RASPUNSURI

UPDATE : la raspunsul pentru emigrantul ….”In legatura cu informatiile privind descoperirile din sec.XIX si sec.XX , s-a discutat problema in 1999, odata cu incheierea secolului XX. Si in  “Starea lumii in 1999 a World Watch Institute a fost comentat acest eveniment fiind insotit de o documentatie bogata.

Raportul de referinta este pentru anul 1999 si nu 1990, cum a fost initial gresit imprimat.

1. Sorin Platonsunt de acord cu constatarea pe care o faci, ca unele reactii rautacioase la adresa reuniunii “Clubului de la Bucuresti”, sunt adevarate feed-backuri care certifica interesul fata de Club si eficienta aparitiei sale publice.

Este, intr-adevar, aplicabila, si in acest caz, vorba populara :”caravana trece…in ciuda latratorilor de pe margine”

2. danielvinca – si dumneata ai dreptate; unii se cramponeaza in judecati legate de simpatii sau antipatii fata de personaje, ignorand faptele, situatiile sau realitatea si fara vreun efort de a se documenta.

3. Cezar Pesclevei cartea solicitata v-o ofer cu placere, fie ca imi faceti o vizita la biroul meu din strada Atena nr.11, fie la o viitoare lansare de carte.

Despre evolutia lui Traian Ungureanu – din pacate nu este singurul.

4. exasperat sunt de acord  sa discutam la Targoviste, unde vom avea si o lansare de carte, la Universitate.

5.emigrantul imi pare rau, nu sunt informat in legatura cu rachetele de care vorbiti. In legatura cu informatiile privind descoperirile din sec.XIX si sec.XX , s-a discutat problema in 1999, odata cu incheierea secolului XX. Si in  “Starea lumii in 1999” a World Watch Institute a fost comentat acest eveniment fiind insotit de o documentatie bogata.

6. Ovidiu – initial  ai facut o afirmatie inexacta. E bine ca, ulterior te-ai corectat.

7. anca – propuneri pertinente rezultate din interesul pe care il ai pentru Club. Le vom lua in considerare, in special inceea ce priveste “spatiul special rezervat pentru bloggeri” (vorbind de spatiul cumunicational!).

8. Lucia Verona prezenta unui literat este totdeauna benefica, atunci cand artistul este si blogger aprecierile sunt totale !

9. insider007mai bine informat, a precizat corect despre prima vizita oficiala in Israel, in 1991, cand m-am intalnit cu toate oficialitatile israeliene, am vizitat obiective de interes. M-am intalnit cu multi cetateni israelieni plecati din Romania.

La Nazareth, primarul apartinea acestei comunitati majoritare. Glumeam intre noi “ca ne simtim ca intr-un oras moldovean” (Falticeni sau Dorohoi).

In 1995 am fost prezent la inmormantarea fostului premier Itzhak Rabin.

In februarie 2000, fiind in opozitie, am facut o vizita la invitatia premierului Ehud Barak. Cu acest prilej am avut intalniri cu principalele oficialitati, inclusiv cu seful opozitie (Likud) – Ariel Sharon, cu actualul presedinte Shimon Peres ( care in 1994 fusese la Bucuresti la Reuniunea Forumului Crans Montana (cand a avut loc si intalnirea cu Yasser Arafat). L-am vizitat pe Yasser Arafat, la resedinta sa din Bethleem;  m-am intalnit cu patriarhul ortodox al Ierusalimului; cu preotii de la biserica romaneasca din Ierusalim.

In martie 2004, urma sa efectuez o vizita oficiala, care a fost insa contramandata (de comun acord cu autoritatile israeliene) datorita atentatului care a dus la uciderea liderului Palestinian – Ahmad Yasin. Atunci urma sa particip si la inaugurarea Centrului Cultural Roman, care a avut totusi loc in prezenta ministrului culturii – academician Razvan Theodorescu si a consilierului de stat  Opaski.

Relatiile noastre cu Israelul au cunoscut o linie constant ascendenta. Redactarea documentului privind Holocaustul  de catre o comisie mixta, coordonata de Elie Wiesel, contribuind decisiv la acestea.

10. Andreitaga – Sunt de acord cu dumneavoastra ca in legatura cu abordarea problemei pensiilor unii isi exprima anumite pareri nepotrivite. Una este dezaprobarea unor excese, care au generat reactii motivate si altceva exagerarile care lezeaza unele categorii de pensionari (militari sau magistrati) care in toate tarile au sisteme proprii de pensionare.

11. insider007 – nu trebuie sa confundati unele “iesiri nepotrivite” ale unor participanti la o reuniune, cu calitatea, in general a “membrilor Clubului”. Ceea ce am spus la intalnire in legatura cu “protectia” pe care o reprezinta Statutul Clubului fata de “fripturisti” si “arivisti” ramane valabil!

12. DariusSi acum avem o serie de membri din provincie. Au participat si la Reuniune. Pentru detalii, luati legatura cu secretarul general al Clubului – Victor Opaski.

13. Emil Studentu MinuneImi pare rau ca nu am participat la Ziua Bloggerilor Bucuresteni de la Casa Studentilor. Mi-ar fi facut mare placere sa pot participa. Tin minte ca la inceputurile “bloggeritului” am avut o asemenea intalnire, moderata de domnul profesor Horea Badau , la ClubA, care a fost foarte agreabila!

14.-  a1a1a2 – tot ceea ce spui este corect. Dar, Clubul nu se substituie partidelor, nu le ghideaza propria orientare.

Advertisements

9 Responses to “RASPUNSURI”

 1. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,
  da adevarat am gresit dar nu din rea intentie, pe atunci presa era mai rezervata. Sincer n-am stiut dar vad ca mai erau ca mine.

 2. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  “In legatura cu informatiile privind descoperirile din sec.XIX si sec.XX , s-a discutat problema in 1999, odata cu incheierea secolului XX. Si in “Starea lumii in 1990” a World Watch Institute a fost comentat acest eveniment fiind insotit de o documentatie bogata.”

  Am gasit lucrarea “Starea lumii in 1990” (a se vedea adresa urmatoare)
  http://www.eric.ed.gov/ERICDocs/data/ericdocs2sql/content_storage_01/0000019b/80/22/47/b1.pdf
  Din pacate este prea mare, nu se poate cauta in ea folosind cuvinte cheie si in plus il are ca autor principal pe acel Lester Brown despre care am comentat adesea anul trecut. Cartile lui Brown sunt concepute sub forma unui noian de date si cifre interpretate foarte subiectiv de autor.

  Poate cineva de pe forum are rabdare sa descopere in lucrarea “Starea lumii 1990” dovezile pe care Brown si coautorii le aduc in sprijinul afirmatiei potrivit careia “Bilanţul secolului 20 arată că descoperirile şi invenţiile realizate în acest secol depăşesc 90% din tot ce s-a descoperit şi s-a inventat în întreaga istorie a civilizaţiei”.
  Eu nu am gasit asemenea dovezi.

 3. Sibilla Says:

  http://sfinx777.wordpress.com/2009/06/03/v-ati-saturat-%E2%80%9D-sa-traiti-bine-%E2%80%9D-pe-7-iunie-2009-nu-votati-imbuibatii-din-pd-l-nu-merita/

 4. instalatorul Says:

  Off-topic. Atentie la inflatie! Presa franceza semnaleaza astazi ca, prin grija Bancii Centrale Europene, cantitatea de euro in circulatie a sporit intre 2007 si 2009 (criza) cu 20% si sugereaza ca si in SUA s-ar fi dat drumul la tiparnita de dolari. Pe acest fond, ne-am putea trezi ca importam si inflatie si sa ne trezim cu o inflatie dubla: una provocata de o alunecare a monedei nationale in raport cu principalele valute care, ele, la rindul lor, vor fi afectate de o inflatie pe care o vor exporta. Titlul francez de presa nu lasa loc de dubii “BCE va ruineaza” si transmite cititorilor sfaturile clasice pentru protectie individuala la inflatie: investirea in valori rezistente la inflatie ori in cele care se indexeaza cu inflatia (asta pentru cine are bani de protejat). Atentie, deci, un om prevenit face cit doi, desi pentru majoritatea dintre noi nu stiu la ce ne va folosi prevenirea.

 5. ancaf Says:

  interesanta aparitia la emisiunea “Dupa bloguri”.

 6. Ovidiu Says:

  TARE RECOMANDAT DE CITIT Articol bomba, o imagine inedita

  http://stirea.wordpress.com/2009/06/03/elevul-basescu-tragea-fetele-de-codite/

 7. Cezar Pesclevei Says:

  Multumesc, d-le Iliescu, dar problema se leaga de faptul ca eu nu ma mai numar printre cei ce au resedinta in Bucuresti…

 8. emigrantul Says:

  M-am apucat de citit “Starea lumii in 1999”.

  Cartea nu demonstreaza ca 90% din tot ce s-a descoperit şi s-a inventat în întreaga istorie a civilizaţiei apartine secolului 20. Lucrarea este presarata cu pasaje (a se vedea citatul) care in nici un caz nu pot fi considerate analize serioase ale evolutiei stiintei si tehnicii de-a lungul timpului.

  Lester Brown ne vorbeste de cresterea populatiei Pamintului la 1 miliard in 1825. Precizeaza insa ca la inceputul secolului 19 schimbarile se produceau totusi lent, exemplificind cu domeniul transportului unde lucrurile nu difereau mult de anul 825, dupa care sare peste 100 ani ajunge in 1925, atribuie cuvintul “spectaculos” progresului tehnologic al secolului XX, explorarea spatiului cosmic fiind o marturie graitoare.

  Lester Brown uita insa sa precizeze ca in jurul anului 1830 se produce o revolutie in transport, in urmatorii 10 ani Anglia umplindu-se de cai ferate care se extind cu repeziciune in toata lumea. Revolutia in transporturi s-a facut in perioada 1830-1840 in Anglia si a ajuns in tari mai putin industrializate pe atunci, cum era Romania, in anii 1869-1875 perioada cind s-au construit principalel artere feroviare din Moldova si Tara Romaneasca.

  Trecerea de la caruta si trasura la tren este mult mai importanta decit cea de la tren la automobil sau autobuz si ca urmare revolutia in transporturi s-a produs in secolul 19 nu 20.

  By 1825, our population reached the 1 billion mark for the first time. Even then, however, changes in communications, transportation, agriculture, and medicine were so slow as to be scarcely perceptible within a given generation. In the early nineteenth century, most people lived on farms, and travel was not much different than it had been 1,000 years earlier, limited to the speed of a horse: the trip from New York to Boston, for example, took six days. That this situation could change, and change profoundly, was to most people unimaginable. One hundred years later, the accelerating pace of change can be seen in virtually every field of human activity. The technological advances of this century, building on the scientific progress of earlier ones, can only be described as spectacular. Advances in mathematics, physics, and engineering have enabled us to explore other planets in our solar system and to visit Earth’s moon. Astronauts routinely orbit the Earth in 90 minutes and can see it as never before. Prior to this century, economies were largely agricultural, and growth was generally limited to the rate of clearing of new land, since land productivity changed little over time. But as the century progressed, the modern industrial age unfolded and the western industrial development model began to spread. It was growth in the industrial sector that sharply accelerated overall economic growth during the early decades of this century.
  Sursa: Pagina 5, STATE OF THE WORLD 1999
  http://www.worldwatch.org/system/files/ESW990.pdf

 9. Mihnea Georgescu Says:

  Întâlnirea de Club A a fost, într-adevăr, deosebită. Şi o spun fără emfază, dar cu nostalgia Începuturilor rodnice… acolo v-am văzut prima dată “pe viu”, “aura” vorba Gabrielei Savitsky…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: