CONGRESUL PSD

 

Pentru cei ce nu au putut urmări lucrările Congresului PSD – postez in continuare relatarea intervenţiei mele:

 DSCN0068

 

 

 

 

Dragi prieteni,

 

Ne aflăm reuniţi în Congresul Extraordinar al PSD – forumul statutar mandatat să desemneze candidatul Alianţei politice PSD+PC la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie – anul acesta.

 Din păcate, deschiderea lucrărilor Congresului are loc într-un climat tensionat, legat de criza politică provocată de acţiunea preşedintelui Traian Băsescu şi de PDL, prin torpilarea coaliţiei guvernamentale.

 Cred că nimeni nu se lasă înşelat de aparenţe.

 Nu PSD a părăsit guvernul. Modul în care premierul Boc a decis remanierea viceprimministrului şi ministru de Interne – Dan Nica – fără consultarea prealabilă a partenerului de coaliţie – este incalificabil, inacceptabil şi exprimă intenţia clară de a rupe coaliţia.  

Pretextele invocate sunt de-a dreptul puerile.

 Iar încercarea liderilor PDL de a plasa răspunderea pe seama conducerii PSD seamănă cu manevra hoţului care strigă “Prindeţi hoţul”.

 Traian Băsescu a aprobat acţiunea premierului (deşi, în 1997, el protesta faţă de neconsultarea sa preliminară de către premierul de atunci Victor Ciorbea). Dar, acesta este modul duplicitar de judecată al preşedintelui Băsescu.

 Ne amintim cum i-a jignit pe cei 322 parlamentari care au votat suspendarea sa (exercitându-şi un drept constituţional) – deşi, în 1993, domnul Traian Băsescu semnase, alături de alţi parlamentari, propunerea de suspendare a preşedintelui de atunci (Ion Iliescu); eu nu i-am reproşat nici lui, nici celorlalţi parlamentari, acest demers!

 Acum îi reproşează lui Dan Nica faptul că a atras atenţia asupra unor posibile fraude la alegeri, spunând că acestea nu sunt posibile. Dar, în 2004, a făcut un adevărat scandal pe marginea unor presupuse “fraude” – la alegerile prezidenţiale (pe care, de altfel, le-a şi câştigat!).

 Judecata domnului Băsescu se schimbă, însă, precum se vede, în funcţie de poziţia şi interesele sale!

 Problema reală, în faţa alegerilor prezidenţiale, este tocmai aceasta – cum vor judeca alegătorii prestaţia domnului Băsescu. Pentru că votul cetăţenilor va trebui să reprezinte, în primul rând, judecata bilanţului mandatului de 5 ani al preşedintelui în funcţie – Traian Băsescu.

Or, acest mandat este edificator:

 – au fost 5 ani pierduţi pentru ţară;

– 5 ani de declin, pe toate planurile, care se reflectă  în greutăţile pe care le întâmpină cei mai mulţi cetăţeni;

 – 5 ani de deteriorare a climatului politic, de permanente stări tensionate între instituţiile statului;

 – 5 ani de alimentare a unor stări conflictuale – provocate tocmai de cel ce se află în fruntea statului, dar care nu-şi respectă funcţia şi atribuţiunile conferite de Constituţie.

Proclamându-se “preşedinte-jucător“, el a intrat, din prima zi de mandat, în conflict cu litera şi spiritul Constituţiei. ŞI asta pentru că Traian Băsescu nu are un comportament democratic.

 – el are mentalitate de vătaf;

– pe el îl deranjează şi Constituţia şi Parlamentul şi Justiţia şi profesorii – toţi şi toate;

– niciodată nu a manifestat respect faţă de alţii – nici faţă de aliaţi, nici chiar faţă de colaboratori; procedand fără scrupule;

– el vrea să controleze şi să comande totul!

 Om rudimentar, fără cultura şi pregătirea necesare – a adus prejudicii grave reprezentării internaţionale a ţării (una din principalele atribuţiuni ale şefului statului)

Ne-a izolat în lume!

 De aceea, problema principală a alegerilor din 22 noiembrie şi 5 decembrie este stoparea prezenţei lui Băsescu în fruntea statului.

 Acum, mai mult ca oricând, se impune o schimbare – pentru a intra în normalitate!

 Îndemnurile unora către cetăţeni, de a nu se prezenta la vot, sunt de neînţeles; ele sunt nocive şi slujesc, în ultimă instanţă, menţinerii domnului Traian Băsescu.

Din contră, forţele politice responsabile şi cei avizaţi trebuie să-i ajute pe toţi cetăţenii să înţeleagă că e în interesul lor să pună capăt, prin vot, prezenţei în fruntea statului a unui om care a adus atâtea prejudicii ţării.

 Ţara are nevoie de un altfel de preşedinte:

 – de un om normal şi responsabil, care să respecte Constituţia şi instituţiile democratice ale statului;

– de un om pregătit, capabil să înţeleagă procesele care au loc în societate şi să acţioneze în interesul cetăţenilor;

– de un om deschis dialogului, care ştie să asculte, nu să dicteze,

– de un om care să ştie să adune,  să coaguleze forţele, nu să le disperseze; să promoveze conlucrarea constructivă  între instituţii, nu să le submineze autoritatea;

– un om capabil să reprezinte ţara cu demnitate şi să o scoată din izolarea în care a împins-o Traian Băsescu.

Problema este dacă există un astfel de candidat alternativă la Băsescu.

 Eu cred că Mircea Geoană – candidatul PSD+PC – poate avea aceste calităţi şi capacitatea necesară de a determina schimbarea în bine a situaţiei din ţară.

 Unii mă întreabă de ce îl sprijin eu pe Mircea Geoană. Substratul întrebării îl înţelegeţi cu toţii. Le răspund lor şi vă răspund şi dumneavoastră:

 Dacă ar fi să judec instinctual, aş avea motive să-mi exprim reticenţe.

 Dar, am acumulat o experienţă de viaţă suficient de mare, o viaţă în care am gustat de toate – şi bucurii şi satisfacţii, dar şi dezamăgiri, deseori provocate de unii pe care i-am sprijinit.

Dar, dincolo de aceste lucruri, încerc să nu judec doar cu inima, dominat de sentimente, ci să judec cu raţiunea. Am învăţat, cred, un lucru esenţial: în politică şi mai ales în viaţa de stat, trebuie să ai forţa să treci peste resentimente, să pui pe prim plan raţiunea, interesul major al ţării. Asta fac şi azi!

Desigur, nici Mircea Geoană nu este perfect. Nu există oameni perfecţi.

Dar, comparativ cu ceilalţi candidaţi şi mai ales cu Traian Băsescu, Mircea Geoană are câteva atuuri care îl recomandă pentru această funcţie de înaltă responsabilitate:

 – în primul rând, este un om pregătit, un bun profesionist, spre deosebire de alţii – citeşte, se informează (nu doar de la “servicii”, din dosare);

 – nu e un rudimentar;

 – ştie să asculte, să comunice, este un om al dialogului, om de echipă;

  – a acumulat o experienţă politică utilă, deşi mai are multe de învăţat;

 –  are o experienţă diplomatică net superioară contracandidaţilor săi – esenţială pentru funcţia de şef de stat, necesară mai ales acum – pentru a scoate ţara din izolare.

      De aceea, îl susţin astăzi în faţa dumneavoastră, fără rezerve, pe Mircea Geoană.

 Cred că PSD are datoria să desfăşoare o campanie susţinută, de substanţă, pentru a convinge electoratul să-l voteze pe Mircea Geoană.

El îşi va expune Programul cu care se va prezenta în faţa alegătorilor – liniile de acţiune pentru redresarea situaţiei din ţară, pentru normalitate, pentru a deschide noi speranţe tuturor categoriilor de cetăţeni.

Acest program, înfăptuirea lui, va fi temelia ieşirii din actuala stare de criză, pentru relansarea şi modernizarea României.

a1 geoana

Fie ca a 20-a aniversare a Revoluţiei din decembrie 1989 să fie marcată prin această nouă schimbare în fruntea statului român, de care să beneficieze toţi românii!

           

Să ne urăm succes!

Să-i urăm succes candidatului nostru!

     Victorie!

Advertisements

28 Responses to “CONGRESUL PSD”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Oare apreciează Mircea Geoană concesia pe care i-aţi făcut-o?

 2. SorinPLATON Says:

  In linii mari, un discurs argumentat si solid; nu stiu insa in ce masura a fost receptionat ca atare, de “masele populare” prezente la manifestare…

  Cu stima,
  SorinPLATON

 3. stef36 Says:

  DOMNULE PRESEDINTE ILIESCU ! CRED CA INTELEPCIUNEA DVS., A AVUT SI CERTITUDINEA CA D-NUL MIRCEA GEOANA ESTE UN BUN CANDIDAT LA PRESEDENTIA TARII ! DORESC DIN SUFLET CA ACEASTA ALEGERE SA FIE BENEFICA PENTRU NOI TOTI !
  FIE CA DREPTATEA SI ADEVARUL SA INVINGA, IAR D-nul GEOANA SA FIE PRESEDINTELE ACESTEI TARI IZOLATE DE LUME !
  CU STIMA …… MULT NOROC ! STEF ,

 4. emigrantul Says:

  Pe cine veti vota la alegerile prezidentiale?
  SONDAJ: http://sondaje.php0h.com/prezidentiale6.php

  • Mihnea Georgescu Says:

   @Emigrantul

   Scoate pe Radu Duda din sondaj, a anunţat că nu mai candidează!

 5. veniaminusplus Says:

  Domnule Preşedinte,
  Am aşteptat cu nerădare şi am citit cu mare atenţie luarea Dvs. de poziţie.
  Îmi îngădui câteva comentarii crude.
  PSD a fost măturat de la guvernare, asa cum se mătură de pe podea cioburile unei farfurii ieftine, folosite într-o doară, pentru o vreme, dacă tot era la îndemână. Miniştrii şi înalţii funcţionari membri ai PSD au fost goniţi din funcţii cu şuturi în fund, însemnâd: „Gata, bă, vă ajunge, v-aţi îndopat destul aproape un an!”
  Asemenea crize politice au loc întrucât, neavând programe politice de elaborat şi de îndeplinit, în condiţiile în care nu există programe politice româneşti pe termen lung, proiectarea politicii statului român fiind externalizată, politicienii români se ocupă exclusiv de cariera proprie, de ajungerea rapidă (pripită) în funcţii, de menţinerea în ele cât mai multă vreme, doar pentru acces cât mai îndelungat, în folos propriu, la creditele din trezoreria statului. Politicianul român îndreptăţit să semneze ca ordonator de credite nu-şi acordă semnătura dacă documentul de sub stiloul lui nu asigură prelingerea din trezoreria statului de bani în buzunarul propriu sau în interes propriu (finanţarea grupului politic proprie etc.). Fluxul financiar normal este menţinut doar la limita avariei, ca sursa de căpătuire să funcţioneze. În aceste condiţii s-a consolidat „mentalitatea de vătaf” la care vă referiţi. Unui asemenea profil de demnitar, îi corespunde individul rudimentar, sfertodoct, incapabil să dialogheze cu străinii, de altfel fără apetenţă pentru un asemenea dialog.
  Vă felicit pentru optimismul pe care, îl aveţi, nu-l aveţi, căutaţi să-l insuflaţi celor cărora le adresaţi mesaje, dându-le speranţa că s-ar găsi o persoană care „poate avea” calităţile necesare funcţiei autentice de şef de stat. Nu mai de ar fi într-adevăr „pregătit”, „bun profesionist”, numai de n-ar fi „rudimentar”, numai de ar şti „să asculte, să comunice”, numai de ar fi „om al dialogului, om de echipă”, numai de i-ar fi suficientă experienţa diplomatică, e drept „net superioară contracandidaţilor săi”.

 6. Sibilla Says:

  http://sfinx777.wordpress.com/2009/10/05/scoala-va-fi-scoala-cand-omul-va-fi-om-si-statul-va-fi-stat-jos-basescu-se-impune/
  JOS BĂSESCU !!!
  Sibilla

 7. exasperat Says:

  Avem un preşedinte de onoare. Cum procedăm?

  „Iar i-a tras-o-n bot”, şuşotesc nevrotic şi cu un pervers rânjet pe faţă reprezentanţii agenţiilor de ştiri, ziarelor şi televiziunilor prezenţi la Congresul celei de-a treia lansări a lui Mircea Geoană în cursa pentru Cotroceni. „Şi uită-te la el, nu se opreşte”. Grimasa perversă a durat aproximativ şase minute. Şase minute în care „el”, Ion Iliescu, l-a purtat pe candidatul PSD prin toate meandrele concretului: că e imperfect, că are oareşce reticenţe faţă de el, că una, că alta. Ion Iliescu l-a „plesnit” încă o dată (a câta oară?) pe mai tânărul său coleg în faţa ditamai poporului pesedist şi a camerelor TV.
  De la episodul „Prostănacul”, Mircea Geoană a primit palmă după palmă de la „inventatorul” partidului. Le-a îndurat pe toate cu stoicismul unui politician versat pentru că de fiecare dată a urmat răsplata unei susţineri făţişe în disputele electorale. Care susţinere, spun mulţi, cică face încă vreo 6-7 procente, pe care Ion Iliescu le poartă relaxat pe umeri.
  De ce simte însă preşedintele de onoare al PSD nevoia ca de fiecare dată să-l „pişte” pe Geoană? Răspunsurile curg la unison: ca să-l ţină „în priză”, să se răzbune pentru „2005”, să-l facă să conştientizeze greutatea numelui său în partid ca nu cumva să facă greşeala de a-i ignora vreodată opiniile etc. etc. etc… Nimeni n-a încercat însă şi varianta asta: ca să nu pară neserios şi ipocrit.
  Ion Iliescu l-a criticat pe Mircea Geoană în atâtea rânduri, dur în cele mai multe dintre situaţii, încât ar fi părut grotesc acum să-l ridice în slăvi aiurea. L-a criticat des, însă niciodată nu i-a refuzat nevoia de sprijin în întrecerile electorale. Şi asta a făcut şi acum. Cele şase minute despre imperfectul Mircea Geoană au fost compensate cu vreo douăzeci şi ceva despre răul absolut Traian Băsescu. Şi brusc, în lumina comparaţiei, candidatul PSD a devenit înger în ochii electoratului. Un înger imperfect, cu destule defecte, dar net superior, ca prezentare, diabolicului său adversar.
  Ăsta e meritul lui Ion Iliescu în PSD. Pe lângă cele 6-7 procente, preşedintele de onoare aduce o doză vitală de seriozitate şi realism în partid. Pentru că oricum poate fi catalogat Ion Iliescu, numai ipocrit şi neserios nu.

  Petrut Dumitru – Tragoviste

 8. cirlovacristian Says:

  Pe linga subiect:
  impozitarea veniturilor in Romania este dezastruoasa iar colectarea taxelor si impozitelor este facuta sub “presiune”.Nimanui nu-i convine sa plateasca dar TUTUROR le face mare placere sa incaseze si o fac cu ambele miini.

  Un amanunt:orice comerciant/prestator de servicii,etc…. are obligatia sa emita bon fiscal/casa si orice cumparator are dreptul de a cere bonul respectiv.Daca statul ii RETURNEAZA platitorului de taxe si impozite un anumit procent-la sfirsitul anului fiscal-cu siguranta orice platitor o sa ceara acel DREPT.Bineinteles ca statul o sa “organizeze” o baza de date cu toti-si cu cei cu obligatii si cei cu drepturi-pe care o va “verifica” zilnic,ora de ora,minut de minut prin intermediul “bugetarilor fiscali”,ca de tocmai de aceea sunt platiti-adica sa tina evidenta veniturilor si cheltuielilor.
  Practic:cu o astfel de masura se reduce frauda si cheltuielile bugetare,ba mai mult platitorii de taxe si impozite or sa aiba mai multa incredere in stat,etc…….mai exact o astfel de masura este mai onesta fata de cetatean si nu fata de “smenarii” fie ei directori,functionar,gardist sau chiar fraudator.
  Dar cum “politicul” se intrepatrunde cu “economicul” si “legislativul” raspunde la comanda “politicului” apar fel de fel de candidati,care mai de care mai interesat sau promovat functie de ce “trebuie sa rezolve”

  “……relansarea şi modernizarea României”-cu geoana/basescu/naty/becali?……….totusi putina seriozitate nu strica.
  Va spun cinstit dle Ion Iliescu caci si daca dv o sa mai ajungeti inca odata presedinte tot nu o sa cred intr-o relansare economica deoarece noi,Romania,nu AM AVUT O LANSARE ECONOMICA ceea ce implica ca nu are cum sa existe o relansare.
  Daca in Romania s-ar fi pus accentul pe plus valoare(in cei 20 de ani)ci nu pe profit probabil ca acum am fi fost sub linia de plutire dar foarte aproape de ZERO crestere economica.
  Dv sperati ca geoana ,sa zicem ,sa “relansaze economic” Romania ?Adica sa recupereze contractia si sa o si treaca pe plus,numai ca geoana este pesedist?O gluma buna.

  Ma scuzati pentru impertinenta si totodata va multumesc.
  Cum ramine cu fostele mele comentarii-cenzurate?

 9. cirlovacristian Says:

  Dle Ion Iliescu
  Pe linga subiect:
  impozitarea veniturilor in Romania este dezastruoasa iar colectarea taxelor si impozitelor este facuta sub “presiune”.Nimanui nu-i convine sa plateasca dar TUTUROR le face mare placere sa incaseze si o fac cu ambele miini.

  Un amanunt:orice comerciant/prestator de servicii,etc…. are obligatia sa emita bon fiscal/casa si orice cumparator are dreptul de a cere bonul respectiv.Daca statul ii RETURNEAZA platitorului de taxe si impozite un anumit procent-la sfirsitul anului fiscal-cu siguranta orice platitor o sa ceara acel DREPT.Bineinteles ca statul o sa “organizeze” o baza de date cu toti-si cu cei cu obligatii si cei cu drepturi-pe care o va “verifica” zilnic,ora de ora,minut de minut prin intermediul “bugetarilor fiscali”,ca de tocmai de aceea sunt platiti-adica sa tina evidenta veniturilor si cheltuielilor.
  Practic:cu o astfel de masura se reduce frauda si cheltuielile bugetare,ba mai mult platitorii de taxe si impozite or sa aiba mai multa incredere in stat,etc…….mai exact o astfel de masura este mai onesta fata de cetatean si nu fata de “smenarii” fie ei directori,functionar,gardist sau chiar fraudator.
  Dar cum “politicul” se intrepatrunde cu “economicul” si “legislativul” raspunde la comanda “politicului” apar fel de fel de candidati,care mai de care mai interesat sau promovat functie de ce “trebuie sa rezolve”

  “……relansarea şi modernizarea României”-cu geoana/basescu/naty/becali?……….totusi putina seriozitate nu strica.
  Va spun cinstit dle Ion Iliescu caci si daca dv o sa mai ajungeti inca odata presedinte tot nu o sa cred intr-o relansare economica deoarece noi,Romania,nu AM AVUT O LANSARE ECONOMICA ceea ce implica ca nu are cum sa existe o relansare.
  Daca in Romania s-ar fi pus accentul pe plus valoare(in cei 20 de ani)ci nu pe profit probabil ca acum am fi fost sub linia de plutire dar foarte aproape de ZERO crestere economica.
  Dv sperati ca geoana ,sa zicem ,sa “relansaze economic” Romania ?Adica sa recupereze contractia si sa o si treaca pe plus,numai ca geoana este pesedist?O gluma buna.

  Ma scuzati pentru impertinenta si totodata va multumesc.
  Cum ramine cu fostele mele comentarii-cenzurate?

 10. tanasescucosty Says:

  Unul dintre cei mai mari sponsori ai campaniei electorale basesciene, primarul orasului Piatra Neamt, traseistul pedelist Gheorghe Ştefan zis Pinalti, arunca sute de dolari la lautari, in timp ce in Romania, in fiecare zi, foarte multi romani ingroasa randul oamenilor falimentari si saraci!
  http://www.antena3.ro/stiri/romania/gheorghe-stefan-pinalti-chef-cu-lautari-cei-fara-ochi-sunt-in-guvern-n-au-cum-sa-vada-acest-infern_81864.html
  Pe de alta parte, Traian Basescu si guvernul Boc II recunoaste ca ne minte cu nerusinare! Pana cand?!

  PENTRU TOATE ASTEA SI PENTRU INCA 22 DE MILIOANE DE MOTIVE, IMI DORTESC MAI MULT CA ORICE PE ACEASTA LUME, CA ACEST JALNIC PERSONAJ, SA NU MAI CASTIGE INCA UN MANDAT LA COTROCENI. ACEST LUCRU ESTE CEL MAI IMPORTANT ROMANI: MERGETI LA VOT SI HAIDETI SA-L DAM JOS PE TIRAN!

 11. curent01 Says:

  Domnule Presedinte,
  Va multumesc pentru publicarea integrala a discursului dumneavoastra. din pacate, din nou, in presa nu au fost publicate decat fragmente, uneori scoase din context, ale interventiei dumneavoastra. de asemenea inregistrarea video a discursului este de negasit online in internet. pentru cei care nu au posibilitatea sa urmareasca televiziunile din tara ar fi binevenita si publicarea materialului video atunci cand este disponibil.
  va multumesc

 12. theodora0303 Says:

  Domnule Presedinte,
  Am citit cu multa atentie discursul dumneavoastra. este ca de obicei impresionant, serios, realist.
  Doresc sa va intreb ce parere aveti despre discursul prin care dl Oprescu si-a anuntat astazi candidatura.
  Cu deosebit respect

 13. georgescuradu Says:

  Mi a placut interventia, dar si ceilalti au avut speech uri bine lucrate, sper sa fie intr un ceas bun.

 14. codrinscutaru Says:

  Sorin Oprescu s-a lansat ieri prin tema candidatului anti-sistem, anti-partide si politicieni. Poate o asemenea tema sa cucereasca in 2009?
  Detalii aici:
  http://www.pointpa.ro/blog/2009/10/06/sorin-oprescu-candidatul-anti-sistem/

 15. Am primit o lepsa peste cap.. « PLATON Says:

  […] sa-mi permit sa avansez leapsa virtuala in continuare fostului presedinte d-ul Ion Iliescu, fostei consiliere a d-lui Geoana, d-na Ana  Birchall, d-nei europarlamentar Corina Cretu, d-lui […]

 16. costintanasescupsdbuzau Says:

  Oprescu blat cu Basescu , dar si Geoana blat cu Basescu! Ce sa mai credem?!!! Ce este diversiune si ce este adevarat?

 17. adrian58 Says:

  Domnule Presedinte,
  Credeti ca Dl Crin Antonescu ar fi un bun presedinte?

 18. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte,
  Pe Oprescu, îl cred în stare de … blat, ceva nu-mi inspiră încredere, atâta a cotit-o şi-a dat-o după cireşi în Discurs, a evitat să lovească în vreun fel PD-L, direct, să spună lucrurilor clar, pe nume, atitudinea sa mă face să cred că e posibil să fie…. să-l aibă cu ceva la mână cineva, cam aşa am simţit eu ascultându-l, să dea Bunul Dumnezeu să NU fie aşa, să greşesc, dar….
  Supun atenţiei din nou, şi n-am să încetez, la rubrica * politici sociale * promovate de către partidul cumetriilor, mincinoşilor, al şacalilor pentru care primează exclusiv interesele personale , afacerile… respectiv PD-L cică, popular, adicătelea, partidul demonilor la putere de care NE-AM SĂTURAT :

  http://sfinx777.wordpress.com/2009/10/07/protectia-copilului-dincolo-de-ziduri/

  JOS BĂSESCU, JOS MAFIA PEDELACHEILOR !!!
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 19. cirlovacristian Says:

  Dle Ion Iliescu

  Sincer inteleg faptul ca cenzurati comentariile cu un grad mare de nesimtire si jigniri dar totodata EU,UNUL DINTRE CETATEANII ROMANIEI,NU POT SA INTELEG CUM PESEDEAUA ESTE PLINA PESTE CAP DE OAMENI DE GENUL LUI gusa-care s-a folosit si se foloseste de informatii primite de la fostul securist/KGBist mugur si banii de la vintu-marele fraudator sa ne explice noua ce?
  Pacat,probabil mare pacat fata de aceasta tara,cetateni,istorie,etc……aceasta este tara in care traim.
  Mai exista demnitate,onestitate,corectitudine,etc…..la membrii din pesedea?NU

  Va multumesc

 20. cirlovacristian Says:

  Si inca o chestie:acum stiu de unde a tras concluzia ca sistemul de invatamint romanesc scoate numai idioti.THEODOR PALEOLOGU.Cred ca dl Paleologu se rasuceste si-n mormint.

 21. Jos Băsescu! Oprescu – blat cu Băsescu? « Mihnea Georgescu Says:

  […] de Băsescu şi de pedelachei. Jos Băsescu! Am încredere în înţelepciunea Domnului Preşedinte Ion Iliescu, acest simbol al Echilibrului în politică şi voi vota candidatul PSD – Mircea Geoană. […]

 22. tzakapaka Says:

  Seara buna,

  cu parere de rau incep sa cred ca d-nul Geoana….nu prea are cum a castiga aceste alegeri…prezidentialele…inclin sa cred ca d-nul Nastase era cel mai potrivit pentru a-l invinge pe marinarul de basescu…..pacat…se mai pierd 5 ani…cred ca mai bine emigram cu totii…

 23. cirlovacristian Says:

  Chiar va rog sa permiteti aparitia acestui comentariu

  Pentru cunoscatori:
  La o intilnire dintre un ambasador si presedintele jhonson un mare wanker de america a spus:”fuck your Parliament and your Constitution. America is an elephant. Cyprus is a flea. If these two fleas continue itching the elephant, they may just get whacked by the elephant’s trunk, whacked good……..”
  Asa isi trateaza democratia si libertatile cetatenesti.
  Cu parere de rau pentru “shit-ul” american dar PASOK-ul a cistigat in fata “conservatorismului liberalizat” de la nea dimocratia.

 24. horya Says:

  Succes, dar aveti mare grija cu localitatile unde sunt primari PSD si in care nu s-a realizat nimic de aproape 2 ani, mai ales ca vin dupa o conducere PDL
  Sa va fie invatatura de minte, Guvernarea pe timp de criza, sunt atatea judete rosii in care nu s-a realizat nimic de la locale pana azi, nu stiu cum o sa va descurcati cu oamenii nervosi si suparati.

 25. Cezar Pesclevei Says:

  Grevă şi visare. Idei…
  octombrie 8, 2009 de Cezar Pesclevei

  grevaprofesorilor_4_b

  Cu gustul amar al pojghiţei miezului de nucă, pe covoare din frunze căzute şi împrăştiate de pantofii ignoranţi ai visătorilor de pe aleile parcurilor, au ieşit în stradă zilele trecute greviştii sistemului bugetar. Revolta fiecăruia s-a unit cu a celorlalţi şi a rezultat haloimesul public, zgomotul străzii provocat de corzile vocale ale protestatarilor şi paşii tăcuţi mimând dorinţa; dorinţa unui mai bine general. Au omis că nimicul nu poate oferi decât nimicul. O visterie sărăcită şi abgradată parţial cu împrumuturi (interne şi externe) nu poate împărţi la toţi în cantităţile sau dozele dorite.

  Privind la TV mi-am imaginat copiii, instalaţi confortabil, asemeni mie, în faţa micului ecran. Ce au însemnat, oare, pentru ei, imaginile ce-au patinat pe sticlă cu atâta pathos, imagini asortate cu textul vorbit al moderatorilor sau al prezentatorilor de ştiri? Ce ar mai putea răspunde un copil la banala şi ciudata întrebare adresată de un adult ce se joacă cu mintea lui: “ce vrei să te faci când vei ajunge mare?!” Cu siguranţă aripile fragile ale visului abia conturat au fost frânte…

  Oare cum vor mai putea fi prostiţi românii cu cadourile electorale băgate cu de-a sila pe gâtul lor în contextul acesta al traiului prost şi al nesiguranţei zilei de mâine? Cum se vor mai putea lăsa prostiţi de asfaltul turnat în grabă pe prag de campanie electorală sau de kilogramul de ulei şi făină dat pe şustache fiecărui vecin? Vă daţi seama limpede că ajutoarele electorale nu sunt nimic altceva decât doze mortale cu otrava negândului, cum ar spune CTP, injectate în venele potenţialilor votanţi şi un atac frontal la adresa demnităţii şi conştiinţei umane.

 26. globetrotter58 Says:

  De luat aminte …

  “Dacă n-aş fi plecat, n-aş fi avut atâţia nervi să rezist aici! Numai când mă gândesc la contactul zilnic cu realitatea românească, îmi dau seama că aş înnebuni a doua oară dacă ar trebui să trăiesc în România de azi. Este atâta indiferenţă în ţara asta, de vină pentru tot ce se întâmplă este şi indiferenţa populaţiei […] România nu este o ţară liberă” HERTA MULLER

  Scurt si adevarat o palma morala ce pune in evidenta ESECUL proiectului numit ROMANIA DE DUPA 89 … este exact ceia ce sustin si eu ca ROMANIA este in continuare tara controlata de bolsevici si securisti deghizati in “promotori ai democratiei!”
  Si lafel de bine spune castigatoarea germana a premiului Nobel ca voi cei din tara sunteti in TOTALITATE raspunzatori de acest ESEC!

  PS cred ca putina decenta din partea romanilor s-ar impune si sa nu mai sustina ca premiul obtinut este o mandrie pentru literatura romana cand singura contributie a ROMANIEI la acest succes a fost TEROAREA CE S-A EXERCITAT ASUPRA SCRIITOAREI SI FAMILIEI EI!

 27. Mihnea Georgescu Says:

  Curios, Domnule Preşedinte, guerilla portocalie a început să mă înjure pe bloguri imediat ce mi-am afirmat susţinerea faţă de Dl. Geoană. Deci, cred că pedelacheii sunt mai bine organizaţi decât credeam. Păcat! Prea mulţi trădători de Ţară poluează spaţiul virtual!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: