APRECIERI

Ma bucura participarea larga, (pana acum peste 64 postari), la dezbaterea initiata pe blog pe marginea temelor propuse de geocos1, Daniel Buca si George Serban , privind problemele cu care se confrunta societatea  romaneasca si mai ales “criza morala” cum o defineste domnul George Serban .

Am retinut si propunerea de a gandi abordarea unei asemenea teme in cadrul “Clubului de la Bucuresti”.

Totodata, apreciez parerile exprimate in legatura cu nevoia unei analize de fond a concluziilor ce se desprind din rezultatele alegerilor prezidentiale si cu privire la revigorarea activitatii PSD – ca singurul partid parlamentar al stangii si principalul partid al opozitiei.

Este semnificativ interesul fata de aceasta tema si ampla dezbatere care s-a nascut in jurul ei pe blogurile lui Adrian Nastase si  Corina Cretu ca raspuns la opiniile prezentate de amandoi pe aceasta tema.

Desigur aceasta va forma obiectul discutiilor in structurile statutare ale PSD – Comitetul Executiv, Consiliul National si Congresul PSD, care se vor desfasura in perioada imediat urmatoare.

Dar, este bine ca aceste probleme au devenit si teme ale unor dezbateri publice cu participarea unor simpatizanti si oameni interesati de soarta stangii romanesti, esentiala pentru mersul inainte a societatii noastre.

Apreciez unele din parerile exprimate de colegii care au intervenit pe acest blog : fragmentariumpolitic – cu cele patru segmente de propuneri bine structurate privind alternativa social-democrata;  theodora0303 (http://theodora0303.wordpress.com/2010/)cu cele 18 puncte de sugestii “ce trebuie sa faca PSD “; krudus – cu unele sublinieri de retinut, precum si rechizitoriul aspru prezentat de Victor , la adresa PSD-ului si a liderilor PSD.

Desigur, sunt pareri personale care reflecta anumite perceptii si o anumita stare de spirit dar care merita a fi luate in considerare cu toata atentia.

Imi voi rezerva timp pentru a raspunde unora din problemele ridicate in cadrul acestei discutii.

Advertisements

21 Responses to “APRECIERI”

 1. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte,
  Ma bucur ca ati remarcat cele 11 sugestii exprimate de mine in articolul despre “Ce trebuie sa faca PSD-ul”. Lipsa experientei politice m-a facut probabil sa nu abordez corect unele probleme, dar va asigur ca intentia mea a fost una corecta si constructiva.
  Doresc sa va rog sa activati linkul catre blogul meu pentru a usura lecturarea textelor scrise de mine de catre cei interesati.
  Va multumesc pentru toata atentia acordata.
  Cu deosebit respect

 2. stansebastian Says:

  Romania este adancita in aceasta “criza morala” incat chiar si fara criza economica care ne-a lovit, tot intr-am in colaps.Criza ext. este doar zgomotul care declanseaza avalansa.Atunci cand consumi mai mult decat produci inseamna ca esti deja in criza,iar cresterea economica se bazeaza pe speculatii imobiliare sustinute de capital extern(care odata si odata tot are sa se retraga cu profitul aferent),criza venita din exterior doar a grabit momentul avalansei.
  Imediat dupa Dec ’89 si aici as mentiona “rolul important” al partidelor istorice de a nega cele ce au fost bune in sistemul socialist si implicit in distrugerea acelor lucruri bune,viabile,doar pentru faptul ca ele veneau din alta epoca dintr-o razbunare stupida si fara rost
  transformand cuvantul “comunist” in pecetea proscrisului.
  Privatizarea cu orice scop a devenit politica de stat si evident cei care au beneficiat au fost cei care au dat legi.Incapacitatea si neputinta
  noilor patroni de a restructura si moderniza fabricile si uzinele dobandite
  a dus la situatia in care ne aflam de a nu avea o balanta de comert exterior echilibrata si sa traim din imprumuturi.
  Intr-o tara in care “hotul striga hotii” si retrage decoratia unui cetatean care de zeci de ani striga hotii pe buna dreptate, la ce ne-am astepta la ceva bun.Comunist fiind ma bucur sa vad tot mai multi romani regretand comunismul si deabia astept sa-i vad la colt de strada
  asteptand cu gamela in mana asteptand ciorba saracului(pacat de batranii a caror grija trebuie s-o avem si care au ajuns cersetori prin piete).
  Foarte adevarate spusele lui VICTOR si subscriu celor spuse.

 3. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  Apreciez unele din parerile exprimate de colegii care au intervenit pe acest blog : fragmentariumpolitic – cu cele patru segmente de propuneri bine structurate privind alternativa social-democrata

  Si mie mi-a placut cum gandeste userul “fragmentariumpolitic”. Combate bine, scrie adinc.
  Am remarcat urmatoarele citate:

  Citate fragmentariumpolitic:
  1) ceea ce reclama utilizarea de catre PSD a unor augmentatori si diferentiatori ideologici si doctrinari pentru ruperea acestei vraji inselatoare si evitarea unor confuzii care-i pot fi dezavantajoase.

  2) Uriasele transformari produse de Revolutie, cat si cele intreprinse pe tot parcursul ultimilor douazeci de ani invedereaza meritele neindoielnice ale predecesorilor fondatori ai Romaniei postmoderne, aruncand in ridicol pretentiile epigonilor politici de astazi (de fapt, progresul nu este altceva decat o suita de reforme, de perfectionare institutionala si dominare a pulsiunilor imorale ale naturii umane, in beneficiul binelui comun).

  3) Pentru a-ti infige steagul victoriei in dispozitivul adversarului, trebuie sa-i dai peste cap punctele tari pe care acesta isi sprijina puterea.

  4) Pentru a-si impune agenda politica adversarului (si, implicit, pentru a-si creste capitalul de simpatie electorala), preluarea initiativei de catre PSD, printr-o opozitie activa si constructiva, este hotaratoare. Acest lucru nu se va obtine peste noapte, ci in timp, utilizand tehnica pasilor mici, prin tenacitate, ingeniozitate si acumularea de puncte superioare celor ale adversarului, obtinute la toate capitolele de confruntare, si care, intr-un final, ii vor da castig de cauza.

 4. ioanastefan Says:

  Domnule presedinte,
  ”Criza morala” si problemele societatii romanesti ar putea fi subiecte foarte bune pentru discutii in cadrul Clubului de la Bucuresti. Sunt cateva aspecte care s-au atins, deja. Dar ar fi extrem de interesant de aflat care cred, distinsii invitati ai acestui club, ca sunt solutiile pentru aceste probleme!

  Voi urmari in continuare dezbaterile propuse!

  Cu deosebita stima,

  Ioana Stefan

 5. anaid Says:

  suntem prea mici pentru o lume prea mare. Societatea ne-a divizat intr-asa o masura, incat suntem impotenti, singuri si flamanzi. Nu mai vrem sa visam, caci nu mai avem timp, nu mai avem repere, nu mai avem incredere. Care sa fie scaparea?! Vorba lui Marx, reintoarcerea la origini. O reintoarcere care, zic eu, e aproape. Apocalipsa sociala este in plina desfasurare!

  Si pentru ca sunt atat de marunta intr-o lume atat de complexa si prea fricoasa pentru proiecte atat de mari,va intreb (si nu o fac de dragul intrebarii, astept si un raspuns, pe care cu siguranta il voi primi ,cunoscandu-va)de ce o tanara de 30 de ani trebuie sa aiba evolutie profesionala ,pe masura capacitatilor intelectuale , doar daca are o “sustinere ” politica, sau trebuie sa astepte sa moara cineva sa-i ia locul ,sau ca sa nu fiu morbida, sa iasa la pensie, sau mai bine decat atat sa se culce cu cine trebuie?

 6. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte,
  Am scris in articolul meu “Ce trebuie sa faca PSD-ul” despre faptul ca avem nevoie in teritoriu de oameni care inteleg ce inseamna social-democratia.
  Ce facem cu liderii de la centru care nu au deloc un comportament social democrat?
  Ma refer acum in special la domnul Stefan Viorel, presedintelui Comisiei de buget din Camera Deputatilor care a votat impotriva majorarii punctului de pensie.
  Cu asemenea oameni nu avem cum sa ne recastigam electoratul sarac.
  Domnul respectiv este sigur membru PSD?
  Citesc in presa ca domnul Stefan Viorel este APRECIAT de domnul Videanu: “Domnul Stefan este un om care stie buget, il apreciez foarte mult….. Ratiunea a fost cea care a invins si un om care stie buget nu putea sa voteze altfel decat a votat presedintele Comisiei”
  Nu se mai poate asa domnule Presedinte. Este revoltator. Daca noi nu ii aparam pe pensionari atunci cine sa o faca?
  Domnul Stean Viorel declara ca: “ Nu am votat pentru majorarea punctului de pensie pentru ca stiu ca nu exista resure”
  Resurse sunt la: STS , la Secretariatul General al Guvernului si la Administratia Prezidentiala.
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/01/11/ion-iliescu-respecta-pensionarii/
  Cu deosebit respect

 7. arte Says:

  Buna seara!

  Ce parere aveti, domnule presedinte, despre urmatoarea idee de reforma a sistemului de pensii:

  Statul sa calculeze suma totala a platilor la CAS facuta de fiecare salariat, adusa in prezent prin actualizare, iar pensia lunara sa fie acordata prin impartirea acestei sume la durata de viata ramasa, conform datelor statistice.
  In acest model fiecare ar primi exact cat contribuie si nu am avea discutii legate de echitatea pensiilor si daca bugetul CAS e uneori pe minus, inseamna ca altadata a fost pe plus. Iar pensiile s-ar indexa anual, eventual cu un mic bonus pentru ca oamenii au dat banii la stat in avans. Asta e numai un parametru insa. Poate fi 0, pozitiv sau negativ.

  Mai multe detalii pe arteonblog.wordpress.com

 8. tiberiubucur Says:

  Domnule Iliescu in urma cu doi ani am scris pe blogul dumneavoastra ca nu exista in P.S.D. si in nici un alt partid politic din Romania un contracandidat serios pentru Traian Basescu. Si ca domnul Geoana trebuie inlocuit cu un membru P.S.D. fara trecut comunist de urgenta. Atunci dvs. mi-ati spus ca sunt pripit si ca fac afirmatii nefondate. Astazi din ,,noroc ” bineinteles, se pare ca am avut dreptate.

  Dupa congresul P.S.D. care se va stabili in februarie ar fi bine ca cei cu trecut comunist sa-i lase pe ceilalti sa preia fraiele partidului. Altfel dupa congres P.S.D. nu va mai exista .
  Am adus argumente in ultima interventie pe blogul personal ,,… si totusi de tin cu Honorius”
  Viitorul vietii politice in Romania va fi clar al acelora care se vor detasa primii de fostii comunisti.

  Stiu ca nu ma veti publica pe blog dar v-am scris dvs personal la fel cum am facut-o si-n urma cu doi ani.

 9. Confucius Says:

  Domnule Iliescu,
  Va invit sa cititi ce scrie aici si aici.
  Cred ca cele doua articole indica unele axe strategice de actiune.

 10. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte,
  Am scris un articol despre pensionari.
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/01/12/pensionarii-ameninta-cu-iesirea-in-strada/
  Adrian Paunescu – Cine are parinti
  “Ce părinţi? Nişte oameni, acolo şi ei,
  Care ştiu dureros ce e suta de lei.
  De sunt tineri sau nu, după actele lor,
  Nu contează deloc, ei albiră de dor
  Să le fie copilul c-o treaptă mai domn,
  Câtă muncă în plus, şi ce chin, cât nesomn!
  Chiar acuma, când scriu, ca şi când aş urla,
  Eu îi ştiu şi îi simt, pătimind undeva.
  Ne-amintim, şi de ei, după lungi săptămâni
  Fii bătrâni ce suntem, cu părinţii bătrâni
  Dacă lemne şi-au luat, dacă oasele-i dor,
  Dacă nu au murit trişti în casele lor…
  Între ei şi copii e-o prăsilă de câini,
  Şi e umbra de plumb a preazilnicei pâini.”
  Cu deosebit respect

 11. dorucoarna Says:

  Mda, se vad cu ochiul liber cam multi lideri de stanga ce fac cu ochiul dreptei, democratia din partid e o aiureala, priviti la PDL: toti repeta un singur mesaj, cuvant cu cuvant si… au castigat tot ce se putea castiga, desi sunt agramati in orice domeniu.

  In partid trebuie reintrodusa disciplina, nu consensul la ciolan, PSD e democratic prin programele sale, nu prin haloimisul intern. Trebuie un om forte, motivat si eficient. Si el exista! A dovedit ca stie si poate!
  Dar mai vrea?

  Ce se intampla daca PSD ar fi castigat ultimele alegeri? Pai, in stilul asta, atatia lideri / atatea puncte de vedere si politici, garantat fiasco total!

  Poate ne trezim pana in 2012…

 12. iani1942 Says:

  la multi ani

 13. fragmentariumpolitic Says:

  Lectii neinvatate in 2009

  De cateva zile, sub forma cunoscutului joc de copii numit leapsa, politicienii au inceput sa reflecteze interactiv pe tema lectiilor invatate in anul recent incheiat. Un fapt instructiv, avand in vedere ca omul este o fiinta care se joaca, dupa cum ne spune Johan Huizinga, prin care se exerseaza inteligenta si invatarea, jocul fiind un element cu valente culturale si sociale (Homo Ludens, 1938). Raman insa in afara retrospectivei o serie de lectii neinvatate, cel putin le fel de importante, la care nu am reusit sa luam note de trecere in noul an. Una dintre aceasta este cea a multipartizanismului, dupa modelul bipartizanismului american, prin care toate partidele, indiferent ca sunt la putere sau in opozitie, ar trebui sa coopereze neconditionat si responsabil pe marile probleme ale tarii, lasand la o parte interesul partinic in favoarea celui national. Ori, daca ne uitam numai la ceea ce se intampla in cadrul discutiilor legate de adoptarea bugetului de stat, marcate de clientelism si obstructionism (peste 3300 de amendamente !), iti dai cu usurinta seama ca guvernantii si parlamentarii nostri, deopotriva, vor ramane restantieri la acest capitol si in 2010. O alta lectie neinvatata este cea a rationalitatii, si in 2009 fiind tributari reactiilor emotionale. Din acest motiv, anul trecut a fost presarat cu numeroase decizii si alegeri politice gresite (vizand in principal raspunsurile la criza si comportamentul electoral). Strans legata de acest lucru este si lectia neinvatata privind rezistenta la manipulare, care a facut victime atat in randul politicienilor, cat si in cel al electoratului (sunt relevante in acest sens efectele induse de diversiuni precum vizita nocturna a lui Mircea Geoana la Vantu sau filmuletul cu Traian Basescu lovind un copil !). Atitudinile de talibanism politic din timpul crizei guvernamentale, dar nu numai, generatoare de imobilism si blocaje, au aratat, de asemenea, ca lectia flexibilitatii si compromisului politic, in slujba functionalitatii si progresului, a ramas necunoscuta, dupa cum la fel s-a intamplat si cu cea a echilibrului politic si economic (promisiunile economice in scopuri populiste/electorale sunt o proba de politicianism generator de dezechilibre). Nu in ultimul rand, politicienii au ramas repetenti si la capitolul privind leadership-ul de echipa. Intr-adevar, nu mai avem politicieni de anvergura celor de alta data, complexitatea sociala de astazi impunand ca efortul de echipa sa ia locul solitudinii liderului providential, deziderat care nu a fost inteles in 2009 de catre niciun partid.

 14. Victor Says:

  Nu stiu daca ultimele declaratii ale lui Cristian Preda ascund altceva dar daca nu, daca chiar crede ceea ce spune si nu l-a pus Basea s-o faca inseamna ca este unul dintre putinii politicieni romani care isi merita locul. De un astfel de om ar avea nevoie si pesedistii. De altfel ceea ce spune el este valabil si pentru pesedisti. Politica nu se face din 4×4, actualii lideri PSD ar trebui sa mai coboare printre oameni. Nu poti pretinde ca esti social-democrat cand beizadelele tale invata in strainatate sau cand sotia apare cu costume Chanel. Educatia ar trebui sa fie una dintre principalele preocupari ale social-democratilor. Din punctul meu de vedere ca politician de top este rusinos sa-ti trimiti copiii sa studieze in strainatate. Mai ales ca social-democrat. Cum poti pretinde ca pe tine te intereseaza educatia romanilor daca nu dai doi lei pe ea? Ce exemplu dai tu ca militant social-democrat trimitandu-ti beizadeaua la studii in State? Am mai spus-o, principiile, daca exista se manifesta incepand imediat de langa tine, in famile. Primul impuls al unui afacerist este sa ia ceva in plus. Sa ia nu sa dea. Nu cred in prezenta afaceristilor in politica mai ales in democratia noastra inca incipienta. Daca vrei sa fi politician trebuie sa te pui in slujba comunitatii sa lucrezi pentru aceasta nu sa te preocupe viloaiele, fermele, costumele nevesti-tii si asa mai departe.

  Inteleg ca un social-democrat a propus impozitarea bogatiei. Este un lucru bun, rau este procentul foarte mic. Japitele carora Romania le-a dat sansa sa faca sute de milioane de Euro bineinteles ca au sarit ca arsi chiar si asa…Un exemplu cat se poate de elocvent despre mentalitatile celor cu bani multi. Desigur prin contrast este de apreciat pozitia lui Becali care s-a aratat dispus sa plateasca o taxa pe avere. Daca tot a facut bani prin combinatii hrebenciuciste cu statul roman macar sa intoarca si el ceva comunitatii.

  Etse usor sa pretinzi ca te interseaza soarta pensionarilor sa ceri marirea pensiilor si chiar s-o faci cand esti la putere ca doar nu dai din buzunarul tau. Aici insa se pune problema de credibilitate. Pensionarii trebuie sa simta ca social-democratilor chiar le pasa. Ori cum sa crezi ca un om care isi sporeste averea exponential de la an la an este interesat de soarta pensionarilor?

  Social-democratii si-au insusit fraudulos interesul real al Presedintelui Iliescu pentru oameni, au pretins practic ca toate principiile lui Ion Iliescu sunt ale partidului ceea ce este absolut fals. Ion Iliescu a dovedit in zeci de ani ca este intr-adevar interesat de problemele oamenilor. De altfel asta a si facut ca pe vremea comunismului Ion Iliescu sa fie remarcat si practic sa fie considerat singura opozitie la dictatura ceausista. Prin contrast cu mai marii vremii Ion Iliescu era tot timpul printre oameni cu zambetul pe buze, ii asculta si incerca sa rezolve cat mai multe probleme ale acestora. Asa si-a facut Presedintele un nume, faima de om cu adevarat aplecat spre problemele oamenilor simpli. In zeci de ani. In plus Ion Iliescu a fost intotdeauna un om modest care s-a multumit cu foarte putin nu a fost atras de 4×4 , de viloaie, de conturi, de ferme la Cornu si atunci normal ca este credibil.

  Cum au demonstrat social-democratii de astazi cu pretentii la fotoliul de presedinte al partidului ca au principii? Sa vina fostul sindicalist Mitrea cu viloaie in Austria, sau altul cu probleme pe la spalarea banilor sa conduca PSD? Ce mi-e Prostanacul ce mi-e unul din astialalti atunci?

  Am mai auzit si Cristian Diaconescu. Fratilor, nu am nimic cu el dar este un om slab si nu este om politic. Este poate un bun diplomat.

  PSD-ul trebuie sa termine cu cutuma conform careia presedintele partidului devine automat candidat la presedintie. In State, presedintele partidului este un greu care nu renunta la pozitia sa pentru candidatura la Casa Alba. Se aduce un om nou care, de exemplu, in campanie sa asculte de consilierii sai. Altminteri daca amesteci lucrurile, cum sa-i impui lui Geoana sa nu se duca la Vantu, cum sa-i impui sa citeasca discursurile scrise de un tanar de 26 ani cum a procedat Obama?

 15. calubalan Says:

  Sperantele legate de anul care isi traieste primele zile risca sa se surpe ca un castel de domino. Temele importante, injectate iresponsabil cu virusul demagogiei, nu mai au impactul scontat pentru o populatie dezamagita, sfidata si inselata in fiecare zi. Actuala clasa politica se afla la sfarsitul unui drum pavat doar de orgolii si interese politice. Nici macar borne kilometrice nu mai exista pe acest drum al dispretului fata de tot ceea ce reprezinta Romania. Se vorbeste de modernizarea statului. De necesitatea reformarii clasei politice, de recredibilizarea institutiilor. Lipsesc insa proiectele reale in acest sens. Ba mai mult, lipseste insasi capacitatea de a intelege ceva din aceste teme generoase. Nu poti moderniza statul doar prin interminabile scandaluri. Nu poti reforma clasa politica printr-o infuzie de tineri care nu reprezinta altceva decat niste clone nefericite ale celor care pervertesc democratia de peste 20 de ani. Nu poti recredibiliza institutiile prin cocotarea in functii cheie a unor incompetenti care au ca singura calitate cea de a fi membri intr-unul sau altul din partidele care impart, la un moment dat, Puterea. […] http://gandeste.org/politica/capat-de-drum-politic/8698

 16. mariusmioc Says:

  Domnule Iliescu, domnul Ion Caramitru a declarat la Timişoara, declaraţie filmată şi disponibilă acum şi pe internet, că:
  – atunci cînd s-a hotărît transformarea FSN în partid politic, prima propunere de lider pentru acest partid agreată de dv., Petre Roman şi Silviu Brucan, a fost Ion Caramitru, care însă a refuzat http://mariusmioc.wordpress.com/2010/01/13/caramitru-dec2009-5/
  – în 1990, cînd regele Mihai a cerut să viziteze România, nu numai dv. ci şi reprezentanţii partidelor istorice din CPUN s-au împotrivit http://mariusmioc.wordpress.com/2010/01/14/caramitru-dec2009-6/
  Doresc să ştiu dacă dv. confirmaţi sau infirmaţi aceste declaraţii ale lui Ion Caramitru.

 17. Victor Says:

  Legat de actualii guvernanti. Se vorbeste foarte mult despre concedieri. Inteleg, se spune ca aparatul bugetar este supradimensionat. Nici nu ar fi de mirare avand in vedere ca de fiecare data cand un partid sau o coalitie vine la putere se schimba si portarul de la gradinita. Interesul pentru posturi in sistem este evident. Este o forma de a-i rasplati pe cei care au “investit” in partid dar in acelasi timp demonstreaza neputinta celor care ne guverneaza in sensul ca au nevoie de un aparat enorm pentru a-si implementa “programul”. Nu sunt in stare sa gandeasca un stat modern in care guvernul actioneaza prin parghii democratice si atunci mentin aparatul centralizat.

  Revin la concedieri. Se vorbeste despre necesitatea de a usura bugetul de salarizarea atator oameni. Pana aici nu gasesc nimic nefiresc. Mai departe insa asteptam de la actualii guvernanti sa ne spuna ca au pregatit centre de reconversie profesionala in toate judetele tarii pentru cei care vor fi disponibilizati si, mai mult, asteptam sa aflu concret spre ce domenii vor fi acestia reorientati. Nimic insa. Pe basesti ii doare in basca de ceea ce se va intampla cu oamenii ramasi fara slujba. Sindicalistii fac poza si bineinteles la un moment dat vor tace si ei lasandu-i pe pedelisti sa nenoroceasca niste familii. Pentru ca, sunt convins, primii disponibilizati nu vor fi cei cu pile ci cei care au intrat in sistem datorita meritelor. Stiti doar cum se procedeaza: “Al cui e Dracu? Al lui Lacu! Asta ramane. Dar asta al cui e? Al nimanui. Afara!”

  Gasesc ingrozitor ca intr-o tara care se pretinde in Europa civilizata sa nu manifesti nici cea mai mica grija pentru conationalii ajunsi intr-o situatie limita mai ales cand esti la putere.

  Bugetul se gandeste de zeci de ani aproape la fel. Cu deosebirea ca pe vremea comunistilor exista o bugetare multianuala legata de planurile cincinale. Acum nu exista decat input si output fara ca cineva sa gandeasca managerial cum marim input-ul. Singura gandire cand este vorba despre majorarea intrarilor este de a mari birurile pe care le platesc cei multi. Aici cred ca ar trebui sa intervina social-democratii dar nu asa cum dorea Geoana respectiv pastrand cota unica de impozitare.

  Proiectele de investitii trebuie intr-adevar sa aduca bani la buget dar nu asa cum se gandesc ele la ora actuala. Din dorinta de a fura cat mai mult actualii guvernanti dau lucrari foarte mari unei singure firme. In acest mod este usor sa se “piarda” cateva zeci de milioane. Cat face lucrarea? 400 de milioane. Atunci, 30 de milioane trase nu se simt. Daca insa ar dori cu adevarat sa dezvolte o industrie pe orizontala, odata demarat un proiect ar incepe lucrarea oferind cate o particica mai multor firme.

  La ora actuala, afacerist fiind, daca lucrezi cu statul ai bani. Desigur nu este usor sa lucrezi cu statul. Din prima transa de plati trebuie sa dai spaga. Apoi ramai pe cont propriu. Daca nu te cheama Udrea este foarte posibil ca cel care ti-a oferit contractul sa uite de tine si sa nu-ti mai plateasca restul transelor.

  Legat de impozitare, gasesc ridicol ca un Bugatti in valoare de 1.7 milioane Euroi sa fie impozitat in functie de capacitatea cilindrica adica la 4,000 de cmc. Mai ales cand masina respectiva ti-ai luat-o din afaceri su statul roman.

 18. Victor Says:

  Interesant ce se intampla zilele acestea cu Bittman. Toti cretinii din media il mistocaresc si creeaza o opinie nefavorabila ideii in sine. Ce este rau in faptul ca un tip deosebit va deveni consilier de imagine la finante? Ce este rau ca un Mircea Diaconu s-a bagat in politica? Dar asa sunt romanii.Pe de o parte ne plangem ca vrem oameni deosebiti pe de alta tragem tot la hahalere exact cum trag unii la Bamboo. A devenit un drog. Noi ii injuram dar ii mentinem acolo tocmai ca sa avem ce injura si sa ne hranim astfel rautatea din noi, dorinta de a contesta. Asta este motivul pentru care romanii au raspuns favorabil la chemarea tatucului Basescu pentru reducerea numarului de parlamentari. In fapt au raspuns favorabil la reducerea rolului legislativului in statul roman. I-au dat lichelei o arma in mana pe care o va folosi ori de cate ori are nevoie. Prin votul de la referendumul legat de numarul de parlamentari , romanii au dovedit ca nu gandesc. Sunt dispusi sa ofere puterea unui singur om. Nu au invatat nimic din anii de dictatura.

 19. emigrantul Says:

  Sunteti de acord cu transformarea Casei Poporului intr-un Mall si mutarea Parlamentului Romaniei intr-o alta cladire din Bucuresti?
  Sondaj: http://sondaje.php0h.com/casamall.php

 20. Victor Says:

  Tocmai ce scriam despre Bittman si modul josnic in care unele televiziuni manipuleaza informatia si iata ca televiziunea celui care i-a escrocat pe deponentii FNI da o noua dovada de manipulare rastalmacind o declaratie a Presedintelui Iliescu si pretinzand ca acesta il sustine doar pe Adrian Nastase la sefia partidului. M-as fi asteptat ca televiziunile si in general presa care pana acum a avut senzatia ca poate face orice in tara asta mergand pana la pretentia absurda de a schimba presedintii tarii sa invete ceva din ultima campanie cand Basescu i-a invins pe toti inclusiv presa ostila. Insa asa ceva nu s-a intamplat. In continuare presa nu intelege ca si-a pierdut credibilitatea prin jocuri murdare. Ei au impresia ca romanii sunt tampiti si inghit toate incercarile lor de manipulare fara sa-si dea seama. La fel ca si politicienii ar fi cazul ca si reprezentantii mass media sa coboare printre oameni. Vor avea surpriza sa constate ca legat de presa oameni simpli afirma : “Cine? mincinosii aia?”

  In cazul Presedintelui Iliescu si a declaratiei acestuia este o incercare grosolana de manipulare. Domnia Sa a afirmat cu totul si cu totul altceva intr-un context mult mai larg in care se referea la viitorul Congres al PSD, la temele care ar trebui dezbatute, la eventuala modificare a statutului partidului, la echipa de conducere a partidului si in acest context candidatura lui Adrian Nastase la fel ca multe altele este incurajata de Ion Iliescu. Asta nu inseamna nicidecum ca Ion Iliescu il sustine pe Adrian Nastase in detrimentul altor eventuali candidati. Cel putin eu asa am inteles. La emisunea de seara a lui Dumitrescu s-a titrat :”Iliescu loveste din nou” iar manipulatorul caruia ii tremura hartia cand cu demonstratia prin care ii jura lui Basescu ca el nu primeste indicatii de la nimeni a dat dovada de obraznicie pretinzand ca titrarea cu pricina este onoranta pentru Presedintele Iliescu. Adica omul iti spune ca nu este ok, ca se simte jignit dar tu, un tanar obraznic incerci sa-i explici unui guru al politicii ca este ok si ar trebui sa se simta onorat… Ce poti sa ceri unor oameni care se afla in slujba lui Vantu? O sa-i lase si pe astia sa-si inghita falimentul asa cum a procedat cu Cotidianul si alte publicatii. Pentru ca Vantu aplica si la Realitatea exact schema pe care a aplicat-o la FNI. El nu stie alceva decat escrocherie. A inceput inca de pe vremea lui Ceasca si puscaria nu l-a dezvatat de a fura, dimpotriva.

 21. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  “Eu privesc în ansamblu. Mie nu-mi place această alunecare, aceste discuţii. Că-i Ionescu, că-i Popescu, că-i Dumitrescu. Asta este mai puţin important. Ar trebui ca toţi Ioneştii şi Popeştii luaţi împreună să formeze o echipă şi fiecare să aducă ce are mai bun”….

  Gindire idealista, nepractica.
  Istoria a demonstrat ca directoratele, troicile, si alte forme de conducere colectiva a unei tari sau partid, nu dau rezultate pozitive.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: