COMENTARII

DESPRE REUNIUNEA PSD

1.- Multumesc lui George Serban pentru redarea (inclusiv cu imagini YOU TUBE) a interventiei mele la Reuniunea Comitetului Executiv al PSD de la Turnu Magurele care exprima, cred, cel mai sintetic esenta discutiilor :

– principalele concluzii care se pot desprinde din alegerile europarlamentare;

– unele concluzii la sase luni de guvernare a coalitiei PSD-PD-L;

– nevoia exprimarii unei pozitii explicite fata de interventiile brutale ale presedintelui Basescu – incalcari evidente ale principiilor constitutionale si cu efecte nocive asupra climatului politic.

Sedinta a dat, pe deoparte, un raspuns explicit multelor intrebari si nedumeriri exprimate de organizatiile teritoriale ale PSD, precum si de opinia publica.

Pe de alta parte, a stabilit cateva linii de conduita :

– pentru reprezentantii PSD in Guvern si in institutiile guvernamentale;

– pentru Grupurile Parlamentare,  la final de sesiune parlamentara;

– pentru consolidarea activitatii organizatiilor locale si teritoriale ale partidului (indeosebi in judete cu rezultate slabe) ca si pentru imbunatatirea activitatii la nivel central;

– pregatirea viitorului Congres Extraordinar al PSD si implicit a Reuniunii Consiliului National;

– masuri pregatitoare pentru campania electorala a alegerilor prezidentiale de la finele anului.

x   x   x

2.- Desigur, intr-o Reuniune de acest fel, si in atmosfera oarecum tensionata generata de multiplele intrebari venite din teritoriu, apar si exprimari “mai putin reusite”.

Ca deobicei, presa se concentreaza asupra acestor momente. Rezulta unele distorsiuni, ca si “ínventarea´de probleme”, pornind de la presupuneri.

Un exemplu de acest fel il constituie si intrebare pusa intr-o interventie a binecunoscutului analist de politica externa, dl. Bogdan Chireac….”oare ce vrea sa spuna domnul Iliescu in legatura cu Banca Nationala, nu cumva doreste schimbarea guvernatorului Mugur Isarescu?!!”.  Este o intrebare fara obiect. Singura mentiune pe care am facut-o asupra acestei probleme, a fost legata de faptul ca, in aceasta perioada, expira mandatele conducerilor unor institutii – BNR, AGERPRES, Radiodifuziune – si, la inceputul anului viitor, al Televiziunii Romane. In aceste chestiuni, revine Parlamentului atributia de a se pronunta in legatura cu componenta viitoarelor Consilii de Administratie ale acestor institutii. Deci, am mentionat-o clar, ca o problema de calendar, care presupune, insa, negocieri preliminare intre reprezentantii grupurilor politice.

3.- Multumesc colegilor de blog vioricabuda, Sibilla si Mihnea Georgescu, pentru opinii.

stef36ai dreptate – “ar trebui sa fie o preocupare majora a PSD sa castige alegerile”.

Aprecierile insultatoare la adresa unor oameni poltici, a PSD, a intelectualilor si la adresa scolii romanesti – este modul in care intelege “dansul”(T.B)  sa-si cladeasca viitoarea campanie electorala.

4.- Ideea Bibliotecarului in legatura cu utilizarea suportului electronic pentru o actiune mai larga legata de elaborarea Enciclopediei Economice , mi se pare interesanta. O voi sugera reprezentantilor Academiei. Deasemenea este interesanta sugestia privind “ un portal pentru elevi”.

5.- Remarca lui Miclaus privind pozitiile exprimate de Marian Munteanu  “ca ar fi rezultatul dezinformarii” este partial corecta. Este de inteles subiectivismul fiecaruia in perceperea si memorarea unor evenimente la care au luat parte.

10 Responses to “COMENTARII”

 1. emigrantul Says:

  Pe cine veti vota presedinte la alegerile de anul acesta?

  Sondaj: http://sondaje.php0h.com/prezidentiale5.php

 2. garleni Says:

  Ca de obicei, dl. Ion Iliescu are perfecta dreptate in politica interna a PSD cat si in cea a Romaniei – o fractura a istoriei Romaniei, cum a fost cea din Dec.’89, antreneaza evenimente carora le poate face numai un politician de o extraordinara profunzime; o fractura se trateaza, nu se incurajeaza alte mici fracturi – unde am fi ajuns altminteri ? Iliescu a lasat Piata Universitatii suficient de mult ca sa afle pozitia poporului roman toti cei interesati din afara tarii, el naputandu-si permite o astfel de pozitie politica in acel context, apoi, cand s-a inteles optiunea romanilor, a extirpat partea potential si social nociva dar a lasat optiunea sa continue. nu a introdus nicio cenzura. Daca nu ar fi fost asa, ce anume ii putea opri pe guvernantii de atunci de la a anihila din fasa manifestatia ?

  Intr-adevar, PSD-ul are de dat o lupta grea in toamna: PDL-ul lui T.B. este redutabil, fie si numai pt. faptul ca este format din oameni dispusi si gata de orice, insa mai bine cu rau decat fara rau, asa ca alianta asta anti-natura, pe de o parte ii tine pe toti aproape de bugetul national putandu-si pastra clientela din teritoriu, pe de alta parte indeplineste acel consacrat principiu mafiot, ‘tine prietenii aproape iar dusmanii si mai aproape’. Deci, trebuie rezistat la guvernare cu aproape orice pret. Insa o strategie care sa presupuna, din partea lui T.B. o disolutie, ar putea fi acel pret de neacceptat, si desigur ca sunt grupuri care lucreaza in acest sens, ca si in orice alt sens posibil, DECI ECHILIBRU !

  Dar cei 200 care scandau zilele trecute pe la sediu au totusi dreptate; de fapt, cum am zis, ca de obicei, tot I.I. are in realitate dreptate:’niste marginalizati’. Dar cine oare ia marginalizat ? Nu cumva cel ce a ales sa reconstruiasca clasa conducatoare cu fosile ale trecutului si cu oameni de larga viziune, desfasurare si profunzime precum gigi kent, au fost astia oare buni, caci daca da inseamna ca acum stam bine, dar daca vedem ceea ce este de fapt falimentul acestei clase in constiinta societatii, ca ea insasi nu e falimentara, ba din contra, doar tara este, ca voteaza doar cei din partide si rudele lor, intelegem ca aici a dat chix dl. Ion Iliescu. Ce eroare, sa intorci spatele celor ce si-au aratat practic capacitatea si disponibilitatea de a-si da si viata pt Romania, si sa alegi borfasii societatii…asta e singura sa greseala, mare pacat, dar si mai rau este sa-i renegi: ‘ a fost o greseala legea…’; nu, nu a fost o greseala, ci o indreptare tardiva si partiala…

  De asta, oricat ati curata imaginea partidului prin ‘sa nu iasa in fata pe la primarii’, esenta ramane neschimbata, vor iesi tot vreo 30% sa voteze, e suficient pt ce trebuie, dar e pacat si e greu sa ai tractiune pe o singura roata.

 3. pleaca Says:

  Stimate domn,
  nu intentionez sa comentez asupra vreunui articol scris de dvs pe acest blog. Marturisesc ca nu le-am citit. Sunt unul dintre cetatenii Romaniei care nu mai crede in lumea politica. Uneori ma enerveaza, de cele mai multe ori ma amuza. Cred ca sunt un fel de Mircea Badea :)
  In orice caz, vreau sa va spun ca v-am admirat dintotdeauna, am crezut in dvs., imediat dupa revolutie – aveam 9 ani pe atunci. Cand am putut sa votez, v-am votat. Dupa ce v-ati retras din viata “alerta” politica, am votat partidul din care ati facut parte, sperand ca ii puteti supraveghea, struni, invata. Nu am votat la ultimele alegeri, din toamna, si bine am facut. Si-au dat palma imediat dupa, daca i-as fi votat, as fi fost dezamagita. Asa, doar ma amuza. Banuiesc ca sunt multi care trebuie sa roada.
  Ce vreau sa va spun – intotdeauna, parintii mei au votat impotriva dvs, cu PNT, PNL, PD…din motivele cunoscute – comunism, etc. Eu am votat intotdeauna cu dvs. Zilele acestea, am trait sa o aud pe mama spunand ca dvs. ati fost cel mai bun, ca s-a inselat in toti acesti ani. Acum il priveste pe Crin A., o figura noua. Dar e atat de plin de ura, incat nu merita. Basescu, e ….cum il stim, parvenitul perfect, prost si plin de el. S-a convins si ea, desi l-a votat. Eu nu.
  Cred ca am vrut intotdeauna sa va felicit pentru felul dvs. de a fi dar n-am facut-o.
  Vreau doar sa va multumesc, sunteti un om deosebit. Daca ati candida, v-as vota din nou. Geoana e spalatel dar e prostut, mare dreptate ati avut. Si s-a “imbarligat” cu toti parvenitii si coruptii zilei de azi…
  Doresc doar sa va multumesc ca nu mi-ati inselat asteptarile !
  As vrea sa va vad candidand, v-as vota, dar sincer cred ca e mai bine pentru dvs. sa nu o faceti.
  Multa sanatate si multumesc!

 4. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Îmi revine deosebita onoare de a vă invita la susţinerea publică a tezei mele de doctorat în Filosofie, cu tema Antisemitismul Creştin. Evenimentul academic va avea loc miercuri 24 iunie la orele 13 la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti.

  Am avut în domnia voastră un model nu doar politic ci şi de atitudine etică, intelectuală de rezistenţă la totalitarism. Menţionez că, în finalul tezei mele figurează la loc de cinste şi concluziile Comisiei Wiesel, girate de autoritatea dumneavoastră prezidenţială, dar şi gândurile dumneavoastră despre acest fenomen din păcate recurent în istoria umanităţii, exprimate cu ocazii oficiale.

  În speranţa că încărcatul dumneavoastră program vă va permite şi acest “popas” academic, într-o Facultate unde sunteţi stimat şi apreciat de corpul profesoral, cum o dovedeşte, dealtfel şi componenţa Clubului de la Bucureşti, rămân al dumneavoastră modest discipol politic şi nu numai,

  Mihnea GEORGESCU

  (încă) doctorand în Filosofie.

 5. emigrantul Says:

  Daca Ion Iliescu vine la sustinerea tezei atunci distinctia “summa cum laude” ii este asigurata din start lui Mihnea Georgescu, indiferent de calitatea lucrarii.

 6. Ce este statul? « Despre PSD Says:

  […] Corina Cretu, Daniel Octavian, Florin Oros, Gabriela Cretu, Gabriela Savitsky, Horia Blidaru, Ion Iliescu, Isabela, Maminineta, Mihnea Georgescu, Oana, Raspantia, Roxana Iordache, Sfinx, Vania, Chinezu, […]

 7. casastirilor Says:

  TZAST-BASTI E NASHPA, COOL E SA LUAM MU(RE) – SAU CUM L-AM FACUT NOI ROMANII, PE MU(RE), SEF DE STAT… http://casastirilor.wordpress.com

 8. ioanastefan Says:

  Felicitari pt Mihnea Georgescu!

  Stiu din proprie experienta prin ce emotii trece in aceste zile! Am facut si eu acest pas in 2003 si sunt doctor in stiinte. Cand am fost admisa la doctorat, abia terminasem facultatea si masteratul. A fost un motiv de mandrie. Dar pana la finalizarea si sutinerea tezei de doctorat lucrurile s-au schimbat dramatic si totul a cazut in derizoriu. Si, datorita faptului ca am muncit foarte mult pentru acest titlu si am publicat multe articole in strainatate in reviste indexate ISI si am primit premii pentru rezultatele obtinute….am un gust amar cand vad ca sunt numeroase cazuri in care diplomele pot fi obtinute….mult mai usor….
  In alta ordine de idei….ma bucur pentru dumneavoastra si pentru faptul ca ingrosati randurile filosofilor cu titlul de doctor…. spre disperarea domnului Basescu!!!!!!!!
  Felicitari!

 9. nistors Says:

  V-am promis un citat din John Ruskin ce prefigura in 1849 definitia Brundtland a dezvoltarii durabile:
  “Dumnezeu ne-a împrumutat pământul pe durata vieţii noastre: este o mare oportunitate. Ea aparţine atât nouă cât şi celor care vor veni după noi, şi ale căror nume sunt deja scrise în Cartea Creaţiei. Şi nu avem nici un drept, prin ce facem sau neglijăm, ca să-i penalizam sau să-i privăm de vreun drept pe care ar fi putut să-l aibă moştenire din partea noastră. Şi aceasta cu atât mai mult cu cât una din condiţiile trudei omeneşti stă în acea proporţie dintre timpul sădirii şi cel al culesului, în care stă bogaţia roditoare a fructului; şi în general cu cât plasăm mai departe ţelurile noastre şi dorim mai puţin să fim noi înşine martorii rezultatelor trudei noastre, cu atât mai mare şi mai bogată va fi măsura succesului nostru. Profitul celor de lângă noi nu poate fi egalat de beneficiul celor care ne vor urma, şi dintre toate amvoanele de la care mesajul oamenilor este trimis viitorului, nici unul nu trimite mai departe decât o face mormântul.”

  John Ruskin, The Seven Lamps of Architecture (Cele 7 lampi ale arhitecturii, Cap. VI, Lampa memoriei), Londra 1849

  Cu respect, Sergiu Nistor

 10. ioan60 Says:

  Cu deosebit respect,
  In atentia domnului ION ILIESCU!

  SCRISOARE DESCHISA

  Onorata doamna ministru, Ecaterina Andronescu!

  In pofida atator acuzatii, pareti o femeie intelegatoare!
  Personal, am votat partidul Dvs. tocmai ca servea interesul celor multi si necajiti!
  De ce va luati dupa Gabriel Liiceanu si ne considerati tampiti, jignindu-ne? Il respectam pe domnul Liiceanu pentru eruditia lui, dar pe la Biserica Ortodoxa se vede si se stie ca nu trece! Crestinul care-si face semnul crucii nu-si face semenul tampit, nu-l judeca! Asa l-a dat Dumnezeu, iar el ne incearca. Chiar pe Liiceanu si Plesu, iar la Judecata de apoi nu se va numi nici Liiceanu, nici Plesu! Nu uitati ca si pe Adrian Paunescu l-au facut porc si tot ei pe la spate va ironizeaza si pe Dvs. in fel si chip…!
  In Universitatea Spiru Haret studiaza unii membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania si multi specialisti aflati la a doua facultate deja, in varii domenii: stiintele comunicarii, drept, s.a, cunoscute! Chiar toti sunt tampiti?
  Ar fi bine ca domnul presedinte Basescu sa fie informat si sa constientizeze ca nici el nu este agreat cu adevarat de aceste personalitati! Dar acest aspect ramane de culise!

  Onorata doamna ministru, Ecaterina Andronescu!

  1.De ce nu vreti nicicum sa intelegeti, asemenea unor jurnalisti aserviti, ca invatamantul la distanta este o necesitate a societatii informationale? Prin 2002 nu exista! Astazi e alta situatia!
  De ex. verificati ca la Facultatea de Jurnalism am dat in mai multe randuri lucrarile practice si cei de la ID, peste 30-50 de articole scrise, din diferite tematici, facem practica in institutii mass-media, de cultura si invatamant s.a.!
  Au aparut e-learningul, platformele de examinare blackboard!
  Invatamant la distanta in amfiteatru cu 50-100 de studenti, nu mai e invatamant la distanta!
  Exista peste tot in lume, stiti bine!
  2.Un alt aspect este pregatirea profesionala si reconversia celor care nu mai sunt tineri – si va amintesc sa nu folositi numai cuvantul tineri, amintind de invatamant. Sunt multi care din varii motive sunt nevoiti sau doresc sa faca reconversie profesionala si nu-si pot permite abandonarea locurilor de munca, din tara sau strainatate, si sa urmeze forma ZI! (Vedeti doar cazul celor 2000 de studenti ID de la Madrid!)
  3.Universitatea Spiru Haret nu a cerut bani de la bugetul statului! Din contra, aduce!
  4.Absolventii au solicitat dupa pregatirea lor si sustinerea examenelor diplome si nu locuri de munca! Acelea le vor obtine nu cersind si fluturand diploma, ci numai daca sunt intr-adevar pregatiti, in urma sustinerii concursurilor, fie la bugetari, fie in mediul privat!
  5.La formele ID am avut aceeasi programa analitica, examene identice cu cei de la ZI si in plus au dat licenta la forma de ZI a specializarilor acreditate USH (licenta a fost aceeasi pentru toate formele de invatament la USH!). Intrebarea mea este de ce MEC nu tine cont de acest aspect si doreste reevaluare? Este un abuz clar! Ne constrangeti sa pornim proces, sa facem proteste nedorite de nimeni, sa ne plangem forurilor internationale si sa va depunctam pentru discriminare! Si suntem destui de multi!
  6. Exista niste procese si sentinte ale justitiei, pana acum cu semnale favorabile USH, ale caror existenta insasi, posibila finalitate si repercusiuni ar trebui sa dea de gandit serios juristilor Ministerului si ai Guvernului!

  Onorata doamna ministru Ecaterina Andronescu!

  In urma aspectelor prezentate, conchid ca suferinta noastra se resfrange de la indirect, deja direct, asupra imaginii intregii Romanii si o va afecta si in context international!
  Se putea si s-ar mai putea si rezolva totul fara scandal, angoase, tam-tam-ul care nu cred ca va foloseste sau ne foloseste, reglementandu-se din toamna acreditarile la specializari! Si-atat ajungea!

  Sa va ajute Dumnezeu sa faceti cat mai mult bine!

  UN LICENTIAT AL UNIVERSITATII SPIRU HARET

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: