DAN IORDACHESCU

Marti, 2 iunie, celebrul maestru Dan Iordachescu a implinit 79 de ani.  Apartinem aceleiasi generatii (Este mai tanar cu 3 luni decat mine!).

 Cu acest prilej, la Ateneul Roman a avut loc, in seara de 2 iunie, un concert omagial  sustinut de sarbatorit, impreuna cu cele doua fiice: Irina Iordăchescu (soprană) şi Cristina Iordache Iordăchescu (mezzo-soprană), care i-au urmat pasiunea pentru arta lirică. Il puteti urmari alaturi de fiicele sale , in urma cu un an .

A fost o dubla aniversare deoarece impreuna cu varsta, Dan Iordachescu marca si 60 de ani de activitate interpretativa.

Imag209

Inca de tanar s-a remarcat ca o voce deosebita, apreciat si pretuit ca mesager contemporan al muzicii de inalta calitate, bariton, afirmat pe plan national dar si international care, potrivit specialistilor in domeniu, este „unul dintre putinii baritoni si solisti totali”.

Dan Iordăchescu este unicul bariton român de categorie internaţională care a îmbrăţişat opt genuri de muzică, pe care le-a cântat cu un deosebit succes, de-a lungul celor 60 de ani de activitate: operă, concert cameral (lied), concert vocal-simfonic, oratoriu, romanţă românească (pe care a studiat-o cu ilustra Maria Tănase), canţoneta italiană, genul muzicii populare româneşti, stilizate şi genul muzică uşoară, românească şi străină (franceză şi americană). Apreciat deci, pentru multilateralitatea talentului sau artistic.

Dup(1)Imag267

A fost un spectacol urmarit de o sala arhiplina, spectatori atasati lumii muzicale, culturii muzicale si care prin prezenta lor au onorat unul din marii artisti ai scenei lirice si talentului sau reprezentativ.

Este remarcabila puterea si frumusetea vocii sale calde, baritonale, la onorabila varsta de 79 de ani. Concertul a cuprins arii celebre din opere cunoscute, partituri simfonice apartinand unor compozitori  romani, italieni, germani, francezi, rusi, incheindu-se cu binecunoscuta « Balada a puricelui »a compozitorului rus Musorgski – unde maestrul Iordachescu si-a etalat si talentul sau de interpretare scenica.

Dup(2)Imag271

LA MULTI ANI DAN IORDACHESCU!

3 Responses to “DAN IORDACHESCU”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Da, La Mulţi Ani!

  V-am văzut la TV, împreună cu distinsa audienţă de la Atheneu… L-am remarcat şi pe fostul Preşedinte Constantinescu… Sunteţi amândoi nişte intelectuali rasaţi, iubitori de cultură. Când mă uit cine este (încă) Preşedinte mă apucă jalea…

  Dar să sperăm că din noiembrie lucrurile se vor schimba în Bine!

 2. Sibilla Says:

  La Mulţi Ani, cu sănătate şi zile-n Lumină, Maestrului Dan Iordachescu !
  stimă şi respect,
  Sibilla

 3. disica Says:

  La multi ani, sarbatoritului, si multa sanatate dumneavoastra!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: