Al 12-lea SUMMIT ECONOMIC EURASIAN

avrasya12logoppppr

In perioada 5-8 mai se vor desfasura la Istanbul lucrarile celui de-al 12-lea Summit Economic EURASIA, organizat de Fundatia “Marmara” cu sprijinul Camerei de Comert din Istanbul.

Printre participanti se remarca fosti sefi de state : Suleiman DEMIREL (Turcia);  Zhelyu ZHELEV si Petar STOYANOV (Bulgaria); Arnold RÜÜTEL (Estonia); Natsagiin BAGABANDI (Mongolia); Ion ILIESCU si Emil CONSTANTINESCU (Romania), ca si Presedintii in functie – Stjepan MESIĆ (Croatia); Fatmir SEJDIU (KOSOVO); precum si fosti si actuali ministri,  alte personalitati politice, oameni de afaceri, universitari, si jurnalisti dintr-un numar mare de tari europene si asiatice.

In programul Reuniunii  sunt prevazute dezbateri privind problemele crizei financiare globale, ale energeticii mondiale, ale cooperarii la Marea Neagra, ale proiectelor de conducte de gaz prin Turcia, ale mediului, schimbarilor climatice si incalzirii globale.

O sesiune speciala este consacrata Chinei, ca superputere emergenta; un Forum este consacrat Republicii Kyrgystan, iar o masa rotunda este consacrata interventiei celor 9 sefi de state (fosti si actuali).

Voi prezenta detalii de la desfasurarea lucrarilor.

Advertisements

7 Responses to “Al 12-lea SUMMIT ECONOMIC EURASIAN”

 1. globetrotter58 Says:

  ” … Presedintii in functie – …. Fatmir SEJDIU (KOSOVO); !!!
  Este pentru prima oara cand vad ca domnul Iliescu RECUNOASTE PUBLIC STATUL KOSOVO – FELICITARI !

 2. emigrantul Says:

  Domnule Presedinte,

  A mai fost un astfel de summit (a se vedea adresa de mai jos) la care ati participat anul trecut, tot in Mai, si despre care ati relatat pe larg. Participantii vad ca sunt cam aceiasi: Suleiman DEMIREL, Ion ILIESCU, Emil CONSTANTINESCU, Zhelyu ZHELEV.
  Are vreun rol adunarea in cauza? Ce ar putea sa spuna acolo, si cu ce credibilitate, fostul presedinte Emil Constantinescu, de exemplu, in timpul caruia Romania a inregistrat o cadere economica puternica desi “Contractul cu România”, document asumat de Emil Constantinescu si pe baza caruia a cistigat alegerile, promitea îmbunătăţirea vieţii românilor în decursul a 200 zile de la preluarea sefiei statului. Nu exista nici macar scuza trecerii de la un sistem politic la altul. Nu are ce cauta asemenea om la un summit economic. Mai mult decit sa tina discursuri demagogice, de umplutura, in ideile carora nici dumnealui nu crede, Emil Constantinescu nu poate face.
  https://ioniliescu.wordpress.com/2008/05/02/summitul-economic-eurasian-%E2%80%93-istanbul-%E2%80%93/

 3. Miclaus Says:

  Cred ca o discutie interesanta va fi cea asupra proiectului Nabucco!

 4. beheader69 Says:

  ar trebui sa mai scrieti si din politica actuala d le iliescu..ce parere aveti de cecea ce se intampla pe scena politica a zilelor noastre si care este solutia in viziunea dvs? in rest sanatate si toate bune

 5. Gabriela Savitsky Says:

  Nu-mi mai amintesc exact data exactă. Cred că era în 2004, oricum, în plină vară. În august. S-a anunţat vizita privată a preşedintelui Croaţiei (aflat atunci la primul mandat), Stipe Mesici, în Caraş-Severin, în satele cu populaţie majoritar croată, Lupac, Caraşova. Pentru pregătirea vizitei, cum ştiţi atât de bine, s-a aplicat protocolul specific. A fost o vizită care a “curs” perfect, într-o lumină blândă şi îngăduitoare, fără sincope şi fără incidente. Domnul Mesici a fost întâmpinat la aeroportul de la Caransebeş de prefectul de atunci al judeţului, Enache Barbu, de reprezentantul în Parlament al minorităţii croate, Mihai Radan, reprezentantul oamenilor de afaceri croati din judet, Ioan Birta alte autorităţi judeţene (se poate ca memoria să nu-mi slujească). Nu ştiu dacă domnul preşedinte Mesici îşi mai aminteşte, i-am oferit un aranjament floral care reprezenta drapelul Croaţiei.
  În satele croate a fost întâmpinat cu bucurie de croaţi îmveşmântaţi în tradiţionalele şi atât de uimitoarele lor costume naţionale. A primit darurile locului, pâine cu sare, răchie, pe care a băut-o direct din plosca de lemn şi o Floare de stâncă, oferită de colecţionarul Constantin Gruescu care a ţinut să i-o înmâneze personal. Venerabilul domn Gruescu slujeşte pasiunii sale, de-o viaţă. Are acasă, la Ocna de Fier, o colecţie impresionantă de flori de mină – cristale de stâncă şi nu numai, nu mă pricep să le numesc. A visat un muzeu al acestor pietre. Toţi oamenii politici care s-au perindat la conducerea judeţului i-au promis un asemenea muzeu. Nimeni nu a reuşit să-şi ţină cuvântul. Aşa că aceste comori stau acolo, aproape de locurile din care au izvodit. Sigur, nu e singura nedreptate din lumea aceasta strâmbă… Dar cred că pasiunea acestui om minunat, Constantin Gruescu, merită recunoaştere. Şi merită să fie scoase la lumină minunăţiile pe care le iubeşte de parcă ar fi copiii lui.
  Să-l salutaţi pe domnul Mesici din partea noastră. Este un om deosebit.

 6. emigrantul Says:

  Una calda una rece

  Piraţii somalezi tocmai au luat in captivitate 11 marinari români.
  Printr-o fericita coincidenta, tara noastra tocmai a primit o transa uriasa de 5 miliarde Euro de la FMI, asa ca avem bani pentru plata piratilor.

 7. instalatorul Says:

  Se pare ca nu doar la noi fostii presedinti sunt mai buni decit cei actuali.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: