MUNCHEN

In perioada 10 – 13 noiembrie a.c. efectuez o vizită la Munchen (Germania) la invitatia Preşedintelui Asociaţiei de Politică Externă – domnul profesor doctor Horst Mahr.

Pe parcursul a peste şase decenii de activitate Asociaţia de Politică Externă a jucat un rol important pentru menţinerea unor căi deschise de comunicare, contribuind prin ceea ce a făcut la înţelegerea mai corectă a realităţilor şi a necesităţii de a acţiona împreună pentru promovarea unui climat de pace şi cooperare.

Editia din acest an (cea de-a treia) este consacrată tematicii: „ Zona Mării Negre ca zonă de interes strategic” şi va reuni personalităţi ale lumii politice din ţările situate în regiunea Mării Negre.

Voi reveni cu detalii asupra desfasurarii lucrarilor precum si cu textul alocutiunii ce o voi sustine in sesiunea plenara din 11 noiembrie.

8 Responses to “MUNCHEN”

 1. geotax Says:

  Trăim într-o ţară aflată în plină recesiune economică. Folosiţi orice canal de informare şi o să găsiţi cuvinte mult mai dure. Plecând de la acest truism, speram să găsim şi la noi: politici publice coerente, proiecte care să aibă un început şi o finalitate, folosirea corectă a limbii române când e vorba de cheltuirea banului public, cunoscători ai cuvântului de manager public etc. În fine, speram. Am ajuns să trăim într-un basm în care calitatea de: zmeu, zână, prinţ, gheonoaie, împărat, scorpie… revine unei singure zeităţi. Creditate de legendele olimpice greceşti ca fiind frate cu Poseidon. Dar şi cu Hades…

 2. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte,
  Cu respect, permiteţi să postez şi aici, în Grădina Echilibrului, cu Speranţa că vom dovedii Solidaritate :
  Galeriile de artă Saatchi fac un clasament cu cei mai renumiţi artişti din sec XX…. BRÂNCUŞI era pe locul 2 la 300 de voturi distanţă de Picasso dar a fost depunctat cu 2000 puncte iniţial pe motiv că NU era votat din România. Trimite link-ul tuturor prietenilor tăi. Votează şi TU. Să le arătăm că ne pasă de artiştii noştri, să le arătăm că suntem ROMÂNI! Îţi ia doar 30 de secunde (acum e pe locul 18, încă poate fi salvat).
  http://www.saatchi- gallery…co. uk/artvote
  Votaţi Brâncuşi! din câţi artişti sunt acolo…500 la număr, doar Constantin Brâncuşi este din partea României…chiar merită să îl votăm….e doar un click.

  leo

  http://sfinx777.wordpress.com/2009/11/10/si-despre-ce-inseamna-solidaritatea-romanilor/
  Vă mulţumesc ! Călătorie agreabilă, vă doresc şi aşteptăm să ne relataţi aspecte ale vizitei Domniei Dumneavoastră la Reuniunea de la Munchen!
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 3. Mihnea Georgescu Says:

  Dumnezeu să-l odihnească pe Maestrul Dinică!

  http://mgeorgescu.wordpress.com/2009/11/10/a-murit-maestrul-dinica/

  Domnule Preşedinte,

  Poate ne povestiţi nişte amintiri valoroase în legătură cu Maestrul Dinică, sunt convins că aveţi – ar fi păcat să se piardă aceste mărturii care ţin de istoria culturii româneşti…

 4. paultheneoliberal Says:

  Domnule Presedinte,

  Ca student de relatii internationale nu pot decat sa astept cu interes impresiile dumneavoastra de la conferinta. Intradevar, Marea Neagra este o zona de interes strategic pentru UE, SUA, Turcia si Rusia, iar in acest context Romania paote fi un actor important daca isi va juca cartiile cum trebuie. Dar, trebuie amintit ca Romania nu este singurul actor si nici nu este un actor indispensabil pentru mariile puteri.

 5. theodora0303 Says:

  Basescu si membrii marcanti ai PDL-ului incearca cu disperare sa ne transmita este ca EI SI NUMAI EI SUNT CEI CARE VOR BINELE TARII
  Ceilalti, mult mai numerosi, fiind dupa mintea lor “dusmanii poporului”
  Profit de aceasta ocazie sa le reamintesc membrilor si simpatizantilor PDL-isti ca dl Ion Iliescu NU CANDIDEAZA.
  http://theodora0303.wordpress.com/2009/11/11/noua-majoritate-de-conjunctura/
  Cu deosebit respect

 6. nae8888 Says:

  Referitor la numirea lui LN ca prim ministru. Am scapat de o situatie dramatica. Putea sa numeasca un caine, o pisica sau o purcea: la George Orwell, in Ferma Animalelor, Porcul NAPOLEON detine functia suprema. Cum in constitutie, asa cred, nu se interzice explicit asa ceva, ar fi putut s-o faca, fara sa poata fi oprit.

 7. nae8888 Says:

  Referitor la criticii lui II, nu degeaba se zice: nicio fapta buna nu ramane nepedepsita. As vrea sa stiu cine a fost, era sa zic canalia, cel (cea) care a lansat PRIMUL, si l-au copiat atatia, ca se numea si Ilici. Unul ca el ar putea sa ne reboteze pe fiecare, falsificandu-ne identitatea si dispretuind ce au dorit parintii nostri.

 8. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte,
  Basescu se dovedeste un mare maestru in arta diversiunii.
  In ultimii cinci ani viata nostra politica a fost plina de diversiuni, provocari, manipulari, santaj, demagogie, dezinformari si discreditari
  Arunca sistematic spre dezbatere publica teme fara nici o legatura cu problemele reale ale tarii.
  Adevaratele probleme ale tarii nu mai sunt discutate, dl presedinte nu mai este nevoit sa dea explicatii cu privire la diverse chestiuni care il deranjeaza.
  theodora0303.wordpress.com/2009/11/12/diversiuni-prezidentiale-sa-nu-ii-facem-jocul/
  Cu deosebit respect

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: