RASPUNSURI

1.- garleni va multumesc pentru aprecieri. In ce privesc observatiile dumneavoastra, eu nu am avut si nu am o atitudine ostila fata de “unii marginalizati, care au dovedit spirit temerar in decembrie 1989”. De aceea am si promulgat “Legea recunostintei”. M-am referit si ma refer la IMPOSTORI, care vorbesc in numele, si compromit participantii la Revolutie. Am primit multe mesaje de dezaprobare si de revolta din partea revolutionarilor autentici. Legea 42 de aceea a fost initiata de Asociatiile de Revolutionari pentru a stopa valul de impostori, in ce priveste “umflarea” propunerilor pentru categoria celor ce s-au “remarcat prin fapte deosebite”. Toate cele cinci Asociatii din Timisoara, spre exemplu (unde oamenii au stat in stare de asediu timp de o saptamana si au proclamat orasul-liber Timisoara inca din 20 decembrie) au propus, cu totul circa 600 -700 persoane la aceasta categorie (in afara ranitilor si urmasilor celor decedati). O singura asociatie din Bucuresti propune 6-7 mii; o alta 3 mii !

De aceea Legea 42 a fost initiata pentru a face o verificare si a elimina asemenea excese; “protestele” unora, incearca sa exercite presiuni in favoarea unor asemenea oameni, contestati de celelalte Asociatii. Aceasta se traduce de fapt in “lupta” pentru o pensie viagera si (totul este ca ea sa fie meritata si probata in spiritul legii).

Multi revolutionari recunoscuti au refuzat sa solicite aceasta recompensa pentru ca “nu de aceea au iesit in strada”; in timp ce “unul din protestatari”  vrea sa obtina certificate pentru cei doi copii ai sai care aveau in 1989 varsta de 9 respectiv 10 ani !

2.- pleaca – multumiri pentru aprecieri. Chiar daca as vrea (ceea ce nu este cazul) nu as mai putea candida; prevederile Constitutiei sunt explicite.

3.- ioanastefan – aveti dreptate; si pe mine ma preocupa situatia cercetarii. Din pacate, prevederile bugetare pentru acest sector, vital pentru viitorul tarii, sunt departe de a fi satisfacatoare.

Advertisements

9 Responses to “RASPUNSURI”

 1. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  ioanastefan – aveti dreptate; si pe mine ma preocupa situatia cercetarii. Din pacate, prevederile bugetare pentru acest sector, vital pentru viitorul tarii, sunt departe de a fi satisfacatoare.

  Pe Ioana Stefan nu o preocupa situatia cercetarii ci faptul ca este in pericol de a pierde niste bani. In prezent cumuleaza pensie cu salariu, facind parte dintr-o categorie avantajata de cetateni care insa sunt in pericol de a-si pierde privilegiile prin adoptarea unor legi care sa le diminueze veniturile (nemeritat cistigate), cum este si normal.

  • ioanastefan Says:

   Pt. emigrantul:

   Nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca sunt pensionara! Sincer…as vrea sa fiu pensionara….dar in conditiile de astazi, nu stiu daca voi mai apuca macar o singura zi de pensie! Ma preocupa, sincer, multe aspecte ale societatii si asta din pasiune si nu din oportunism! Si din grija pentru ce va fi oferit generatiei viitoare (am un copil de 10 ani de care chiar imi pasa si ma preocupa viitorul lui!). Ma preocupa nedreptatile care se fac si nu pot trece cu vederea peste dezastrul care este in multe domenii!

   Asa ca te rog sa nu mai insulti oamenii dupa cum visezi tu noaptea! De unde ai tras concluzia ca sunt pensionara? Mai am inca 20 de ani de munca grea….pana la pensie….sau poate stii tu mai multe decat mine….te anunt ca ”informatorii” tai nu-si merita banii!

 2. Cezar Pesclevei Says:

  Un jucător execrabil de şah – Traian Băsescu

  Alegerile prezidenţiale au ca scop punerea electoratului în ipostaza celor care, vorbind ca majoritate, îşi aleg om-simbolul statului. Traian Băsescu a fost ales de majoritatea românilor prezenţi la vot ca om-simbolul lor în anul 2004, reuşind să câştige în cel de-al doilea tur al alegerilor, când îl avea ca contracanidat pe ex. Prim Minstrul Adrian Năstase.
  Preşedintele unui stat nu reprezintă doar brand-ul (fie el şi piratat) uman al statului. El trebuie să fie şi garantul Constituţiei. Traian Băsescu deţine încă calitatea de om-simbol al României dar a omis şi continuă să omită exercitarea calităţii de garant al legii fundamentale dintr-un stat democratic, anume, Constituţia. În schimb, a devenit un Preşedinte-jucător. Îl denumesc jucător de şah. Un jucător pe tabla imensă numită România cu un inventar al pieselor de şah formate din ministere şi instituţiile publice conexe ce sunt preş de şters pentru cizmele ignorante de marinar ale lui Băsescu. Oponentul? Adversarul este un monstru cu chip sinistru ce însumează realitatea compusă din criză, regres, sărăcie, incompetenţă etc. Acest oribil adversar i-a dat multe şahuri jucătorului naţional Trăienică fără frică încât nu mă va mira un mat (im)previzibil chiar până la alegeri.
  Cred că nu sunt singurul care a acceptat, trecând cu vederea ce mima neatenţia, status-rolul de jucător al Presidentului Băse’. Problema lui este aceea a unui pierzant. Un pierzant în numele românilor. Un prim factor uman în generarea falimentului de ţară despre care a vorbit excelent seara aceasta Bogdan Chiriac în ediţia specială a lui Răzvan Dumitrescu, pe Realitatea Tv.
  Fiindcă reprezintă România, este firesc ca Traian Băsescu să vorbească şi să acţioneze în numele românilor. Nedumerirea mea se leagă de ceea ce vorbeşte şi face T.B. şi asta influenţează în moduri negative soarta lor. Aici este rana pe care se pune un deget sărat.
  La toamnă, actualul President are (ne)şansa de a mai fraierii majoritatea electoratului votant. Mai are posibilitatea frecării mangalului pentru încă cinci ani de iresponsabilitate. Stă în puterea noastră, a simplilor votanţi de a-i mai oferi această posibilitate. Imnul nostru de stat încă păstrează versurile ce ne sugerează să ne trezim din somn. Haideţi, de mâine dimineaţă, să ne trezim din somn şi să evităm (auto)distrugerea.

  P.S. Acordaţi în viziunea alegerii unui nou Preşedinte o nouă persoană. Aveţi curajul acordării şansei unei noi persoane.

 3. emigrantul Says:

  Ioana Stefan ba este pensionara ba mai are 20 ani pina la pensie

  Cind sa o mai credem pe Ioana Stefan, pe 18/03/2009 cind ne informeaza citez: “Sunt un pensionar care are o pensie putin mai mare dacat plafonul hotarat!” sau azi 22/06/2009 cind scrie: “Mai am inca 20 de ani de munca grea….pana la pensie” ?!
  ===============================================
  1) Citat: ioanastefan
  18/03/2009 at 9:27 pm

  Stimate domnule Presedinte,

  Imi cer scuze pentru faptul ca va rapesc, din nou, timpul! Nu stim cum va arata…in final… legea pentru interzicerea cumului pensiei cu salariul.
  Sunt un pensionar care are o pensie putin mai mare dacat plafonul hotarat! Daca legea propusa ramane cum a spus d-nul prim-ministru, intr-un interviu televizat, este tot neconstitutionala si discriminatorie!

  Multumesc
  Cu deosebita stima si respect,

  Ioana Stefan
  ===============================================
  2) Citat ioanastefan:
  22/06/2009 at 12:53 pm

  Pt. emigrantul:

  Nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca sunt pensionara! Sincer…as vrea sa fiu pensionara….dar in conditiile de astazi, nu stiu daca voi mai apuca macar o singura zi de pensie! … (am un copil de 10 ani de care chiar imi pasa si ma preocupa viitorul lui!). Ma preocupa nedreptatile care se fac si nu pot trece cu vederea peste dezastrul care este in multe domenii!

  De unde ai tras concluzia ca sunt pensionara? Mai am inca 20 de ani de munca grea….pana la pensie….sau poate stii tu mai multe decat mine….te anunt ca ”informatorii” tai nu-si merita banii!
  ===============================================

 4. ioanastefan Says:

  Felicitari pt Mihnea Georgescu!

  Stiu din proprie experienta prin ce emotii trece in aceste zile! Am facut si eu acest pas in 2003 si sunt doctor in stiinte. Cand am fost admisa la doctorat, abia terminasem facultatea si masteratul. A fost un motiv de mandrie. Dar pana la finalizarea si sutinerea tezei de doctorat lucrurile s-au schimbat dramatic si totul a cazut in derizoriu. Si, datorita faptului ca am muncit foarte mult pentru acest titlu si am publicat multe articole in strainatate in reviste indexate ISI si am primit premii pentru rezultatele obtinute….am un gust amar cand vad ca sunt numeroase cazuri in care diplomele pot fi obtinute….mult mai usor….
  In alta ordine de idei….ma bucur pentru dumneavoastra si pentru faptul ca ingrosati randurile filosofilor cu titlul de doctor…. spre disperarea domnului Basescu!!!!!!!!
  Felicitari!

 5. ioanastefan Says:

  Emigrantului:
  multumesc pentru atentia cu care urmariti postarile mele!
  Probabil vorbiti despre unul din mesajele pe care le-am transmis d-nului presedinte Iliescu din partea colegilor de serviciu care sunt pesionari si s-au reangajat in institutia noastra! Sunt oameni cu care sunt perfect de acord si ii sustin si le sustin cauza cat pot! Avem nevoie de profesionistii extraordinari care sunt si de experienta lor! Nu vad nimic rau in faptul ca am putea folosi ceea ce stiu in beneficiul Institutului! Nu ocupa locul nimanui deoarece domeniul in care lucrez beneficiaza de salarii foarte mici iar tinerii nu vor sa vina!

  Directorul nostru a incercat in repetate randuri sa angajeze tineri dar acestia nu vor sa ramana! Salariul nu le pare motivant! Iar acum, datorita crizei, posturile sunt blocate si plecarea pensionarilor ar lasa un gol absolut imposibil de ocupat!

  dar ….cui ii pasa?

  Poate nu am fost suficient de explicita si nu am pus ghilimelele de rigoare….dar sunt convinsa ca d-nul presedinte Iliescu a inteles mesajul.

 6. emigrantul Says:

  Dupa cite se pare, Ioana Stefan si-a facut un obicei in a turna gogosi pe blogul lui Ion Iliescu, incurcindu-se totodata singura in propriile sale minciuni.

  In anul 2009, despre Ioana Stefan se poate spune ca: (1) se considera batrina, (2) are 36 ani vechime in munca, (3) a devenit doctor in stiinte in 2003 la virsta de 32 ani.

  Un calcul simplu ne indica virsta Ioanei Stefan ca fiind 32+2009-2003=38 ani. Mai departe, daca scadem din virsta vechimea, ajungem la concluzia ca persoana in cauza a inceput sa lucreze (cu carte de munca) la 38-36=2 ani!!

  ===============================================
  1) Citat ioanastefan:
  18/03/2009 at 8:22 pm
  Pentru cei care ne tot jignesc pe noi batranii:

  Pentru linistea dumneavoastra, doctoratul l-am facut in primii ani dupa terminarea facultatii! La 32 de ani eram doctor in stiinte!

  ===============================================
  2) Citat ioanastefan:
  17/03/2009 at 1:29 pm

  Nu am doar 20 ani vechime!
  Am 36 de ani vechime!

  ===============================================
  3) Citat ioanastefan:
  22/06/2009 at 5:44 pm

  Felicitari pt Mihnea Georgescu!
  Stiu din proprie experienta prin ce emotii trece in aceste zile! Am facut si eu acest pas in 2003 si sunt doctor in stiinte.

  (Precizare: Mihnea Georgescu isi sustine teza de doctorat pe 24 Iunie 2009.)

 7. ioanastefan Says:

  Emigrantului PD-L-ist:
  Nu inteleg care este problema ta?

  Cate explicatii mai vrei?
  Nu iti plac anumiti oameni? …..nu pot fi pe placul tuturor….Poate pe alte bloguri gasesti ce-ti place….

  Poate ai si altceva mai important de facut! Sau este sarcina de la PD-L?

  Te porti ca un om frustrat care nu poate atrage atentia asupra lui decat jignind si batjocorind pe altii!

  Maturizeaza-te!
  Acum am inteles de ce nu prea primesti raspunsuri! Esti genul care creeaza probleme unde nu sunt si are o fixitate ciudata a ideilor!……??????

  Imi cer scuze ca ti-am raspuns! ESTE PENTRU ULTIMA OARA!

  ADIO!

 8. cirlovacristian Says:

  @ioanastefan

  Cred ca “ocupati” postul de doctorand cam de….pomana.Imi pare rau ca trebuie sa constat,dar…….pe persoana fizica se vorbeste altfel fata de reprezentantul unui grup/colegi.
  In alta ordine de idei:una-i una si alta-i alta,adicalea ce are …cu prefectura-“Directorul nostru a incercat in repetate randuri sa angajeze tineri dar acestia nu vor sa ramana! Salariul nu le pare motivant!” pai la bugetari se cistiga mai bine ca la privat +spaga,bonusuri si comisioane.
  Dv nu observati ca toti trag catre un salariu la stat(vb. a sta-de pomana)?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: