A DOUA REUNIUNE A CLUBULUI

Sigla Club

Cu putin timp in urma s-au incheiat lucrarile celei de-a doua Reuniuni a “Clubului de la Bucuresti”. A fost o reuniune de substanta asupra careia voi prezenta elemente de detaliu. Pentru o informare in timp real, public in continuare stirea transmisa de Agentia Nationala de Presa – Agerpres

1.jpg 046

Bucureşti, 30 iun /Agerpres/ – Relaţiile României cu Uniunea Europeană în actualul context internaţional, precum şi provocările legate de fenomenul de post-aderare, au constituit principala temă a dezbaterii “Clubului de la Bucureşti”, care a avut loc marţi seară, la Hotelul Crown Plazza din Capitală.

Manifestarea a reunit numeroase personalităţi politice, ale lumii academice, miniştri şi foşti miniştri, ambasadori, reprezentanţi ai lumii culturale, ai mass-media.

Discuţiile au fost moderate de preşedintele “Clubului de la Bucureşti”, Ion Iliescu, şi de academicianul Răzvan Theodorescu.

Cu acest prilej, preşedintele Academiei Europene pentru Relaţii Economice şi Culturale (AEREC), prof. Ernesto Carpentieri, a devenit membru de onoare al Clubului. Recent, la Roma, Ion Iliescu a devenit membru al Senatului acestei instituţii.

În alocuţiunea de deschidere, fostul preşedinte Ion Iliescu a vorbit atât despre provocările cu care se confruntă România în perioada post-aderare, cât şi despre provocările cu care se confruntă chiar Uniunea Europenă, acestea fiind legate în principal de consolidarea structurilor instituţionale – în contextul ultimelor alegeri europene din 7 iunie – precum şi de problemele legate de lărgirea Uniunii.

Preşedintele “Clubului de la Bucureşti”, Ion Iliescu, a vorbit şi despre problema migraţiei din interiorul UE, reafirmând că termenul de ‘rrom’ nu trebuie confundat de statele membre ale Uniunii cu cel de ‘român’. Potrivit fostului preşedinte, o astfel de confuzie a creat deja reacţii negative pe marginea unor comportamente ale romilor pe care însă îi consideră, la rândul lor, victime ale unor reacţii nefavorabile create pe fondul crizei economice.

”Cetăţenii Uniunii Europene trebuie să se mişte în Europa în căutare de locuri de muncă în condiţii egale şi toate elementele de xenofobie trebuie combătute”, a spus Ion Iliescu.

Potrivit acestuia, şi problemele mediului în interiorul UE devin tot mai acute, mai ales în contextul schimbărilor climatice care îi afectează tot mai mult pe europeni.

Preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Titus Corlăţean, a evocat momentele care au întors în mod fundamental o pagină a istoriei post-decembriste a ţării noastre – integrarea în structurile europene şi euro-atlantice.

”După ce aceste obiective au fost atinse, parcă timpul s-a oprit în loc, lipseşte o viziune în politica românească”, a adăugat Corlăţean.

El a atras atenţia că partenerii puternici europeni ai României au aşteptat încă de la momentul integrării semnale concrete privind progresele pe care ţara noastră urma să le facă atât în planul dezvoltării interne, cât şi în planul relaţiilor de vecinătate. El şi-a exprimat însă regretul că, până acum, România n-a reuşit să profite de acest aspect legat de statutul de ţară membră a Uniunii Europene.

”România poate avea un rol pozitiv, foarte activ şi acceptat din punct de vedere strategic. Există disponibilitatea unor capitale mari să ne sprijine”, a spus Titus Corlăţean, care a pledat pentru un dialog comun pe problemele strategice între toţi factorii politici.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, Liviu Dragnea, a prezentat stadiul implementării programului operaţional regional, dar şi situaţia absorbţiei fondurilor europene la nivelul administraţiei, care este extrem de scăzută. Printre cauzele enunţate de Dragnea în acest sens se află birocraţia excesivă şi de cele mai multe ori inutilă, abordarea de proiecte de către ‘firme de consultanţă grea’ care nu au expertiză în domeniu, întârzierea majoră a evaluării căilor de finanţare din cauza numărului redus de evaluatori din cadrul autorităţilor de management. Liviu Dragnea s-a mai plâns de lipsa de capacitate instituţională a autorităţilor centrale şi regionale, de lipsa de personal, precum şi de lipsa de transparenţă în organizarea de licitaţii.

Între soluţiile propuse de liderul consilierilor judeţeni se află reducerea perioadei de eliberare a documentelor necesare depunerii proiectelor şi realocarea fondurilor de la programele operaţionale neatractive spre programele care deja au depăşit fondurile alocate.

Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, ministrul Vasile Puşcaş, a atras atenţia că a vorbi despre fondurile europene pentru ţara noastră, precum şi de un mecanism de dezvoltare, înseamnă de fapt a pleca de la o strategie.
”Dacă nu avem această strategie, vorbim despre sume care ne pot deruta. A trebuit să procedăm foarte rapid la definitivarea structurii instituţionale. Până în septembrie, va exista un grup de nouă seturi de măsuri de accelerare în concordanţă cu dezvoltarea administrativă. În perioada care urmează, suntem tentaţi să spunem că răspunsul la criză este legat, pe bună dreptate, de fondurile europene, dar care este viziunea României din punct de vedere al dezvoltării? Uniunea Europeană vorbeşte astăzi despre dezvoltare economică şi socială durabilă. Interesul naţional al României este ca, în momentul de faţă, să nu privim doar aspectul mercantil, ci să găsim acea strategie care să ne ducă nu doar la rezolvarea problemelor de azi pe mâine, ci la acea stare a repoziţionării României în perioada post-criză. Şansa noastră este că suntem în Uniunea Europeană. Există poveşti de succes, cele mai multe pe compartimentul fondurilor de preaderare. Nu există, din păcate, foarte multe astfel de poveşti pe fondurile structurale, pe dezvoltarea rurală, care de-abia a început să fie implementată”, a subliniat ministrul Puşcaş, care a pledat, între altele, pentru o programare strategică instituţională.

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a afirmat că, în ciuda privaţiunilor şi a unor greşeli de parcurs, românii continuă să fie printre cei mai euro-optimşti europeni. “Drumul nu a fost uşor”, a spus Diaconescu, reamintind momentele negocierilor politice privind integrarea în UE şi NATO.

Şeful diplomaţiei a spus că la doi ani şi jumătate de la integrare, poate că România n-a reuşit să-şi creeze o poziţie mai distinctă în interiorul Uniunii.

”Suntem foarte buni din punct de vedere al mesajului politic, dar, din păcate, ne lipsesc proiectul şi viziunea”, a spus Diaconescu.

El a reafirmat că România susţine în continuare lărgirea Uniunii Europene – proces care trebuie să continue.

Fostul preşedinte Emil Constantinescu s-a declarat îngrijorat de anumite aspecte enunţate de unii ante-vorbitori: “într-o ţară democratică normală, probabil că a doua zi ar fi existat demisia guvernului, iar în comunismul pe care l-am trăit s-ar fi vorbit despre un act de sabotaj”, a spus Constantinescu, care a remarcat lipsa, după 1 ianuarie 2007, a unui proiect politic al naţiunii române

El a mai remarcat lipsa implicării elitelor intelectuale, precum şi ”lipsa succesionării normale într-o politică de succes care să conducă, în principal, la capacitatea de a răspunde la provocări neaşteptate”.

Emil Constantinescu nu dă vina pe clasa politică, despre care susţine că a realizat ceea ce trebuie să facă prin intregrarea României în UE şi NATO, considerând că elitele intelectuale sunt cele care trebuie să dea un ţel – o viziune de viitor pentru naţiunea română. El a evocat “momentul Snagov” la care a participat atât în perioada de pre-aderare, dar şi de post-aderare, alături de fostul preşedinte Ion Iliescu, cu care a arătat că a avut un dialog constructiv, în ciuda ideologiei politice diferite.

Între personalităţile prezente la dezbaterea Clubului de la Bucureşti s-au numărat preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, viceprimarul sectorului 1, Dan Tudorache, deputatul PSD Bogdan Niculescu-Duvăz, omul de afaceri George Copos, foştii miniştrii Hildegard Puwak şi Rodica Stănoiu, academicianul Eugen Simion, politicieni, jurnalişti, oameni de cultură. AGERPRES/(Cătălina Matei)

1.jpg 060

……..

PS. Au fost si regrete ale unor persoane care, din motive obiective nu au putut participa. Este si cazul muzicianului Giuseppe Devastato, al carui raspuns la invitatie imi face placere sa il prezint:

Gentile Sig.r Presidente Iliescu,

voglio ringraziar La per avermi inviato il Suo invito, ma purtroppo non potrò presenziare questa sera a Bucarest in quanto sono in italia in questo momento.

Voglia accettare questo mio cortese regalo  realizzato grazie alla Sua disponibilità l’11 giugno 2009, presso il Teatro Marcello di Roma.

Le invio la foto che gentilmente mi ha concesso, nel salutar La porgo i miei più sinceri e cordiali saluti.

Iliescu-Devastato

Cordialmente

Giuseppe Devastato

17 Responses to “A DOUA REUNIUNE A CLUBULUI”

 1. emigrantul Says:

  Il tot vad pe Emil Constantinescu participind la diverse conferinte unde este prezent si Ion Iliescu. Ba mai mult, pe blogul sau, presedintele Iliescu il citeaza repetat pe fostul sau rival la prezidentialele din 1992 si 1996.

  Imi face impresia ca Emil Constantinescu doreste sa candideze la alegerile de la sfirsitul lui 2009 iar Ion Iliescu intentioneaza sa-l sustina.

 2. hydrotechnicus Says:

  Felicitari pentru reusita serii. Da, probleme serioase, interventia dvs.pertinenta, DAR…am plecat cu o mare, mare tristete.Stanga romaneasca dispare. Acolo erau mai multi oameni de dreapta si din clasa privilegiata decat noi cei care mai speram ceva din partea dumneavoastra.
  Nu as fi crezut nici in gandurile cele mai sumbre ca as putea asista, sub presidentia dvs. sa ascult elucubratiile unui Braia- impostor, incult si arogant. Ma resemnez alaturi de cei multi, dezamagiti ce isi vad spulberate toate, absolut toate sperantele.Pacat! Nu voi mai veni la Club, risc sa-l ascult pe..Paul Goma.Voi ramane acasa sa-l citesc pe Paunescu.

 3. Ovidiu Says:

  NU RATA ! CITESTE !

  http://stirea.wordpress.com/2009/07/01/vladimir-voronin-decorat-cu-crucea-sfantului-mormant/

 4. Clubul de la Bucureşti – Ediţia a II-a « Mihnea Georgescu Says:

  […] amabilitatea Domnului Preşedinte Ion Iliescu, căruia ţin să îi mulţumesc şi pe această cale, am avut harul să particip la cea de-a doua […]

 5. Mihnea Georgescu Says:

  CLUBUL DE LA BUCUREŞTI – EDIŢIA A II-A

  Prin amabilitatea Domnului Preşedinte Ion Iliescu, căruia ţin să îi mulţumesc şi pe această cale, am avut harul să particip la cea de-a doua întâlnire a acestui veritabil “cuib” de intelectuali – Clubul de la Bucureşti. Îndrăznesc să o spun de la bun început – mie mi-a plăcut mai mult această a doua reuniune a Clubului, deoarece, dacă nu au fost prezente, în aceeaşi măsură ca prima dată, star-urile politikiei şi crema bloggerilor pe care îi vedem în prim plan, au fost prezenţi din belşug oameni de substanţă, de autentică şi profundă dimensiune morală şi intelectuală.

  Mare dreptate avea Preşedintele Ion Iliescu când spunea că acest Club nu este pentru “fripturişti şi arivişti”, pentru că ei nu au ce profita de pe urma lui, ci pentru intelectualii de anvergură şi autentică dimensiune morală! Cât despre mine, sper că s-a lămurit toată blogosfera, odată pentru totdeauna, că nu am altă nădejde, alt ţel, decât Mântuirea Neamului Românesc. Şi – ca drept dovadă – rămân un modest discipol al Înţeleptului Ion Iliescu şi un admirator al Distinsului Adrian Năstase – cu toate că m-am decuplat de PSD în urma trădării naţionale pe care a săvârşit-o acest partid de iude prin alianţa nefirească cu degeneraţii lui Băsescu. Şi ca drept dovadă, Adrian Năstase este dat afară ca un nemernic de oamenii lui Băsescu de pe şantierele Patriei.

  Asta ca drept dovadă că nu sunt “parvenit” şi “lingău” cum m-au jignit ca nişte animale mulţi distinşi comentatori şi bloggeri, care nu au perceput pe deplin puritatea mea sufletească. În fine, eu i-am iertat de mult, dar cred în Răzbunarea Istoriei şi în faptul că Dumnezeu le va da după inimă…

  Revenind la Club, contribuţiile au fost de mare substanţă şi eleganţă intelectuală, nu voi avea pretenţia să am o descriere comprehensivă şi exhaustivă a acestui frumos eveniment, voi marca doar ceea ce m-a impresionat pregnant.

  Preşedintele Ion Iliescu a excelat prin spiritul de Echilibru care l-a caracterizat de atâtea ori de-a lungul zbuciumatei noastre Istorii post-decembriste şi, îndrăznesc să o afirm, chiar şi înainte. M-a impresionat, în discursul final al Domniei Sale, o enervare subită, genul acela care îl face să se înnegrească la faţă şi să dea sacadat din mână – o enervare cauzată de incapacitatea Românilor de a-şi descoperi adevărata Esenţă Naţională. Mai exact, trei au fost obiectivele subitei verve pamfletare a Domniei Sale:

  1. Comisia Tismăneanu. “S-au adunat unii să condamne comunismul…” Aici îi împărtăşesc scârba distinsului nostru Preşedinte faţă de pigmeii intelectuali băsescieni care au redactat aşa-zisul Raport Tismăneanu. Păi se compară infectul Raport Tismăneanu cu desăvârşitul Raport Wiesel, redactat în timpul Domniei lui Ion Iliescu? În ceea ce-l priveşte pe Volo, eu sper totuşi că are un fond sufletesc bun şi că rolul său, superior, a fost tocmai acela de a compromite prin simpla sa prezenţă, a Sângelui său, orice încercare de înfierare marinărească a realizărilor comunismului în Ţara asta!

  2. Consultanţii străini. Ceea ce l-a înfuriat la culme pe Preşedinte a fost tocmai această inflaţie de occidentali care ne dau sfaturi în toate cele. Domnia sa a evocat vasta s-a experienţă în domeniul “apelor”, excepţionalele realizări ale inginerilor români în domeniul hidrotehnicii, zecile de mii de centre de epurare realizate în timpului regimului de tristă amintire, cu contribuţia directă a lui Ion Iliescu. Şi astăzi? Referitor doar la un exemplu – staţia de epurare a apelor uzate din Timişoara (“unde am lucrat timp de trei ani”) – doar pentru renovarea acestui edificiu au fost angajate pe bani grei trei firme de consultanţă străine – britanică, italiană şi franceză! Românii şi-au pierdut demnitatea naţională, au ajuns slugi la occidentali în propria Ţară, aici are mare dreptate Preşedintele!

  3. Şi, last but not least, modificarea Constituţiei. Preşedintele s-a declarat iritat de încercările de modificare a Constituţiei – “cum se schimbă Guvernul, vor să modifice Constituţia! Alţii [americanii? – nota mea] au o Constituţie de 200 de ani şi nu îi doare capul!” Aici îmi permit o minoră critică amicală – oare era necesară modificarea Constituţiei din 1965, în 1991, în zilele neuitatului Iorgovan, care ne făcea “idioţi” pe toţi cei care nu eram de acord cu gândirea constituţională a domniei sale? Sau modificarea Constituţiei din 2003, din zilele Divinului Năstase? Astea nu au fost schimbări ale sistemului constituţional săvârşite sub Domnia lui Iliescu? Cu este mai vinovat Băsescu, că vrea să modifice Constituţia?

  Acum, eu înţeleg unde bătea Preşedintele – toţi românii de bună credinţă se tem de regionalizarea inerentă europenizării, pentru că va acorda prerogative sporite ungurilor din Ardeal. Şi doar ungurii au fost la Putere mai tot timpul după Revoluţie – doar în ultima perioadă am scăpat de ei de la Guvernare, datorită flerului politic al lui Marian Vanghelie, că dacă era după băsescieni, vorbeam ungureşte de mult şi în Piaţa Victoriei.

  O altă contribuţie de valoare a fost aceea a Primarelui Oprescu, care a excelat prin eleganţă şi cinism calculat. Deşi a sosit cu foarte mare întârziere, de aproximativ două ore (“am avut o şedinţă importantă de Consiliu” – hilaritate în sală…), nu a ezitat să arunce, încă de la bun început, câteva săgeţi otrăvite în direcţia lui Liviu Dragnea (“neam de vicepreşedinţi!”)… sufleteşte am fost alături de “ţăranul” de la Teleorman umilit de “golanul” de Primăverii, dar, intelectualmente, îl înţeleg pe Sorin Oprescu că nu îşi găseşte locul, intectual vorbind în PSD, ca, dealtfel, în nici un Partid.

  M-a suprins eleganţa discursului oprescian. Ca mai toată lumea care nu l-a văzut face en face, aveam imaginea unui Oprescu golan care înjură birjăreşte pe şantiere, un fel de Băsescu roşu… Iată cum deformează presa imaginea unui om politic. De fapt, cred că a fost o deformare acceptată chiar de Oprescu, din calcul, pentru că un intelectual subţire şi fin, un distins om al Dreptului, precum Cristian Diaconescu (a conferenţiat şi el la întâlnire), nu ar fi avut succes la scursurile din cartierele bucureştene Berceni, Rahova, Drumul Taberei sau Militari.

  Repet, m-a frapat eleganţa academică a discursului oprescian. Am înţeles la Club că Oprescu este un mare Om politic, care ştie să se adapteze mediului în care se află – calitate inerentă oricărui comunicator. M-a impresionat nazalizarea franţuzită a numelui Prezan – Preza… era vorba despre frumosul bulevard unde au rezidat împreună Adrian Năstase, Traian Băsescu şi Nicolae Văcăroiu (prezent şi el, fireşte la întâlnirea de la Club)… mai exact despre renovarea acelei zone istorice formate din Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle şi Prezan, renovare care ar costa 100 de milioane de euro, dar care nu pot fi accesaţi, culme a absurdului birocratic românesc!, pentru că Primăria trebuie să aducă “dovada” că această zonă ţine de Bucureşti!

  La categoria “dreapta”, am remarcat prezenţa fostului Preşedinte Emil Cosntantinescu şi a lui Doru Braia… Doru Braia a evocat decizia judecătorească prin care se permite construirea Cathedral Plaza lângă Biserica Sfântul Iosif, precum şi îndelungata sa experienţă europeană – “mă număr printre românii care au intrat în Europa cu mult înaintea Ţării lor.” Vreo legătură între cele două cauze? (aceea a catolicismului şi a europenităţii precoce) Sau poate exilul teuton să-l fi apropiat mai mult de Divinitatea Romană?

  Şi, ca fapt divers, în încheierea modestei mele încercări de relatare, fatalmente trunchiată, a evenimentului, am ajuns să stau, în sală, printr-un concurs de împrejurări, chiar lângă Domnul George Copos, gazda întâlnirii şi un excelent amfitrion… l-am perceput ca pe un om modest, în ciuda averii sale. Eu cred că o calitate esenţială a unui adevărat om de afaceri, iar domnul Copos face parte din această rară stirpe, este modestia, de care domnia sa a făcut dovadă din plin.

  În final, doresc să mulţumesc încă o dată Preşedintelui Ion Iliescu pentru amabila sa invitaţie şi pentru această ocazie de a cunoaste câte ceva din culisele Spiritului, dar şi ale Voinţei Politice Româneşti. Îmi permit să îi fac şi o frumoasă dedicaţie muzicală – bolero-ul Toda una Vida:

 6. ioanastefan Says:

  Stimate domnule Presedinte,

  Va multumesc, inca o data, pentru onoarea pe care mi-ati facut-o invitandu-ma la cea de-a doua Reuniune a Clubului de la Bucuresti. Imi exprim si pe aceasta cale regretul pentru faptul ca nu am putut sa fiu prezenta in sala!

  Pe scurt: aveti dreptate! Multi europeni (si nu numai) cand spun roman, spun rrom. Fara a fi xenofoba si cu tot respectul pentru toti cetatenii romani am avut o reactie de revolta in fata tuturor actelor de violenta verbala sau fizica indreptate impotriva unor cetateni romani considerati rromi!

  Ultima, pe care mi-o amintesc acum, este cea indreptata impotriva domnului Mircea Lucescu, atunci cand a fost numit: ”Tiganul român Mircea Lucescu a luat Cupa UEFA!”
  Din pacate, cred ca si noi, romanii, avem cateodata atitudini xenofobe nemeritate de concetatenii nostri! Din fericire suntem un popor tolerant si acestea sunt mult mai rare fata de alte state din UE.
  …………
  Fostul presedinte, domnul Emil Constantinescu, ”a mai remarcat lipsa implicării elitelor intelectuale, precum şi <>”. Pe un subiect ce implica intelectualii dar si ”filozofii”, ”tinichigii” si alte categorii agreate de domnul Basescu, domnul prim-ministru Adrian Nastase, intr-un raspuns de pe blogul domniei sale imi spunea:
  ”@Ioanastefan, rolul intelectualilor din societatea civila ar trebui sa fie acela de a fi, in general, in opozitie fata de Guvern. Pentru a asigura ca, din duelul ideilor, valoarea rezultata sa fie mai mare. Pacat ca intelectualii veritabili din Romania nu apar foarte des la televiziune.”

  Din pacate, intelectualii sunt din ce in ce mai putin vizibili si mai greu de scos din carapacea lor. Din acest motiv salut cu mare bucurie ”cuibul” de intelectuali din Clubul de la Bucuresti – asa cum spunea Mihnea Georgescu.

  Tin sa-l felicit, indirect, pe domnul dr. Sorin Oprescu pentru intrarea (recenta) – ca membru titular, in Academia de Stiinte Medicale. Sunt la curent cu aceste evenimente, deoarece, sotul meu, ca membru al acestei prestigioase institutii, a participat la sedinta in care a fost ales.

  Felicitari pentru Clubul de la Bucuresti!
  Asteptam mai multe detalii.
  Cu deosebita stima,
  Ioana Stefan

 7. George Serban Says:

  Regret mult, domnule presedinte, ca nu am reusit sa particip. Fiind plecat din Bucuresti, am aflat prea tarziu. Poate ca, in viitor, o pagina web a Clubului ne-ar ajuta sa vedem si ceea ce am pierdut in astfel de situatii.
  Prezenta dumneavoastra alaturi de presedintele Constantinescu, ma face sa ma simt confortabil, considerandu-l unul dintre putinele semne de normalitate in politica romaneasca.
  Va sugerez un PS:
  Am aflat de la receptia care a avut loc la ambasada SUA, ca astazi este ziua de nastere a domnului prim-ministru Cristian Diaconescu. Dincolo de faptul ca ii doresc La multi ani! ii mai doresc si … sa fie intr-un ceas bun!

 8. Sibilla Says:

  http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/03/de-ziua-%E2%80%9D-justitiei-%E2%80%9D/

 9. SorinPLATON Says:

  Va prezint in completarea tabloului desfasurator, punctul meu de vedere, sustinut de ceva materiale filmate:

  http://sorinplaton.wordpress.com/2009/07/01/clubul-de-la-bucuresti-editia-a-doua-si-daca-vreti-un-nou-succes/

  Cu stima,
  SorinPLATON

 10. Ovidiu Says:

  Foarte dureros ca romanul a ajuns in acesta situatie, mai ales pentru batrani, bolnavii cronici, copii mici, si chiar omul de rand.
  Vezi aici

  http://stirea.wordpress.com/2009/07/03/tichetele-de-sanatate/

 11. emigrantul Says:

  Domnule Ion Iliescu,

  Lasati-l si pe Mihnea Georgescu sa ia cuvintul la Club, ca scrie frumos. Un mesaj cum este cel de mai jos ar merita rostit de la tribuna unei conferinte.

  Citat Mihnea Georgescu:
  Cât despre mine, sper că s-a lămurit toată blogosfera, odată pentru totdeauna, că nu am altă nădejde, alt ţel, decât Mântuirea Neamului Românesc. Şi – ca drept dovadă – rămân un modest discipol al Înţeleptului Ion Iliescu şi un admirator al Distinsului Adrian Năstase – cu toate că m-am decuplat de PSD în urma trădării naţionale pe care a săvârşit-o acest partid de iude prin alianţa nefirească cu degeneraţii lui Băsescu. Şi ca drept dovadă, Adrian Năstase este dat afară ca un nemernic de oamenii lui Băsescu de pe şantierele Patriei.

 12. Bibliotecaru Says:

  Poate că ar fi trebui să spun câteva cuvinte relative la comentariu… dar toate idiomurile raţionale îmi sunt acoperite de imaginea lui Ion Iliescu în acel costum gri… Excelent. O croială de înaltă clasă şi care şi se aşează senzaţional. Aş pune acea poză pe o copertă de revistă…

 13. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Îţi place, am verb, nu?

  Dragă Bibliotecarul,

  Şi eu am remarcat superbul costum iliescian, dar nu am mai spus nimic, ca să nu zică lumea că sunt “lingău”. Dar dacă ai adus vorba o spun – costumul a fost superb, dar şi pantofii albi de “naş” sicilian, au cadrat foarte bine cu prietenii italieni ai Preşedintelui.

 14. Mihnea Georgescu Says:

  700.000 de accesări! Felicitări!

 15. Bibliotecaru Says:

  @ Mihnea Georgescu
  :)
  Nu am spus-o ca linguşeală ci cu invidie.
  Dacă nu spuneam însemna că sunt invidios şi nu spun, nu e stilul meu.

  Niciodată un costum nu a căzut vreodată bine pe mine. De aceea am şi renunţat, mai bine în jeans.

 16. hydrotechnicus Says:

  Domnule Presedinte, recunosc, sunt un blogo-dependent de ECHILIBRU. Am constituit o comunitate virtuala in care, de acum ne cunoastem unii pe altii si analizam “din toate unghiurile” opiniile Dumneavoastra. La nici doi ani de la intrarea in “lumea noastra” v-ati restras strategic lasandu-ne fara un suport indrituit si intelept de dialog. NU ESTE DREPT!!!
  Si eu am fost si voi mai fi in concediu, dar “netul” nu-mi da pace! Va urmaresc, dupa anuntul de “incetare a dialogului cu noi”, zilnic, va cauta peste 300 de blogeri. Desi Mihnea a semnalat marcarea a 700.000 de vizitatori, ati lasat evenimentul….sub tacere. De ce?!!!
  Cu malitiozitate, recunosc, dar si cu respect Va reamintesc acel slogan deosebit de actual: “AM PORNIT IMPREUNA, CONTINUAM IMREUNA!”
  Reveniti domnule Presedinte, situatia actuala NU SUPORTA AMANARE!
  In septembrie….va fi prea tarziu! (o interventie la 3-4 zile nu afecteaza un concediu de doua luni!)
  LANSEZ ACEASTA PROVOCARE LA INTERVENTIE SI PT> ANCA,MIHNEA, OVIDIU,SORIN PLATON, EMIGRANTUL, SIBILLA, BIBLIOTECARU si…toti ceilalti sensibili la ECHILIBRU.

 17. stef36 Says:

  DOMNULE PRESEDINTE ILIESCU, Am respectat si respect hotararea Dvs., de a va odihni, o pauza meritata, dar ganditi-va la noi cei multi, cei ce credem in idealurile DREPTATII ! ! NU ESTE BINE , pentru noi, cei ce am fost obisnuiti cu ECHILIBRUL, cu analizarea aspectelor , toate trecute prin dreapta DVS., judecata si experienta ! REVENITI, NU ESTE DREPT SA NE PARASITI !: AM PORNIT IMPREUNA, CONTINUAM IMPREUNA ! Avem nevoie de analizarea faptelor, de dreapta Dvs judecata ! Va rugam sa reveniti Cu stima, urari de sanatate stef

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: