EXCLUSIV

@ emigrantul – domnule, esti iremediabil…..!!! De fapt, dumneata nu faci decat sa preiei in mod mecanic fabulatiile circulate de cercuri interesate.

Nu cred ca Gorbaciov avea habar de existenta mea.

Aparitia “mea” in Decembrie 1989 nu a avut nimic ocult si nu a fost programata de nimeni! Iar eu nu am venit cu niciun program pregatit anterior.

Programul inclus in Comunicatul CFSN din noaptea de 22 Decembrie 1989 a fost redactat in seara respectiva de grupul reunit in sediul Comitetului Central si apoi la etajul XI al TVR.

Singurul care a venit cu un text cuprinzand si elemente din cele 10 Puncte Programatice a fost Dumitru Mazilu – o buna parte din text fiind si inclusa in textul Comunicatului.

Cine vrea sa se uite atent si sa analizeze cele 10 puncte programatice ale Comunicatului CFSN poate constata cu usurinta ca ele nu au nimic comun cu Perestroica lui Gorbaciov.

– Gorbaciov nu preconiza renuntarea la partidul unic si la rolul sau conducator, in timp ce Programul CFSN incepe cu : “Renuntarea la monopolul unui partid si instaurarea unui sistem politic pluralist ca si organizarea de alegeri libere“.

Asa incat, cu tot pretinsul dumneavoastra radicalism, sunteti sclavul aceleiasi campanii de denigrare a REVOLUTIEI ROMANE pe care o sustin atat nostalgicii vechiului regim al lui Ceausescu, cat si adversarii politici care au inceput sa se afirme in climatul campaniei electorale din anul 1990 si care,  prin inertie continua si astazi.

11 Responses to “EXCLUSIV”

 1. Alexandru Marin Says:

  Buna seara! O curiozitate: cine administreaza contul de twitter?

 2. Daniel Buca Says:

  Domnule Ion Iliescu,

  Asa cum v-am spus si in alte comentarii, si m-ati aprobat, eu sunt unul din cei care au idee despre Revolutia Romana si, din acest motiv, nu va combat si nu va contrazic.

  Eu cred insa ca fiecare am are dreptul la opinia lui, eronata sau nu. Am renuntat de mult sa cred ca le pot deschide tuturor ochii si mintea. Ma enervam si ma consumam prea mult si nu avea niciun sens.

  Eu cred ca istoria va lamuri multe necunoscute si va face dreptate multor oameni huliti astazi de unii.

  Revolutia Romana a fost o vointa populara, a avut la baza miscari atat la nivel mondial cat si schimbari in societatea romaneasca. Flacara Revolutiei se afla in sufletul multor oameni si nu facea discriminare, se afla in sufletul militianului, al muncitorului la 23 August, a activistului de partid, a profesorului si a vanzatorului de la paine.

  Eu vreau acum sa ne concentram la ce urmeaza, la anii grei care ne asteapta pentru ca acest an si cel care urmeaza vor lasa rani foarte greu de vindecat in Romania dpdv economic si mai ales social.

 3. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  Nu cred ca Gorbaciov avea habar de existenta mea.

  Aparitia “mea” in Decembrie 1989 nu a avut nimic ocult si nu a fost programata de nimeni! Iar eu nu am venit cu niciun program pregatit anterior.”

  Domnule Ion Iliescu,

  Este pentru prima oara cind aud ca dvs. personal credeti ca Mihail Gorbaciov nu stia de existenta dvs. pina pe 22 Dec. 1989. Daca intr-adevar sunteti convins de afirmatia pe care ati facut-o atunci nu stiu ce sa mai cred. Nu o pot explica decit prin naivitate. Cum putea liderul sovietic sa lase situatia din Romania scapata de sub control. Probabilistic, dupa plecarea lui Nicolae Ceausescu, era posibil sa vina la putere oricine, cu vederi politice din cele mai diverse. Putea ajunge presedinte cineva mai adversar al URSS decit era Nicolae Ceausescu si mai comunist decit acesta sau un individ cu vederi legionare. Rusia nu-si putea permite sa lase Romania pe mina oricui. Statistic, fara interventii externe (rusesti), in Europa de Est a anului 1989 s-ar fi putut instala guverne si conducatori cu orientari din cele mai diverse. Lucrurile nu s-au petrecut deloc asa ceea ce denota un control strict din partea URSS a schimbarilor din 1989.

 4. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  Cine vrea sa se uite atent si sa analizeze cele 10 puncte programatice ale Comunicatului CFSN poate constata cu usurinta ca ele nu au nimic comun cu Perestroica lui Gorbaciov.
  – Gorbaciov nu preconiza renuntarea la partidul unic si la rolul sau conducator, in timp ce Programul CFSN incepe cu : “Renuntarea la monopolul unui partid si instaurarea unui sistem politic pluralist ca si organizarea de alegeri libere“.

  Am mai analizat cele 10 puncte ale comunicatului CFSN in comparatie cu Perestroika lui Mihail Gorbaciov (a se vedea adresa de mai jos):
  https://ioniliescu.wordpress.com/2008/08/17/reactii-duminicale/#comment-5738

  Referitor la primul punct, eu nu sunt deloc convins ca Ion Iliescu se gindea, atunci pe 22 Dec. 1989 cind a citit platforma program, la un multipartitism pur capitalist, cum avem astazi, ci la unul perestroikist cu un partid mare socialist si niste entitati politice mai mici care sa faca ceva opozitie, fara insa a putea prelua controlul asupra statului.

 5. Victor Says:

  emigrante,

  Pana la urma crezi ce vrei…poti sa crezi si ca Pamantul este patrat, sau ca eu am o parere buna despre Basescu…sunt convins ca vei gasi argumente de tipul celor de mai sus : “lasa ca stiu eu mai bine ce era in capul lui Ion Iliescu sau al lui Gorbaciov” sau ” este adevarat ca Iliescu a introdus pluripartitismul in Romania dupa Revolutie dar nu asta dorea, l-au obligat extraterestrii sa o faca”

  Tu esti detinatorul adevarului absolut, tu stii mai bine totul cum ai stiut si ca Mihnea Georgescu si cu mine suntem una si aceeasi persoana.:))) Dupa ce ai primit dovada ca te inseli si argumentatia ta la fel ca si cea din tampeniile pe care le scrii in ultima vreme ti-a fost demolata, de nervi ca nu ai avut dreptate ai gasit alta problema in unele scrieri de-ale noastre ne-ai categorisit la lipsiti de dragoste fata de romani si ai pretins ca nu este normal ca Presedintele sa se intalneasca cu noi in atare conditii.:)))))

  Din pacate cunosc bine tipul tau de a fi, te sfatuiesc sa incerci un tratament de specialitate.

 6. ioanastefan Says:

  Domnule presedinte,

  Stiti foarte bine ca pe ”emigrantul” nu-l poate convinge nimeni de nimic. Domnia sa are propriile idei si viziuni asupra faptelor si atat!
  Are propria imagine asupra lucrurilor si nu accepta alte pareri (chiar cand acestea sunt adevarate).
  Stiu asta pentru ca si eu am avut o perioada in care am intrat in ”raza sa de actiune” si numai interventia dumneavoastra, pe blog, l-a linistit!

  Citez un mesaj al dumneavoastra din iunie 2009: ”emigrantul” – ”Este iremediabil! De ce trebuie sa jignesti oamenii Domnule emigrantul asa cum ai facut-o si in cazul doamnei ioanastefan . Putem avea pareri diferite fara insa a ne jigni reciproc.”

  Se pare ca domnia sa nu s-a schimbat de atunci!

  Domnule presedinte,
  Va urez un An Nou fericit, sanatate, liniste, bucurii! La fel si doamnei Nina. Cu toata consideratia!

  Si cu parerea de rau ca inca nu aveti un urmas in lumea politica! Nu exista inca cineva care sa ajunga la nivelul dumneavoastra!

  Cu deosebita stima si respect,
  Ioana Stefan

 7. ellasarya Says:

  Domnule președinte, foarte mulți au început să recunoască, în glas tare sau din vârful buzelor că sunteți singurul om politic adevărat de după anul 1989.
  Eu știu că nu veți comenta această afirmație, dar am rugămontea să-mi spuneți dacă dv. mai „găsiți” și alți oameni politici demni de respect și de încredere. Nu mi-aș dori o listă „neagră”, ci – dacă nu vă răpesc prea mult timp – și argumentată.
  Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate și putere morală pentru a susține în continuare ceea ce ați creat!
  La mulți ani!

 8. florinmihai Says:

  Domnule Presedinte Ion Iliescu aveti sansa ca in curand sa fiti declarat cel mai bun presedinte al Romaniei,bineinteles ,dupa Nicolae Ceausescu.Nu sunt fost membru PCR si nu o spun in gluma.Totusi sotii Ceausescu nu trebuiau ucisi,nu a fost bine cum ati procedat,nu e uman,nu e crestinesc!
  Domnule Presedinte Ion Iliescu,probabil ca exista si revolutionari adevarati ,sunt sigur de asta,ca a fost o lovitura de stat ca nu a fost,asa a vrut “estul cu vestul”.Il urmariti pe Michael Moore?
  Totusi unele din intamplarile care vi se intampla in fata blitzurilor si camerelor de filmat sunt construite in laboratoarele procurorilor militari Dan Voinea si Doana Vasile,de pilda “revolutionarul” Mares este unul din specimenele ciudate “zamislite” de acesti doi magistrati corupti.
  Iata o mostra:
  http://dinscarbadebasescu.blogspot.com/2009/12/doana-vasile-episodul-34-autodenunt.html

  Va urez inca o data :
  UN AN NOU SI FERICIT ,SANATATE MULTA!
  Apucati-va de treaba in PSD!

  PS
  Daca Domnul Prim Ministru Adrian Nastase nu ar fi fost tradat in sanul PSD,Romania ar fi castigat…”cincinale” de dezvoltare!Sunt ferm convins!
  Cum l-ati pripasit dvs pe unul ca Ioan Talpes linga dumneavoastra?

 9. dorucoarna Says:

  @ Dl. Ion Iliescu:

  UN AN NOU CU FERICIRE, SANATATE SI BUCURII !

  Cu stima, Doru Coarna.

 10. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,
  am reglat greseala ;

  http://stirea.files.wordpress.com/2009/12/ioniliescu1938cu-parintii-luipre1938.jpg?w=600&h=445

  La Multi Ani !!!!!!

 11. draghiputerity Says:

  @Emigrantul

  Cum putea Gobaciov sa nu fi stiut, etc…

  Aplica aceeasi logica la RDG si o sa intelegi ca Gorbaciov nu era supermanul chiar pe care il crezi tu. De fapt ajunge sa vezi in ce mod lamentabil a esuat cand cu puciul serviciilor sau cand a pierdut puterea in fatza lu Ieltzin. Ca aceasta slabiciune a lui a deschis niste oportunitati pentru noi dar mai ales pentru altzii, e alta poveste, care insa nu iti sustine insa deloc teza cu “Gorbi stie tot, Gorbi vede tot”.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: