CONCLUZII

In legatura cu ultima reuniune a Clubului de la București doresc in primul rand sa apreciez calitatea comentariilor scrise cu aceasta ocazie : analiza de continut si imaginile postate de SorinPLATON , de la desfasurare si de la cateva interventii care au avut loc in cadrul reuniunii (prin intermediul YOU TUBE), retrospectiva pertinenta a Luciei Veronape blogul personal, ca si aceea a lui Mihnea Georgescu .

Din toate relatarile s-a creionat bine tabloul, atat tematic cat si pe fondul dezbaterilor care au avut loc cu acest prilej. Eu nu as mai adauga nimic suplimentar. Voi face insa cateva comentarii asupra mentiunilor care au aparut pe blog, referitor la tema aceastei reuniuni:

Intr-adevar a fost o reuniune reprezentativa, cu o tema de interes crescut, dezbaterile de substanta au oferit un schimb de opinii care a fost apreciat de toti participantii.

emigrantul – prezenta d-lui Emil Constantinescu nu are nicio legatura cu intentia de a candida – dupa cum se stie, dansul nu a manifestat aceasta intentie, iar dupa cate stiu eu nici nu are o asemenea intentie. Iar prezenta la reuniuni comune, in ciuda deosebirilor de vederi, este un semn de normalitate si de cultura a dialogului politic. Diversitatea de opinii este fireasca , iar unitatea in diversitate este o trasatura a spiritului de cooperare.

hydrotechnicus – cred ca in acelasi spirit pot mentiona ca intoleranta si exclusivismul nu sunt benefice nimanui. Tolerarea diversitatii si confruntarea civilizata de opinii este nu numai o trasatura a democratiei dar si o conditie a dezvoltarii vietii intelectuale si a unui dialog civilizat in societate.

Am inregistrat aprecierile ioanei stefan precum cele apartinand lui George Serban, si mie imi pare rau ca nu au putut fi prezenti. A fost o exprimare fireasca a continutului  si a diversitatii de opinii exprimate in Forumul nostru

——–

As dori sa informez colegii de blog ca am intrat in concediu si voi intrerupe dialogul pe blog pentru a ma concentra mai mult, in aceste doua luni de vacanta, asupra studiului unor probleme si redactarea unor materiale. Voi reveni la inceputul lunii septembrie.

120 Responses to “CONCLUZII”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Mulţumesc pentru menţionarea relatării mele! Vacanţă plăcută şi rodnică!

 2. vioricabuda Says:

  Va doresc o vacanta placuta d-le presedinte, alaturi de d-na Nina. Sa va intoarceti cu bine ,si la fel de tinar.

 3. Sibilla Says:

  Domnule Preşedinte, Ion Iliescu,
  Vă doresc să aveţi parte de Senin, vacanţă binecuvântată alături de Distinsa Doamnă Nina Iliescu, şi să ne rămâneţi Zâmbet Echilibru, aripă şi mereu Atom , noi, aci suntem !
  Spor, putere, tărie, sănătate, stimă şi deosebită consideraţie, Preşedintelui nostru, al tuturor românilor !
  http://www.trilulilu.ro/roomeo7/5b5318caf04972
  respecte şi preţuire,
  Sibilla

 4. SorinPLATON Says:

  Din punctul meu de vedere, consider inoportuna “luarea unei vacante” in cadrul activitatii de completare “zilnica” a blogului dv. Desi inca oamenii nu constientizeaza, sfera network-ului inlocuieste prin pasi marunti mass-media clasica si asta cu atat mai mult cu cat “clasica” si-a dovedit in ultimul timp limitarile, interesele si posibilitatea de a deservi interese obscure… Ei bine omul a luat act de acest fapt cu un al saselea simt (al prevederii) si isi canalizeaza asteptarile de informare catre site-uri si logistici independente activitatilor de manipulare… Iar acestea sunt reprezentate azi si… MAINE.., in buna masura, de blogosfera si Think-Tank-urile virtuale.
  In acesta ordine de idei, laptop-ul trebuie luat peste tot cu dv. pentru a pastra un PERMANENT contact cu cei ce va apreciaza, cei ce vad poate (si-n) dv. o sursa de autenticitate, adevar si principialism. In perioadele cand corpul sufera datorita foamei (criza economica ce va produce mari convulsiuni sociale in viitorul apropiat si la noi..), spiritul simte nevoia sa inlocuiasca nevoile fizice, cautand sa se asocieze si sa rezoneze empatic cu altii aflati pe aceeasi scara de suferinta.. Este pe undeva obligatia dv si a noastra, AUTO-ASUMATA.., de a nu trata superficial omul debusolat, ce nu mai doreste si nu se gaseste reprezentat de actuala configuratie ierarhic-societara. Daca omul cauta “lumina” in activitati de acest gen si mai ales daca considera autentica si de calitate informatia receptionata aici, consider ca este imperios necesar sa i-o si acordam..

  Parerea mea, sper ca nu subiectiva..

  Cu stima,
  SorinPLATON
  “unul dintre egali”

 5. Cezar Pesclevei Says:

  La ceas târziu de seară…
  iulie 7, 2009 by Cezar Pesclevei

  …îmi arde de politikie…

  Despre PDL vreau să scriu, pe scurt. Despre partidul a cărui realitate contrazice vorbele locomotivei sale, că iarna nu-i ca vara. Ba este! Asta fiindcă partidu’ se află în cădere liberă pe treptele alunecoase ale unei scări, trântindu-se la vale ca o ladă goală şi hodorogită şi luând la rând multe trepte de-odată (ce trebuie numaidecât să urci?), de când cu Boc care face POC şi mai ales de când cu Ritzi asta, Ministresa Tineretului şi Sportului ce a băgat cu bormaşina uzată a falimentului în stil italiano-bolşevic o gaură bunicică în bugetul României. Ei… ce să faci dacă e nevoie de bănuţi? Fiţele, necesităţile feminine emancipate şi aerele costă…

  Urez PDL la mai mic şi să nu ne mai auzim niciodată cu ei la guvernare!

  P.S. … şi nici cu Băse… la Cotroceni…

 6. Mihnea Georgescu Says:

  MICHAEL JACKSON MUSULMAN

  Americanii sunt nişte nesimţiţi, nişte penibili şi nişte trişti care transformă orice, chiar şi Sfânta Moarte într-un prilej de ţircus. În realitate, clasa muncitoare şi mai ales negrii o duc foarte greu în “ţara tuturor posibilităţilor” şi sunt exploataţi la sânge de capitalişti. Stăpânii le mai fabrică uneori câte o păpuşă ca MJ, îl lansează pe piaţa ca un subsitut pentru ceea ce era odinioară religia creştină – ei vor să distragă atenţia de la problemele reale ale Ţării spre tot felul de mofturi şi de închipuiri – maicăli gexoni, cosmonauţi, star treci şi muzikie decadentă.

  Puţini ştiu însă că Michael Jacson a murit musulman. El s-a convertit la Islam pe data de 24 octombrie 2008, în Los Angeles. S-a scârbit, probabil, de ipocrizia americană – şi-a schimbat numele în Mikaeel şi a trecut la aceeaşi credinţă musulmană la care trecuse şi fratele său Jermaine Friday, încă din 1989.

  Atunci – ce rost mai avea inflaţia aceea de preacucernici creştini care au cuvântat la Staples Center în Los Angeles, de un penibil greu de suportat?

  Michael Jackson a trăit ca un Prieten al Umanităţii şi a murit ca un musulman. Poate că şi americanii se vor trezi şi îşi vor da seama de devierea satanică în care se află, cu visele lor deşarte de dominaţie mondială. Au distrus o vatră a civilizaţiei mondiale veche de 5.000 de ani – Irakul – sau Sumerul – leagănul omenirii. Au batjocorit ca nişte iude un neam întreg – poporul irakian, copiii nevinovaţi – au ocupat ca nişte nesimţiţi ce sunt şi Afganistanul.

  Din fericire, există o Răzbunare a Istoriei în care credem şi pe care o mărturisim, aceea că vor primi o mare lovitură din care nu se vor mai scula niciodată şi se vor prăbuşi în Ruşine şi în Dezastru. Primele semne se văd deja – MJ a murit ca un musulman, Preşedinte al USA a ajuns tot un musulman, pe Nume Hussein. În acelaşi timp, Fiara care se ridică dinspre Răsărit – Putin – dobândeşte o tot mai mare Putere şi influenţă – Europa practic este curtea de slugi şi de mujici a Ţarului de la Răsărit. Încă 10 ani şi nu veţi mai găsi America pe hartă… Statele mai bogate din USA îşi vor proclama independenţa şi multa lăudata uniune va dispărea… Cei ce scot sabia, de sabie vor pieri!

  Barack Hussein Obama la Moscova s-a purtat ca o slugă la curtea Ţarului Putin, totul îl trăda – poziţia de milog a corpului, adus de spate, ca un vechil înaintea Stăpânului Putin, defazarea gesturilor, propaganda penibilă cu care a căutat fără succes să intoxice tinerii absolvenţi ai Şcolii Economice din Moscova.

  Am contemplat, estimp, cu o imensă greaţă, cum se duceau pesediştii noştri Mircea Geoană şi Cristian Diaconescu să pupe poala Licuriciului şi cum le arunca Madam ambasador bomboane otrăvite – se pare că vor să-l manipuleze pe Cristian Diaconescu, un om slab, să-l facă Prim Ministru din iarnă… Măcar lui Traian Băsescu – fie-i Numele şi Neamul blestemat în veci! – i-a fost ruşine să se mai prezinte la raport înaintea celor cărora le-a purtat ţucalul de 5 ani de zile, de când ne-a transformat într-o colonie a Occidentului, sub ocupaţie americană!

 7. Ovidiu Says:

  INCENDIAR NU RATA !!!!!! – NU EZITA !!!!!!

  http://stirea.wordpress.com/2009/07/08/monica-iacob-ridzi-sange-rece/

 8. waltdis Says:

  Concediu plăcut, domnule Preşedinte, O să-mi lipsească postările domniei voastre!

 9. waltdis Says:

  @Mihnea Georgescu

  Opiniile tale despre America trădează o viziune limitată. Dacă ai trăi o vreme în SUA, te-ai convinge cu siguranţă de superioritatea societăţii americane şi impactul pozitiv asupra vieţii individului. Europa este cu cele puţin 50 de ani în urma Statelor Unite, iar România cu peste 100 şi când spun asta nu mă refer la aspectele economice. Nimeni nu spune că totul este perfect în SUA, dar este cea mai evoluată societate la ora actuală, iar şansa de a depăşi ştacheta rămâne tot acolo pe următorii cel puţin 100 de ani.

  Un exemplu al evoluţiei americanilor faţă de România: Majoritatea americanilor au votat un preşedinte pe care îl cheamă Hussein şi provine dintr-un tată musulman, dovedind că şi-au descătuşat raţiunea de argumentul religios sau rasial. Tu încă eşti prizonierul argumentului minorităţii religioase, deşi ai dobândit diplome care te atestă a fi mai educat decât media.

  Aş putea demonta punct cu punct teoriile tale despre America, dar sincer, nu merită efortul.

 10. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Waldtis,

  Vorbeşti ca un Trădător de Neam!

 11. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Poate îi explici dumneata lui Waldtis, că te văd om umblat şi cu părul alb, care sunt “binefacerile” capitalismului nord-american!

 12. Sibilla Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Vă rog frumos să-mi permiteţi să pun link spre unul din articolele de pe Sfinx777 şi aici, ca să facem cunoscut românilor cum ” strâng cureua ” pe timp de criză, atât oamenii lui Băsescu, cât şi oamenii lui Blaga :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/10/%E2%80%9D-ce-face-politica-din-om-%E2%80%9D-sau-%E2%80%9D-modele-%E2%80%9D-da-prin-carasu-falos-ca-i-%E2%80%9D-fruncea-%E2%80%9D-la-mai-toate-cele/
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

  @waltdis,
  Cu tot respectul domnule,
  Cunoaştem şi alte aspecte de prin zona trâmbiţată de dumneata şi care nu demonstrează superioritate… lăsaţi-o mai moale.. Nu suntem noi cea mai prăpădită naţie, deşi poate că s-ar dori şi nu intr-un detalii, căci nu am chef, dat fiind modul de abordare pe care l-aţi ” scos la înaintare ”.
  Cât despre ” superioritatea americanilor ”, ne-ajung exemplele : Vietnam, Srbija, Iraq, etc… mere strună producţia de armament, curge banul, başca reţelele de proxenetism, droguri şi multe, multe altele… Zău e mai nimerit alt exemplu dacă tot vă avântaţi la polemici… Nu ezitaţi să ” atingeţi ” şi tema lovirii ortodoxismului, oareşce ” politici ” ale evanghelicilor mulţi din ei pretenari ai unor cercuri de pe miriştile masoneriei, etc etc
  Binefaceri pe spinarea cui, prin ce mijloace, cu ce scopuri, hmmm…
  Singura noastră vină, a românilor, e că încă nu suntem uniţi, spre deosebire de ticăloşii, şobolanii, năpârcile de pe la noi, care, sunt uniţi, uniţi prin ticăloşii. Nădăjduim totuşi că se vor fi trezind tot mai mulţi şi vom renunţa la renunţare, nu ne-am pierdut speranţa !
  Concluzionând :
  ” Aş putea demonta punct cu punct teoriile tale despre America, dar sincer, nu merită efortul. ”…. IDEM !
  Sibilla

 13. ionionpopa Says:

  Domnule Presedinte, va rog sa accesati cele doua linkuri de mai jos pentru a vedea ce se intampla la PSD Craiova

  http://www.gds.ro/Economie/2009-07-10/Iordache+a+marait+cu+GUST+la+sefii+PSD

  http://www.editie.ro/new/mod.php?mod=stiri&sectiune=online&idcat=12&idstire=86314&title=Gust-la-puterea-PSD-Craiova

 14. waltdis Says:

  @Mihnea

  Eşti prea tânăr pentru limbajul de lemn pe care-l utilizezi, iar invitaţia către Emigrantul e ca bancul cu puiul de rechin care terorizează plaja cu poza lui taică-su.

  @Sibilla
  Nu am afirmat nici că societatea americană e perfectă, nici că societatea românească e cea mai nenorocită. Spuneam doar că, la momentul actual, societatea americană este cea mai evoluată şi nu mi-am documentat opinia din ştiri sau reportaje TV.

  Dacă ai bunăvoinţa să citeşti mesajul lui Mihnea vei vedea că ideile exprimate de el acolo sunt prezentate nerealist şi pătimaş. Distinsa noastră gazdă ne invită la „echilibru”.

  Îţi împărtăşesc speranţa că societatea românească poate evolua foarte mult. Tocmai această speranţă mă determină să citesc blog-ul domnului Ion Iliescu, politicianul care a condus România cu foarte multă pricepere în transformarea spectaculoasă din ultimii 20 de ani şi de la care aştept soluţii la problemele noastre actuale.

 15. Cezar Pesclevei Says:

  http://cezarpesclevei.wordpress.com/2009/07/11/omul-nou-i/

 16. danielvinca Says:

  Obama: femeia bate criza!
  http://vinca-vestea-neamt.blogspot.com/2009/07/obama-femeia-bate-criza.html

 17. Ovidiu Says:

  http://stirea.wordpress.com/2009/07/13/ion-nuica-sex/

  VEZI VIDEO INCENDIAR CU DIPLOMATUL ROMAN DE LA CHISINAU ION NUICA!

 18. Sibilla Says:

  Domnule, Preşedinte Ion Iliescu,
  Doresc să urez şi aici, în ” casa ” domniei dumneavoastră : La Mulţi Ani Transmisioniştilor Militari Români !
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/14/transmisionistii-militari-si-ei-victime-ale-ignorantei-unor-naparci/
  Recunosc, alte urări n-am, mă abţin, pentru alţii sunt şambelani gen Guşă care se ocupă de… mai toate, cu mare amărăciune o spun…
  Şi tot cu tristeţe, mă tot întreb : de ce pentru Armata Română buget batjocoră iar pentru hamazoane ale turismului ecumenic pe ” sistem ” de videoclipuri costisitoare pe ban public şi alte majorete-ministerese de-o nesimţire strigătoare la Cer, se găsiră fonduri de la buget… În Istoria României aşa batjocorire a armatei nu s-a mai pomenit, până la aceşti trişti ani băsescieni !
  În anii 90, s-au demarat ceva paşi, apoi… tot ce-au atins aceşti ghemoni au transformat în scrum. Şi mă tot întreb, până când, până unde… ? Militarii n-au drept la miting, la proteste-n stradă, dar… una ca ridzi are drept de mascaradă pe bani publici, halal imagine a interesului şi grijii faţă de popor manifestă Băsescovici prin ” divele ” din dotare…
  Siguranţa Naţională presupune fonduri, buget decent, modernizări, seriozitate şi responsabilitate din partea ” onor ” dreguitorilor… le pasă oare ?
  stimă şi deosebită consideraţie, D-le Preşedinte,
  Sibilla

 19. Sibilla Says:

  http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/14/alta-la-rand-ca-sunt-sunt-majorete-de-aistea-inca-la-%E2%80%9D-curte-%E2%80%9Ddar-si-n-%E2%80%9D-imparatiile-%E2%80%9D-din-teritoriu/

 20. Ovidiu Says:

  http://stirea.wordpress.com/2009/07/14/alina-gorghiu-ana-pauker/

 21. anca Says:

  Domnule Presedinte,

  imi pare foarte rau, si mie, ca nu am putut participa la aceasta a doua reuniune a clubului, mai ales ca temele erau deosebit de interesante iar lectorii, nu mai putin.
  motivatia lipse mele: concediul, desigur, pe care tocmai l-am incheiat! (acum, ca am ajuns inapoi, au stabilit si sesiune extraordinara la Parlament! desigur, trebuia sa fiu prezenta si m-au asteptat…)

  am incercat sa parcurgem in cateva zile cat mai mult dintr-o zona de tara pe care nu o mai vizitasem: banatul, muntii banatului, valea jiului…

  nu vreau sa vorbesc in lozinci sau sa folosesc un limbaj nici macar apropiat de cel atat de vestit – “de lemn”, dar…avem o tara deosebita! si spun asta intr-un mod cat se poate de serios si de obiectiv. din pacate, chiar daca Natura iti da din plin, nu iti baga si in sac – se vede “mana” harnica a omului – care poate scoate si din “piatra seaca” apa, dar numai daca vrea!

  am putut face comparatie in aceste 3 saptamani cu Ungaria, Slovacia si Croatia – Croatia este o tara frumoasa, nu pot sa neg acest lucru, iar litoralul sau are multe locuri frumoase, insule mirifice, apa curata si albastru-cristalina…cu toate astea plajele noastre sunt mult mai atragatoare, Delta noastra este unica…am putea avea atat de multe de oferit vizitatorilor, straini sau romani, in egala masura, dar…mereu intervine acest “dar”…mai degraba suntem ..”a land to discover” decat ‘…of choice”, caci alegerile sunt foarte limitate in Romania, mai ales in domeniul turismului.

  Am venit inapoi cu o mare dragoste pentru cei de dinaintea noastra, cu 2000 de ani sau chiar numai cu 50 – cetatile Sarmisetusa regia sau Costesti sunt lasate in semi paragina, cu drumuri de acces mizerabile, carpite partial de autoritati, ingropate in noroi si partial acoperite de padure…avem poduri care nu duc nicaieri, pentru ca nu au mai fost bani de conectare intre diversele tronsoane, avem o rezervatie de zimbri care mai rezista datorita dedicatiei celor care lucreaza acolo…

  acea constructie atat de moderna la vremea ei, calea ferata Bumbesti-Livezeni – construita cu dragoste, cu vise si cu multa oboseala si suferinta – este si acum utilizata, soseaua este si sacum accesibila chiar daca nu mai este perfect intretinuta, in timp ce alte sosele, construite cu mult dupa anii 50-60 sunt praf si gauri…
  nu avem o autostrada la standarde europene in timp ce vecinii nostrii ungurii au mii de km de autostrazi care le brazdeaza tara. Nu mai vorbesc de Slovenia, care “tac si fac” – oare la ei nu au fost concesionari, nu au semnat contracte cu “prestatori” si “constructori” europeni? poate comisioanele au fost mai mici. zic si eu.
  am plecat din croatia intr-o sambata – si se lucra la autostrada, pentru ca ei chiar vor sa termine acel tronson!
  poate asta e problema noastra – poate noi nu vrem sa construim autostrada! chiar am putea sa ne asumam cu mandrie acest lucru : sa fim singura tara din Europa FARA autostrazi – din respect pentru natura! dar sa o spunem odata!

  in acelasi timp, la marginea oraselor mai mari, are loc un proces invers, de innoire-modernizare-manelizare a constructiei de locuinte, care indica o “mafio-geneza” in plina dezvoltare….case elegante, cu mult bun gust, cu cate 2 sau 3 masini de super clasa in curte, alaturi de cocioabe amarate, ce de-abia se tin intr-un stalp, si de palate cu turnulete de alama si garduri de fier forjat si cu statui egiptene sau lei la poarta….

  si cel mai grav dintre toate mi s-a parut dorinta comuna parca de a ascunde cine am fost, cine ne-au fost parintii, bunicii, stramosii – sau si mai rau, daca se mai poate asa ceva – nu ne mai intereseaza! ii…uitam! simplu, linistit, fara galagie – ii negam, uitandu-i! cu tot ce au facut, bun sau rau – nici nu mai conteaza – vor dispare incet, incet…in neant. si asta nu e de bine, deloc, deloc!

  si pentru a nu fi atat de tragica, mai ales in prag de concediu estival, sa va inveselesc fruntea cu o …poveste: se spune ca Dumnezeu alege 36 de oameni, din fiecare generatie, pentru al caror suflet curat si puritate, le iarta celorlalti oameni, toate pacatele si relele…daca acesti 36 de oameni dintr-o singura generatie, ar dispare, lumea s-ar prabusi!
  sunt oameni de pe tot cuprinsul globului, de orice profesie, de orice stare sociala…ei nu stiu ca sunt acei ‘alesi”.
  poate e o poveste, un mit. poate nu. macar asa, avem speranta ca, orice s-ar intampla, daca unul singur ramane, lumea este salvata.
  asa si Romania – atat timp cat mai exista oameni care isi amintesc, care vor sa isi aminteasca…mai exista speranta!

  cu speranta (!) ca nu v-am plictisit (prea tare), va doresc un concediu placut si linistit si …spor la scris!

 22. Ovidiu Says:

  O DEZVALUIRE SENZATIONALA – DA CLICK !!!!

  http://stirea.wordpress.com/2009/07/16/ion-nuica-cristina-ursol-sex/

 23. Ovidiu Says:

  Imi pare rau ca prietenul Mihnea Georgescu si-a stes blogul.
  Pacat o sa ne lipseasca.

 24. Ovidiu Says:

  EXCLUSIV – StireaPress – vezi fotografii cu Cristina Ursol, amanta fostului consul de la Chisinau, domnul Ion Nuica (E CHIAR SEX-BOMBA)

  http://stirea.wordpress.com/2009/07/18/exulisiv-stireapress-ion-nuica-cristina-ursol-foto/

 25. Un nou început « Mihnea Georgescu Reloaded Says:

  […] O anumită disciplină se impune totuşi, poate prea adesea am coborât ştacheta intelectuală a blogeratului şi m-am amestecat în meandrele concretului, cum ar fi spus Cineva. […]

 26. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Ovidiu,

  Mulţumesc. După cum vezi, nu am dispărut, ci m-am… transformat!

 27. Sibilla Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Domnia dumneavoastră studiaţi, redactaţi… timp în care PD-L-ul găsi şi ” modele ” de educaţie ” ecumenică ” a tinerilor şi are dija al doilea oracol-vizionar, că nu ierea tov Băsescu de-ajuns… nah şi Bocu :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/19/udrea-si-boc-in-caras-severin-udrea-se-cearta-cu-gps-ul-boc-se-da-vizionar-ambii-ma-citeaza-uitand-sa-ma-si-nominalizeze/
  Duminică agreabilă şi numai bine, Echilibrului nostru !
  stimă şi respect,
  Sibilla

 28. Mihnea Georgescu Says:

  ECATERINA ANDRONESCU – UN GEST DE CURAJ

  Aş dori să adresez felicitările mele Doamnei Ministru a Învăţământului, pentru gestul de curaj pe care l-a făcut cerând “Universităţii” Spiru Haret să intre în legalitate. Micuţa Doamnă a Învăţământului Românesc a demonstrat că nu se teme de rechinii universitari şi că vrea să instaureze, în sfârşit, dreptatea şi legalitatea în acest sistem.

  De oameni ca Ecaterina Andronescu avem nevoie la cârma învăţământului românesc, atât de greu încercat de 20 de ani criză a valorilor. O susţin pe Ecaterina Andronescu, chiar şi împotriva PSD, dacă PSD va avea lipsa de tact să o repudieze.

  P.S. Despre acest subiect a mai scris, cu talent, şi Roxana Iordache.

 29. Cezar Pesclevei Says:

  Incredibil, d+le Iliescu, Profanatorul de adevar si simpatizantul dvs., Mihnea Georgescu si+a sters blogul. Cum comentati?

 30. Mihnea Georgescu Says:

  Ce ziceţi de Mazăre al nostru, Domnule Preşedinte, umblă deghizat în ofiţer nazist!?…

 31. Mihnea Georgescu Says:

  Da, cu Primarul Mazăre m-am lămurit, se pare că a fost un gest de frondă – a reuşit să şocheze, oricum!

  Explicaţia – aici!

  http://www.gandul.info/news/radu-mazare-nazist-de-ocazie-umar-la-umar-cu-fiul-sau-video.html?3927;4662009

 32. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte,
  Astăzi, sărbătorim Ziua Aviaţiei şi-a Apărării Antiaeriene, Ziua Energiticianului, ziua de naştere a Poetului Adrian Păunescu şi prăznuim pe Sfântul Ilie Tezviteanul, prilej să urăm tuturor : Cer Senin, Lumină, La Mulţi Ani !
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/20/20-iulie-sfantul-ilie-stapanul-fulgerelor-ziua-aviatiei-si-a-apararii-antiaeriene-ziua-energiticianului-si-ziua-de-nastere-a-poetului-adrian-paunescu-%E2%80%9D-totusi-iubirea-peste-blestem/
  O zi de Sărbătoare ,cu bucurii domniei dumneavoastră şi distinsei Doamne Nina Iliescu !
  stimă şi respect,
  Sibilla

 33. emigrantul Says:

  Logica de patron
  Daca toti patronii si-ar inchide afacerile si ar pleca sa traiasca fericiti, ceilalti oameni ar ramane pe drumuri.

  Raspuns
  Daca patronii ar pleca, ceilalti oameni ar alege repede un Nicolae Ceausescu in fruntea tarii si ar duce-o mai bine ca la patron.
  Patronii sunt cauza traiului prost al romanului obisnuit. Daca scapam de patroni vom trai mai bine.

 34. Ovidiu Says:

  Scandal la Chisinau.

  http://stirea.wordpress.com/2009/07/20/ion-nuica-cristina-ursol-mihaela-bulbucel-sex/

 35. krudus Says:

  Da, si eu sunt alaturi de Doamna Ecaterina Andronescu !

  De astfel de profesori universitari ducem lipsa, nu e cazul sa-i distrugem din cauza unor impostori sau a unor colegi de breasla care au facut pasiune pentru bani si au uitat de scopul in sine al scolarizarii.

  Dansa, nu a cerut decat sa fie respectata legea si atat.

  Titluri de proprietate false, certificate de revolutionar false, permise de conducere false, diplome false, incotro ne indreptam?

  Iesirea necontrolata a d-lui Geoana, va scuti insa partidul de voturile celor care respecta legea in aceasta tara.Si noi , suntem mult mai multi, il asigur.

  p.s- bafta Mihnea, nu te lasa !

 36. Ovidiu Says:

  EXCLUSIV StireaPress – VIDEO si fotografii inedite cu Cristina Ursol amanta fostului Consul la Chisinau domnul Ion Nuica!!!!

  http://stirea.wordpress.com/2009/07/21/vezi-video-cu-cristina-ursol/

 37. Mazăre – mereu suprinzător. Requiem pentru o iluzie « Mihnea Georgescu Reloaded Says:

  […] Mazăre – mereu suprinzător. Requiem pentru o iluzie Într-o Ţară cu prea mulţi moldoveni şi ţărani, Mazăre mi s-a părut altceva decât baronul îmbuibat gen Oprişan sau Nichita. Părea un tip flamboyant, post-modern, un dandy rasat, un baronet slim, nu cu burtoiul revărsat inestetic peste curea. Îl admiram din gimnaziu. Pentru noi, puştanii de Vechea Constanţă, era un Erou, care nu se sfia să-l înjure şi pe Iliescu. […]

 38. Mihnea Georgescu Says:

  MAZĂRE – MEREU SURPINZĂTOR. REQUIEM PENTRU O ILUZIE

  Într-o Ţară cu prea mulţi moldoveni şi ţărani, Mazăre mi s-a părut altceva decât baronul îmbuibat gen Oprişan sau Nichita. Părea un tip flamboyant, post-modern, un dandy rasat, un baronet slim, nu cu burtoiul revărsat inestetic peste curea. Îl admiram din gimnaziu. Pentru noi, puştanii de Vechea Constanţă, era un Erou, care nu se sfia să-l înjure şi pe Iliescu.

  Dar am fost dezamăgit când l-am văzut pozând în ofiţer nazist, sau, mă rog, din Wehrmacht, am fost dezamăgit. A ieşit la iveală în el ura de goy faţă de Poporul Ales. Dumnezeu, când vrea să piardă pe cineva, îi ia mai întâi minţile. Şi îl face să ridica mâna împotriva Aleşilor. Poate că prietenii lui musulmani l-au întors împotriva evreilor. Se ştie că arabii sunt admiratori ai lui Eichmann. Sigur, el nu este legionar precum un nespălat din cătunele Moldovei, ci pe filieră musulmană, este un admirator al naziştilor.

  Mi-e dor de vechiul Mazăre, nonşalant, detaşat, aristocratic, sudic, brazilian, surâzător… Radule, întoarce-te! Iată o dedicaţie pentru tine:

 39. cosstin Says:

  Sunteti foarte critic cu altii, DOMNULE ION ILIESCU! Dar ce facem cu PSD-ul?! Sunt probleme foarte mari domnule presedinte , mai ales in unele organizatii din provincie. Eu fac parte din organizatia PSD Buzau si ma ingrijoreaza foarte mult ceea ce se intampla. Am muncit prea multe campanii si acum cei alesi s-au transformat in gasti de jaf al banului pubic. Poate ca stiti ca organizatia Buzau a fost mereu castigatoare pana la aceste alegeri europarlamentare. Eram numiti judetul ROSU! Acum, atat primarul Constantin Boscodeala cu clica lui de golani, cat si presedintele consiliului judetean tov. Mocanu cu alta gasca, i-au durut in fund de alegeri. La scrutinul din vara de la locale, org.municipala a avut 43%, iar acum cu chiu cu vai 31%! Peste 12 procente pierdute intr-un an, cu toata conducerea pesedista! Ce facem, ma refer la foarte multi membrii vechi, care au muncit enorm si acum vedem cum interesul de grup ingroapa totul?! Sunt 3 gasti cu 3 tirani, care mai de care mai rau. Tov. Mocanu, in special, care a venit de la pedelisti anul trecut, a ajuns milionar in euro intr-un an!!! cand mii de pesedisti nu au nici macar un loc de munca! Ce-o sa le mai spunem oamenilor la viitoarele alegeri?! Se balacaresc de un an in toata mass-media, mai ales cea locala! Si curcile rad de noi! SA-L DAM JOS PE BASESCU?! OK! Dar cu cine, daca foarte multe filiale sunt in degringolada ?! LUATI SEAMA SI DE UMILA MEA PARERE SI FACETI CEVA, MAI ALES LA BUZAU, CA NU SE MAI POATE! ATENTIE, VOM SCADEA SUB 25% PANA LA ALEGERILE PREZIDENTIALE, DACA NU DIZOLVATI TOATA ORGANIZATIA SI NU PUNETI PE UNUL TOTAL INDEPENDENT, DIN AFARA JUDETULUI, SA NE SCAPE DE HAITELE ASTEA FLAMANDE CARE NE CONDUC! P.S. Imi asum responsabilitatea cu dovezi certe, a celor spuse de mine mai sus.

  Cu respect, Costin Tanasescu
  http://www.costintanasescu.ro

 40. Sibilla Says:

  http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/24/din-categoria-fenomene-paranormale-carasene-pe-vremuri-de-criza/

 41. Ovidiu Says:

  Daca un ziar renumit ti-ar copia stirea (sa zicem una foarte importanta care ai lucrat foarte mult la ea – exclusiv) de pe blogul tau fara ca sursa sa fie mentinuta sau autorul articolului sau blogul de unde s-a preluat stirea ce ai face ? aceasta intrebare mi-am pus-o.

  Voi ce credeti? e moral ? e legal ?

  http://stirea.wordpress.com/2009/07/24/ziarul-click-furt-intelectual/

 42. cosstin Says:

  Concediu placut domnule Presedinte!

 43. emigrantul Says:

  Ion Iliescu – adevaratul vinovat de scaderea puternica a calitatii invatamintului romanesc si devalorizarea diplomelor universitare

  Rectorul Aurelian Bondrea şi Ion Iliescu la inaugurarea Palatului Învăţământului, Ştiinţei şi Culturii la Universitatea Spiru Haret, în 2003

  Anul 2003,
  Ion Iliescu, presedintele in exercitiu al Romaniei, taie zimbitor o panglica de inaugurare a unui edificiu apartinind universitatii Spiru Haret.
  Trecusera peste 13 ani de la Revolutie, timp in care invatamintul particular isi dovedise din plin caracterul negativ, facultatile private fiind nimic altceva decit magazine pentru vindut diplome fara acoperire in cunostiinte. Cu toate acestea, Ion Iliescu zimbeste si pare a nu fi constient ca deschide un nou centru infractional, o fabrica de atestate pe banda rulanta care sfideaza studentii la stat devalorizindu-le diplomele si reducind considerabil sansele acestora de a lucra in meseriile pentru care s-au pregatit.

  Greseala esentiala s-a facut in 1990 cind presedintele Iliescu a permis aparitia universitatilor private. Ocupat cu campania electorala continua in care se afla si nepricepindu-se deloc la economie a lasat lucrurile sa mearga in voie, haotic, asa cum s-a intimplat in cazul industriei si agriculturii. Tara a fost lasata la cheremul afaceristilor, nimic altceva decit escroci preocupati doar de bani si ducerea la indeplinire a unor ambitii strict personale. Rezultatele, o economie care evolueaza la voia intimplarii si este dirijata impotriva intereselor cetateanului obisnuit. Planurile de lunga durata devin imposibile. Te duci la o facultate de stat si in citiva ani, tocmai cind o finalizezi, afli ca specialitatea ta nu se mai cere sau ca facultatile particulare au fabricat atitia absolventi incit sansele sa fii angajat sunt aproape zero.

 44. Sibilla Says:

  Iar ne dau lecţii sârbii, mai mare ruşinea… pedelacheii sunt în campanie, ” grija ” lor şi soarta ţării… :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/27/gura-mica-duduie-mucles-celor-ce-jongleaza-cu-vorbe-n-vant-sa-vorbeasca-faptele-dosta/
  stimă şi respect,
  Sibilla

 45. cirlovacristian Says:

  Sa-mi scuzati “nesimtirea” de a raspunde(pe blogul dv) unui politician:
  Who Gets What, When, How-aceasta fiind valabila la ideea cu popolarii si populismul.Deci:ceea ce fac acum popo-larii nu ieste nou dar au un scop iar scopul scuza mijloacele,nu?Mai grav ieste aceasta alianta pentru Romania care……..serveste intereselor proprii unor …….
  Multumesc

 46. Ovidiu Says:

  ACUZATII GRAVE FARA PRECEDENT LA ADRESA MONICAI IACOB RIDZI – VEZI SENZATIONAL!

  http://stirea.wordpress.com/2009/07/27/monica-iacob-ridzi-dosar-penal-147p2009/

 47. Sibilla Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Cu tot respectul, trebuie să invităm colegii de blog la dezbatere şi implicare pe această temă :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/28/ion-iliescu-are-o-solutie/
  Trebuie să recunoaştem cu toţii că nu încetaţi să ne uimiţi, în cel mai bun sens al cuvântului, Înţelepciunea se impune să biruiască şi, iată, din nou Echilibrul ne este model.
  Cred cu tărie în cele afirmate de către domnia dumneavoastră celor de la Inpolitics, este realizabil şi ţine de normalitate, atât că mintea mea sibilină a şi intrat pe turaţii turbo, mărind aria ” beneficiarilor ” sper literei LEGII…
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 48. Mihnea Georgescu Says:

  Control psihiatric obligatoriu pentru candidaţii la prezidenţiale? Sunteţi foarte sever, domnule Preşedinte!

 49. Mihnea Georgescu Says:

  Aici Oprescu ar avea un mic avantaj – ca medic, nu cred că ar fi picat la testul psihiatric chiar de colegi… Nu se face!

 50. Mihnea Georgescu Says:

  Che Guevara nu era tot medic?

  Dedicaţie pentru Che Oprescu:

 51. Dileme şi … Trilema « Gabriela Savitsky Says:

  […] direct, nemediat, celui mai important politician de după ‘89 din spaţiul acesta – şi m-am referit aici la Ion Iliescu -, până la disperarea sau dezgustul de comunicarea virtuală, stări care m-au năpădit precum […]

 52. Sibilla Says:

  @Kuskre,
  Este prea blând voiai să zici ;)
  respecte, machidon-avocat, ţinem aproape,
  Sibilla

  http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/29/%E2%80%9D-murim-%E2%80%9D-in-lupta-sau-punem-capu-n-pamant-ziua-imnului-national/

 53. Ovidiu Says:

  VLADIMIR VORONIN PRESEDINTE PINA IN 2010 – BLOCAJ CONSTITUTIONAL – VEZI DE CE – DA CLICK!

  http://stirea.wordpress.com/2009/07/29/comunistii-au-castigat-alegerile-in-moldova-moldova-rosie/

 54. cirlovacristian Says:

  Concordatul dintre popo-larii iEuropeni vad ca nu prea da roade dar…….sunt curios (pa persoana fizica fireste) ce reactie sau care o sa fie reactia la crestin-democratia de doi bani a popo-larilor.Pina acum …..mai treaca mearga,dar mai tirziu………cind o sa fie “necesitate” de colectivism,oare ce gaselnita o sa mai invoce?
  Deci astia care se cred(si care simt) middle man-ul dintre individualism si colectivism nu sunt nici “egoisti” dar nici cu poporul nu “aduc”…..aaaaaa sunt self fertilization…….tare.

 55. Mihnea Georgescu Says:

  Am o mare bucurie, Domnule Preşedinte, vreau să o împărtăşesc şi cu dumneavoastră, care îmi sunteţi ca un Tată, dar şi cu colegii de blog:

  http://mgeorgescu.wordpress.com/2009/07/31/student-la-college-juridique-franco-roumain-detudes-europeennes/

 56. Ovidiu Says:

  DECLARATIE: CRISTINA URSOL A RECUNOSCUT PE SITE-UL MEU CA DANSA A FOST FATA DIN VIDEO-SEX SCANDAL IMPREUNA CU FOSTUL CONSUL ION NUICA

  http://stirea.wordpress.com/2009/07/…-lady-dracula/

 57. Sibilla Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Cu tot respectul, permiteţi-mi să postez şi aici, în ” casa ” domniei dumneavostră, Darul făcut nouă, românilor, de către Tatiana Stepa :
  http://folkblog.ro/2009/08/07/tatiana-stepa-va-las-cantecele-mele/

  Tatiana Stepa – Cântec pentru prieteni

  Vă las toate ce-au fost bune,
  Dar şi cele ce n-au fost,
  Vă las tot ce nu pot spune
  Nu mai are niciun rost.

  Vă las dragostea pierdută
  Şi tot chinul de apoi,
  Gura mea nu mai sărută,
  Vă las dorul meu de voi.

  R: Dar vă las şi bucuria
  Şi tot cerul meu de stele
  Vă las singura avere,
  Vă las cântecele mele.

  Vă las drumul către lună
  Şi copacii mei stingheri,
  Vă las lupta mea nebună
  Pentru viaţa până ieri.

  Vă las lacrima cu care
  Am dormit la căpătâi,
  Vă las nopţile amare
  Şi lumina mea dintâi.

  R: Dar vă las şi bucuria
  Şi tot cerul meu de stele,
  Vă las singura avere,
  Vă las cântecele mele.

  Vă las gândul de pe urmă
  Să vă apere mereu,
  Vă las iarba, cerul, marea,
  Vă las tot ce am fost eu.

  Vă las sufletul în palme,
  Azvârliţi-l printre fragi
  Şi iertaţi-mi voi povara,
  Toţi cei care mi-aţi fost dragi.

  R: Căci vă las şi bucuria
  Şi tot cerul meu de stele,
  Vă las singura avere,
  Vă las cântecele mele….

  Dumnezeu s-o hodinească-n pace !

  Aşteptăm cu nerăbdare să reveniţi, Domnule Preşedinte, căci, vai steaua noastră a românilor, picăm rând pe rând, umiliţi, înfometaţi, batjocoriţi şi etichetaţi drept ” derbedei ” şi ” ţigănci împuţite ”, ” nebuni ”… acestea sunt ” succesurile ” guvernării băsesciene, mor Oamenii, tot mai mulţi şi rămân năpârcile să se lăfăie-n munca noastră de până acum, căci de-acum, numai Tatăl cu mila cu noi, amărâţii… Nu ne lăsaţi !!!
  Pare că puţini sunt cei ce realizează situaţia dezastruoasă-n care a ajuns ţara, românii nu mai au putere nici să protesteze, resemnarea să ne fie condamnare ?? Eu sper din tot sufletul meu că NU ! Mai avem încă Înţelepţi, capete luminate, leaderi… să dăm cu tartorii de pământ, că nu-i al lor, nu e România proprietatea privată a cameleonilor !
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

  @Mihnea Georgescu,
  Felicitări şi aici :)
  Înţeleg că peste câţiva ani, dacă şi numai dacă nu mă ” rezolvă ” tartorii cărăşeni pedelachei între timp, mă vei scoate pe cauţiune la o adică… cum eu mereu am să spun lucrurilor pe nume şi-ţi mai sunt şi kuskră, mă aperi gratis machidoane ;) :)
  La cât mai multe împliniri, druje Mihnea !
  respecte,
  Sibilla

 58. Mihnea Georgescu Says:

  Mulţumesc, drugarica, mereu sunt la dispoziţia Adevărului!

 59. Mihnea Georgescu Says:

  @All

  Maestrul Mălaimare şi-a şters blogul. O pierdere regretabilă pentru blogosfera cultural-politică!

  Mă întreb ce l-o fi împins la acest gest?

 60. Ovidiu Says:

  VEDETI AICI

  http://stirea.wordpress.com/2009/08/10/romania-a-devenit-mai-saraca-decat-republica-moldova/

 61. Sibilla Says:

  @druje Mihnea,
  Blogul Maestrului nu e şters. Se ” intră ” doar pe bază de invitaţie, seriosno.
  respecte,
  Sibilla

 62. Ovidiu Says:

  ASA O POZA CU UDREA INCA NU SA MAI VAZUT – VEZI !

  http://stirea.wordpress.com/2009/08/12/elena-udrea-lady-dracula-din-plescoi/

 63. Sibilla Says:

  La Mulţi Ani, tuturor Sărbătăriţilor Zilei de Sfânta Marie !
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/08/15/preasfanta-preacurata-preabinecuvantata-maica-domnului-ziua-de-sfanta-marie/
  Sărbătoare-n pace şi Lumină, D-le Preşedinte !
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 64. Mihnea Georgescu Says:

  BIJU ŞI VOLO ASANEAZĂ MORAL FACULTATEA DE FILOSOFIE

  Citiţi, domnule Preşedinte, acest articol de pe noul meu proiect – INERTIA EXPRESIA, pornit împreună cu un ambiţios şi talentat colaborator:

  http://inertiaexpresia.wordpress.com/2009/08/16/biju-si-volo-asaneaza-moral-facultatea-de-filosofie/

  Păcat de Profesorul Ion Ianoşi, că este judecat de unul ca Volo…

 65. Ovidiu Says:

  ASCULTATI REALITATEA FM ADRIANA SFATOIU DEZVALUIE CUM AU INREGISTRAT SI DESPRE ALTE MINCIUNI PUBLICATE

  http://fm.realitatea.net/a-saftoiu–inregistrarile-vizeaza-intimidarea-comisiei-si-victimizarea-elenei-udrea_1738.html

 66. Ovidiu Says:

  Roberta Anastase este implicata !

  Preşedintele comisiei de anchetă, Ludovic Orban, a explicat că discuţia a avut loc într-un cadru larg: erau prezenţi toţi cei nouă membri ai comisie, plus doi experţi şi responsabilul cu sonorizarea, căruia i-a spus în mod explicit să întrerupă înregistrarea. “Mi-e greu să spun cine a făcut înregistrarea, dar pot să remarc faptul că toate vocile se auzeau la un volul egal. Dacă ar fi fost un dispozitiv în buzunarul cuiva, nu s-ar fi auzit asa pentru că steam la o masă lungă iar distanţele dintre noi erau şi de şase-şapte metri. De asemenea, dacă ar fi fost un reportofon uitat de vreun ziarist în vreun colţ, înregistrarea ar fi apărut ca exclusivitate în ziarul sau la televiziunea respectivă. Este clar că înregistarea a fost dată de cineva către presă”, a explicat Orban.

  În plus, un amănunt semnificativ, membrii comisiei nu aveau microfoanele deschise, deşi de obicei, când sistemul de sonorizare este deschis, se deschid automat microfoanele vorbitorilor acest lucru fiind semnalizat printr-un beculeţ roşu ataşat fiecărui microfon. Biroul Permament al Camerei Deputaţilor a evacuat Comisia Udrea din sala I.G. Duca, una dintre cele mai mari săli ale Parlamentului, pe motiv că preşedintele Roberta Anastase are de făcut primiri oficiale.

  Programul lui anastase nu prevede vreo primire în această perioadă, în schimb comisia a fost mutată într-o sală care are montat nu numai sistem de sonorizare, ci şi sistem de înregistrare video.

 67. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte,
  Apropo de ” dă-o-n măsa de guvernare ”, c-aşai, încă o dată dovedindu-se că ” adevărul e stăpânul nostru… ” şi tare mulţi români au rostit : ” are dreptate Iliescu ”, căci amărăştenii au înţeles ce parte din media să jură pă tăţi sfinţii că nu, iar coaliţia lui peşte prăjit, ca de obicei se face că plouă, furnica de mine ce va face, ” divorţez ” au ba … :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/08/17/te-dau-dracu-divortam/
  Astea-s vremurile pe care le trăim, unii ” trăiesc bine, ei de ei şi numai ei ”, alţii luptă să supravieţuiască, precum furnica sibilină, şi mă tot înteb,încotro România??
  stimă şi respect,
  Sibilla

 68. ijian Says:

  Sunt profesor universitar din generatia d-nei ministru Andronescu. Invatamantului liceal obligatoriu este o prostie pe care d-na Andronescu nu o sesizeaza. Este nevoie de scoli profesionale care sa formeze cultul muncii. Cei care vor sa mai invete o pot face dupa aceea. Cei care termina liceul, cel putin 30% sunt “semianalfabeti”, dar cu nasul pe sus si nu mai vor sa munceasca ca zidar, frezor, strungar, lacatus, sudor, tinichigiu,… Daca ar fi prinsi in scoli de arte si meserii li s-ar deshide o poarta spre afirmare, fiindca multi pot dobandi deprinderi practice, dar nu pot sau nu vor sa invete teorie. Desfiintarea Scolilor de Arte si Meserii este un abuz si o prostie. D-l Iliescu ar trebui sa o tempereze pe d-na Andronescu fiindca dansul a promovat-o. Este profesorul care nu a vazut ce inseamna productia si a ramas intr-un “univers academic” rupt de realitate. O asemenea schimbare ar trebuii facuta dupa o discutie larga cu profesorii. Ma mir ca sindicatele accepta prostia debitata de ministru.

 69. Mihnea Georgescu Says:

  Da, învăţământul obligatoriu este o idee comunistă. Doar pe vremea Împuşcatului erau forţaţi oamenii să stea în şcoli până la 18 ani, fapt care a avut consecinţe dezastruoase din punct de vedere al calităţii actului educaţional. Cu astfel de idei heirupiste nu vom putea construi un învăţământ de calitate europeană!

  Încă o dată, Ion Iliescu dovedeşte că are o poziţie echilibrată, anti-comunistă, aş zice chiar burgheză, susţinând caracterul “elitist” al Liceului. “Nu toată lumea face Liceul.” E adevărat, Domnule Preşedinte, încă de vremea lui Aristotel, Lyceum era o instituţie de învăţământ superior, calitativ.

  Nu mai amintesc şi de spaţiul marii culturi ruse, în care v-aţi şi format. Acolo Liceul avea o semnificaţie deosebită, evidenţiată şi de acest citat din Wikipedia:

  “In Imperial Russia, a Lyceum was one of the following higher educational facilities: Demidov Lyceum of Law in Yaroslavl (1803), Alexander Lyceum in Tsarskoye Selo (1810), Richelieu lyceum in Odessa (1817), and Imperial Katkov Lyceum in Moscow (1867).

  The Tsarskoye Selo Lyceum was opened on October 19, 1811 in the neoclassical building designed by Vasily Stasov and situated next to the Catherine Palace. The first graduates were all brilliant and included Aleksandr Pushkin and Alexander Gorchakov. The opening date was celebrated each year with carousals and revels, and Pushkin composed new verses for each of those occasions. In January 1844 the Lyceum was moved to Saint Petersburg.”

  În final, ca să nu mai lungesc vorba, mai amintesc doar deosebita importanţă în formarea mea intelectuală a COLEGIULUI NAŢIONAL MIRCEA CEL BĂTRÂN DIN CONSTANŢA, o adevărată Facultate umanistă, căreia am avut harul să îi fiu a doua generaţie de absolvenţi din Familia mea.

  Felicitări, încă o dată, Domnule Preşedinte, pentru atitudinea dvs. echilibrată în ceea ce priveşte demnitatea actulului educaţional la nivel de Liceu!

 70. emigrantul Says:

  Domnule Profesor I Jian,

  Cam la ce virsta poate accede un elev intr-o scoala de arte si meserii (cite clase trebuie sa aiba, la minim)? Ce orar, programa are o astfel de scoala, un exemplu concret daca se poate?

  Exprimari de genul: “Este nevoie de scoli profesionale care sa formeze cultul muncii” sunt fraze mari ce pot sau nu sa contina un adevar.
  Este foarte posibil ca in majoritatea scolilor de meserii elevii sa invete prea putine lucruri utile intr-un timp prea mare. Termina si se trezesc ca nu-i angajeaza nimeni pina nu fac cine stie ce cursuri speciale sau dobindesc experienta concreta in lucrari reale, la fel ca si altii care au absolvit un liceu normal, pentru ca ce au invatat ei la profesionala este ceva depasit sau meseria nu se mai cauta.

 71. Ovidiu Says:

  StireaPress – Verdict: cheltuieli ilegale Finanţele o pun la zid pe Udrea DA CLICKKKKKKKKKKKKK

  http://stirea.wordpress.com/2009/08/18/stireapress-verdict-cheltuieli-ilegale-elena-udrea/

 72. Mihnea Georgescu Says:

  Ooo, a revenit şi Emigrantul din concediu!

 73. Mark Says:

  Ati facut in asa fel incat sa ajungem sa va regretam!

 74. Sibilla Says:

  Vremuri de * succesuri * pe care le traim sau d-ale pedelacheilor * viziuni * :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/08/20/penibilul-carasan-vremurile-de-succesuri-in-care-traim/

 75. Ovidiu Says:

  A fost modificat pe sest contractul dintre Eurosport si Elena Udrea?
  DEZVALUIRI SENZATIONALE!

  De ce nu se publica acest contract, avand in vedere ca au fost atribuiti 1,6 milioane de euro din banii publici? S-a modificat acest contract dupa declansarea scandalului de presa si infiintarea comisiei parlamentare de ancheta.

  http://stirea.wordpress.com/2009/08/20/elena-udrea-paranoica/

 76. Gabriela Savitsky Says:

  Domnule Preşedinte,

  am ieşit din “tunel”. Luminiţa era la mine, trebuia doar s-o văd. Sper că aţi avut un concediu tihnit.

 77. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  La sfârşit de vară, aşteptând revenirea Echilibrului, aş dori să vă ofer acest superb MAGNIFICAT al lui Giovanni Gabrieli, dumneavoastră, un prieten al Italiei şi al Spiritului:

 78. Mihnea Georgescu Says:

  Ştiaţi că anagrama numelui lui TRAIAN BASESCU este SATANIC ABUSER?

 79. Sibilla Says:

  @Mihnea Georgescu,
  DOBRO, BRE, DRUJE !!! :)

 80. Mihnea Georgescu Says:

  Aţi fost la Madonna, Domnule Preşedinte? Dacă nu, iată ce aţi pierdut!

  SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ ESTE ÎNCĂ BOLNAVĂ

  O admir pe Madonna ca performanţă scenică, frumeseţe feminină şi, de ce nu, curaj. Curajul de a sparge barierele şi de a depăşi prejudecăţile comune. Este cu adevărat un Spirit Liber şi contemplarea ei îmi creează o satisfacţie estetică. Este o show-woman totală care a ajuns unde a ajuns prin talent şi muncă. Pentru asta se bucură de respectul nostru.

  Dar am fost foarte mâhnit când am aflat că, ieri seară, în Parcul Izvor, a fost huiduită pentru o poziţie de bun simţ. La interpretarea superbei piese La Isla Bonita, Madonna a recurs şi la asistenţa unui taraf de romi, fapt care a stârnit huiduielile mulţimii. Apoi, a spus că nu trebuie să discriminăm minorităţile, nici pe ţigani şi nici pe homosexuali, ceea ce a generat din nou huiduieli. Ceea ce este mai trist este că la acest concert au venit în marea lor majoritate tineri, din Capitală şi nu oameni săraci, pentru că preţul biletelor a fost destul de piperat. Dacă tinerii bogaţi din Capitală se manifestă astfel, ce pretenţii să mai avem de la cei care trăiesc în întuneric şi sărăcie, sub influenţa Bisericii, în văgăunile rurale ale României?

  Societatea românească este bolnavă de rasism, xenofobie, discriminare pe motive sexuale. Nu am ieşit încă din Evul Mediu, trăim sub influenţa mentalităţilor conservatoare şi reacţionare. Încă un motiv ca un om modern, ca mine, şi tolerant, să se gândească din ce în ce mai serios la emigrare în Vest.

 81. Sibilla Says:

  D-le Presedinte,
  Cu tot respectul e care vi-l port, va rog sa-mi permiteti sa postez si aici Apelul meu :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/08/28/ma-ajutati-nu-vreau-pomana/
  Nu le voi face jocul, m-am saturat de amenintariile venite pe cai laturalnice, de mzeriile cu iz masonic, de usile trantite-n nas…. n-am sa cad in depresie,am sa muncesc… Nu-mi pierd speranta si cred cu tarie in Oameni, in romani , in Destinul Romaniei si-al social-democratiei autentice, care nu e ceea ce traim, vedem acum, dar.. .. se va face Lumina, musai !
  Va multumesc.
  stima si deosebita consideratie,
  Sibilla

 82. Victor Says:

  normal ca au huiduit-o pe madonna. cine i-a discriminat pe romi in Romania? poate nu au fost ajutati sa se integreze suficient dar de discriminat nu i-a discriminat nimeni.

 83. Sibilla Says:

  D-le Presedinte,
  Despre * boala mileniului *… se pare ca macho mioritici sunt * atinsi *rau, dar rau de tot…. ce ti-e si cu slabiciunile… :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/09/02/recunoasteti-personajulele/
  stima si deosebita consideratie, Echilibrului pe care-l dorim,
  Sibilla

 84. Sibilla Says:

  Mda… cand ai dreptate, Victor, ai !
  Recunosc par egzampla intoleranta mea la… pedofili, nepotism si cumetrii, * succesuri * si masonerie, Carasul stieee… carele va sa zica, nu-s toleranta ca altii, dar patriot convins, raman pe-acilea, nu emigrez n Vest, becouse e treaba multa pe miristile mioritice, de munca nu ma tem ;) :)

 85. Mihnea Georgescu Says:

  ESTE TOAMNĂ IAR…

  Vă aşteptăm revenirea, Domnule Preşedinte…

  http://www.trilulilu.ro/voievodina/38888af1dd4027

 86. globetrotter58 Says:

  Acest mesaj e un raspuns pentru Victor,. Mihnea, Sibilla, nu in ultimul rand cu permisiuna dumneavoastra, Ion Iliescu, precum si tuturor celor care URASC asemeni voua! Este modul cum vad EU societatea romaneasca de ieri si de azi si de ce nu cea de maine prin prisma spuselor voastre.
  DA Mihnea societatea romaneasca E IREMEDIABIL BOLNAVA peste 65 de ani de extremism a distrus TOT, o societatea bazata pe URA COLECTIVA impotriva a TOT CE ESTE ALTFEL, este o SOCIETATE care isi arata limitele NEPUTINTEI EI.
  Eu zic ca insusi ADN-ul natiunii a fost denaturat si MONSTRII NASC MONSTRII …
  DA cauza principala este CARENTA SISTEMULUI EDUCATIONAL scoala romaneasca NU produce decat URA de 65 de ani incoace. Nu CANTITATEA (12 ani de invatamant obligatoriu ori 13) ci CALITATEA lui INEXISTENTA Mihnea, caci inainte de a invata sa citeasca si socoteasca, aici in lumea noastra a “nesimtitilor” nord americani (USA si Cannada deopotriva) copii invata din clasa intai ca “RESPECT IS THE KEY TO SUCCESFULLY BE”! asta NU S-A PREDAT SI NU SE VA PREDA NICI DE ACUM INCOLO IN ROMANIA VOASTRA …fara respect farta de tine, de ceilalti de IDEILE CELORLALTI NU VETI reusi sa CREATI o societate VIABILA. Pacat de voi TOTI !
  DA MIHNEA SUNT MANDRU CA TRAIESC AICI SI calificativul dat de tine TRADATOR ma onoreaza si-ti multumesc!
  Mihnea tu daca nu gresesc esti licentiate in filozofie si ai si doctorat dar se vede ca au trecut multi ani de cand ai fost in scoala generala de sustii eronat “Da, învăţământul obligatoriu este o idee comunistă”
  NU, in Germania invatamantul OBLIGATORIU de stat a fost introdus in 1763 pe vremea lui Frederick II, pentru copii de la 6 la 13 ani (sa nu uitam ca pe atunci o fata la 13 ani se marita iar un baiat incepea armata deci se termina copilaria!).
  In SUA primul stat care a introdus invatamantul OBLIGATORIU a fost Massachusetts in 1647 ! iar procesul s-a incheiat in 1918 cand Mississippi a aprobat invatamantul obligatoriu.

  .
  In Canada inca din secolul 19 A. Egerton RYERSON, a introdus sistemul de invatamant public a carui principal scop era “sa vada copiii bogati cat si cei saraci incepand cursa vietii de pe pozitii EGALE (oportunitati egale – la voi doar in vorbe va erijati in sustinatorii unor astfel de idei in fapte insa …) si sa cultive RESPECTUL in DIVERSITATE in cadrul societatii canadiene !- voi comunistii ati introdus URA DE CLASA ca arma de CONTROL ASUPRA INTREGII SOCIETATI ….
  Aici invatamantul obligatoriu este de cel putin 10 ani in Ontario si New Brunswick este de 12 chiar in Ontario pana in 2003-2004 a fost de 13 ani dar datorita cheltuielor mari s-a revenit la 12 INSA ceia ce se invata in anul 13 s-a comasat in ultimii ani de invatamant deci CALITATIV informatia capatata de elev e aceiasi – asta apropo de problema duratei ce se opune si in Romania.

  In Austria scoala obligatorie a fost introdusa de Imparateasa Maria Theresa in 1774.
  In Tarile romane Reforma lui Cuza din 1864 introduce invatamantul obligatoriu iar , saşii din Transilvania au început să înfiinţeze şcoli primare, astfel că la începutul secolului al XVI-lea exista câte o şcoală primară în aproape fiecare comună săsească. În 1541 s-a înfiinţat primul gimnaziu săsesc, iar în anul 1722 s-a introdus învăţământul obligatoriu pentru naţiunea săsească. !

  Chiar in Rusia primele incercari I s-au datorat tarului Petru cel Mare care in dorinta lui de a crea o Rusie Mare dupa ce, in ciuda faptului ca avea cea mai numeroasa armata a timpului si inzestrata cu armament occidental, a pierdut rusinos in fata suedezilor a realizat ca infrangerea s-a datorat LIPSEI DE EDUCATIE a populatiei ruse (din nefericire pentru ei, din lipsa fondurilor NU S-A REUSIT GENERALIZAREA INVATAMANTULUI obligatoriu iar populatia in majoritate analfabeta a fost USOR de CONTROLAT SI MANIPULAT de extremistii rosii – nici LENIN N-A INTRODUS DE LA INCEPUT INVATAMANTUL OBLIGATORIU din lipsa de fonduri!

  Aceasta a fost NU RODUL COMUNISTILOR, ci a generatiilor de aur a unor minti luminate printre care la loc de frunte sau numarat MASONII acelor vremuri (la noi generatia de aur pasoptista – Kogalniceau! Spre exemplu) . Asta caci, am vazut Mihnea ca pusesesi cu mandrie simbolurile MASONICE alaturi de numele tau si stiam ca
  Litera G inseamna : GLORY, GENEROSITY, GEOMETRY, GOD,
  ECHERUL (GAMMA) = Verticalitatea.. caci s-ar putea spune : Gloria o obtii urmand cu Generozitate calea Marelui Arhitect (DUMNEZEU = GOD) deprinzand Arta (Geometria) Perfectiunii Constructiei Sale.
  Dupa cum vezi am folosit 4 de G nu 2 caci PATRATUL e forma perfecta ce inchide cercul (4 x 90 (unghiul drept – verticalitatea = gamma) = 360 — ECHERUL SI COMPASUL)
  IN G.O.D. WE TRUST !
  Mesajul tau plin de ura imi pare GAUNOS, GOL …. SI E PACAT.

  Da invatamantul extremist va privat de a privi INDIVIDUL cu respect totul e HAITA MULTIMEA greselile unora se rasfrang INEVITABIL in viziunea voastra asupra TUTUROR celor din grupul respectivilor .. asa-i Sibilla ? te ocupi de copii si asta e minunat … dar invata-i sa NU URASCA! Orice s-ar intampla ..
  Si am sa-ti dau exemplul a 2 masoni romani arhicunoscuti .. unul a trait foarte bine si a fost un om RAU avid dupa avere, care si-a tradat FRATII ca sa o duca el bine – l-am numit pe SADOVEANU, altul si-a iubit TARA cum putini au facut-o si a murit UITAT in saracie departe de ea si l-am numit pe BALCESCU – oare i s-au gasit ramasitele, nu stiu, poate un test ADN le-ar identifica caci ar merita sa fie aduse si inmormantate CU TOATE ONORURILE in tara …

  DA Victor, Madona (cu M MARE nu cum ai scris tu cu m mic daca te RESPECTI pe tine insuti LAFEL RESPECTA-I si pe cei ce nu gandesc ca tine!) ARE DREPTATE … ea a vorbit de problemele din estul Europei (partea bolnava a continentului – bolnava de extremism de ura caci iata citeste aici :
  http://www.cbc.ca/canada/story/2009/06/25/roma-czech-asylum062509.html
  sau
  http://www.cbc.ca/canada/calgary/story/2007/05/15/gypsies-calgary.html

  (dar asta pe noi CANADIENII nu ne face sa ii uram pe tigani ci fiecare OM PLATESTE – LEGEA E LEGE PENTRU TOTI SI TREBUIE RESPECTATA DE TOTI – asta e o alta tara a societatii romanesti !)

  sunt numeroase informatii aici in vest despre ura la care sunt supusi tiganii si in Romania … prin 90 un roman imi spunea „Iliescu asta e TIGAN nu-l votez ….” – se pare ca ai uitat de asta – iar eu i-am spus nu ma intereseaza ce neam e, eu NU-L VOTEZ caci e tributar dogmelor si metodelor extremiste – campania din 90 s-a bazat pe chemarea la ura a unor categorii sociale asupra altora … (SASE VIN CIOCOII VECHI … in realitate cei „NOI” – adica „EI COMUNISTII” vroiau sa ramana la bucate si au ramas …parca pentru eternitate)
  Exista o LIPSA DE INCREDERE de ambele parti (NU E RESPECT!) – in orice conflict din societatea voastra – si nu veti putea face pace iar asta cum ti-am mai spus o sa va coste ENORM ca SOCIETATE PE TOTI ! cat de curand …
  Iti aduci aminte Victor ai ramas surprins cand spuneam ca 10% din populatie trebuie sa DISPARA … ma refeream la cei CE URASC, CE NU AU RESPECT FURA, OMOARA ETC. SI CEI CARE FIE DIRECT FIE TACIT II SPRIJINA … toti acestia sunt un BALAST pentru societatea umana – si nu sa dispara prin razboi ci PRIN IZOLARE – asa cum fructele stricate le pui deoparte SA NU LE CONTAMINEZE pe cele bune – iar mai apoi – FIECARE PASARE PE GRAIUL EI PIERE … poate acum ai inteles
  Si acum domnul Iliescu la rand … vorbiti chiar mai sus de „Diversitatea de opinii este fireasca , iar unitatea in diversitate este o trasatura a spiritului de cooperare.” Dar prin aprobarea (prin postare si fara a lua o pozitie ferma pe alocuri impotriva lor) multor mesaje pline de ura ce indeamna pana la crime impotriva umanitatii, tonul diferit pe care il exprimati in functie de zona, mai apropiata sufleteste ori ba de dumneavoastra, din care vin aceste atacuri ce denota o balanta care nu cantareste drept si ma pune sa privesc cu indoiala sinceritatea afirmatiilor pe care le faceti oficial …

  Iar in incheiere ca sa intelegeti exact ce am vrut sa spun va invit sa ascultati …

  pentru cei care n-o stiu aici versiunea romana :
  http://www.pruteanu.ro/MeritaImag+Texte/if-daca-bil+.htm

  (daca ar fi dupa mine as pune asta in loc de LEGE A INVATAMANTULUI … sau altfel spus CE BINE AR FI … DACA ….INVATAMANTUL I-AR INVATA PE ELEVI SPIRITUL NU DOAR LITERA POEMULUI!)

  Iar pentru tine Victor special sper sa-ti placa acelasi poem :

  Multumesc tuturor pentru intelegere.

 87. Mihnea Georgescu Says:

  @Globe

  Mulţumesc pentru răspuns. Nu-mi aduc aminte să fi făcut pe cineva trădător… poate m-a furat argumentaţia… :)

  Eu mă refeream la Liceul obligatoriu, în sensul menţionat de Domnul Preşedinte. Adică Liceul nu ar trebui să fie obligatoriu, ci doar şcoala până la 16 ani, cum şi va fi după noul proiect de lege.

  Da, Francmasoneria este o organizaţie onorabilă. Este interesant că unii care se dau oameni de stânga cad în obsesia antisemită a teoriilor conspiraţiilor. Ei sunt în realitate oameni de dreapta, conservatori, ca să nu zic reacţionari, dacă pot fi atât de înguşti…

 88. Mihnea Georgescu Says:

  P.S. Îmi cer scuze dacă am ofensat pe cineva, de aceea am şi renunţat la vechiul blog, ca să nu dau ocazia unor comentarii extremiste. Sunt un om al Echilibrului, nu vreau să jignesc pe nimeni.

 89. Victor Says:

  globe, multumesc pt poem. Mi-a placut mult. Nu mi-a placut insa apelativul “voi comunistii”- la cine te referi? Legat de invatamant, eu sunt pt invatamantul gratuit.

 90. Mihnea Georgescu Says:

  @Globe

  Şi unde mai pui că G vine de la Georgescu!

 91. Victor Says:

  Galeriile de arta Saatchi fac un clasament cu cei mai renumiti artisti din sec XX…. BRANCUSI era pe locul 2 la 300 de voturi distanta de Picasso dar a fost depunctat cu 2000 puncte initial pe motiv ca NU era votat din Romania. Trimiteti link-ul tuturor prietenilor vostri.
  Sa dovedim ca ne pasa de artistii nostri! Votul dureaza doar 30 secunde (acum e pe locul 18).

  http://www.saatchi-gallery.co.uk/artvote

  Votati Brancusi! din cati artisti sunt acolo…500 la numar, doar Constantin Brancusi este din partea Romaniei…chiar merita sa il votam….e doar un click.

  Va multumesc!

 92. Sibilla Says:

  @globetrotter58 ,
  Cu tot respectul,
  Nu urasc anume masoni, ci, ei trebuie sa plateasca ororile la care s-au dedat folosind suflete nevinovate si sa credeti, stiu exact ce spun si tare mi-as fi dorit sa nu cunosc,sau mai limpede SA NU SE Fi INTMPLAT si da, NU TREBUIE SA SE MAI ITAMPLE!
  Va admir pentru a ati avut puterea sa va rupeti, eu sunt puternic legata de aceste miristi si inima si sufletul imi spun ca locul meu e aici, in linia I, pentru ca sunt in stare si vreau sa lupt. Cu siguranta ca la randu-midorescunviitor luminos copilasului meu, dar vreau si pentru nevinovatii institutionalizati ACUM in Romania si nu e firesc ca sistmul de protectie sociala sa fie politizat in totalitate, cum nu e normalitate ca un avertizor sa fie hartuit, umilit si amenintat si nici ca acesti copilasi sa fie folositi cu nemernicie drept masa de manevra de catre clanurile si capusele unui mason… a naibiisa fiu de renunt la lupta cu acesti tartori, never!
  Cred ca nu m-ati inteles, eu fac referire la niste fapte, nume,date, ANUME, nu am generalizat. Pe de alta parte, va respect decizia de-a pleca, dar, NU e o solutie sa plecam cu totii, trebuie sa recunoasteti, nu ma poate nimeni condamna pentru ca nu plec dar vreau sa ma implic personal si efectiv, vreau, e chemarea, Misiunea mea,aluatul meu, daca vreti, cam asa.
  Si da, de la mine copilasii aceia au invatat sa spuna lucrurilor pe nume sa fie si sa se straduie sa ramana spirie libere, LIBERI ! Iar eu, de la copiii institutionalzati am invatat sa iert, nu voi uita aceasta niciodata si RECUNOSC oricand, in fata oricui.
  Sper sa fi limpezit acum si va asigur ca respect opiniile diferite,dialogul, doar sa fie si constructiv, caciasta e important, asa cum sidomnia dumneavoastra ati subliniat printre randuri.
  stima,
  Sibilla

 93. emigrantul Says:

  Pentru Globetrotter58

  Si ce vina au romanii, si sistemul lor de invatamint, ca esti tu un dereglat psihic care vede ura peste tot in tara si raiul pe pamint in Canada.

  Daca ai remarcat, Ion Iliescu nu mai scrie de multa vreme pe blog si asta deoarece a vazut ca nu exista clienti de calitate, situl fiind frecventat cu precadere de indivizi care nu sunt zdraveni la cap. Ce sa discuti cu asemenea elemente? Pierzi timpul.

 94. Mihnea Georgescu Says:

  Emigrantul s-a autodefinit ca şi comentator fruntaş pe blogul Echilibrului.

 95. Sibilla Says:

  http://sfinx777.wordpress.com/2009/09/06/sa-traiti-bine-din-turism-impostorilor/
  Duminica agreabila, D-le Presedinte, asteptam cu nerabdare sa reveniti, avem nevoie de Echilibru!
  stima si deosebita consideratie,
  Sibilla

 96. aviaxis Says:

  ce parere aveti despre un asemenea demers?

  http://www.pixme.org/politica/spamuri-politice/3017

 97. Sibilla Says:

  D-le Presedinte,
  Cu tot respectul, pe mine una furnica, ma ia cu sila dar si fiori… iata cine se gasi sa vorbeasca despre RESPONSABILITATE… :

  „Mă număr printre cei care au cerut ca unii miniştri PSD să plece din Guvernul Boc. Prestaţia lor lasă de dorit şi consider că nu mai au ce să caute la guvernare“, a susţinut preşedintele PD-L Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, în cadrul ultimei conferinţe de presă.

  O astfel de cerinţă vine, conform spuselor sale, în urma „deselor atacuri ale membrilor PSD asupra membrilor PD-L, atacuri care nu arată că suntem într-o coaliţie. Mai mult, într-un discurs agresiv, preşedintele PSD, Mircea Geoană, vorbeşte de urmările Guvernului Boc-Băsescu ca şi cum PSD-ul nu ar face parte din acest guvern. Mă revoltă dispreţul şi acţiunile aşa-zişilor parteneri de coaliţie şi dispreţul cu care vorbesc de actuala guvernare. Cum se explică plângerea penală făcută Robertei Anastase sau ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea? Nu e corect, şi de aceea consider că PSD nu mai are ce să caute la guvernare alături de noi. Responsabilitatea faţă de România ne-a determinat să încheiem o astfel de alianţă, dar văd că nu toţi şi ştim să fim responsabili“.

  Nina Curiţa
  © 2005-2009 – Inform Media
  Sursa : http://www.caon.ro/

  Concluzionand : * cum nu vii, tu Tepes, Doamne… *… Argumentez, fara sa aduc acuzatii vis a vis de oaresce afaceri cu cantec mediatizate de-a lungul timpului si in care nu numele meu e vehiculat, zic doar ca : Frunzaverde sa vorbeasca de RESPONSABILITATE cand va cunoaste ce e aceea, cand va renunta la politica de stat in stat, cand nepotismul, cumetriile, nemosagurile, *divele* nu vor mai face legea-n judet si, cand va renunta la metoda apararii formale a Avertizorilor si va dovedi ca stie sa fie impartial, pana atunci, tacerea ca mierea in cazul sau.
  stima si respect,
  Sibilla

 98. Иосиф Кобзон (Josif Kobzon), Red Army Alexandrov Ensemble – Ансамбль Александрова 80 years « MIHNEA GEORGESCU Says:

  […] Ансамбль Александрова 80 years Dedic această frumoasă melodie lui Ion Iliescu şi Fratelui […]

 99. Sibilla Says:

  Zi de Mare Sarbatoare, Binecuvantata, tuturor !

 100. emigrantul Says:

  Ion Iliescu: Traian Basescu nu corespunde statutului functiei

  de D.G. HotNews.ro
  Marţi, 8 septembrie 2009

  Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, declara intr-un interviu pentru Impactnews.ro ca nu stie daca ar mai candida o data la Presedintie: “E greu sa spui ce-ar fi daca ar fi. Am aproape 80 de ani si daca la 60 si la 70 alergam precum carlanul, acum nu-mi mai pot permite o campanie electorala”. Iliescu a mai spus ca inca cinci ani cu Traian Basescu ar fi o “catastrofa”: “Basescu nu e om politic, necum om de stat”.

  Fragmente din interviu:
  Cum ati caracteriza mandatul lui Traian Basescu?

  – Prost. Traian Basescu nu corespunde statutului functiei. El s-a angajat pentru o anumita functie bine definita in Constitutie. Ar fi trebuit sa fie factor de dialog si echilibru. Din acest punct de vedere au fost 5 ani pierduti pentru Romania. In loc sa fie factor de echilibru a fost factor de dezechilibru, in loc sa fie factor de dialog, a fost un factor de alimentare a starilor conflictuale. Este un om conflictual, care nu stie sa asculte. El nu are nici calitatea de om politic. Un om politic trebuie sa fie aplicat spre parerile altora, sa fie factor de dialog. El nu e nici om politic, necum un om de stat, care trebuie sa fie ceva mai mult. Acest lucru ne costa si in plan intern si in plan extern, unde ne-am izolat. Trebuie sa curmam aceasta experienta si sa aducem un om mai normal in fruntea statului. Indiferent cine va fi acela, va fi de preferat unui om lipsit de simtul masurii si responsabilitatii fata de tara.

  – Cum ar fi inca 5 ani cu Traian Basescu?

  – O catastrofa. S-ar adanci toate astea.
  …………………………………………………………

  – Intre candidatul Sorin Oprescu si candidatul Mircea Geoana pe cine ati vota?

  – Eu sunt membru al PSD-ului. PSD are desemnat un candidat propriu. Deci sunt alaturi de partid.

  – Credeti ca o candidatura a lui Oprescu va afecta voturile lui Geoana?

  – Nu prea cred. Se reflecta si in sondaje. E adevarat exista un numar de votanti ai PSD care sunt dezamagiti si ar putea migra catre Sorin Oprescu, dar cred ca Oprescu ar putea sa aiba importanta si pentru alti votanti, care altfel n-ar participa la vot. Nu cred ca e foarta importanta influenta lui asupra votantilor traditionali ai PSD.

  Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6123710-ion-iliescu-traian-basescu-nu-corespunde-statutului-functiei.htm

  Pe cine veti vota la urmatoarele alegeri prezidentiale?
  SONDAJ: http://sondaje.php0h.com/prezidentiale6.php

 101. George Serban Says:

  Domnule Presedinte,
  faptul ca luna septembrie a inceput si nu mai sunteti prezent pe blog ma face sa ma intreb daca nu cumva ati luat o decizie.
  Nu-mi propun si nici nu as avea dreptul sa judec decizia dumneavoastra oricare ar fi. Mai mult, avand in vedere varsta, nevoia si dreptul la liniste, pe de o parte, dar si starea in care se afla politica romaneasca si, de ce nu, chiar partidul pe care l-ati fondatat ar indreptatii, pe de alta parte, orice atitudine din partea dumneavoastra.
  Cuvintele mele, acum, se refera doar la prezenta dumneavoastra pe blog. Cred ca nu trebuie sa renuntati, domnule presedinte. Sunt multe motive. Blogul a deschis un canal de comunicare neasteptat care depaseste barierele artificiale, politice sau de orice alta natura. Va marturisesc sincer ca unul dintre motivele care m-au determinat, pana acum, sa nu renunt – si ca mine sunt multi! – este dorinta de a ma afla intr-o posibila comunicare cu oameni ca dumneavoastra.
  Ma preocupa ceea ce se intampla in tara si, uneori, un soi de disperare ma face sa cred ca totul e inutil. Prezenta dumneavoastra publica, din pacate din ce in ce mai rara, a altor lideri politici – unii dintre ei mi-au fost colegi – face aerul respirabil. Date fiind preocuparile foarte diferite, blogul este, de cele mai multe ori, singura cale de comunicare si de unitate. Nu renuntati!
  Am o idee care pare mai degraba un vis. Ca liberalii si social-democratii, inainte de a reduce societatea romaneasca intr-o stare de normalitate, ar putea actiona impreuna pentru izolarea si eliminarea din politica a lichelismului pe care il reprezinta Traian Basescu si camarila lui transpartinica.
  Sper sa nu va deranjeze aceste randuri.

 102. George Serban Says:

 103. globetrotter58 Says:

  @Victor,
  Daca ai fi citit cu atentie ce-am scris eu chiar la inceput …”prin prisma spuselor voastre” ai fi inteles ca privesc aceasta ca pe o iesire de moment din normalitate a voastra si toata constructia se vrea ca o atentionare precum l-ai claxona pe un sofer care a luat-o pe contrasens! Apoi nu-s atat de sclerozat sa uit de la mana pana la gura principiile pe care le-am declarat – daca v-as fi considerat COMUNISTI (deci extremisti) nu v-as fi dat NICIO atentie … Si am sa folosesc ca argument urmatoarea comparatie … Viata e ca o apa curgatoare ce in drumul sau intalneste bolovani aparent grei dar … goi, ori intelepciunea ii spune sa-i ocoleasca fara sa-i atinga macar … caci daca-i va roade bucati de BALAST vor fi luate de apa si astfel ea (apa) va avea de carat tot drumul – restul vietii acest balast care oricat l-ai slefui n-o sa ajunga NICIODATA un diamant si e inutil sa te MURDARESTI cu asa ceva … rostul vietii este ca atunci cand ajungi in final la varsare in ocean (Spiritul Universal) sa fii cat mai curat cu putinta … a da atentie la asemenea bolovani e ceia ce vor .. a nu-i lua in seama nu inseamna a-i desconsidera ci inseamna a trece un test al capacitatii tale de a te mentine curat …
  Si nu intamplator la final era acea poezie care este un mod de constructie a unui Om in contrast cu constructia hidoasa ce ar rezulta daca te limitezi NUMAI la acele fraze ale voastre …
  Si in plus doar pentru cultura generala nu pentru ca poezia sa fie privita din acest punct de vedere … Rudyard Kipling, e un cunoscut poet (a obtinut premiul Nobel in 1907) era mason, iar poezia in cauza (IF) e masonica : are 4 (iarasi PATRU – in antichitate patru se reprezenta ca doua drepte paralele orizontale intersectate de alte doua drepte paralele verticale care delimitau un patrat) x 8 = 32 de versuri si prezinta intr-o forma poetica implinirea de la Entered Apprentice la gradul 32 iar acel cuvant Man e Master Mason care a atins nivelul maxim. La fel mi se pare inspirat echivalentul din limba romana Om unde O este cercul a carui semnificatie e insusi Spiritul (asta inca din antichitate – o sa revin mai tarziu)

  @Mihnea in postarea adresata lui Waltdis datata 10/07/2009 4:51 AM l-ai facut tradator de neam ori ceia ce-ti spusese el despre America este ceia ce ti-am (ti-as fi) spus si eu deci pastrand acelasi rationament cu siguranta mi-ai fi adresat aceleasi cuvinte .. dar atentie TOTUL e in contextul ”prin prisma spuselor voastre”…
  Daca te referi la durata invatamantului este cu totul alta poveste decat ce ai gresit tu legat de invatamantul obligatoriu … cu siguranta din nefericire Romania nu-si permite astazi mai mult de 10 clase obligatorii … ceia ce nu stiu daca exista in programa de invatamant (aici in Canada exista) clase pentru gifted student (copii inzestrati) care sa invete mai repede si mai mult decat cei obisnuiti ar fi foarte bine sa existe asa ceva precum si un alt lucru lafel de interesant care cu siguranta NU EXISTA NICI ASTAZI IN Romania … clasele pentru copii handicapati mental sunt in aceleasi scoli cu ale celorlalti copii caci la urma urmelor si unii si altii TRAIESC IN ACEIASI SOCIETATE – punandu-i separat nu faci decat sa creezi tensiune (vorbim de RESPECT nu? Si acesta trebuie invatat din frageda copilarie!) …
  Am sa-ti trimit un link la un articol aparut aici duminica legat de durata scolii si de problemele ce au aparut dupa reducerea de la 13 la 12 ani a duratei scolii, intr-un alt mesaj caci stiu ca acela va fi recuperat ulterior de la spam
  @Victor legat de scoala … eu optez pentru o scoala facuta CU RESPONSABILITATE SI EFICIENT indiferent daca e subventionata de stat sau privata (si acelea sunt total sau in parte subventionate – spre exemplu scoala catolica ). Spre exemplu aici este un site (pentru cei interesati voi da linkul in urmatorul mesaj) pe care se vad evaluarile tuturor scolilor liceelor cu informatii despre profil notele obtinute de elevi la teste si o nota a scolii precum si informatii precum venitul mediu pe familie – vorbesc de scolile gratuite si e usor de observat ca media este cu atat mai mare cu cat venitul mediu este mai mare si asta pentru ca in familiile cu venituri mari (parintii stiu ca daca inveti poti sa ajungi sa ai o meserie care sa-ti aduca un castig mare si au posibilitati mai mari de a se ocupa de copii dar si pentru cei saraci exista multe oportunitati de a invata) pe de alta parte nu e surprinzator ca spre exemplu o scoala cu o medie de peste 9,10 are un venit mediu de 250.000 CAD (e foarte mare !) si e scoala publica oare parintii aceia nu-si puteau da copiii la scoli private bineinteles ca da dar au incredere in scoala publica ca e foarte buna .. si inca ceva daca nu esti din zona (ca sa stai acolo iti trebuie destui bani sa cumperi o casa care nu de putine ori depaseste milionul …) totusi copilul tau DACA este un elev foarte bun are rezultate meritorii – premiant cum ar fi in Romania – este acceptat – e egalitatea de sanse de care vorbeam dar aceasta egalitate evident e pentru cei care merita nu mi se pare firesc ca un elev slab la invatatura sa fie acceptat intr-o scoala buna – dealtfel si-n Romania la un liceu foarte bun se intra cu medii mari …
  @Sibilla
  Eu aveam in vedere cuvintele tale „mizeriile cu iz masonic” … ori asa cum spuneam sa fac o comparatie e ca la fotbal au fost mari fotbalisti care au castigat si titlul mondial si care au fost renumiti ca “macelari” pe terenul de joc avand numeroase picioare rupte la activ (evident ale adversarilor ) .. dar asta nu inseamna ca regulamentul de joc ingaduie un asemenea comportament si ca fotbalul e o barbarie … deci mizeriile acelea n-au nimic cu Masoneria, ci cu individul care le face …
  Acum am vazut ca-ti place poezia si filozofia, istoria antica etc.
  Si am sa fac un comentariu mai lung despre geometrie … si scoala greaca antica (Elementele lui Euclid ) care mi-a placut foarte mult…
  Deci o sa amintesc cateva din notiunile de geometrie …:
  Definitia 1 : Punctul este ceea ce nu are nicio parte.
  Definitia 2 : Linia (curba) este o lungime fara latime
  Definitia 4 : Dreapta este linia situata la fel fata de toate punctele ei …
  Te rog acum ia o foaie de hartie, traseaza o dreapta alegeti un punct ce nu apartine dreptei – ia un ECHER si du perpendiculara din acel punct pe dreapta (dintr-un punct exterior unei drepte se poate duce O SINGURA perpendiculara pe acea dreapta – practic traseaza un segment de dreapta cat latura echerului, acum din marginea de sus a segmentului repeta constructia si du un segment perpendicular (spre stanga in sens trigonometric – si trigonomia e de stanga  ai putea zice … ) de aceiasi lungime si repeta inca de 2 ori constructia pana ce desenezi un patrat. Prelungeste latura opusa dreptei initiale si vei obtine paralela la acea dreapta ( celebrul Postulat 5 : oricare ar fi o dreaptă si un punct exterior acestei drepte, în planul determinat de punct si dreaptă, există cel mult o paralelă la dreapta dată, care să contină punctul dat); – doua drepte coplanare sunt paralele daca nu se intalnesc NICIODATA oricat le-am prelungi … deasemenea du diagonalele patratului format (practice sa nu uit te-ai intors in punctual de pe dreapta de unde ai inaltat perpendiculara) … du diagonalele acelui patrat si din punctual de intersectie centrul lui construieste cu COMPASUL cercul circumscris patratului (cercul este multimea punctelor din plan egal departate de un punct numit centrul cercului – acesta este ECHIDISTANT fata de oricare din punctele cercului iar respecriva distanta este raza – notata R)
  Care este raportul dintre aria cercului si aria patratului ? raspuns pi/2 ( unghiul masurat in radiani egal cu pi/2 este UNGHIUL DREPT – echerul ) (nu intamplator inca din Antichitate a existat fascinatia numarului pi .. datorita semnificatiei acestui raport , a cercului si patratului)
  Acum daca prin acel punct ales exterior dreptei initiale vei duce orice oblica care sa intersecteze dreapta va EXISTA o alta dreapta simetrica fata de perpendiculara care va intersecta dreapta initiala sub acelasi unghi dar de orientare OPUSA ..
  Ce este dreapta … nimic altceva decat un cerc cu raza INFINITA. (Vezi Postulatul 3 : Din orice centru se poate duce un cerc cu orice raza vrem)
  Acum puterea unui punct fata de cerc este egala cu diferenta dintre patratul distantei de la acel punct la centrul cercului si patratul razei cercului (d2-R2) dar daca acel punct este pe cerc puterea lui este ZERO.
  Am invatat matematica care m-a fascinat de foarte mic iar mai apoi in clasele mai mari am studiat-o mai atent. Ce mi-a starnit interesul la geometrie a fost prima definitie : ce e punctul … practic este ceva IMATERIAL cu care construiesti ceva MATERIAL pare absurd ? lafel ce e ZERO ? NIMIC tot ceva imaterial apoi tine cont ca aceste genii Euclid, Pitagora au trait intr-o perioada profund religioasa deci e clar ca intre constructia matematica geometrica si definirea zeitatii trebuia sa fie o legatura … Plecand de la aceste premise am inceput sa ma transpun sa incerc sa gandesc ca ei si multi ani mai tarziu am citit scrierile antice ale lor cat si despre Masonerie si mare a fost surpriza si bucuria ca multe din interpretarile mele coincideau cu ale lor. Ceia ce e interesant in constructia aceasta a lor e ca multe principii si teoreme pleaca de la Spirit catre material si nu e vorba ca unui fenomen din natura sa i se dea o interpretare religioasa (precum sa spunem in antichitate daca fulgerul era vazut de unele popoare precum mania Zeului)
  Acum nu intamplator ti-am spus sa construiesti acele desene geometrice si hai sa ti le interpretez.(cam in genul in care ar fi interpretat-o Pitagora spre exemplu) …
  Linia initiala e situatia in care te afli si pe care vrei s-o rezolvi. Pastreaza-ti VERTICALITATEA ( perpendiculara e unica daca iei o linie oblica – deci o atitudine indoielnica intotdeauna exista o linie opusa egala ca unghi de inclinatie– vei oscila in indoiala … deci calea fireasca si unica e verticala) Daca intr-o situatie dificila vei fi de 2 ori mai vertical in gandire atunci vei ajunge sa fii imun acelei probleme ( esti pe o dreapta paralela care nu se intalneste cu cea originala ! – DAR daca ai vointa in continuare si esti de 4 ORI MAI VERTICAL (NUMARUL MAGIC 4) vei reveni de unde ai plecat dar ATENTIE ai inchis cercul 360 de grade Ori cercul in toata lumea antica era DIVINITATEA insasi. Pitagora intruchipa Spiritul ca fiind cercul iar patratul existenta materiala a noastra deci asta inseamna ca vei reusi sa schimbi acel rau in bine ! Acum Dumnezeu Creatorul este Centrul acestui cerc El este nu doar in ECHILIBRU (puterea oricarui punct de pe cerc este ZERO (conform Principiului II al lui Newton alt mare initiat ) ci mai mult este si ECHIDISTANT fata de orice punct de pe cerc – Dumnezeu iubeste in egala masura ! – Sigur noi NU putem fi Dumnezeu dar trebuie macar sa tindem a fi echilibrati si echidistanti (asta era si ceia ce-i reprosam domnului Iliescu caci nu e de ajuns sa fii doar in echilibru) Acum aria patratului este tot ce realizezi tu ca om pastrandu-ti VERTICALITATEA evident Universul = aria cercului circumscris ceia ce e Creatia lui Dumnezeu iar nu intamplator raportul lor este pi/2 adica valoarea unghiului drept … deci daca iti vei mentine permanent verticalitatea atunci viata ta va fi dreapta (verticala) si fata de Dumnezeu ! (explicatia fascinatiei numarului pi in ce raport te afli tu ca om cu Divinitatea). De aceia incercarile de a afla acest raport in lumea antica s-au facut prin inscrierea de patrate … si de aici la Phi = 0,6180399 (dreptunghiul de aur) …. care practic se refera tot la patratul ideal (viata) nu e decat un pas … (care este raportul laturilor unui dreptunghi in care daca delimitezi un patrat cu latura cat latimea lui va ramane ca diferenta un dreptunghi asemanator celui initial constructia e fascinanta caci fie poti merge spre micsorare in interiorul dreptunghiului nou obtinut prin repetarea la infinit … fie invers construiesti un patrat in exterior de latura egala cu lungimea dreptunghiului de aur si vei obtine un alt dreptunghi de aur mai mare si tot asa … e ca si ciclul vietii … ba mai mult sirul lui Fibonacci si constructia spiralei lui se bazeaza pe acest raport al dreptunghiului de aur … si nu uita ca in lumea medievala italiana primele banci foloseau formula lui Fibonacci pentru calcularea dobanzilor si riscului ! si Florenta si celelalte orase italiene au cunoscut o epoca infloritoare atunci – Renasterea … care iarasi a pus pe tapet legatura dintre Spirit Dumnezeu si Constructia Sa – Universul
  Si legat de dreapta ca cerc cu raza infinit (vezi expresia “pastreaza calea dreapta – orice punct de pe dreapta este in ECHILIBRU fata de cercul cu raza la infinit ). Punctele unei linii serpuite nu se afla in echilibru fata de nici un punct in acelasi timp nici fata de unul situate la infinit !
  Practic geometria si dealtfel toate stiintele exacte sunt o masura a Spiritului a Creatorului asa au fost gandite de cei ce le-au creat. De aceia ma amuza copios atat materialistii care spun ca stiintele exacte sunt dovada ca Dumnezeu nu exista (Dumnezeu e Spirit si gandurile noastre sunt Parte din El (cercul e circumscris patratului !), cat si credinciosii radicali care vad in stiintele exacte mana Diavolului.
  Ce frumos ar fi daca s-ar incerca sa ii inveti pe elevi in acest mod paralel matematica 
  Legat de “puterea sa ma rup” … e usor sa te rupi (ia un punct la intamplare in afara dreptei – problemei) MAI GREU E SA CONSTRUIESTI cele doua perpendiculare si sa ajungi pe o dreapta paralela = SA TE INTEGREZI in alta societate in cazul meu. DAR recunosc nu-s un viteaz eu AM RENUNTAT sa inchid patratul deci sa raman in societatea romaneasca si sa incerc s-o schimb. Sunt OAMENI in Romania mult mai puternici ca mine si care INCA n-au reusit sa indrepte ceva … DACA tu in problema ta cu ambitie si intelepciune DEMN PASTRANDU-TI VERTICALITATEA (nu infrunta minciuna cu o alta minciuna cum zicea poezia …) vei inchide PATRATUL ATUNCI TU VEI MERITA PE DEPLIN FELICITARILE …. SUCCES!
  Si inca ceva eu nu am privit niciodata oamenii (romanii) ca pe ceva rau, ci constructia societatii romanesti – NU URA OAMENII CI INFRUNTA DOAR IDEILE LOR PRIN PUTEREA ARGUMENTELOR TALE …

  Toate bune tuturor

 104. globetrotter58 Says:

  Link-ul despre problemele cu reducerea duratei scolii :
  http://www.thestar.com/article/691632

  Link-ul scolilor :
  http://www.fraserinstitute.org/reportcards/schoolperformance/

 105. Sibilla Says:

  @globetrotter58,
  Cu tot respectul, va asigur ca va citesc si urmaresc cu toata seriozitatea, deci, am o tema de casa, vis a vis de * verticalitate *, negrabindu-ma sa concluzionez, deci nici nu polemizez de pe pozitia de invatacel pe multe teme.
  O singura remarca : indivizi masoni, taaare multi, fac prin Romania mai ales in ultimul timp, cam prea multe * experimente *, * ghidusii *, etc, iar eu, da recunosc, specimenele-n cauza nu le numesc oameni, ci sobolani si, aveti cuvantul meu de onoare ca nu-i urasc, vreau sa plateasca mai ales in ideea ca uneledin ticalosii si ma refer la cele ce vizeaza victime fara de aparare, sa inceteze,sa nu se mai petreaca, ori zic ca nu se poate numi * ura *, faptul ca iubesc copiii si-mi pasa.
  Va multumesc.
  stima,
  Sibilla
  P.S. De numerele 4 si 7, ma leaga ceva, ati intuit bine :)

 106. globetrotter58 Says:

  @Sibilla,
  In situatia ta, daca ai dovezi clare ca tu ai fost data afara fara un temei legal din serviciu, DA in judecata imediat institutia nu persoanele si dupa ce castigi procesul care te va repune la locul de munca abia apoi in baza deciziei finale initiale ii dai in judecata pe indivizii (superiorii tai) vinovati si ceri daune morale (cere o suma imensa pe care dintr-un inceput declara ca o vei dona copiilor – deci la bara vei avea un ATU moral ! Tu nu vei castiga nimic material afara de drepturile salariale pierdute pe toata durata (de cand ai fost data afara pana la reangajare) dar pe iei o sa-i usture … si apoi automat se vor deschide pe capul lor anchete unde vor apare alte dovezi de care spuneai …. si acelea vor fi procese intentate de stat (anchetatori) lor … NU ataca frontal caci NU poti de una singura direct .
  Apropo de cazul tau este o carte Blink sa-mi aduc aminte autoarea si o sa-ti spun mai multe – e un caz autentic cu o muziciana angajata la opera din Berlin si asupra careia seful (nimeni altul decat Maestrul Celibidache) ii creaza tot felul de probleme si ea se judeca cu el in numeroase procese (pe care le-a castigat) ce au durat peste 10 ani timp in care ea a si cantat in orchestra sub bagheta celebrului dirijor)

  Succes

 107. cirlovacristian Says:

  @globetrotter
  Dle(nu trebuie sa va reamintesc faptul ca apreciez”criticile si comentariile” dv)uiti un amanunt foarte important-aici este Romania(tara tuturor posibilitatilor)iar dna in cauza are “niste” codite-este psd-ista din cap si pina-n picioare si-i ataca pe pidilisti,penelistisi si/sau alti “dusmani de clasi si/sau partid.
  Faptul ca a fost data afara de la serviciu(probabil pe nedrept/pe buna dreptate)nu implica automat care sau nu dreptate,iar daca se ajunge sau nu la judecata nu inseamna ca a cistigat sau a pierdut si nici macar daca sau nu este facuta dreptate.Si stiti de ce?Deoarece “cineva” a sesizat/descoperit ca este foarte important punctul pe care noi il luam drept referinta(bineinteles cu niste exceptii-care confirma aceasta regula,regula pe care tot noi oamenii am descoperit-o)Si sa nu uitam:”Let no-one without knowledge of geometry enter” si bineinteles “”God always geometrizes” iar ca final sa nu-l uitam si pe “studentul” sau care a studiat si cauzalitatea(printre altele) si a reusit sa descopere si un ceas solar-printre alte citeva descoperiri si a influentat multi “initiati”.
  Oricum……………..imi plac comentariile si observatiile dv.
  Va multumesc

 108. globetrotter58 Says:

  Uite Victor,
  articolul de pe prima pagina de azi :
  http://www.thestar.com/news/world/article/694756
  si sunt convins ca pana la sfarsitul anului (mai cu seama ca vin alegerile) o sa fie un articol pe aceiasi tema din Romania caci vorba lui Cristian avem sisteme de referinta diferite (daca iei ca sistem de referinta soferul … pietonul ucis se repezea spre masina lui cu 100Km/h si i-a fost imposibil sa-l evite … in timp ce luand ca reper stalpul de pe refugiu de care statea sprijinit pietonul care astepta tramvaiul lucrurile se vad altfel).

 109. Sibilla Says:

  @globetrotter58,
  @cirlovacristian,
  Se impune sa fac unele precizari, am lucrat in protectia copilului C-S intre anii 1992-2009 si, NU AM FOST DATA AFARA !
  Am primit salariu de merit de catva ori, nu a existat motiv ca sa fi fost destituita,am DEMISIONAT !
  Asadar, d-l carlovacristian, va rog respectuos,dincolo de divergentele, zic constructive pe diverse subiecte, sa va abtineti, sau, sa ma intrebati inainte de-a concluziona aberant.
  Desi nu am fost nicio secunda fuctionar public, ci ceea ce se numeste personal contractual, totusi, timpde o luna jumate am fost hartuita mral la locul de munca ( citata repetat in comisia de disciplina, sanctionata pe linie de servici pentru si citez * scrierile de pe blogul personal si manifestarea transparentei in relatiile cu corpul de control din capitala sosit in institutie inoctombrie * …, apoi, am fost batuta, umilita, scuipata… de catre o mana de tineri, nevinovati, folositi in cel mai marsav mod cu putinta ca, masa de manevra, amenintari repetate,etc). Am rezistat atat cat mi-a permis starea de sanatate, sunt totusi o mana de om de un metru si jumatate si 42 de kg, am sa-mi cer scuze si pentru asta…
  Subliniez ca nu am scris niciodata pe Sfinx,in timpul serviciului, nici nu are personalul acces la computere, ca sa se stie, mai mult, nu am scris sub nume personal ci sub pseudonim, nu stia nimeni cine e o anume Sibilla si din ce localitate, judet, idiotii insa, s-au recunoscut in articole, abia dupa ce am fost sanctionata, si asta pentru ca eu chiar nu am nimic de ascuns, am avut taria, coloana vertebrala sa spun cine sunt. Nicio litera din ce am scris eu pe Sfinx nu e neadevar, iar cei ce lucreaza in domeniu stiu, mai mult mai mare dovada decat Rapoartele de tara pe protectia copilului care concluzioneaza subliniind aspecte si nereguli grave, managementul defectuos, s a, ceea ce am spus si strigat eu si probabil si altiica mine din teritoriu….
  Atat ca, in Romania, Avertizorul nici macar formal nu e aparat in vreun fel, desi da, are dovezi…. e nrmala asa zisa atitudine a conducerii CJ C-S care-mi sugera sa imi demonstrez eu nevinovatia daca insist neaparat si sa mi se sugereze sa cam inchid gura ??
  Ce pot sa spun, am pastrat tot, adresa nr de inregistrare, raspunsuri primite nu in termen legal ci dupa 78 de zile, mai spun ca o comisie a CJ nu a fost primita de catre * stapana * protectiei copilului, ca d-l pres. Frunzaverde e la curent cu anumite aspecte inca din 2005 cand personal am sesizat… ca daca nepotul secretarului CJ C-S a gresit, impotriva mea depunea marturie verisoruldirectoarei, etc… Doar Politia C-S si am semnaturile a doi comandanti imi da dreptate in sensul ca ceea ce sesizasem eu se confirma, in unul din cazuri de restulse ocupa … cei ce se pricep sa ascunda mizerii le sub pres !
  Inainte de-a fi numita d-na Savu la ANPDC, controalele erau bine mersi anuntate telefonic in teritoriu… Tovarasul Bogdan Panait , la randu-i a fost sesizat in 2005 cu privire la nisteaspecte si…. sa zic ce-a facut? Sa zica el !
  D-le Carlova C, iar ati dat cu batul in balta, niciodata nu am atacat PNL, mai mult am prieteni minunati in PNL, pedelacheii sunt cum sunt, nu eu ii fac,astia sunt, mafioti, clanuri si capuse, mitomani, groparii Romaniei, da. Nu sunt inregimentata politic, dar da, simpatizez cu stanga, insa matale nu ati priceput ca nu agreez personaje care au terfelit PSD-ul si nu am ascuns Geoana, Ilie Sarbu, eu visez social-democratia autentica renascuta si cum * visatorii sunt mantuitorii lumii*, nu ma jenez in fata dumitale, nu am de ce. Da,admir, respect, stimez si-mi sunt modele Politicieni autentici precum : Ion Iliescu, Adrian Nastase, Corina Cretu care e problema cuiva , daca va deranjeaza, sincer nu e problema mea. La fel stimez o Renate Weber, o Alina Gorghiu, da.
  Problemele din Caras-Severin, din nefericire nu doar din protectia copilului nu vor inceta, nu cat nasu cu suta de fini protapiti in absolut toate functiile cheie e aici, are totul sub control, tot, stiu ce spun ! Nici macar presa nu mai avem, in Caras doar cumetriile, nemosagurile * divele *,astea primeaza nu o furnica sibilina care a adus premii in judet nemernicilor iar ei s-au premiat. Am scris si la Secretariatul Guvernului, am primit un raspuns * se va verifica * prin mai… de atunci, tacere… ca la noi la nima-n lume, vorba banateanului…
  Daca aveti intrebari sunt aici, exista in arhiva Sfinxului toate articolele, nu lipseste o virgula . Exista arhiva presei centrale , spre ex d-na Maria Muga spune limpede ce-asesizat unul din corpurile de cotnrol in Caras, si… exista Justitia Divina, insa ce spun eu e ca, din nefericire, sunt lucruri care nu se mai pot repara niciodata si pentru asta lupt eu, ca sa nu se mai intample niciodata. Sunt traume care nu numai ca nu se vindeca, e mult mai trist si nu e vb de mine !!!
  Cum am spus eu am nascut in poarta institutiei si apoi mi-a murit fetita, aveam doar 6 luni de sarcina, am rezistat la toate, repet, cat am putut… :(
  Nu am de ce sa ma caciulesc in fata CJ C-S eu am muncit pentru ei, nu ei pentru mine, iar Frunzaverde sa raspunda , nu eu decid, ci, Cel de Sus, toate la timpul lor, nu eu am… *slabiciuni *, nu eu amenint, nu eu multe, numele meu nu apare in presa intinat, da sunt mandra !
  Nu incetez sa ma intreb de ce Curtea de Conturi a Romaniei nu verifica actele DGASPC pe vreo 7 ani, ca s-ar cruci si stiu ce spun. Unde suntcorpurile de control guvernamentale, cine e pana la urma * stimabila *Ana Vasile, mentinuta de mai mult de 4 mandate si sustinuta cu orice pret pe scaunel ? Sa fie vorba de … cu siguranta cineva stie, si acela n-o va putea tainui si apara la nesfarsit, sunt convinsa.
  D-le * globetrotter58 *, va multumesc frumos, nu pot in judet, si acolo sunt tot neamuri, ma refer la Tribunal, pana anul trecut sotul directoarei DGASPC a fost procuror, mai sunt rubedenii, mai sunt… Am fost si pe acolo, nu am mai avut la un moment dat nici macar bani de bilet de tramvai, am mers pe jos, sunt ceva km, trec peste tradari si altele… nu eu judec acele personaje, am ramas cu multumirea sufleteasca , ceea ce a depins de mine am facut, si, aveti perfecta dreptate, nu pot singura iar cei ce pot, dorm sau se uita-n gura cui habar nu are ce inseamna munca cu copiii, dar pozeaza-n victime si-si dau cu parerea, din… birouri. Voi continua sa lupt, ca sa pot privi mereu acei copii in ochi si sa-mi pot privi copilul in ochi fara de rusine. Mda, nimeni din CJ C-S nu a reusit sa-mi sustina privirea… unul din ei nu ma poate privi drept in ochi… oare de ce?
  Da nu am servici, nu beneficiez nici macar de somaj, am facut curatenie si masaje, nu mi-e rusine sa dau cu matura, dar… nici nu-mi permit sa ma imbolnavesc, nu voi avea cu ce sa platesc spitalizarea si baietelul meu incepe si el scoala. Insa, nu-mi pierd nadejdea nici sperantele, poate a intr-o zi, in Caras-Severin am orice usa inchisa-n nas, la ordin. Sa spun al cui ?? Nici macar in mediul privat nu sunt primita, nu cedez insa, am trimis deja CV-uri pe ejobs, in mediul privat din toata tara, cineva se va indura, ca nu am furat, nu am ucis, am spus numai lucrurilor si tartorilor pe nume.
  Va multumesc, respecte.
  Sibilla

 110. globetrotter58 Says:

  @Sibilla
  Atunci cand ai fost atacata la locul de munca ai chemat Politia? apoi ai fost la medico-legal sa-ti scoti certificat ? sunt foarte importante … daca ai facut asta poti sa urmaresti cum isi desfasoara Politia ancheta si sa dai in judecata persoanele implicate (nu stiu ce varsta aveau cei ce te-au batut) si din aproape in aproape se poate afla daca a existat cineva care i-a incitat. Nu e usor un astfel de proces dar iti vei apara in primul rand onoarea ta.

 111. globetrotter58 Says:

  @Sibilla
  Si o intrebare … de unde stii ca respectivele persoane sunt masoni … si mai cu seama de unde stii ca organizatia lor e RECUNOSCUTA international de Marea Loja ?

 112. cirlovacristian Says:

  Dna “Sibilla”
  Imi cer scuze fata de dv-daca am gresit si/sau am dat cu batul in balta,orim fiecare are dreptul a a avea pareri/opinii proprii.Eu nu am fost in postura dv(pina acum)si sper ca nici nu o sa fiu vreodata.
  Prin comentariul meu,eu am vrut sa subliniez faptul nici unul dintre noi nu este in “pielea(situatia)” dv-cu bune si rele- si nici macar nu putem sa apreciem ce greu va este sau in ce situatie complexa va aflati dar incercam sa va “oferim” niste sfaturi-sfatul meu este:analizati si luati decizia care vi se potriveste.Probabil ca sunt bune la ceva acele sfaturi dar nu tin nici de cald si nici de foame iar timpul trece.
  Pe viitor va promit ca o sa ma abtin sa mai concluzionez “ceva” atita timp cit are legatura cu dv.
  Probabil ca daca o sa mai cititi inca o data “concluziile” mele o sa observati ca nu a fost un atac,dar cred ca este cam….tirziu.
  Oricum eu va multumesc si pentru timp si pentru informatii.

 113. Sibilla Says:

  @globetrotter58,
  Da, am apelat 112, au venit, s-a dat o amenda, alta data, am ramas cu vanataiele, certificatul medico-legal costa, eram in timpul serviciului si da, nu am avut acei bani, dar, aratasem vanataile pe ambele picioare comisiei CJ, au vazut, toti. Adresele eliberate de catre politie sunt insa in favoarea mea. Si-arunci, le-a venit ideea : desi eu fiind victima, amenintata si atacata cumva la servici si tot eu sesizasem conducerii DGASPC aspectele, * stimabilii * m-au convocat pe mine in comisia de disciplina si au pus la cale opoveste… asta pentru ca impricinatul violent nu era la prima abatere de acest gen, dar este ruda secretarului CJ si-a inceput un intreg spectacol, timp in care, cu dovezi, dreptatea-n mana, am ajuns cum am ajuns, ei, uniti dintotdeauna, prin legaturi de sange si ticalosii,ghem s-au facut. Asa ca la tribunal a fost… niciacum nu-mi vine sacred, am asistat neputincioasa la tot ce presupune trafic de influenta, abuzuri de functie, in fine… sila mi-e de ei. Spun sila pentru ca, au antrenat copilasiiaceia nevinovati in magariile lor, i-au folosit, masa de manevra, asa ceva nu pot concepe si asta nu am dorit eu nicio clipa. n-am mai suportat, ma intalneam cu copiii*Niko,iarta-ma, au zis sa semnez ca tu pleci si eu raman aici… iarta-ma…*,cum sa fi fost ramanand partasa la asemenea ticalosie ?
  Da, unul din tartori e mason, recunoscut, exact el e cel ce m-a umilit, cel ce putea sa stopeze tot, sa puna lucrurile la punct, sa fi fost impartial, sa fi respectat legea, eu fiind avertizor, dar…
  Eu nadajduiesc sa fiu mai de folos acestor copii si tineri din afara sistemului in care-am lucrat atatia ani si da, numai ce nu vreau nu cunosc, posibil de asta incrancenarea lor de-a ma amuti musai, stiu prea multe.. Ce ziceti de mentinerea-n functie cu orice pret a *divei*…? Nu spune oare totul, nu aci o fi cheia ce-ar deschide cutia Pandorei… ?
  Va multumesc tare mult pentru solidaritate, pentru moralul meu inseamna tare mult. Acum, problema mea e sa gasesc servici, si nu am venit dinfebruarie, si nici nu am acces aici, in judet, daca va puteti inchipui, nici macar ca femeie de servici, e ordin clar. Cu astfel de specimene ma lupt eu si-am sa-micontinui demersurile, nu pentru ca saam dreptate, nuasta e important, ci pentru ca in viata acestor copii sa se schimbe ceva, pentru ca sa se renunte la cumetrii, nu eposibilca-n sistem sa lucreze numai rubedenii iar 3-4 oameni care vor sa miste ceva si pun suflet sa fie considerati ,citez : intrusi, vinituri, etc. E posibil sa inscrii in PD tot personalul, sa politizezi totul, sa-ti impui neamurile pe toate posturile si, ce e mai grav sa lovesti aiurea oamenii ce muncesc si cu rezultatele carora de fapt te falesti…? Sa ma credeti, toti sunt neamuri intre ei, asa ceva… si mai mult de jumate nu au clin maneca cu protectia copilului, nu au Dumnezeu, nu au nimic Sfant, pentru ei, copiii institutionalizati sunt nr de dosare, sursa de castiguri, asta ma-ntristeaza f tare.
  Am dat mai sus numele personajului care , iata, loveste intr-o furnica, cel condus de fuste, zulufi, banii.. :(
  respecte si stima si inca o data, va multumesc,
  Sibilla

  @carlovacristian,
  Va cer iertare la randu-mi, am obosit eu tot dand informatii si explicatii, nu aveti nicio vina. Noi am mai polemizat, insa in ceea ce ma priveste nu sunt ranchiunoasa si fiece polemica cu dumneavoastra mi-a fost de folos pana la urma :)
  Nu am spus ca n-ar avea cineva dreptul la opnie, rugamintea mea e sa ma-ntrebati am sa va raspund de fiecare data, nu am nimic de ascuns.
  Ma bucura mult ca si domnia dumneavoastra sunteti impaciuitor si ati avut rabdare cu mine, chiar de poate eu nu am observat imediat, va multumesc.
  respecte,
  Sibilla

 114. globetrotter58 Says:

  @Sibilla,
  Am o propunere, incepe campania electorala pentru prezidentiale, am inteles ca sunte-ti cel putin simpatizant al PSD, nu v-ati gandit sa participati in oras sa-i ajutati (poate castigati si un ban din asta) iar daca cumva veti avea altercatii cu opozantii (PD) .. tot raul spre bine caci puteti declansa un atac punand in carca si vechile probleme ce le-ati avut cu dansii … iar apoi ati putea beneficia (cel putin teoretic) de sprijinul unei structuri de partid echivalente cu structura adversarilor dumneavoastra – desigur nu e de dorit o noua bataie … dar in viata trebuie sa stii cum sa profiti (in sens onest) si din bune si din rele …
  Succes

 115. Sibilla Says:

  @globetrotter58,
  :)
  Aveti dreptate, filiala PSD Caras-Severin ar avea zic numai de castigat cooptandu-ma, nu au spre exemplu un site, as face multe, ma vor oare ? Cine sa le sugereze ca sunt utila si muncitoare, de ce ei inca nu m-au *luat in vizor *…
  Mi-ar fi necesar si-as munci pe branci ca sa castig painea baietelului meu, adevarat.
  Si pana acum am luptat voluntar, benevol pentru organizatia PSD din judet, nu par sa fi observat insa, nu conteaza, eu am s-o fac in continuare, pentru ca eu nadajduiesc sincer si din tot sufletul in renasterea social-democratiei autentice si pentru ca, asa cum am mai spu, cred cu tarie in Politicieni autentici precum :IonIliescu, Corina Cretu, Adrian Nastase, Adrian Severin, cred ca ei sunt mult deasupra acelora care au intinat partidul, si ma refer nu doar la cateva grupuri din teritoriu…
  Va multumesc frumos, inca o data, poate ca Doamne, Doamne va intoarce privirea si spre mine si cu timpul…
  respecte,
  Sibilla

 116. globetrotter58 Says:

  Tu insa-ti, du-te pana acolo si spune sunt …. eu as putea sa va ajut cu … daca te dau afara pe usa intra pe … geam. insista politicos …
  Apoi ideia principala nu sunt banii din campanie cat posibilitatea de networking .. cu siguranta daca sunt multumiti de tine vei gasi fie printre ei fie pe unde vei merge oameni care poate iti vor propune un job … daca vorbesti cu 100 de oameni ai mai multe sanse decat cu 5 si in orice caz daca stai si nu vorbesti cu nimeni sansele sunt zero
  Succes

 117. Sibilla Says:

  @globetrotter58,
  Am fost, nu mavor…:)
  In judetul nostru, toti sunt pretenari cu toti, bat palma si,la o adica, de ce s-ar complica… unul din ei a fost atat de sincer ca, nu vrusa da se scapa, *diva * de alta coloratura ii e fosta… afacerile bata-le buba .
  Speranta nu mi-o pierd, insa. Merit altceva decat ce * am * acum.
  respecte si stima,
  Sibilla

 118. globetrotter58 Says:

  @Sibilla,
  Sa nu ma intelegi gresit, ti-o spun ca sa-ti amintesc poate atunci cand te duci sa-ti cauti un job (la un interviu) spui ca ai lucrat cu copiii si cand te vor intreba de motivele plecarii spui ca ai vrut sa incerci si altceva de aceia ti-ai dat demisia (in fapt nu minti caci te saturasei de ce aveai!) nu spui de scandal cu superiorii caci atunci nu te va angaja nimeni – niciodata angajatorul nu va pleca de la premiza ca esti nevinovata, ci de la ideia ca daca te vei certa si cu el … acum dupa ce imi spui tu esti cunoscuta in oras (e si un oras mic si vorbele circula repede).
  Cat priveste relatiile inter-clanuri (oficial se numesc partide politice :( ) nu e de mirare sunt proveniti cu TOTII din PCR si Securitate (mai imprastiati baieti!) practic e o falsa democratie cu totii slujesc aceiasi gasca de stabi ai fostei puteri de dinainte de ’89. Marea schimbare din toamna daca va fi (Schimbarea Regilor bucuria nebunilor!) e ca il veti inlocui pe Popeye cu Mickey Mouse … tot “Disney” ia “creionat” pe amandoi ! Cand ma gandesc la modul in care e controlata societatea romaneasca si astazi, ma duc cu gandul la “Un zbor deasupra unui cuib de cuci!” si celebra replica a lui McMurphy cand nu reuseste sa scoata chiuveta din podea … “MACAR EU AM INCERCAT!”
  Succes si nu te lasa

 119. globetrotter58 Says:

  P.S. In realitate cele doua personaje nu apartin aceluiasi creator evident “Disney” in mesajul meu e – nume de cod pentru tatal tuturor maimutoilor de … cartoon din Romania !

 120. Sibilla Says:

  @globetrotter58,
  Multumesc frumos.
  Asa este.
  Ati reusit sa ma zambiti, zambet, mi-a placut tare mult cum ati * zugravit *… realitatea :)
  stima si respect,
  Sibilla

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: