EVENIMENTE


1.- Miercuri, 21 octombrie a.c. am tinut sa fiu prezent la Biroul Electoral Central la inregistrarea candidaturii lui Mircea Geoana, si depunerea dosarelor cu cele peste 2,5 milioane de semnaturi de sustinere.

s2.ziare.com

Am considerat prezenta mea ca pe un semnal politic clar, atat pentru membrii PSD, cat si pentru electorat.

(Am consemnat, ca atare, atat ecourile pozitive din partea prietenilor, cat si rautatile din partea unor adversari. Nicio surpriza !

M-a intristat insa, comentariul nepoliticos (ca sa fiu elegant) al lui Octavian Cozmanca. Multe surprize ne mai ofera viata, in privinta caracterelor! ).

2. In acelasi sens am fost prezent astazi, vineri 23 0ctombrie, cu prilejul declansarii Campaniei Electorale, la primul miting electoral al lui Mircea Geoana, organizat la Ploiesti, in sala Sporturilor. A fost o prezenta numeroasa si activa a militantilor din aceasta organizatie a celui mai mare judet din tara.

3.- La Bucuresti, in acelasi timp, in aceasta dimineata, domnul presedinte Traian Basescu a tinut sa marcheze intrarea sa  in campania electorala cu o ceremonie de inaltare in grad a unor generali, printre care si cei trei “dezertori din PSD” – Ontanu, Oprea si Iordanescu (ultimul, un “nevinovat” intr-ale politicii, dar dependent de Oprea). Insa, comportarea de-a dreptul nedemna a celor doi, este impardonabila !

Iar, faptul ca presedintele se preteaza la asemenea gesturi de “onorare” prin grade militare a unor acte de tradare, vorbeste, evident, despre structura de caracter a omului Traian Basescu.

4. O “impolitete basesciana” specifica (tot ca sa fiu elegant) – drept comentarii la informatia vehiculata in presa cu privire la declaratiile lui Hayssam, privind asigurarile date de presedintele Basescu ca “nu va pati nimic” (dupa care a fost arestat) –  domnul Basescu nu a gasit altceva de spus decat  ca “el nu l-a luat pe Hayssam in avion, asa cum a facut  presedintele Iliescu”.

Am declarat, nu odata, si repet – nu am avut niciun fel de relatii personale cu Hayssam, asa cum nu am avut cu niciun alt om de afaceri. (Domnule Basescu : Eu nu am luat bani de la niciun om de afaceri !). Dar, cu prilejul unor vizite oficiale, eram insotit atat de grupuri de oameni de afaceri, cat si de ziaristi (adeseori prin reciprocitate, pentru ca si alti sefi de stat erau insotiti in vizitele lor in Romania de oameni de afaceri si de ziaristi).

Ei isi plateau toate cheltuielile, atat de transport cat si de cazare (ceea ce reducea in mod corespunzator cheltuielile de transport suportate de Administratia Prezidentiala). Nu Administratia Prezidentiala si cu atat mai putin Presedintele stabileau componenta acestor grupuri, ci de regula Camera de Comert si Asociatiile Patronale pentru oameni de afaceri (functie si de interesele lor in tarile respective) precum si redactiile publicatiilor sau conducerile societatilor de radio si televiziune.

Advertisements

3 Responses to “EVENIMENTE”

 1. adrianavmg85 Says:

  Simati domni politicieni, ma numesc Adriana si indraznesc sa apelez cei care sunteti in fruntea tarii pentru ca, contez pe sprijinul dumneavoastra. Domnule Iliescu poate veti spune de ce tocmai mie mi se adreseaza fatuca asta, ei bine pentru ca sunt din Calarasi, pentru ca stiu ce ati facut pentru Oltenita orasul natal si… pentru ca cineva are nevoie de ajutorul nostru al tuturor oamenilor care ne consideram oameni.
  Eu am incercat sa ajut in acest fel http://adrianamanea.wordpress.com/ insa suma stransa este foarte mica. Este vorba despre acest caz http://ajutorpentrumama.wordpress.com/ care nu imi este nici ruda nici prieten, si doar un om care vrea sa isi ajute mama.
  In acest sens vin cu o rugaminte catre dumneavoastra sa ajutati aceasta familie cu oricat de putinta fiecare banut inseamna mult pentru ei. As mai avea o indrazneala … mai bine spus o intrebare. De ce trebuie sa dureze atat de mult o aprobare a fondurilor pentru operatiile si bolile care se trateaza in afara tarii, respectiv cateva luni bune de zile timp in care un om sau mai mult pot murii?
  Stiu ca este vobrba de o lista de asteptare si.. ceva birocratie insa chiar nu se pot urgenta asemenea probleme precum sanatatea?

  Adriana, un om simplu al acestei tari care va multumeste!

 2. Victor Says:

  Din cate cunosc, Geoana este bine primit de electoratul PSD de cand pare ca a inteles ideea principala- stie el care anume. In final, desi nu uit anumite chestiuni legate de Geoana, in speranta ca va solicita si va tine cont de opiniile Presedintelui Iliescu, il votez si eu…

 3. Victor Says:

  Dupa cum scriam ieri, impinge nesimtirea in zone inimaginabile acest presedinte Basescu pe care eu il consider deja o trista amintire. Un individ cu dosare de coruptie asa cum este el are tupeul sa incerce sa faca legaturi izvorate din interes intre un om de afaceri si Presedintele Iliescu a carui deviza “sarac dar cinstit” este chiar pe bune. Daca poti spune ca Presedintele Iliescu ar fi putut avea vreun interes personal cat de mic la un om de afaceri inseamna ca nu esti intreg la minte.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: