STIRI DE LA BRUXELLES

1. – Au inceput lucrarile Sesiunii Anuale a Forumului Crans Montana de la Bruxelles. Asa cum am mai spus, aceasta este o sesiune aniversara ocazionata de implinirea a 20 de ani de activitate.

Participa un numar mare de personalitati din diferite tari, atat din Europa, din Africa, cat si din Orientul Mijlociu.

Reuniunea este programata pe panele de dezbatere, abordand diverse teme (subordonate insa tematicii generale a Sesiunii : “Rolul international al Uniunii Europene – strategiile sale spre est, Africa si Lumea Araba”).

dscf2247

Astazi 24 iunie, in cursul diminetii, am participat la un panel consacrat temei : ”SECURITATEA ENERGETICA SI VIITORUL RELATIILOR RUSIA- EUROPA”.

dscf2244

Panelul a fost prezidat de Domnul Karel de Gucht , loctiitorul Primului Ministru si Ministrul Afacerilor Externe al Belgiei, Moderator – domnul Rainer Lindner – Germania, ( Director Executiv al Comitetului pentru Relatii Economice Est Europene).

Au fost prezentate informari bine documentate de catre reprezentantii Rusiei, urmate de interventii si intrebari din partea celor prezenti.

Maine, joi 25 iunie, voi prezenta o interventie in cadrul panelului consacrat temei :” Migratie si securitate”.

dscf2336dscf2348

2. – Aici, la Bruxelles m-am intalnit cu reprezentantii nostri din grupul socialist al Parlamentului European. In cadrul grupului, reunind parlamentari europeni din partea partidelor socialiste si social-democrate, reprezentantul nostru Adrian Severin a fost ales vicepresedinte al grupului, pentru relatii internationale. Este o pozitie importanta, care include si o recunoastere a importantei grupului PSD  de europarlamentari ca urmare a activitatii desfasurate de ei in anii precedenti si a coordonatorului grupului – Adrian Severin.

3 Responses to “STIRI DE LA BRUXELLES”

 1. emigrantul Says:

  Exemplu de demagogie impinsa dincolo de limitele ridicolului

  Din faptul ca romanii au plecat cu milioanele in strainatate, Traian Basescu trage concluzia ca acestora le place economia de piata si democratia, romanii neavind, in nici un caz, nostalgia comunismului.

  Ce zice presedintele Basescu este ca si cum ai spune ca refugiatilor de razboi le place pribegia.

  Regimul politic instaurat dupa 22 Dec. 1989 a declarat razboi Poporului Roman, a gonit oamenii din tara, i-a pus sa munceasca pentru o clasa de bogati, niste profitori nenorociti si paraziti 100% care pe masura ce timpul trece devin din ce in ce mai puternici, mai lacomi si mai dispretuitori fata de cetateanul obisnuit.

  Partidele politice occidentale nu difera de cele autohtone, fiind nimic altceva decit gasti de infractori puse pe jaf. Problema occidentalilor de rind este imaginea lor deformata despre comunism pe care il cred o societate organizata dupa modelul lagarelor de razboi si drept urmare sunt reticenti sa treaca la asemenea orinduire.

  Romanii stiu cum era inainte lui 22 Dec. 1989, fac comparatie cu ce este acum si trag concluzia ca pe vremea socialismului traiau mai bine. In concluzie, pentru majoritatea compatriotilor nostrii, comunismul a fost mai bun decit actualul sistem capitalist. Nu mai are rost sa inaintam pe infundatura unde am apucat in 1989, este evident ca nu duce in nici o parte.

  Trebuie sa ne intoarcem la comunism. Asta este singura cale de a merge inainte!
  ===============================================
  Băsescu: Există riscul major ca partidele să devină nereprezentative
  de Liliana RUSE | 24 IUNIE 2009

  Preşedintele Traian Băsescu le dă dreptate celor care nu se prezintă la vot şi avertizează partidele că, din această cauză, s-ar putea confrunta cu o lipsă de reprezentativitate. Băsescu a declarat, miercuri, la o conferinţă a Fundaţiei Erste, că prezenţa redusă la vot “denotă respingerea de către cetăţean a ofertei de pe piaţa politică”. “Nu sunt de acord cu cei care susţin că, în faţa costurilor tranziţiei, cetăţeanul are nostalgia comunismului. În rândul cetăţenilor nu există nostalgia comunismului. Milioane de români au plecat la muncă în străinătate, în ţări în care atât democraţia, cât şi economia de piaţă sunt mult mai consolidate decât în ţara lor. Românii, deci, nu au fugit nici de democraţie, nici de economia de piaţă. Eu cred că cetăţeanul este pur şi simplu nemulţumit de prestaţia în plan social-politic a celor care, în aceşti 20 de ani, şi-au asumat conducerea treburilor publice”, a spus el. Şeful statului le-a dat dreptate absenteiştilor dezamăgiţi: “Eu cred că cetăţeanul are dreptate. Cetăţeanul este dezamăgit de acei oameni politici pe care el i-a socotit de bună credinţă, de acei oameni politici pe care i-a crezut cândva, iar faptele lor i-au dovedit că s-a înşelat. Tranziţia noastră a adus multă inegalitate şi injustiţie nejustificate şi care, prin consecinţele lor, au lovit în demnitatea umană. Consider că aceasta este marea problemă a partidelor politice din România. Există riscul major ca partidele politice să se confrunte cu o criză de reprezentativitate”, a afirmat el. Băsescu a propus, ca soluţii, o reformă profundă, mergând până la modificarea Constituţiei, fără a spune însă în ce direcţie.

  Sursa: http://www.gandul.info/politica/basescu-exista-riscul-major-ca-partidele-sa-devina-nereprezentative.html?3928;4594265

 2. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,
  de ce mesajele mele nu sunt aprobate ?

 3. ovidius37 Says:

  Stimate dl. Presedinte,
  Chiar daca acum nu mai sunteti presedintele Romaniei pentru mine ve-ti ramane presedintele Romaniei, fata de alte panarame.
  Dl. presedinte sunteti si dvs. vinovat de accesiunea lui Basescu pentru ca nu ati luat masuri atunci cand ati fost la conducerea Romaniei pt. ca unele probleme sa se faca mai discret si sa nu transpire in presa; coruptie exista in toate tarile UE, chiar si in Germania.
  Probabil ca dl Geoana va ataca pt aceste alegeri segmentul de populatie 30-40 de ani si poate peste 60 de ani dar s-ar putea sa aibe mari surprize, pt ca nimeni in Romania numai prea mai crede in promisiunile electorale si mai ales acum cand e o criza si economica si una de imagine politica a guvernului, presedintelui si a coalitiei.
  Si romanii sunt vinovati de actuala stare pentru ca atunci l-am reconfirmat in functie pe Basescu, dar daca ati fi explicat oamenilor de ce s-a facut acel lucru si de ce nu mai trebui votat inca odata poate lucrurile ar sta altfel.
  Partidul nu mai este ce a fost odata, sper sa nu ajunga ca pnt-cd ( conducerea lui a fost vreo data crestin si democrata sau numai pusa pe razbunare ) si mare pacat sa ati aprobat si turismul politic, schimb intre partide.
  Dl. Presedinte, probabil ca la ora actuala dvs si dl. Nastase mai sunteti in stare sa revitalizati partidul, unii dintre conucatorii actual sunt putin ” murdari “, dar se poate face o mica cosmetizare.
  Cum se face ca decate ori au fost la guvernare pnl+pd+udmr+etc. si acum pd-l Romania a mers mai mult in spate decat inainte.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: