OPINII

I.- Referitor la postarea nordiclarisa – “Cu cine votam?” si concluzia sa ca : “Nici unul din cei de pe lista nu ar fi potrivit !” ,  as sugera urmatoarele:

Cert este ca lucru cel mai grav ar fi realegerea lui Traian Basescu. Mandatul sau a insemnat cinci ani pierduti – timp in care s-a degradat continuu climatul politic. El a intretinut o permanenta stare conflictuala intre institutiile statului. In loc sa fie factor de coagulare al fortelor, a fost un factor de discordie – pentru ca este, prin firea si caracterul sau, un om conflictual. Nu are, cred eu, calitatile elementare necesare unui om de stat (nicidecum unui sef de stat).

Intentia sa, anuntata ca, daca va castiga, va reforma statul, suna chiar a avertizare! Asta ne-ar mai lipsi! La nivelul sau de cultura si de capacitate intelectuala, ar fi o catastrofa sa mai vrea sa si reformeze ceva ! (am vazut si pana acum cata confuzie a generat orice interventie a sa, intr-un domeniu sau altul).

Asa-zisa “charisma” a sa, manifestata la petreceri, la restaurante, la nunti si botezuri – nu e in favoarea si la nivelul cerintelor unui sef de stat.

El nu a fost capabil sa-i tina alaturi de sine nici pe propriii  sai consilieri. Iar in planul relatiilor internationale – atribut esential al sefului statului – a reusit sa ne izoleze in lume, chiar si in relatiile cu vecinii.

Asa incat, un obiectiv esential este clar : TREBUIE STOPATA PREZENTA LUI TRAIAN BASESCU IN FRUNTEA STATULUI, daca vrem sa iesim din actuala situatie in care se afla functionarea institutiilor statului.

II.- In ce priveste contracandidatii, desigur fiecare are preferintele sale, inclusiv  optiunile sale politice. Eu cred ca oricare dintre principalii contracandidati (in esenta primii trei cu sanse  reale) este de preferat in locul lui Traian Băsescu.

Bineinteles, eu il sustin pe Mircea Geoana, candidatul Partidului Social Democrat, Nu contest ca are unele slabiciuni : insuficienta experienta si formare politica, unele inabilitati si stangacii. Dar, cine nu are slabiciuni?

In schimb, spre deosebire de Traian Băsescu, Mircea Geoana are capacitatea intelectuala si potentialul necesar sa  le depaseasca si detine o experienta utila in domeniul relatiilor internationale (asa cum spuneam, atribut esential al sefului statului).

III.- M-a surprins declaratia domnului Octav Cozmanca, modul si momentul in care a facut-o. Pot intelege unele nemultumiri personale, ca si reprosuri posibile la adresa unor lideri de partid. Dar, mi se pare exagerata si nemeritata critica si aprecierile sale globale la adresa PSD.

Putea sa exprime critici, intr-un cadru intern de partid; putea sa o faca cu un an inainte, sau dupa alegerile prezidentiale care urmeaza. Acum, aceasta iesire a sa aduce evident deservicii partidului si candidatului sau si, in mod obiectiv, slujeste domnului Băsescu.

Aceasta e valabil, cu atat mai mult cu cat domnului Octav Cozmanca a anuntat ca va sustine campania domnului  Sorin Oprescu. A-l contrapune pe Sorin Oprescu candidatului PSD si nu actualului presedinte, in ultima instanta tot in favoarea lui Traian Băsescu se soldeaza intreaga actiune.

Nu stiu daca aceasta a fost intentia domnului Octav Cozmanca.

IV.- BIBLIOTECA VIRTUALA „DACOROMANICA”.

Am participat, astazi 20 septembrie la lucrările celei de a II-a ediţii a Simpozionului Internaţional Cartea. România. Europa. organizat cu prilejul celei de-a 550-a aniversari a atestarii documentare a Municipiului Bucuresti (1469-2009), in aula Bibliotecii Centrale Universitare. Organizatori : Biblioteca Metropolitana Bucuresti si Biblioteca Centrala Universitara, sub patronajul Academiei Romane si a Primariei Municipiului Bucuresti.

La eveniment participa invitaţi din ţară şi străinătate, profesori universitari, istorici, filologi, lingvişti, cercetători şi specialişti în biblioteconomie şi ştiinţele informării, în cultura şi civilizaţia Orientului. Este vorba despre 156 de participanţi din Europa, Asia, Africa, America de Nord, personalităţi din domeniul biblioteconomiei, istoriei cărţii, culturii şi civilizaţiei,

Cu acest prilej s-a anuntat inaugurarea  bibliotecii virtuale “Dacoromanica”, dupa modelul actiunii similare initiate de Franta – proiectul “Galica”.

Totodata aceste proiecte se incadreaza in actiunea mai larga, initiata de Uniunea Europeana : EUROPEANA.EU – biblioteca, Muzeul si Arhiva digitala a Europei, inceputa in iulie 2007.

clipa8_final-11

Proiectul urmareste sa cuprinda 4 domenii : biblioteci, muzee, arhive si colectii audio-vizuale din intreaga Europa, cu intentia ca, in anul 2010, portalul european sa ofere acces direct si gratuit la peste 6 milioane carti, imagini, documente de arhiva, inregistrari sonore si filme, toate in format digital.

Este o actiune concertata de mare importanta si semnificatie, la acest inceput de secol XXI, punand mai deplin in valoare efectele tehnologiei informationale. Pe deoparte, aceasta actiune va fi un mijloc de protejare a patrimoniului inmagazinat in biblioteci si arhive, pe suport de hartie, aflate uneori intr-un singur exemplar. Dar, cel mai important efect este largirea accesului la surse de informare si de cunoastere – deci democratizarea acestui domeniu al vietii sociale – cresterea sanselor tuturor spre educatie, formare profesionala si intelectuala.

Deocamdata americanii detin intaietatea in acest domeniu si toti au devenit dependenti de instrumentele create de SUA – internet si motorul Google. Europa doreste sa recupereze ramanerea in urma. Eforturi se fac in aceasta directie si in China, India , Japonia s.a.

Proiectul bibliotecii virtuale “Dacoromanica” ca si portalul national cultural al Romaniei sunt inceputuri necesare si promitatoare.

Aceasta este important cu atat mai mult, cu cat noi am facut pasi inapoi in ultima perioada. Multe biblioteci rurale dar si  din multe localitati urbane au disparut. Finlandezii, din contra, au transformat biblioteciile din micile localitati izolate din nordul tarii in puncte complexe de informare, documentare, conectate la Internet – foarte utile unor microcomunitati.

V.- In legatura cu discutia privind manualele universitare si cele ingineresti, remarca emigrantului ca generatia noastra a fost favorizata tocmai de faptul ca nu aveam manuale, contravine intregii experiente a invatamantului nostru si a celui din alte tari.

Din acest punct de vedere, aceasta activitate, pe deoparte, s-a amplificat si s-a diversificat. Acum aproape toate universitatile  editeaza manuale si le actualizeaza, le completeaza cu alte publicatii utile  – indrumare practice, culegeri de probleme, lucrari tematice, etc.

Cred ca, asa cum subliniaza Bibliotecaru se simte lipsa unor lucrari specifice ingineresti sau indrumare profesionale,tehnologice, pentru meseriasi de diferite profesii, pentru maistri si conducatori de lucrari. Aceasta categorie, era in trecut obiectul activitatii Editurii Tehnice, in colaborare cu ministere economice, centrale industriale, AGIR , sindicate, etc.

Acum aceasta activitate, practic a disparut. AGIR incearca sa o suplineasca prin editarea unor serii tematice. Dar, mai ales la nivelul meseriilor si conducatorilor de lucrari indeosebi ingineri practicieni si proiectanti, o asemenea activitate lipseste.

Recomandarile emigrantului privind accesul prin internet la motoare de cautare (in special Google) pentru cartile tehnice sunt intr-adevar binevenite.

Advertisements

45 Responses to “OPINII”

 1. emigrantul Says:

  Domnule Ion Iliescu,

  Eu am spus ca dvs. ati avut aceleasi conditii de studiu ca si studentii care au terminat la zeci de ani dupa dvs., asa ca afirmatiile, pe care le-ati facut intr-un mesaj, potrivit carora ati fi fost defavorizat, in facultate, fata de cei care au terminat mai recent (datorita faptului ca nu ati beneficiat de manuale) nu sunt sustinute de situatia reala. Aveti doar impresia unei defavorizari insa nu este asa.

  Citat emigrantul:
  15/09/2009 at 7:03 pm
  Domnule Ion Iliescu, …
  In concluzie, dvs. nu ati fost vitregit in facultate. Ati avut aceleasi conditii de studiu ca si studentii care au terminat la zeci de ani dupa dvs..

  Puteti reciti textul integral aici: https://ioniliescu.wordpress.com/2009/09/15/a-g-i-r/#comment-9988

  Comentariu facut de Ion Iliescu la mesajul meu din 15/09/2009 ora 7:03 pm (mai sus citat):
  In legatura cu discutia privind manualele universitare si cele ingineresti, remarca emigrantului ca generatia noastra a fost favorizata tocmai de faptul ca nu aveam manuale, contravine intregii experiente a invatamantului nostru si a celui din alte tari.

 2. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  Cred ca … se simte lipsa unor lucrari specifice ingineresti sau indrumare profesionale,tehnologice, pentru meseriasi de diferite profesii, pentru maistri si conducatori de lucrari.

  Domnule Ion Iliescu,

  Nu se simte vreo lipsa de manuale. AGIR va publica degeaba acele serii tematice. Sunt atitea informatii gratuite pe internet, in cele mai diverse domenii de activitate, incit nu mai renteaza azi sa cumperi carti tiparite.
  Imi aduc aminte ca, inainte de 1989, printre altele, am cumparat niste brosuri mici, parca apartinind “Seriei Tehnice la Zi”, una despre poduri, celalalta privind motoarele de avion. Am aflat multe lucruri din aceste doua carticele de punere in tema. Azi, asemenea publicatii nu isi mai au rostul. Este suficienta tastarea cuvintului “Bridge” si Google te duce imediat la pagina Wikipedia dedicata podurilor: http://en.wikipedia.org/wiki/Bridge care dupa o scurta punere in tema despre subiect face trimiteri la alte pagini cu tipuri particulare de poduri.
  La ce ar folosi azi o carte gen cea pe care am cumparat-o inainte de 1989?

  Revenind la manuale, ca un exemplu, mi-am propus sa gasesc folosind Google un indrumar profesional gratuit despre zidarie:
  In cinci minute am dat de un ghid cu peste 100 pagini, presarat cu numeroase ilustratii:
  http://www.cma.org.za/UploadedMedia/Masonry%20Manual.pdf

  Cartile imprimate pe hirtie vor disparea, asa cum au disparut cartile scrise de mina dupa inventarea tiparului.

  In ceea ce priveste publicatiile electronice, acestea pot fi relativ usor piratate. Daca intr-adevar apare, de vinzare pe internet, un manual valoros el va ajunge imediat free putind fi descarcat dintr-un site sau altul.

 3. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  Eu cred ca oricare dintre principalii contracandidati … este de preferat in locul lui Traian Băsescu. …
  … eu il sustin pe Mircea Geoana, candidatul Partidului Social Democrat, Nu contest ca are unele slabiciuni : insuficienta experienta si formare politica, unele inabilitati si stangacii. Dar, cine nu are slabiciuni?

  Mircea Geoana nu are nici o sansa. Nu cred ca Ion Iliescu sustine in mod sincer acest candidat ci mai degraba pe Sorin Oprescu.
  Numeroase sondaje pe care le-am efectuat pe internet (in care liberalii imi ies suprareprezentati cu circa 10% si psdistii subreprezentati cu 10%) il claseaza pe Geoana, constant, intr-o pozitie slaba.

  Va fi o lupta intre Traian Basescu si Sorin Oprescu in turul doi al prezidentialelor din 2009. Cu exceptia ambitiei nemasurate de a fi ales sau reales sef al statului nici unul din ei nu are vreo alta calitate. Drept consecinta nu voi merge la vot. De ce sa ma duc? Ca Sorin Oprescu sa-si vada visul de o viata implinit in mod nemeritat. Din punctul meu de vedere si al majoritatii romanilor nu se va schimba nimic, tot asa vom trai fie ca ramine Basescu sau vine Oprescu.

  SONDAJ: Alegeri Prezidentiale 2009
  Pe cine veti vota la urmatoarele alegeri prezidentiale?

  Pe nici unul din cei de mai jos – 11.74 %
  Traian Basescu – 31.92 %
  Mircea Geoana – 3.29 %
  Crin Antonescu – 28.64 %
  Miron Cozma – 0.00 %
  Kelemen Hunor – 1.88 %
  Corneliu Vadim Tudor – 2.35 %
  Sorin Oprescu – 9.86 %
  Adrian Nastase – 0.47 %
  Radu Duda – 7.04 %
  Emil Boc – 0.47 %
  Gigi Becali – 2.35 %

  Numar voturi: 213

  Sursa: http://sondaje.php0h.com/prezidentiale6.php

 4. Ovidiu Says:

  Stimate Presedinte Ion Iliescu,
  eu as vrea ca Sorin Oprescu sa-l bata pa Basescu !!!!

  Vedeti ce site i-am facut Oanei Bercaru.

  http://bercaru-oana.webgarden.com/

 5. Bibliotecaru Says:

  @ Ion Iliescu
  Domnule Iliescu
  Aceste Biblioteci virtuale sunt un instrument excelent de cercetare, atât pentru copiii şcolari cât şi pentru un intelectual în căutare de informaţii. Dacă însă încercaţi să vedeţi care este contribuţia românească la aceste Biblioteci virtuale, veţi vedea că vorbim de câteva cărţi în limba română, şi când spun câteva se pot număra pe degete, sau nici o carte (de cele mai multe ori).
  Pur şi simplu nimeni nu este interesat să conserve memoria acestei ţări prin transpunere pe suport electronic a cărţilor vechi şi mai noi, de neînţeles, mai ales pentru că este un procedeu foarte ieftin, accesibil şi cetăţenilor… Spre deosebire de alte ţări, la noi când ard bibliotecile, pierderile sunt definitive… şi ar trebui să ne aducem aminte că de revoluţie o bibliotecă a ars… parcă a fost un simbol.

 6. emigrantul Says:

  Cind va putea fi accesata Biblioteca Virtuala DACOROMANICA?

  Am citit prin ziare ca adresele la care ar putea fi gasita sunt:
  http://www.daco-romanica.ro
  sau
  http://www.dacoromanica.ro
  Pina in prezent ambele sunt inactive.

 7. k02an Says:

  “Asa incat, un obiectiv esential este clar : TREBUIE STOPATA PREZENTA LUI TRAIAN BASESCU IN FRUNTEA STATULUI, daca vrem sa iesim din actuala situatie in care se afla functionarea institutiilor statului.”
  Domnule Ion Iliescu, ce va face sa credeti in neputinta domnului Basescu de a conduce? El cat a stat in fruntea statului, a facut ceva in tara asta. Dumneavoastra cat timp ati fost presedinte, nu s-a intamplat nimic bun in Romania. Imi pare rau pentru dumneavoastra, dar eu nu v-am ales niciodata la presedintie la fiecare candidatura si acum la alegeri, daca va participa, tot pe Basescu il voi alege. PSD, datorita dumneavoastra, are inca mentalitate comunista. Chiar si sloganul dumneavoastra, “Cea mai nobila preocupare a omului e omul !” este un slogan cu tenta comunista, si nu o sa inteleg niciodata pe cei care sprijina PSD sau va sprijina pe dumneavoastra. Dupa experienta nefericita pe care Romania a trait-o inainte de 1989, PSD nici nu ar fi trebuit sa existe, sa nu mai vorbim de guvernare. PSD sau orice alt partid care ar veni la guvernare fara PD-L, ar duce tara spre o parodie nationala. Imi pare rau, nu v-am agreat niciodata si nici nu o sa va agreez! Ce spuneti dumneavoastra ca domnul Basescu destabilizeaza relatiile dintre institutiile statului sunt doar niste baliverne. Basescu este singurul om care doreste pacea, linistea si armonica activitatii politice in Romania. Alegatori, va sfatuiesc din toata inima, nu alegeti oameni care fac parte din partide care au in componenta lor foste persoane care au avut un rol cat de mic in sistemul comunist! Inevitabil si ei sunt inabusiti de mentalitatea comunista a acestora!

 8. Mihnea Georgescu Says:

  M-a impresionat pasiunea pentru Carte a Bibliotecarului. O împărtăşesc. Felicitări!

  Da, a fost un Simbol… al morţii culturii, care a fost înghiţită de vulgaritatea din presă. Dictatura stimulează creaţia artistică, “şopârlele”, literatura de sertar, pasiunea pentru cunoaşterea interzisă – Fructul Oprit. Democraţia a dus la moartea Valorii prin demonetizare şi banalizare mediatică. Dictatura a încercat să înăbuşe Spiritul, dar l-a stimulat. Iată paradoxul!

 9. Mihnea Georgescu Says:

  Bine (că) aţi revenit, Domnule Preşedinte!

 10. Mihnea Georgescu Says:

  Biblioteca Central Universitară…

  Venit în 1997, ca tânăr student la Filosofie, în Bucureşti, din Constanţa mea natală, contemplam cu uimire urmele de gloanţe de faţa somptuosului edificiu situat lângă Atheneu…
  Într-un fel, pentru noi studenţii de la Filosofie, era mai bine că nu era funcţională pe atunci… cărţile erau mutate în curtea Facultăţii de Drept, în sediul celebrei Facultăţi de Utilaj Tehnologic cu intrarea dinspre Calea Plevnei… Pe atunci Facultatea de Filosofie era în Palatul Facultăţii de Drept, deci doar traversam curtea străjuită de copaci seculari pentru a merge să citim…
  Îmi aduc aminte cu câtă religiozitate am pătruns în sediul renovat al BCU prin 2002, dacă nu mă înşel, când a fost dat în folosinţă, câte zile în şir, de dimineaţa până seara am petrecut acolo în Sala 4 – a studiilor umaniste, în care avea posibilitatea să iei cărţile direct de rafturi…
  Unde sunt acum toate acestea – unde vor fi peste 10 ani?

 11. Mihnea Georgescu Says:

  @K02an

  Lessing a fost comunist? Uite că mai învăţăm şi lucruri noi…

 12. andix Says:

  credeam ca vremea propagandei anti-emigrare a apus. m’am gandit mult daca sa pun comentariul astazi, aici si mai ales off-topic. daca continuam sa avem personaje precum “emigrantul” care se invart asemenea musculitelor in jurul salatei de fructe, societatea romaneasca nu a facut nici un pas spre insanatosire.

  salutari din Canada, de la un om realizat. si multumiri tuturor regimurilor politice din romania, care m’au determinat sa imi iau familia si sa plec spre o lume mai normala.

 13. imugur Says:

  De acord cu Traian Basescu, trebuie sa luptam sa-l schimbam! Poate ca nu Mircea Geoana e cea mai buna varianta dar daca va iesi in turul doi e clar ca il voi vota. Basescu a gresit prea mult ca sa mai poata fi presedinte inca un mandat!

 14. emigrantul Says:

  Citat k02an:
  …acum la alegeri, daca va participa, tot pe Basescu il voi alege.

  Alegatori, va sfatuiesc din toata inima, nu alegeti oameni care fac parte din partide care au in componenta lor foste persoane care au avut un rol cat de mic in sistemul comunist!

  Eu nu mai inteleg nimic. Il votezi pe Traian Basescu dar pe de alta parte ne sfatuiesti sa nu alegem oameni care au avut vreun rol, fie el cit de mic, in sistemul comunist.

  Telegrama lui Traian Basescu pentru Nicolae Ceausescu
  ziarul Scinteia, 3 ianuarie 1986

  “In aceasta noapte de la cumpana anilor, cei 40 de navigatori de pe aceasta plutitoare cetate de otel construita in Romania isi indreapta gindurile spre tara, spre conducatorul partidului nostru, tovarasul Nicolae Ceausescu, spre toti cei dragi de acasa. Dupa datina, cei aflati in cartul liber suntem in jurul pomului de iarna, frumos impodobit, si inchinam un pahar cu vin pentru succesele obtinute de poporul nostru in anul care a trecut, pentru rezultatele pe care le-am inregistrat si noi, marinarii, si care ne-au permis depasirea planului la trafic cu 17 la suta, pentru succese si mai mari in 1986.”

  Pagina de ziar, scanata, se gaseste aici:

  Mesajul semnat Traian Basescu este indicat cu ajutorul unei sageti albe.

 15. Mihnea Georgescu Says:

  @Emigrantul

  Chiar aşa scria? “Închinăm un pahar cu vin…” Vezi, de aia are succes Băsescu, e om de viaţă!

 16. emigrantul Says:

  Citat: andix
  salutari din Canada, de la un om realizat. si multumiri tuturor regimurilor politice din romania, care m’au determinat sa imi iau familia si sa plec spre o lume mai normala.

  Este plina Canada de realizati ca tine.
  Un exemplu se gaseste aici: http://www.geocities.com/casamede2005/HotDogHTM.htm
  Nu este exclus sa fii chiar tu in poza.

 17. Sibilla Says:

  Rubrica * Opinii *, invita … :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/09/22/rusine-basesculetie-si-pd-l-ului-de-succesuri/
  Tot mai disperati pedelacheii, disperati si-n doru lelii cameleonii, drept care zic ca MERITA sa iesim la vot,sa le dam dupa fapte, NU absenteismul e solutia ci,debarcarea si scufundarea zmintitilor, groparii tarisoarei! Amin !
  stima si respect Politicianului Auentic, Echilibrului,
  Sibilla

 18. nordiclarisa Says:

  Multumesc frumos pentru comentariu, in stilul dvs deosebit de placut.

  Insa dati-mi voie sa ma indoiesc de totala dvs afiliere la sustinerea domnului Geoana.

 19. nordiclarisa Says:

  Va invit sa comentati dvs pe marginea articolului meu in poze:

  http://nordiclarisa.wordpress.com/2009/09/21/ladies-agreement-club-political-woman/

  Multumesc frumos,

  Larisa

 20. aviaxis Says:

  Opiniile exprimate aici de dumneavoastra sunt insidioase. Eu voi merge la vot si voi vota Basescu pentru ca:

  – Nu avem pe nimeni mai bun in actuala clica numita politica iar romanii nu sunt capabili sa produca/gaseasca o valoare in exterior.
  – Are meritul integrarii Romaniei in UE
  – A condamnat Comunismul
  – A deschis arhivele CNSAS
  – Merge pe o politica deschisa… pe care unii o numesc cearta si circ (este o manipulare grosolana din punctul meu de vedere).
  – In politica externa a incercat apropierea Romaniei de SUA
  – … si nu in ultimul rand, toti cei pe care ii consider patati (ca sa nu zic altfel) ii sunt impotriva, semn ca deranjeaza anumite grupuri de interese!

  In opinia mea daca in turul 2 va ajunge Geoana atunci Basescu va fi 100% Presedinte (fie numai si pentru eticheta “tanarului” lider PSD care atarna greu inopiniile orasenilor).

  Situatia va deveni putin mai complicata in cazul in care ar intra Antonescu. Ceilalti nu au sanse

  Va urez Succesuri, dar realitatea este ca Geoana ar fi un adevarat dezastru si nu Basescu ;)

 21. codrinscutaru Says:

  O analiza politica referitoare la scrisoarea lui Cozmanca si posibilele efecte politice pe care le poate avea asupra PSD este disponibila aici:
  http://www.pointpa.ro/blog/2009/09/21/analiza-politica-21-09-scrisoarea-lui-cozmanca-va-scinda-psd/
  Este PSD in pragul scindarii?

 22. multimaxtrade Says:

  Macar si pentru modul in care d-ul Cozmanca a fost marginalizat, a meritat sa spuna, in definitiv, cateva lucruri perfect adevarate! Si adevarul deranjeaza de obicei.

 23. curent01 Says:

  @aviaxis

  1. meritul integrarii in UE ?
  Romania era integrata de facto in UE inainte sa vina Basescu. ca integrarea in UE l-a gasit pe scaunul prezidential nu este vina lui.
  2. A condamnat Comunismul ? ahahah ha ha!!!….. ca sa vezi. comunismul era mort de 20 ani. si daca l-a condamnat? traiesti mai bine, este romania mai democratica, s-a schimbat ceva ? ai sosele mai bune? s-a micsorat coruptia? este justitia ce ar trebui sa fie ? sunt spitalele mai bune?
  “a condamnat…” =”a citit o foaie” este frectia la picior de lemn a unei asa zise “societati civile” care nu a fost in stare sa sufle un cuvant atunci cand ar fi trebuit – pe vremea lui ceausescu
  3. a deschis arhivele CNAS ? erau deschise de mult…. s-a schimbat ceva dupa deschiderea arhivelor? vezi intrebarile retorice de la punctul 2.
  4. politica deschisa? as numi-o incompetenta, aroganta bazata pe umori….

  daca enumerarea dumneavoastra inseamna calitai si realizari ale lui Basescu inseamna ca cineva are o problema de logica. oricum ar fi si politica are nevoie de competenta si oameni cu capul pe umeri.
  cu usurinta am putea umple pagini intregi cu ce nu a facut basescu sau si mai grav, a impiedicat realizarea lor.

 24. andix Says:

  @emigrantul: daca nu ai argumente, trebuie sa insulti, nu e asa? tipic romanesc, ca sa iti raspund cu aceeasi moneda. e bine ca ai plecat totusi din Canada, si ca nu te’ai adaptat aici – fara tine Canada e mai frumoasa – este exact ceea ce trebuie sa fie, o tara normala cu oameni normali.

  nu, nu sunt eu in poza. cand ai facut tu site’ul eu eram inca in romania. :) ca sa vezi.

 25. emigrantul Says:

  Pentru andix:

  Ca sa putem decide daca esti intr-adevar un om realizat in Canada va trebui sa spui ce studii ai si ce activitati ai desfasurat in Tara Artarului de cind ai ajuns acolo si pina azi.

 26. roncea Says:

  Domnule Ion Iliescu,

  Cu imensa dezamagire, trebuie sa va dau dreptate, in ce priveste punctul I.
  Ironia soartei!

  Cu speranta ca Romania va ramane a romanilor,
  Victor Roncea

 27. andix Says:

  pentru emigrantul: am firma mea de public relations. mai fac corporate branding si in sezonul de alegeri iau contracte pentru campanii electorale municipale (candidate coaching si design de campanie). am facut in romania doua facultati, ambele de stat, pe vremea cand invatamantul era inca invatamant. sa pun copii dupa diplome?

  si am inceput de jos in Canada. am fost paznic. toata lumea care vine aici pe skilled worker incepe de jos. asta nu inteleg multi, si pleaca cu coada’ntre picioare: ca nu te ia nimeni de genial pe salariu mare doar pentru ca te cheama XYZ. trebuie sa dovedesti ca poti.

  sper ca a ajutat la “decizie”. desi indiferent cine “decide” daca sunt realizat sau nu, viata mea e buna.

  sanatate!

 28. craciuniulian Says:

  Buna ziua,

  Ma numesc Iulian, am 31 ani si sunt persoana cu handicap locomotor grav. Dar in ciuda acestui handicap sunt angajat, casatorit si pot spune ca am o viata cat se poate de normala.

  Voiam sa va intreb cum pot face sa ma inscriu in PSD?

  Va atasez cv-ul meu pentru a vedea domeniul si gradul meu de competente.

  Curriculum vitae

  Informatii personale
  Nume/Prenume IULIAN CRACIUN
  Adresa Str. Moise Nicoara, bl. D3, ap. 51, BUCURESTI, Romania
  Telefon 0040723586983
  Mobil 0040723586983
  Email craciun_iulian@yahoo.com
  Data nasterii 26-01-1978
  Sex Masculin
  Locul de munca vizat
  Tip post Full Time
  Obiectiv profesional Sa ajung pina acolo unde imi permit fortele, abilitatile, inteligenta si sansa/
  Tip preferat de companie Dinamica
  Domeniu de activitate urmarit Software/Tehnologii
  Orase urmarite BUCURESTI
  Experienta profesionala
  Experienta in munca 2 – 3 ani
  Experienta pe domenii Altele – 4 ani
  Software/Tehnologii – 11 an
  Turism/Hoteluri – 6 ani
  Telecomunicatii – 2 ani
  Comert – 1 an
  Experienta in management Da

  Postul ocupat IT Manager
  Perioada 2002-11 2008-10
  Numele si adresa angajatorului Romantic Travel subordonat direct CEO
  Departament Turism/Hoteluri
  Descrierea postului Firma are 25-50 angajati.
  Unul dintre cei mai mari turoperatori din Romania cu o cifra de afaceri de 5 mil euro anual.

  Responsabilitati, Realizari
  – Dezvoltare strategiei IT, implementarea si monitorizarea acesteia
  – Coordonarea proiectelor IT din interiorul companiei
  – Realizarea, dezvoltarea si mentinerea siteurilor companiei

  • Proiectarea,dezvoltarea si gestionarea aplicatiei de tip ERP proprii. Aceasta gestioneaza constructia produselor impreuna cu alocatiile aferente acestora

  • Trimite notificari furnizorilor in caz de rezervare si de asemenea notifica agentii daca nu sunt introduse platile inainte de plecare.

  • Exporta datele in aplicatia de contabilitate.
  Gestioneaza cash flow-ul
  • Printeaza confirmarile rezervarilor, biletele de avion, facturile proforme, bonurile de comanda, contractele, facturile fiscale, receipts, listele de pasageri, rooming-urile pentru hoteluri, listele de servicii optionale, diferite rapoarte (rezervari per produs, agentie si agentii responsabili de zona, grad de ocupare, vinzari, etc
  • Integrarea cu sistemele de rezervari ale partenerilor, etc.
  • romantic.ro a fost primul site din Romania care a beneficiat de un sistem de rezervari online!

  Referinte, Alte observatii
  Tehnologia folosita este ASP si ASP.NET cu baze de date MS-SQL

  Postul ocupat Web Developer
  Perioada 2007-04 present
  Numele si adresa angajatorului Automobile Bavaria, Bucuresti
  Departament Comert
  Descrierea postului Firma are 100-250 angajati.
  Reprezentanta BMW in romania

  Responsabilitati, Realizari
  Crearea, mentinerea si imbunatatirea unei aplicatii web pentru comertul de masini scond hand

  Postul ocupat Web Developer
  Perioada 2006-10 present
  Numele si adresa angajatorului Steaua Bucuresti
  Departament Altele
  Descrierea postului Firma are 25-50 angajati.
  Club de fotbal

  Responsabilitati, Realizari
  Updatarea siteului si propunerea de noi functiuni le acestuia, precum si urmarirea implementarii.

  Postul ocupat Web Developer
  Perioada 2006-10 2008-08
  Numele si adresa angajatorului Steaua Bucuresti
  Departament Altele
  Descrierea postului Firma are 25-50 angajati.
  Club de fotbal

  Responsabilitati, Realizari
  Updatarea siteului si propunerea de noi functiuni le acestuia, precum si urmarirea implementarii.

  Postul ocupat IT Manager
  Perioada 2007-12 present
  Numele si adresa angajatorului George Butunoiu Consulting
  Departament Resurse Umane
  Descrierea postului Firma are 10-25 angajati.
  Ma ocup de Servere (5 servere, 2 exchange, 2PDC si un server de productie), de asemenea lucrez impreuna cu o exhipa de 6 programatori la implementarea si dezvoltarea aplicatiei kazier (www.kazier.ro)

  Postul ocupat Project Manager
  Perioada 2001-07 2002-11
  Numele si adresa angajatorului Romactiv
  Departament Software/Tehnologii
  Descrierea postului Firma are sub 10 angajati.
  Companie IT cu capital suta la suta romanesc. Cu o cifra de afaceri in jur de 50.000 euro la momentul cand activam eu la ei.

  Responsabilitati, Realizari
   Dezvoltarea si implementarea strategiei IT;
   Consultanta pentru proiectele IT;
   Gasirea solutiilor IT optime pentru nevoile clientilor;
   Proiectarea, studiu de fezabilitate si implementarea unui Leasing Property Card system pentru Dunarea Leasing;
   Studiu de fezabilitate si proiectarea unei retele VPN cu VoIP pentru reducere costurilor telefonice.

  Referinte, Alte observatii
  Reteaua VPN cu VoIP folosea infrastructura X-net si echipamente CISCO.
  Costurile telefonice au fost reduse cu aproximativ 60%

  Postul ocupat Administrator Retea
  Perioada 2000-04 2001-07
  Numele si adresa angajatorului Romtelecom Prahova
  Departament Telecomunicatii
  Descrierea postului Firma are Peste 3000 angajati.
  Furnisorul national de servicii de telefonie fixa.

  Responsabilitati, Realizari
   Develtarea si administrarea web site-ului;
   Administrarea retelei LAN

  Referinte, Alte observatii
  Eram subordonat directorului Romtelecom Prahova

  Postul ocupat System Administrator
  Perioada 2000-01 2000-08
  Numele si adresa angajatorului Speedway SRL Ploiesti
  Departament Software/Tehnologii
  Descrierea postului Firma are 25-50 angajati.
  Companie locala care avea ca obiect de activitate retele de calculatoare si realizarea de siteuri. De asemenea aveau in proprietate si 5 sali de jocuri

  Responsabilitati, Realizari
   Dezvoltarea si administrarea web site-ului;
   Administrare retea LAN;
   Realizarea unei aplicatie de gestiune pentru salile de jocuri de calculatoare

  Referinte, Alte observatii
  Aplicatia pentru salile de jocuri a fost una dintre primele realizate in tara pe acest segment.

  Postul ocupat Service Manager
  Perioada 1999-08 2000-07
  Numele si adresa angajatorului Datec SRL Ploiesti
  Departament Telecomunicatii
  Descrierea postului Firma are 25-50 angajati.
  Compania are ca obiect de activitate retelele nationale de fibra optica. Cifra de afaceri a societatii era la momentul respectiv aproximativ 400.000 euro

  Responsabilitati, Realizari
   service telefoane digitale si wireless precum si service pentru centrale telefonice,
   realizarea documentatiilor necesare proiectelor de retele de fibra optica
  Educatie si formare
  Diploma obtinuta Studii postuniversitare
  Perioada 2004 – 2005
  Institutie Facultatea de jurnalism
  Oras BUCURESTI
  Profilul Jurnalism
  Descriere (Specializare) Master in Multimedia si Jurnalism
  _______________________
  Perioada Data absolvirii: 2002
  Institutie Facultatea de Electronica si Telecomunicatii Univ. Politehnica
  Descriere (Specializare) Ingineria sistemelor de calcul
  _______________________
  Perioada Data absolvirii: 2002
  Institutie Administrarea, configurarea si implementarea retelelor windows
  Descriere (Specializare) Logimax
  _______________________
  Perioada Data absolvirii: 2002
  Institutie Comunicarea manageriala
  Descriere (Specializare) Universitatea David O’galvy
  _______________________
  Perioada Data absolvirii: 1997
  Institutie Colegiul Mihai Viteazul Ploiesti
  Descriere (Specializare) Sectia fizica chimie
  Aptitudini si competente personale
  Limbi straine cunoscute Engleza – Avansat;
  Permis de conducere Nu
  Aptitudini Abilitati deosebite de comunicare.
  Spirit de invingator.
  Bun organizator.
  Spirit de leader.
  Cunostinte IT Proiecte
  Conceperea strategiilor de dezvoltare a IT-ului pentru Dunarea Leasing, Omnimpex Group, Romantic Travel, Luc-Sam Group
  Conferinte
  Sistemele informatice in dezvoltarea afacerilor din Romania.
  Conferinta tinuta in cadrul Univ Politehnice
  Premii
  • Operating Systems: MS-DOS, Windows (all versions, including NT LAN administration);
  • MS-Office: Word, Excel, PowerPoint, etc.;
  • Web development:
  o HTML, CSS, ASP, ASP.NET 1.0/2.0/3.5, Crystal Reports, LINQ, C#, VBScript, Java Script, PHP (excellent);
  o XML, XSLT, Flash (medium);
  • Database: Access, MS SQL;
  • Graphics: Adobe (Photoshop, Image Ready, Illustrator, Premiere), Corel Draw, Paint Shop Pro, Fireworks;
  • Internet: e-business, e-marketing (including Search Engine Optimization);
  • Servers configuration and administration under Windows;
  • Other: SCM, ERP, CRM, Business Intelligence, applications of economic informatics, ftp, utilitars, SPSS, SAP (R3 – financial module), Site Server 4, VPN, VoIP, Ciel, electronic payments, etc..

  Proiecte
  Realizarea strategiilor de e-marketing pentru Dunalea Leasing si Romantic Travel
  Proiecte
  • SC Valor Leasing SA Campina
  Dezvoltarea unui ERP pentru activitatea de leasing. Aplicatia gestioneaza ofertele, contractele, platile, printarea facturilor, rapoarte, forecasting. Tehnologia folosuta: ASP, MS SQL.
  Proiecte
  • SC SOTEC SRL Ploiesti
  Dezvoltarea unui sistem de management intern. Aplicatia are urmatoarele functii:
  o Managementul stocurilor, vinzarilor, consumurilor si pierderilor;
  o Printeaza facturile, contractele, certificatele, fisele de magazie;
  o Rapoarte: vinzari pe punct de lucru, profit per comanda, per perioada;
  o Situatia platilor furnizorilor.
  Proiecte
  • SC Gorj Turism SA
  Dezvoltarea unui sistem de rezervari online.
  o Gestioneaza rezervarile camerelor de hotel, sezonalitatea si gradul de ocupare precum si perioadele de release, facturile, reservarile, situatia platilor;
  o Printeaza Voucherele, Contractele, Proformele, Bonurile de comanda, Confirmazile, Facturile fiscale;
  o Exporta datele in CIEL.

  Proiecte
  • SC Vitamar Import Export
  Dezvoltarea sistem de management al vinzarilor si stocurilor
  o Gestioneaza stocurile, perioada de valabilitate a produselor din stoc, vanzarile, platile;
  o Rapoarte: vinzari per perioada, debite per client si perioada;
  o Printeaza facturile si chitantele, garantiile, fisele tehnice, certificatul de calitate.
  Hobby
  Calculatoare/Internet, Turism/Excursii, Afaceri/Comert, Politica, Intalniri/Comunitate
  Alte informatii
  Mobilitate Sunt dispus sa-mi schimb resedinta in tara si in strainatate.
  Sunt dispus sa fac calatorii de afaceri mai putin de 30% din timpul de serviciu.

 29. Mihnea Georgescu Says:

  LEGALIZAREA PROSTITUŢIEI – NOI SUCCESURI ALE GUVERNĂRII BĂSESCU

  Salutăm cu bucurie iniţiativa distinsului nostru Preşedinte-Jucător de legalizare a nobilei arte a Amorului. Pe lângă progresul moral pe care îl va aduce această măsură europeană, de bun-simţ, avantajele materiale nu sunt deloc de neglijat! După un calcul al Money.ro, ar fi vorba de aproximativ 200 de milioane de euro pe an, rezultat din impozitele impuse pentru prestaţiile simpaticelor domnişoare. Iată că există soluţii pentru ieşirea Ţării din Criză.

  Aşteptăm cu nerăbdare să se dea liber şi la droguri, pentru ca fericirea colectivă a Românilor să fie completă! Să trăim bine!

 30. SorinPLATON Says:

  Din pacate “trebuinta” (de a fi “remaniat” presedintele Basescu) nu este sinonima cu “putirinta”. Consider ca seful statului & camarila, poseda majoritatea parghiilor necesare asigurarii unei decolari spre un nou mandat, daca doresc sincer acest lucru. In acest moment, daca un candidat strategic, din indiferent ce ratiuni dar majoritar internationale, trebuie sa fie promovat, acest lucru se va si intampla…Exista aceste capacitati logistice si de resursa umana… Cu alte cuvinte, daca va pierde d-ul Basescu o noua reconfirmare in functie, asta nu inseamna neaparat ca a pierdut pe mana sa alegerile, ci mai degraba ca scena a fost setata “de altii” prezentarii teatrale a acestui act-necesitate..

  In alta ordine de idei, subscriu parerii d-lui presedinte Iliescu, a majoritatii comentatorilor din acest blog si a unei parti majore din ceea ce reprezinta conceptul de Romania, ca prestatia “regimului Basescu” a fost submediocru, diletant, tensionant si ca trebuie de urgenta inlocuit.

  Cele bune,
  1=
  PLATON

 31. daxinte Says:

  Domnule Ion Iliescu,

  Interesant ce ati scris si nimic de comentat.Daca as fi in locul dumneavoastra as scrie lafel.
  Traian Basescu nu avea ce cauta la guvernare.Este punctul meu de vedere.
  Despre Mircea Geoana pot spune ca ar face treaba buna.A reusit sa isi mentina popularitatea in ciuda faptului ca apartine unui oartid politic destul de controversat.

 32. Sibilla Says:

  D-le Presedinte,
  In ultimii 5 ani s-a degadat climatul politic, economic,social, s-a dus de rapa orice urma de echilibru, cioflingarii ne-au dus la sapa de lemn, acum fac pe niz-naii, codosii care sunt… se impune schimbare, in BINE, mai mult ca oricand.
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/09/24/caras-severinul-incotro/
  stima si respect,
  Sibilla

 33. globetrotter58 Says:

  Nu pot sa spun decat biata tara … de 20 de ani romanii voteaza negativ …. in ’90 Iliescu a fost ales pe considerentul ca l-a terminat pe ceausescu (desi acesta era oricum terminat fie daca exista sau nu Iliescu) – fara a se da importanta mesajului politic al acestuia ; in ’92 de frica ciocoilor, care o sa suga sangele neamului si iarasi nici faptele nici programele n-au mai contat, in ’96 similar a castigat Constantinescu ca sa-i dam in cap lui Iliescu, in 2000 s-a ajuns la ingrata situatie in care pana si cei care mai ieri erau lideri ai ideilor democratice (i-am numit pe batranii membrii ai partidelor istorice) au avut neghioaba solutie ca sa ceara alegatorilor lor sa voteze cu „candidatul mai putin rau” ceia ce pentru mine a insemnat decesul sperantei intr-o Romanie democratica – te duci sa votezi pentru mai bine NU pentru mai putin rau !?
  In 2004 acelasi scenariu “sa daramam raul care a fost”, fara sa se vada ce punem in loc.
  Iar acum se ofera romanilor, acelasi scenariu, parca securistii care controleaza Romania de decenii nici nu se mai sinchisesc sa schimbe ceva , populatia asemeni acelui azil din „Zbor deasupra unui cuib de cuci” se aseaza cuminte la rand sa-si ia doza de prafuri cand e chemata la urne .. e betia puterii ca iei il schimba pe X cand de substanta nimeni nu sesizeaza ca INCA NU I-AU SCHIMBAT PE EI – STAPANII INELELOR – inele ce sunt adevarate belciuge infipte in nasul cetateanului ce neputincios se lasa tras asemeni vitelor. Nu pot sa spun ca RAUL VA CONTINUA sub o forma sau alta …
  Nu intamplator i-am comparat pe candidati cu personajele de cartoon, acum 5 ani romanii s-au aratat entuziasmati de ideia lui Popeye un scenariu cu pumni si s-au ales doar cu .. spanacul si nici macar acela in farfurie ci drept in ochi … acum poate se vor orienta catre un alt luptator Michey Mouse ce doar pare mai elegant dar care asemeni predecesorului zboara cu capul in nori …
  Ce au in comun acesti luptatori NU AU FINALITATE IN ACTIUNE caci le convine ca show-ul sa se reia la infinit …
  Pe de alta parte o importanta grupare politica (un Muppet Show) am numit PSD-ul il propune candidat pe Fozzie Bear un ursulet pe care insasi unii dintre colegii lui il caracterizeaza ca funny, dar … prostanac ce in incercarile sale de a fi precum VIP-urile invitate ca oaspeti sfarseste lamentabil starnind rasul tuturor, alti simpatizanti ai Show-ului sunt contrariati ca Fozzie are blana orange … de fiecare cu gusturile sale …
  Pentru mine care sunt departe si nu ma implic in viata din Romania mi se pare amuzant la urma urmei pot foarte usor lua telecomanda si schimba programul …dar pentru spectatorii-actori care sunt cetatenii ce traiesc, inca, in Romania lucrurile mi se par de plans.
  Daca tot n-ar conta cine vine Presedinte, numai sa fie o schimbare, de ce n-ar candida Mutu, Simona Sensual si … Incitatus, ca tot a incercat Caligula sa-l faca consul roman poate ajunge presedinte … roman si dincolo de show-ul de zile mari cu audiente de Guiness Book ce l-ar face dezbaterile din campanie poate ar imbunatatii relatiile cu Italia si ar rezolva si unele din problemele romanilor de acolo …
  Si ce parere poti sa-ti faci despre aceasta clasa politica? care in cvasitotalitate e de ras … cum as putea spre exemplu sa-i calific pe parlamentarii care au votat modificarea termenului de la 4 la 5 ani ai duratei presidentiei pe considerentul de a nu se suprapune cu alegerile parlamentare ce au loc odata la 4 ani decat analfabeti cand orice elev de clasa 3 stie ca 20 se divide cu 4 si 5 deci odata la 20 de ani tot se vor suprapune alegerile ! (mai corect mi s-ar fi parut ca mandatul de parlamentar si cel de presedinte sa fie de 4 ani la fiecare 2 ani (cei pari) sa se aleaga in jumatate din circumscriptii parlamentarii iar intr-unul din anii impari fie 1 sau 3 sa fie alegerile prezidentiale – asta ar fi permis ca o daca s-ar fi dorit de electorat sa aiba loc o schimbare a puterii parlamentare si implicit guvernamentale la fiecare 2 ani caci oricum guvernele impotente isi pierd foarte repede sustinerea populatiei … iar pe total cheltuielile cu alegerile ar fi fost aceleasi.
  Din tot acest circ nu au de castigat decat EI Stapanii vesnici ai Romaniei … ce continua sa vanda iluzii frumos ambalate in vorbe pe gustul tuturor … in fond si drumurile Iadului sunt pavate cu intentii frumoase …
  THE SHOW MUST GO ON !

 34. cosmindima Says:

  Domnule preşedinte Ion Iliescu,

  Aş dori să vă întreb, în cazul în care mai aveţi datele disponibile, de câte ori aţi participat la şedinţele de guvern în mandatele dvs de preşedinte?

  V-aş fi recunoscător dacă mi-aţi putea furniza aceste date. Aş avea nevoie de data exactă şi tema abordată.

  Cu stimă,

  Cosmin Dima –

  WEBSITE http://www.cosmindima.ro – Politica în Analiză

 35. cirlovacristian Says:

  Sa inteleg ca afirmatia mea-care de altfel nu a fost acceptata-a “clarificat” situatia “politica” din Romania?
  Doi “politicieni” si un peste.

 36. emigrantul Says:

  Deci:

  CV ANDIX

  – doua facultati de stat in Romania
  – emigreaza in Canada cindva dupa 2005
  – incepe cu munci de jos cum ar fi paznic
  – in prezent are firma sa de relatii publice si se considera un om realizat

  Asta este CV de om ratat nu realizat. Din cite vad, firma sa are o activitate slaba si, sincer sa fiu, vag descrisa. Oricine poate sa-si deschida firma in Canada, orice amarit.

  • daxinte Says:

   CV ANDIX

   – doua facultati de stat in Romania
   – emigreaza in Canada cindva dupa 2005
   – incepe cu munci de jos cum ar fi paznic
   – in prezent are firma sa de relatii publice si se considera un om realizat

   Perfect deacord

 37. Sibilla Says:

  Apropo de licitatii, comisioane, contestatii… in Twin Peakse-ul carasean :
  *…autorităţile judeţene susţineau că în DJ 608A Caransebeş-Telescaun se vor investi 23.186.168 de lei. *…. dar,
  *…sau mai investit 5 milioane de euro prin anii 2005 – 2006 in drumul Caransebes – TELESCAUN *
  http://www.caon.ro/stiri/im:caon:news-caras/articol/ieftin-dle-ba-i-cam-scump/cn/news-20090924-06344957
  Adicatelea, ca la noi la nima-n lume, da ne falim cu rachia, nemosagurile ce-au impanzit administratia publica locala, si cu…. nasul cu suta de fini, derectori, toti, cum altfel… timp in care, institutiile abilitate de control si verificare ale statului,dorm…
  Ca sa nu amintesc de recentele vizite in Caras-Severin, ale * muschiulosului * Muc cel Mic si buldogului, ambii promitand sus si tare, ati ghicit, bani pentru… drumuri, care drumuri se tot fac si refac si sug money si drak stie cum, dar circuitul banilor e perpetuum mobile, dar drumuri nema… par egzampla, Resita-Moldova Noua…
  Sibilla
  P.S.N-ar fi rau, ba chiar se impune,ca basescovici sa ia cu el la plecare si niscaiva * coechipieri *, care * distinsi * desi au avut oaresce divergente cu intai calareata patriei, Leana, au si ei la randule slabiciuni asemanatoare si ceva antecedente si… tot nu s-au lecuit…

 38. Sibilla Says:

  Romania a ajuns stat mafiot… Doamne,ce vremuri traim !
  Daca seful inca al statului, sa speram nu pentru mult timp, isi permite deja prea multe si famiglia sa, asisderea, dupa… ton, la fel procedeaza si baroni,voievozii din teritoriu :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/09/25/licitatii-comisioane-contestatii-caras-severin-twin-peakse/
  Niciodata nu a fost asemenea anarhie in tara noastra, niciodata !!!
  Presa, scrie, avertizorii lupta, totusi, institutii ale statului ce-ar trebui sa intervina…. ce fac ??? Si ne e tot mai dor de …Echilibru!
  stima si deosebita consideratie,
  Sibilla

 39. nalbus Says:

  Buna seara, domnule PRESEDINTE.
  Va rog sa-mi permiteti sa va fac un repros si sa va adresez o rugaminte.
  1. Repros: In campania pentru alegerile prezidentiale din anul 2004 asteptam din partea dvs un cuvant de sustinere, de aprobare, de minima garantie pentru candidatul Adrian Nastase, singurul candidat care l-ar fi putut invinge pe Traian Basescu. Romanii au apreciat Presedintele si Omul Politic Ion Iliescu sobru, demn, respectat si respectuos, deschis la dialog si asteptau un semn de continuitate. Gogorita lui Basescu cu “schimbarea portocalie” nu a prins la atatia alegatori cum au demonstrat rezultatele de la urne, insa nu au putut trece, probabil, de uzura pe care Adrian Nastase a inregistrat-o in timpul guvernarii.
  Asteptam o aparitie a dvs alaturi de dansul prin care sa aratati ca viitorul presedinte este “urmasul” lui Iliescu, dincolo de orgoliul unuia sau aroganta celuilalt. Cunosteati pe Traian Basescu. Stiati la ce pericol expuneti tara. Apreciez vehementa cu care criticatii acum actele aiuritoare ale presedintelui Basescu, dar sunt convins ca puteau fi evitate. De aceea…
  2. Rugaminte: Sustineti-l fatis pe Mircea Geoana! Miza e foarte mare. Treceti peste lipsurile acestuia si incercati sa-l aprobati public. Nu v-am uitat si, daca s-ar putea, v-am vota din nou, fara sovaire. Mai mult: GARANTATI PENTRU MIRCEA GEOANA! Nu vreau sa garanteze Vanghelie, nu este in joc sectorul 5 din Bucuresti, ci TARA!
  Angrenati in actiune si pe ceilalti lideri din partid. Nu se uita usor guvernarea buna 2000-2004, deci… GEOANA GARANTAT ILIESCU. GEOANA GARANTAT NASTASE. GEOANA GARANTAT VACAROIU. GEOANA GARANTAT MITREA.
  Domnule Presedinte, sta in puterea dumneavoastra ca romanii sa aiba, pentru urmatorii 5 ani, un SEF DE STAT si nu un sef de cart beat.
  Va multumesc si va rog sa primiti, domnule Presedinte, asigurarea celei mai distinse consideratii.

 40. inculturapunctro Says:

  E normal să-l susţineţi pe Mircea Geoană..normal, doar din cauza orientării dumneavoastră politice. Dar mulţi îşi pun întrebearea: “va face el mai multe decât predecesorul său?” Personal, l-aş alege pe Crin Antonescu – doar pentru numele care îl poartă :)

  http://incultura.ro/wordpress/index.php/2009/09/21/pe-cine-mai-punem-presedinte/

 41. Mihnea Georgescu Says:

  @Inculturapunctro

  Dacă e să judecăm după numele prezidenţiabililor, trebuie păstrată Tradiţia cu -escu. Ar fi păcat să se strice. Oprescu este o opţiune foarte bună.

 42. inculturapunctro Says:

  dacă e să citez pe cineva..”terminaţia <> la cap îmi cade grea”
  nu ştiu ce să zic..mă mai gândesc până la alegeri totuşi.

 43. stef36 Says:

  DOMNULE PRESEDINTE ILIESCU, bine ati venit din nou pe blog, am simtit enorm lipsa DVS., in dialog cu noi cei multi ! In ultima perioada, scena politica este deosebit de alertata de gafele D-lui Basescu Ma intreb mereu, cum a fost posibil ca acest om care nu are decat rautati, sa fie ales de un popor, muncitor, ospitalier si bun ? Este oare un blestem pentru noi ? Nu , nu cred, cred sigur ca prin frauda si slugarnicia celor din jurul Domniei sale! Cei ce au interese majore sa fie reales acest om care face numai rau acestei tari ! De doua luni, parca, trezit din hibernare, a pornit la un atac virulent, luptind cu disperare sa nu piarda puterea ! Toate smecheriile fratelui sau, a fiicelor sale = nu, nu pot sa cred ca nu exista solutii pentru a scapa de acest demon != Astazi, am asistat cu stupoare la declaratiile facute privitor la coalitia de guvernare si la D-nul Dan Nica , ce fatarnic, ce joc murdar, are atatea scenarii sa prosteasca un popor intreg . Domnule Presedinte Iliescu ! faceti ceva, invatatii pe cei din PSD, CUM SA LUPTE CU ACEST OM AL TAVERNELOR cum sa faca o campanie electorala pentru inlaturarea acestui om, care a adus atatea nenorociri si care a fost capabil sa vorbeasca 2-3 ore in Parlament laudandu-se cu realizarile sale, in decursul celor 5 ani de guvernare ! Cu figura sa, cu privire parsiva, parca vesnic beat este capabil sa minta si sa inventeze zilnic minuni ! In toata perioada sa de guvernare nu a facut nimic bun pentru popor ( da
  a facut ceva, mascarada repet, mascarada in fiecare oras, biserica, sau carciuma, sa rada prosteste, zgomotos, sa bea sau sa danseze, pentru a castiga simpatia celor ce urmeaza sa-l voteze ! A CASTIGAT IN 2004 prin frauda si minciuna, plangand ,, draga STOLO” acum are alte metode mai parsive ! Regret, nu vreau sa fiu patimasa, dar, repet cand suntem VAI MAMA NOASTRA
  D-nul Base, ne batjocoreste sufletul si durerea cu maimutarelile sale de om fara ratiune, fara judecata ! Oare cei din PD-L, nu inteleg ce om este ? Oare atat de mult am decazut ca natie, sa nu avem mandrie ? As dori sa va rog Domnule Presedinte Iliescu ajutatii pe cei din PSD numai DVS le puteti deschide ochii si mintea sa nu fie ,, pres de sters pe jos ” in fata acestui om ! Este datoria fiecarui om de buna credinta sa ajute la debarcarea D-lui Base VA DORESC SANATATE SI PUTERE nu cedati, acum este nevoie de ECHILIBRU de multa daruire stefi,

 44. anghelchirila Says:

  “Bineinteles, eu il sustin pe Mircea Geoana, candidatul Partidului Social Democrat, Nu contest ca are unele slabiciuni : insuficienta experienta si formare politica, unele inabilitati si stangacii. Dar, cine nu are slabiciuni?”

  Domnule Ion Iliescu,

  Admir eleganta cu care enumerati punctele slabe ale candidatului PSD la Presedintia Romaniei. Aceste puncte slabe sunt enumerate abia dupa ce va declarati sprijinul si sustinerea D. Voastre fata de d-l Mircea Geoana, fara ca defectele respective sa fie diminuate in vreun fel si fara nuante ironice, augmentative. Desigur, orice candidat are punctele sale tari si punctele sale slabe. Orice om le are, in fond si la urma urmei.
  Dar, haideti sa le privim realist, macar pentru o clipa!
  Daca d-lui Mircea Geoana i-ar lipsi cumva experienta politica, atunci acest lucru s-ar fi datorat probabil unei slabe implicari din partea d-lui Ion Iliescu in conturarea acestei experiente politice.
  Imi vine in minte proverbul: “Cine nu are batrani, sa si-i cumpere”, dar nu prea nu se prea potriveste, pentru ca ma contrazic flagrant, pe de o parte, prospetimea si vioiciunea tinereasca a discursului politic al D. Voastre, iar pe de alta parte, prezenta D. Voastre la momentul depunerii candidaturii la Biroul Electoral Central a d-lui Mircea Geoana. Cata vreme candidatul Mircea Geoana va avea in spate asigurata in mod temeinic vasta si ilustra experienta a D. Voastre, atunci aceasta “slabiciune”, va fi cea care va putea fi hotaratoare in atragerea electoratului roman. Sa nu uitam ca dintre toti candidatii la Presedintia Romaniei de dupa anul 1989, d-l Ion Iliescu ramane inca, pentru multa vreme (se pare), candidatul care a obtinut cele mai multe voturi impotriva tuturor candidatilor sai, in urma scrutinurilor electorale la care s-a inscris!
  Cat despre formarea politica a d-lui Mircea Geoana, se poate spune, de asemenea, nu doar ca a atins maturitatea politica necesara candidarii la functia suprema in Stat, ci si faptul ca tocmai in urma unor inabilitati si stangacii, si-a dobandit competentele absolut necesare pentru sustinerea unei confruntari politice de anvergura nationala.
  Este acceptabil ca un candidat la Presedintia Romaniei sa aiba si defecte. Nimeni nu si doreste un om perfect ca Sef al Statutului roman. Nimeni nu va dori un Presedinte care sa aiba pretentia absurda a perfectiunii, a infailibilitatii. Avem deja unul si am avut inaintea lui atatia altii!
  Cu totii insa vom dori un Presedinte pentru Romania pe deplin responsabil, capabil sa isi asume propriile greseli si slabiciuni omenesti, greseli si slabiciuni care sa nu fie insa ridicate, in mod absurd, la rangul de politica nationala.
  Nu doresc sa scot in mod arbitrar din context afirmatia D. Voastre., citata la inceputul acestui articol. Tocmai de aici vine eleganta exprimarii d-lui Ion Iliescu in articolul D. Sale (si nu numai aici), din faptul ca portretul politic al lui Mircea Geoana se contureaza in mod progresiv, si nu regresiv, evidentiind, in mod placut surprinzator, mai intai punctele slabe si abia apoi, atuurile pe care le are in confruntarea electorala cu principalul sau contracandidat: “In schimb, spre deosebire de Traian Băsescu, Mircea Geoana are capacitatea intelectuala si potentialul necesar sa le depaseasca si detine o experienta utila in domeniul relatiilor internationale (asa cum spuneam, atribut esential al sefului statului).”

  M-am tot intrebat daca nu cumva ar fi mai inteligenta o campanie electorala a candidatului PSD care sa-l ignore total pe actualul Presedinte al Romaniei si care sa se construiasca nu doar in scopul atragerii voturilor negative de tip “anti-Basescu” ale cetatenilor, ci si pe insumarea unor voturi pozitive “pro-Geoana”.
  Declaratia recenta (din 21.10.2009) a d-lui Mircea Geoana la depunerea candidaturii sale la Biroul Electoral Central, ca si “schimbul de stafeta”, imi ofera raspunsul la intrebare: “Lumea doreşte o dezbatere între proiecte şi între viziuni în România, nu îmi este suficient să câştig pe un vot negativ împotriva actualului preşedinte, vă cer să-mi daţi încrederea dumneavoastră pentru Mircea Geoană, pentru ceea ce reprezint, ceea ce ştiu şi ceea ce pot.”
  Va felicit, Domnule Ion Iliescu pentru felul in care ati pus in valoare slabiciunile, competentele si abilitatile d-lui Mircea Geoana in scopul obtinerii victoriei in competenta electorala si ii doresc mult succes, atat timp cat va avea la dispozitie contributia hotaratoare a experientei politice, sociale si mediatice a D. Voastre!
  Inchei, prin a va adresa, totusi, o intrebare: Ce recomandari ii faceti acum, inainte de alegeri, d-lui Mircea Geoana, ca viitor Presedinte al Romaniei, nu atat pentru competitia electorala, cat mai ales pentru mandatul pe care il va avea de dus la indeplinire pentru toti cetatenii Romanie (in eventualitatea in care d-l Mircea Geoana va fi castigatorul alegerilor prezidentiale)?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: