RASPUNSURI

1. emigrantul  – aprecierile dvs. sunt jignitoare la adresa poporului roman. « Sondajul » pe care il tot vehiculati, nu are nici o relevanta ! Ca, tot ce se petrecea in tarile vecine, inclusiv in URSS, influenta starea de spirit a populatiei, accentuand nemultumirea fata de climatul apasator, opresiv din tara si fata de deteriorarea conditiilor de viata (cozile la paine, carne, “gheare” de pasare, plus rationalizarea caldurii) este evident. Exemplul celorlalti era si incurajator si datator de sperante pentru romani. Aberatiile ca « revolutia romana ar fi fost pregatita de KGB la ordinul lui Gorbaciov sunt insa inacceptabile pentru orice om de bun-simt ! Cum puteti crede dvs. ca timisorenii au iesit in strada si s-au sacrificat la comanda straina  sau, acelasi lucru despre tinerii din Bucuresti, care s-au adunat in seara de 21 decembrie 1989 la Baricada de la Intercontinental ? Dar, mai ales, iesirea masiva a populatiei din Timisoara, la 20 decembrie, apoi a celei din Bucuresti, pe 22 decembrie, in special muncitorimea industriala de la periferii – moment decisiv pentru alungarea cuplului Ceausescu.

 Este indecent sa consideri aceste acte de eroism si de patriotism ca fiind actiuni « la comanda straina » !

 De asemeni, repetati obsesiv sloganul vehiculat de anumite grupuri interesate, ca: « programul Revolutiei romane ar fi fost inspirat de perestroika lui Gorbaciov ». Este un fals total ! Gorbaciov nu viza nici eliminarea rolului conducator al PCUS, nici destramarea URSS, nici renuntarea la economia dirijata de stat. Programul in 10 puncte al CFSN nu are nimic comun cu cel al perestroicii !

 2.- Multumesc anca  pentru cuvintele tale de apreciere si pentru dorinta de implicare in activitatea “Clubului de la Bucuresti”, a carui motivatie ai caracterizat-o atat de bine.

 3.- Aceleasi cuvinte de multumire si aprecierea mea literatei- blogerite Lucia Verona.

4.-  waltdis – interesanta sinteza a « filozofiei politice » a lui Tr.B. !

5.-  cirlovacristian este corecta definitia dumneavoastra privind rolul conferit de Constitutie presedintelui, ca factor de echilibru « de pe o pozitie de impartialitate ».

6.-  eugennl orice opera umana este perfectibila. Din acest motiv si Codul Penal a suscitat si va suscita totdeauna puncte de vedere contradictorii. Codul din 2004 nu « era » al doamnei Stanoiu – d-sa, o specialista recunoscuta. La el au lucrat zeci de specialisti, cei mai calificati in domeniu. Ceea ce am dorit sa subliniez, este pozitia inconsecventa a presedintelui Basescu, care a oprit promulgarea unui cod aprobat, prelungind deci procesul de definitivare a acestor coduri esentiale pentru justitia romana (cu sprijinul majoritatii de atunci a aliantei D.A.). Iar acum, dupa patru ani, facand presiuni pentru adoptarea « la pachet » a celor patru coduri !

7.- florea1alexandra si ioanastefan  sunteti binevenite in cadrul Clubului !

8.- Ciprian Bojan – Asa cum am mai spus, “Clubul de la Bucuresti” nu este o structura guvernamentala, ci ne-guvernamentala – componenta a societatii civile. De aici, caracterul sau deschis, neincorsetat – nici din punct de vedere politic, nici din alte puncte de vedere. In aceasta va si consta valoarea sa de stimulare a schimbului liber de idei si de promovare a ideilor novatoare.

9.- eugennlsugestia dumneavoastra este salutara in ce priveste pagina web a clubului. Institutul de Studii Social-Democrate este, asa cum specifica denumirea, o structura legata de activitatea ideologica a social-democratiei. “Clubul de la Bucuresti” are o deschidere mai larga, fara afiliere de partid.  

6 Responses to “RASPUNSURI”

 1. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  emigrantul – aprecierile dvs. sunt jignitoare la adresa poporului roman. « Sondajul » pe care il tot vehiculati, nu are nici o relevanta !

  Domnule Presedinte,

  Mi-ati mai scris, cel putin o data, ca aprecierile mele referitoare la rolul Poporului Nostru in Revolutia din Decembrie 89 sunt jignitoare la adresa romanilor si ca sondajul pe care il tot prezint nu are nici o relevanta. Totusi, de ce nu incercati sa lansati propriul dvs. sondaj, cu o intrebare identica sau asemanatoare, pentru a verifica corectitudinea rezultatelor obtinute de mine. Nu este prima oara cind va sugerez sa verificati pentru a va convinge ca procentajele obtinute la fiecare din optiunile sondajului meu sunt nefalsificate. Asta este adevarul. Oamenii nu cred (majoritatea lor) in Revolutie propriuzisa ci o considera un act pregatit din exterior, rolul Poporului Roman fiind acela al unei mase de manevra si nimic altceva.

  Citat Ion Iliescu:
  Ca, tot ce se petrecea in tarile vecine, inclusiv in URSS, influenta starea de spirit a populatiei, accentuand nemultumirea fata de climatul apasator, opresiv din tara si fata de deteriorarea conditiilor de viata (cozile la paine, carne, “gheare” de pasare, plus rationalizarea caldurii) este evident. Exemplul celorlalti era si incurajator si datator de sperante pentru romani.

  Domnule Ion Iliescu,

  Probabil ceea ce se petrecea in tarile vecine influenta starea de spirit a dvs. personal si va dadea sperante ca in scurt timp veti putea sa-i luati locul sefului de atunci al statului a carui functie o tinteati demult si cu care erati in conflict personal. Scrisoare anti Ceausescu, la care am si facut niste comentarii, este o dovada evidenta a acestui conflict ce avea prea putin de a face cu adevaratele nemultumiri ale romanilor.
  Oamenii obisnuiti nu stiau bine ce se petrece in vecinatatea noastra si, sincer vorbind, chiar acum la 20 ani de la evenimente, tot ce s-a intimplat inainte lui 22 Dec. 1989 la vecinii nostrii nu arata nimic altceva decit inlocuirea unor conduceri comuniste cu altele. Nimeni nu declarase ca se va renunta la socialism in favoarea capitalismului. Pe de alta parte romanii nu simpatizau cu reintoarcerea la capitalism. Dintr-o data, pe 22 Dec. 89 ne-am trezit ca principala dorinta a poporului era renuntarea la rolul conducator al unui singur partid si, in esenta, revenirea la capitalism.
  SURPRIZA TOTALA
  Romanii au facut Revolutia si au aflat pentru ce au realizat-o la finalul ei.

 2. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  Cum puteti crede dvs. ca timisorenii au iesit in strada si s-au sacrificat la comanda straina sau, acelasi lucru despre tinerii din Bucuresti, care s-au adunat in seara de 21 decembrie 1989 la Baricada de la Intercontinental ? Dar, mai ales, iesirea masiva a populatiei din Timisoara, la 20 decembrie, apoi a celei din Bucuresti, pe 22 decembrie, in special muncitorimea industriala de la periferii – moment decisiv pentru alungarea cuplului Ceausescu.
  Este indecent sa consideri aceste acte de eroism si de patriotism ca fiind actiuni « la comanda straina » !

  Ca raspuns reiau un comentariu pe care l-am facut in data de 18 August 2008.

  Am gasit un material interesant semnat Octavian Mihaescu din ale carui relatari se deduce destul de clar ca romanii nu prea erau entuziasmati de revolta din decembrie 89 atita vreme cit: stateau cam spectatori la evenimente, refuzau sa se alature revolutionarilor, ba ii si injurau iar cunoscuta baricada a fost mai mult privita ca la spectacol de romani care se aflau, ce coincidenta, chiar pe scarile celui mai mare teatru din Romania.

  Citat Mihaescu:
  /”Primulcare s-a alturat formari baricadei, când masele fugeau bezemtice , a fost un tânar tigan. …acel tânar tigan a fost primul pe
  care l-am remarcat alturându-se. Mai târziu asa cum se stie vom face
  o plimbare spre Statuia Mihai Viteazu, in ideia mobiliza populatia.
  Strigam celor aflati in statia ITB, “veniti cu noi” “acum este
  momentul”, acesti bravi români intorceau capetele, ba alti ne mai si
  injurau.
  ”/

  Citat Mihaescu:
  /”Noaptea la baricada tiganii au fost cei mai activi, românsi
  stateau pe treptele din fata Teatrului National, adica daca iese
  amfost activi, daca nu iese au asistat întâmplator,urmând sa
  dezavueze cu mânie proletara, cu siguranta epitetele fiind o mâna de
  tiganii certati cu ordinea.”/

  Eu nu am zis niciodata ca timisorenii sau bucurestenii ar fi primit ordin direct din exteriorul tarii sa iasa in strada. Ceea ce spun este ca KGB-ul, la cererea lui Mihail Gorbaciov si cu colaborarea unor cetateni romani, a initiat niste provocari care au scos oamenii pe strazi.

 3. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  Coreea de Nord – exemplu de primitivism politic si de ineficienta economica crasa.

  Cum definiti eficienta economica, domnule Ion Iliescu?
  Din punctul cui de vedere vorbiti atunci cind discutati despre eficienta economica: al omului obisnuit sau al patronului?

  Eficienta economica, din punctul de vedere al celor multi, este atunci cind toti cetatenii unei tari beneficiaza de un loc de munca stabil si o locuinta de calitate adica fiecare are un viitor.
  Asta este eficienta adevarata si asa ceva exista in Coreea de Nord si a existat in Romania, inaintea lui 22 Dec. 1989.

  Eficienta economica despre care vorbeste presedintele Iliescu (fara sa-si dea bine seama) este cea din punctul de vedere al patronului.
  Eficienta lui Ion Iliescu este atunci cind o fabrica produce marfuri care se vind bine oriunde in lume si de pe urma carora proprietarul se imbogateste.
  Totusi, daca studiem cu atentie nivelul de trai al muncitorului, dintr-o asemenea fabrica, constatam ca este un amarit care traieste de la o luna la alta cu un salariu mizerabil din care abia poate sa plateasca chiria, intretinerea si mincarea si care nu ii permite sa-si cumpere niciodata o locuinta proprie.

 4. florea1alexandra Says:

  Multumesc pentru raspuns domnule presedinte .
  Implicarea in activitatea Clubului este foarte importanta pentru mine – voi fi onorata sa ma asez langa oameni de o asemenea calitate si sunt convinsa ca impreuna vom reusi sa demonstram nu numai ca exista romani ce inca gandesc lucruri mari ci au si puterea de a le implini .

 5. ioanastefan Says:

  Multumesc pentru invitatie, domnule Presedinte!

  Cum spunea cineva, pe alt blog:
  ”De aceea Ion Iliescu este si va ramane presedintele ideal, indiferent ce ar conduce, pentru ca stie sa ii implice pe toti. Eh… de am mai avea macar unul asa…”

  Si adaug: din pacate, in afara de dumneavoastra, nu mai avem personalitati politice pe care romanii sa-i doreasca lideri, neconditionat! Asta spune multe despre politica din Romania si oamenii politici!

 6. SorinPLATON Says:

  Madalin VOICU gate : http://sorinplaton.wordpress.com/2009/05/07/matza-blanda-si-analfabeta-care-este-ieri-se-apuca-sa-zgarie-rau-azi/

  Cu stima,
  1=

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: