a atins scopul :a lovit in principalul finantator al PNL.Cu ani in urma,colonelul magistrat Doana Vasile m-a rugat in mod repetat sa nu ii mai atac pe asociatii Cristu Irinel si fratii Crestin Vasile si Dumitru deoarece ii sunt foarte buni prieteni,la sfarsit a adaugat:”Ai vorbit cu Doamna Cristu?Du-te o fuga pina la ea!”.Dupa o emisiune televizata am primit un telefon de la parlamentarul PDL Cristu Irinel in care aceasta m-a rugat sa nu il mai atac pe miliardarul Ioan Niculae(patronul Asirom) asociat cu Elena Udrea si Mihaiu Iacob,sa-mi indrept tirul catre miliardarul Dinu Patriciu ,in final a adaugat ca daca sunt in posesia unor informatii compromitatoare pentru Dinu Patriciu sa i le furnizez spre a fi folosite de Ioan Talpes.

  CRISTU IRINEL INTREABA “CAT?” SI …PLANGERE PENALA CU NABADAII.DIN NOU DOANA VASILE,UDREA SI CRESTIN,

  Am relatat discutia avuta cu parlamentarul Cristu Irinel pe un blog “clona”al senatorului Iulian Badescu si in urma acelui articol am primit un telefon de la parlamentarul Cristu Irinel care a incercat sa ma cumpere :”Cat?10-20-30-40-50…,cat?”,am postat un alt articol si am formulat o plangere penala impotriva Parlamentarului PDL Cristu Irinel care dorea sa imi cumpere tacerea vis a vis de afacerile de coruptie si subminare a economiei nationale in care aceasta este implicata alaturi de Elena Udrea,Mihaiu Iacob,Vasile Crestin,Doana Vasile,Mihai Neculaiciuc etc.,dar in special vis a vis de Doana VASILE si Iulian Badescu.Vasile Crestin.Am formulat o plangere penala pe care am inregistrat-o la registratura “Parchetului Inaltei Curti de Casatie”.La inregistrare am avut insa parte de o mare surpriza,procurorul/oarea de serviciu mi-a facut semn sa imi iau inapoi plangerea penala sa nu o inregistrez.M-am facut ca nu inteleg,atunci aceasta a fost nevoita sa articuleze:”Pe astea da,pe asta,nu!” apoi mi-a spus “Ai vorbit cu Domnul Presedinte,Basescu?” i-am raspuns ca nu am avut onoarea dar ca il ajut asa cum m-a ajutat si el cu procurorul Placinta,la care procuroarea a adaugat:”Acea plangere cu Placinta,Daniel Morar ,Doru Tulus ,Ionita Vasile si altii a fost inregistrata si este sus pentru studiu asta nu are rost,am inteles ca sunteti prieteni cu doamna Cristu” apoi mi-a aratat cu mina umarul si a adaugat:”Seful!” .Am refuzat sa dau curs solicitarii si am fost scos pe hol.Dupa aproximativ 30-50 minute am fost invitat din nou in birou si am primit numar de inregistrare.Rezultatul acelei plangeri:au primit solutie de NUP fara macar sa fiu vreodata audiat.

  Aceasta a fost o scurta paranteza.

  TRAIAN BASESCU PRESEAZA IN CSAT APROBAREA PROIECTULUI CRIMINAL “ROSIA MONTANA“

  Traian Basescu doreste intrunirea grabnica a CSAT-ului pentru a lua decizia de aprobare a proiectului criminal “Rosia Montana”.Pentru cei care nu stiu ce inseamna acest proiect, dincolo de mascarada ecologistilor,va spun eu:jefuirea Romaniei cu sute de tone de aur,uraniu,argint precum si obiecte de patrimoniu de o deosebita valoare ,este vorba despre tezaurul lui Decebal.Acesta este pretul platit de Traian Basescu pentru mandatul sau ilegal in fruntea statului roman.Familia Clinton a facut loby pentru aprobarea acestui proiect de jefuirea a avutiei nationale “Rosia Montana” in favoarea lui George Soros si Marc Rich,sponsori ai viitoarei campanii electorale a Doamnei Hilary Clinton impotriva actualuilui Presedinte al Statelor Unite Domnul Barack Obama.

  ADINA VALEAN DE LA PNL STA LA MASA CU MARC RICH IN JAFUL ROSIA MONTANA.O INSPIRA PETRE ROMAN?MUGUR ISARESCU,MIHAI RAZVAN UNGUREANU AGENTI AI MOSSADULUI SI AI LUI MARC RICH&GEORGE SOROS?

  Adina Valean de la PNL se pronunta in favoarea acestui proiect criminal.Explicatia este foarte simpla :participa si aceasta la marele jaf national.Un amanunt deosebit de important este apropierea fara de Petre Roman la a carui nunta a participat impreuna cu Crin Antonescu.Despre Petre Roman cunoastem din presa ca se afla pe statul lui Marc Rich ca si Traian Basescu,Radu Berceanu,Adriean Videanu.Stim de asemenea ca directorul SIE Mihai Razvan Ungureanu,guvernatorul BNR Mugur Isarescu sunt agenti ai serviciului secret israelian MOSSAD si marionete ale escrocului Marc Rich si miliardarului George Soros,aflam acum ca si familia Crin Antonescu si Adina Valean-Antonescu se afla tot in solda acestor lipitori ale neamului romanesc.

  MARC RICH,GEORGE SOROS NE DAU MOLDOVA SI NE RAPESC TRANSILVANIA SI PENTRU ASTA PLATIM TONE DE AUR,ARGINT,URANIU?

  Marc Rich este un escroc care are relatii foarte bune cu serviciile secrete rusesti,el desfasura afaceri cu Rusia inca din timpurile comunismului.Probabil ca pentru a ne adormi atentia ne ofera o Republica Moldova cu o economie la pamant in schimbul unui tezaur care ne-ar permite “cumpararea”asemenea Israelului a inca zece tari de marimea Moldovei.Dupa ce a vlaguit Romania,escrocul Marc Rich doreste sa continue sa “suga” intr-o Romanie extinsa ca granite cu o Moldova incorporata.Declaratiile Doamnei Clinton referitoare la granitele Moldovei sustin miscarea invaluitoare a lui Marc Rich si George Soros.Rusii probabil ca “manjiti” de escrocul Marc Rich vor accepta alipirea Moldovei la”Patria Muma”.

  George Soros este un miliardar de origine maghiara,un evreu ungur,nu am absolut nimic impotriva acestei semintii,sunt alaturi de acest popor greu incercat de ororile holocaustului,insa ce interese ar avea George Soros in afara de jefuirea Romaniei?

  Sa ne amintim episodul de la Cluj cand un neica-nimeni finantat de George Soros a declarat in limba romana ca “Mi-e scarba de Romania!”

  Oare ce ar insemna in Statele Unite ale Americii,simbol al Democratiei,ca un astfel de individ spurcat la banii lui Soros sa declare aceasta pe un post de radio sau televiziune,in mass media?

  Unirea cu Republica Moldova derulata in stilul Basescu,Soros,Clinton poate fi interpretat ca o actiune “revansarda”,ceea ce si este.Este o tensiune declansata la comanda miliardarilor George Soros si Marc Rich care are ca scop instaurarea unei noi stari de conflict asemanatoare celei din fosta Iugoslavie.

  George Soros si Marc Rich doresc destramarea Romaniei,federalizarea Romaniei in folosul Ungariei pe care o doresc mai puternica si unificata in teritoriul fostului Imperiu Austro-Ungar.Este a doua etapa din odiosul plan pus la cale de cei doi miliardari George Soros si Marc Rich.Cehoslovacia a fost impartita in doua,Iugoslavia a fost impartita in farame, framantarile din Ucraina au fost influentate de George Soros si Marc Rich,(Ungaria revendica teritorii si din Ucraina)urmeaza Romania.George Soros si Marc Rich provoaca “pretextul” pentru revendicarea Transilvaniei de catre Ungaria prin “alipirea” Moldovei la Romania.

  Unirea Romaniei cu Moldova nu trebuie sa se faca decat pe cale diplomatica si numai in baza unui referendum organizat in ambele tari simultan.

  In actualul context al crizei mondiale nu cred ca unificarea Romaniei cu Moldova este o prioritate.Romania este in faliment nu poate sa supravietuiasca unei unificari cu Moldova,in fapt asta si urmaresc cei doi miliardari,o noua zona de conflict generatoare de profituri ori o noua economie care trebuie finantata cu imprumuturi purtatoare de dobanzi.

  ECONOMIA SI SPIONII MOLDOVEI -UN BALAST PENTRU PROASPATUL MEMBRU NATO

  Economia Moldovei este la pamint,Romania nu o poate duce “in spate” in acest moment.Apoi ca proaspat membru Nato,Romania nu si-a curatat serviciile secrete de spionii Moscovei,ce inseamna oare unirea cu o Moldova in care majoritatea populatiei a studiat sau a fost inrolata in armata pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice?Inseamna ca Marc Rich ofera o “punte de legatura” spionilor rusi in inima Europei,a aliantei Nato?

  MARC RICH SI OSAMA BIN LADEN?

  Am o strafulgerare?Daca Osama Bin Laden este creatia lui Marc Rich?Frustrari impotriva Statelor Unite ar avea destule,Marc Rich,apoi cine a fost avantajat in urma atentatului de la 11 septembrie?Cumva Israelul?

  Marc Rich are tripla cetatenie:israeliana,elvetiana,spaniola.Fratele lui Osama Bin Laden locuieste in Elvetia si a dorit la un moment dat sa se stabileasca in Spania.Sa continui in acelasi ton,poate usor paranoic,criza mondiala a fost declansata artificial in Statele Unite ale Americii.De catre cine?De catre miliardari ca George Soros si Marc Rich….Avea motive Marc Rich sa declanseze aceasta criza?Cine este inamicul sau nr.1?Statele Unite ale Americii.Cine are foloase de pe urma acestei crize?Miliardari ca George Soros si Marc Rich care au bani si cumpara la preturi de nimic ,asa cum afirma liderii politici de la Tel Aviv,”tari ca Romania,Ungaria…”.Apoi ce sa faca MARC RICH si George Soros cu atata banet?Imprumuta si ia dobanda de la statele aflate in criza.FMI?

  BASESCU A INCEPUT CU FLOTA SI CONTINUA JAFUL ROMANIEI CU ROSIA MONTANA-TEZAUR DE SUTE DE TONE DE AUR ,URANIU SI ARGINT-COMOARA LUI DECEBAL

  Dupa ce ne-a praduit Flota Romaniei ,Traian Basescu vrea sa ne praduiasca “Tezaurul lui Decebal” de la “Rosia Montana”.Trebuie sa oprim aceast dusman al poporului roman.Acest tezaur poate fi folosit in folosul Romaniei,la reconstructia Romanie si implicit la unificarea cu Republica Moldova pe cale diplomatica si fara implicarea murdara a serviciilor secrete in urma vointei intregului popor roman din granitele Romaniei si din afara acestora.

  MIRCEA GEOANA IA PARTE LA JAFUL ROSIA MONTANA?DE CE TACE?

  Mircea Geoana se declara impotriva instalarii scutului antiracheta pe teritoriul Romaniei.Adrian Nastase a declarat ca amplasarea scutului racheta este un lucru “bun si util” si face parte din indatoririle pe care le avem ca aliat Nato.Foarte buna pozitia Dlui Adrian Nastase.

  De ce Mircea Geoana nu ia nici o pozitie impotriva proiectului criminal “Rosia Montana”.Este si dansul platit de George Soros si Marc Rich,ia parte si dansul la Marele Jaf?

  CSAT-UL TREBUIE SA NU APROBE ROSIA MONTANA.OPOZITIA TREBUIE SA ORGANIZEZE MANIFESTATII IMPOTRIVA PROIECTULUI CARE SA MEARGA PINA LA SUSPENDAREA PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU.

  CSAT-ul nu trebuie sa aprobe proiectul criminal”Rosia Montana”.Opozitia trebuie sa sanctioneze drastic aceasta actiune a lui Traian Basescu care continua jefuirea natiunii inceputa cu flota Romaniei.Opozitia trebuie sa organizeze manifestatii impotriva acestui proiect “Rosia Montana” care sa mearga chiar pina la suspendarea Presedintelui Traian Basescu.

  TOT TEZAURUL DE LA ROSIA MONTANA SA INTRE IN VISTIERIA NATIONALA 100%

  “Tezaurul Regelui Decebal” de la “Rosia Montana” trebuie sa intre in proportie de 100% in vistieria nationala.Exploatarea zacamintelor de uraniu,aur si argint trebuie sa se faca de o companie in care statul sa aiba participare de 100 %.

  MARC RICH SI COMPANIA SA ISI PUNA POFTA IN CUI SI INAINTE SA DERULEZE AFACERI IN ROMANIA SA PLATEASCA STATELOR UNITE IMPOZITELE.ROMANIA ESTE ALIATUL STATELOR UNITE ALE AMERICII.

  Cu acesti bani putem redresa economia Romaniei si putem “cumpara” si Moldova!Doamna Hilary Clinton,George Soros,Marc Rich sa “isi mai puna pofta in cui!”Marc Rich sa plateasca Statelor Unite ale Americii impozitele datorate dupa care poate sa incheie afaceri corecte cu aliatul acestui stat NATO,Romania!

  Romania-united States of America versus Marc Rich
  postez linkul articolului transmis Domnului Presedinte al Statelor Unite Barack Obama:

  http://my.barackobama.com/page/community/post/florinmihai/gGGx4D

 42. Sibilla Says:

  @Emigrantu,
  Trebuie să recunoaşteţi, noi, suntem aici, nu ca reproş o spun, să nu interpretaţi din nou ce nu afirm, deci, fiind AICI, ne lovim zilnic, de ani buni de greutăţi pe care nici nu vi le puteţi imagina, acţiunile în interes personal ale Famigliei Băsescului sunt DEMENTE, da, Victor nu vorbeşte nimic în dodii şi nu sunt omul care să fie suspectat că l-ar peria pe Victor, dar, când are dreptate, are. Nu ne face nicio plăcere să-i numim pe acei demenţi cum de fapt sunt, răbufnim şi ne manifestăm nemulţumirile pe absolut toate căile, sub toate formele, pentru că, NICIODATĂ România NU a fost în halul în care a ajuns în aceşti 5 ani * sub Băsescu * şi-am ajuns la capătul răbdărilor, nu se mai poate , nu mai vrem, nu mai putem. Ce e aşa greu de înţeles? Curând vor ieşi românii în stradă, să ne Ferească Tatăl de revolta de nestăpânit a maselor MARI de oameni, căci vor fi mai mulţi din cei care l-au votat pe Băsescu şi care conştientizează că au fost păcăliţi de acest Păcălici, acest trădător care a vândut ţara, acest MÂRLAN, acest Dictator. Vedeţi, apucaturile cioflingarilor la putere sunt * în ton * cu demenţa, nu Victor o spune, nu eu, ci milioane de români. Victor spune lucrurilor pe nume, direct, fără de artificii, broderii, da, şi ?
  Suntem conduşi de nişte nebuni. Da, nădăjduim că poate…
  Repet nu vă judecă nimeni că aţi ales să plecaţi, dar de la distanţă nu aveţi cum simţi, trăi ce noi suportăm, zilnic, zi de zi, cu atât mai puţin să ridicaţi pretenţia de-a ne judeca. Nici măcar exprimarea, limbajul, NU aveţi sum să-l judecaţi, pentru că NU dvs ştiţi şi suportaţi cauzele, nici efectele… E un efort prea mare să vă abţineţi de la judecăţi cu jumătăţi de măsură, să nu daţi cu pietre în exact cine NU e cazul, iar dacă tot vă avântaţi, de ce nu daţi direct în PD-L, de ex, în mafia politică instituţionalizată, în cameleonii de toate coloraturile ? Sunteţi suspect de, am mai zis, numai imparţial, obiectiv, realist, NU. Ci, menţin părerea, aveţi o Misie anume ce ar explica aberantele afirmaţii ce le emiteţi.
  Ar trebui să vă fie ruşine să ieşiţi cu asemenea chestii, ca să ce ?
  Dacă-mi aduc bine aminte tot nu ne-aţi răspuns unor întrebări nici măcar după ce noi, cei vizaţi de dvs la un moment dat am făcut docada că existăm : Sibilla, Leo, Mihnea, Victor. Misia dvs e de a-l izola pe D-l Preşedinte Iliescu, de-a încerca să ne denigraţi pe noi, să ne slăbiţi nouă încrederea în Unicul Politician Autentic , etc ? NU ne cunoaşteţi, suntem personalităţi puternice, nu ne îndoaie tentative de genul, la o adică ne strângem scut în jurul Preşedintelui Nostru de suflet şi ne ciondănim, tachinăm altă dată, pe noi ne unesc şi crezuri şi principii, valori, şi da, suferinţe, ca ale majorităţii românilor.
  Ruşine pentru comentariul abramburit de mai sus şi fără de noimă, dacă am omite că de fapt, şi iar ajungem de unde plecarăm: aveţi o treabă anume pe aci!
  Sibilla
  P.S. Comentariul meu nu comportă răspuns, nu vă obosiţi, în ce mă priveşte, sunt deplin lămurită ce şi cum cu * analizele * dvs…

 43. cirlovacristian Says:

  @tuturor

  Poa’ sa se supere pe mine(dl.Ion Iliescu)si sa nu publice acest post,dar io il consider(pa domnia sa) vinovat de ascensiunea lu’ bashescu/basexu,a lu’ boc,a lu’ tariceanu,a lu’ nastase,udreasa,eba,etc……….
  Domnia sa nu a putut sa anticipeze ca sunt jigodii in asteptare care or sa faca mai rau decit a facut dictatoru’?
  PCR-reu iera un conglomerat mafiot bazat pa smenuiala si smecherii,iera format din aceiasi plamada,iera plin de scursuri,…..ce credea,ca “astia” or sa se schimbe?

 44. cirlovacristian Says:

  @Victor

  Vorba lu’………..”si pentru ruine merita sa ne batem”….cam asta inseamna patriotism…..si sincer….io cred ca dictatoru’ s-a batut/luptat chiar si pentru ruine.

 45. Victor Says:

  @communications, daca se poate te rog sa postezi si aici toate discutiile de la Corina intrucat noi cei care citim blogul Presedintelui nu stim cum se acceseaza blogul Corinei. Sau ne poti face tu un rezumat, sa ne tii la curent. Ar fi foarte interesant. Si am putea extinde: sa dai copy-paste si comentariilor realizate pe blogul Premierului Nastase. Si nu in ultimul rand celor de pe blogul tau. Pentru ca obviously cum ar spune Mircea Badea, esti “miezul din dodoashca”.

 46. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte Ion Iliescu,
  Nu lasati sa fie incalcat statul PSD.
  Unii dintre candidati la presedintia PSD trebuie sa inteleaga ca nu se poate castiga “cu orice pret”.

 47. Ovidiu Says:

  http://stirea.wordpress.com/2010/02/13/amalia-vrea-jumatate-din-averea-lui-ilie-nastase/

 48. fragmentariumpolitic Says:

  Un PSD cu doua capete. Cum va arata dupa Congres ?

  Ceea ce doar se presupunea sau evoca uneori cu discretie, miza Congresului PSD din 20 februarie a facut sa se vada cu ochiul liber: social-democratia este sfasiata intre doua centre interne de putere.

  Pentru un partid politic, care este o masina de lupta organizata si condusa dupa principii amintind de cele militare, aceasta stare de fapt este una periculoasa, de slabiciune.

  Originea acestui viciu functional se afla in prevederile statutului privind organizarea si impartirea atributiilor la varf pe doua ramuri sensibile, care pot deveni concurente: presedintele PSD si presedintele Consiliului National.

  Atacurile publice dintre liderii celor doua pozitii, devenite autonome si invocate relativ la paritate ca argumente de autoritate, au polarizat partidul in problemele organizatorice privind alegerilor interne.

  Temerile privind pericolul de sciziune si/sau neincrederea reciproca referitoare la posibilitatea fraudarii alegerilor de catre una dintre parti prin dobandirea unilaterala a controlului asupra organizarii procesului electoral vor putea fi eliminate prin inlaturarea separatiei (potential ostila) a celor doi poli de influenta si reunirea lor intr-un organism comun sau prin precizari statutare mai clare referitoare la atributii si modalitati de mediere in caz de conflict.

  Aceleasi efecte dezbinatorii si potential scizioniste vor fi induse, fara indoiala, si de aplicarea ideii privind votul pe motiuni (votarea in bloc a echipei propuse de presedintele ales). Avertismentul seniorului Ion Iliescu, reflex al inegalabile-i experiente politice, este, in acest caz, perfect intemeiat.

  Regula de aur care ar trebui sa calauzeasca toate transformarile ce vor fi aduse de Congres va trebui sa fie data de neingradirea, sub nicio forma, a democratiei interne de partid, prin dezbaterea si hotararea tuturor problemelor in cadrul larg, statutar al partidului (nu in cluburi private de discutii, gasti, “bisericute” etc.).

  PSD-ului trebuie sa-i fie limpede ca in urma Congresului va trebui sa rezulte un partid unit, cu un singur cap, o singura voce si o singura vointa. Pericolele interne de dezbinare si fractionare (care, inevitabil, se vor conjuga cu cele externe, cum ar fi posibila “spargere” a opozitiei, asa cum prefigureaza recente aliante locale intre PDL si PNL) nu pot avea ca rezultat decat intarzierea sau chiar zadarnicirea indeplinirii obiectivelor politice si sociale ale PSD.

 49. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,

  in Jurnalul National au publicat un articol despre dumneavoastra, un fel de “analiza”.

  citat:
  “Toţi şopteau, iar cei care lucrau în “Casa Scînteii” vedeau în 1989 că Iliescu era urmărit de Securitate. Cum dosarul de urmărire întocmit pentru Ion Iliescu “a dispărut în revoluţie”

  http://www.jurnalul.ro/stire-acum-20-de-ani/ion-iliescu-ales-presedinte-al-cpun-535777.html

 50. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte,
  Fac parte din asa zisa aripa dura a electoratului PSD, adica dintre aceia care merg la vot chiar daca afara sunt 40 de grade Celsius, este viscol sau ploua cu grindina.
  Fac parte dintre aceia care, cred cu adevarat in valorile social democrate.
  Consider ca avem nevoie de un presedinte de partid puternic, fara interse si ambitii personale, care sa aiba puterea sa duca partidul acolo unde ii este locul, adica la guvenare.
  Conside ca este o mare prapastie, in acest moment, intre liderii PSD si electoratul tinta si ca aceasta prapastie trebuie inlaturata.
  Poporul PSD, simpatizantii si membrii simpli s-au saturat sa piarda.
  PSD-ul a pierdut o mare parte din electoratul care il vota pentru ca acest electorat nu s-a mai simtit reprezentat de liderii partidului.
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/02/14/scrisoare-deschisa-domnului-mircea-geoana/
  Cu deosebit respect
  Theodora Marinescu

 51. rhorvath Says:

  TRIUNGUL GANSTERESC TISMANEANU – BASESCU – PATAPIEVICI

  ( FURT DE MILIONE DE DOLARI DIN BANII STATULUI IN PLINA CRIZA ECONOMICA ,IN TIMP CE SE REDUC PENSIILE SI COPII PLANG DE FOAME ! )

  SCRISOARE DE LA AMBASADA ROMANIEI LA WASHINGTON

  Stimate domnule Horvath,

  Vă confirm primirea mesajelor dvs. transmise Ambasadei României la Washington la 1, 12 şi 16 Ianuarie 2010, înregistrate la ambasadă cu nr. P 2330 Ambasada a transmis mesajele respective in tara.

  Cu stimă,

  Adrian Tudorache
  Ambasada României la Washington

  Cu alte cuvinte Guvernul Romaniei si Presedintele Traian Basescu au luat
  cunostinta de urmatoare scrisoare oficiala (fragment)

  Domnului Traian Basescu Presedintele de onoare ICR.
  “AL Capone a sfarsit la inchisoare pentru evaziune fiscala. De el sa ocupat aceiasi institutie care se ocupa de dumneavoastra” U.S. Treasury ;” Office of Terrorism and Financial Intelligence (TFI) TFI are ca scop is to disrupt and dismantle money laundering organizations and prosecute money launderers to the fullest extent of the law. “ICR NEW YORK IS A CRIMINAL ENTERPRISE ACTING IN U.S. Sa va dau un exemplu clasic al operatiei TRIUGHIUL. Seful organizatiei mafiote(BASESCU ) da ordin. Financiarul ( PARAPIEVICIi ) face un cec 100.000 $ Mesagerul (MIHAES ) pleaca cu cecul bine ascuns spre USA. Spalatorul (TISMANEANU) deschide FICTIV un “Centru de Studiu” al comunismului pe langa Universitatea din Mariland. Nu conteaza ca la 20 de ani de la caderea comunismului subiectul nu intereseaza pa nimeni . Banca este BUGETUL ICR. (CECURILE ADUNATE INSUMEAZA CATEVA MILIOANE DE DOLARI) Pentru a da acoperire actiunii spalatorul devine agentul diversiunie si purtator de cuvant.
Pentru a conecta pe spalator ( tismaneanu ) de bugetul urias de milioane de dolari ICR ( basescu ) Tismaneanu este plimbat la toate icr-uri din jurul lumii. Actiunea gansterilor in care unul este presedintele tarii, continua de 4-5 ani si ar fi continuat multi ani daca nu eram eu. Fiind cetatean american am atentionat TFI….In incheiere va sugerez o solutie. Deschideti o ancheta prezidentiala, dati vina pe altii si si semnati demisia. In caz contrar nu pot decat sa va urez puscarie usoara !
  Document atasate.-Partituri şi roluri de Mircea Mihăieş
  -romania literara- in care Vice- presedintele ICR viorbeste de primul cec de 100.000 acordat lui Tismaneanu din Bugetul ICR,in 2004 La ora actuala cecurile insumeaza mai multe milione de dolari furati din buzunarul romanilor.

  ROBERT HORVATH DEVA cineast USA http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com

 52. Bibliotecaru Says:

  @ Ion Iliescu

  Domnule Iliescu,
  Meditam la contorsionarea destinului românesc şi la prăbuşirea încrederii poporului într-un viitor ceva mai luminat… şi mi-a venit o idee, recunosc, năstruşnică.

  Trăim într-o lume a războiul politic în loc ca politica să caute soluţii diferite pentru aceiaşi ţintă, alegând un optim prin negociere. M-am gândit că este momentul ca această stare belicoasă să înceteze. Şi pentru că ar trebui un început…

  Şi atunci mi-a venit o idee interesantă, spun eu.
  Se apropie, pentru PSD, momentul alegerii preşedintelui partidului. Ce ar fi ca PSD să invite la acest moment principalii lideri ai partidelor, sindicatelor, patronatelor şi, în general, ai societăţii civile, pentru ca aceştia să aleagă dintre candidaţi pe cel care cu care crede că s-ar înţelege cel mai bine şi, având deja această soluţie hotărâtă, să susţină fiecare candidatul ales în faţa celor care vor alege preşedintele PSD.
  Este foarte important că viitorul preşedinte să fie un bun lider de partid, dar este la fel de important să fie un lider cu o bună imagine şi în afara partidului, un bun colaborator şi mediator cu celelalte partide, cu media, cu societatea civilă, cu sindicatele, cu patronatele…
  Eu cred că rău nu poate să fie.

  • cirlovacristian Says:

   @bibliotecaru

   Ansamblul numit ROMANIA apartine pesedelei sau pesedeaua ieste parte din Romania?
   Tot asa l-am auzit pa boc ca iel si sleahta sa,au parte de discutii cu partenerii sociali-poate din Bulgaria,Georgia,….dar nu din Romania.
   Parteneriatul presupune ……….oricum in opinia lu’ boc,presedintelui,udrea,nastase,…si altiii,parteneriatul presupune un dialog in care “iei”,alesii,dorm cu nesimtire iar “opinca” munceste pentru ca “iei” sa aiba ce sa conduca.
   De curiozitate:
   de ce si pentru ce trebuie sa fie ” un bun colaborator şi mediator cu celelalte partide, cu media, cu societatea civilă, cu sindicatele, cu patronatele…”

 53. fragmentariumpolitic Says:

  Saptamana patimilor social-democrate

  Saptamana de dinaintea Congresului de alegere a noului sef al PSD se anunta a fi una deosebit de dramatica, la capatul careia vom afla cine va fi perdantul care va fi “crucificat”: Mircea Geoana sau PSD. O asemenea ecuatie poate parea imposibila, dar aceasta este adusa la ordinea zilei de catre o opozitie interna crescanda, care reclama stringent schimbarea, pe care o motiveaza ca fiind singura cale de a opri seria esecurilor electorale si a evita scindarea partidului.

  In absenta unei arme secrete, care sa-l ajute la o castigare miraculoasa a razboiului din PSD, Mircea Geoana pare a se indrepta catre un deznodamant cunoscut. Cu un contracandidat de talia lui Adrian Nastase, care, prin masivitatea-i politica incearca, folosind tehnica “impingerii”, sa-l urneasca din pozitia de centru si sa-l deplaseze catre una marginala a scenei politice interne, Mircea Geoana nu pare a avea sorti de izbanda. In fata sarjelor neintrerupte al contracandidatilor, carora le opune o strategie defensiva inconsistenta, continand multe pete albe si idei repetitive, liderul en titre al PSD dovedeste ca a pierdut initiativa strategica.

  In panoplia armelor politice folosite in aceasta batalie interna se remarca un motiv apartinand, cu preponderenta, confruntarilor externe: sindromul fraudarii redivivus, dar cu semn schimbat. Daca in batalia de anul trecut, pentru tronul de la Cotroceni, acuzatia de fraudare a alegerilor a fost intens folosita de catre Mircea Geoana, cel mai probabil pentru a atenua frustrarile coechipierilor din PSD in urma infrangerii suferite in fata democrat-liberalului Traian Basescu, de aceasta data acest laitmotiv electoral este utilizat de catre ceilalti pretendenti la fotoliul din Kiseleff, pentru a-si amplifica sustinerea si forta, astfel, victoria.

  Un puternic element de de-branding, folosit in campania negativa indreptata impotriva lui Mircea Geoana, il reprezinta asocierea numelui presedintelui PSD cu cel al lui Marian Vanghelie, presedintele executiv al organizatiei din Bucuresti, acesta din urma fiind considerat un vector depreciativ, devalorizant pentru imaginea PSD (daca “Maitre” va cadea, numele a cel putin unuia dintre cei care-i vor impartasi soarta este deja cunoscut). In aceeasi tactica ce tinteste de-branding-ul adversarului se inscrie si transferul lui Adrian Nastase de la PSD Bucuresti la PSD Prahova.

  Scrisorile deschise ale unor lideri social-democrati, care pun la indoiala respectarea statutului si corectitudinea alegerilor sau formuleaza acuzatii de “aranjare” a unor conferinte judetene si a Congresului, sadind neincrederea in randurile membrilor PSD, pun si mai multa presiune pe candidatura lui Mircea Geoana.

  Constient de deficitul de imagine, pe care-l considera un sacrificiu facut de dragul partidului, cat si de riscul pierderii alegerilor, Mircea Geoana si-a lasat loc de buna-ziua, anuntand, cu fair play, ca va ramane prieten cu Adrian Nastase, indiferent de rezultatul competitiei lor electorale. Dar, chiar daca a inghitit o droaie de broaste si va mai inghiti, cu siguranta, multe altele pe altarul alegerilor din saptamana care urmeaza, Mircea Geoana ramane un politician puternic, cu resurse nebanuite.

 54. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu.
  Vedeti o poza rara cand erati Ministrul de Probelemele Tineretului 1969.

  http://stirea.files.wordpress.com/2010/02/ioniliescuceausescu49corectsuper.jpg?w=600&h=999

 55. Bibliotecaru Says:

  @ amycommunications
  Spuneţi:
  “mi-am depus în mod oficial candidatura la P.S.D. ”

  Nu am înţeles pentru ce post v-aţi depus candidatura, de când sunteţi membru PSD şi cine anume v-a promis că vă sună?

 56. Sibilla Says:

  Revista 22… cică, citez * revista grupului pentru dialog social, mai nou, unealta agentului Volodea, şi care revistă se mai şi intitulează, citez din nou * săptămânal independent de analiză politică şi cultură *, am încheiat citatul… De ce banează sau nu publică ceea ce nu le convine dacă trâmbiţează * dialog *… culmea, dialog social ? Mie nu mi-au mai publicat opinia, e drept am scris şi-o spun public, sub nick-ul * ludmila *, aşa am considerat eu să-i atenţionez pe neicuşori să-şi vadă bârnele, să nu uite că trecutul îi urmăreşte, le convine au ba…
  De când este agentul Volodea, Volo analist militar, strateg militar, i-auzi.. ? Păi nu era el doar lăutar de Curte al convertitului la anticomunism, vai, la un moment dat, Băsescu, care până la acel moment dat hălăduia şi deretica să vânture oareşce dosare şi dosărele ( Anvers )? De ce Băsescu îl * consultă * pe Volodea cu privire la amplasarea scutului şi nu se pune problema unui referendum, a dialogului şi consultării cu analiştii strategi, militari din România ? Volodea care e folosit de numai cine n-ar vrea nu, dar respectat nu e, acolo pe tărâmurile unde-a fost nevoie să recurgă la tertipuri de tot râsul, ca să fie acceptat,impostorul, e una din uneltele Băsescului. Geaba se schiaună să convingă Volo că vezi tu Doamne, el n-a spus aia sau cealaltă, că el *deodată *, din * convingere * apărând şi-n numele nu ştie decât el, căror valori, l-a apucat aşa o simpatie vis a vis de… ca să vezi, Băsescu… oricum credibilitatea acestui Volo, e zero, iar el ştie cel mai bine de ce. Este Volo T în măsură să decidă ce e mai bine pt România ?
  Sincer, ca om simplu, dar, ca român căruia-i pasă de soarta ţării, imparţială, obiectivă, bine argumentată zic că e analiza unui Radu Tudor, nu a trădătorului Volo T, care s-ar impune să-şi păstreze * analizele * pt sine sau să le cânte la uşile pe unde se ploconeşte şi nu de azi de ieri. Amplasarea scutului antirachetă comportă discuţii serioase, luarea unor decizii numai pripite nu, e o chestiune mai mult decât delicată, aşa încât, de unde pretenţiile acestul * strateg * Volodea şi cine să fie cei din spatele său care-i motivează luarea năsucului la purtare…. pe probleme care nu-l privesc ?
  Doamne, că mi-e scârbă de mare parte din * clasa politică * mioritică… pe bună dreptate: Geoană, şi-a tras consilier pe guşă-căpuşă, ba ar fi dorit să se-nhaite şi cu Lavinica, dar s-a ales cu * flăcărica *, însă, ştie muierea sa * Mihaela dragostea mea * pe cine să trimită mneaei în istorie, culmea tupeului şi-a nesimţirii, că altă expresie nu merită ; Băsescu, foloseşte până şi un agent Volo, cică să-i spele imaginea de * succesuri *, trecutu-i * glorios *, securistul.. păi de-alde hăştia au ajuns să ne decidă soarta ?
  Sibilla

  @Bibliotecaru,
  Cu tot respectul, interesantă ideea, sincer!
  Rău poate fi şi să i se facă unui Geoană, de exemplu, turbează de tot, acum e doar în călduri, nu pridideşte cu ceea ce-a învăţat de la mentorul său Băsescu, să fraudeze alegeri… aşa un zor l-a apucat şi-aşa o * grijă * vis a vis de soarta PSD, că ne-ar strivi unora din noi dejtele cu care tastăm cu barosul, aşa * vajnic * cică e, Păpuşel. Pe onoarea mea sibilină şi să mă ierte D-l Preşedinte c-ar merita văzută îndeaproape şi mutra şi reacţia unui Geoană imediat după ce va fi citit ideea ta, Biblio :)
  Tristeţea e că, nouă ne pasă PSD încotro, pe când lui, NU, pare să aibe alte planuri… Sunt tot mai multe voci ale românilor ce afirmă cu responsabilitate şi seriozitate că PSD cu Geoană va deveni istorie şi că nu au încredere în asemenea * lider * care nu are demnitatea să recunoască vinovăţii ce-i aparţin lui şi numailui, gafe şi greşeli inpardonabile, afirmaţii incalificabile la adresa unor Politicieni marcanţi şi Autentici, spre deosebire de el…
  Cu toată sinceritatea, e o idee nu doar interesantă ci şi de dorit, dar… tare mi-e că sute de ani vor mai trece până ce s-ar purifica tărâmul politichiei mioritice de giardia, pămpălăi, impostori, oportunişti, ca să vedem aşa ceva pus în practică, idee îmbrăţişată cu bună credinţă de vreun partid… Vorba unui coleg, al doilea Ion Iliescu, nu se va naşte curând, din nefericire…
  respecte şi stimă,
  Sibilla

 57. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Horvath,

  Vă rog să nu-l mai atacaţi pe Domnul Tismăneanu.
  Şi Maryland se scrie cu y.

 58. Victor Says:

  Biblio, iti scriu si eu parerea stiind ca esti un om al dialogului. Nu cred ca este o idee prea buna. Alegerea presedintelui psd este si trebuie sa ramana o afacere interna. Partidul are suficiente modalitati ca sa afle daca si care dintre lideri corespunde cerintelor din comentariul tau. Si daca si in ce proportie tin cont, este in final optiunea lor. Pana la urma, un partid este o structura care isi asuma deciziile iar ceea ce propui tu este ceva la limita intre idealism-care te caracterizeaza- si ingerinta altora in treburile interne ale unui partid. Apoi, cei pe care i-ai enumerat, societate civila, sindicate, nu vad de ce s-ar exprima doar in cazul pesedeului. Ar putea la fel de bine sa se exprime in cazul tuturor partidelor. Normal este ca societatea civila sa aiba pareri dar deciziile sa fie luate de cei care isi asuma. Pentru ca in principiu, unii din psd care afirma despre alde mine ca este usor sa critici de pe margine, au dreptate. Vrei sa schimbi ceva, te bagi. Am scris ” in principiu” pentru ca ei, cei care spun asta, in general nu au curajul unei pareri ferme, le este frica sa nu-si faca dusmani si cumva sa-si piarda avantajele. Este mai mult decat evident. Altminteri, principiul asumarii responsabilitatii trebuie sa ramana. Vrei sa ai vot in psd, te inscrii in partid, militezi, si votezi. In privinta opiniei celor din afara partidului al caror vot tu il consideri util, nu avea grija ca parerea societatii civile este arhicunoscuta la nivelul tuturor partidelor. Insa este ignorata. Cat despre sindicate, astia sunt mama escrocilor, sunt mai rau decat liderii partidelor. Uita-te numai la astia din psd proveniti din randurile liderilor de sindicat si ai sa-ti poti face o imagine despre felul lor de a fi. Ce facem cerem parerea unor escroci despre cum trebuie condus un partid? Ca sa nu mai spun ca societatea civila este un termen foarte ambigu desi eu inteleg ce ai tu in cap totusi parca nu m-ar interesa parerea lui Patapievici, Liiceanu si alti profitori ai perioadei postrevolutionare despre social-democratie… 

 59. Victor Says:

  PS. Iar in privinta liderilor celorlalte partide, nu trebuie sa ai dubii: cel mai bine s-ar intelege cu Geoana pentru ca nu este vreunul fraier sa-si doreasca un pesede puternic.

 60. Victor Says:

  Perfid neobosit, in slujba unor interese legate de PNL, user-ul Ovidiu, publica pe blogul sau un comentariu mincinos si rauvoitor la adresa Presedintelui Iliescu. Nemultumindu-se sa induca in eroare doar legat de identitatea sa, user-ul Ovidiu care foloseste ca avatar poza unui actor italian lasand sa se inteleaga ca mutra aluia ii apartine, continua campania mincinoasa impotriva Presedintelui Iliescu. Inca o dovada a stilului de escroc abordat de acest Ovidiu este faptul ca insereaza in fotografii care nu-i apartin watermark-ul “StireaPress”. Nu este prima oara insa in lipsa unei legislatii clare pentru internet trebuie sa ne multumim ca printre noi exista si gunoaie care falsifica istoria si care mint la fel de usor precum acest Ovidiu. Nu am sa intru in detaliile articolului pentru ca nu merita, Presedintele Iliescu insusi a precizat de sute de ori ca nu l-a cunoscut personal pe Gorbaciov pana la intalnirea oficiala intre cei doi sefi de stat desi atat Domnia Sa cat nimeni de buna credinta nu ar intelege ce ar fi fost rau daca l-ar fi cunoscut. Userul Ovidiu incearca insa sa induca ideea unui complot, a unei intelegeri oculte si, asa cum ne-a obisnuit deja prin comentariile sale parsive sa arunce in derizoriu cel mai important act al romanilor din secolul trecut alaturi de Marea Unire. Ma refer evident la Revolutie. Emigrante, asta e antiroman, nu eu! Dar ce pretentii sa am si la tine care dupa 20 de ani nu intelegi importanta Revolutiei romane?

  Strict legat de Presedintele Iliescu, mincinosul in cauza incearca sa induca ideea conform careia Ion Iliescu ar fi fost marginalizat de catre dictatorul dement doar din motive de gelozie politica. Este o minciuna sfruntata, Ion Iliescu a fost singurul opozant de care Ceausescu se temea si care a luat pozitie impotriva politicii gresite dusa de conducerea partidului comunist. Mincinosul il aminteste pe Parvulescu care si el intr-adevar a luat pozitie dar sa ma ierte Dumnezeu ce valoare aveau spusele lui Parvulescu si intelegeti toti ce vreau sa spun daca il vedeti la momentul criticii sale, asadar ce valoare aveau spusele lui Parvulescu un batran depasit comparativ cu spusele tanarului pe atunci Ion Iliescu. Si daca intr-adevar Ion Iliescu nu era opozant al regimului dictatorial, de ce Europa Libera la vremea respectiva spunea exact contrariul? In plus, nici nu mai conteaza din ce motive a fost marginalizat, important este ca la Revolutie, Ion Iliescu a fost liderul care in noaptea de 22 a transpus in fapt printr-un act politic (Comunicatul CFSN catre tara) democratia, libertatea pentru care revolutionarii au luptat unii din pacate murind. Mai mult, sub mandatul lui Ion Iliescu dupa ce Domnia Sa a provocat intalnirea de la Snagov cand principalele forte politice romane ale vremii au decis ca orientarea Romaniei este spre Occidentul democratic asadar sub mandatul lui Ion Iliescu s-a produs intrarea Romaniei in NATO si incheierea negocierilor de aderare la UE. Despre ce dracu vorbim atunci? Ce incearca escrocii astia sa ne convinga? Ca Iliescu nu a facut ce a facut? Ar fi trebuit sa avem parte de unul ca Voronin dupa Revolutie, atunci lichelele astea nemultumite nicicand si nicicum decat cu aia care le dau cash ar fi avut intr-adevar de ce sa se planga. Dar dupa ce Iliescu a rupt matza in doua din prima neprocedand ca Voronin, acum se gasesc tot felul de alde Ovidiu care nu au alta treaba decat ” hai ba sa mai mintim ceva despre Ililescu, vechile smecherii ca merge la fraieri si asa ne facem interesul” Am un mesaj scurt pentru astia care au cunoscut adevarata libertate si pt ca a existat un Iliescu: hai sictir! (ca tot zicea dsoara cu comunicatia ca sunt vorbitor fluent de tiganeasca)     

 61. Gabriela Savitsky Says:

  Domnule Președinte,

  Ar fi necesar și binevenit un nou partid de Stânga, la stânga actualului conglomerat de interese și VIP-uri bugetare, cu credința lor bastardă în idealurile socialiste, credință ce stă cu un ochi la voturile sărmanilor și cu altul la feudele pe care le spoliază.

 62. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte,
  Domnul Adrian Nastase a anuntat ca se retrage din competitie.
  Ce facem domnule Presedinte?
  Pe mine PSD-ul lui Geoana NU MA REPREZINTA.
  EU VREAU SA VOTEZ UN PARTID CU ADEVARAT DE STANGA.
  PSD-ul se departeaza de valorile de stanga.

 63. Victor Says:

  Hai sa va spun cum sta treaba. Astazi cand am auzit la radio stirea conform careia Premierul Nastase se retrage din cursa pentru presedintia PSD-act de curaj politic orice s-ar spune-am avut imaginea echipei nationale de fotbal a anilor ’90. Care este legatura, nu? Va amintiti ca de cate ori juca nationala de fotbal cu echipe mari, toti ne puneam sperantele in Hagi? Cu totii speram ca numarul 10 va face o magie in timpul jocului, va dribla tot, va da o pasa geniala sau un gol de la 40 de metri. Hagi nu ne-a dezamagit aproape niciodata. A reusit in momente grele sa faca diferenta. Doar ca pe Hagi il mai ajutau inca 10 baieti talentati si muncitori. Pe Ion Iliescu de mult timp nu-l mai ajuta nimeni in partid dar va spun eu ca este singura speranta a social-democratiei romanesti. Pentru ca nici Ion Iliescu nu a dezamagit niciodata si este singurul capabil sa faca o magie. Asa cum ma asteptam, tot greul posibilei schimbari a traiectoriei nefaste pe care a intrat psd incepand cu 2005, cade pe umerii Presedintelui Iliescu. Problema este ca mie nu mi se pare ok ca Presedintele sa se supuna unei presiuni atat de mari. Ar trebui sa se mai menajeze.   

 64. emigrantul Says:

  Nu se poate face asa usor un nou PSD

  Vad ca unii, vorbind in necunostiinta de cauza, propun formarea unui nou partid tip PSD. Asta ar insemna fie alcatuirea unei formatiuni neparlamentare care, cel putin pina la alegerile urmatoare, nu va avea nici o putere in stat, fie divizarea actualilor parlamentari in doua tabere, unii raminind la actualul PSD altii trecind la potentialul viitor nou partid social democrat.

  Puterea unui partid consta in procentul de parlamentari pe care il are la Casa Poporului. Orice scindare este, cel mai probabil, in favoarea altor formatiuni politice parlamentare. De exemplu, in cazul de fata, o rupere in doua a PSD ar implica formarea a doua entitati parlamentare PSD1 si PSD2 din care una s-ar alia cu PNL iar cealalta cu PDL. Pe ansamblu cistigatorul fiind PDL.

  Chiar si aparitua unui PDL2, neparlamentar, nou infiintat, cu putin timp inainte de viitoarele alegeri parlamentare, va duce la divizarea electoratului social democrat si in final la trimiterea in parlament a doua PSD-uri mici, rivale, slabe din care unul va fi la guvernare si altul nu.

 65. Ovidiu Says:

  Drept la replica domnlui Victor!
  1) In primul rand eu imi folosesc propia mea poza ca avatar se vede cu ochiul liber ca in poza este vorba un copil mic, eu sunt in poza la varsta de 7 ani si nu cum scrie domnul Victor.

  2) Cel mai grav este faptul ca domnul Victor scrie la adresa mea ca sunt mincinos si induc lumea in eroare.

  Domnul Iliescu in 22 decembrie a vorbit la televizor si a spus urmatoarele:
  „Ceausescu a intinat numele Partidului Comunist Roman si idealurile celor care si-au dat viata pentru cauza socialismului in aceasta tara (……)” (exista inregistrare video)
  ———————————–
  Eu nu am scris despre complot.
  ———————————-
  Victor foloseste un limbaj neadecvat la adresa mea, “mincinos” “escroc”
  “hai sctir”

  nu ma deranjeaza, ca sunt deja obisnuit sa fiu injurat de acest om. Dar daca nu isi cere scuze il dau in judecata.

  Eu pe blogul meu port un dialog civilizat chiar cu bloggeri pro-Iliescu.
  ————————–
  3) Despre watermark, e treaba mea ce fac cu niste fotografii prelucrate de mine si primite legal doar sa pun o semnatura “Watermark” ca sa nu se copieze, deci am procedat legal conform legii.

  Tot ce este public ramine public, daca scrie dreptul de autor pe poza atunci as fi incalcat legea dar nu am scris nicaieri ca eu am fotografiat.
  Sunt in jur de 5 poze pe care le-am cumparat, am platit si am cel putin dreptul sa pun o semnatura pe ele.
  —————————–
  4) Nu-l inteleg pe domnul Victor ce doreste sau ce vrea de-fapt ? sa introduca cenzura ?

  Chiar pe blogul domnului Iliescu am scris multe comentari acide si tot de acest individ am fost atacat eu nu sunt doctor.
  Cu respect,
  Ovidiu.

 66. fragmentariumpolitic Says:

  Congresul alegerilor din PSD, sub semnul unui “miracol” si al unei confuzii

  Aparent, “miracolul” care l-ar mai fi putut salva pe Mircea Geoana de la o infrangere ce parea iminenta s-a produs, prin surprinzatoarea retragere a lui Adrian Nastase din cursa pentru sefia PSD. Privite insa mai indeaproape, prin prisma unor elemente de rationalitate, rezulta ca lucrurile nu au stat niciodata in acest fel.

  Analizele bazate pe perceptii sunt, de multe ori, inselatoare, ideologiile de competitie (mai mult sau mai putin personale) fiind denaturante. In cazul de fata, singurul element rational pe care se poate sprijini o constructie teoretica valida il reprezinta rezultatul votului din Comitetul Executiv National, care exprima raportul real de forte dintre cei doi competitori. Rezultatul net al votului in favoarea lui Mircea Geoana releva sprijinul covarsitor majoritar de care acesta continua sa se bucure in randurile membrilor PSD.

  Retragerea lui Adrian Nastase, departe de a reprezenta un act de lasitate sau de aroganta (asa cum au incercat sa rastalmaceasaca unii adversari din interiorul sau din afara PSD) este un act firesc, bazat pe un calcul politic lucid. Prin inteligenta manevra adoptata, Adrian Nastase isi pastreaza nestirbit capitalul de imagine (mult amplificat de o campanie abil condusa), cat si sansele (deasemenea, consolidate) unui contraatac victorios. Dar, mai importanta decat miza personala este ca PSD isi pastreaza o alternativa puternica in caz de criza. In acelasi timp, aruncarea in cursa a juniorului Victor Ponta este o masura binevenita, care, chiar daca in mod vizibil are sansa a doua, va contribui la experimentarea acestuia in acest tip “sangeros” de joc politic, ceea ce reprezinta o investitie necesara pentru viitor.

  Campania interna, extinsa la toti candidatii, a pus in lumina, din pacate, si o fata mai putin placuta a acestui mare partid, pe care-l credeam pe deplin maturizat. Unele secvente, chiar daca putine la numar, au demonstrat existenta unei mari confuzii de planuri, respectiv, intre cel al confruntarilor externe si cel al competitiei interne. Nu stiu daca aceasta confuzie a fost indusa de cineva din afara sau este un subprodus propriu de campanie, dar este clar ca spiritul si logistica razboiului total care domina luptele dintre partidele politice au fost preluate si transpuse ad-literam in competitia interna pentru alegerea sefului PSD. Rezultatul unei asemenea greseli catastrofale nu poate fi decat distrugerea partidului. Poate ca unii asta si urmaresc. Un partid reprezinta o uniune de idealuri, valori si interese, o unitate ideologica, politica si organizatorica, nenumarate alte legaturi care-i unesc pe toti membrii sai si peste care nu se poate trece in nicio competitie interna, fara riscul scindarii. In nicio competitie interna nu-ti poti trata colegul-competitor precum adversarul din afara partidului. Relatia dintre competitia interna si unitatea partidului (care sunt limitele primeia, fara ca cea de-a doua sa fie afectata ?) este o chestiune ce tine de cultura politica ce va trebui sa fie pe deplin lamurita.

 67. George Serban Says:

  L-am auzit pe Mircea Geoana vorbind ieri, la Stirea zilei despre cei 5 milioane de votanti care au stat la baza stabilirii normei de reprezentare la congres.

  Pai, aproape 2 milioane de voturi provin din imbratisarea barbateasca de mai sus. Ma refer la imbratisarea lui Crin Antonescu. Pai n-ar fi normal ca si noi, liberalii, intr-o cota parte aferenta celor 2 milioane de voturi sa ne trimitem delegati la congresul lui Mircea Geoana? Asa ar fi corect!
  O parte dintre noi, l-am votat pe Geoana fie pentru ca asa a hotarat PNL, fie pentru ca, desi nu am dat nici doi bani pe el – cazul meu -, am considerat ca nimic nu poate fi mai putred, mai gaunos, mai rau si mai ticalos decat Basescu. Intr-adevar, nimeni si nimic nu poate fi mai jos si mai decazut decat Basescu dar stiu pe cineva care poate fi la fel ca el. Se numeste Mircea Geoana. Daca va fi ales presedinte al PSD, el nu va fi niciodata conducatorul unui partid ci al unei gasti de bisnitari locali care au confiscat partidul departandu-l de oameni pentru a-si putea pastra pozitiile si privilegiile. Nu e singurul partid in situatia asta.

  PS: astazi, are loc sedinta comuna a birourilor permanente ale celor doua camere. Daca aveti posibilitatea, sau cunoasteti pe cineva care ii tine agenda lui Mircea Geoana, poate-i amintiti ca s-a angajt public sa ceara constituirea unei comisii parlamentare de ancheta a fraudelor de la al doilea tur de scrutin din 6 decembrie 2009. Ar fi cam al 18-lea angajament public pe care il face si, apoi, cu dezinvoltura, schimba subiectul, contand pe lipsa de memorie a opiniei publice. Ei, bine greseste, eu le-am contabilizat toate minciunile si ale lui Basescu si ale lui Geoana. S-au adunat cam multe. Sa nu conteze pe lipsa mea de memorie! Imi este tot mai greu sa fac distinctie intre Geoana si Basescu.

 68. Sibilla Says:

  @Ovidiu,
  Mai uşor cu ameninţările, devi ridicol, sincer. Mă faci să cred că * istoricul * şi-a găsit o sursă de venituri din bloggăreală… dă-o-n praz, fii serios!
  Tu cum scrii la adresa d-lui Preşedinte ? Citez * comunist * * opresiv *, etc, iar aci foloseşti, totuşi, formule de politeţe, asta demonstrează un caracter dualist şi mă abţin, evident, nu de teama că m-ai da în judecată, mă amuzi cel mult, ci, din respect pt d-l Preşedinte şi colegii de dialog. Ce-ar fi să te dea pe tine-n judecată ca de ex V Ceaşescu, pentru că afirmi ceva despre nişte amante, neavâbd dovezi ? Dar d-l Preşedinte Iliescu pentru afirmaţiile tendenţioase fără niciun temei real şi care vădesc limpede … * istoricul * care trâmbiţezi c-ai fi ?
  Singurul atacator, ca să te parafrazez, eşti tu, atacurile susţinute la adresa d-lui Preşedinte demonstrează cu prisosinţă ce hram porţi.
  Să te bucuri de traficul mare şi să afirmi cu guriţa divină c-ai căpătat bani, să postezi calomnii fără fundament, să afirmi că singurul care are o opinie obiectivă eşti… tu… repet, demonstrează * obiectivitatea *, * imparţialitatea *, caracterul mătăluţă. Eu personal cataloghez asemenea manifestări drept infantilism.
  Zău e penibil !
  Pe care din noi ne-au observat tu, să afirmăm la adresa vreunui politician, fie el şi Geoană, ceva, orice, pentru ca- secunda duo să dăm fuguţa cu politeţuri făţarnice pe blogul său? Singurul care procedează astfel eşti chiar tu. Hotărăşte dară, ori te adresezi precum pe blog * comunist *, * opresiv *, ori nu veni cu * d-l Iliescu *, * d-l Victor * că * dă * a mojicie, cameleonism.
  E cazul să te temperezi, măi dragă…. ţara arde, Ovidiu se trezi la piaţă, apăi ca istoric cum te intitulezi, manifestări de precupeaţă nu dau bine, la imagine, a ta, of course.
  Să auzim şi de Bine, Ovidiule, că de traficul blogului tău, am tot auzit, nu face obiectul preocupărilor cuiva, altele-s priorităţile în aceste vremuri…
  Şi mai spun o dată ce am spus şi pe blogul tău : subscriu replicilor pe care ţi le-a dat Marcus!
  Ruşinos din partea ta, nedemn şi o etichetă pe care singur ţi-ai pus-o, ca să te citez din nou * judecând la rece, eu istoric *…
  Sibilla

  @Emigrantul,
  Care electorat social-democrat? PSD cu Geoană pierde zi de zi din electorat, * continuitatea * la care face mnealui vorbire nu se poate împlini, căci, nema electorat, nu poate nici măcar supravieţui doar cu baronii şi şmecherii…
  PSD se poate scinda sau nu, dar înainte nu poate merge cu Geoană, asta e mai mult decât clar. Mârlăniile la care s-a dedat clona Băsescului, l-am numit pe Mirciulică-Stalin-Geoană, au îndepărtat deja mare parte din electorat, asta e buba cea mare, că trage partidul în jos, în mizeriile sale.
  E de plâns c-au ajuns pedelacheii să numească PSD-ul cu Geoană la conducere ca fiind * prostănacii supuşi dictatorului * şi e de la sine înţeles că PSD va redeveni principalul partid din România, fără de Geoană&co şi nu peste noapte.
  Preferabil ar fi ca pe Mirciulică să-l intereseze de ce cea mai mare parte din electoratul PSD se-ntreavă cu tristeţe, disperare : * noi, ai cui suntem ? *, însă preocupările Geonelului sunt altele, cele pe care le-a plănuit împreună cu Băsescu… * grija * lui şi soarta PSD, * grija * lui şi soarta noastră.
  Deacord că fără electorat * PSD-ul * cu Geoană dispare ?
  * Aveţi grijă pe mâna cui daţi partidul ! * … iată-i, unul mai breaz ca altul…..
  Inadmisibil şi incalificabil să te apuci să fraudezi alegeri interne şi aceasta după ce fără de electoratul antibăsescian şi sprijin mare din partea altor partide, n-ai fi obţinut tu Geoană, nici măcar 10%, iar cei ce am votat Geoană, nu suntem susţinătorii săi, niciodată Geoană n-ar fi ajuns Preşedinte al PSD de era după noi, niciodată! Penibilul n-a avut Demnitatea a-şi depune mandatul, la Curtea Constituţională noi, antibăsescienii am trimis sesizări, cu Băsescu şi Famiglia PD-L luptăm noi, nu el, repet, el pare că are o înţelegere şi-un plan diabolic cu Băsescu, încă o dovadă e că se comportă aidoma Băasescului, Stalin1 şi Stalin2, * normalitate *…
  România e acuşica-n colaps, măsuri anticriză, nimic, poveri pe umerii amărâţilor cu ghiotura, instabilitate, nesiguranţă… Timp în care Udrea vrea terenuri de golf, Băsescu numai la execuţii publice nu s-a dedat, că-n rest… DNA, ANI, Justiţia, sunt jucăriile marinerului, preşuri, mafia instituţionalizată domneşte, am devenit cobaii Europei ( vaccinări aiuristice, codex alimentarus, etc ) Geoană se joacă de-a… Romexpo… Asta arde şi prea puţini sunt cei ce conştientizează, că ne ducem dracului şi trebuie opriţi !
  Sibilla

 69. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte Ion Iliescu,
  Aflu acum ca vreti sa va retrageti din toate functiile pe care le aveti in PSD.
  Eu fac parte din poporul PSD, poporul lui Ion Iliescu cum BINE zice Gabriela Savitsky.
  Eu mergeam la vot si votam cu PSD pentru ca dumneavoastra erati acolo.
  Sunt multi ca mine. Noi ce o sa facem?

 70. theodora0303 Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/02/16/social-democrat-votant-de-stanga-caut-partid-rog-seriozitate/

 71. plano10 Says:

  @D-le Iliescu
  Ma bucur ca, preventiv, ati pus piciorul in prag.
  Delegatii la Congres trebuie sa fie in cunostinta de cauza ce se va intampla cu partidul daca merg pe mana lui Geoana.
  Trebuie sa incetati sa indepliniti doar un rol decorativ in partid si sa fiti scos la vedere doar cand sunt campanii electorale. In rest, cuvantul dvs. nu prea conteaza. Ba… mai mult, unii asa zisi social-democrati spun ca din cauza dvs. le-a fost lipita si lor acuza de neocomunisti.
  Ar fi cazul, daca se dau pe mana grupurilor de interese locale- de tipul Vanghelie-, sa-i lasati sa constate pe propria piele ce mai inseamna PSD fara Iliescu si Nastase.

 72. theodora0303 Says:

  Domnule Ion Iliescu,
  Am ascultat cu atentie ce ati spus la Antena 3.
  Faptul ca dumneavoastra impliniti 80 de ani in curand pe mine una NU MA CONVINGE.
  AM AVUT OCAZIA SA VA VAD PESONAL.
  AM FOST DEOSEBIT DE PLACUT IMPRESIONATA.
  AVETI MAI MULTA PUTERE DECAT MINE, DOMNULE PRESEDINTE.
  EU VA RESPECT SI VA INTELEG OPTIUNEA DAR …..
  CE SE VA INTAMPLA CU NOI, DOMNULE PRESEDINTE?

 73. instalatorul Says:

  Domnule Iliescu, cred ca inteleg partial ratiunile declaratiei dumneavoastra de astazi, insa mi s-a parut o declaratie cam lunga si cam prea conditionala.

 74. George Serban Says:

  Votul pe lista nu poate fi un motiv de iritare, de tensiune sau de respingere, atunci cand: este folosit cu buna-credinta, este bine explicat, este bine inteles si nu este respins fara o dezbatere temeinica in interiorul partidului.
  Nu pot fi de acord cu alegerea conducerii unui partid prin sistemul de vot pe lista atunci cand se aplica principiul “castigatorul ia totul”.

  Dar, la congresele partidelor europene, la care am participat – eram in PD si am fost delegat la congresul PDS Italian cand D’Alema a fost ales presedinte – principiul alegerii conducerii a fost votul pe lista deschisa, pe principiul proportionalitatii. Adica, al doilea candidat, ca numar de voturi, Walter Veltroni si echipa sa, intr-o ordine de preferinta stabilita de ei, a ocupat in toate structurile de conducere ale partidului, un numar de locuri, proportional cu procentul casigat de motiunea sa.
  Mi se pare normal, ca in baza principiului democratic al pluralismului, in limitele doctrinei unui partid, minoritatea sa se regaseasca si sa se poata exprima in structurile de conducere ale partidului.

  Pot pune inacceptabilitatea acestui sistem pentru oameni ca Ludovic Orban pe seama unei insuficiente clarificari a subiectului cu presedintele PNL, Crin Antonescu. In aceeasi masura, pot pune neacceptarea de catre Ion Iliescu si Adrian Nastase a acestui principiu pe seama incercarii lui Mircea Geoana dar, mai de graba, a Vanghelistilor care il sustin, pentru a-l face marioneta lor, de a-si consolida, pe termen lung, (pe patru ani) o putere dicretionara in partid.
  Un ultim, serios si vizibil motiv de neacceptare a votului pe lista, in cazul PSD, ar fi transparenta ipocriziei lui Mircea Geoana, prin care se intrevede lipsa bunei-credinte.

  PS: l-as sfatui pe dl. Radu Tudor, ca atunci cand sunt subiecte legate de Mircea Geoana, sa faca schimb cu Paula Rusu. Sa prezinte el stirile si sa o lase pe Paula Rusu sa faca analizele politice

 75. alexandruvoinicu Says:

  Stimate Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Vă rog să-mi permiteţi să fac apel la conştiinţa dvs., pentru că vă consider cel mai important om al stângii româneşti şi singurul om politic de anvergură internaţională din România, din ultimii 20 de ani, să vă asumaţi rolul « omului de stat providenţial » pentru această ţară şi, în secundar, pentru PSD.
  In aceste zile, PSD riscă să devină un partid marginalizat de popor, deoarece cei care vor continua să-l conducă, după toate probabilităţile, aceiaşi oameni care nu înţeleg şi nu vor fi în stare să înţeleagă niciodată ideologia social-democrată, neavând nici un fel de afinitate cu această doctrină.
  În continuare, nu vor face decât să menţină acest partid la nivel de „bandă politică” sau „partid legat de interesele unor găşti de familie sau de prietenii de afaceri dubioase”.
  Rolul dvs. providenţial constă în a vă asuma riscul de a le solicita delegaţilor la congres să vă voteze Preşedinte al Partidului pentru o perioadă de 18 luni, necesară pentru a reorganiza partidul, începând de la organizaţiile de bază, până la vârf. Vă asigur că acţiunea dvs. este singura soluţie ca PSD să rămână pe scena politică a României ca partid de stânga.
  Asigurându-vă de întreaga mea consideraţie, aştept din partea dvs. să înfăptuiţi acest act istoric, important pentru PSD, dar mult mai necesar pentru România, în condiţiile în care toate instituţiile statului au fost acaparate de mafia PDL.
  România vă va fi recunoscătoare!
  Cu stimă,
  Un simplu membru PSD (carnet nr. 73)

 76. ioanastefan Says:

  Domnule presedinte,

  Faptul ca vreti sa va retrageti din PSD este un lucru foarte grav pentru imaginea acestui partid! Daca nu reusesc sa se inteleaga si sa respecte pe cel mai important si respectat membru al sau, PSD moare! Daca dumneavoastra, care sunteti cel mai apreciat om politic din Romania, faceti acest lucru, situatia in partid este mai mult decat grava!

  Cu stima,
  Ioana Stefan

 77. cirlovacristian Says:

  @Ion Iliescu

  Probabil ca este cel mai bun prilej sa le demonstrati pesedistilor (si altora) ca “iei” nu reprezinta decit o gloata de profitori,parveniti,spritari,drogati si alte alea.

  Bravo dv.
  Chiar sunt curiox ce o sa mai spuna acum bashescu/basexu!!!!
  Oare o fi inghitit in sec sau cu sec?

 78. Victor Says:

  Ovidiu, limbajul este foarte adecvat pentru tine. Ai folosit sau nu poza unui actor italian necunoscut publicului roman precum avatar incercand sa sugerezi ca tu esti respectivul? Numai un escroc umbla cu tertipuri de-astea. Pozele: ai cumparat pe dracu! Nu ai dreptul sa copiezi poze de pe site-ul unei arhive pentru ca apoi sa le mai pui si watermark cu brandul tau. Din nou escrocherie. 

  Dar sa ajungem la subiectul principal:  Ion Iliescu. Legat de Presedintele Iliescu nu numai ca ai mintit mereu dar o faci iarasi cu un tupeu nesimtit chiar pe blogul Domniei Sale. Presedintele nu a spus ca Ceausescu a intinat s.a.m.d. Intr-o interventie legata de unele persoane care la Revolutie provocau dezordine-spargeau magazine-,  a atras atentia populatiei asupra pericolului anarhiei si a spus ca schimbarile necesare nu se pot face decat cu ajutorul si cu participarea activa a oamenilor simpli-oamenii muncii , cum erau numiti atunci-si nu cu unii care se erijeaza drept conducatori, care se autointituleaza alesi ai poporului, care se pretind comunisti dar numai au intinat nunele PCR si memoria celor care au murit pentru cauza socialismului in Romania. Ovidiule, diferenta intre ce scrii tu mai sus ca ar fi spus Ion Iliescu si ceea ce a spus te califica drept mincinos, manipulator, falsificator al istoriei, perfid si tupeist!

 79. Victor Says:

  PS. Ar trebui sa te dea Presedintele pe tine in judecata dar cine esti tu? Din ce tara scrii?

 80. Mihnea Georgescu Says:

  Cred că e bine să vă retrageţi. Acum este momentul să se afirme cei tineri. Şi Adrian Năstase trebuie să înţeleagă lucrul acesta. PSD-ul va fi condus de Mircea Geoană şi Marian Vanghelie. Acest lucru este un fapt care trebuie acceptat.
  Eu vă voi stima mereu ca Om, în primul rând, nu doar şi nu neaparat ca Politician. Sunteţi un Intelectual, acum vă puteţi dedica formării viitoarelor generaţii de Lideri. Vreţi sau nu, un Mentor al nostru, al tinerei generaţii de politicieni, tot sunteţi.
  Vă asigur de respectul meu pentru Viziunea dumneavoastră şi vă doresc o săptămână liniştită. Vorba lui Victor – menajaţi-vă! Aveţi o vârstă… venerabilă!

 81. Victor Says:

  Pe mine unul ma intereseaza ca Ion Iliescu sa fie cat mai mult printre noi si cat mai sanatos. Nu-mi rezulta sa fie iarasi folosit. I se cere prea mult Presedintelui pentru ca daca este sa simplificam, in fapt, singurele arme ale lui Ion Iliescu sunt PRINCIPIILE pe cand armele lichelelor care au pus mana pe partid sunt BANII. Mie unul mi se pare o lupta extrem de inechitabila in lumea in care traim si mai ales istovitoare pentru cel care ar lupta impotriva banilor. Sunt de acord ca singurul capabil sa o duca si sa castige este Ion Iliescu dar nu sunt de acord sa o faca.

 82. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte,
  CTP, spune :
  http://www.ziare.com/actual/politica/02-16-2010/cristian-tudor-popescu-iliescu-a-fost-vocea-cea-mai-democrata-din-psd-995752
  AN a spus :
  http://nastase.wordpress.com/2010/02/16/respectul-fata-de-ion-iliescu/
  Colegii, mulţi, numesc câţiva : Leo, George Şerban, Augustin, Bibliotecaru, Lucia Verona, Teodora, G Savitsky, Victor, Plano, Instalatorul, etc, etc. au tot spus, spun şi eu:
  RESPECT, D-LE PREŞEDINTE ION ILIESCU!
  Dintotdeauna şi mereu !
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

  @Victor,
  Nu merită !
  Traficul îl interesează cu orice preţ, posibil pt bani, nevoia de recunoaştere, de-a ieşi în evidenţă, ceea ce numai maturitate şi Echilibru NU demonstrează.
  Tu eşti altfel, ignore tipului şi… punct. Penibilul e miriştea sa.
  respecte,
  Sibilla

 83. theodora0303 Says:

  @Ovidiu
  De foarte multe ori comentariile tale nu au nici o legatura cu articolul la care postezi. Ai o idee fixa. Poti sa scrii si despre altceva?
  Incearca sa scrii despre agricultura sau despre sport, sa vedem ce iese.
  Esti in stare sa iti pui linkul si la un articol despre Olimpiada.
  Nu intelegi ca nu resusesti decat sa enervezi sau sa plictisesti lumea.
  @Victor
  Draga Victor eu una l-as ignora pe acest domn Ovidiu.
  Domnul Ion Iliescu este deosebit de amabil si ii accepta comentariile.

 84. waltdis Says:

  În SUA, Bill Clinton a pierdut un proces cu Robert Zemeckis, regizorul filmului Forrest Gump. Clinton a cerut daune pentru utilizarea unor imagini care-l înfăţişau în filmul regizat de Zemeckis. Curtea i-a dat câştig de cauză lui Zemeckis, susţinând că Preşedintele SUA şi imaginea sa, aparţin poporului.

  Analog, domnia voastră aparţineţi stângii româneşti . Pentru simpatizanţii PSD sunteţi liderul matur, distins, arhitectul şi reprezentantul stângii moderne. Geoană şi Vanghelii lui nu reprezintă nimic şi vor dispărea aşa cum au apărut. Ei nu au nimic în spate în afară de bani şi complexe.

  I-aţi dat o palmă peste ochi nesimţitului cu anunţul domniei voastre, dar îmi place să cred că nu veţi abandona politica şi mai ales stânga românească fie că este PSD sau un nou proiect. Etatea nu trebuie să fie un impediment, ci un ingredient.

 85. siones Says:

  domnule presedinte, daca va retrageti lasati PSD-ul ca pe un sat fara caini si se va duce naibii. odata cu el si stanga din tara asta. pe domnul Nastase il asteapta la cotitura cu tot soiul de dosare de coruptie, mai mult sau mai putin intemeiate, iar Victor Ponta nu este inca suficient de stapan pe sine sa se descurce singur in jungla din PSD. mai ganditi-va. de ce sa renuntati dumneavoastra? de ce sa nu plece ei?

 86. Sibilla Says:

  @Mihnea Georgescu,
  Ruşine să-ţi fie!!!
  Spală-te pe cap cu agentul Volodea Tismăneanu, da nu veni tu, un oportunist să-i dai * sfaturi * D-lui Preşedinte Ion Iliescu !
  Atitudinea ta din ultimul timp se numeşte făţărnicie, parvenitism… penibil.
  Treaba ta că admiri un lăutar de curte gen Volo, dar eşti dualist vis a vis de d-l Preşedinte, ca orice şmecher… am mai spus eu, kameleonsky. Dacă d-l Preşedinte se răzgândeşte şi…. dacă va avea o poziţie, binemeritată până la urmă, f importantă, aşa-i că iarăşi începi cu ode la adresa domniei sale ? Nu ţi-e ruşine !!!
  Mentalitatea şi caracterul tău lasă de dorit! Josnic.
  Sibilla

 87. octaviancondescu Says:

  Domnule Presedinte de Onoare,
  Va reamintesc ca PDSR – PSD nu a implinit 18 ani, deci nu este major, asadar retragerea dumneavoastra poate fi asemenea unui “abandon familiar”. Iertati-mi gluma indrazneata, dar momentul retragerii coincide cu momentul de maxim interes pe care PSD la starnit in randul populatiei tarii. Suntem multi membrii si militanti obisnuiti (oameni de rand) ai PSD-ului care credem ca risipirea acestui “capital de interes” inseamna a zdruncina increderea unor paturi largi populare in social democratia romaneasca, intr-un mod, poate iremediabil. Cred ca rolul dumneavoastra nu s-a incheiat, ci din contra trebuie sa analizati tendintele din PSD si sa canalizati discutiile uneori penibile spre adevarate dezbateri pe probleme de fond ale partidului nostru in cadrul Congresului. Cei mai multi dintre noi suntem convinsi ca PSD nu este un partid elitist, deci persoana aleasa in functia de presedinte al partidului trebuie sa fie o consecinta (un efect) al tendintei sau a programului victorios (cauza determinanta a progresului partidului nostru).
  Va urez in continuare multa sanatate si clarviziune si mi-as dori ca scrierea memoriilor sa o mai amanati putin.
  Cu profund respect, Condescu Octavian, membru PSD Timisoara.

 88. misayoga Says:

  Domnule Iliescu,dumneavoastra ce parere aveti despre istoria aniilor 2003-2004?

  http://misayoga.wordpress.com/

 89. Sibilla Says:

  @waltdis,
  * Etatea nu trebuie să fie un impediment, ci un ingredient. *
  CORECT. Subscriu !
  Cu tot respectul, o completare la cele deja adăugate de dvs:
  Orice s-ar spune Ion Iliescu e un ATOM, e Echilibrul, e Înţelepciunea fără de care PSD la acest moment riscă să devină franjuri, datorită în special guguştiucului Geoană… Geoană care, zice muierea sa c-ar fi… cinăr şi-n puciere, dar, care azi, numai că nu şi-a udat brăcinarii, e disperat şi vai steaua lui, e nedemn de-a fi numit social-democrat şi nimeni şi nimic nu-mi poate schimba opinia… aceiaşi părere o au cea mai mare parte a electoratului PSD, care electorat nu dă doi bani găuriţi pe * calităţile * sale, pe minciunile sale, a trădat bătând palma cu Băsescu Traian, are un caracter josnic, a tras în jos partidul, a dărâmat ce-au construit alţii, nu are Demnitate, nu are cuvânt, nici Onoare, e incapabil să coaguleze… Să-l ţină Mihaela acasă * cinăr şi-n puciere *, că-n politică s-a dovedit a fi un făţarnic şi-un impostor. De ce aceste cuvinte grele ? Le merită Geoană cu prisosinţă, pentru că ne râd pedelacheii la ce spectacol oferă Geaonă&co în aceste zile, pentru că PSD riscă dispariţia din pricina cioflingăriilor la care s-a tot dedat, pentru că fără de electoratul antibăsescian şi sprijinul tuturor colegilor din partid, pe care acum îi sapă cu nesimţire fără de limite încălcând toate prevederile statutare, NU ar fi obţinut singur singurel nici măcar 10%, prăpăditul. Pornirile staliniste le-a copiat de la pretenarul său Băsescu.
  D-l Preşedinte Ion Iliescu e mai tânăr şi-n putere, şi mă refer la Forţă, Echilibru, mobilizare, minte limpede, etc, decât tot PSD-ul la un loc, punct.
  Suntem pe aceiaşi … lungime, aveţi dreptate, Ion Iliescu e cheia şi, e doar problema lor dacă o folosesc sau nu, cu siguranţă însă se vor căi amarnic , pentru că, * PSD-ul * lui Geoană, NU îl merită pe Ion Iliescu, căruia ar trebui să-i pupe tălpile şi să tacă, să asculte cu atenţie, să ia notiţe, să îmveţe, dar…
  Suntem deacord: Respect, Ion Iliescu !
  stimă,
  Sibilla

  @octaviancondescu,
  PSD , nu numai că nu e major, dar, anumiţi mai tineri * stimabili * manifestă oareşce tulburări de comportament şi nu numai, să fim blânzi şi să zicem că, specifice … vârstei, anturajele dubioase, ispitele, dorinţa de-a ieşi-n evidenţă, de-a fi miezul, nevoia de recunoaştere, lipsa de experienţă, etc… iată, le găsirăm şi * scuze *… Da, nefiind major, PSD, are nevoie de Părintele său, acum, mai mult ca oricând, de se opune şi asta tot specific vârstei, anturajului, ispityelor etc… important e să priceapă că dragostea Părintelui, grija, atenţia, implicarea, sunt dovezi de netăgăduit şi că nicăieri şi nimeni nu îi va oferi ceea ce NUMAI părintele poate şi trebuie.
  Deacord că perioada de dezvoltare care implică trecerea adolescentului la maturitate e cea mai dificilă ;)
  Sincer şi la modul foarte serios, ce-i aia PSD fără de Ion Iliescu ? Nu există. Păcat că nu realizează unii… tristeţea e că românii au tresărit : * păi dacă Iliescu se retrage, e prăpăd mare, vai de ţara asta… chiar nu vom mai avea sprijin, el îi strunea, aveam şi noi pe cineva al nostru… *…. cum să rămânem ai nimănui ?
  E o mare diferenţă între PSD şi, ceea ce oferă Geoană * PSD *…
  Se zice că-n momentele de cumpănă, se cern multe, se cunosc Oamenii şi se disting cel mai limpede… neoamenii, oportuniştii, făţarnicii, fariseii, slugile, cameleonii… avem exemplu viu, iată un Mihnea Gergescu care fugi-n braţe la Volo * tilictualul * că fu da se vându şi se vându a nush câta oară, Mihnea care e-n barca cui i se pare lui * in trend * şi care a demonstrat cine e, dar, destul, că-i acord prea multă importanţă şi NU merită… şi el se dovedi de vânzare, numai trestie gânditoare, NU. Alegerea sa.
  Jos pălăria pentru Cuvintele dumneavostră de suflet, raţionale şi binemeritate la adresa Preşedintelui Nostru de Suflet, Ion Iliescu ! Cu adevărat sunteţi un OM şi-un român de toată isprava !
  respecte şi stimă, d-le,
  Sibilla

 90. theodora0303 Says:

  O tentativa de pamflet
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/02/18/psd-ista-vand-barbat-pentru-o-functie/

 91. fragmentariumpolitic Says:

  Puterea din liste

  Spre deosebire de regimurile totalitare, in care “puterea iese din teava pustii” (potrivit unei caracterizari de trista celebritate), in cele democratice puterea este legitimata de catre votul popular. Daca democratia reprezentativa a aparut datorita faptului ca cea directa, de tip atenian, este dificil de aplicat in noile conditii de suprafata si de populatie din zilele noastre, nu inseamna ca acesta din urma ar trebui eludata in cazurile care o fac posibila, ci dimpotriva, fiind cea mai apropiata de sensul originar. Razboiul procedural din PSD privind alegerea presedintelui partidului la Congresul de sambata are ca obiect tocmai o astfel de problema. Presedintelui PSD, Mircea Geoana, ii este frica de votul uninominal, pe care-l cer cu limba de moarte contracandidatii sai. El vrea vot pe lista, indiferent de care, dar numai lista sa fie. De ce ? Pentru ca ii convine. Iata insa ca si presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, vine si el cu lista lui, cea a membrilor organului pe care-l diriguieste (pe care Geoana i-a omis cu buna stiinta, spun gurile rele, de pe lista delegatilor la Congres). De ce ? Pentru ca ii convine. N-am sa vorbesc aici despre tot razboiul psihologic si manevrele de intimidare si manipulare din acesta saptamana (demne de pana lui Sun Tzi, dar si de cea a lui Caragiale), al caror scop si castigator sunt cunoscute. Si nici despre jocul dublu al lui Marian Vanghelie, care n-o fi el “intelectual”, dar este “inteligent”… Ci doar am sa observ ca in PSD puterea pare a iesi din liste… Oare a cui lista o fi mai tare ?…

 92. Sibilla Says:

  Tot din ciclul minciuni cu picioare scurte… că-n loc să-şi vadă bârnele din ochi, * popularii *, * democraţii *, se uită la paiul altora… :
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/02/19/twin-peakse-ul-carasean-platul-baronului-frunzaverde/
  frunză verde… lemn… domnesc…
  fost-am verde, năpârlesc…
  că descălecatul doare…
  te usucă, din picioare…
  iară frunza care pică…
  nima-n lume, n-o rădică…
  frunza care cade jos…
  nu mai suie unde-o fost…
  ( din folclorul * popular * – sîc! )

 93. fragmentariumpolitic Says:

  Post Scriptum la “Puterea din liste”

  Cred ca singurul social-democrat care nu ar avea nevoie de nicio lista pentru alegerea in functia de Presedinte al PSD este Fondatorul acestuia, venerabilul Ion Iliescu…

 94. Victor Says:

  Este o rusine pentru PSD, faptul ca l-au impins pe Ion Iliescu, icon-ul social-democratiei romanesti, sa se retraga. Este la fel de rusinos si grav ca nu asculta sfaturile Domniei Sale, ca dau interpretari meschine ideilor generoase promovate de Presedinte. Cat de ahtiati dupa bani si dupa puterea, efemera dealtfel, trebuie sa fie acesti oameni ca sa nu le pese -pentru ca nu cred ca nu realizeaza- de faptul ca retragerea lui Ion Iliescu presupune renuntarea la principiile stangii atata vreme cat singurul capabil sa imprime o directie ideologica pesedeului este Domnia Sa. Desigur, avand in vedere si momentele tensionate dinaintea Congresului am apreciat si apreciez in continuare ca Presedintele Iliescu nu trebuie sa se consume atat de mult in efortul de a face din PSD un partid care sa se ghideze numai dupa principii si asta pentru ca personal consider ca acei oameni din partid care detin puterea si care se ghideaza invariabil dupa principiul  “da’ eu ce castig din chestia asta” nu merita o implicare in care se pune atata suflet. Totodata stiu foarte bine ca Ion Iliescu este singurul care si-ar da si viata pentru binele partidului , in consecinta nu poate sta deoparte vazand cum se naruie o mare parte din munca sa din ultimii 20 de ani. Dar la fel de bine stiu ca Ion Iliescu nu mai are timp sa accepte o conducere dezastruoasa tip Geoana pentru urmatorii ani. Venise vremea ca pesedeul sa decida: principii si perspectiva unui partid extrem de puternic sau interese meschine de moment. Se pare ca au ales. Ultima varianta. Pentru ca ei nu gandesc in perspectiva: “ce ma iei frate pe mine cu perspectiva, pe mine ma intereseaza ce am in buzunar astazi”. Cat despre binele celor pe care ii reprezinta si isi propun sa-i reprezinte, nici nu poate fi vorba. Este de altfel o palma pe care pesedeul o da intregii clase politice romanesti in sensul ca ei reusesc sa arate adevarata fata a politicienilor. Oameni cu gandire marunta de azi pe maine si nicidecum spirite vizionare capabili de acte remarcabile pentru societatea care le ofera increderea. Poate, cu ocazia asta realizeaza toti ca in politica romaneasca principiile nu au nicio valoare in viziunea celor care o practica. Doar banii-puterea. Este limpede ca un om ca Ion Iliescu nu are nicio miza de genul bani-putere. Visul Presedintelui era sa lase in urma un partid care sa poarte peste ani principiile generoase in care a crezut si pentru care a militat toata viata. Este dezolant sa vezi ca un om care lupta pentru principii este ignorat de cei al caror Dumnezeu este banul-puterea. Si asa cum scriam la inceput, o mare rusine, o lipsa crasa de onoare a celor din PSD care se pretind politicieni dar care in fapt sunt niste papusi manipulate de oameni care detin bani multi si care au nevoie de un partid mare. Sunt convins ca mergand pe linia asta partidul va ajunge acolo unde merita adica in afara Parlamentului. Cei care au cumparat astazi partidul bineinteles ca nu sunt interesati de acest aspect. Isi vor face treaba cu marionetele pesediste pentru urmatorii 3 ani apoi, daca se impune, vor cumpara alt partid…Recunosc, ca inca mai sper ca la Congres, participantii sa recunoasca nu numai formal ci in substanta rolul Presedintelui Iliescu in acest partid. Victoria principiilor impotriva banilor ar reprezenta un semnal extrem de pozitiv si incurajator pentru intreaga societate romaneasca iar pesedeul ar castiga simpatia intregii tari.  

 95. theodora0303 Says:

  @Victor
  Recunosc ca am aceleasi sperante ca si tine.
  Recunosc ca fac parte din PSD-ul domnului Ion iliescu.
  Recunosc ca ies la vot pentru PSD, pentru ca domnul Ion Iliescu este in PSD.
  Recunosc ca daca, la congresul care va avea loc sambata, lucrurile nu vor iesi asa cum sper….este posibil sa nu mai ies la vot.
  Cati or fi ca mine?
  “Recunosc, ca inca mai sper ca la Congres, participantii sa recunoasca nu numai formal ci in substanta rolul Presedintelui Iliescu in acest partid. Victoria principiilor impotriva banilor ar reprezenta un semnal extrem de pozitiv si incurajator pentru intreaga societate romaneasca iar pesedeul ar castiga simpatia intregii tari. “

 96. fragmentariumpolitic Says:

  Rugaciuni inaintea Congresului PSD

  Auzind de zazania si ambitiile desarte de marire din PSD, Dumnezeu a hotarat sa cerceteze inimile candidatilor la presedintia partidului si, daca nu va gasi nici macar una care sa nu fie cuprinsa de asemenea uraciuni, sa-l dea pierzarii. In noaptea de dinaintea alegerilor, toti candidatii se rugau la Dumnezeu. “Doamne, se ruga Mirce Geoana, fa ca eu sa castig alegerile la Congres, ajuta-ma sa-mi reusesca viclesugul cu votul pe liste, nu-l lasa pe potrivnicul meu Adrian Nastase sa-mi ia fata…“. Adrian Nastase implora, la randu-i cerul: “Doamne, nu- lasa pe maleficul Geoana sa castige, fa-l sa se impiedice de strambele pe care i le-am bagat si binecuvanteaza lista mea de la Consiliul National…”. Si tot asa, ceilalti candidati… Tocmai cand vrea sa plece, scarbit de dezbinarea si impietrirea inimilor cercetate, Dumnezeu a dat cu ochii de Ion Iliescu, care se ruga cu fervoare: “Te rog, Doamne… Te rog, Doamne… Te rog, Doamne…“. Mirat, Dumnezeu il intreba: “Iliescule, de ce te rogi, ca mai e pana sa te chem la mine ?”. “Doamne, ii raspunse staruitor Iliescu, ia-ma pe mine si lasa-mi copilul !”. Uitandu-se in catastiful lui si negasind ceea ce cauta, Dumnezeu il intreba, vadit incurcat, dar si impresionat: “Dar cum il cheama pe copilul tau, Iliescule ?”. “PSD il cheama, Doamne !“

 97. waltdis Says:

  Domnule Preşedinte,

  Vă doresc mult succes mâine! Deşi nu candidaţi, sper să vă implicaţi foarte hotărât în alegerea Preşedintelui. S-a văzut zilele acestea cât de greu este cuvântul domniei voastre în PSD; aţi reuşit să schimbaţi cursul evenimentelor de la un deznodământ ruşinos. Sper că veţi reuşi să imprimaţi congresului o stare de spirit mai presus de negocierile anterioare, care ar putea duce la alegerea celui mai bun preşedinte pentru partid.

 98. emigrantul Says:

  Victor Ponta este un carierist, un demagog, un smecheras, un oportunist, un individ care nu are de-a face cu notiunea de social democratie, chiar asa vag cum este ea definita.
  Victor Ponta, alaturi de Radu Mazare, Miron Mitrea si multi altii, face parte din categoria celor mai daunatoare personaje de care trebuie curatit orice partid, indiferent de orientarea sa.
  Caracterul lui Victor Ponta a fost descris cu multa vreme in urma de catre Ion Luca Caragiale si se regaseste in personajul Coriolan Drăgănescu din schita “Tempora…”
  http://www.globusz.com/ebooks/Caragiale/00000036.htm

 99. instalatorul Says:

  Domnule Iliescu, eu nu aduc laude prea usor, ati avut un discurs pe care il gasesc ca fiind absolut superb, mai ales in a doua lui parte. Primiti va rog si felicitarile mamei mele, realmente cea mai critica persoana pe care o cunosc – e foarte, foarte greu sa fie impresionata de cineva, mai ales de cineva din politica.

 100. ellasarya Says:

  Frumos discursul de azi, domnule preşedinte!
  Să sperăm că va fi bine…

 101. Victor Says:

  Felicitari domnule Presedinte. Magistral discursul de la Congres.

 102. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte Ion Iliescu,
  Vă felicit din tot sufletul şi mă bucur enorm că aţi decis să rămâneţi Preşedintele Nostru, mereu alături !
  Mă bucur enorm, a picat Geoană, recunosc, mă bucur, PSD merită Schimbare. Recunosc, am reţineri, dar sper ca V Ponta să demonstreze că cei sceptici NU avem dreptate, că poate şi să facă treabă bună!
  stimă şi deosebită consideraţie Echilibrului Nostru,
  Sibilla

 103. Sibilla Says:

  Prostănac Până la capăt !
  Am susţinut în permanenţă că se impune o Schimbare în PSD. Rezultatele de * succesuri * ale * stimabilului * Mirciulică Geoană, gafele incalificabile, erorile, acţiuni fără de noimă, sfidarea liderilor marcanţi ai PSD şi-a electoratului de stânga, suspiciunile, toate ne-au determinat să ne dorim debarcarea acestuia. Devenise nu doar în plus în peisaj ci, o sursă de iritare, conflicte, dezamăgiri. Şi-a fost greu, căci n-a avut Demnitatea să-şi depună mandatul după înfrângerea la Prezidenţiale, nu se dădea plecat din fruntea partidului, să-l pici cu ceară, s-a bazat pe Vanghelie, pe tot soiul de mârlani, pe combinaţii. Şi-a venit Ziua când şi-a primit lecţia binemeritată şi va mai plăti… cârdăşia cu Băsescu, pe care o neagă, încă nu a plătit-o, toate la timpul lor!
  Mircea Geoană NU ştie nici măcar să piardă, e de notorietate… Nici în această zi, NU s-a abţinut, * felicitându-l * pe cel care l-a învins, pe Victor Ponta… aruncând săgeţi nemeritate, incalificabile, la adresa D-lui Preşedinte Ion Iliescu. Am mai spus, calităţi precum : Demnitatea, Onestitatea, Moralitatea, NU le cultivă, nu le cunoaşte. S-a dovedit din nou, plin de venin, ranchiunos, găsind vinovaţi peste tot şi pe oricine, numai el, ba. A plecat de la Romexpo, NU cu capul sus, ci, cu nasu-i arogant în vânt. Nici nu ne aşteptam la altceva….
  Nu cred să mai facă mulţi purici pe tărâm mioritic, în opinia mea. Este orgolios şi ranchiunos, interesat doar de bunăstarea şi persoana sa. Va onora probabil ofertele din străinătate. Da ducă-se !!! C-a fost Prostănac, până la capăt…
  Doamne Ajută!
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/02/21/la-treaba-victor-ponta-ai-cu-cine/

 104. gabimihaela Says:

  V-am ascultat interventia cu sufeltul la gura. Nu ati dezamagit. Domnule Presedinte chiar aratati bine!
  Din tot sufletul sper ca astazi sa fie un adevarat nou inceput pentru PSD. Am si eu citeva observatii:
  1. Parerea mea este ca Geoana a pierdut si presedentia Romaniei si pe cea a partidului datorita propriei stupiditati. Din nefericire stupiditatea lui afecteaza intreaga Romanie. E adevarat ca PD-L-ul a furat la alegeri (probabil) cu pumnul, dar daca Geoana ar fi abordat diferit perioada intre cele doua tururi, chiar si cu furtul organizat al PD-L-ului, el si implicit Romania ar fi cistigat.
  2. De acord, discursul lui Geoana din dimineata asta a fost de exceptie, dar cum se spune “too lttle too late”…
  3. Geoana ar fi fost intotdeauna vioara a doua in opozitie, tot asa cum a fost vioara doi la guvernare. Nu a avut curajul sa recunosca oficial sprijinul acordat PNL-ului din timpul guvernarii Tariceanu. Mai mult sa nu uitam fara motiv i-a casunat cu motiunea de genzura impotriva guvernului Tariceanu. Sa nu uitam ca fara Iliescu si Nastase Tariceanu cadea si inca de atunci Basescu ar fi facut legea. Ai uitat cit de furios a fost atunci Geoana ca nu i-a trecut motiunea? Si in in 2008 ii vine ideea “magistrala” sa intre la guvernare cu PD-L-ul! De pe pozitie de invingator? Nu, pozitia umilitoare de a executa tot ce dicta Basescu de la Cotroceni!

  Si acum concluzia mea, cu Geoana mi se pare evident ca Antonescu si chiar orice lider PD-L ar fi avut un drum simplu. Antonescu lider al opozitiei, PD-L la guvernare, si PSD-ul pe undeva in decor. Sincer cred ca Ponta daca stie sa-si joace cartea bine, va aduce PSD-ul unde trebuie sa-i fie locul, un partid de stinga puternic cu o ideologie bine conturata. Un partid consecvent, nu unul care azi e colo miine dincolo…
  Acum cred ca se poate realiza ceea ce si Antonescu spunea, Romania are nevoie de un partid de stinga puternic, si de unul de dreapta autentic la fel de puternic.

 105. theodora0303 Says:

  Avem un nou presedinte!
  Multumesc din suflet domnule Presedinte Ion Iliescu!
  Multumesc domnule Adrian Nastase!
  Vreau sa multumesc si tuturor celor care au facut ca acest lucru sa fie posibil.
  Pentru prima oara dupa mult timp, am sufletul plin de speranta.

 106. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte Ion Iliescu,
  Sunt foarte bucuroasa ca ati hotarat sa ramaneti in partid.
  Discursul dumneavoastra a fost exceptional.
  M-am recunoscut printre aceia care v-au spus ca ARATATI BINE. :)
  @fragmentariumpolitic
  Emotionant comentariul dumneavoastra.
  ““Dar cum il cheama pe copilul tau, Iliescule ?”. “PSD il cheama, Doamne !“

 107. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte Ion Iliescu,
  Postez şi-n spaţiul domniei dumneavoastră câteva mari şi late… nedumeriri, pe care, le-am ridicat la fileu şi d-lui Adrian Năstase.

  D-le AN,
  Câteva… nedumeriri :
  – ce are de câştigat PSD prin alegerea lui Vanghelie ca vicepreşedinte iar a Corinei Creţu, de ex, nu ???!!!!
  – cum va reuşi Victor Ponta , cum va scăpa de UMBRA socrului său, * renumitul * Ilie Sârbu ??
  – recunoaşteţi că fără de susţinerea d-lui Preşedinte Ion Iliescu şi a domniei dumneavostră, Victor Ponta NU ar fi câştigat, chiar dacă el a făcut-o neaşteptat de timid şi aceasta NU mi-a plăcut…??

  În fine, postez şi aici opinia Baciului Leo şi, tare mo-e că are dreptate, aşa cum am spus, să dea Dumnezeu ca noi cei sceptici să NU avem dreptate, dar… :

  leo, pe februarie 21st, 2010 la 12:59 cică: Edit Comment

  ŞI TU BRUTUSSINA?!
  Că Adrian Năstase – un om efectiv sfâşiat între enorma capacitate şi forţă cu care l-a înzestrat Dumnezeu, pe de o parte, şi incredibila manieră veşnic ezitantă în care a ratat, INVARIABIL, momentele în care se cerea IMPERIOS făcut pasul înainte, NU înapoi, pe de altă parte – nu poate decât să fie egal cu sine însuşi, lăsându-ne, ca-n alte prilejuri, „plăcerea” de a alege răul mai mic, la limită, spre infinit limită, să zicem că l-aş putea înţelege. Pe tălică, pentru fraternizare cu „prieteni”, NEVER-EVER!
  Nu pot decât să-i doresc (mă rog, ştiu că oricum n-are cum să-i ajungă la „urechi” că nu vizitează Sfinxul aşa ca… alţii, mai mari ca el în anvergură politică) să nu constate, nu mai departe de un an, ce a trebuit să constate acum privind în urmă la precedenta ocazie în care măruntul poporean de-şi zice baciul leo a îndrăznit să-i conteste poziţia dumnealui, marele om de stat – la naşterea guvernului chiloţard, aşa cum avea s-o facă şi mai apoi în faţa unei alte ratări marca ANeul a şansei de a fi un om al momentului, atunci când a făcut pasul înapoi, NU înainte, deschizând larg calea lui Gollum spre îngroparea democraţiei sub un partid-stat, refuzându-ne dreptul de a avea un ADEVĂRAT candidat social-democrat la prezidenţiale: să constate că ăsta baci NU DESCHIDE GURA NICI LA COMANDĂ, NICI DE POMANĂ, CI ATUNCI CÂND CHIAR RESIMTE STRÂMBĂTATEA UNEI DECIZII PĂGUBOASE! N-oi fi eu tata omidu, dar nu cred că poate cineva spune despre fulguranta mea carieră de consilier de ocazie în piele de blogger amator c-ar fi marcată de inconstanţă ori poziţii aberante, neconfirmate de evoluţii ulterioare. Care carieră, iacătă, tumna s-a repauzat!
  Aveţi grijă de voi!
  Dumnezeu să vă apere, c-aici, pe pământul vechii Dacii, chiar nu mai văd cine…
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/02/21/la-treaba-victor-ponta-ai-cu-cine/#comments

  La rându-i, colegul Augustin are o opinie:
  Augustin, pe februarie 21st, 2010 la 11:59 cică: Edit Comment

  Sint sceptic! Sau, poate, doar circumspect! La urma urmei, despre OMUL Ponta nu stim prea multe. Si, printre alea putine pe care le stim, ar fi ca a fost favorabil (mez)aliantei PSD – PDL sau ca are un socru ciudat de deschis catre Cotroceni. Tineretea este (dar nu totdeauna!) un atu.
  Astept ca Victor Ponta sa-si precizeze pozitia fata de Traian Basescu.
  Sigur, trebuie sa plecam cu prezumtia de nevinovatie. Sa lasam faptele sa vorbeasca, iar Ponta va avea ocazia, destul de curind, sa dovedeasca daca este demn de incredere. Sau nu!
  Doamne ajuta!

  Concluzionând : să dea Dumnezeu ca nici unul din noi să NU avem dreptate. Bucuria mare e că PSD a scăpat de Prostăvac, dar…. tot NU am înţeles în ce RELAŢII e V Ponta cu Băsescu Tr, scăpăm ŞI de socrul său sau ??… şi de ce Victoraş Ponta NU concepe-n nintea sa cinără că AN va trebui să candideze şa Preşedinţie, nicidecum el, Doamne iartă-mă, acu chiar face pe fifi înaripatul… Am senzaţia că tânărul Ponta posedă o doză de narcisism, mefalomanie ( ? ) care NU dă deloc bine ca social-democrat, mai ales în ochii electoratului, se va găsi careva să-i traducă acest aspect DELOC de neglijat ??
  De această dată, d-le AN, de la domnia dumneavoastră dorim nu neapărat nişte răspunsuri, ci o OPINIE OBIECTIVĂ, cu speranţa că veţi avea amabilitatea. Mulţumesc.
  Sibilla

  D-le Preşedinte,
  Se continuă cu… * manelizarea PSD * ??? Vanghelie bine mersi vicepreşedinte al PSD, oar Corina Creţu, un om cultivat, un pesedist onest care a demonstrat prin fapte, nu prin vorbe ce capacitate are, nu e vicepreşedinte ?? Va fi oare Schiimbarea mult aşteptată în PSD, pusă-n practică, transpusă-n fapte sau altă Mărie cu aceiaşi pălărie ? Suntem debusolaţi, nu am înţeles ceva aspecte…
  Vă rugăm să aveţi amabilitatea să ne limpeziţi, opinia domniei dumneavoastră fiind cea mai echilibrată aşa cum bine ştim. Cu mulţumiri,
  Sibilla

 108. Politică de duminică « Gabriela Savitsky Says:

  […] prin mijloace necinstite. Peste această lovitură care a sfărâmat garda trupei de listaci a venit torpila declaraţiei lui Ion Iliescu că se va retrage din toate funcţiile de partid, cu subînţelesul că se va retrage şi din partid. Cei care până mai ieri îl minimalizau, îl […]

 109. ioanastefan Says:

  Domnule presedinte,

  Eu nu am reusit sa aud tot discursul dumneavoastra de la Congresul PSD. Va rog, daca puteti sa-l puneti pe blog? Din franturile prinse la posturile de stiri a reiesit clar ca PSD are un singur lider adevarat: ION ILIESCU!

  Ponta, Geoana, Mitrea sau Nastase nu au nici jumatate din autoritatea dumneavoastra si din respectul pe care toti membrii PSD vi-l acorda! Din pacate calitatea de lider nu se poate forma! Te nasti cu ea sau nu!

  Cu stima,
  Ioana Stefan

 110. amycommunications Says:

  Eu nu ştiu ce să mă fac acum: mă ţin după dnii Năstase, Iliescu şi Mitrea, citesc ce scrie doamna Corina pe blog şi..în rest..aştept să aleg dte băieţi drăguţi din P.S.D. sau naibii mai ştie, în lumea asta misogină în care însă eu mă voi înţelege cel mai bine cu băieţii şi cu unele doambne mature: iată: Citez de mai sus: ‘un om adevărat se cuvine să moară în picioareî..spuneţi-i asta ‘finuţului’ urmaş al lui Paleologu, stimat domn..tocmai îl ascultă taică-meu la televizor..eu vă prezint fapte reale ale vieţii mele împreună cu dumneavoastră şi cu ceilalţi..iată-le:
  Aşadar, suntem în data de 21 februarie al anului 2010 după creştinul Hristos. În calendarele cele masonice, asta ar însemna de fapt .4020sau ceva de genul acesta, dacă vreţi neapărat să fim conştiincioşi. Şi televiziunea romînă este într-adevăr extrem de mult, ca şi ziaristica fiindcă ambele nu fac nimic altceva, cît este ziua de lungă, decît să menţină gradul îngrijorător de ridicat al handicapului mental al cetăţenilor, prin credinţe etno-botanice-animaliere şi planetare de tipul vrăjitoarelor şi astroloagelor de tip violet. Fiindcă, apropos de marea asta credinţă numită francmasonă, la fel cum este şi religia cea creştină şi cel mai mult acea ortodoxă, pînă la urmă, nu îmi apare decît ca o reamintire ale perioadelor mele din copilărie în care citeam cărţi de poveşti ca apoi să organizez scenarii de teatru după acestea, cu fetiţele din vecini.
  Şi îmi dădeau mie de altfel, dreptate, nişte domni, pe blogurile celor 2 domni politicieni cu care am încercat să comunic, până acum. Şi tot aceşti domni erau mereu cei care observau că am obiceiul să ţopăi cât e ziulica de lungă cam peste tot şi să dansez precum o sportivă de performanţă ce sunt. Totuşi, în condiţiile în care le-am spus efectiv ceea ce îmi doresc de ani şi ani şi exact aşa cum şi vreau şi mai ales exact în acelaşi mod în fiecare an, nu ştiu ce îmi va aduce această schimbare într-un partid la care nu am mai mare acces decât online ţi într-un mod birocratic prea incomplet şi ne-necesar. Şi, da, pînă acum a trebuit ‚să mă obişnuiesc’ că sunt şi voi fi o ‚handicapată’ care s-a născut în condiţii de stres, cu plămânii slab dezvoltaţi şi cu oase sensibile precum o prinţesă de cîmp. Şi, pe măsură ce am ajuns şi femeie şi am început după vârsta de treizeci de ani să resimt îmbătrînirea celulei în mod natural şi din zi în zi, am devenit din ce în ce mai mult nevoită să mă confrunt, precum ex-Preşedintele de partid social-democrat romîn, cu spiritul concurenţial bolnav şi totodată îmbolnăvit al maică-mii în etate de aproape şaizeci de ani. Şi credeţi-mă că am învăţat pe de rost, de atît de prea mulţi ani, fenomenul prin care dă vina pe mine şi îmi găseşte aşa-numite ‚handicapuri’ precum este cel de memorie pe care ea numai-însă îl are mereu, în timp ce eu sufăr că sunt ne-futută de ani de zile fiindcă nu am găsit pe unul care să ştie cum să o facă cu mine mereu-dar cel mai mult fiindcă stau în casa asta nenorocită unde mi se întoarce stomacul pe dos de cîte ori îmi dă să mănînc ceva greu pentru în definitiv orice stomac şi mai ales fiindcă îi aud cugentînd neschimbat de ani şi ani la fel precum majoritatea asta a celorlalţi cetăţeni care sunt, cu toţii şi toate, fiinţe exact ca şi ele şi ei.
  Astfel, nu ştiu dacă se va schimba vreodată ceva, în contextul în care poporul ăsta fără memorie şi deci fără o bine-asimilată şi complexă cultură plurisemantică gândeşte identic de ani şi ani. Şi cui să îi vorbesc eu în condiţiile ăstea despre legislaţia mondială a ne-discriminării şi cea a egalităţii în drepturi între sexe şi oameni şi să îi explic de curente mondiale în evoluţia societăţii precum este de pildă cel ‚feminist’, dacă mi se dă în schimbul afirmaţiei mele evazive că nu trebuie să fac şi să am, vreodată copii, aceeaşi replică dintotdeauna: ăvezi că şi pe prinţesa Olandei o blestemaseră nişte ţigani şi nu a mai reuşit să facă copii, că aşa mi-a amintit mie un mare popă creştin:
  Şi în absolut fiece an se întîmplă la fel, de cînd mai ales cu flacăra asta cea violet împotriva căreia am luptat neîncetat în ultimul timp să nu îi permit îsă îi mai ducă’ pe cretinizaţii de ei-ele înşişi români.
  Dar ce contează, în fond şi la urma urmei, că eu vreau să fac numai ce vreau şi nu vreau să fac vreodată copii: prinţul liniştitor de spirite este pe drum şi va poposi pentru nu mai ştiu ce minuscul de timp: iar eu trebuie să stau şi să accept cuminţică îce o vrea Domnul ăsta care este al lor şi ‚Creştin’, tocmai fiindcă ‚sunt o doamnă’ deşui nu ştiu încă pentru cât timp, ca în fiece an şi astfel devin automat obligată faţă de toţi proştii şi idioatele ăştia ai societăţii să mă comport întotdeauna ca ei-ele ‚să ânţeleagă mereu cu cine au de a face şi că eu sunt şi-am fost de mult timp ‚o doamnă’ fiindcă aşa vreau eu mai ales ca să fiu. Dsedus logic de aicea, nu mai contează nicidecum ceea ce vreau eu şi mai ales dacă eu ca şi ei ştim că este un lucru cît se poate de normal să nu vrei precum şi vrei de altfel, să ai copii.
  Dar scriu identic în fiecare an, în aşteptarea lui-un prinţ şi leu totodatî care să aibă dezlegare să se culce cu mine –aşa cum vreau eu_, fidel şi totodată intelectualo-sportiv şi profesionist_- din cînd în cănd periodic şi mai ales nu numai de cîtrva ori pe an. Ou sont les hommes et les femmes d’antant? Ou sont les neiges, moi je me demandes şi într-adevăr mă tot întreb şi întreb fără folos—fiindcă trebuie să mă ‚adaptez’ şi să accept ce mi se dă..şi eventual să nici nu mă plâng. Şi, din experienţa mea proprie, am observat că nu este până la urmă numai un semn exclusiv al Guvernului Portocaliu..Punct.

 111. emigrantul Says:

  Citeva reactii, culese din ziare, ca urmare a cistigarii de catre Victor Ponta a functiei supreme in PSD

  1) Cu Ponta in frunte s-a cam zis cu gramada de voturi pentru PSD. Sa ne traiasca!

  2) Sigla PSD va insemna de acuma PONTA-SIRBU-DACIANA. Nu il vad reformand si modernizand pe acest individ cu mentalitate si comportament de golanas de mahala, care isi schimba optiunile cum isi schimba camasile numai ca sa prinda un ciolan. Cum e turcul si pistolul; adica, cum e partidul e si liderul.

  3) Cu Poanta la putere, PSD va disapare.

  4) Ponta, un tanar fara o biografie profesionala si program de reformare, a fost ales paznicul baronilor din PSD. Procurorul Victor Ponta are ca model pe sforarii PSD-ului.

  5) Ponta = un individ mincinos si schimbator dupa cum bate vantul.

  6) Alegerea lui Ponta in fruntea PSD a fost o mare victorie impotriva sperantei.

  7) Un alt element care ne dezvaluie caracterul acestui mic “Iuda” (Titulescu e prea pretentios), este momentul cand Nastase a fost debarcat de la conducerea PSD, iar Ponta i-a mai dat si el un picior in burta, dezicandu-se de cel care-l adusese si-l facuse mare in partid.

  8) Ponta este etalonul pesedistului tipic : un individ imoral, fara caracter, si care nu se jeneaza sa calce pe cadavre; adica liderul potrivit pentru aceasta adunatura de … numita PSD.

  9) Ponta, va sa zica, va fi candidatul la presedintie al PSD in 2014. Cred ca noi romanii suntem intr-o pana de capacitati.

  10) Sunt curios daca actualul Ponta se va lega de afacerile veroase ale trecutilor si prezentilor mahari din energie, la fel cum facea cand era june-prim comic de Gorj la PSD!

  11) Poanta e tanar, avocatzel abil si smecher ca o vulpe ce cade la compromisuri si intelegeri cu mafia. Are toate sansele sa ajunga Presedintele Romaniei.

  12) Sincer, Ponta nu-mi inspira incredere nici de doi bani! N-ai de unde-alege, asta e clar!

  13) Ponta micul Titulescu? Sa terminam cu comparatiile ridicole.Din punct de vedere moral Ponta este un mare zero fata de Titulescu.
  Ponta este un om educat dar fara caracter. Este un mare fripturist si arivist. PSD nu va cunoaste reforma adevarata si nu va fi o formatiune politica mai buna cu Ponta. Sigur, Ponta va candida la presedintia Romaniei in anul 2014 insa nu va fi mai bine pentru aceasta tara cu el.

  14) Domnul Ponta este tupeist, bun de gura, fanfaron si prea plin de el. Alegerea sa ca sef al PSD-ului va ingropa definitiv pe putinii oameni de bun simt care au mai ramas prin partid.

  15) Votul de azi, castigat de Ponta, e un pas in spate pentru PSD. A fost pus pe tron un tanar, ambitios, impertinent si nerusinat.

  16) Niciodata nu mi-a placut Victor Ponta.
  Este arogant, are obraz gros, fara onoare, a divortat si-a abandonat copilul ca sa patrunda mai bine in PSD, si-a batut joc de magistratura pentru a obtine foloase materiale si politice. Imi inchipui ca va dori sa candideze la functia de presedinte al Romaniei. Vai de romani!

  17) Adica vrea Ponta sa-l credem ca habar nu avea ca Mitrea il va sustine?! Inca ne cred prosti! Ma intreb acum ce va da in schimb, ca independent in decizii nu va ramane , asta-i clar! Au readus in spatele unui presedinte marii mafioti ai partidului! …Mitrea, Mazare si altii, innebuniti dupa functii, care iar au aparut ca din senin de prin spatele culiselor unde ii tineau santaje, dosare, etc…

 112. Mihnea Georgescu Says:

  Măcar aţi scăpat de MG… Felicitări! Era, de fapt, de bun simţ să-şi dea demisia singur după eşecul de la prezidenţiale. Să sperăm că Victor Ponta va da dovadă de moralitate, deşi…

 113. Victor Says:

  Cred, sper ca Victor Ponta reprezinta un pas inainte pentru viitorul stangii in Romania. Este limpede ca in perioada 2005-2010 in PSD s-au adunat atat de multe probleme si oameni de proasta calitate incat era imposibil ca totul sa se rezolve dintr-odata. Damage-ul facut partidului prin neinspirata lucratura din 2005 cand a fost ales Geoana presedinte nu se poate repara peste noapte si, mai ales, de catre un singur om. Aici intervine ideea de echipa despre care vorbea Presedintele Iliescu, chestiune rastalmacita de vanghelistii din partid astfel incat sa le serveasca interesele meschine. Printr-o strategie de geniu si luptand atunci cand totul parea pierdut, atunci cand numai adevaratii lideri mai pot gasi solutii, Presedintele Iliescu a reusit sa ofere o sansa partidului. O sansa sa scape de gunoaie, o sansa sa se puna la punct ideologic si in final sa ajunga la guvernare pentru a-si implementa politicile. Acum, o pot fructifica sau nu. Ponta poate vrea sa faca dar sa nu poata sau poate sa nici nu vrea. Nu raspunde Ion Iliescu pentru Ponta. Ponta nu este produsul Presedintelui Iliescu, nu a crescut pe langa Domnia Sa cum se spune. Insa, la momentul actual este singura cea mai buna varianta. Ion Iliescu, inca odata desi aparent nu avea cum, a oferit partidului o sansa. Este important ca in perioada urmatoare Ponta sa se sfatuiasca cu Ion Iliescu si Adrian Nastase.  

  Stiam cu totii ca PSD ul nu are un om cu perspectiva de a ajunge un Iliescu. Eu zic ca Ponta este singura solutie optima pentru moment. Are defecte dar are si atuuri. In rest, pentru ca aceasta victorie sa fie posibila s-au sacrificat lideri de anvergura lui Nastase si s-a muncit din greu. Nu a fost usor ca Geoana sa fie inlaturat. De la dezastru la speranta eu zic ca putem fi multumiti si sa avem rabdare. Sa fim si noi realisti, cand esti condus cu 5-0 la fotbal si ajungi la 5-4 meciul nefiind terminat cred ca poti fi multumit. Nu? 

 114. Ovidiu Says:

  http://stirea.wordpress.com/2010/02/21/victor-ponta-regreta-ca-nu-mai-traieste-ceausescu-pentru-a-face-dreptate-in-albeni/

  VICTOR PONTA IN 2008 L-A REGRETAT PE NICOLAE CEAUISESCU!

 115. ema Says:

  Domnule Presedinte, discursul prezentat de dumneavoastra la Congresul PSD, a fost, pe cat de captivant, pe atat de pilduitor, cu adevarat social-democrat. Daca in gimnastica o avem pe NADIA, in tenis pe NASTASE, in fotbal pe HAGI, in politica il avem pe ION ILIESCU! Sa va dea Dumnezeu, sanatate si putere de munca, pentru ca, ROMANIA , are mare nevoie de dumneavoastra.

 116. rhorvath Says:

  CANTECUL DE LEBADA AL DEMOGRAFIEI NATIONALE
  ( Trecerea dureroasa si putin lenta de la folclor la manea )
  Pe tot globul traditia cerea ca oamenii bogati sa faca multi copii. Astazi creiatorii valorilor, cei care sau afirmat in societate nu mai fac copii. Clasele sociale mai joase fac o gramada de copii punand in pericol caracterul genetic al societatii. Efectul este general si vizibil.Tarile desvoltate din vest au creiat enorme avantaje pentru familile cu multi copii. Asfel sa ajuns la o industrie de cresterea a copiilor. In USA nasterea unui copil anunta cumpararea……unui nou frigider sau televizor color. Efectul politicii democratice de stanga este evident pe continentul european unde populatia araba va deveni majoritara iar in USA populatia alba nu mai este majoritara.
  Nici unde sitiatia este mai vizibila ca in Romania. In timp ce un roman face un copil, tiganii fac 8. Am facut un film despre tigani , Sunt fascinat de tigani si am
  fost todeauna interesat de cultura lor autentica. Cei cu satra sunt probabili ultimii oameni liberi! Vorbesc cu totul de altceva. Se gasesc fata doua culturi diferite, iar una din cauza exploziei demografice este pe cale de disparitie. Romanii au obiceiul sa inchida ochii sperand ca lucturile se vor aranja de la sine sau cineva din afara va face ceva pentru ei. De data aceasta cand vor deschide ochii …..va fi prea tarziu. Acest blog de exceptie ar putea gazdui o discutie despre acest fenomen socio- demografic, definitiv cel mai important in evolutia viitoare a societatii romanesti.
  Robert Horvath DEVA Cineast New York http://devanewyork.blogspot.com/
  http://devanewyork.blogspot.com/

 117. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte Ion Iliescu,
  Asteptam cu nerabdare pozitia dumneavoastra in legatura cu schimbarile din PSD.
  Cu deosebit respect
  Theodora Marinescu
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/02/22/domnule-pandele-vreau-si-eu-o-audienta-de-2-minute/

 118. ioanastefan Says:

  Domnule presedinte,

  sper sa fiti sanatos! Ma ingrijoreaza lipsa dumneavoastra de pe blog si stirile ca ati fost in vizita la un spital din Bucuresti!

  Va doresc multa, multa sanatate!

  Cu deosebita stima,
  Ioana Stefan

 119. Sibilla Says:

  Maşina lui Frunzăverde, de fapt proprietatea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, respectiv autoturismul de teren Volkswagen Tuareg a luat foc pe Str. Țarcului din Reșița, în jurul orei 21.
  S-a întâmplat… duminică. Arde banul public, arde…
  Autorităţile au concluzionat că sursa PROBABILĂ de aprindere a incendiului este un scurtcircuit la un cablu electric. ( ??!! )
  Voi ce părere aveţi, o întâmplare, un accident, neglijenţă, avertisment, reglare de conturi sau o … fentă, pentru Muc cel Mic care zise el răspicat că se interzice cumpărarea de… ori poate flacăra violet/portocalie, sau… ?
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/02/23/masina-lui-frunzaverde-a-cj-c-s-a-luat-foc-avertisment-intamplare-sau-altceva/
  Sibilla

 120. amycommunications Says:

  http://amycommunications.wordpress.com/2010/02/26/re-ana-amy-neagoes-legislative-proposals/

 121. aglaiarosu Says:

  Baker i-a sugerat lui Shevardnadze (ca intre ministri de externe)
  ca “we do Panama, you “do” Romania”

  Shevardnadze isi reaminteste si spune: “nu ne puteam permite cu
  orientarea politica ce o aveam atunci sa cadem intr-o astfel de
  capcana”.

  E vorba de Malta.

  In context – cum se tot spune ca Iliescu si Gorbachev legaturi, etc –
  NU AVEA CUM FI Iliescu pe alta coordonata de politica internationala.

  IN SCHIMB (!!!!) organizatorii din Vest – care aveau gata tiparit Paris
  Match-ul cu coperta rosie: “60000 morti in Romania” – a avut tot
  interesul pt. un astfel de scenariu.

  Nu este exclus in context MACELARUL Militaru sa fi fost incurajat la o
  astfel de cerere – careia echipa Gorbachev sa nu-i fi dat curs.

  … din moment ce insasi echipa Gorbachev (vede-se) era influentata
  in acelasi sens.

  Partidul NEO HAWK american (la putere la acea data) AVEA NEVOIE de
  un obiectiv extern cu care sa-i motiveze (planificata – la acea data)
  extindere a NATO.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: