DIALOG DE SEARA

 

1.- Doresc in primul rand sa adresez multumiri tuturor celor care m-au felicitat cu ocazia Sarbatorilor de Pasti.

 2.- Mi-a facut placere sa asist la concertul organizat de Primaria Generala a Capitalei, in Piata Constitutiei, in seara primei zile de Pasti, unde in prim plan au fost Montserrat Caballe si Al Bano Carrisi.

 Desi a plouat, in prima ora, nimeni din cei 5000 de spectatori nu a parasit locul. A fost o atmosfera calda si destinsa.

 3.- Ii multumesc lui Ovidiu pentru fotografia pe care a publicat-o pe blogul sau.

 La intrebarea adresata, ii raspund: am realizat-o intr-adevar pe cand eram studenti, dupa anul II de facultate, proaspat casatoriti, la 21 de ani. E un efect de imagine – nu aveam parul cret, insa, pe vremea aceea, era ceva mai bogat !

Nina era, cu adevarat, draguta, si, mai ales, binefacuta; in scoala a facut sport, era in echipa de volei a Liceului „Iulia Hasdeu”.

 4.- emigrantul ui : reducerea decalajelor nu a fost si nu este un „obiectiv fals”, ci o realitate istorica. In timp ce occidentul pasise in era dezvoltarii industriale, noi ne aflam sub dominatia a trei imperii, ceea ce a intarziat si procesul formarii statelor nationale in zona noastra (practic, dupa primul razboi mondial). Aceasta s-a reflectat in ramanerea noastra in urma in procesul dezvoltarii economice si sociale. Alte interpretari sunt de neinteles si nu ne ajuta la nimic; din contra !

 5.- In legatura cu remarcile lui davidteodormarian ca si ale lui viskieste adevarat ca, dupa prabusirea sistemului comunist, a urmat o perioada de degradare a vietii economice, exprimata, mai ales, prin caderea dramatica a industriei si agriculturii. Lupta politica de dupa 1989, actiunea agresiva de revendicare a fostelor proprietati ne-a slabit. In comparatie cu alte tari, acest proces, la noi a fost mult mai pagubos. In alte tari, spre exemplu, nu au fost dizolvate cooperativele agricole de productie (Ungaria, Cehia, Slovacia, Germania) ceea ce se reflecta pozitiv astazi. Acestea s-au consolidat ca unitati economice competitive. La noi s-a venit cu o lozinca „primitiva” – „CAP-urile sunt structuri comuniste”(!!!). Desfintarea lor a condus la faramitarea exploatatiilor si saracirea satului romanesc.

Deasemenea, in ce priveste revendicarea vechilor proprietati, in Ungaria, inca din 1993, pe vremea guvernului Antal, de dreapta – toate fortele politice au convenit ca este dificil sa se restituie vechile proprietati si au hotarat sa nu se restituie nimic in natura, iar despagubirile sa nu depaseasca echivalentul a 75.000 de dolari. La noi, in 2005, guvernul aliantei DA a promovat in forta pachetul de legi privind restituirea integrala (fara niciun fel de restrictii) si acordarea de despagubiri in sume enorme, pe seama contribuabililor.

 Nedreptatile si inechitatile din lume sunt in logica acestei economii de piata capitaliste care a generat si genereaza polarizare sociala – acumularea bogatiei in mainile unei minoritati si saracirea celor multi (iar noi cunoastem o perioada similara a „acumularii primitive de capital”}.

 Actualul impact al crizei mondiale scoate puternic in evidenta aceste racile de fond ale sistemului capitalist ! De aceea, analisti seriosi apreciaza ca actuala criza este o criza de sistem care va duce, probabil, pe parcursul acestui secol, la schimbari radicale, de esenta post-capitalista! (ceea ce am reflectat si eu in comunicarea prezentata la Academie).

 6.- In legatura cu afirmatiile emigrantul ui si ale lui Ovidiu daca Voronin este roman sau rus” – nu are importanta, probabil ca e un amestec; este originar din Transnistria. Important este ca se comporta ca un rusofon si un romanofob agresiv. Ceea ce este contrar intereselor tuturor cetatenilor din Republica Moldova, fie ei de origine romana sau rusa, ucrainiana, gagauza, etc.

 7.- Referitor la fragmentul citat de oana1cristina, in legatura cu posibila unire a Republicii Moldova cu Romania, atunci in 1990. Oana crede ca daca eu as fi spus „hai!” Mircea Snegur m-ar fi urmat. Nu era si nu este vorba de dorinte subiective ! Trebuie inteleasa conjunctura de situatia de atunci, la care m-am referit si in reflectiile mele. In memoriile sale, publicate recent sub titlul „Labirintul destinului” presedintele Snegur descrie conjunctura politica foarte complicata a anilor 1990-1991, miscarile secesioniste din Transnistria si Republica Gagauza, convulsiile sociale si framantarile politice – care au si dus la fragmentarea fortelor nationale, care actionasera unite in perioada anterioara. Acum situatia este si mai complicata! Singura cale pentru Republica Moldova va fi promovarea apropierii sale de Uniunea Europeana.

 8.- Am retinut de pe blogul lui Adrian Nastase stirea despre incetarea din viata a scriitorului si omului politic francez Maurice Druon, membru al Academiei Franceze. A fost un mare prieten al Romaniei. Avea o vorbire foarte limpede, – un timbru baritonal placut; pronunta cuvintele cu mare claritate. Era o delectare sa-l asculti. Am avut prilejul sa ne intalnim de mai multe ori, atat la Bucuresti cat si la Paris. De fiecare data intr-un climat de mare caldura emotionala .

Advertisement

25 Responses to “DIALOG DE SEARA”

 1. Catalina Says:

  Cel mai important este http://www.inimacopiilor.ro/campanie/ajuta.php

 2. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,
  Cu placere chiar am pus fotografia mai sus, linga generalul Stanculescu.

  Am vazut declaratia lui Voronin, difuzata la postul de televiziune NIT.

  Citat:
  Vladimir Voronin: „O bună parte din teritoriul României a fost o parte constitutivă a Statului Moldova”.
  ——————————————
  M-am uitat pe net si am observat mai multe site-uri “Moldova Mare”
  Oare Voronin vede Moldova Mare ?

  Exemplu:

  http://www.patriot.md/Gazeta/ziarn_mold.html

 3. emigrantul Says:

  Am ajuns la concluzia ca Ion Iliescu are o imagine total distorsionata despre occident

  Ion Iliescu doreste sa ne aliniem la occidentul fictiv, ilustrat in filmele americane cu cladiri luxoase printre care ruleaza masini ultimul racnet, pe care l-a si vazut in realitate in numeroasele sale vizite ca demnitar roman. I se pare asadar ca vestul seamana cu ce a vizionat la televizor, cind in realitate occidentalii l-au dus intentionat doar in zonele acele unde se fac filmarile, locuri ce nu reprezinta mai mult de 5% din suprafata orasului si nici macar arii de locuit nu sunt ci centre de afaceri, firme, hoteluri, birouri, magazine, etc. In rest, pe kilometrii intregi se gasesc doar case cum sunt acestea:

  , intrerupte din loc in loc cu cite un bloc razlet din beton, facut inaintea anului 1970 (doar podelele de ciment, peretii din carton) considerat cladire cu apartamente de lux, foarte scumpe.

  Ca sa ne aliniem la ultimul standard Canadian in materie de apartamente ar trebui sa demolam blocurile din Bucuresti si sa le inlocuim cu structuri de scindura si rumegus presat ca mai jos:
  http://www.geocities.com/pozecanadiene/FireWall/FireWall1.JPG http://www.geocities.com/casamede2005/Magazii/CameraEtaj2.JPG

  Pentru cineva care a stat in Tara Artarului ani intregi si cunoaste, din experienta proprie, cum arata acest stat, notiunea de reducere a decalajelor dintre Romania si Canada este un nonsens. Se vede din prima zi pe pamint nord american ca ai de-a face cu o tara ramasa in urma undeva prin secolul al nouasprezecelea (a se vedea prima fotografie).
  La asemenea locuinte dorim sa ne aliniem

  Citat Ion Iliescu:
  4.- emigrantul ui : reducerea decalajelor nu a fost si nu este un „obiectiv fals”, ci o realitate istorica. In timp ce occidentul pasise in era dezvoltarii industriale, noi ne aflam sub dominatia a trei imperii, ceea ce a intarziat si procesul formarii statelor nationale (practic, dupa primul razboi mondial). Aceasta s-a reflectat in ramanerea noastra in urma in procesul dezvoltarii economice si sociale. Alte interpretari sunt de neinteles si nu ne ajuta la nimic; din contra !

 4. davidteodormarian Says:

  Lupta politică dintre burghezie comunistă şi cea capitalistă(profesionistă) bănuiesc aţi vrut să spuneţi a dus la vandalizarea industriei şi agriculturi,nu lupta politică dinre cele două clsase sociale, sindicate şi patronate,deoarece din lupta dintre cele două clase sociale antagoniste a rezultat supremaţia majorităţi în faţa minorităţi,iar agoniseala celor mulţi(PROLETARIATULUI) este adevărat *a fost*nu mai este(deoarece nu mai au* obictul disputei* sa epuizat)prilej de LUPTĂ POLITICĂ.Incontestabil burghezia comunistă a avut întîiettate LA ACUMULAREA BOGĂŢIILOR ÎN MÎINILE UNEI MINORITĂŢI deoarece ea a dus LUPTA POLITICĂ de răsturnare a sistmului(ideologiei materne) şi de revenire la vechiul sistem(idologia paternă)capitalist.Alianţa DA a adeverit încă odată*dreptatea şi adevărul patern )capitalist prin lipsa de recunoştiinţă faţă de* burghezia comunistă* şi graba pe care dovedito în aşi recupera BOGĂŢIILE AGONISITE pe spinarea *părinţilor* burgheziei comuniste.Adevărul este că aşa cum aţi concluzionat sistemul PATRIARHAL în întrgul lui a FOST O CUMPLITĂ TRISTĂ EXPERIENŢĂ pT. FIINŢA UMANĂ.Nu aş vrea să fac impresia celui mai prost ŞOFER din România(măcar că nu intră în atribuţiile mele profesonale)sistemul patriarhal şi- a dovedit utilitatea prin LIBERUL ARBITRU,astfel NEGHINA(fii întunericului)ca să folosesc un termen al mai marelui acestui sistem DOMINUS ZEUS(stăpînul domnul zeu tatăl)sa putut manifesta LIBER,numai că consecinţele RĂUTĂŢII(faptele antisociale)tot EI le suportă,după cum bine a spus PATRIARHUL DANIEL la o predică televizată:toţi suntem *păcătoşi* dar să luăm aminte că consecinţele PĂCATELOR nostre tot noi le suportăm lucru incontestabil pt. orice prostănac fie el şi cu acte în regulă.MAREA ÎNTREBARE A CĂRUI RĂSPUNS SE CAUTĂ ACUM(e de actualitate)OARE TOŢI SUNTEM *PĂCĂTOŞI)PROFESIONIŞTI(draci cu acte în regulă după fapte)S-AU SUNTEM O MAJORITATE AMATORI(ACIDEDAL PRICINUIM SUFERINÎĂ)ŞI ESTE O MINORITATE DE PROFESIONIŞTI(CE CU BUNĂ ŞTIINŢĂ PRODUC SUFERINŢĂ)INDUCÎNDUNE ÎN EROARE CA ŞI CUM FII LUMINI (SĂLBĂTICIŢI ÎN TIIMP) AR FI ŞI EI PROFESIONIŞTI.Nuaş vrea să fiu greşit înţeles, mi se aduce o gravă insultă mie ca Fiinţă Umană DIN PARTEA STATULUI(pe care eu lam votat)nu sa votat singur şi anume culmea IMPERTINENŢEI *SE DEFINEŞTE STAT DE DREPT*Îcare musai LEGEA TREBUIE RESPECTATĂ.LEGEA termenul LEGE se referă implici şi explicit LA OBLIGATIVITATEA REGULILOR NORMELOR DE CONVIEŢUIRE SOCIALĂ ŞI NU LA FORMA LOR(nu spune nici că sunt drepte nici srîmbe

 5. Ion Iliescu, despre tinereţea soţiei sale: Nina era, cu adevărat, drăguţă şi, mai ales, bine făcută - Cotidianul - 21 Apr 2009 « StireaPress Ediţie OnLine Vedete Istorie Politică Says:

  […] DIALOG DE SEARA […]

 6. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,

  ziarul Cotidianul a publicat acest articol, si a adaugat o fotografie.

  Vedeti aici
  http://stirea.wordpress.com/2009/04/22/ion-iliescu-si-nina/

 7. globetrotter58 Says:

  pct.6 – are FOARTE MARE IMPORTANTA … Voronin este roman get-beget un TRADATOR ca multi altii si este bine ca macar in al 13 ceas romanii sa-si cunoasca EROII si TRADATORII si sa nu-i mai amestece !
  pct. 7 – NU A EXISTAT VOINTA iar motive se gasesc slava Domnului – lafel si-n 1918 romanii de la rasarit AU FOST TRADATI de “regateni” !

 8. ioanastefan Says:

  Domnule presedinte,
  Cum poate cineva sa fie atat de rauvoitor si sa echivaleze un capitan, aflat la inceputul carierei militare, cu un conferentiar universitar, care se afla la finalul carierei universitare!
  * Un capitan abia a iesit de pe bancile scolii si poate avansa la: maior, locotenent colonel, colonel, general cu 1, 2, 3 stele, mai putin maresal (desi exista si acest grad!)! IN TIMP CE UN CONFERENTIAR UNIV. ESTE LA FINALUL CARIEREI, A TRECUT PRIN TOATE TREPTELE PROFESIONALE DE: PREPARATOR, ASISTENT UNIV., LECTOR, CONFERENTIAR SI MAI POATE AVANSA DOAR PANA LA PROFESOR, DUPA CARE SE PENSIONEAZA! Cel mult se poate echivala un capitan cu un asistent universitar! Altfel este strigator la cer!

  * De asemenea nu este corect ca toate aceste legi care afecteaza bugetarii sa fie aplicate si in cazul Institutelor de Cercetare Nationale, care se autofinateaza, in sensul ca isi iau salariile si aparatele pe banii din proiectele castigate prin competitiile anuale! Si sunt proiecte Europene sau Nationale, etc. Daca un an nu au proiecte, nu-si iau salariile intregi, nu au cu ce plati regia institutelor, fac disponibilizari, etc.
  ???????????? De ce nu aduceti specialisti sa lucreze in guvern si in comisiile care tot distrug in loc sa ajute economia sa iasa din criza ???????????

 9. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,

  ati devenit SUPERSTAR, toata mass-media a publicat o parte din articol -mesaj, cred ca si in strainatate.
  Va las un link-ul ziarului online LIBERTATEA.

  PS.am scris si eu un mesaj frumos pe forumul lor.

  http://ww.libertatea.ro/stire/ion-iliescu-nina-era-draguta-si-bine-facuta-237479.html

 10. vioviod Says:

  Sa fie sanatoasa, plina de viata si sa-i ofere sotul numai bucurii!

 11. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,
  Catavencu

  http://catavencu.ro/vineri_24_aprilie_blogul_cu_cea_mai_multa_informatie_adunata_de_kgb-7505.html

 12. Ce te recomanda pentru a fi politician? « Oana Niculescu-Mizil Says:

  […] victor, cristi, daciana, anca, gabriela, ion iliescu, adrian nastase, […]

 13. emigrantul Says:

  Considerati ca Oana Niculescu Mizil a meritat sa fie aleasa deputat in parlamentul Romaniei?

  Sondaj: http://www.sondaje.php0h.com/oanamizil.php

 14. Ovidiu Says:

  Emigrantul,
  am votat .
  mai bine era Becali…

 15. Ovidiu Says:

  Ati auzit de Daniel Ceausescu ? are 28 de ani.
  Daca vrei sa afli mai multe intra pe blogul meu

  http://stirea.wordpress.com/

 16. Mihnea Georgescu Says:

  Felicitări, Ovidiu!

  Am scris şi eu ceva despre subiect, domnule Preşedinte:

  O PLEDOARIE PENTRU NORMALITATE

  sau

  NEPOTUL LUI CEAUŞESCU ESTE EVREU

  Îl cheamă Daniel Valentin Ceauşescu, este născut în 1981 şi locuieşte în Bucureşti. Este filosof (ca mine) şi fizician. Şi mai este şi evreu, cel puţin aşa spune legea mozaică – mama lui este evreică, deci…

  După Revoluţie, mama lui a fost ajutată de regretatul doctor CAJAL, să fugă în Israel, de unde a plecat, apoi, în State. Iată ce înseamnă furia turbată a prostimii împotriva unor oameni care au făcut, totuşi, Istorie. De bine, de rău, Nicolae Ceauşescu a condus Ţara asta timp de un sfert de veac. Cele mai mari realizări edilitare şi industriale au fost în perioada domniei sale. În 20 de ani de democraţie nu s-a făcut nici o zecime din ce s-a realizat înainte.

  Dar boborul vrea salam şi vrea să dea în cap la comunişti, pentru că nu suportă ideea de Autoritate, aşa cum le-au dat în cap şi la burgheji, pe care i-au măcelărit la Canal pentru simpla vină că aveau Bani. Românii sunt un Neam greu de condus, pentru că nu au respect faţă de Autoritate. Ar trebui geniul politic al unui Iliescu ca să îi conduci cum trebuie.

  Din punct de vedere dinastic, Daniel (biblic nume, ebraic!) Valentin Ceauşescu este moştenitorul Sceptrului Pierdut al lui Ceauşescu. Eu propun ca DANIEL VALENTIN CEAUŞESCU să fie viitorul Preşedinte al României, din următoarele motive:

  1. Are o zestre genetică bună, fiind nepotul celui mai mare conducător al Neamului din secolul XX, poate după Ion Iliescu. Asemănarea sa cu Răposatul este izbitoare.

  2. Este evreu. Se ştie că unde au fost evrei, economia ţărilor respective a prosperat: Spania maură şi apoi creştină, până în 1492, Olanda, Anglia, S. U. A. Evreii au, din punct de vedere genetic, know-how-ul pentru a scoate Ţara din impas.

  3. Are studii de Filosofie, e filosof ca mine. Merită să fie Rege, aşa cum a spus şi Aristotel, că filosofii trebuie să fie Regi. Are o viziune globală, ştiinţifică, fiind şi filosof, şi fizician, ca tatăl său.

  4. E tânăr – are 28 de ani – ar putea să aducă un suflu de prospeţime în politica românească dominată de beizadelele comuniste ale eşaloanelor 2 şi 3 ale P.C.R. This is the real thing, os din osul lui Ceauşescu, dacă tot promovăm beizadelele, măcar să fie de Stirpe!

  5. Are experienţa israeliană şi americană, unde şi-a făcut studiile, deci nu e un neica-nimeni din România. Poate să vorbească engleză cursiv cu Regina Anglia şi cu Obama.

  6. Este din familie de intelectuali. Mama lui este specialistă în Istoria Artei, iar tatăl său este fizician de renume, un intelectual rasat.

  7. Ceauşescu III Preşedinte ar fi un gest de reparaţie istorică şi morală. Nu vedeţi că Neamul ăsta nu se mai mântuie? Că ne bântui, vorba lui Adrian Păunescu, Blestemul de a-l fi omorât pe Ăl Bătrân?

  Domnule Ion Iliescu, sunteţi singurul care îl poate promova pe Tânărul Ceauşescu, aveţi autoritatea dar şi obligaţia morală să o faceţi, ar fi un gest de reparaţie istorică.

  Se ştie că Elena Ceauşescu era antisemită, de aceea nu a fost de acord cu căsătoria lui Valentin cu “Dana”, “fata lui Borilă”, care era evreică pe jumătate, de fapt – 100 % după Lege – fiind fiica unei evreice comuniste, iar tatăl ei Borilă era bulgar. Fiind antisemită, Coana Leana a fost împotriva căsătoriei lor. Dar a fost un triumf al dragostei, o sinteză între trei mari popoare – români, bulgari şi evrei…

  Bătrânii spun: Ceauşescu a fost Om Bun, Leana l-a stricat… Se pare că aşa este! Acum este momentul să îndreptăm lucrurile şi Istoria!

  Nu vi se pare o Ironie a Istoriei că Moştenitorul Sceptrului este din Poporul Ales?

 17. Ovidiu Says:

  ATENTIE DE DIVERSIONISTI !!

  In primul rand s-a dovedit ca diversiunea secolului a fost o minciuna ca Valentin Ceausescu ar fi fost adoptat.

  ALTA DIVERSIUNE

  Se scrie minciuni doar un prost nu isi da seama.
  La evrei conteaza mama la crestini conteaza tata.
  L evrei de exemplu daca cineva are un tata evreu si o mama crestina, copilul este considerat crestin.

  Daca mama e evreica si tata e crestin, la evrei copilul este considerat evreu . Dreptul la emigrare in Israel o are oricine doar sa indeplineasca o singura conditie adica ca unul dintre parinti trebuie sa fie evreu sau pe jumatate, dar este o capcana: daca mama copilului este crestina iar tata e evreu copilul respectiv nu se poate casatorii trebuie sa se botezeze la iudaism si e foarte complicat.

  Casatoriile in Israel sunt religioase, nu CIVILE. deci Daniel Valentin Ceausescu nu putea sa se casatoreasca in israel doar o casatorie civila in alta tara. dar pe buletin va fi scris tot crestin.

  Tatal Iordanei Borila era bulgar de origina, iar mama Iordanei era de origina evreiasca.

  Valentin Ceausescu este 100% roman !!!!

  Concluzia ca Daniel Valentin Ceausescu e 85% roman, dupa crestinism este 100% roman ! nici religia iudaica nu-l considera evreu nici pe un sfert pe Daniel Ceausescu.
  Si mama lui Tariceanu e grecoiaca. nici despre maresalul Ion Antonescu nu se stie prea mult cert este ca mama lui a fost evreica.

  O alta diversiune, Zoie e nume romanesc ? nu ! dar a fost romanca !
  Daniel Iancu e evreu ?

 18. emigrantul Says:

  Deci, daca inteleg bine, Valentin Ceausescu a fost doar crescut in familia ultimului presedinte comunist al Romaniei si in consecinta nu are nici un drept de mostenitor, nici el nici urmasii sai.

 19. Ovidiu Says:

  Emigrantul,
  Valentin Ceausescu e fiul natural sotilor ceausescu. nici vorba ca a fost crescut sau adobtat – sunt martori care au vazut-o pe Elena Ceausescu cand l-a nascut pe Valentin. Vezi si la wikipedia ca am observat ca-ti place sa citezi.
  Eu nu stiu cum poate cineva sa constate un fapt ne-adevarat dupa auzite sau zvonuri.
  Veti si la Pro-Sport, si EvZ.

  Si chiar seamana Valentin cu Elena, sa nu mai vorbim ca Daniel seamana cu Nicu si cu Nicolae Ceausescu.
  Nu exista nicio sursa care atesta ca Valentin a fost adoptat.

 20. Ovidiu Says:

  EMIGRANTUL
  WIKIPEDIA ro

  Valentin Ceauşescu (n. 17 februarie 1948) este fiul cel mai mare al fostului conducător comunist român Nicolae Ceauşescu şi al soţiei sale Elena.

  [modifică] Biografie
  A urmat cursurile Şcolii Petru Groza, unde a terminat studiile liceale în 1965. În următorii doi ani a fost student al Facultăţii de Fizică până în 1967, când pentru trei ani a urmat cursurile Imperial College din Londra. [1]

  În 1970 s-a reîntors în ţară, angajându-se la Institutul de Fizică Atomică, unde lucrează şi în prezent.

  În acelaşi an, la 3 iulie, s-a căsătorit cu Iordana Borilă, cu care are şi un fiu, Daniel Valentin, născut în 1981.

  A divorţat în 1988, iar în 1995 s-a recăsătorit. Valentin Ceauşescu mai are o fetiţă, Alexandra, născută în 1996.

  La Congresul al XIV-lea al PCR a fost ales membru supleant al CC al PCR.[2]

  A dus o viaţă personală discretă şi nu s-a amestecat în politică. A fost un apropiat al clubului de fotbal FC Steaua Bucureşti înainte de 1989. Implicarea lui managerială a condus la câştigarea Cupei Campionilor Europeni în 1986, la Sevilla.

  Este fiu natural al cuplului si nu a fost adoptat, asa cum au circulat zvonuri.

 21. emigrantul Says:

  M-am uitat pe niste poze cu Valentin Ceausescu si constat ca nu seamana cu nimeni. Nu stiu cum gasesc unii asemanari.
  Unde este certificatul sau de nastere? Ce au vazut martorii aceia exact? De ce nu face un test ADN? Traiesc rude clare ale familiei Ceausescu si se poate identifica daca are vreo legatura cu ele sau nu.
  Povestea asta cu fiul natural eu azi, 28 Apr. 2009, o aud pentru prima oara. Nu este credibila!

 22. Ovidiu Says:

  Emigrantul,
  tiu minte ca ti-am publicat pe blogul meu un articol la rugamintea mea, ziceam in gandul meu ca este vorba de un om inteligent chiar si pe acest blog am scris.

  Vezi ce frumos ma adresez ? deci incep comentariul cu “Emigrantul”.
  Cred ca asa ar fii mai politicos.

  Cer scuze nu am stiut ca Elena si Nicolae Ceausescu au dezvaluit in ziarul Scintea, si la televiziune ca fiul sau Valentin este doar adoptat si nu natural al cuplului.

  Imi cer scuze ca te-am contrazis si nu am fost atent la declaratiile facute in mass-media de atunci ca Valentin nu este fiul natural al cuplului ceausescu.

  Deci Valentin a mintit cand la un interviu a zis ca este fiul natural, cu toate ca nu avea cu ce sa se mindreasca.

  Daca tu mai pui surse din wikipedia nu te mai cred pentru ca nici tu nu crezi in ele.

  Interesant cum tu te informezi.

 23. Ovidiu Says:

  VEZI AICI
  http://www.ceausescu.org/ceausescu_texts/valentin_mega_interview_ro.html

  Nascut in 1948, fiul cel mare al familiei Ceausescu a mai demontat o legenda care circula, si anume ca ar fi fost adoptat de cuplul dictatorial: “Nu este adevarat”.

  „Valentin nu a fost infiat, a fost copilul lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu. Am cunoscut personal o ilegalistă care a împărţit camera de maternitate cu Elena Ceauşescu atunci când aceasta era în pragul aducerii pe lume a lui Valentin.
  Vladimir Tismăneanu, politolog

  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/848993/Ultimul-Ceausescu-povestea-care-trebuia-spusa/

 24. emigrantul Says:

  Citat:
  ‘Mega-interviu’ cu Valentin Ceausescu
  ….
  Nascut in 1948, fiul cel mare al familiei Ceausescu a mai demontat o legenda care circula, si anume ca ar fi fost adoptat de cuplul dictatorial: “Nu este adevarat”.

  Ovidiu,

  Wikipedia citeaza interviul de mai sus in care Valentin Ceausescu spune “Nu este adevarat”. Are tot interesul sa zica asa din motive de mostenire si prestigiu in cele din urma. El insusi nu este o sursa credibila.
  Toata povestea asta a fiului natural seamana cu rasturnarile spectaculoase de situatie din filmele seriale sudamericane.

 25. emigrantul Says:

  Citat Ovidiu:
  Emigrantul,
  tiu minte ca ti-am publicat pe blogul meu un articol la rugamintea mea, ziceam in gandul meu ca este vorba de un om inteligent chiar si pe acest blog am scris.

  Nu stiu nimic despre articolul de care vorbesti si nici formularea: “ti-am publicat pe blogul meu un articol la rugamintea mea” nu o inteleg pe deplin. Cum adica ai publicat pe blogul tau la rugamintea ta?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: