RAZVAN THEODORESCU LA 70 DE ANI


Academicianul Razvan Theodorescu a implinit astazi, 22 mai a.c.- 70 de ani.

Cu acest prilej, colegii sai din Academia Romana i-au organizat o reuniune amicala, la sediul  Academiei (Clubul Academicienilor) la care au participat numerosi membri ai Academiei, profesori si cercetatori, oameni de cultura, prieteni.

Cu aceasta ocazie a fost lansata ultima sa carte, in limba franceza : “Regards d’historien” (reflectii de istoric) – pe care, autorul, intentioneaza sa o prezinte si la Paris la o reuniune a istoricilor  privind Europa de Sud-Est.

Academicianul Razvan Theodorescu este, dealtfel, presedintele “Societatii de Studii Sud-Est Europene”, functie  in care a fost precedat de academicianul Emil Condurachi.

Prezentarea cartii a fost facuta de academicianul Dan Berindei, vicepresedinte al Academiei

A avut loc o prezentare de substanta, reliefand bogatia de idei a volumului academicianului Razvan Theodorescu,  in care sunt abordate o multitudine de teme – privind atat problematica specifica a spatiului Sud-Est European, diversitatea acestui Spatiu, evolutiile sale contradictorii, elemente de solidaritate, dar si antagonice, caile de comunicare culturala, spirituala, conceptele geopolitice, precum si unele probleme specifice ale istoriei Romaniei, drumul spre modernitate al societatii romanesti, vizualitate si incursiune in vechea civilizatie a romanilor, elemente de istoria artei – domeniul de preferinta al academicianului Razvan Theodorescu.

La cei  70 de ani, profesorul si academicianul Razvan Theodorescu isi pastreaza o remarcabila tinerete spirituala, cartea prezentata fiind o expresie a “virilitatii sale intelectuale”.

Eu am glumit pe seama faptului ca, din tinerete, profesorul Razvan Theodorescu umbla “ras in cap”- ceea ce il fereste, in plan fizic, de unele semne ale varstei – incaruntirea.

I-am urat cu totii multa sanatate si, traditionalul “LA MULTI ANI !”

Advertisements

6 Responses to “RAZVAN THEODORESCU LA 70 DE ANI”

 1. instalatorul Says:

  La Multi Ani domnului Razvan Theodorescu!

 2. Ovidiu Says:

  O stire importanta

  http://stirea.wordpress.com/2009/05/22/partidul-comunistilor-nu-a-gasit-votul-de-aur/

 3. Mihnea Georgescu Says:

  LA LANSARE, LA NĂSTASE…

  Acum am venit de la lansarea cărţii de blogger a lui Adrian Năstase, Blog n’Roll… Lume multă, săliţele Muzeului Hărţii şi Cărţii Vechi fiind aproape neîncăpătoare… Ion Iliescu, Lucia Verona, Victor Ciutacu, Darius Groza, Adrian Vasile, pentru a numi doar pe bloggerii pe care i-am recunoscut… Am remarcat prezenţa dramaturgului Dinu Săraru. Îmi cer scuze dacă mai sunt şi alţii pe care nu-i ştiu sau pe care nu i-am văzut… Era foarte aglomerat… Am cumpărat şi eu cartea şi am avut ocazia să schimb câteva cuvinte cu gazda despre Muzeu şi despre colecţiile mai noi privitoare la Marea Neagră şi Dunăre.

  A vorbit, bineînţeles, Ion Iliescu, care a excelat prin modestie… A început să se prezinte, auto-ironic – “Eu sunt un blogger mai tânăr!” Mereu s-a comparat cu Adrian Năstase şi Corina Creţu, pe care îi numea bloggeri “mai experimentaţi” şi “mai harnici”. Asemeni lui Adrian Năstase, Ion Iliescu a evidenţiat virtuţile dialogului bloggeristic.

  Adrian Năstase a excelat prin remarci ironice, dar m-a impresionat că ne-a mulţumit la modul colectiv, nouă, celor care comentăm pe blogul domniei sale, chiar menţionând nişte nick-uri, chiar dacă unii au accente mai critice: Harabula, Augustin, Diogene Câinele, Instalatorul, Bibliotecarul etc. A perorat despre virtuţile dialogale ale blogului. L-am simţit un spirit socratic, autentic preocupat de comunicare, dincolo de aspectul pur electoral, cum bine menţiona şi Victor Ciutacu. Victor Ciutacu, prezentat de AN ca “autorul infracţiunii”, a evocat imaginea unui Năstase aflat în “ţări exotice” care are ca primă grijă, odată ajuns la hotel, să deschidă laptopul şi blogul… pare credibil!

  Adrian Năstase a afirmat ironic că aceia care îl critică şi fac pe avocaţii diavolului pe blogul domniei sale, sunt avocaţii unui “demon interior”! Chiar aşa, domnule Năstase, să fie posedaţi de diavol cei care vă critică?

  Darius Groza – Jeg purta un tricou pe care scria: Atenţie, domnule Gâdea, atenţie! Chiar nu am priceput poanta!

  A fost o reuniune interesantă, cu multe personalităţi ale blogosferei dar şi ale scenei politice, într-o ambianţă de excepţie, înconjuraţi de hărţi vechi, în locaţia selectă din str. Londra…

 4. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,
  vedeti aici despre cartea lui Adrian Nastase, “blog rol”

  http://libertatea-line.blogspot.com/

 5. Sibilla Says:

  La Mulţi Ani, cu sănătate şi împliniri de suflet, Academicianului Răzvan Theodorescu !

 6. Victor Says:

  Un sincer La multi ani omului de cultura Razvan Theodorescu un prieten adevarat al dumneavoastra domnule Presedinte.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: