CONSEMNARI

Sarbatoarea Sfintului Nicolae, 6 Decembrie, sa fie semnalul unui nou inceput.

Doresc tuturor Nicoletelor si Nicolailor, precum si celor cu nume inrudite , sa  se bucure de un drum presarat cu bucurii, impliniri, sanatate, fericire si  LA MULTI AN!


I. Cel mai important lucru, pentru ziua de 6 Decembrie este Votul pe care romanii il vor da pentru desemnarea noului Presedinte al tarii.

Este esential sa se produca schimbarea necesara pentru a curma una din cele mai negative perioade din viata noastra politica – prin prezenta unui sef de stat care a fost principalul factor perturbator, generator de stari conflictuale, de scandaluri, frana in buna functionare a institutiilor statului.

Este decisiva in acest sens prezenta masiva la vot a cetatenilor, pentru a predomina votul in favoarea schimbarii, adica,  pentru Mircea Geoana.

II. Confruntarea finala dintre cei doi a scos din nou in evidenta demagogia si populismul lui Traian Basescu.

III. Adrian Nastase prezinta pe blogul sau o comparatie semnificativa cu campania electorala din Germania anului 1932 si situatia, dupa primul tur, intre voturile obtinute de generalul Hindenburg si Hitler, precum si sloganul lui Hitler :”Singur impotriva tuturor – impotriva partidelor, politicienilor si Parlamentului !”

IV. Specific pentru Basescu si sustinatorii sai – incitarea la ura, violenta si manifestari in totala contradictie cu legea. La disperare poate recurge la tot felul de fraude ca si de presiuni si manifestari pe care le-au mai experimentat anterior. Basescu a fost bine caracterizat de multi in aceste zile – ca nu stie sa piarda.

Singurul raspuns este VOTUL decisiv al cetatenilor pentru a pune capat unui asemenea climat din viata noastra politica.

115 Responses to “CONSEMNARI”

 1. emigrantul Says:

  Singurul lucru de care are nevoie Poporul Roman cu adevarat este un conducator care sa provoace cit mai multa nemultumire, saracie, lipsa de perspectiva, inechitate, ura, etc.. Este evident ca actualul sistem capitalist instaurat in Romania nu mai poate continua mult timp. Viitorul Neamului Romanesc, ca si al majoritatii popoarelor Pamintului, este comunismul.
  Cu cit romanii vor fi tratati mai rau de catre conducerea tarii cu atit comunismul se va reinstaura mai repede la putere.

 2. Daniel Buca Says:

  Sa speram ca vom vedea maine un vot pentru o Romania mai buna.
  Articolul lui Adrian Nastase a venit ca o lamurire necesara, daca mai era nevoie, cu privire la campania cu iz legionar / nazist dusa de Basescu.

  Poate ca voi apuca niste vremuri in care dezbaterile de campanie vor fi pe teme de ideologie sau strategie economica.

 3. Mihnea Georgescu Says:

  Jos Băsescu!

 4. Sibilla Says:

  D-Le Preşedinte Ion Iliescu,
  Băsescu NU poate căştiga decât prin fraudă grosolană, iar frauda poate fi învinsă NUMAI prin participarea noastră masivă la Vot ! Nu ne merită, nu-l mai vrem, nu l-am ales nu l-am dorit niciodată, suntem sătui de nemerniciile sale şi-ale clicii sale.
  Votăm pentru noi, pentru viitorul copiilor noştri, categoric NU băsescu!
  Doamne Ajută !
  La Mulţi Ani, tuturor Sărbătoriţilor !
  “Repetabila scrisoare”

  Am adormit
  cu gândul la fereastră
  unde-am lăsat
  doar gheata mea de suflet
  spre o poveste
  cu “a fost odată”
  un Moş bătrân
  ce tainic,
  fără chip,
  ne aducea,
  în miezul cel de noapte,
  un vis cuminte
  agăţat în plic.

  I-am scris mereu,
  ani după ani,
  de-a rândul…
  Nu i-am cerut
  decât, din toate,-un strop:

  Moş Nicolae,
  adu-mi altă soartă
  şi lasă-mi
  în ghetuţă
  şi noroc.
  Moş bun,
  cu lacrima,
  te rog…

  Mi-am lustruit cu sârg
  ghetuţa schioapă
  din sufletul
  ce la vedere-l port.
  I-am pus
  şi o lumină,
  lumânare,
  ca drumul să nu-l rătăceşti…

  Te rog,
  nu mai zbura
  peste fereastra mea,
  gheata-i acolo,
  către geana ta.

  Atena-Mariana Zară, Bacău,
  28 noiembrie 2008


  Domniei dumneavoastră şi Distinsei d-nă Nina Iliescu, cu respect şi mult drag :


  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 5. dorucoarna Says:

  L-am votat pe Mircea.punct.

 6. Mihnea Georgescu Says:

  DE LA DUMINICA ORBULUI LA SFÂNTUL NICOLAE

  La Mulţi Ani SIBILEI – Nicoleta!

  Să ne trăieşti, drugarica, acum, la Zi Mare pentru Neamul Românesc şi să ne bucuri în continuare mult timp cu pana ta iscusită!

  La Mulţi Ani tuturor sărbătoriţilor! Gândul mă duce la NICOLAE Văcăroiu, unul dintre cei mai buni Prim-Miniştri ai României.

  Fie ca Sfântul Nicolae să aducă Noroc, Sănătate şi Gând Bun Românilor, întru Mântuirea Neamului în această zi mare!

 7. Mihnea Georgescu Says:

  La Zi Mare pentru Neamul Românesc este vremea să ne aducem aminte de cele sfinte şi să invocăm ajutorul Sfântului Nicolae, Episcopul de Mira, PROTECTORUL MARINARILOR şi SFÂNTUL PROTECTOR AL SFINTEI RUSII!

 8. stansebastian Says:

  Avem candidatii pe care-i mertitam, un “prostanac” care se duce la ceas de noapte in mare taina la mogul Vantu sa dea raportul( Doamne cat de prost tre sa fii sa cazi intr-o asemenea capcana) si un betiv: mincinos, curvar,corupt si imoral.Domnule presedinte nu va m-ai afisati in public cu Geoana va stricati imaginea de om serios pe care o aveti,consruiti un alt partid autentic de stanga care sa fie condus de oameni cinstiti, de intelectuali de clasa,( PSD este confiscat de marii moguli).
  Eu sunt in convingerile mele comunist si sunt total de acord cu proprietatea privata atata timp cat este “cinstita”.De ce nu se vorbeste de o lege a ilicitului(ANI e praf in ochi)?De ce nu se infiinteaza tribunalul muncii unde sa se judece la urgenta cazurile de incalcare a drepturilor salariatilor?Intr-o tara saraca toate resursele financiare trebuiesc indreptate catre crearea de locuri de munca si nu in obiecte de lux.
  De ce PSD nu a facut si sustinut o lege a taxei pe lux?
  Astazi este pentru ultima data cand dau votul meu catre PSD.
  Va multumesc si va urez sanatate dvs si familiei.

 9. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte,
  Toata familia merge la vot.
  Toata familia mea voteaza schimbarea.
  Cu respect

 10. Daniel Buca Says:

  Eu ma intreb acum: unde sarbatorim diseara victoria?

  Oricum, eu as vrea ca de maine dimineata, indiferent cine castiga, PSD-ul sa inceapa campania electorala pentru 2012 prin fapte, nu prin vorbe.
  Apropo, eu il vreau pe Piedone primarul Bucurestiului.
  Si inca o cerere: Ponta merita o pozitie mult mai buna in partid, spre deosebire de altii.

 11. pretorian1948 Says:

  Domnule Presedinte,

  L-am votat azi pe Mircea Geoana. Pentru ca tara are nevoie de o schimbare.
  Am trait in vremurile in care oamenii stiau ce inseamna respectul, profesionalismul, cinstea si corectitudinea.
  Imi amintesc cu mare placere sfaturile si indrumarile dumneavoastra in primii ani ai carierei mele. Am lucrat impreuna in Consiliul National al Apelor si am contribuit la realizarea unor lucrari extraordinare (balanta apei, prima consfatuire de gospodarirea apelor din 1982 la Constanta, programe privind hidrometria si de realizare a statiilor de epurare, etc), care mai sunt si astazi apreciate.
  Sper sa ma pot bucura de vremuri noi, in care oamenii compententi sa fie apreciati la justa lor valoare.
  De asemenea, imi doresc sa pot reusi sa ajung la dumneavoastra, asa cum mi-a promis d-na ministru Speranta Ianculescu.
  Inchei cu urari de sanatate pentru dvs. si sotia dvs.
  Sa ne ajute Dumnezeu si sfantul Nicolae sa fie din nou bine pentru aceasta tara !

 12. fragmentariumpolitic Says:

  Marea confuzie manipulatoare

  Intortocheate si necunoscute sunt caile luptei electorale. Si, mai ales, inselatoare. Daca dupa prima confruntare in turul intai s-a votat zdrobitor schimbarea, in turul doi lucrurile s-au mai complicat. Marea confruntare finala pare sa fi adus cu ea si o mare confuzie.

  Din laboratorul de campanie al unuia dintre candidati s-a itit si a capatat statura electorala o tema concurenta schimbarii: cea a invincibilitatii. Facatorii de imagine au incercat, si au reusit, intr-o anumita masura, sa impinga in plan secund miza schimbarii, luandu-i fata cu imaginea candidatului “puternic”, comparativ cu cea a adversarului”slab”.

  Fata de axul principal al campaniei din prima dezbatere mediatizata, reprezentat de problemele si solutiile crizei (care a produs o distantare neta de imagine intre cei doi candidati calificati), in turul doi s-a impus un al doilea ax, paralel cu primul, calat pe cele doua portrete incompatibile, de “puternic” si “slab”. Stratagema mutarii atentiei de la o realitate dezavantajoasa la o imagine pastelata in culorile invincibilitatii politice a reusit: lovitura de imagine s-a produs ! Cine a spus ca limba poate fi invartita in gura oricum, ca nu are oase, nu a gresit !

  Efectele acestei reusite imagologice vor atinge insa numai un anumit profil de alegatori (pe cei care voteaza emotional), cei rationali nelasandu-se inselati in a vota o plasmuire in locul realitatii. Principalul efect asupra celor doi candidati va consta in reducerea semnificativa a diferentelor de scor electoral. Probabil, aceste diferente vor fi foarte mici, ceea ce va genera contestari, dar va pastra pentru perdant sanse onorabile pentru alegerile viitoare, ceea ce nu-i putin lucru: important este si la ce scor pierzi !

 13. George Serban Says:

  Incepe mistificarea exact cum se zvonea. Basescu vrea sa reediteze anul 2004. Culcer prefigureaza strategia lichelelor. Nesimtita asta, platita din banii mei, azi, la 18:43 face campanie in curte la Modrogan.

 14. emigrantul Says:

  Pun o intrebare. Este legal sa fie anuntate public pe situri de internet, ale unor ziare importante cum ar fi Gandul, rezultatele sondajelor de opinie realizate de principalele institute din Romania specializate in acest domeniu?

  Nu stiu exact la ce ora a inceput difuzarea sondajelor de catre Gandul insa judecind dupa primul comentariu la articolul in cauza, datat 6.12.2009 13:51 (a se vedea mai jos), rezultatele au devenit publice mai devreme de doua fara zece adica cu mai mult de 7 ore inaintea inchiderii urnelor.

  De atunci se tot posteaza in continuu estimari, articolul reactualizindu-se mereu.

  Vezi care e diferenţa de procente, la ora 17, între roşu şi portocaliu
  de Claudiu PÂNDARU | 06 DECEMBRIE 2009

  UPDATE 3
  La ora 17 – INSOMAR -roşu 52%, portocaliu 48%
  CCSB – 51,2 roşu, 48,8 portocaliu
  UPDATE 2:
  La ora 15.00, CURS dă Roşul ca având 51,5%.
  UPDATE:
  INSOMAR a furnizat şi datele centralizate până la ora 13
  Roşu – 52,3%
  Portocaliu- 47,7%
  Şi CSOP a centralizat datele până la ora 13, potrivit sondajului comandat de B1TV
  Roşu – 51%
  Portocaliu – 49%
  Principalele institute de sondare a opiniei publice dau rezultate parţiale pentru ora 11 asemănătoare
  INSOMAR: Roşu – 53,7% / Portocaliu – 46,3%
  CCSB: Roşu – 53% / Portocaliu – 47%
  • Ca de obicei, circulă mitul sociologic conform căruia dimineaţa votează electoratul din mediul rural. Rezultatele parţiale ale prezenţei la vot comunicate de BEC pentru ora 10 confirmă. ÎN mediul urban 6,98% dintre alegători trecuseră pe la vot, iar în mediul rural 8,27%.
  • Partidele şi-au eficientizat infrastructura de vot, de două ori mai mulţi alegători votaseră până la ora 10 în secţiile speciale în comparaţie cu primul tur. Isteria TV a scăzut în intensitate, prezentatorii care în primul tur urlau în microfoane – “iată, suspiciuni, să vedem ce se întâmplă, fraude” – s-au mai temperat.
  • Dacă distanţa rămâne în continuare la fel de mică între cei doi candidaţi, vom avea o reeditare a rezultatului strâns din 2004.

  Comentarii:
  Postat … la 6.12.2009 13:51
  Da, domnule Pandaru, te felicit, ai scris adevarul!
  Si, de tinut minte, din acest moment au inceput sa iasa liberalii la vot, diferenta va creste.
  Sa fie intr-un ceas bun! …

  Sursa: http://www.gandul.info/opinii/vezi-care-e-diferenta-de-procente-la-ora-17-intre-rosu-si-portocaliu-5157523

 15. Ovidiu Says:

  http://stirea.wordpress.com/2009/12/06/traian-basescu-a-pierdut-alegerile-6-12-2009-gata/

  il felicit pe Mircea Geoana noul Presedinte al Romaniei !

 16. Geoană Preşedinte! « Mihnea Georgescu Says:

  […] mine, este o victorie a Normalităţii, a Bunului-Simţ şi, nu în ultimul rând, o victorie a lui Ion Iliescu. Este o împlinire a Revoluţiei din Decembrie 1989, începută de Ion Iliescu şi finalizată […]

 17. ioanastefan Says:

  Va felicit pentru noul presedinte!

  Mos Nicolae a venit cu schimbarea!

  La multi ani! tuturor celor care isi sarbatoresc ziua onomastica!

  Ioana Stefan

 18. ioanastefan Says:

  Pentru foarte multi dintre romani, de azi, revin echilibrul si linistea! Revin cele care ne erau absolut necesare pentru a iesi din criza! Abia de acum incepe greul! Va doresc mult succes si intelepciune pentru a scoate tara din recesiune!

  Cu deosebita stima,
  Ioana Stefan

 19. Dan Druta Says:

  Felicitari candidatului Aliantei Politice PSD+PUR, Mircea Geoana. Conform rezultatelor exit poll-urilor realizate de principalele institute de sondare a opiniei, acesta a obtinut peste 51%, avand astfel sanse maxime sa devina urmatorul Presedinte al Romaniei!
  Felicitari Dumneavoastra, Domnule Presedinte si intregului Partid Social Democrat!
  Cu respect!

 20. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte Ion Iliescu,
  Discursul domniei dumneavoastră de la ora 21 şi 35 min. este cadoul meu de Moş Nicolaie !!!
  Băsescu e terminat ! Îşi merită soarta cu vârf şi îndesat !
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/12/06/lasa-ne-pa-basescule/
  Revin, acum, plâng, plâng de bucurie…. în sfârşit un Licăr de Speranţă !!!
  Sibilla- Nicoleta din Reşiţa, Caraş-Severin

 21. Daniel Buca Says:

  Felicitari!

  Asa cum spuneam si mai devreme, de “maine” incepe treaba pentru 2012.

  Ce-ati spune de o forta socio-liberala pentru Romania pe termen lung?

 22. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte,
  Am reusit! Am scapat de Basescu!
  As vrea sa dispara, sa se evapore. Sa nu mai auzim de el. Este o rusine de om. Sa nu apara nici in cartile de istorie. Sa ramana loc liber 5 ani de zile.
  Trebuie atentie mare la numararea voturilor, Sa nu se mai intample ca in 2004.
  Cu deosebit respect

 23. Gabriela Savitsky Says:

  Ca întotdeauna, flerul şi înţelepciunea dumneavoastră s-au dovedit infailibile. :)

 24. ellasarya Says:

  Domnule președinte, vă rog mult să-l sprijiniți pe dl Geoană și să-l faceți să fie un președinte care să schimbe fața Romîniei! Să scăpăm de renumele băsescian pe care țara l-a căpătat împotriva voinței ei!
  Vreau ca peste 5 ani să am motive să merg și eu la vot după 15 ani de absenteism!
  Doamne ajută!

 25. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte,
  Vad la TV niste rezulate partiale de cosmar. Va rog nu lasati PSD-ul sa piarda. Sa se renumere toate voturile de cate ori este nevoie. Spuneti-le sa nu renunte. Nu mai vreau situatia din 2004 cand dl Nastase din motive pe care le-am inteles dar am putut sa le accept a renunat. Asta nu trebuia sa ajunga presedinte. Uite ca acum nu mai scapam de el.
  Cu respect

 26. Gabriela Savitsky Says:

  ”Nu contează cine votează, important e cine numără voturile”.
  Seamănă mai mult cu o lovitură de stat decât cu un proces electoral democratic. Să fim optimiști?

 27. SorinPLATON Says:

  Concluzii preliminare ale alegerilor.. Basescu continua sa reprezinte o amenintare pentru democratie prin conspiratia-conjuratia pusa la cale in scopul fraudarii alegerilor… Oamenii integri trebuie ACUM sa reactioneze, pentru ca altfel MAINE va fi prea tarziu… Fara mari exagerari, Basescu s-a metamorfozat din “pericol pentru democratie” in mult mai palpabilul “PERICOL PUBLIC SI PENTRU SOCIETATE”..

  http://sorinplaton.wordpress.com/2009/12/07/concluzii-preliminare-ale-alegerilor/

 28. ezragsit Says:

  Ce mai putem spera?
  Economia nu mai produce atât cât o îndatorează clica de la conducere. Aşa că viitorul economic este sumbru.
  Criza imobiliară, care n-avea cum să înfluenţeze prea tare România, a fost măiestru folosită de clică pentru a-şi bâga mâinile până la coate în “mierea împrumuturilor în euro”. Finalul fiind o ţară aflată la mai toţi parametrii pe ultima poziţie în cursa pentru supravieţuire pe care o va declanşa în viitorul apropiat adevăratele crize mondiale, criza epuizării combustibililor fosili şi criza schimbărilor climatice globale. Aşa că viitorul siguranţei naţionale este sumbru.
  Parlamentul va fi dezbinat cu măestrie şi împins în derizoriu în cel mai violent atac la adresa instituţiilor democratice. Aşa că viitorul politic este sumbru.
  Cu siguranţă Traian Băsescu, pentru care ceasul crizei datoriilor scadente ticăie tot mai tare, se va grăbi să dizolve Parlamentul, ca să atragă acum, cât are încă succes şi rămăşiţe suficiente din zecile de miliarde împrumutate în 2009, cât mai multe voturi pentru partidul lui în alegeri anticipate.
  Partidele alianţei se vor confrunta cu pericolul dezmembrării, al fugii către câştigător, al “trădărilor”, al acuzelor stupide şi decapitărilor interne. Mulţi vor fi tentaţi să accepte poziţii modeste oferite de câştigătorii zilei, de teama de-a nu pierde totul opunându-se acestora. Aceasta va slăbi poziţia alianţei în Parlament, implicit Parlamentul, în clipa bătăliei cheie pentru viitorul constituţional al Parlamentului…
  Ce mai este de făcut?
  O analiză urgentă şi foarte obiectivă a greşelilor de mesaj din campanie.
  Traian Băsescu în 2004 n-a promis nimic. N-a făcut-o nici în 2009. De ce? Pentru că nu are nimic de oferit! Asta trebuia spus şi nu s-a spus! Spuneţi-o acum măcar!
  În spatele lui Băsescu s-au înghiţit zeci de miliarde de euro, luaţi cu împrumut sub cele mai fanteziste pretexte. Nu a existat nici o clipă o anchetă parlamentară asupra motivaţiei, condiţiilor impuse prin şi modului de folosire al creditelor -excesive- externe. E ABSOLUT necesar să se facă ACUM, cât mai este timp, foarte transparent şi foarte efectiv o asemenea anchetă. Pentru că în întreaga campanie nu a existat nici o clipă această temă, datoria publică şi cât va costa, uman şi material, restituirea ei.
  Zecile de miliarde au dispărut fără urmă în timp ce Traian Băsescu şi echipa ţineau reflectorul pe nişte bieţi “moguli”. Trebuie dezlegate iţele din spatele dispariţiei acestor foarte multe zeci de miliarde şi -mai ales- în ale cui buzunare se vor regăsi până-n final ele!
  Ce promite Băsescu, cât i-a îndatorat deja pe români, unde s-au dus tot bănetul?
  Politicieni, luaţi-vă ce consultanţi doriţi, dar alţii decât fraierii pe care i-aţi avut până acuma, alegeţi orice strategii doriţi, dar nu cele arhaice din campanie, faceţi ce ar trebui să facă politicienii şi deocamdată se pare că face doar Băsescu, folosiţi-vă puterea!
  Sunteţi legiuitori, scoateţi legi. Gândiţi-vă bine, dar REPEDE. Vă puteţi întări poziţia, puteţi emite un mesaj nou, dar REPEDE!
  Mai aveţi o şansă, dar una tot mai firavă pe ceas ce trece. GRĂBIŢI-VĂ! Şi-ntâi de toate, acceptaţi că aţi fost jucaţi pe degete de o echipă modernă şi de un conducător măestru. Trageţi concluzia, modernizaţi-vă, TREZIŢI-VĂ, renunţaţi la orgolii, aţi greşit, sunteţi vulnerabili, închideţi-vă poarta încrederii exagerate în voi şi începeţi să jucaţi INTELIGENT!

 29. ezragsit Says:

  Politica sacoşelor cu brichete şi pliante versus politica urmăririlor paparazzi, electronicii moderne şi IT-ului eficient folosite…
  Secolul XX vs. secolul XXI…
  Sutele de alegători atraşi de promisiuni vs. mii de alegători îndârjiţi prin manipulări ideologice.
  Este pentru prima dată când apare evident diferenţa dintre consilierii partidelor şi consilierii preşedintelui, metodele partidelor şi metodele experţilor în manipularea publicului…
  Cât va dura până se vor trage concluziile?
  Cât va dura până să ajungă şi partidele să înţeleagă importanţa IT-ului în politică, al importanţei evaluării în timp real a eficienţei unei campanii şi adaptarea dinamică la concluziile evaluării?
  În 1990 spuneam: “nu mi-e teamă de un om care trage cu mitraliera în popor, după ce omoară o mie i se termină gloanţele şi este oprit de supravieţuitori, mie mi-e teamă de acel om simpatic, care zâmbind în stânga şi dreapta, otrăvind cu vorba câte un pic ici şi colo, face ca-n şase luni jumătate din populaţie să omoare cealaltă jumătate, fără ca nimeni să fie măcar lămurit de ce face asta, ci doar că trebuie!”.
  Care a fost mesajul campaniei lui Traian Băsescu? A fost vreunul? Atunci de ce a câştigat?
  Şi dacă Traian Băsescu a câştigat fără un mesaj clar, de ce a pierdut alianţa în pofida faptului că avea unul foarte atrăgător?
  Poate pentru că a crezut că dacă el crede acest mesaj, cei care-l aud vor crede şi ei şi n-a catadicsit să verifice niciodată acest lucru?
  Adică a navigat în mlaştina percepţiei mesajelor publice fără lanternă, hartă şi busolă? Orbeşte?
  Videanu a ştiut în fiecare clipă starea voturilor.
  Tragem concluzia că echipa lui Băsescu a ştiut în fiecare clipă starea electoratului şi a reacţionat foarte dinamic, la secundă, în funcţie de această stare. Ce consilieri şi ce tehnologie foloseşte echipa aceasta?

 30. Daniel Buca Says:

  E destul de clar ca avem de-a face cu o frauda, frauda care s-a facut pe tot parcursul zilei de ieri dar mai abitir in intervalul 19 – 23.
  Frauda va fi insa foarte greu de dovedit deci cred ca asta este rezultatul care va ramane.

  In clipa de fata ma gandesc foarte serios sa emigrez impreuna cu familia intr-o tara civilizata, nu stiu daca ne vom putea recupera dupa inca 5 ani cu Basescu.

  Am votat pentru mai bine pentru copilul meu, stiam ca maine nu imi va fi bine dar speram ca poimaine sa fie mai bine.
  Acum nu mai cred ca exista vreo speranta.

 31. ezragsit Says:

  Dramatică nu este posibilitatea fraudei. Dramatică este absenţa oricărui mijloc de-a verifica existenţa ei. Listele electorale erau ciuruite de erori, semn clar al faptului că nu există nicăieri în România o bază de date care să permită certificarea CNP-urilor. Chiar dacă PSD ar obţine (legal a avut tot timpul dreptul acesta, practic mijloacele au lipsit cu desăvârşire) liste cu CNP-urile tuturor celor care au votat pe listele permanente, pe listele celor necuprinşi în listele permanente şi pe listele suplimentare, VERIFICAREA acestor liste nu se poate face pentru că România lui 2010 nu dispune de o listă martor completă şi credibilă cu care să se facă compararea.
  S-au cheltuit cam 2000 lei cu plata personalului din fiecare secţie de votare, dar au lipsit cu desăvârşire un sistem IT şi o bază de date care să permită înregistrarea şi verificarea votanţilor. De ce? Pentru că n-a vrut guvernul Boc!

 32. fragmentariumpolitic Says:

  Cine va decide Presedintele

  Nesiguranta post-electorala privind victoria, data de rasturnari intermediare neasteptate de situatie este ceva cu totul nou pentru Romania. Lupta electorala extrem de stransa si de echilibrata a generat si rezultate pe masura, facand dificila o anticipare a deznodamantului pana la incheierea numararii tuturor voturilor. Rezultatele exit-pool-urilor si ale numaratorii partiale a voturilor sunt criterii inoperante pentru a face extrapolari valide.

  Ineditul situatiei din 2009 pare a fi dat de faptul ca victoria se joaca la sutimi de procente, spre deosebire de finala electorala din 2004, care s-a incheiat la o diferenta de 2,4 %. Situatiile de castig detasat, din primul tur, ca cele din 1990 (cu 85% din voturi) sunt irepetabile in conditiile unui electorat maturizat, sub raportul culturii politice, si al unor candidati puternici si sensibil egali, ca sanse, ceea ce reprezinta un castig deloc neglijabil pentru democratie.

  Cea de-a doua premiera a alegerilor prezidentiale 2009, respectiv inregistrarea, comparativ cu 1989, a celei mai scazute participari la vot in primul tur in favoarea celei mai mari prezente la urne in turul doi ofera cateva indicii calitative asupra modului cum au fost prioritizate si votate cele doua mize, date de alegeri si referendum. Din aceste date rezulta ca miza schimbarii a fost mai puternica, ceea ce explica de ce alegatorii au venit in numar mai mare la vot in turul doi. Aceasta este prima concluzie care va conta la departajarea celor doi candidati, unul dintre acestia fiind “magnetul” care a atras mai multi alegatori in batalia finala de la urne, care se va reflecta inevitabil in rezultatele numararii tuturor voturilor.

  O a doua concluzie la fel de importanta se poate desprinde din incheierea numararii voturilor externe, ale romanilor din strainatate. In mod clar, aceste voturi au fost covarsitor in favoarea unui candidat (o explicatie probabila ar putea tine si de faptul ca administrarea acestor alegeri s-a facut de catre reprezentantii oficiali din strainatate ai puterii in exercitiu). Acest rezultat explica “varful” relativ de voturi inregistrat de catre unul dintre candidati la numaratoarea partiala. Dar voturile externe, deja numarate si cunoscute, au o pondere extrem de mica, fapt care va face ca rolul de arbitru sa revina voturilor interne, care au mai ramas de numarat si de la care va veni rezultatul final.

  In consecinta, dinamica electorala (numaratoarea voturilor) nu s-a oprit, iar pana la “Stop cronometru !” se mai pot intampla multe, inclusiv in ceea ce priveste locurile pe podium. In orice caz, rezultatele finale oficiale vor decide cine va fi Presedintele Romaniei

 33. Sibilla Says:

  Ce-i aia * 0,3% * ??? FRAUDĂ !
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/12/07/ce-o-fi-insemnand-03-basescu-nu-a-castigat/

 34. Sirbu Marius Says:

  Diferenta dintre cei doi este de 90 mii de voturi. 90 de mii de voturi ce cu siguranta incap in cativa saci. PDL a furat si a dat dovada alaturi de alegatorii sai ca Romania trece din nefericire prin vremuri dictatoriale in varianta moderna. Alegatorii lui Geoana sunt injurati si desconsiderati. Doar cei ce au votat si au furat pentru BASESCU sunt romani. SA TRAITI TOVARASE BASESCU.
  inainte de alegeri eu am scris asta si asa voi ramane…AM SA VOTEZ MEREU PSD
  http://sarbumarius.wordpress.com/2009/12/02/romania-voteaza-basescu/

 35. liviuremusganga Says:

  sunt in spania , nu am putut vota , nu am avut sectie de vot unde locuiesc eu ,
  diaspora nu l-a vrut pe basescu, e ciudat, de aici nu am putut accesa ieri paginile ,,web,, care ma interesau, iar unde reuseam sa accesez erau pline de publicitare pt basescu, (siri .rol, mediafax, etc)
  ne meritam soarta , iar acum ca aceptam situatia e si mai rau, poate tara va mai avea nevoie de o ,,revolutie desteapta,, ca sa intram pe drumul cel bun, dar oare ne mai trebuie inca 20 ani, pacat
  (cine poate sa-mi dea un forum oficial anti-basescu, niste baieti destepti ar trebui sa faca repede un ,,site,, sa se stranga toata tara in jurul lor , sa se faca campanie anti-basescu 5 ani de acum inainte fara oprire)
  -hai sa facem ceva fiecare din noi pt tara, caci tara acum nu poate face nimic pt noi
  -de acum incepe greul
  -ROMANIA!!! destepta-te

 36. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte,
  Ce face PSD-UL?
  Va rog nu acceptati rezultatul asta!
  Va rog nu abandonati lupta!
  Doar lasi se retrag din lupta!
  PSD-ul nu este las!
  Cu respect

 37. Ovidiu Says:

  DEZVALUIRE SENZATIONALA: “ROMANII DIN REPUBLICA MOLDOVA AU FOSTI MITUITI CU BANI 50 DE EURO PERSOANA CA SA VOTEZE CU BASESCU.”
  AM AFLAT DE LA UN PRIETEN AM MESAJUL MAIL

 38. Gabriela Savitsky Says:

  Domnule Preşedinte,

  în definitiv, nu-i sfârşitul lumii. Sunt doar nişte alegeri. Traian Băsescu va avea un an înfiorător (economic, social) pe care-l va deconta, negreşit. Între timp, PSD-ul poate se mai primeneşte în aerul tare al opoziţiei după aceşti ani de “pas în doi cu schimb de locuri”. Mărturisesc că mi-a pierit complet cheful de politică. Eu nu sunt politician. Cum ştiţi, nici nu sunt membru PSD (câteodată aş fi vrut să fi fost – sunt convinsă că m-ar fi exclus de cincizeci de ori din 2002 încoace). Dar cei din jurul meu aşa mă receptează. Ştiţi câte am păţit pentru că sunt asociată cu PSD-ul. Pot să anticipez ce o să păţesc în continuare. Mă amuză, într-un fel. Eu sunt un supravieţuitor şi nu are importanţă ce cred unii că-mi pot face. Pentru că sunt dincolo de toate. Dar oameni ca Sibilla, de exemplu, care au pus totul în joc, nu au nicio vină.
  Iar cinismul politicienilor nu cunoaşte margini.
  Eu pot să scriu în orice condiţii, şi flămândă, şi în frig.
  Dar fiinţa aceasta are alte raţiuni decât mine, pentru care jocul e doar joc. Pentru ea e vital. Chiar dacă m-a enervat de un miliard de ori cu impetuozitatea şi talibanismul ei nefireşti şi teribile, este un om care cu adevărat a crezut că se poate. Chiar dacă nu mai comunic cu ea de luni bune, asta nu înseamnă că mi-e indiferentă soarta ei. Pot să nu reacţionez dar nu pot să nu-mi pese. Am sperat că poate fi ajutată.

 39. Daniel Buca Says:

  Vad si eu, cu parere de rau, ca PSD-ul nu face nimic.
  Noi, acesti simpatizanti ai PSD-ului, nu facem nimic altceva decat sa comentam, unii pe aici, altii prin alte parti, si cam atat.

  PSD-ul, cel mai mare partid al Romaniei, nu este in stare sa securizeze victoria evidenta a lui Geoana.

  Domnule Iliescu, dumneavoastra si doctrina de stanga in care cred sunteti singurele motive pentru care votez pe linie PSD din 1996.
  Nu vrea sa cred ca PSD este totusi un partid atat de slab incat sa nu fie in stare sa faca lumina in aceasta situatie.

 40. fragmentariumpolitic Says:

  “Dracula is dead” ?!

  De afara se raporteaza: “Planul a reusit”. Inauntru se comenteaza: “Apocalipsa a revenit “

 41. Victor Says:

  Acum, cel mai important lucru este stabilitatea. Altminteri politicienii pot arunca tara in haos. Astept din partea PSD-ului RESPONSABILITATE.

 42. ezragsit Says:

  Consilierii pot propune contestarea şi anularea alegerilor.
  Pot face asta dar nu pot anula prin asta diletantismul şi insuficienta calitate a prestaţiei lor în campanie, modul învechit în care şi-au susţinut liderii…

  Liderii au făcut ce au putut, staff-urile au făcut diferenţa… Rezultatul s-a văzut de la numărarea rezultatelor încoace …

  Aşa că poate ar trebui ca liderii să facă unii paşi importanţi gândind mai mult cu mintea proprie şi având -cel puţin- o uşoară suspiciune faţă de competenţa (dacă nu chiar fidelitatea) consilierilor de până acum…

  Dl. Mircea Geoană este preşedintele Senatului.
  (Încă) are calitatea de-a adresa întrebări Curţii Constituţionale.
  Este (probabil) ultimul moment pentru a face ceea ce era dator de câteva luni încoace…

  Alianţa a fost şi este majoritară în Parlament, dar acest lucru nu a fost simţit nici o clipă de Traian Băsescu, a putut folosi nestingherit cei 30% de care dispunea, pentru că acei 70% n-au avut demersuri, nici prin legiferare, nici prin contestare, care să-i pună vreo piedică. Mai este foarte puţin timp pentru a schimba ceva…

  Preşedintele a desemnat candidaţi la funcţia de prim ministru fără să ţină cont de propunerile majorităţii partidelor parlamentare.

  Art. 103 din Constituţie cere ca desemnarea acestui candidat să se facă “în urma consultării” partidelor parlamentare.

  D-le Mircea Geoană, aliatul dvs. Crin Antonescu a încercat deja acest lucru, dintr-o poziţie în care nu l-aţi susţinut. Cartea a fost tot timpul însă în mâna dvs.

  CEREŢI D-LE MIRCEA GEOANĂ CURŢII CONSTITUŢIONALE RĂSPUNSUL REFERITOR LA APLICAREA DE CĂTRE PREŞEDINTE A ARTICOLULUI 103 ACUM, CÂT SE MAI POATE ACEST LUCRU.

  AZI, ÎNAINTE DE DIZOLVAREA PARLAMENTULUI!

 43. ezragsit Says:

  Dl. Mircea Geaonă a fost şi este preşedintele Senatului.
  În această calitate putea şi poate să adreseze întrebări Curţii Constituţionale.

  O întrebare a stat tot timpul pe buzele noastre, întrebarea referitoare la constituţionalitatea desemnării de către Traian Băsescu a unor candidaţi la funcţia de prim-ministru, fără să ţină cont de consultările cu partidele parlamentare.

  Parlamentul s-a întrunit într-o şedinţă specială, doar pentru a oficializa existenţa unei opinii majoritare, a unui candidat susţinut de majoritate, pentru a crea formal cadrul necesar contestării desemnărilor făcute de Traian Băsescu.

  Contestarea a fost încercată de Crin Antonescu, aliatul d-lui Mircea Geoană, dar dânsul nu era unul dintre aceia care se pot adresa oficial Curţii Constituţionale.

  Este foarte târziu, dar încă nu prea târziu!

  TREBUIE ACŢIONAT. AZI!!!

  D-le Mircea Geoană. Aveţi calitatea necesară, trebuia să o faceţi de mult, făceţi-o măcar acum:

  Puneţi CURŢII CONSTITUŢIONALE necesara întrebare referitoare la incompatibilitatea dintre ART.103 al Constituţiei şi felul în care Preşedintele ignoră şi nu ţine voit cont de persoana rezultată în urma consultării partidelor parlamentare!

 44. ezragsit Says:

  Mâine, 8 decembrie, va fi Ziua Constituţiei.
  În 2009 Constituţia a fost mult forţată.
  În special art.103.
  Mircea Geoană, preşedintele Senatului, are posibilitatea să se adreseze Curţii Constituţionale pentru a rezolva problema limitelor impuse Preşedintelui României de concluziile consultărilor impuse de art.103, concluzii în fapt ignorate de preşedintele Traian Băsescu.
  Sperăm ca măcar acum, de Ziua Constituţiei, această întrebare să fie adresată!

 45. ezragsit Says:

  Întrebări care fuseseră trimise trustului Realitatea-Caţavencu, cu speranţa folosirii lor în dezbaterea dintre cei doi candidaţi. N-au fost folosite…

  ÎNTREBARE PENTRU CANDIDAŢI: În cazul unui conflict între majoritatea parlamentară şi Preşedinte, cine trebuie să aibă prioritatea deciziei? Poate legal preşedintele să provoace dizolvarea Parlamentului desemnând de două ori la rând persoane neagreate de majoritatea parlamentară, ignorând candidatul despre care consultările obligatorii în sensul art.103 au stabilit că se bucură de sprijin majoritar?

  ÎNTREBARE PENTRU CANDIDAŢI: Veţi sprijini o anchetă cuprinzătoare referitoare la condiţiile sanitare ale organizării referendumului pe vreme de epidemie, oportunitatea neamânării ei, lipsa totală a măsurilor sanitare de protecţie şi prevenţie la nivelul centrelor de votare, eventuala insuficientă informare a votanţilor faţă de amploarea epidemiei şi existenţa mai multor cazuri grave şi a cel puţin unui deces în ziua de 20? Se ştie că numeroase familii au venit aducând şi copiii mici cu ei şi expunându-i astfel molipsirii!

  ÎNTREBARE PENTRU CANDIDAŢI: Veţi sprijini o anchetă cuprinzătoare referitoare la creditele record contractate în ultimul an de România, eficienţa şi corectitudinea întrebuinţării banilor astfel obţinuţi?

  ÎNTREBARE PENTRU CANDIDAŢI: Referitor la conflictul din jurul interpretării art.103 din Constituţie (preşedintele este sau nu obligat să desemneze candidatul cu sprijin majoritar rezultat în urma consultărilor cu partidele parlamentare, altfel spus, consultările sunt prevăzute “de formă” sau au un scop bine definit) nici dvs. Traian Băsescu, nici dvs. Mircea Geoană nu v-aţi adresat Curţii Constituţionale, care ar fi putut -tranşând problema într-un sens sau celălalt- ajuta la evitarea crizei guvernamentale prelungite.

  ÎNTREBARE CONCRETĂ, PUNCTUALĂ PENTRU CANDIDAŢI: În cadrul art.103 din Constituţia României aţi organizat consultări cu partidele parlamentare, rezultând că toate partidele, mai puţin unul, cel din care proveniţi şi care vă susţine necondiţionat, converg în a susţine unul şi acelaşi candidat, asigurându-i astfel susţinerea majoritară necesară pentru investire. Dvs. personal aveţi o altă opinie. Consideraţi că art. 103 vă obligă să-l desemnaţi pe candidatul cu sprijin asigurat, terminând criza guvernamentală, sau consideraţi că art. 103 vă permite să ignoraţi acest candidat şi vă permite ca prin desemnarea a doi candidaţi fără susţinere şi ameninţarea cu dizolvarea ulterioară a Parlamentului să forţaţi Parlamentul să vă accepte opinia personală, chiar dacă asta duce la prelungirea crizei guvernamentale, iar, dacă Parlamentul nu vi se supune, la adâncirea crizei politice, prin dizolvarea Parlamentului, totul pentru că dvs. personal aveţi o părere opusă celorlalte partide?

  ÎNTREBARE PENTRU CANDIDAŢI: Dacă un candidat la preşedinţie are un trecut marcat printr-o politică economică bazată pe îndatorarea excesivă a ţării, paralel cu falimentarea a zeci de mii de mici întreprinderi, trimiterea în şomaj a sute de mii de angajaţi, închiderea în “concediu fără plată” a numeroase instituţii ale statului, gestionarea defectuoasă (lipsă de vaccin, reactivi şi antibiotice) a unei epidemii globale, şantajarea Parlamentului prin ameninţarea cu dizolvarea, mesaje antiparlamentare repetat transmise, ignorarea poziţiei şi cerinţelor majorităţii parlamentarilor, cu argumente bazate pe păreri şi impresii proprii … dvs. aţi susţine un asemenea candidat?

  ÎNTREBARE PENTRU CANDIDAŢI: Preşedintele se supune majorităţii şi încearcă să determine prin mediere crearea unei majorităţi, atunci când aceasta lipseşte, sau conduce prin acţiuni arbitrare, bazate pe păreri personale, pe impresii, pe opunerea faţă de toţi ceilalţi, oricât de mulţi ar fi sau cât de concordantă opinia lor comună? Este permis preşedintelui să dicteze şi să impună majorităţii părerea sa opusă părerii majorităţii?

  ÎNTREBARE PENTRU CANDIDAŢI: O majoritate de opinie contrară trebuie (A) acceptată de Preşedinte, sau (B) trebuie dezmembrată prin ignorarea opiniilor ei, criticarea susţinută de către Preşedinte în faţa poporului, sprijinirea făţişă a opoziţiei minoritare, ameninţarea parlamentarilor cu dizolvarea Parlamentului, influenţarea unora dintre parlamentari pentru a-şi schimba poziţia, până când majoritatea devine minoritară, iar opinia Preşedintelui poate fi impusă?

 46. Calmul Aparent Says:

  Am fost impreuna cu copilul cateva zile la Bruxelles. Am verificat daca in aeroportul Baneasa va fi instalata o urna pentru cei care calatoresc in ziua alegerilor si daca avionul nostru va ateriza la timp pentru a prinde urna deschisa.
  Am aterizat duminica la 20:20. Imediat m-am indreptat spre “Plecari”, pentru ca acolo era amplasata urna, am lasat copilul sa astepte afara cu valizele ca sa pot alerga, am stat la coada 20 de minute; cand mi-a venit randul am aflat ca nu pot vota pentru ca sunt din Bucuresti (?!?). Unul din domnii care inmanau buletine de vot era de parere ca trebuie sa votez, o alta doamna a fost foarte categoric impotriva si se pare ca era decizia dansei. Am iesit din sectie, am format numarul 112 unde un domn mi-a spus ca povestea mea e de competenta BEC al carui numar mi l-a si dat. Mi-a mai cerut domnul de la telefon si informatii despre locul exact al sectiei de votare si mi-a spus ca dansul va lua legatura cu ofiterul de politie responsabil de la fata locului.
  Am sunat la numarul de telefon pe care mi l-a dat. Am spus aceeasi poveste si doamnei care mi-a raspuns. Am fost foarte dezamagita sa vad ca doamna respectiva imi dadea replici fara logica si fara respect. Mi-a spus ca n-am fost lasata sa votez pentru ca n-am ajuns la timp; i-am spus ca n-a fost atenta la ce i-am povestit: eu am ajuns in sectia de votare la timp, nu asta a fost problema in cazul meu. Am rugat-o din nou sa ma lamureasca daca nu cumva imi este incalcat dreptul de a vota. Mi-a raspuns “nu conteaza la ce ora ati ajuns, da? puteti sa veniti si la 7, si la 10 n-aveti ce sa votati!” Desi am insistat foarte mult femeia care a raspuns la numarul de telefon al BEC nu mi-a dat nici un raspuns la intrebarea concreta “de ce nu am dreptul sa votez” si A REFUZAT CATEGORIC SA-MI SPUNA CUM SE NUMESTE. Cine era doamna deranjata de curiozitatea mea in legatura cu dreptul pe care am crezut ca il am, acela de a vota? Ce cauta o asemenea persoana la BEC?!?

 47. krudus Says:

  Cea mai cerebrala, echilibrata si de bun simt declaratie data dupa alegeri, va apartine !

  Sunteti cel bun, o spun si cei care in urma cu multi ani, va contestau activitatea doar din rautate.

  Multa sanatate, Domnule Presedinte !

  p.s- am votat cu Basescu si din respect pentru dumnevoastra am tacut.Sper cat mai curand sa fie scos “la incalzire’ Cristi Diaconescu.
  Nu e timp de pierdut.Contestatiile la Curte, sunt specialitatea lui Nastase si nu vor avea sorti de izbanda.

 48. ezragsit Says:

  La urma urmei, în tot răul este şi ceva bun. Nu bun, ca bine, ci bun ca mai bine decât…

  Datoriile făcute în 2009 poartă dobânzi.

  Era uşor de rupt gâtul unui preşedinte şi al unui guvern nou veniţi prin obligarea lor să achite nota de plată a crediltelor istorice din 2009…

  Putem însă spera ca în 2010 să-i vedem în faţa notei de plată tot pe cei care ne-au băgat în necazul acesta…

  Evident că ei se vor fofila, o vor scălda cu criza, se vor face că nu văd şi nu aud… dar poate le oferim şi o COMISIE PARLAMENTARĂ DE ANCHETĂ, pornită să descâlcească iţele celor 20.000.000.000 luaţi în 2009 şi de neregăsit în nimic lucrativ…

  Poate vom avea ceva de comentat şi despre luarea unor noi tranşe fără a asigura certitudinea surselor de rambursare ulterioară, O LEGE dată de Parlament ar putea impune anumite condiţii pentru ca să nu mai ia în România oricine, orice credite, de oriunde şi cu orice condiţii…

  Ar cam fi timpul ca majoritatea, atât timp cât mai rezistă, să se comporte ca majoritate şi nu ca o amoebă…

  În tot răul comis în 6 decembrie poate că va fi şi ceva bun, cei ce au tăiat picioarele scaunelor ministeriale pentru 2010 … poate că vor fi obligaţi să se aşeze tot ei în ele…

 49. ezragsit Says:

  Este ZIUA CONSTITUŢIEI!

  Îi reamintim d-lui Mircea Geoană, preşedintele Senatului, că aşteptăm de mult timp să adreseze Curţii Constituţionale întrebarea dacă art.103 din Constituţie permite sau nu Preşedintelui României să desemneze alt candidat pentru funcţia de prim-ministru decât candidatul rezultat ca beneficiind de sprijinul majorităţii parlamentarilor în urma consultării obligatorii cu partidele parlamentare.

  A fost sau nu constituţională desemnarea d-lui Croitoru, în condiţiile în care toate partidele, cu excepţia PDL, au indicat drept candidat pe d-l Iohannis?

  A fost sau nu constituţională desemnarea d-lui Negoiţă DUPĂ CE Parlamentul, întrunit în şedinţă specială, a confirmat sprijinul pentru d-l Iohannis?

  Este ZIUA CONSTITUŢIEI, dl. Mircea Geoană ESTE preşedintele Senatului şi este ziua, ora şi momentul pentru a lămuri ce poate şi ce nu are voie din punct de vedere constituţional să facă Preşedintele României!

  Este ZIUA CONSTITUŢIEI şi trebuie lămurit, conducerea aparţine Parlamentului sau Preşedintelui, în ce fel de stat trăim, ce fel de democraţie asigură CONSTITUŢIA ROMÂNIEI!

 50. ezragsit Says:

  Este ZIUA CONSTITUŢIEI!

  Îi reamintim d-lui Mircea Geoană, preşedintele Senatului, că aşteptăm de mult timp să adreseze Curţii Constituţionale întrebarea dacă art.103 din Constituţie permite sau nu Preşedintelui României să desemneze alt candidat pentru funcţia de prim-ministru decât candidatul rezultat ca beneficiind de sprijinul majorităţii parlamentarilor în urma consultării obligatorii cu partidele parlamentare.

  A fost sau nu constituţională desemnarea d-lui Croitoru, în condiţiile în care toate partidele, cu excepţia PDL, au indicat drept candidat pe d-l Iohannis?

  A fost sau nu constituţională desemnarea d-lui Negoiţă DUPĂ CE Parlamentul, întrunit în şedinţă specială, a confirmat sprijinul pentru d-l Iohannis?

  Este ZIUA CONSTITUŢIEI, dl. Mircea Geoană ESTE preşedintele Senatului şi este ziua, ora şi momentul pentru a lămuri ce poate şi ce nu are voie din punct de vedere constituţional să facă Preşedintele României!

  Este ZIUA CONSTITUŢIEI şi trebuie lămurit, conducerea aparţine Parlamentului sau Preşedintelui, în ce fel de stat trăim, ce fel de democraţie asigură CONSTITUŢIA ROMÂNIEI!

  Nu vrem să contestaţi alegerile, poporul a votat aşa cum a fost învăţat să voteze, cu toate derutările, valurile de fum şi apelurile emoţionale care au ascuns esenţa chestiunii în discuţie, alegerea între DICTATURA PERSONALĂ şi DEMOCRAŢIE, alegerea între CEI CARE CU CERTITUDINE ÎMPRUMUTĂ ZECI DE MILIARDE DE EURO fără să facă nimic vizibil cu ei şi cei ÎNVINUIŢI că ar sprijini palizi şi nevolnici “moguli”…
  STABILIŢI LIMITELE! Ce are şi ce nu are dreptul să facă Preşedintele României. Ce poate şi ce nu poate face Guvernul. STABILIŢI LIMITELE, PRECIZAŢI HOTARELE între Preşedinţie, Executiv şi Legislativ!!!

 51. fragmentariumpolitic Says:

  Ecuatia post-electorala

  Neasteptata rasturnare de rezultat a alegerilor prezidentiale 2009 a generat o complicata ecuatie post-electorala, cu multe necunoscute. Dincolo de reactiile partizane sau emotionale, care pot alimenta mai mult sau mai putin suspiciunile, raspunsurile clare si fara echivoc la o serie de intrebari nu pot fi evitate, daca se doreste cu adevarat transparenta si incredere in procesul electoral.

  Inexplicabila falie dintre cele doua tururi de scrutin. Nu stiu daca in istoria alegerilor din lumea democrata s-a inregistrat vreodata o asemenea prapastie electorala intre turul intai si turul al doilea. Daca in primul tur, voturile au fost intr-o proportie majoritara covarsitoare ( de circa 70%) in favoarea schimbarii, prin sanctionarea drastica a guvernantilor, este greu de inteles rational (si banuiesc ca si de explicat) ce forte sau ce fapte au putut intoarce acest scor intr-unul defavorabil in turul doi, desi intre timp nu s-a produs nicio minune care sa inlature dezastrul economic si social in care se zbate Romania.

  Sfidarea raportului de forte. Al doilea nod gordian care-si asteapta dezlegarea este raspunsul la intrebarea cum a fost posibil ca un partid izolat pe scena politica, a carui sustinere conservatoare s-a dovedit a nu fi mai mare de o treime din voturi, sa poata invinge o mare coalitie de partide, din tot spectrul politic, care insumeaza majoritatea electorala.

  Necunoscutele voturilor externe. Oricate explicatii si justificari s-ar da pe marginea votului extern covarsitor (78%) acordat unuia dintre candidati, ele nu pot inlatura constatarea ca acesta este un vot de monopol, greu de inteles dupa douazeci de ani de democratie si cultura politica de tip occidental. Incercarea de motivare ideologica a acestui vot este hilara: oare proiectul Johannis, sustinut de social-democrati, liberali, o parte a taranistilor, minoritati etc. are alta culoare politico-ideologica decat cea democrata, antitotalitara ?!… Este greu de crezut ca romanii care lucreaza in strainatate au respins schimbarea in bine a celor de acasa, care se lupta cu criza si saracia, intre care se afla si familiile multora dintre ei… Ar fi una dintre cele mai bizare “instrainari”…

  Neverosimilul esec al exit-poll-urilor. Acesta este un alt mister, cel putin la fel greu de explicat, pentru ca vine in contradictie cu fundamentele stiintifice ale acestui tip de sondaje. S-au mai vazut incercari ale politicii de a invinge sociologia, dar a “invinge” trei case de sondare deodata, mai rar… Ramane de analizat si de vazut daca variabila externa a avut cu adevarat rolul care, ipotetic, i se atribuie…

  Situatia voturilor anulate. Acest tip de voturi poate constitui, prin numarul sau mare, un bogat “filon” de fraudare. Pentru clarificarea validitatii sau non-validitatii acestora ele trebuie grabnic verificate. In conditiile unui rezultat atat de fragil, orice vot este important in stabilirea corecta si cinstita a invingatorului.

  Probele de pe teren. Daca exista asa ceva, care sa incrimineze rezultatele anuntate, autenticitatea acestora trebuie probata public, pentru fiecare caz in parte.

  Solutiile la aceasta ecuatie post-electorala, careia i se mai pot adauga si alte necunoscute, nu pot fi decat politice si juridice. Pentru aceasta, este necesar ca autoritatile, asa cum a cerut OSCE, sa prezinte rezultatele detaliate, pe fiecare sectie de votare in parte.

 52. Ovidiu Says:

  Unica solutie pe care o vad in momentul de fata este suspendarea lui Traian Basescu cu conditia ca asa-zisa alianta PNL-PSD se va reuni pentru al suspenda pe tiran, sunt convins ca de data asta Basescu va pierde la referendum

 53. Ovidiu Says:

  Impresia că rezultatul celui de-al doilea tur de scrutin divizează România este evocată de Suddeutsche Zeitung, cotidianul bavarez temându-se că egosimele de partid vor continua să determine cursul lucrurilor şi sugerând că Traian Băsescu nu este promotorul reconcilierii, ci al conflictelor, fiind animat de “vanităţi mărunte” în locul unui concept de bază care să asigure dezvoltarea ţării.

  http://www.mediafax.ro/externe/presa-straina-observa-situatia-delicata-din-romania-dupa-victoria-la-limita-a-lui-basescu-5164116/

 54. ezragsit Says:

  La comentariul “unii nu ştiu să piardă cu demnitate” există un singur răspuns posibil “nu poţi pierde cu demnitate în faţa cuiva care nu ştie să câştige cinstit, tot aşa cum nu poţi sta cu demnitate în faţa găinarilor care te buzunăresc”

 55. ezragsit Says:

  Rămâne să vedem cum se poate conduce atunci când valabilitatea câştigului tău nu este acceptat…
  Cum se poate conduce atunci când trebuie să justifici 20.000.000.000 euro împrumutaţi şi dispăruţi…
  Cum se poate conduce atunci când Curtea Constituţională a fost întrebată şi a răspuns că nu poţi face totul după bunul plac…
  Cum se poate conduce atunci când nimeni nu acceptă să fie Acarul Păun pentru pagubele incontestabile pe care le-ai comis…
  Cum se poate conduce când nu te poţi mulţumi doar să iei banii cu ghiotura, dar trebuie să-i şi dai înapoi cu dobândă, iar gogoriţa cu criza n-o mai poţi folosi pentru că numai tu mai eşti în criză…
  Unele “victorii” necinstite se pot întoarce împotriva celor care au scuipat împotriva democraţiei…

 56. Ovidiu Says:

 57. ioanastefan Says:

  Daca nu va fi suspendat de Parlament cred ca ne va dizolva el pe toti cei care nu suntem de acord cu atitudinea sa dictatoriala!

  Ioana Stefan

 58. Sibilla Says:

  Salut Demersul initiat de colega noastra Lilick !
  ccr@ccr.ro
  Aceasta este adresa de e-mail de la Curtea Constitutionala. Fiecare dintre noi putem trimite cate o scrisoare, semnata cu numele real, pentru a cere sa fie judecata cu cea mai mare seriozitate si responsabilitate contestatia depusa de PSD.
  http://lilick-auftakt.blogspot.com/

  Eu am scris, voi… ???

 59. Calmul Aparent Says:

  Pentru asta au murit tineri in 1989?!… ne-a ciuruit, pe cei care l-au votat si pe cei care nu l-am votat. Romania ciuruita se scufunda.

 60. Ovidiu Says:

 61. George Serban Says:

  Domnule Presedinte Ion Iliescu, aici, intr-un spatiu relativ public, nu la Golden Blitz, la Aquarium sau prin parcari la Tancabesti, cum fac altii, va rog sa aveti amabilitatea de a-mi acorda o intrevedere. Cu exceptia diminetii de maine, va stau la dispozitie oricand veti avea amabilitatea de a ma primi. Colaboratorii dumneavoastra stiu cum ma pot contacta. Cu stima

 62. suntperfect Says:

  De ce sa ne ascundem dupa degete? De ce sa nu vedem si sa recunoastem adevaratele probleme ? S-a terminat o etapa , au pierdut un razboi, epoca Hrebenciuc s-a dus , baronii trebuie sa-si faca introspectiile de rigoare si GATA . Lasand la o parte aspectul ludic al filmului de mai jos, PSD-ul trebuie sa se scuture si sa plece la drum . Pe ce cai ?….. sunt baieti mari …

 63. Expectativă « Gabriela Savitsky Says:

  […] bloggingului – sau bloggerelii, cum preferați  – am avut bucuria de a-l întâlni pe domnul Ion Iliescu. Impresionat de tragedia mea, domnul președinte m-a vizitat la spitalul militar Carol Davila, […]

 64. Mihnea Georgescu Says:

  Der Heiliger Krieg Gegen den Bolschewismus continuă… aţi văzut ultimele declaraţii ale lui Volo? Cum comentaţi? ;)

 65. Mihnea Georgescu Says:

  Ştie cineva de ce şi-a şters Maria Barbu blogul?

 66. ezragsit Says:

  Preşedintele este Preşedintele, Parlamentul este Parlamentul, majorităţile sunt majorităţi.
  Nu preşedintele stabileşte primul ministru.
  Preşedintele întreabă fiecare partid parlamentar pe cine susţine, face adunările necesare. Dacă iese un total majoritar, desemnează. Desemnatul se prezintă în faţa Parlamentului, Parlamentul confirmă prin vot că acesta este candidatul cu sprijin majoritar şi gata, avem Guvern.
  Este drept că Traian Băsescu a încercat să schimbe regulile jocului, a încercat să desemneze pe cine voia el, candidatul lui propriu şi personal, omul potrivit pentru ţelurile sale. Ţeluri care au inclus în primele zece luni din 2009 luarea a 20.000.000.000 euro împrumut şi continuarea acestui trend în noiembrie, decembrie apoi şi în 2010. De-a ajuns tot românul să nu vrea să ia împrumuturi pentru el, fără să ştie că Preşedintele şi oamenii lui din Guvern l-au “cadorisit” deja cu nişte mii de euro datorie … purtătoare şi de dobândă …
  Dar ce-au aceste afaceri ale mogulilor din Cotroceni cu treburile şi interesele ţării? Nici o legătură!
  Aşa că ar cam fi vremea să ne întoarcem la normalitate, dl. Geoană să se adreseze în sfârşit Curţii Constituţionale cu întrebarea pe care prea mult a întârziat să o pună, dacă este constituţional sau nu ca art.103 să fie interpretat, ca la desemnărilor d-lor Croitoru şi Negoiţă, în sensul lui “da, îi consult aşa, de formă, c-aşa scrie în Constituţie, dar ce-mi pasă mie de ce spun ei, dacă eu îl desemnez, tot eu hotăresc şi persoana pe care să o desemnez, iar dacă nu le place, las’ că-i dizolv eu, să se-nveţe minte, c-aşa e bine şi democratic, dacă Preşedintele vrea, dacă tot nu-i Guvern chit că Parlamentul ar avea pe cine să voteze, dizolv şi Parlamentul pe deasupra şi conduc, reprezint şi legiferez toate cele eu şi cu ai mei, care-or fi ăia”
  Preşedintele este Preşedintele şi-atât, Parlamentul este Parlamentul, organul suprem reprezentativ al poporului român şi unica autoritate legislativă, majoritatea este majoritate şi este timpul ca lucrurile să se întoarcă în făgaşul lor firesc. D-le Geoană, aliatul dvs. Crin Antonescu v-a arătat deja că o întrebare trebuie pusă. Dar nu dânsul este Preşedintele Senatului, ci dvs. Ce mai aşteptaţi?

 67. fragmentariumpolitic Says:

  Alarme false si zvonuri

  Ca in toate situatiile cu miza mare, marcate de tensiuni, controverse si incertitudini, alegerile prezidentiale 2009 nu aveau cum sa fie lipsite de alarmisme si zvonistica. Dupa ce PSD a anuntat ca va contesta rezultatul ultimului scrutin, acest gen de mesaje toxice a capatat un caracter si mai intens si mai prapastios.

  Peste un afis electoral apartinand unuia dintre ultimii doi candidati din finalul alegerilor, un astfel de mesaj, scris cu majuscule negre pe o banda alba, lipita in diagonala, isi varsa scurt, in trei cuvinte, toxina: “Nu uita minerii !”. Reactia generala ? Oamenii il priveau fugar, zambind ca unei copilarii, si isi vedeau linistiti de ale lor, insufletiti de sarbatorile care bat la usa… Romanii s-au maturizat si imunizat in douazeci de ani de democratie, vindecandu-se de bolile urate ale copilariei democratiei. Ideea churchilliana potrivit careia dictatul gloatei ar fi ultimul lucru al democratiei a prins radacini adanci si pe plaiurile mioritice…

  Dar astfel de bau-bau-ri vin si pe canale externe, inca un semn ca, si in democratie, alarmisti si zvoneri sunt peste tot. O revista americana despre probleme strategice titreaza panicard: “Vor fi violente in Romania din cauza crizei politice”. Autorul articolului incearca, nici mai mult nici mai putin, sa sugereze ca apropiatele comemorari ale revolutiei romane din 1989 vor degenera in lupte de strada, asemanatoare celor de la Budapesta (2006), declansate de comemorarea a cincizeci de ani de la revoltele antisovietice ungare. Desigur, nimeni nu-l poate contesta pe Platon cand spune ca democratia, ca domnie a poporului, poate ascunde si o forma rea, deoarece printre cei multi pot exista si multi rai. Si nici faptul ca si in democratie pot exista guvernari proaste. Dar esenta democratiei consta in posibilitatea destituirii guvernantilor prin mijloace non-violente, respectiv prin alegeri (K. Popper). Istoria a confirmat pe deplin celebra fraza a lui Churchill, potrivit careia democratia este cea mai rea guvernare, cu exceptia tuturor celorlalte, care sunt mai rele decat ea. Romanii cunosc foarte bine pretul democratiei si ce datoreaza celor care s-au jertfit pentru ea. De aceea, comemorarea martirilor revolutiei nu poate fi decat una de pioasa reculegere si recunostinta, pentru ca nu au murit degeaba si avem cui sa multumim pentru ca ne aflam hic et nunc, asa cum ne indemna recent, cu luciditate, un reputat istoric britanic, prieten al romanilor (Dennis Deletant).

  Un parlamentar crestin-democrat german, incercand sa dea apa la moara basesciana, afirma ca “romanii nu au cultura convietuirii politice”. Adica, vezi Doamne, chiar daca rezultatele alegerilor au fost foarte stranse (de 0,3% ), a fost o victorie neindoielnica, pe care insa romanii sunt incapabili sa o accepte fara proteste si contestari. Afirmatia este total gratuita, larga diversitate de idei si partide politice fiind dovada vie a unei astfel de culturi a convietuirii. In al doilea rand, castigarea unei competitii la un scor mic sau foarte mic, dar cinstit si corect, nu-i scade cu nimic din legitimitate, ci dimpotriva, fiind un indicator valoric, de standard inalt al adversarilor si al intrecerii. Adevarul este ca romanii nu au “cultura” convietuirii cu minciuna si frauda politica. Exista, intr-adevar, dispute politice reale (unele poate din cale-afara de vehemente !), dar, cum sublinia prietenul Romaniei Jim Rosapepe, fostul ambasador american la Bucuresti, acesta este motivul pentru care avem o democratie, fapt care ma face sa cred, alaturi de acesta si impotriva tuturor stereotipurilor si miturilor despre romani, ca “Dracula is dead !”.

 68. Sibilla Says:

  * Traian Băsescu NU este promotorul reconcilierii, ci al conflictelor, fiind animat de “vanităţi mărunte” în locul unui concept de bază care să asigure dezvoltarea ţării. *
  http://www.mediafax.ro/externe/presa-straina-observa-situatia-delicata-din-romania-dupa-victoria-la-limita-a-lui-basescu-5164116
  Marcel Opriş, şeful STS ameninţă presa, jurnaliştii, acesta a mai fost acuzat că ar ajuta PD-L, nu e la prima abatere, continuă… se pare că e foarte sigur pe el, doar a fost numit şi înaintat în grad de… tătucul Băsescu ! Să-nţelegem că acest Marcel Opriş este în slujba Cotroceniului, a personajului Tr Băsescu?
  Să ne-aducem aminte că, pe parcursul întregului an 2009, s-au mai întocmit nişte Listuţe cu bloggări ostili Cotroceniului, aceasta fiind * democraţia * pe care-o ridică la rang de virtute Băsescu şi PD-L! Adică, nu intonezi ode Băsescului, spui lucrurilor pe nume, eşti etichetat şi pus pe listă… Cu paşi repezi se instaurează Cenzura şi Dictatura băsesciană ! NU problemele cu care se confruntă poporul, NU criza economică, îl interesează pe Băsescu, preocuparea acestui aşa zis * preşedinte al tuturor românilor * este să deţină controlul total, să se impună cu absolut orice preţ, să facă jocurile Famigliei PD-L… incalificabil !
  * Micul caporal * M Opriş este foarte sigur că nimic nu i se poate întâmpla vreodată, atitudinea lui de altfel sugerează limpede că a fost asigurat în acest sens..
  Băsescu şi Videanu se-ntâlnesc, în stilul propriu al PD-L * absolut întâmplător *, cu doi dintre judecătorii Curţii Constituţionale, respectiv Vaida şi Predescu… Dacă e adevărat, e foarte grav !
  Concluzionând, Decizia Curţii Constituţionale ne va spune clar, Democraţie sau… Dictatură!
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/12/10/basescu-se-joaca-de-a-democratia-pregatind-instaurarea-dictaturii/
  Sibilla

 69. cirlovacristian Says:

  Poate ca exagerez da’ timpit nu sunt si nici fara “facultatile mintale” nu am ramas si deci:
  SS-ul hitlerist,mai pe scurt Schutzstaffel,a inceput ca un “nimic” din SA,adicalea Sturmabteilung.
  Bine…suntem in sec 21 si facem parte din “structuri” NATO si UE dar prea repede s-au “adunat”.
  Ca si cretinii aia din SS si SA,au venit “astia” mai noi dar care au un “inspirationist”,un model,o ideologie,etc…..
  Bine aia “ierau” paramilitari dar “astia” de la noi…tot pe acolo sunt si servesc ca si “garda de partid” si mai au un scop,de intimidare deoarece….se vede foarte clar cum au “evoluat” in functii,teritoriu,posturi,etc…totul bazinduse pe apartenenta la un partid sau altul.
  Nu stiu acum ce “abilitati” au astia dar suma celor”cristalizati” in partide “ieste” destul de numeroasa si le “ieste” foarte usor sa treaca dincolo de bunul simt si/sau democratie.
  Bineinteles ca nu fac ceea ce a facut cretinul de hitler,dar….metodele se cam….sau sunt cam similare si usor,usor sa nu se ajunga la “solutia finala” si in plus prea poarta “astia” da la partide geci/uniforme dupa culoarea partidului si cu insemnele partidului,vorba aia sa se recunoasca intre “iei”.
  Sa nu uitam si faptul ca lideri de organizatii si “structuri” de partid au devenit de facto sefi de agentii,ministri,demnitari…..sau chiar “partidul” ainventat posturi si/sau agentii,ministere,etc…..Ce “ieste” la fel de foarte periculos si de clar faptul ca sunt “unii” care au monopolizat definitiv viata politica a acestui stat si se folosesc de institutiile statului si CHIAR FAC POLITIE POLITICA SI SPIONAJ la adversarii politici.
  Io,pa persoana fizica,zic ca acesti “criminali” numiti generic demnitari si/sau politicieni prea au itins jarteaua si ca sa aiba grija sa nu se rupa ca s-ar putea sa faca plici rau.
  Avem posibilitatea sa ne asteptam si la niste “cutite lungi” caci nu cred ca sta bashexu sau altii si asteapta “iei” ziua de miine.”Astia” or sa vrea razbunare si atunci sa vezi caci sunt multe legi cei “opresc” din desfasurare si-i incomodeaza,drept care trebuie actiune(probabil in masa).
  “Astia” toti ce doresc?In marea majoritate a cazurilor bani iar restul putere(functii,posturi,etc)care in definitiv tot bani inseamna,dar banii la care “iei” “aspira” este de fapt bugetul ROMANIEI si deci……populatia nu “ieste” pusa la “adapost” si deci de suferit …populatia sufera-batjocora si “victimele colaterale”-ceea ce nu “ieste” nici DEMOCRATIC si nici omenesc.
  Ceea ce se intimpla acum “ieste” faptul caci clasa politica(organizatia criminala autorizata)este ma presus de lege iar “garzile de partid” actioneaza de multe ori in afara legilor-asa cum sunt.
  ESTE PREA MARE ASEMANAREA SI DECI PERICULOASA.

  Am mai citit pe ici pe colo pe la niste fufe timpite si martzafoi impaunati si am observat cum ca a aparut clivage-ul si “ieste” normal sa apara caci sunt tensiuni(de diferite tipuri) care la rindul lor aceste tensiuni trebuiesc “descarcate”,problema e ca aceste tensiuni sunt in proportie de 100% generate de “clasa politica” iar cetatenii dornici de “afirmare” se pozitioneaza de o pate sau de alta placilor “tectonice”.Iar alta specie incepuse adularea lu’ bashescu si “punerea” lui pa postamentul “destinului acestei tari” si bineinteles ca “istoria consemneaza la superlativ”.
  Bai fratilor in ce tara traim ca de,nu suferim toti de dementzia.
  Societatea si viata sociala,economica si politica “ieste paralizata” datorita partidelor,structurilor de partid si liderilor de partid iar cetatenii stau si se uita cum “astia” nu se opresc nici din “desteptaciune” dar nici din “bun simtz”

 70. Bibliotecaru Says:

  Începutul a fost făcut, de aceea sunt alegeri… cu sfârşitul este mai greu.

 71. stef36 Says:

  DOMNULE PRESEDINTE ILIESCU ! Va doresc multa sanatate ! Nu cred ca PSD-ul, poate accepta asemenea umilire ! Toate prezentarile la TV, indiferent pe ce post erau dezbatute de partide si comentatori, sunt foarte clare ( si au fost chiar din data de 6 dec., ora 19, ora 20,55 ) atunci cand d-nul Basescu afisa cu siguranta reusita sa, iar clica acestuia, din PD-L, cu acele explozii de ironie toate demonstrau clar fraudarea alegerilor ! Nu este posibil ca acest om de nimic, cel care sfideaza toate institutiile statului, cel care a produs 5 ani ura si dezbinarea, sa fie din nou conducatorul acestui popor ! MIRCEA GEOANA ESTE PRESEDINTELE SENATULUI sa faca ceva! sa-l suspende pe acest presedinte pe motiv de sfidare a Constitutiei si fraudarea alegerilor ! Probele sunt concludente ! Suspendat, sa apeleze prin referendum sa vedem daca poporul il mai vrea pe Base, presedinte ! Nu se poate asa ceva ? Nu este posibil sa guverneze prin ,, furt ” furt, indiferent de numar ramane tot un act ilegal si rusinos ! Domnule PRESEDINTE, incercati sa le insuflati acestor PSD-isti dragostea si responsabilitatea pt acest popor ! Avem destui oameni buni si onesti ! Acestia ce fac ?cu respect Va doresc sanatate , DVS, si familiei dvs stefi

 72. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte,
  Cat timp mai delibereaza Curtea Constitutionala?
  Eu simt ca nu mai am rabdare.
  Cu respect

 73. ezragsit Says:

  PDL ar voi două lucruri:
  Întâi, să mai scoată nişte miliarde de euro din creditul României,
  apoi, să găsească un fraier pe post de prim-ministru, pe care (şi, dacă-i posibil, pe partidul căruia) să cadă caşa fierbinte a scadenţei datoriilor, cu tot ce va însemna asta
  (primirea banilor a însemnat şomaj în masă, falimente în masă, salarii plătite cu întârziere şi doar parţial, în masă, ce va însemna atunci inversarea procesului, nu bani care vin frumoşi şi proaspeţi pe banda rulantă a împrumuturilor, ci bani de stors ban cu ban de la amărâţii tot mai reticenţi şi furioşi şi pretenţii şi imperative tot mai apăsate din partea creditorilor..).

  Majoritatea, care sub Băsescu a fost pusă (şi a acceptat în mod stupid) să funcţioneze ca o minoritate amorfă, ar dori să nu fie trasă în malaxorul plăţii datoriilor şi -pe cât posibil- să frâneze, oprească şi tragă la răspundere pe marii escroci ai împrumuturilor publice române…

  Iar contextul politic este foarte simplu, puterea a ajuns în sfârşit să fie împărţită între unii foşti activişti şi foştii securişti, din nefericire primii au fost slabi şi când păreau să fie la conducere, ultimiii au fost timpul bine pregătiţi, bine dotaţi şi au avut o coeziune mai bună.

  Poporul, mânat frumos de nas cu sloganul “vin comuniştii”, a votat frumos pe securişti.
  Aşa că jocurile au fost, sunt şi vor fi făcute de aceştia, de unde uluitoarea rată şi eficienţă a “rinocerizării” celor ce se ating de putere…

 74. Mihnea Georgescu Says:

  @Theodora0303

  Până joi.

 75. theodora0303 Says:

  In sfarsit o veste buna. :)
  Curtea Constitutionala a decis renumararea voturilor nule.
  Ce se intampla cu voturile multiple?
  Ce se cu procesele verbale falsificate?
  Ce se intapmla cu voturile care s-au dat in strainatate. Cum au vota cei de la Paris in 35 secunde? Mie mi-a luat cam 3 minute
  Sa auzim de bine!

 76. fragmentariumpolitic Says:

  Iesirea din babilonia politica

  Parca niciodata, ca in aceste zile fierbinti de controverse privind scrutinul prezidential, democratia romaneasca nu a semanat atat de mult cu o babilonie politica. PSD-ul contesta rezultatul alegerilor, PDL-ul ii da cu tifla, PNL-ul incearca sa mentina cursul in siajul PSD, unii liberali trag de timona spre PDL, UDMR-ul face echilibristica pentru a-si gasi un loc caldut in orice barca… Paruiala dintre lideri si dintre partide impiedica ajungerea la orice compromis sau solutie, lantul disensiunilor parand a fi nesfarsit…

  In acest timp, Casandrele prevestesc tot ceea ce poate fi mai rau pentru Romania, criza politica amenintand sa adanceasca, prin efecte de antrenare, recesiunea economica si grava situatie sociala la cote fara precedent, de la destabilizarea cursului valutar si pana la demonstratii de strada. Precum o nava cu un capitan solitar pe puntea de comanda, dar lipsita de echipajul care sa-i asigure guvenarea, tara va intra in deriva, iar in cele din urma se va scufunda… Cum nimic nu-i nou sub soare, situatii de cumpana (chiar si cu “moguli” si “spionite”), s-au vazut si la case mai mari…

  Franta, 1968-1969. Desi alegerile din iunie 1968 au fost un mare succes pentru gaullişti, obtinand un record în istoria parlamentarismului francez, ele nu au putut revitaliza puterea batranului leu de la Elysee. Sfarsitul politic al acestuia era aproape si avea sa vina intr-un mod neasteptat. Într-un referendum organizat la 27 aprilie 1969, presedintele Charles de Gaulle propunea unele masuri controversate vizand sistemul administrativ si parlamentar, care nu erau vazute cu ochi buni de catre opinia publica franceza. Punându-si în balanţa referendumului intreaga soarta politica, a anunţat în avans intenţia de a demisiona în cazul în care răspunsul majoritar va fi “nu”. Tabăra adversarilor propunerilor din referendum, căreia i s-a raliat şi Valéry Giscard d’Estaing, a obţinut 52,41% din voturi. La câteva minute după miezul nopţii, la 28 aprilie 1969, un comunicat laconic al generalului anunţa pierderea ultimei batalii: “Încetez să exercit funcţiile mele de preşedinte al Republicii. Această decizie intră în vigoare astăzi la amiază”.

  SUA, 1972-1974. “Afacerea Watergate” a fost, deopotriva, un imens scandal politic si succes mediatic, care a dus la o criza prezidentiala fara precedent, culminanad cu demisia presedintelui SUA, Richard Nixon. Totul a inceput pe 17 iunie 1972, cand cinci spargatori sunt prinsi in flagrant in timpul unei spargeri, efectuate la sediul Partidului Democrat din hotelul Watergate, pentru verificarea unor dispozitive de ascultare, instalate anterior in mod ilegal. Ancheta FBI a dovedit ca intrusii erau in solda Comitetului pentru Re-Alegerea Presedintelui, firele ducand catre Casa Alba, dar, pentru a pune batista pe tambal, CIA a obstructionat-o, invocand false motive de securitate nationala. Mirosind enorma miza politica, Senatul American a declansat propria investigatie, ale carei rezultate l-au obligat pe Nixon sa-si concedieze multi colaboratori implicati in scandal. In final, descoperirea unei casete cu convorbirile din Biroul Oval dezvaluie, spre stupefactia generala, implicarea presedintelui american in punerea la cale a unui plan de sabotare si tragere pe linie moarta a anchetei care-l implica direct. Ultimii colaboratori il parasesc, iar punerea sa sub acuzare era iminenta. In aceste conditii, pe data de 8 august 1974, Nixon este obligat sa recurga la ultimul act politic, prezentandu-si demisia, intr-o adresa televizata, efectiva de la 9 august 1974, ora 12.

  Romania, 2008-2009 ? Situatia politica romaneasca actuala prezinta si nu prea unele similaritati cu cele descrise. Cu primul caz, asemanarile sunt evidente in privinta tipurilor de personalitate politica si partid prezidential, aparent puternice. Cu cel de-al doilea exemplu, similaritatile par a tine mai mult de mijloacele folosite. Cea mai mare necunoscuta tine de felul cum se va incheia criza. Cu un scor electoral atat de strans, dar cu un car de acuzatii (si probe ?) de fraudare, sansele de castigare a contestaiei sunt pe muchie de cutit. Toate privirile sunt atintite acum asupra CCR , asteptandu-se verdictul acestui conclav constitutional. Daca va fi respinsa contestatia PSD, ca fiind neintemeiata, atunci Mirce Geoana va trebui sa o accepte, pentru ca Presedintele legitim al Romaniei, rezultat in urma alegerilor, va fi Traian Basescu. Traiasca Presedintele ! Daca insa contestatia se va dovedi fundamentata si, pe cale de consecinta, va fi acceptata, atunci Traian Basescu va trebui sa-si recunoasca infrangerea si sa accepte victoria lui Mircea Geoana, care va fi noul Presedinte ales al romanilor. Traiasca Presedintele ! Spre deosebire de cel de la alegerea unui papa, “fumul” care va iesi pe “cosul” CCR nu va fi nici portocaliu, nici trandafiriu, ci unul tricolor…

 77. Ovidiu Says:

 78. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,

  va rog sa-mi aprobati un mesaj video care dovedeste cum si de ce a fost ridicat Catalin Voicu Senator PSD.

 79. Ovidiu Says:

 80. Dostoievski vs. Tolstoi. Profesorul Ion Ianoşi « Mihnea Georgescu Says:

  […] care mi-l făceau şi mai fascinant, enigmatic, cosmopolit… I se reproşa, ca şi lui Ion Iliescu, faptul că ar fi studiat în U.R.S.S., dar spre deosebire de studenţia moscovită a […]

 81. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu, vedeti o analiza :

  Atat ii trebuia lui Mircea Geoana in strainatate ca sa castige – 28.084 voturi.

  http://stirea.wordpress.com/2009/12/12/mircea-geoana-a-castigat-alegerile-in-romania

 82. fragmentariumpolitic Says:

  O “lovitura de stat” electorala ?!…

  Vointa politica a lui Traian Basescu a fost sa fie un candidat prezidentiabil independent. Confruntati cu riscul pierderii puterii guvernamentale post-alegeri, pedelistii s-au tinut scai de cel care putea impiedica acest lucru, declarandu-i sustinerea electorala, ceea ce s-a si intamplat. Si aici intervine prima ciudatenie, sesizata de majoritatea observatorilor: candidatul independent Traian Basescu apare pe buletinele de vot sub culorile PDL-ului !

  Ceea ce s-a intamplat in mod real la numaratoarea voturilor urmeaza a se sti cu certitudine. Alte ciudatenii, vazute din afara, vin insa din numaratoarea paralela a PDL, care contrasteaza cu exit-poll-urile, si din graba asumarii victoriei inaintea inchiderii urnelor. Nu aduc in discutie in nici un fel problema probelor aflate sub lupa judecatorilor, ci doar o ipoteza.

  Este posibil ca Traian Basescu sa fi crezut in mod sincer in victoria sa. Daca a existat cu adevarat, o asemenea convingere nu putea sa fie decat rezultatul unei “intoxicari” provenind din partea sustinatorilor politici din preajma sa, adica a pedelistilor. Avand toate parghiile guvernarii in mana, acestia nu puteau evita iminentul dezastru post-electoral decat malversand rezultatele scrutinului, pe care sa le prezinte protectorului lor politic ca fiind cele reale. Cunoscand fermitatea si demnitatea izvorate din profesia comandantului Basescu, un asemenea act machiavelic al pedelistilor corupti si profitori nu putea duce decat la obtinerea rezultatului planuit…

  In mijlocul agitatiei produsa de contestatia PSD, surprinde apelul Presedintelui la responsabilitate si calm, in asteptarea deciziei CCR. Mai mult, Presedintele recunoaste si admite ca demersul PSD este un drept legal, constitutional si democratic. Aceasta detasare de partizanatul partidist reprezinta, pentru prima data si in mod clar, o abandonare a statutului de presedinte jucator in favoarea celui de mediator. Sa fie acesta un moment de “clatinare” a convingerii Presedintelui privind victoria in alegeri ?! Oricum, el a fost ca o “palma” (prima ?) data pedelistilor…

  In vine in minte intrebarea dintr-un comentariu de cea mai mare audienta: “Oare democratia este ireversibila ?” Si nu pot sa nu ma gandesc ca schimbarea, prin frauda electorala, a rezultatului unor alegeri prezidentiale seamana izbitor de mult cu o lovitura de stat constitutionala…

 83. Alexandru Marin Says:

  Domnule Iliescu, este adevarat ca undeva in subsol se pregateste un nou partid social-democrat coordonat de Mitrea, Oprescu sau Cozmanca?

 84. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte, stimaţi colegi bloggeri,

  Vă invit să lecturaţi un articol interesant despre Fundamentele religioase ale politicii israeliene, pe un site cultural, început împreună cu un colaborator apropiat!

  http://inertiaexpresia.wordpress.com/2009/12/13/fundamentele-religioase-ale-politicii-israeliene/

 85. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,
  Stimaţi colegi de Blogosferă,

  Blogul Mariei Barbu are o nouă adresă! De fapt, este un blog cultural nou:

  http://poetamariabarbu.wordpress.com/

 86. ezragsit Says:

  Există un motiv. Nu-i mic. Este gigantic. 20.000.000.000 euro [douăZECI de MILIARDE de EURO]. Care au putut fi luaţi şi NEFOLOSIŢI LA NIMIC CONCRET în doar primele zece luni din 2009. Urmaţi de promisiunea altor multe miliarde care mai pot fi luate şi la fel “irosite” în perioada imediat următoare…

  Există un mijloc, o metodă. Nu este mică. Este gigantică. Este know-how-ul SECURITĂŢII. Oameni experţi în manipularea opiniei şi folosirea informaţiilor, concentraţi într-un singur grup, cu resurse impresionante: întregul guvern, toată preşedinţia, o treime din Parlament, nenumăraţi agenţi strecuraţi în toate mediile, organismele şi formaţiile. Cu un dosar bine folosit pentru şantaj într-o mână şi o ofertă de “aur” în cealaltă, cavalerii negrii ai Căpitanului sunt “irezistibili” în ochii celor vizaţi.

  Şi avem şi un corp, habeas corpus. Ţara numită România, poporul numit român, exsanguinat de orice resursă economică, fără şanse de supravieţuire.

  Ne mai întrebăm oare dacă există şi o crimă?

 87. ezragsit Says:

  Corneliu Vadim Tudor, care ştie, relatează şi repetă informaţia despre o întâlnire între oameni de bază ai PDL şi … judecători …
  Vedem decizii care ne-ar lăsa nedumeriţi, dacă nu am şti că orice organism statal obligat să facă atunci când ar dori să nu facă are întotdeauna opţiunea de-a se preface că face…
  OK, judecătorii sunt oameni, pot fi şantajaţi, pot fi cumpăraţi, pot fi convinşi, iar corupătorii ştiu azi mai bine ca oricând cum să şantajeze, cumpere şi corupă…
  OK, nu se va verifica dacă ştampila care anulează ştampila a fost pusă de aceeaşi mână, nu se va verifica dacă CNP-ul se repetă ori ba, nu vom vedea înregistrările video în care 3*** oameni votează în condiţii similare cu cele în care altundeva abia 1*** au reuşit. Adică verificarea va arăta a verificare dar nu va fi verificare. Nu ne miră, de când tabăra PDL a spus “verificaţi liniştiţi” şi a zâmbit am ştiut că din oala aceasta n-o să iasă ce am crede după ce am văzut punându-se în ea…
  OK, cei care au ieşit câştigători au ştiu cum şi ce să facă pentru ca să obţină asta…
  DAR, rămâne întrebarea, ALIANŢA, MAJORITATEA … de ce se comportă ca o majoritate învinsă de minoritate? Nu văd nici o analiză lucidă, nu văd nici o reevaluarea a poziţiilor, nu văd nici o acţiune coerentă şi cu şanse de succes. Aparent “camioanele de probe” nu sunt însoţite şi de documente juridice INFAILIBILE. Uneori, degeaba ai proba dacă nu ai formulat corect întâmpinarea, degeaba ai ajuns la Oracol, dacă nu ştii ce şi cum să întrebi…
  (Încă) mai avem o majoritate, (încă) mai avem o alianţă. Limitaţi pierderile, întoarceţi manevrele răufăcătorului împotriva lui, folosiţi-vă poziţia şi resursele atâta timp cât se mai poate…
  A fost o mare greşeală neapelarea la Curtea Constituţională încă de la numirea d-lui Croitoru! A fost şi mai grav că nu s-a apelat la Curtea Constituţională nici la numirea d-lui Negoiţă. Am auzit inclusiv lideri ai alianţei “citind” art. 103 din Constituţie cu interpretarea “după” (temporală), în loc să folosească necesara (şi unica adevărată) interpretare “drept consecinţă a” (cauzală) (mă refer la expresia din articol, “în urma”). Această gravă greşeală a permis funcţionarea unui guvern demis ostil alianţei timp de două luni, în plină perioadă de organizare a alegerilor, în acelaşi timp cu o continuă propagandă “din cauza alianţei nu avem guvern, nu avem stabilitate, nu putem lua banii pentru pensii şi salarii”, propagandă cu real (şi din nefericire vizibil) succes la alegători. Este foarte grav că alianţa nu a funcţionat din acest punct de vedere nici măcar atunci când Crin Antonescu a încercat să facă ceva în această direcţie, iar Preşedintele Senatului -având necesara calitate de-a acţiona- a stat pe margine şi s-a uitat, în timp ce consilierii săi, aceiaşi care i-au făcut praf şi campania, dădeau nişte explicaţii lipsite de orice consistenţă… Este foarte grav că nici măcar acum, când şansele d-lui Geoană scad cu fiecare zâmbet al PDL-ului, încă nu s-a ajuns la Curtea Constituţională cu această întrebare, care ar limita serios libertatea de manipulare pe care şi-a arogat-o Preşedintele Traian Băsescu.
  A fost foarte grav faptul că Parlamentul, în care Alianţa (încă) mai deţine majoritatea, nu şi-a îndeplinit rolul, nu a legiferat.
  Cum a fost posibil ca alegerile să se desfăşoare pe o legislaţie extraparlamentară? De câtă mobilizare era nevoie pentru a da lege după lege, astfel încât orice poartă spre fraudă să devină o poartă sigură şi certă spre închisoare? De ce a trebuit să auzim argumente ilogice despre de ce nu se poate face ceva, în loc de-a avea legi care să stabilească ferm că trebuie. Comisiile au costat în jur de 2000 lei. Un sistem informatic, un program de validare centralizată a CNP-urilor, ar fi costat maxim 1000 lei. Ce sens are să plăteşti comisia, fără să plăteşti şi mijloacele necesare pentru a-i asigura corectitudinea? S-au plătit în schimb filmări, făcute cu aparatură mai curând improvizată, cu soft practic absent. În timp ce la bacalaureat încă de anul trecut se putea urmări de către cei avizaţi, prin Internet, orice mişcare în centrele de examen, la votul din centrele speciale totul s-a redus la (eventuala) înregistrare a unor imagini de calitate discutabilă, imagini la care se pare că nu mai are oricum acces nimeni. Să spunem că peste câteva săptămâni vom auzi că pe DVD-uri sunt erori şi nu pot fi folosite, se încalcă vreo lege dată de Parlament? Nu, Parlamentul a discutat mult pe coridoare, dar a dat legi puţine în sală. Tot aşa cum dovezile sunt pomenite des la televizor, dar acţiunea pare şubred formulată în faţa instanţei. Să argumentezi în faţa justiţiei cu raţionamente logice este semn de mare diletantism. Liderii pot fi diletanţi, dar staff-urile ce păzesc? Trăim iar şi iar eterna boală a lui “vopsim frunzele că vine Tovarăşul”?
  A fost şi este o mare greşeală că tot discursul adresat electoratului, poporului, se axează pe amănunte neinteresante, în loc să abordeze marile certitudini.
  Campania a abundat în “efecte” şi platitudini, dar tema împrumuturilor înrobitoare (o simplă comparaţie între nivelul îndatorării pe vremea lui Ceauşescu, de 13.000.000.000 dolari şi sumele luate doar în 2009, de 20.000.000.000 euro, dublată de compararea a ceea ce s-a făcut cu acel împrumut atunci şi cu acest împrumut acum, ar fi fost deja suficiente). Tema situaţiei economice dezastruoase a fost evitată precum caşa fierbinte. Un tablou al resurselor rămase după cinci ani sub Traian Băsescu a lipsit tot timpul din campanie. Alegătorul a fost tratat ca un privitor la un spectacol, în loc să fie tratat ca un cetăţean! Gravă greşeală, pentru că spectacolul furnizat de PDL a fost mai susţinut şi mai concentrat…
  Măcar acum faceţi alianţa să funcţioneze ca alianţă, majoritatea ca majoritate. Legiferaţi. Fixaţi cadrul. Stabiliţi limitele. Şi preveniţi fracturarea explicând clar că PDL-ul ARE sacii în căruţă, căruţaşul are bici nou, doar boii să-i înjuge la ham îi mai lipsesc…

 88. fragmentariumpolitic Says:

  Furtuna linistita

  Decizia CCR de respingere a contestatiei PSD si de validare a rezultatelor alegerilor cu Traian Basescu presedinte incheie procesul electoral, dar, din pacate, nu si pe cel al suspiciunilor si contestatiilor. CCR nu a reusit sa readuca increderea in corectitudinea procesului electoral datorita faptului ca nu a rezolvat decat unul dintre punctele contestatiei, cel referitor la renumararea voturilor nule, care i-a dat castig de cauza lui Traian Basescu, alte trei capete de acuzare, a caror miza este de ordinul sutelor de mii de voturi, ramanand fara raspuns. Privind lucrurile din acest punct de vedere, se pare ca ne aflam in situatia incheierii unei lupte, dar nu si a razboiului, alte batalii contestatare urmand a se da pe terenul parlamentului si al unor organisme internationale. O analiza comparativa, profunda si documentata a alegerilor prezidentiale 2004/2009 si parlamentare 2008 (http://nastase.wordpress.com/2009/12/13/votul-din-diaspora-pe-intelesul-tuturor/) releva inregistrarea la ultimul tur de scrutin, din 6 decembrie, a unor cifre si tendinte electorale uimitoare, greu de inteles rational. In orice grila realista de interpretare, care leaga iesirea din grava criza a societatii romanesti de nevoia acuta de schimbare, nu poate sa nu frapeze disonantele de pondere si trend pe care le dau voturile pe listele speciale si cele din Diaspora din turul doi. Eu unul m-as feri sa interpretez ca cele doua categorii de voturi au avut ponderea hotaratoare in desemnarea invingatorului, atata timp cat acest lucru nu s-a intamplat niciodata si nici nu are cum sa se intample. Pana la proba contrarie, subzista probabilitatea ca un eveniment de asemenea proportii sa se fi putut intampla doar in conditiile unui vot multiplu sau a ceea ce s-ar putea numi vot fictiv. Acest ultim tip de vot este, in mod evident, votul care nu are un subiect real si legitim, cum ar fi, de exemplu, persoanele decedate, cele inventate (CNP-uri inexistente) sau cele carora li s-a atribuit votul altui candidat, pe care nu l-au votat (prin inversarea in procesele verbale a statisticii voturilor celor doi candidati). Trebuie sa recunoastem ca voturile fictive nu pot duce decat la victorii fictive. Pana cand toate problemele din contestatia PSD nu vor fi investigate si solutionate, suspiciunile vor persista, iar neincrederea va continua sa sape la temelia oricarui proiect politic.

 89. quinnlatifa Says:

  In mesajul trecut uitasem sa spun de ce cred ca din colectivul format de Petre Roman pt recoltarea energiei electrice si transmiterea fara fir ar trebui sa faca parte si fiul meu Mark. Imi aminteam ca auzisem la tv ca Sf. Petru mergea la evanghelizare impreuna cu tanarul Mark, dar acum, mergand sa verific pe internet am descoperit mult mai mult.
  Scrie ca Markos (in greceste) i-a servit de interpret si discipol al Sf. Petru dar si al sf. Paul. Se crede ca acesta a calatorit in Alexandria – Egipt, unde a format Biserica, si, de-asemeni a fondat crestinismul in Africa.
  Ce-am descoperit acum este ca el are un rol instrumental in trecerea la noua Era a Varsatorului – simbolizata printr-un barbat ce duce un ulcior cu apa.
  Si acum 2000 de ani, cand Iisus a fost intrebat de apostoli unde vor servi Passover, El a raspuns: “ Mergeti in cetate si va va intimpina UN OM CARE DUCE UN URCIOR CU APA; mergeti dupa el si acolo unde va intra spuneti stapanului casei ca invatatorul zice: el va va arata o sala mare, la etaj, gata aranjata. Pregatiti acolo pt noi”. Discipolii au iesit si au venit in cetate. Ei au gasit dupa cum le spusese si au pregatit Pastele.”
  Scrie ca acest barbat era tocmai Mark si ca tot in casa lui si a mamei sale– foarte activa printre primii crestini – s-au adapostit discipolii dupa rastignirea lui Iisus, a venit Iisus dupa inviere si a coborat Sf. Spirit la PENTECOST. Mark s-a numarat printre cei ce au turnat apa la Nunta de la Cana, cand Iisus a transformat-o in vin.
  Coptic Church tradition additionally states that Mark is the one who hosted the disciples in his house after the death of Jesus, into whose house the resurrected Jesus Christ came (John 20), and into whose house the Holy Spirit descended on the disciples at Pentecost.[citation needed] Mark is also believed to be one of the servants at the Marriage at Cana who poured out the water that Jesus turned to wine (John 2:1-11),[18] and was one of the Seventy Apostles sent out by Christ (Luke 10:1).
  Tot citind pe internet am gait si legaturile anterioare, de ce Pentecost a avut loc in casa lor?
  Mark era nascut in PENTAPOLIS – NORTH AFRICA – fiind un grup de cinci orase, care dupa venirea romanilor i-au dat numele de Cyrenaica – in Libia.
  Deci de la PENTAPOLIS (5 orase), SLUJINDU-L PE IISUS, s-a ajuns la PENTECOST (50 de zile de la Inaltare).
  Iar acum urmeaza un nou PENTECOST la CASA NOASTRA DIN PANTELIMON – Ce se afla aproape de CERNICA. Numele Sf. era PANTALEON, dar dupa mai multe incercari de a-l omori dupa ce fiind doctorul imparatului trecuse la crestinsm invatand ca sa aiba mai multa incredere in vindecarile lui Iisus decat in stiinta, si vindeca miraculos, impartindu-si si averea saracilor si eliberand scalvii, implorand cerul pt iertarea executorilor sai, i-au transformat numele in PANTELEIMON (“mila pt oricine” or “tot- compasiune”).
  An attempt was made to behead him, but the sword bent, and the executioners were converted to Christianity. Pantaleon implored heaven to forgive them, for which reason he also received the name of Panteleimon (“mercy for everyone” or “all-compassionate”). It was not until he himself desired it that it was possible to behead him, upon which there issued forth blood and a white liquid like milk.
  Deci dupa ce Mark a fost cel ce aduce apa, a devenit si doctor si vindecator. Cred ca-i vorba de o reincarnare a lui intrucat simbolul lui era LEUL – LEON, iar dupa meritele de la PENTECOST a devenit PANTA -LEON – avand inca mai mare rezistenta decat prima data.(data mea de nastere este “penta”- 5 si “leon”- 8 (august – zodia leului)
  Povestea cu apa e ceva mai veche intrucat vedem ca Biserica Ortodoxa Coptica celebreaza in fiecare an la data de 30 a lunii Baba (Paopi) comemorarea consacrarii bisericii S. Mark. Paopi sau Baba insemnand a 2-a luna in calendarul coptic – a 2-a luna in care aveau loc INUNDATIILE NILULUI in Egiptul Antic – cand Nilul se revarsa si fertiliza pamantul. (Interesant ca am vandut garsoniera soacrei mele, din Baba novak de am construit casa din Pantelimon; iar Baba Novak a fost luptator contra turcilor , in timp ce soacra era macedoneanca din Grecia)
  Numele lunii Paopi vine de la Hapy – numele zeului Nilului – care apare in picturi carand oferte de mancare si TURNAND APA DIN AMFORA.
  Povestea cu aducerea inundatiilor de catre Sf. Mark vedem ca-i adevarata intrucat corpul lui a fost furat de comercianti venetieni si adus la Venetia, unde s-a construit special o Biserica, numai ca nestiind care era rolul acestui sfant au atras inundatiile strazilor venetiene. Acestea aduceau prosperitate in Egipt, dar nu si la Venetia. Ca sa scape de necaz ar trebui sa returneze de urgenta moastele Sf. Mark la Alexandria.
  Am observat ca si atunci cand am stat la casa din Pantelimon au venit ploi torentiale, iar dupa ce am plecat dezamagiti de toate pacalelile, s-au produs inundatii care au ajuns pana la a treia casa de noi – dupa cum mi-a spus familia Burias- care a venit sa locuiasca la noi intrucat casa lor s-a daramat iar primaria nu le-a acordat ajutor.
  Ada stand lucrurile ma gandesc ca am putea face o echipa extraordinara impreuna si cu dl Ion Iliescu (Ce are puteri in domeniul chemarii apelor) si Petre Roman, sa mergem prin Libia – fost Pentapolis – si alte tari arabe sa le aducem ploaia binecuvanta, care ii va convinge sa se boteze si sa traim ca fratii. N-o sa le ziceti cum scrie in Luca 3 ca a zis Ioan botezatorul, “O, generatie de vipere, cine v-a avertizat sa fugiti de la furia lui Dumnezeu ce vine?” ajunge sa le explicati ca va veni ploaia si fertilitatea daca vor asculta de Iisus si se vor boteza, amintind si ce zice mai departe Ioan Botezatorul: “ Securea este deja pusa la radacina pomilor; deci orice pom care nu face rod bun va fi taiat si aruncat in foc”. Iar multimile il intrebau: “Atunci ce trebuie sa facem?” Raspunzand le-a spus: “Cel ce are doua haine sa imparta cu cel ce nu are, iar cine are de mancare sa faca la fel”. Au venit si unii tax colectori ca sa fie botezati si i-au spus: “ Invatatorule, noi ce trebuei sa facem?” El le-a spus:”Nu pretindeti mai mult decat ceea ce a fost fixat pt voi”. Si unii soldati l-au intrebat la fel spunand: “Iar noi ce trebuie sa facem?” El le-a zis: “ Nu aduceti violenta la nici un om, nici nu acuzati pe nimeni fals; si fiti multumiti cu solda voastra.” (Cred ca traducerea gasita in King James version of the bible e cea mai corecta cand zice “Nu aduceti violenta la nici un om…” intrucat din celelalte nu reiese prea clar – cum zice in traducerea romaneasca: “Nu maltratati si nu acuzati pe nimeni pe nedrept…”
  Spunand si rugaciunile Rozariului impreuna cu noi, vom face ca Dumnezeu sa dea ploaia si se va termina cu terorismul in asteptarea noului Pentecost. Sper ca Dumnezeu sa ne dea si banii sa putem construi camera mare de sus la casa din Pantelimon pt ca ne adunam toti discipoli ai lui Christos pt coborarea Sfantului Spirit – asa cum ne-a promis.
  Acesta cred ca ar fi marele rol al dvs de a face pace in lume.

  Cu stima,
  Maria Bolohan

 90. seasonstraveler Says:

  http://seasonstraveler.wordpress.com/2009/12/15/eu-individul/

 91. veniaminusplus Says:

  Domnule Presedinte,
  Incep cu marea parere de rau ca n-a fost sa fie cum ati lasat sa se inteleaga ca sperati ca Ziua Sfantului Nicolae sa fie inceputul nou dorit!
  Care inceput? Acum e sfarsitul!
  PSD – partid in curs de spulberare!!!
  Cum s-a mai spulberat, Domnule Presedinte, frumoasa iluzie cu PSD ca partid de stanga! Cum se mai spulbera lipsit de structura de rezistenta reala şi fara ganduri profunde si adevarate, PSD-ul!
  „Spulberat” e cuvantul, daca e sa vorbim frumos: PSD-ul inchipuit ajuns cenusa si nu-i mai ramane decat vantului sa curete locul.
  Desi tare imi este teama ca nu e cenusa, ci glod, noroi cleios si greu mirositor, peste care e nevoie de arsita soarelui curat, timp de cateva veri de-a randul, macar o generatie!, sa-l zvante si sa-l dezinfecteze! Ce congres, tinut chiar in iunie mai, nu asa curand, in martie, ar putea oare sa concureze focul solar necesar unei asemenea curatenii? Pana una alta, constructia viciata si vicioasa se dizolva in scarna proprie!
  Caci PSD este orice, numai partid de stanga autentic nu e!
  De la cap, la coada! Cat priveste capul, sa ne intrebam: cu educatia lui de „fecior de bani-gata”, are Mircea Gioana ceva in comun cu multimea celor pe care ar trebui să-i reprezinte un partid de stanga?
  Sunt oare reprezentati politic in Romania cei multi si saraci, „oamenii muncii”?
  Bogatanii care conduc PSD nu vor decat puterea si folosesc aceasta sigla formal. PSD este de fapt grupul celor care dispun de purcoiul de euroi pe care sa-i inmaneze lui Mircea Gioana ca sa obtina un loc eligibil pe lista candadidatilor la Parlament. Zici ca esti „social-democrat”, cumperi poziţia si esti parlamentar cica „de stanga”! Ce legatura are PSD cu lucratorii industriali aflati mereu sub amenintarea somajului, cu taranii porecliti „fermieri”, cu femeile de serviciu, cu infirmierele, asistentele medicale, cu medicii rezidenti, cu invatatorii, profesorii preuniversitari, cu vanzatoarele si vanzatorii din supermarketuri, cu soferii, cu mecanicii de locomotiva, cu vatmanii, cu somerii de toate categoriile, cu studentii care umplu an de an bibliotecile universitare si academice, si pe care cu aroganta si indiferenta propagandistii politicii i-a asimilat cu categoria „cumparatorilor de diplome”? Raspunsul este simplu, Domnule Presedinte: NICIUNA!
  PSD este pretextul, cadrul formal folosit de bogatanul Mircea Gioana sa se joace de-a politica, sa poata pretinde ca ar fi cica „diplomat” (marele maestru al contactelor la nivel inalt de tip ”pull aside”), „doctor in economie” (pe baza facultatii-facultatilor din Politehnica – TCM si a unei ENA închipuite, dar fara vreo picatura de studiu si nici de experienta in materie), „lider”, „sef de stat”!, el care este rodul rasfatului material permanent, care nu stie nici ce e foamea, nici ce e frigul, nici ce e truda; el care este un sfertodoct pursange, nu un „prostanac” cum duios l-ati alintat, Domnule Presedinte, ci PROSTALAU! Era evident, asa cum ati stiut de totodeauna, ca nu i se poate opune „Jucatorului”, pentru ca e „de jucarie”.
  Prin asa-zisele „modernizari”, “europenizari”, de fapt neo-liberalizari succesive ale organizatiei politice care si-a arogat „stanga” scenei politice din Romania, de fapt, dupa declaratiile oficiale, de „centru-stanga” (ca deh! este, pasamite, rusine in Europa sa anunti ca este chiar de stanga!), PSD nu se deosebeste deloc de PNL si de PDL. PSD nu este partidul maselor, partidul necesitatilor sociale, ci un club-pres, club-balama, club-de unica folosinta, dupa cum bine vede Adrian Nastase. Asa se face ca jumatate din populatia Romaniei nu voteaza de loc si cei care vin la vot asa cum se duc la fotbal si fac politica de „microbisti” nu il urmeaza pe un lider sau pe altul, ci „tin” cu el, pariaza cu el, ca la cursele de automobile sau de cai, ori de ce nu ca la luptele clandestine de caini sau de cocosi. Alegerile din Romania nu au nimic in comun cu democratia. Candidatii nu sunt decat niste jucatori la cazinou. Votul, expresie a democratiei, s-a transformat in marfa, cum zice exact Adrian Nastase. Organizatiile de cercetare a opiniei publice, întreprinzătoare de exitpoluri nu sunt decat niste case de pariuri, intre care cea mai tare s-a dovedit a fi „Casa Dancu”, angajata de televiziunea „B1”! Cum a spus Dancu, dinainte, asa s-au numarat apoi si voturile, si buletinele anulate! Castiga cel care triseaza dupa un sistem mai bun. Nimic mai firesc daca asa-zisii „militanti” ai PSD, hrebenciucii (cu nume „actualizat” recent de partenerii de tripou: „vioricii”: „Bai, Viorica, vino, ba la noi, sa vezi cum e!”) se scurg la PLD! Oricum nu se reprezinta de cat pe ei, anume vointa lor de a dispune de banul public si de a trai bine pe seama comunitatii. Daca PSD ar disparea si in locul lui familia de parlamentari Sarbu-Ponta sau alta la fel ar inventa o alta grupare aparent politica, cu alta sigla nu ar fi de mirare si nici nu ar fi vreo paguba!
  In acest PSD, lipsesc cu desavarsire ideile. Relatiile din care consta PSD sunt relatiile dintre lideri. Nu exista relatii intre aparatul PSD si lume! Nu se construiesc legaturi cu lumea pe care ar trebui ca PSD sa o reprezinte. Se tese doar imaginea liderilor. Si pe acest plan, concurenta e acerba. T. Basescu a constatat cu cruzimea adversarului, dar realist, ca pesedistii se toarna, se vand de zor unul pe celalalt.
  Inchei, cu consideratie, dar si cu tristete si multa ingrijorare!

 92. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte Ion Iliescu,
  Am scris şi pe blogul AN-ului, simt că trebuie să spun şi aici, în spaţiul Echilibrului, care , mai ales acum, ne e Licăr de Lumină şi, aşa cum mi-e drag mie să spun, * toiagul *, cel ce ne va îndruma pe Calea potrivită :

  Aceste zile au fost pentru mine precum furcile Iadului. Mi-am vegheat băieţelul la pat, apoi febra m-a bântuit pe mine, puternică fiind am urmărit şirul de evenimente ce par să nu mai ia sfârşit şi… am suduit, am hulit, m-am amuzat, am cumpănit… Am luat o decizie, ca poate mulţi alţi români,oameni simpli, sătui de toate, de prea multe. Şi spun în continuare: resemnarea NU e o soluţie, dimpotrivă, renunţarea la renunţare, implicarea ! Ce vreau să spun ? Eu una furnică, m-aş încumeta la traversarea deşertului, m-aş alătura celor rezistenţi, dar : vreau să ştiu cui mă alătur, cu cine pleacă la drum cei aidoma mie?
  Am tot semnalat, mulţi dintre noi , clamând curăţenia generală ce se impunea de cam multişor în ograda PSD, că avurăm dreptate, o dovedesc par egzamplă * minunăţiile * de trădători, migratorii, pătaţii ce n-au clin mânecă, cu, social-democraţia, care s-au aciuiat şi ei sub umbrela unui partid urmârindu-şi numai propriile interese, etc.
  Da, e nevoie de analiză serioasă a.. multe ! Şi de asumarea răspunderii şi da, de o conducere capabilă a PSD. Terchea-berchea, măturaţi.

  Şi, iată ce am scos din Arhiva Sfinxului, căci aşa cum Sfinxul veghează de mii de ani şi priveşte la toate cu îngăduinţă şi Demnitate la multe ce poate că aşa e să fie, ca să deprindem Tâlcurile, să luăm aminte, la fel şi LEO, Cerberul, Baciul, n-a spus nimic întâmplător, atunci… :
  Doini-m-aş şi n-am cui..
  Posted on 9 decembrie 2008 by leo | Editează
  A fost o dată ca niciodată, au fost zile şi nopţi de poveste în care ea, mămăliga, a aflat că poate exploda mai teribil ca tientiul. Au fost zile şi nopţi în care ei, copiii Măreţului Conducător, au visat că pot trăi liber într-o ţară liberă, preferând mai degrabă îmbrăţişarea morţii decât trezirea dintr-acest vis frumos într-aceeaşi mizeră temniţă a conştiinţelor.
  Şi-n poveste a intervenit un Oracol, zis din Dămăroaia, ce a propovăduit că drumul spre democraţie, spre visul frumos visat într-o noapte de iarnă, nu-i cale de şapte poşte, ori peste nouă mări şi nouă ţări ca-n poveştile copilăriei, ci tumna de douăzeci de ani.
  Asta se-ntâmpla cam la vremea când într-o fărămiţată infantilă clasă politică s-a iscat ceea ce o diabolică propagandă anti-românească avea să numească monstruoasa coaliţie, ori patrulaterul roşu, la vremea când forţele naţionaliste şi de stânga s-au unit pentru a guverna o ţară adusă pe marginea prăpastiei de aventurieri aflaţi la capătul dintâi al lanţului trofic al trădării la românii post-decembrişti – Petre Roman, alias „Petrică eşti cel mai bun” , şi Theodor Stolojan, alias „dragă Stolo”.
  De-atunci, trădările s-au tot înşirat pe mosorul ce-a devenit el, rumânul bun de talpa ţării, până când, iată, fuiorul-funie i-a ajuns tumna la gât, gata să-i ia ultima suflare a speranţei în ceasul al doisprezecelea al sorocului de douăzeci de ani spre democraţie. A fost ziua în care, în şirul parcă fără de sfârşit al trădărilor la români, ce s-a împletit atât de intim cu şirul marilor conducători ai neamului românesc (iară mari nu de puţine ori nu a însemnat că au fost şi priviţi ca atare la scara vieţii celor ocârmuiţi, ci mai degrabă la scara istoriei!) – Burebista – Decebal – Ţepeş – Mihai Viteazu – Tudor din Vladimiri – Cuza Vodă – Ion Antonescu şi nu puţini alţii ce au plătit cu viaţa lor pustiul de bine de-au vrut a-l face propriului popor, s-a mai adăugat o victimă: speranţa românilor că, la capătul celor douăzeci de ani, vor afla libertatea de a trăi demni în ţara lor. Dar vai, ce se vede acum în zarea sorocului proorocit? Chipul rânjit al lui Paiaţă-vodă, urmaşul epigon al lui Ceauşescu în galeria dictatorilor români ce, după ce şi-a făcut trepte spre mărire din „Petrică eşti cel mai bun”, din peneţei, din „dragă Stolo”, din purei, din peremei, a pus ultima piatră la temelia statuii noului Cel mai Iubit Fiu al Poporului: pesedeii.
  Dumnezeu să-i ierte, că nu ştiu ce fac…
  Iară nouă, urmaşilor păstorilor Mioriţei, să ne dea Doamne-Doamne, puterea de-a mai doini după cum învăţatu-ne-a Eminescul:
  DOINA
  De la Nistru pân’ la Tisa
  Tot Românul plânsu-mi-s-a
  Că nu mai poate străbate
  De-atâta străinătate.
  Din Hotin şi pân’ la Mare
  Vin Muscalii de-a călare,
  De la Mare la Hotin
  Mereu calea ne-o aţin;
  Din Boian la Vatra Dornii
  Au umplut omida cornii
  Şi străinul te tot paşte,
  De nu te mai poţi cunoaşte.
  Sus la munte, jos la vale
  Şi-au făcut duşmanii cale;
  Din Sătmar pâna ‘n Săcele
  Numai vaduri ca acèle.
  Vai de biet Român săracul,
  Îndărăt tot dă ca racul,
  Nici îi merge, nici se ‘ndeamnă,
  Nici îi este toamna toamnă,
  Nici e vara vara lui
  Şi-i străin în ţara lui.
  Dela Turnu ‘n Dorohoiu
  Curg duşmanii în puhoiu
  Şi s-aşează pe la noi;
  Şi cum vin cu drum de fier,
  Toate cântecele pier,
  Sboară paserile toate
  De neagra străinatate.
  Numai umbra spinului
  La uşa creştinului.
  Îşi desbracă ţara sânul,
  Codrul – frate cu Românul –
  De secure se tot pleacă
  Şi isvoarele îi seacă –
  Sărac în ţară săracă!
  Cine-au îndrăgit străinii
  Mânca-i-ar inima cânii,
  Mânca-i-ar casa pustia
  Şi neamul nemernicia.
  Ştefane, Măria Ta,
  Tu la Putna nu mai sta,
  Las’ Arhimandritului
  Toată grija schitului,
  Lasă grija Sfinţilor
  În sama părinţilor,
  Clopotele să le tragă
  Ziua ‘ntreagă, noaptea ‘ntreagă,
  Doar s-a îndura Dumnezeu
  Ca să-ţi mântui neamul tău!
  Tu te ‘nalţă din mormânt
  Să te-aud din corn sunând
  Şi Moldova adunând.
  De-i suna din corn odată,
  Ai s-aduni Moldova toată,
  De-i suna de două ori,
  Îţi vin codri ‘n ajutor,
  De-i suna a treia oară
  Toţi duşmanii or să piară
  Din hotară în hotară,
  Îndrăgi-i-ar ciorile
  Şi spânzurătorile!
  Atât i-a mai rămas baciului cu fluieraş de soc,
  Leo

  Completat sub: r Atitudini, Leo dixit

  http://sfinx777.wordpress.com/2008/12/09/doini-m-as-si-n-am-cui/

  În loc de * felicitări *, Băsescului care NU e * preşedintele tuturor românilor *… că NU e … :
  * Viclenia e un semn de slăbiciune, căci mintea omenească veritabilă stă în raport direct cu capacitatea de a pricepe în mod dezinteresat un adevăr. Învingătorul momentan nu este totdeauna cel definitiv. * ( Mihai Eminescu )
  * Sunt succese care te înjosesc şi înfrângeri care te înalţă. * ( Nicolae Iorga )

  Am adăugat la rându-mi, ce-i drept, cătrănită, scârbită de actuala * clasă politică * mioritică :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/12/15/romania-rupta-n-douada-politicienii-si-noi-poporul/

  Concluzionând: şi totuşi noi, nădăjduim încă şi încă… poate-ntr-o zi… vrem, dorim, ne implicăm la o adică. Dar vrem să ştim : ÎNCOTRO ? Căci de teorii ne-am săturat şi timp de lălăială nu mai e. Dar, * avem timp pentru toate *, cum bine zis-a Paler.
  La fel cum ne-am lămuritără de * cărturarii * ce n-au făcut decât să scuipe, înălţând ode Băsescului, aserviţii Cotroceniului, fariseii. La fel cum ne-am scârbit de pesedeii ce-au stat cu capul sub dunele de nisip , ca de exemplu în ultimii 5 ani, care n-au făcut nimic concret, n-au luptat în teritoriu, nu s-au implicat, n-au mişcat, n-au informat la timp, nimic… acum, ies din boscheţi… simt iz de schimbare şi le pohteşte * sufleţelul * şi ăstora oareşce, au prins subit grai.

  Vorba bunicii mele, majka Darinka : cu Dumnezeu înainte! Că-i greu, tare greu, dar imposibil, ba!
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 93. Victor Says:

  In sfarsit s-a terminat. CC a validat alegerile si Basea va depune maine juramantul pentru al doilea mandat. Inca 5 ani…

  In PSD au scos capul sconcsii de la Cluj care au uitat de “performantele” lor “remarcabile” in Ardeal si profitand de moment au considerat necesar sa dea din nou indicatii pretioase… Dupa vechile indicatii din 2004 si dupa reformarea partidului pe care o clamau la acea vreme, practic dupa rezultatele din ultimii 5 ani cred ca este firesc, partidul ii poate lua in serios. Acum, sconcsii striga iar “reformarea partidului”. Cu altii si mai tineri si probabil si mai prostanaci. Abia ce ne-am obisnuit. Sunt curios daca PSD va lua in seama parerea acestor “strategi” care nu au obtinut nici un rezultat in viata lor sau il vor asculta pe cel care a obtinut numai victorii cu acelasi PSD.

  In conditiile in care tot mai multi baroni social-democrati ii fac jocul lui Basea, acesta este la un pas sa-si vada visul cu ochii : destructurarea celui mai important rival : PSD. Pentru ca asta este adevaratul vis al piratului.

  “Mihaela dragostea mea” a recunoscut cu jumatate de gura victoria lui Basescu si dupa cum ne-a obisnuit se pare ca a uitat de CEDO, Venetia, ONU, NASA, etc. asa cum a uitat sa mareasca si salariile profesorilor in a doua zi de guvernare…O binemeritata iesire din scena dupa 5 ani in care a facut numai prostii in PSD.

 94. fragmentariumpolitic Says:

  Se anunta o iarna politica grea

  La o zi dupa validarea alegerilor prezidentiale, vremea hibernala a pus stapanire peste toata Romania. Dupa toate semnele, iarna va fi nu numai meteorologica, ci si una pentru vremurile politice care urmeaza. Chiar daca toate partidele se declara preocupate de formarea unei majoritati parlamentare care sa asigure o stabilitate guvernamentala durabila, riscul ca acestea sa se “topeasca”, precum zapada, la prima infierbantare a relatiilor politice, ramane destul de ridicat. Desi candidatul sau, Traian Basescu, a castigat alegerile prezidentiale, PDL nu mai are vigoarea de alta data. Nici bucuria victoriei nu a mai fost ca odinioara. Uzura celor cinci ani de putere si ranile primite in lupta ce de-abia s-a incheiat l-au slabit si l-au facut mai putin sigur, parand a merge pe un ghetus alunecos. Cu o oaste de stransura ce-i poate asigura, ca raport de forte, un avantaj minim, incearca sa construiasca un pod de gheata subtire, care ameninta sa se prabuseasca oricand, intre Palatul Victoria si Palatul Parlamentului. Ramane de vazut daca si cum va iesi PDL din iarna, pentru ca, nu-i asa, iarna nu-i ca vara, putand la fel de bine sa iasa intarit sau dimpotriva, victoria din 6 decembrie dovedindu-se a fi fost una a la Phyrus…Ca dupa orice razboi pierdut, in PSD se cauta vinovati si se cer capete, iar razmeritele si dezertarile nu lipsesc. Daca nu vor putea fi domolite, in favoarea luciditatii, efectele pasiunilor si patimilor interne s-ar putea dovedi devastatoare pentru pesedisi. In absenta tuturor datelor privind campania prezidentiala (si mai ales a celor rezultate din ancheta parlamentara), analizele si evaluarile vor fi eronate, alimentandu-se astfel decizii eronate. De abia dupa ce se va fi configurat intregul tablou al campaniei, cu date si informatii certe, se poate vorbi, in deplina cunostinta de cauza, ce a fost gresit, calea sau calauza… Cat priveste situatia PNL, aceasta se anunta a fi si mai grea, impartasind-o pe cea a celui prins la mijloc, intre PDL si PSD. Liberalii sunt de doua ori perdanti, o data pentru infrangerea in propriul razboi din primul tur, cu Crin Antonescu in rol de candidat pentru prezidentiale, a doua oara in cel de coalitie, pentru sustinerea lui Mircea Geoana in turul final. Asa ca, pretentiile acestora de primadona la Palatul Victoria nu pot fi luate decat in ras de catre pedelisti. Nu in ultimul rand, Calin ii sufla in ceafa lui Crin, ceea ce va face ca iarna politica liberala sa fie si mai grea… Singurii care par sa fie siguri de ei sunt udemeristii, care practica pescuitul la copca, ceva-ceva trebuind sa pice, fie din dreapta, fie din stanga… Asta daca, intre timp, nu se rupe gheata… Pentru ca, alegand sa lupte sub flamura portocalie, UDMR a ales sa impartaseasca, in mod inevitabil, soarta politica a PDL, nu numai la castig, ci si la pierdere. Brrr, grea iarna politica se mai anunta !

 95. Sibilla Says:

  @Victor,
  Şi tu ai dreptate…
  Şi cred că, la o analiză extrem de serioasă în ceea ce priveşte PSD… NUMAI d-l Preşednte are … cheia… să vedem receptivitatea, responsabilizarea, mobilizarea şi deschiderea pesediştilor autentici. Vorba ta, grupul de la Cluj, ca exemplu, să-şi privească bârna din ochi şi bubele din cap şi… mucles, că nu-s în măsură. La fel răspopitul mitoman, * Albanezu *.
  respecte,
  Sibilla

 96. ezragsit Says:

  Singura întrebare care se poate pune este când (şi dacă) se va trezi majoritatea. Secolului XX i se poate opune doar secolul XXI. Secolului naţiunilor (egoist, hăitar, războinic) i se poate opune doar Secolul comunităţilor, spiritul reconcilierii, deschiderii de opinii, descleştării doctrinare, uniunii în diversitate.
  Am votat doi candidaţi succesiv. A fost logica risipită şi totuşi necesară a acestor alegeri, dorinţa înfrântă şi totuşi vie a acestei ţări: NU votaţi UN OM. Votaţi ALIANŢA!
  Cinci milioane de români au arătat că sprijină alianţa.
  Rămâne de analizat dacă Alianţa este capabilă să acţioneze, măcar acum, măcar cât mai are timp…
  Hoardele barbare pot fi controlate prin civilitatea legilor, iar legile se dau în Parlament. Dacă şi când Legislativul va înceta să lase Executivul şi Preşedinţia să facă legile în locul lui…

 97. ezragsit Says:

  Spunea un vorbitor pe Realitatea FM: “gaşca de şefi de partid” “au luat-o pe coajă” de la “un singur om”.
  Acesta este unul dintre miturile puse în front în timpul campaniei: cavalerul cel drept şi fără de prihană care înfruntă de unul singur hoarda duşmană…
  FALS:
  Uitaţi-vă doar la evoluţia bugetului Preşedinţiei: În 2009, anul alegerilor (şi -cică- al crizei şi al îndemnurilor la economii crâncene), cu 40% mai mare decât în 2008 (anul laptelui şi-al mierii).
  Credeţi că tot acest bănet, mai mare decât tot ce a primit întregul Senat, a fost folosit pentru grădinari?
  Nu, s-au cumpărat consilieri. Cei mai buni consilieri posibili au fost atraşi (racolaţi în multe cazuri de la contracandidaţi) şi puşi să trudească pentru cauza şi scopurile lui Traian Băsescu.
  Cantităţi enorme de informaţii confidenţiale au fost direcţionate către Palatul Prezidenţial.
  Un întreg partid, nu oricare, cel cu numărul cel mai mare de reprezentanţi în Parlament, a fost pus să trudească pentru familia Băsescu: – finanţare, campanie, “cel puţin 10 voturi în fiecare comisie” … totul, până la inclusiv postacii entuziaşti de pe acest forum.
  Nu, a fost exact invers, cavalerii Parlamentarismului, romantici şi individualişti, au fost atacaţi de hoarda susţinătorilor dictaturii personale, dotată cu toată priceperea şi tehnologia persuasivă a Securităţii… A fost secolul XIX, al onoarei, nimicit de secolul XX, al şantajului, războiului rece, bombardamentului în masă, tehnologiei supravegherii, manipulării prin media…
  Doar aşa se poate explica felul în care 30% … “au ciuruit” 70% … mitraliera contra trântei voiniceşti …
  Singura întrebare care se poate pune este când (şi dacă) se va trezi majoritatea. Secolului XX i se poate opune doar secolul XXI. Secolului naţiunilor (egoist, hăitar, războinic) i se poate opune doar Secolul comunităţilor, spiritul reconcilierii, deschiderii de opinii, descleştării doctrinare, uniunii în diversitate.
  Am votat doi candidaţi succesiv. A fost logica risipită şi totuşi necesară a acestor alegeri, dorinţa înfrântă şi totuşi vie a acestei ţări: NU votaţi UN OM. Votaţi ALIANŢA!
  Cinci milioane de români au arătat că sprijină alianţa.
  Rămâne de analizat dacă Alianţa este capabilă să acţioneze, măcar acum, măcar cât mai are timp…
  Hoardele barbare pot fi controlate prin civilitatea legilor, iar legile se dau în Parlament. Dacă şi când Legislativul va înceta să lase Executivul şi Preşedinţia să facă legile în locul lui…

 98. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte,
  Va rog sa ma iertati pentru tentativa de comentariu de ieri. Mi-am pierdut echlibru. Promit sa ma stapanesc mai bine si sa nu mai scriu comentarii la nervi. Unul din mortivele pentru care va admir este acest echilibru pe care dumneavoastra il aveti. PSD-ul are mare nevoie acum de dumneavoastra. Oameni ca mine sunt in stare sa arunce totul in aer la nervi si dupa aia sa le para rau.
  Inca odata scuze!
  Cu deosebit respect

 99. ezragsit Says:

  Totul ţine de moralitate: Ce se urmăreşte, la ce sunt invitat să particip.

  Echipa 2009 a avut un proiect economic simplu: ÎMPRUMUTURI!
  Cât mai mari, în orice condiţii, cu orice preţ.
  Iar preţul deja în 2009, anul când banii VENEAU, a însemnat zeci de mii de falimente, sute de mii de şomeri, creşterea sesizabilă a costului vieţii…
  … ah, şi creşterea cu 40% a cheltuielilor Palatului Preşedintelui… şi foarte multe bannere cu EBA şi cu “De ce le e frică nu vor scăpa” şi scene foarte scumpe…

  Schimbarea acestei echipe AR FI PUTUT duce şi la schimbarea acestei linii de distrugere a ţării.
  Echipa nu s-a schimbat însă…

  La ce ar putea participa atunci jucătorii “secundari”. La ţinut obrazul atunci când “nu vor fi loviţi cu pumnul în faţă”?
  La ţinut poporul în spatele grilajului închis (vezi scena din “Titanic”), cât timp mogulii PDL îşi încarcă averile în bărcile de salvare? La tras la jugul carului în care PDL-ul şi-a pus deja sacii?

  UDMR-ul îl putem înţelege.
  Avea o politică pentru ambele variante.
  Îşi putea aduce seriozitatea şi competenţa în favoarea unei alianţe oneste.
  Sau îşi poate ajuta conaţionalii în valurile care vor destrăma şi înghiţi republica…

  Dar PSD, PNL de ce s-ar alia la un joc care are un singur câştigător, acela care câştigă 50% cu sprijin de 30%?
  Când se va lăsa cortina şi se vor da premiile, figuranţii nu sunt invitaţi.
  De ce ar participa atunci în rol de figuranţi?

  PSD şi PNL plus ce mai există din alianţă AR FI TREBUIT să facă puţinul lucru ce le-a mai rămas:
  Să fie parlamentari şi să scoată legi.
  Legi care să oprească furtul înscriind creditarea externă într-un cadru foarte clar, foarte transparent şi bine controlat (la ora aceasta NIMENI nu poate spune cât datorează România şi cu atât mai puţin ce s-a făcut cu banii deja împrumutaţi).
  Legi care să fixeze “libertăţile” luate de Preşedinte, inclusiv prin apelarea LA TIMP la Curtea Constituţională.
  Legi care să lămurească populaţiei derutate care sunt condiţiile viitoare, eventual -de ce nu- o lege a NOMINALIZĂRII DATORIEI: Aşa cum pe vremea lui Ion Iliescu s-a împărţit averea ţării şi fiecare a primit câte o hârtie valorică (cu care puţini au ştiut ce să înceapă), tot aşa azi, în vremea lui Traian Băsescu, fiecare cetăţean ar trebui să primească o hârtie care să-i fixeze cota din datoria publică, condiţiile de rambursare, cui, cât şi cu ce dobândă datorează…

  PSD şi PNL ar putea participa doar la o conducere de alianţă naţională creată fără “biciuitori” de la PDL şi fără oamenii compromişi în 2009 în campania de împrumuturi ucise în BNR…

  Altfel, daţi legi, număraţi cine cât cheltuie, pregătiţi procesul inevitabil după ce nebunia se va fi terminat…

 100. Victor Says:

  Sibilla,

  Interesant (sau tipic?) este ca cei mai aprigi contestatari din interiorul PSD ai lui Geoana sunt cei care l-au inventat si totodata cei care au profitat cel mai mult in diverse momente ale conducerii sale.

  Nu sunt de acord cu promovarea tinerilor sau numai a tinerilor in conducerea PSD. Am vazut ce pot tinerii. L-am vazut pe Ponta, pe Boureanu, pe individul ala antipatic de la PSD care in ultima vreme apare zilnic pe toate posturile de televiziune – omul lui Hrebenciuc daca nu gresesc- pe Titus Corlatean, pe EBA, YBA :) si multi altii din toate partidele. Tinerii sunt o mare dezamagire pt mine. Sunt mult mai parveniti decat vechea garda, lipsiti de personalitate si ideologie. Vorbesc mult si prost. Total neconvingatori si chiar faceam o comparatie intr-o discutie privata intre noul val si generatia de politicieni a anilor ’90. Aminteste-ti cati grei existau atunci in toate partidele. Spune-mi acum macar unul care ti se pare ca promite.

  Pesedistii trebuie sa se gandeasca bine: la cine ar apela pentru un sfat, pentru a gandi o strategie in etape? La Diaconescu, Corlatean, Ponta sau antipaticul care ranjeste pe la toate televiziunile? Eu as apela la Ion Iliescu dar in final e treaba lor. Nu au decat sa ii faca jocul lui Basea si sa mearga mai departe cu jocuri tembele regizate de baroni. Temebele pt ca in final, dupa cum se vede, toate se intorc impotriva lor.

  Ceea ce se intampla astazi in PSD este rezultatul direct al jocurilor de culise de tip mafiot din 2004 cand unele specii pesediste au crezut ca e mai bine fara Iliescu. Acum, o parte din aia, alde Mitrea sau sconcsii de la Cluj, iar au capatat glas. Cat tupeu trebuie sa aiba astia sa ridice capul in conditiile in care sunt direct responsabili pentru situatia de astazi a PSD-ului?

 101. emigrantul Says:

  Mihnea Georgescu, ca orice oportunist care se respecta, a trecut in tabara lui Traian Basescu

  Mihnea Georgescu spune:
  decembrie 16, 2009 la 10:58 am
  Sursa: http://nastase.wordpress.com/2009/12/15/alte-doua-romanii/#comment-75101

  TRAIAN BĂSESCU – UNS PREŞEDINTE LA CURTEA CONSTITUŢIONALĂ

  Am urmărit cu firească emoţie momentul solemn al Confirmării Preşedintelui Traian Băsescu la Curtea Constituţională, în somptuosul sediu al Casei Poporului. Emoţia Preşedintelui era vizibilă. Când l-a salutat pe Ioan Vida, Preşedintele Curţii Constituţionale, i-au dat lacrimile. Fire emotivă…

  Ţara are nevoie de stabilitate. Beizadelele comuniste de Primăverii au făcut destul rău în ultimii douăzeci de ani. Avem nevoie de o Mână de Fier, care să mântuie acest Neam păcătos. Parlamentarismul florisant trebuie oprit.

  Cu siguranţă că Băsescu II va fi unul mai matur, care se va lepăda de Satannah greşelilor trecutului şi se va închina înaintea Piramidei Legislative a Neamului Românesc. Aşa a promis-o şi trebuie să îi aplicăm prezumţia de nevinovăţie. Eu l-am mai criticat în trecut, dar în duh frăţesc, pentru că sunt, asemenea Domniei Sale, un constănţean venit în Bucureşti ca să fie util societăţii într-un fel sau altul. Eu îl înţeleg pe Traian Băsescu, îi înţeleg temerile, frustrările şi izbucnirile necontrolate. De aceea a şi câştigat şi îl iubeşte Poporul, pentru că este OM, este uman, nu este o fantoşă spilcuită precum beizadeaua comunistă de Geoană. Poporul nu greşeşte niciodată.

  Avem nevoie de un Deceniu de împliniri măreţe Traian Băsescu. Avem nevoie de un Guvern de Dreapta, care să scoată Ţara din marasm, să taie în carne vie privilegiile comuniste. Avem nevoie de un Stat Minimal. Cred într-o alianţă firească de dreapta PDL-PNL, care poate asigura stabilitatea guvernamentală pentru următorii ani.
  Stânga este bună pentru cei mulţi, dar în perioade de creştere economică, atunci când Statul are ce împărţi la săraci. Când trecem prin Infern, ca acum, nu mai avem timp de umanisme, ne trebuie eficienţă. Şi doar Dreapta poate fi eficientă.

  În concluzie, îl asigur pe Traian Băsescu de modestul meu sprijin, chiar dacă l-am mai criticat şi îl voi mai critica. Întotdeauna am făcut-o în duh de dragoste, întru Mântuirea Sufletului Domniei Sale, nu întru nimicire. Dacă se va închina înaintea lui Ion Iliescu, are şanse să se şi împărtăşească din Charisma Domniei Sale şi să fie Unsul lui Dumnezeu peste acest Neam.

 102. amontagnard Says:

  D-le Presedinte, sfatuiti-i va rugam sa nu mai faca scandaluri in media, nici o slabiciune oricat de mica nu trebuie aratata sau observata. Suntem multi tineri care mizam pe stanga. Cred ca intelepciunea dumneavoastra trebuie urmata. Va multumim!

 103. ezragsit Says:

  SINGURA politică a “echipei” (în alte legislaţii s-ar numi “banda”) Băsescu-Boc-Videanu-Berceanu-Udrea-Ridzi-Pogea, cu complicităţi în toate sectoarele conducerii, este ÎMPRUMUTUL.

  Împrumut niciodată explicat (“este criză” nu-i o explicaţie, a fost, este şi va fi un pretext), niciodată măsurat (nu există nici o declaraţie clară şi precisă despre nivelul îndatorării), pentru folosirea căruia nu s-a dat niciodată vreo socoteală (“cea mai mare parte s-a dus la BNR”, “jumătate va merge la BNR” nu sunt forme de dat socoteală, ci simplă nesimţire de tipul “v-am spus-o în faţă şi nici că v-a păsat”).

  Prin actul luării noilor tranşe de împrumut, de 3.000.000.000 euro, Băsescu şi Boc propun ca fiecare cetăţean român să fie îndatorat, suplimentar faţă de ce i s-a făcut în 2009, cu câte alţi 150 euro, adică peste 6.000.000 lei (vechi). Calculat luând în calcul şi pruncii abia născuţi, pensionarii care primesc pensia de 1 leu, bugetarii care sunt trimişi în concediu fără plată şi-şi iau banii dijmuiţi şi cu întârziere.

  De ce nu se cere voie poporului român pentru aceste împrumuturi?

  De ce nu i se explică clar poporului român că aceşti bani nu sunt cadouri, ci ÎMPRUMUTURI PURTĂTOARE DE DOBÂNDĂ, primite cu condiţii impuse din afară, folosite de guvernul Boc pentru a justifica zeci de mii de falimentări de mici firme şi trimiterea în şomaj a sute de mii de angajaţi.

  De ce stă MAJORITATEA din Parlament fără să dea legi severe, care să precizeze obligativitatea asumării răspunderii personale de către cei care recurg la împrumuturi externe, obligativitatea indicării anterioare a tuturor surselor şi termenelor de restituire, obligativitatea circulaţiei clare şi folosirii transparente a fiecărui eurocent. Dacă luarea banilor este strict necesară, vrem să ştim fiecare tranzacţie făcută cu ei.

  De ce MAJORITATEA din Parlament acceptă ca banii să fie folosiţi în scopuri atât de vag precizate, precum “susţinerea leului”. Se cere anchetarea condiţiilor exacte în care au dispărut circa 20.000.000.000 euro luaţi împrumut în 2009, care sunt firmele/persoanele care au profitat de schimbarea leilor în euro în condiţii foarte favorabile (Dl.Croitoru spunea că fără aceste împrumuturi euro ar fi ajuns la 6 lei, deducem că există cercuri de afaceri care au profitat de schimbarea leilor de care dispuneau în euro la un curs artificial menţinut la 4 lei, în loc de 6 lei cât ar fi fost economic cazul)

  Parlamentul este organul legislativ, este normal să votăm legi despre ce televiziuni să difuzeze meciuri de fotbal dar să nu ne preocupăm defel de felul în care 20.000.000.000 euro au fost transformaţi în placarte electorale, scene pentru prinţese prezidenţiale, cheltuieli dubioase pe şosele fără rost, fără să mai existe nimic din ei?

  Adevărata comisie parlamentară de anchetă, strict necesară, a fost mereu şi este comisia pentru supravegherea creditării externe şi folosirii datoriei publice a României.

  Ce aşteptaţi?

 104. fragmentariumpolitic Says:

  Dilema PSD

  Toate agitatiile si atacurile post-electorale din interiorul PSD se datoreaza unor incercari de a privi alegerile prezidentiale prin prisma unui singur fapt, respectiv al minusculului procent de 0,3%, cu care, din pacate, au fost pierdute. Ceea ce, trebuie sa recunoastem, ar fi un act unilateral. Exista insa, din fericire, si jumatatea plina a paharului. Pentru prima data si intr-o proportie semnificativa in ultimii cinci ani, ideile stangii au sensibilizat vizibil electoratul, aducand PSD-ului un castig net de imagine. Au fost arse intr-o anumita masura, dezvaluindu-li-se netemeinicia, tentativele ideologizante ale dreptei pedeliste de anatemizare a stangii social-democrate pentru ororile trecutului totalitarist comunist. A fost realizata istorica reconciliere dintre stanga social-democrata si dreapta liberala (partial si cu cea taranista), ceea ce reprezinta un pas insemnat pe cale reconcilierii politice si nationale. Sub povara saraciei si a crizei, 5 200 000 de romani l-au votat pe Mircea Geoana, intelegand ca realizarea mult asteptatului echilibru social nu poate veni decat din partea solutiilor stangii. Ori, asemenea lucruri, obtinute in urma campaniei, atarna in prezent destul de greu in balanta stangii. Desigur, ca si in sport, scorul conteaza, dar mintile si inimile oamenilor se castiga greu si in timp indelungat. Graba unor minti involburate de a decapita pe nepusa masa PSD-ul, pe baza frustrarii pricinuita de o infrangere discutabila, ar fi o reactie emotionala ce s-ar putea dovedi gresita. Probabil ca o dezbatere documentata si intr-un larg cadru democratic a rezultatelor alegerilor ar avea mai multe sanse de succes in decelarea concluziilor si strategiilor corecte. Numai pe baza unei judecati lucide si temeinice se va putea transa clasicul conflict, iscat in urma unui esec, dintre consolidatori si demolatori si se va putea intreprinde ceea ce este mai bine pentru PSD: consolidarea (prin valorizarea si dezvoltarea castigurilor obtinute in campania 2009, in beneficiul unui restart pe termen scurt) sau reconstructia (prin asezarea partidului pe baze noi, ceea ce va amana relansarea pe termen lung).

 105. Gabriela Savitsky Says:

  Victor,

  eu sunt mai optimistă. Cinci luni nu-s cinci ani. Să nu dispari în aprilie că avem nevoie de tine. :)
  Vorbesc serios. Până atunci, să-i ajutăm pe portocalii să ne enerveze suficient.

 106. Sibilla Says:

  @Victor,
  Da, da, da. Că bine zici.
  Da cum de-o tot * zăuiţi * pe cinăra Leana Cocoş .. ? ;) :)
  Să revin la subiect, apropo de… tupeul unora : par egzamplă
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/01/11/raspopitul-mitoman/
  Uite Victor ce spuneam la data de … şi nimeni nu m-a luat în serios, apropo de… Vântu:
  Posted on 29 martie 2009 by Sibilla | Editează
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/03/29/mirciulica-fa-o/
  Sunt deacord cu ce spui şi cred cu tărie că tot mai mulţi se vor deştepta, da, D-l Preşedinte Ion Iliescu e cel ce are abilitatea, tăria, Înţelepciunea să readucă Echilibrul în PSD! D-aia nu ne vom resemna, ba vom renunţa la renunţare, n-avem de ales.
  respecte,
  Sibilla
  P.S. ştii, vorba aia, afară plouă/ninge, cu * succesuri * dar… primăvara ies regii la război ;) Şi mai ştii că mie dragu mi-e dintotdeauna zâmbetul Echilibrului, mă ajută să rămân eu şi-n picioare.

 107. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Vă mulţumesc pentru amabila invitaţie la Institutul Revoluţiei Române, de ieri. În seara aceasta, va urma o relatare, sper eu, obiectivă a evenimentului.

  @Emigrantul

  Nu am trădat niciodată, iar te faci că nu înţelegi.

  @All

  Ce spuneţi de “Flacăra Violet”?

 108. padurar2009 Says:

  Sarbatori fericite pentru cine. Noi am ajuns la fundul sacului. Cine ne mai scapa de saracie?
  http://www.all-auto.ro

 109. ezragsit Says:

  Referitor la recentele comentarii ale d-lui Puiu Haşotti, ca şi la cooptările cu sau fără “persuasiune” a unor reprezentanţi ai altor partide:
  Ar fi două aspecte, ambele subpuse punctului unic din programul impus de Preşedinte candidatului pe care l-a desemnat, ÎMPRUMUTURILE, DIN CARE JUMĂTATE SĂ MEARGĂ ÎN BNR.
  Primul: Nimeni nu a oprit guvernul interimar să depună proiectul de buget. Parlamentul i-a votat o lege special pentru aceasta. Să spui că nu vom avea buget DECÂT dacă votăm guvernul, oricare ar fi acela, desemnat de Traian Băsescu înseamnă să accepţi prosteşte şantajul Preşedintelui. Dacă Emil Boc ar spune “nu putem avea buget decât dacă dl Haşotti îşi vinde familia, asta pentru că deşi am putea avea buget şi peste cinci minute, iată nu vreau eu decât aşa” iar Traian Băsescu ar spune “din cauza d-lui Haşotti, ţara nu are buget şi populaţia suferă”, ar fi cu adevărat vina d-lui Haşotti că nu-şi vinde familia, sau este doar un murdar şantaj de imagine, promovat de binomul Băsescu-Boc? Aşa cum aţi dat în Parlament o lege -a posibilităţii- care permite guvernului demis să depună proiectul de buget, tot aşa aţi putea da o altă lege -a răspunderii- care să precizeze că nedepunerea bugetului până la 24 decembrie de către premierul în funcţie sau interimar, dacă a ocupat funcţia măcar o lună anterior, i se impută personal, în formă administrativă (amendă corespunzătoare consecinţelor faptei) sau penală (închisoare). La urma urmei alianţa, câtă mai este, este formată din parlamentari, puterea ei este capacitatea de-a da legi!
  În al doilea rând: Încetaţi să mai prezentaţi contractarea împrumuturilor ca pe o binefacere. Sunt împrumuturi, poartă dobână, dacă ar fi haos în februarie la neprimirea tranşei de la FMI, ce va fi în ziua în care primirea tranşelor se va fi terminat şi va începe restituirea. Prefer criza acum, când ni s-a impus o datorie de doar 3500 euro pe cap de român, decât mai târziu, la o datorie fie şi cu un euro mai mare. Nu este evident că nici un eurocent din împrumuturile contractate nu merge spre investiţii lucrative, nu generează locuri de muncă şi exporturi, ci totul se împarte între bani daţi americanilor de la Bechtel, bani daţi băncilor pentru a-i trimite băncilor mamă sau a-i reîmprumuta cu altă dobândă aceluiaşi guvern, sau într-o nebuloasă “protecţie a leului”, care însemană doar că leul nu va urca natural spre cursul de 6 lei/euro, ci va sări brusc şi catastrofic la un curs similar, probabil explodând politic în faţa fraierilor cooptaţi acum la guvernare, fără să fi văzut măcar un euro din sumele fabuloase luate împrumut cu semnătura lor…
  Rezum:
  depunerea bugetului nu este dependentă de votarea noului guvern, luarea împrumuturilor este doar o nouă serie de cuie la coşciugul pregătit României

 110. fragmentariumpolitic Says:

  Comemorarea Solidaritatii si Jertfei

  Au trecut douazeci de ani de cand ne-am castigat libertatea. Numai ca, in loc ca fiecare aniversare a momentului cand am iesit din robia rosie sa fie una de pioasa amintire si cinstire a solidaritatii si jertfelor prin care am devenit liberi, avem parte de dezbinare si hula. Prea adesea si cu prea multa usurinta uitam cuvintele profetilor care spun ca dezbinarea pustieste iar hula profaneaza. Grandioasa Revolutie din Decembrie 1989 nu ar fi fost posibila fara solidaritatea tuturor romanilor. Actul revolutionar de la Timisoara ar fi ramas o jertfa tragica si izolata, iar chemarea “Azi in Timisoara, maine-n toata tara” ar fi fost o lozinca moarta si fara ecou national, daca toate orasele si satele Romaniei nu s-ar fi ridicat la lupta impotriva dictaturii. Jertfa fara solidaritate s-ar fi soldat, fara indoiala, cu un esec. Dupa cum solidaritatea fara jertfe nu ar fi facut posibila victoria. Jertfele din Piaţa Universităţii şi din Piaţa Revoluţiei din Bucureşti, din Piaţa Operei şi de pe treptele Catedralei din Timişoara şi din alte locuri însângerate de pe cuprinsul României au reprezentat varfurile de lance ale solidaritatii romanilor in lupta impotriva totalitarismului. Aceasta este marea lectie a Revolutiei din Decembrie 1989, pe care unii dintre noi inca nu au invatat-o, din pacate: Libertatea se castiga si se pastreaza prin Solidaritate si Jerta. Ziua de 22 Decembrie 1989 va trebui sa fie trecuta in cartile de istorie si in calendarele crestine ale romanilor drept o zi sfanta de comemorare a Solidaritatii si Jertfei.

 111. waltdis Says:

  Sunt total de acord că nu este momentul potrivit pentru schimbarea liderului PSD şi că un congres în primul trimestru al anului viitor trebuie pregătit. Atitudinile lui Mitrea şi Oprişan sunt evident interesate, după ce în urmă cu un an au luptat pentru intrarea la guvernare. Ei trebuie să dispară odată cu MG, deoarece sunt la fel de vinovaţi pentru pierderea alegerilor prezidenţiale.

  M-am umplut însă de greaţă când l-am văzut pe MG anunţând acum la TV că va candida pentru un nou mandat la preşedinţia PSD. Ideea că a câştigat alegerile dar a fost furat poate avea o bază reală, dar PSD putea să aibă şi are nevoie de un lider care era capabil să câştige în condiţiile din 2009, chiar împotriva maşinii de vot a lui TB, şi care ar fi desemnat un Premier din PSD.

  Câte rânduri de alegeri trebuie să piardă PSD cu un anumit lider pentru a se convinge că nu este persoana capabilă să conducă partidul? Pe mine m-au convins două rânduri de europarlamentare, un rând de alegeri locale, unul de generale şi două tururi de scrutin prezidenţial. Sunt 6 alegeri pierdute cu MG la conducere, e chiar penibil. Anunţul său de astăzi frizează nesimţirea şi bătaia de joc la adresa celor care l-au votat în urmă cu două săptămâni, votând în realitate PSD, Ion Iliescu, Adrian Năstase, sau anti-Băsescu, dar stampilând cu neplăcere numele lui MG.

  Nu este mare diferenţă între desemnarea lui Boc la conducerea guvernului şi reconfirmarea lui MG la conducerea PSD. Este aceeaşi lipsă de respect faţă de cei care ţi-au acordat încrederea lor.

 112. Victor Says:

  Intai de toate ma intrebam daca v-a fost dor de Boc…:))

  Probabil sunteti la curent cu incidentul de la IRR (Institutul Revolutiei Romane) la intrunirea de ieri prilejuita de aniversarea a 20 de ani de la Revolutie. Am sa scriu aici cam ce as fi spus ieri daca as fi avut ocazia sa vorbesc. In privinta asta, avand in vedere ca incidentele de tipul celui de ieri au devenit o obisnuinta in cadrul reuniunilor aniversare ale IRR, mi-am propus ca la anul sa ma inscriu la cuvant. Pt a avea acces la microfon :))

  Ati auzit probabil ca s-a difuzat un film in care realizatorii au evocat cateva momente semnificative ale Revolutiei. Din acest punct de vedere, probabil a realiza acum cand inca participantii la evenimentele din 1989 sunt in viata, deci a realiza un film documentar despre Revolutia romana este usor nepotrivit. Se vor gasi oameni nemultumiti pt ca fiecare are realitatea lui si este imposibil sa cuprinzi toate evenimentele considerate marcante de catre fiecare participant la Revolutie. Fiecare dintre noi avem propria perceptie asupra intamplarilor si, in consecinta, propria parere. Este utopic sa crezi ca vei reusi sa-i impaci pe toti.

  Insa, sa revin la filmul difuzat ieri la IRR. Asa cum ii sopteam in timpul vizionarii “colegului de bine” (expresia lui favorita) Mihnea Georgescu, momentul 21 Decembrie Inter nu a fost evocat. Inteleg frustrarea celor care au participat pentru ca si eu am resimtit-o. Pentru cei care au fost la Inter in 21 ’89 noaptea aceea ramane magica, unii chiar afirmam , exagerat e drept, ca acolo s-a consumat adevarata Revolutie.

  In sfarsit, dupa proiectia filmului a luat cuvantul Presedintele Iliescu. Spre finalul discursului Domniei Sale, revolutionarul Dumitru Dinca a avut o interventie total nepotrivita , jignitoare la adresa Presedintelui, dar si a celorlalti. Interventia lui Dinca a fost determinata de lipsa evocari momentului 21 Decembrie. Insa tonul si modul in care s-a exprimat, intrerupandu-l pe Presedinte au fost complet nepotrivite. Pe scurt, un comportamment de derbedeu. Nu “golan” pentru ca “golan” am fost si eu.

  Spune Dinca ca el este nebun cand vine vorba despre Revolutie, iar Sergiu Nicolaescu, completandu-l, afirma ca am avut nevoie de acesti nebuni pentru ca ei au facut Revolutia si mai avem inca.

  Am sa le raspund amandurora prin intermediul blogului Presedintelui.

  Revolutia nu a fost facuta doar de nebuni gen Dinca, ci si de nebuni discreti sau mai ales de nebuni discreti, nebuni anonimi care apoi s-au retras.

  Revolutia s-a facut pentru ca ne-am dorit democratia, iar democratia inseamna in primul rand reguli care trebuie respectate de toti. A fi participant la Revolutie nu-ti da dreptul sa ai un comportament animalic chiar daca te numesti Dinca sau cu atat mai mult cu cat acesta nu este strain de provocarile din anii ’90, incercarile de rasturnare prin forta a conducerii statului din ianuarie si februarie ’90 si chiar incidentele premergatoare venirii minerilor in capitala. Este deci, un obisnuit al scandalurilor. Dinca trebuie sa ia aminte ca Revolutia la care a avut si el un aport substantial s-a realizat pentru ca noi toti sa ne putem exprima civilizat, nu numai cei care striga mai tare. Altminteri si eu puteam sa-l invit in curtea Senatului sa-l “racoresc” putin daca Revolutia ar fi fost realizata pentru instaurare legii junglei in Romania.

  Deci domnule Nicolaescu : nebuni dar cu bun simt. Asta este proilul revolutionarului. Nebuni de democratie, nu nebuni care ii deranjeaza pe ceilalti. Nu stiu ce ati facut dumneavoastra pe 21 dar eu nu a fost acolo ca sa-l aud pe DInca urland astazi. Nu vreau ca fiul meu sa creasca cu urletele lui Dinca. Poate sa fie Dinca si mama revolutionarilor, nimic nu-i da dreptul sa nu respecte democratia in spiritul sau. Altminteri, cat ati fost senator trebuia sa propuneti legi speciale pentru Dinca. Puteati sa-i permiteti sa incendieze cladirea guvernului ori de cate ori simte nevoia, sa-i permiteti sa urle la presedintii tarii si asa mai departe. Daca dumneavoatra ati participat la Revolutie pentru dreptul lui Dinca de a-mi provoca mie disconfort, inseamna ca nu ati inteles nimic din spiritul Revolutiei, mai ales asa cum a fost in noaptea de 21.

  In privinta reprosului, Dinca si nu numai el l-a acuzat pe Ion Iliescu pentru carentele filmului. Numai ca nu Ion Iliescu este realizatorul filmului. Dar daca Basescu il acuza pe Iliescu si pentru schimbarile climatice de ce nu ar proceda si Dinca in consecinta?

  In rest revolutionari care au vorbit mult si prost asa cum ne-au obisnuit. Pentru ca cei mai vocali au un anumit profil: sunt cei care s-au inghesuit sa obtina diplome si avntajele ce decurg din acestea, sunt cei care nu o data s-au implicat in jocuri politice. Curajul, curajul nebun nu e totuna cu nesimtirea!!!

 113. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte,
  Va multumesc pentru invitatia de participare la Sesiunea omagiala dedicata aniversarii a 20 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989.
  Va multumesc ca am avut posibilitatea sa va cunsoc personal.
  Cu deosebit respect

 114. Mihnea Georgescu Says:

  DUPĂ 20 DE ANI… O SEARĂ LA SENAT

  Prin amabilitatea Domnului Preşedinte al României, Ion Iliescu, am avut posibilitatea să particip, în seara zilei de Joi, 17 decembrie 2009, la Conferinţa Anuală a Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, care avut loc la Palatul Parlamentului (Casa Poporului).

  Ţin să aduc mulţumirile mele şi pe această cale, publică, Preşedintelui Ion Iliescu, pentru amabila invitaţie, pentru posibilitatea de a fi parte la un moment din Istorie. Nu este prima dată când Domnia Sa mă invită la acest gen de evenimente, am mai avut ocazia să particip şi la o întâlnire care a avut loc acum aproape 2 ani, în ianuarie 2008. Relatam pe vechiul blog, şters din motive obiective, respectivul eveniment. Acum regret că l-am şters, pentru acele părţi, dar sper să recuperez pe acest nou blog, mai echilibrat.

  Menţionez de la bun început că nu sunt un tip revoluţionar, mai degrabă sunt un Conservator, un Legitimiste… Totuşi, şi din motive familiale, personale, sunt legat de Evenimentele din Decembrie, de ceea ce le-a precedat… Pentru mine personal a fost o ruptură nefastă. Văd, totuşi, o providenţială simetrie că, după 20 de ani, am ocazia să fiu acolo unde Ion Iliescu, Petre Roman, Dumitru Mazilu, Sergiu Nicolaescu şi alţi revoluţionari descriau ceea ce s-a petrecut în Acel Decembrie…

  Totuşi, am o deosebită plăcere academică să studiez Istoria Recentă, să înţeleg cum au fost posibile Evenimentele din Decembrie, cum a “explodat mămăliga”. Oricât aş fi de pasionat de conspiraţii, de servicii şi de societăţi secrete, nu prea cred că Revoluţia ar fi fost rezultatul acţiunilor KGB-ului, sau că Ion Iliescu ar fi “furat” Revoluţia, cum se spune fără temei real.

  Cam aceasta a fost şi tendinţa generală a expunerilor academice susţinute de distinşii membri ai Institutului. Ion Iliescu afirma chiar că o lovitură de stat, de Palat, ar fi fost chiar mai bună decât o Revoluţie, pentru că nu ar mai mai fi existat atâţia morţi, dar… nu a fost să fie. A fost o revoltă populară, o Revoluţie am putea spune, care s-a finalizat cu înlăturarea cuplului dictatorial. Acest aspect l-a subliniat şi Petre Roman, caracterul de finalitate al Revoluţiei din Decembrie, de lucru perfect, desăvârşit, în opoziţie cu teoria unei Revoluţii Continue pe care unii troţkişti anticomunişti o vânturau în sălbaticii ani ’90.

  Nu au lipsit nici “evenimentele” mai puţin academice. La un moment dat, intrigat de caracterul incomplet al unui film despre Revoluţie, caracter constatat dealtfel şi de Regizorul Sergiu Nicolaescu, revoluţionarul Dumitru Dincă a început să vocifereze necontrolat şi a părăsit, în cele din urmă, sala. Ca de obicei, presa a acordat o atenţie nemeritată unor asemenea evenimente marginale, dar de efect mediatic… Filmul prezentat la început era unul sintetic, l-am mai vizionat şi la Clubul de la Bucureşti, nu îşi propunea să surprindă toate aspectele şi nuanţele Revoluţiei, fiind un mic rezumat de 15 minute al evenimentelor.

  Impresia generală a fost aceea studiu academic, istoric, de bună calitate. Mi-a plăcut discursul Domnului Profesor Dumitru Mazilu, specialist în Drept, care a prezentat actualitatea teoriilor despre separaţia puterilor în stat, originate în doctrina lui Montesquieu, ca o contrapondere a tendinţelor actuale spre autoritarism şi concentrarea Puterii în mâinile unei singure persoane. Dumitru Mazilu a fost teoreticianul Revoluţiei din Decembrie şi am fost surprins să descopăr că Revoluţia a avut la bază idei juridice, umaniste, filosofice, bazate pe Iluminismul francez. Descendenţa intelectuală a Revoluţiei, evocată de Profesorul Mazilu, a fost una filosofică, mergând până în Secolul Luminilor, nu a fost doar un simplu protest împotriva foamei.

  Am mai remarcat prezenţa domnilor Radu Câmpeanu, Claudiu Iordache, Lorin Fortuna, Doru Braia, Eugen Pleşca, Adrian Niculescu… dar şi a Bloggerilor de Bine Theodora Marinescu şi Victor Babiciu. Printr-o frumoasă simetrie, a doua zi, pe la prânz, la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, am avut ocazia să fiu martorul unei lansări de carte a Preşedintelui Emil Constantinescu – Păcatul Originar, Sacrificiul Fondator, I – Revoluţia din ’89 aşa cum a fost.

 115. theodora0303 Says:

  In data de 17 decembrie 2009, prin amabilitatea domnului Presedinte Ion Iliescu, am avut onoarea sa particip impreuna cu doi „bloggeri de bine” domnii Victor Babiciu si Mihnea Georgescu, la Sesiunea omagială dedicată aniversării a 20 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989 organizata de Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

  Am remarcat printre participanti pe domnii: Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Sergiu Nicolaescu, Claudiu Iordache, Cazimir Ionescu, Mircea Geoana, Ion Chelaru, Cristian Dumitrescu, Dumitru Dinca, Marin Neculae, Ion Vasile, Dorel Visan, Dumitru Mazilu, Radu Campeanu, Eugen Plesca, grupul revolutionarilor din Brasov si Nicu Constantinescu.

  Remarcabile discursurile domnilor Dumitru Mazilu, Gelu Voican Voiculescu, Sergiu Nicolaescu, Radu Campeanu si Petre Roman.

  Sesiunea omagială a debutat cu vizionarea unui film, care a evocat momentele din decembrie 1989.

  Din pacate atat presa scrisa cat si televiziunile prezente la aceast eveniment au preferat sa acorde o deosebita atentie scandalului provocat de revolutionarul Dumitru Dinca in loc sa prezinte discursurile revolutionarilor care s-au inscris la cuvant.

  Domnul presedinte Ion Iliescu a dat dovada ca de obicei de echilibru, stapanire de sine si deschidere spre dialog.

  „Dacă nu era 21 decembrie, Timişoara era rasă de pe faţa pământului.” A spus revolutionarul Dumitru Dinca. Corect, asa este domnule Dinca.

  Am insa si eu o intrebare: Daca nu era 22 decembrie ar mai fi fost 21 decembrie?

  Daca noi, toti muncitorii din fabricile comuniste, nu rupeam portile, nu saream gardurile si nu infruntam furtunurile cu apa care erau indrepate spre noi ce s-ar fi ales de dumneavoastra cei care ati organizat baricada de la Intercontinental?

  Toti avem rolul nostru, nimeni nu trebuie uitat sau nedreptatit.

  Din respect pentru adevar doresc sa va prezint o parte din discursul domnului Presedinte Ion Iliescu:

  „Revoluţia Română nu poate fi judecată în mod izolat, pentru că a făcut parte dintr-un amplu proces de prăbuşire a unui sistem, a sistemului socialist de stat de tip sovietic…….Datorită caracterului represiv al regimului Ceauşescu, noi nu am avut şansa unei revoluţii de catifea, ca cehii, nici a altor forme de trecere paşnică, nici măcar o paşnică lovitură de palat cum au realizat-o bulgarii prin demiterea lui Todor Jivkov. Am fost obligaţi să plătim cu jertfe câştigarea libertăţii şi a democraţiei. Dar Revoluţia noastră a fost de esenţă eminamente populară. Ea a fost opera poporului român ………Un complot care să fi dus la înlăturarea lui Ceauşescu ar fi fost benefic pentru ţară, pentru că s-ar fi evitat astfel vărsarea de sânge din decembrie 1989. Unele încercări şi tatonări timide au fost anihilate din start”

  Despre campaniile de denigrare a Revoluţiei Române, domnul Presedinte Iliescu a afirmat ca acestea “sunt susţinute, de regulă, de oameni frustraţi, complexaţi, care nu au cutezat să sufle în front în timpul dictaturii şi care nu s-au remarcat nici în zilele şi nopţile fierbinţi din decembrie 1989, dar care fac acum pe combativii post-factum ………… O fac, în schimb, pe judecătorii la adresa celor care au făcut ceva. O adevărată armată de clevetitori! Se alimentează confuzii voite între concepte diferite – de revoluţie, lovitură de stat sau complot. Este negat caracterul spontan al revoltei populare, punându-se declanşarea acesteia pe seama unor agenturi străine.”

  Va multumesc din suflet domnule Presedinte Ion Iliescu pentru invitatia de participare la Sesiunea omagiala dedicata aniversarii a 20 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989.
  Va multumesc ca am avut posibilitatea sa va cunsoc personal.

  Cu deosebit respect

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: