PE MARGINEA COMENTARIILOR

 1. În legătură cu ştirea publicată ieri, referitor la interviul Deutsche Welle, văd că au apărut reacţii pe blog.

Aş dori, în primul rând, să apreciez deschiderea Ministerului Austriac al Afacerilor Europene, de a organiza astfel de manifestări în anul celei de a XX-a aniversări a Revoluţiei Române.

Din păcate, Institutul Cultural Român dovedeşte lipsă de abilitate desemnând să vorbească despre Revoluţia Română oameni care nu s-au implicat si a caror opinie este arbitrară. Dintre cei prezenţi la manifestare, singurii care aveau autoritatea morală de a vorbi despre revoluţie erau Mircea Dinescu şi Radu Filipescu.

Amintesc aici că există un Institut al Revoluţiei Române care are un Colegiu format din oameni care au participat nemijlocit la revoluţie, cu un consiliu ştiinţific, compus din cercetători care se ocupă de studierea istoriei Revoluţiei Române, director general fiind domnul Claudiu Iordache, unul dintre liderii revoluţiei de la Timişoara.

Era firesc ca pentru o asemenea manifestare, Institutul Cultural Român să fi apelat la serviciile Institutului Revoluţiei Române. Iată insă, că acelaşi Institut Cultural Român a obstrucţionat chiar prezenţa reprezentanţilor Institutului Revoluţiei Române la o manifestare la Paris.

Este vorba despre un Salon de carte la care s-a organizat şi un stand românesc al Institutului Cultural Român. Conducerea Institutului Revoluţiei Române, fiind informată de organizarea acestei manifestări, a sugerat prezentarea în cadrul standului şi a manifestărilor de la Salon, a cărţii profesorului Ioan Scurtu “Revoluţia Română în context internaţional”, tradusă în limba franceză. Corespondenţa purtată cu directoarea Centrului Cultural Român de la Paris a vădit intenţia clară de a ocoli prezentarea acestei lucrări în cadrul Salonului. Cu atat mai mult cu cat, în cadrul propunerilor de prezenţa la această manifestare figurau directorul general al Institutului si preşedintele Colegiului său, Ion Iliescu. Cu motivaţii puerile, că “nu ar fi timp suficient pentru asemenea prezentare“, practic, a fost anulată prezentarea cărţii despre revoluţie la Salonul respectiv de carte.

Acest incident nu poate fi decât poziţia vădit ostilă a directorului Institutului Cultural Român, domnul H.R. Patapievici. Acesta, într-un articol apărut zilele trecute în “Evenimentul zilei”, şi-a permis nişte ieşiri lipsite de bună cuviinţă la adresa subsemnatului, vehiculând cunoscutele acuzări proferate de „aşa-zisa societate civilă” privind răspunderea pentru victimele revoluţiei şi pentru mineriade.

Prezenţa în fruntea Institutului Cultural Român a unui om cu asemenea poziţie partizană şi chiar cu accente “talibane” imprimă, aşa cum s-a văzut şi cu alte prilejuri, o politică retrogradă şi, în ultimă instanţă, anti-naţională a acestei instituţii.

Reacţiile Mariei Barbu şi ale lui cirlovacristian sunt, de aceea, motivate.

2. Legat de alte comentarii de pe blog:

George Serban – de acord cu opinia dumneavoastră. În Parlamentul European trebuie să trimitem oameni competenţi, cu autoritate politică şi morală iari PSD are suficienţi oameni care să reprezinte cu cinste ţara în acest Forum European, ceea ce este valabil şi pentru actuala componenţă a grupului parlamentarilor care reprezintă PSD la Parlamentul European.

3.- În legătură cu textul “scrisorii pierdute”, din martie 1989, care nu a mai ajuns la Europa Liberă, emigrantul  a sesizat corect că, în 1990, eu nu mai deţineam acest document. De altfel, rămân valabile şi celelalte considerente pe care le-am menţionat, în legătură cu publicarea abia acum a textului respectiv.

4. Ovidiu   mă întreabă:

 a) “de ce am cedat” cu “grăbirea” procesului pentru familia Ceauşescu chiar pe 25 decembrie 1989?.

 Cu toţii am fost de acord atunci că ar fi fost, din toate punctele de vedere, mai avantajos, dacă am fi putut asigura ulterior un proces public, în condiţii normale. Aşa cum am spus, personal consideram că era chiar bine să fi rămas în viaţă, pentru a vedea care era percepţia reală în rândul populaţiei a politicii sale. Însă, nu ne aflam în condiţii normale. Cu fiecare zi şi chiar oră care trecea (mai ales noaptea) se înmulţea numărul victimelor! Acesta a fost motivul esenţial care ne-a determinat să adoptăm decizia de urgentare a procesului de la Târgovişte, în condiţii improvizate, excepţionale (pentru că şi situaţia noastră era excepţională). Procesul nu a fost ilegal! El s-a întemeiat pe prevederile legilor existente atunci (ale regimului Ceauşescu).

b) Probabil că rezultatul urmăririi mele s-a soldat cu numeroase rapoarte ale celor care mă urmăreau. Nu m-am interesat, însă, niciodată de existenţa sau inexistenta unor astfel de dosare şi nici nu mă interesează! (nu ar fi nicio plăcere să constat cine oferea informări despre mine la Securitate, cum am văzut că au constatat alţii. Nu am asemenea obsesii !)

5. De acord cu cele mai multe constatări şi aprecieri ale blogerului daculliber.

 6. tristan777– Cu plăcere vă stau la dispoziţie pentru o posibilă întâlnire. Interesaţi-vă la Cabinetul meu din strada Atena nr.11 (tel.: 021-230.06.94) pentru programarea intalnirii.

7. reformacj– Fără îndoială că PSD trebuie să aibă candidatul său propriu care ar trebui să fie principalul contracandidat al lui Băsescu.

49 Responses to “PE MARGINEA COMENTARIILOR”

 1. Sibilla Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Har, Domnului, că auzim şi altfel de nume… căci silă ni se făcuse în ultimul timp ( lavinia aia… )…

  ” Dumitru Prunariu, singurul roman care a ajuns in spatiu, ar putea candida la alegerile europarlamentare din partea PSD Mures.

  Presedintele PSD Targu Mures, Florin Vlas, care este si purtatorul de cuvant al filialei social-democrate, a declarat, luni, pentru Mediafax, ca varianta candidaturii lui Prunariu este “destul de avansata”, insa nu s-a luat o decizie finala, aceasta fiind asteptata in urmatoarele zile.
  Intrebat daca Prunariu are vreo legatura cu Muresul, Vlas a raspuns ca acesta este “ardelean de-al nostru”. “E din Brasov de loc, ardelean de-al nostru”, a afirmat el.

  Un alt ardelean cu notorietate, tot din Brasov, cantaretul Victor Socaciu, a candidat din partea PSD Mures la alegerile generale de anul trecut, obtinand, dupa redistribuire, un mandat de deputat. ”
  Sursa :www.ziare.com

  Cu tot respectul şi stima pe care vi-o port, acel scatapievici, numai domn nu poate fi numit, alt oportunist, lingău, despre el în genere se spune că e cel mai asiduu pupincurist al Cotroceniului şi la ce ” minunăţii ” a spus şi făcut… nu merită nici pomenit, nici pus la suflet, ignorat cel mult… un nesimţit.
  respecte,
  Sibilla

 2. alexandruvoinicu Says:

  Domnule Preşedinte Mircea Geoană,
  Spre ştiinţă: D-lui Preşedinte Ion Iliescu

  Printr-o notă anterioară adresată Comitetului Executiv v-am rugat ca, pentru stabilirea candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, să ţineţi cont, în primul rând, de pregătirea profesională a celor propuşi, în aşa fel încât aceştia să fie conştienţi atunci când votează un regulament sau o directivă referitoare la un anumit domeniu economico-social, avînd în vedere că acestea au prevederi pur tehnice, ceea ce impune o cunoaştere foarte bună a domeniului respectiv.

  Din păcate, la fel ca şi celelalte partide mai importante (PDL şi PNL), aţi ales să deschideţi lista cu un politician precum d-l. Adrian Severin – un om care nu este specialist în niciun domeniu, care vorbeşte doar ca să se audă, fără a duce la bun sfârşit o idee pe care o lansează şi fără să cunoască, la un nivel acceptabil, doctrina socialistă – un „baletist” în funcţie de interes, între dreapta şi stânga.
  Prezenţa în capul listei a acestuia va atrage repulsia electoratului PSD. Cred că după 20 de ani, periadă în care a mimat existenţa în el a unei personalităţi deosebite, este cazul să se retragă din viaţa politică şi, eventual, dacă este în stare, să-şi scrie memoriile. Poporul român îi mulţumeşte pentru efortul depus pentru bunăstarea sa.
  Spre ghinionul electoratului PSD, continuaţi cu două nume, reprezentante ale sexului frumos, care nu s-au remarcat decât prin prezenţa scenică – Rovana Plumb şi, fata tatei, Daciana Sîrbu.
  Sunt convins că aceste două simpatice doamne pot să-şi demonstreze competenţa profesională lucrând efectiv în domeniile profesionale pentru care s-au pregătit. Domnul Sîrbu ar trebui să-i atragă atenţia fetei sale că este cazul să se retragă (nu este nici măcar Zoe Ceauşescu care era un foarte bun matematician). A păcălit suficient de mult poporul român, la fel ca şi soţul său – V. Ponta, care, prin prezenţa sa în Parlament şi Guvern, în afară să vorbească fără rost, nu s-a evidenţiat prin nimic. Cred că este cazul să încetaţi cu bisericuţele. Ţara are nevoie de specialişti, nu de făcături.
  Deja PSD-ul începe să devină un partid-feudă, al preşedinţilor judeţeni.
  Dacă veţi continua tot în acest fel lista, veţi avea mari surprize, în sens negativ, la alegerile europarlamentare.
  Atenţie: lista dvs. va trebui să cuprindă nume de specialişti în adevăratul sens al cuvântului, pentru că numele care se vehiculează în prezent nu sunt cu nimic mai valoroase decât nulităţile propuse de PDL (T. Stolojan, M. Macovei, C.Preda, T. Ungureanu) şi PNL (N. Nicolai, A. Vălean, R.Weber, R. Mănescu).
  În rest, doresc succes PSD-ului la alegerile europarlamentare, dar, cu asemenea nume incluse pe listă, am mari dubii în ceea ce priveşte reuşita.

  P.S. 1 Este o ruşine şi o pată pe activitatea membrilor PSD să luaţi în considerare dorinţa de apropiere de acest partid a doi „vagabonzi politici” precum Cosmin Guşă şi Lavinia Şandru, care nu s-au făcut remarcaţi decât prin bârfe. Lăsaţi-i să-şi găsească un loc de muncă într-o activitate productivă. Sunt tineri şi au învăţat să-ţi trăiască viaţa lenevind şi participînd la talk-show-uri, unde nu spune nimic creator în beneficiul poporului român. Ce o recomandă pe această „fâţă”?
  P.S. 2 Vă atrag atenţia, încă o dată, că împrumutul ce se va contracta cu FMI, datorită legilor economice obiective care acţionează în situaţii de criză, pe care specialiştii, care vă consiliază ar trebui să le cunoască, nu va rezolva absolut nimic, din ceea ce se doreşte de către Guvern şi Coaliţia de Guvernare, şi anume:
  a) creditarea activităţii economice şi a persoanelor fizice se va menţine la nivelul actual (nu lipsa banilor este cauza);
  b) din contră, prin diminuarea rezervei minime, se vor crea premisele ca, până în luna iulie, cele 12 mld. de euro, să se evapore prin transfer la băncile mamă;
  c) sumele de bani de la CE, BERD şi BEI se vor folosi doar pentru plata salariilor bugetare pentru că veniturile încasate nu vor putea să le acopere. Nici vorbă de investiţii în infrastructură de 10 mld. euro.
  d) În concluzie, România va rămâne să plătească, prin generaţiile viitoare, această datorie imensă, contractată şi care nu va avea niciun efect asupra îmbunătăţirii situaţiei economice a ţării.
  e) Vă recomand să vă înconjuraţi de specialişti în probleme economice, tot ceea ce debitează experţii din jurul Guvernului sunt numai inepţii.
  f) În natură şi în economie, activează legi obiective, care ignorate, conduc la situaţii de acest gen (dezastru, crize). Ar fi de dorit să le cunoaşteţi dvs înşivă sau, în cel mai rău caz, consilierii dvs. să vi le aducă la cunoştinţă.

  Cu respectul cuvenit, închei cu speranţa că Dumnezeu vă va da gândul cel bun!
  A. Voinicu

 3. Dar Crin Antonescu de ce nu are blog? « Mihnea Georgescu Says:

  […] ţină şi eu un bloguşor acolo! Adică avea Tăriceanu blog când era ditamai Prim Ministrul, de Ion Iliescu şi Adrian Năstase nu mai zic nimic, că ei sunt în opoziţie, dar el? Şi spune că e o adiere […]

 4. Mihnea Georgescu Says:

  Patapievici, marele “filosof” este un fizician cu obsesii ortodoxiste, un reprezentant sinistru al celor mai reacţionare cercuri de dreapta neo-legionare promovate copios de clica de la Humanitas… Halal cultură, halal umanism, halal filosofie!

  Şi mai zice că e şi coleg cu mine la Doctorat la Filosofie, nu prea l-am văzut pe la cursuri! Mai bine îşi vedea de fizica lui!

 5. Ovidiu Says:

  Stimte presedinte Ion Iliescu,
  de ce nu mi-ati aprobat mesajul ?
  —————————————————-

  Ovidiu Says: Your comment is awaiting moderation.

  30/03/2009 at 8:33 pm
  Stimate presedinte Ion Iliescu,
  de ce procesul a fost ilegal.

  Interviu cu Gelu Voican Voiculescu:

  Interviu realizat de Mariana Cernicova – AGENDA

  Cand ati plecat de la Bucuresti la Targoviste, sa organizati procesul lui Ceausescu si al sotiei sale, stiati deja verdictul care urma sa se dea? Va gandeati la executarea lor?

  Gelu Voican Voiculescu: “- Bineinteles. Ar fi o ipocrizie sa sustin altceva.”
  —————————————————————–

  De ce procesul a fost ilegal ?

  1). Ceausestilor nu li s-au dat 10 zile in care sa reflecteze la recurs sau, in cazul de urgenta cum era atunci, sa fi avut un termen redus la jumatate, de 5 zile.

  2). Sotii Ceausescu nu au fost instiintati de acest proces.
  CAPETE DE ACUZARE

  3). Genocid — peste 60.000 de victime. (Oficial s-au inregistrat 162 de morti si 1,107 de raniti.

  3). Încercarea de a fugi din ţară pe baza unor fonduri de peste un miliard de dolari, depuse în bănci străine. -Comisia senatoriala (Anchetă parlamentară: Ceauşescu nu a avut conturi în străinătate)

  Legalitatea

  4). Nu s-au administrat nici un fel de probe, nu s-a audiat nici un martor.

  5). La data de 24 decembrie, Ion Iliescu nu avea absolut nici o calitate juridica sau constitutionala care sa-i permita formarea unui “Tribunal Militar Exceptional”.

  6). Decretul a fost redactat integral si semnat de Ion Iliescu, fara numar de inregistrare.

  7) . Sotii Ceausescu n-au fost executati dupa o procedura legala, ci au fost pur si simplu asasinati.

  8). Procesul s-a derulat intr-o ora si jumatate, fara depunerea de probe si audierea vreunui martor, cu avocatii apararii desemnati din oficiu, pe post de acuzatori ai clientilor lor. Fara ca acestia sa ceara recursul, desi in cazul condamnarii la moarte legea cerea sa o faca, cu sau fara voia condamnatului.

  Vezi mai sus ce confirma Voiculescu, stia VERDICTUL!

 6. ioanastefan Says:

  DOMNULE PRESEDINTE,
  De ce avem nevoie de un imrumut de la FMI?
  Chiar are dreptate d-nul Ilie Serbanescu atunci cand spune ca Romania nu are datorii publice si nu ar trebui sa platim noi datoriile facute de sectorul privat???? Ca platim datorii care nu sunt ale noatre! Eu, ca bugetar, dupa toate mizeriile pe care mi le face guvernul (scaderea salariului, eliminarea sporurilor, interzicerea cumulului pensiei cu salariul) nu mai vreau sa platesc datoriile privatilor! Nici nu cred ca am cum – scazand salariile vor scadea si impozitele si taxele pe care le plateam la buget, din ele!
  Sa le plateasca singuri! Noi le platim datoriile iar ei spun ca avem salarii si pensii nesimtite! Si, in unele cazuri, vor scoate tot din tara! Vezi bancile comerciale sau firmele din industria auto…

  Nu vrem sa platim noi datoriile firmelor private prin imprumut la FMI iar d-nul Basescu ne asigura ca nici un euro din imprumut nu va ajunge la noi bugetarii! Atunci, pe noi cum ne ajuta? Salarii nu, achizitii nu, dotari nu, posturile au fost blocate, atunci de ce este d-nul Basescu atat de disperat sa imprumutam bani pentru sectorul privat, iar noi toti, sa-l platim?

  Sa-l plateasca salariatii din sectorul bugetar, nu?
  Puteti sa ne raspundeti? Pe pensionarul sau salariatul de rand, care va plati datoria, ani buni, cum il va ajuta imprumutul?
  Parea mea este impartasita de f multi bugetari!
  Va multumesc anticipat.

 7. ioanastefan Says:

  NATO?
  Din pacate, cei mai multi politicieni isi amintesc de armata doar atunci cand vor sa se mandreasca cu ea sau au nevoie de ea!
  Sa nu uitam ca in lume este, in permanenta, cel putin o zona de conflict armat! Desi pare liniste…..
  Altfel, armata este pusa la colt si criticata pentru legile speciale! De ce nu se uita nici un politician la legile armatelor NATO si sa vada acolo salarii speciale si statut special pentru militari, indiferent de grad!
  Este rusinos ce se intampla cu armata romana, o armata a NATO!!! dar saraca, prost platita, prost dotata.
  Cenusareasa NATO!

 8. emigrantul Says:

  Despre imprumutul FMI de aprox. 13 miliarde Euro obtinut de Romania in Martie 2009

  Considerati ca FMI-ul ne-a imprumutat, de fapt, cu Euro tipariti peste noapte, adica bani fara acoperire reala?

  Sondaj: http://sondaje.php0h.com/fmieurofalsi.php

 9. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Eu sunt de acord cu împrumutul de la FMI; este binevenit, va relansa creditarea şi afacerile imobiliare. Desigur, oamenii fără iniţiativă şi cei care s-au obişnuit să stea la pomana socialistă vor fi dezavantajaţi. Lichiditatea pe piaţă duce la progres economic.

  E foarte bun împrumutul, trebuia să luăm chiar mai mult şi să amânăm plata cât mai mult. Greşeala lui Ceauşescu, care l-a şi terminat şi a distrus şi economia Ţării în anii ’80, a fost că nu a vrut să aibă datorii. Asta e o mentalitate de ţăran – să nu ai datorii! Ba, dimpotrivă, trebuie SĂ AI datorii, doar aşa progresezi, prin investiţii şi rularea capitalului!

 10. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Şi, în al doilea rând, se vede că nu ai noţiuni economice elementare. Doar un copil îşi poate imagina că banii aceia – 20 de miliarde, nu 13! – există fizic, că a venit FMI-ul cu geamantanele cu bani.
  Nici nu e vorba de euro, ci de DST – Drepturi Speciale de Tragere – care evident că sunt virtuale, ele se actualizează pe măsură ce le accesezi şi sunt bani virtuali, în conturi bancare, nu trebuie să “tipărească” nimeni bani…

 11. emigrantul Says:

  Intrebare pentru Mihnea Georgescu

  Daca banii pe care FMI-ul ni i-a imprumutat sunt virtuali atunci de ce Romania este obligata sa returneze aceste fonduri (cu dobinda bineinteles) in bani reali, tipariti pe hirtie?

 12. emigrantul Says:

  Citat Mihnea Georgescu:
  Greşeala lui Ceauşescu, care l-a şi terminat şi a distrus şi economia Ţării în anii ‘80, a fost că nu a vrut să aibă datorii. Asta e o mentalitate de ţăran – să nu ai datorii! Ba, dimpotrivă, trebuie SĂ AI datorii, doar aşa progresezi, prin investiţii şi rularea capitalului!

  1) Daca Nicolae Ceausescu a distru economia tarii atunci de ce la intrebarea:

  Ce regim, din perioada 1945-prezent, credeti ca a gestionat cel mai eficient economia Romaniei?

  oamenii raspund astfel:

  Regimul Dej: 1945-1965 — 10.13 %
  Regimul Ceausescu: 1965-1989 — 29.11 %
  Regimul Iliescu: 1989-1996 — 1.27 %
  Regimul Constantinescu: 1996-2000 — 4.43 %
  Regimul Iliescu: 2000-2004 — 18.99 %
  Regimul Basescu: 2004-prezent — 22.15 %
  Alte raspunsuri — 13.92 %
  Numar voturi: 158
  Sursa: http://www.sondaje.php0h.com/regimulnr1.php

  2) Nu exista o legatura directa intre datorii si investitii sau rularea capitalului. Poti face investitii si fara datorii, lucru de preferat. Datoriile inseamna munca pentru altul. De ce sa fie bine sa lucrezi pentru altcineva?

 13. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte, stiti cat de respingatoare mi se pare clica aceea de la ICR! Intelectuali facuti din citate, nulitati excentrice, tradatori de ideal artistic si chiar de tara! Niste lepre vopsite intr-o falsa elita, securisti mizeri pusi sa se substituie aevaratelor valori intelectuale si artistice ale Romaniei. Imi este o infinita sila de aceasta adunatura!

 14. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Eu aveam pretenţii de la tine, că eşti inginer ca VICTOR BABICIU, nu poet ca SIBILA să te temi de introducerea paşapoartelor biometrice şi de cipuri. Bani-hârtie nu se mai folosesc astăzi, 90% din bani nu există DECÂT virtual în conturi bancare. În curând, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, se vor introduce cip-urile pe scară mondială şi atunci nu va mai umbla nimeni cu cash, banii vor exista doar în formă virtuală. Doar bisericoşii şi reacţionarii ca SIBILA se mai tem de aşa ceva, dar de la dumneata am pretenţii, eşti o i-luminat, ai formaţie tehnică, ai umblat prin Occident. Nu mai gândi ca babele de la ţară!

  Economia s-a blocat acum, e în impas, Emigrantule. Nu mai sunt Bani. Fără Bani murim, ne stingem. Şi când vine FMI-ul şi ne oferă bani, tu nu vrei să îi luăm? Până şi Ceauşescu pe care îl admiri, cu Bani de la FMI s-a susţinut în anii ’70. Nu îmi veni mie cu ce spune prostimea că era mai bine sub Ceaşcă. Păi normal că pentru toţi nespălaţii pe care i-a făcut comunismul oameni, i-a adus de la coada vacii la bloc era relativ mai bine. Am o mare satisfacţie când îi văd cum se târâie acum! Şi ştii de ce? Pentru că nu au mentalitate urbană, capitalistă! Îşi merită soarta! Au ştiut să profite de comunism, să vină la oraş, să îmi transforme mie Bucureştii şi Constanţa în nişte zone suburbane, acum să se care înapoi la coada vacii la ţară, ei şi copiii lor, dacă nu se pot adapta la oraş. Capitalismul cere sacrificii, investiţii, nu să stai să joci table în spatele blocului sau să spargi seminţe la meciuri.

  Nu te fură FMI-ul, stai liniştit. Înapoi tot bani virtuali dăm, prin conturi bancare. Astăzi nu prea mai sunt bani de hârtie. Îmi aduci aminte de Anghel Rugină, cu a sa monedă-aur. Nu se mai poate aşa ceva în secolul XXI.

  Plus că ăştia de la FMI sunt Domni. Ei ne cer doar o dobândă de 3,5%, un mizilic! Ştii, totuşi, unde pot să te fure? La cursul de schimb EURO-DST, când va fi să rambursăm. Pentru că acest curs tot ei îl stabilesc, şi tu trebuie să dai înapoi DST, nu EURO. Acolo pot să te fure, dar şi dacă fură, mă gândesc că fură cu bun simţ, cum se fură, că mai au nevoie de tine, român.

  Am pretenţii de la tine, eşti inginer, lasă mentalităţile astea învechite şi învaţă să gândeşti economic, capitalist, că ăsta e Viitorul!

 15. Mihnea Georgescu Says:

  Citat Emigrantul

  “Datoriile inseamna munca pentru altul. De ce sa fie bine sa lucrezi pentru altcineva?”

  Regula nr. 1. Cine are Capitalul, face Legea.
  Regula nr. 2. Cine face Legea, are şi Capitalul.

  Deci să zicem mersi că ne finanţează, tot din interes o fac, că au nevoie de extindere spre Est, de pieţe emergente…

 16. Mihnea Georgescu Says:

  P.S. Vorba lui “care este”, ăştia ştiu să fure la FMI, nu avea tu grijă!

 17. Mihnea Georgescu Says:

  Maria,

  DA!

 18. Sibilla Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Cu tot respectul,
  n-avem cu cine să urnim ceva , e balamuc general, haos şi anarhie, băsescu e pe val, iar balerinele şi trăsniţi-n NATO, adicătelea, ” bravii ” adversari, a se citi ” vise, sibilino, vise … ” , aşa zişii pesedei, umblă cu fofilica şi cioara vopsită, mă refer strict la ” ninja ”, ăi de se dau cocoşi, că-n fond, vai de penele lor.. :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/04/01/pacalici-de-romania/
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/03/31/baga-la-cap-mircea-geoana/
  Unul din motivele pentru care tot insist eu, alt PSD, că dacă tot e pe ducă, îţi mai prelungeşte agonia la ceva intervale dar…
  Şi iar zic : ” tare-s mic şi necăjit … ”, numai că nu-s greiere, ci furnică, aş duce-n spate un ” grăunte jumătate ”, însă, nu de mine depinde !
  Zic şi aici ce i-am spus deja AN-ului care m-a scos din toţi ţâţânii : tristă ţară, tristă, tristă….
  respecte şi stimă,
  Sibilla

 19. Sibilla Says:

  P.S. direct la spam am zburat, iar şi iar … :(

 20. cirlovacristian Says:

  @Mihnea Georgescu

  Banii aceia pe care-i aveam de la FMI pe vremea dictatorului au fost folositi pentru:retehnologizare,cumparat de licente,anumite bunuri,
  furt de “proiecte”,etc…practic au fost investiti in aceasta tara de catre acesti cetateni iar profitul a ramas in tara.
  Ceea ce sustii dumneata este o aberatie in cascada pe care o asimileaza in general popularii si populistii.
  Furtul exista numai acolo unde exista ceva care se poate fura.Ce se mai poate fura din Romania?
  Imprumutul de la FMI este o inginerie financiara pusa la cale cu sprijinul
  autoritatilor si deci inclusiv de catre al dv partid mult iubit si slavit.
  Capitalismul cere sacrificii,dar si prostia se plateste.Prostia cui?Cine plateste?Pentru ce plateste?

  “să îmi transforme mie Bucureştii şi Constanţa în nişte zone suburbane, acum să se care înapoi la coada vacii la ţară, ei şi copiii lor, dacă nu se pot adapta la oraş”
  Te rog:ne lasi-pentru o perioada mai lunga?
  “sa-mi transforme mie”!?!?…….miine-poimiine si Europa apartine va apartine.

  “În curând, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, se vor introduce cip-urile pe scară mondială şi atunci nu va mai umbla nimeni cu cash, banii vor exista doar în formă virtuală.”
  Ce inseamna?!?!
  Pe dumneata de doare rau si chiar suferi.

 21. Victor Says:

  Cum am vazut ca scrie cineva pe aici : “viz a viz” :) -ceea ce probabil este acelasi lucru cu “vizavi” sau “vis a vis” – de chestiunea cu cipurile. Cu un an in urma in parc fiind cu fi-miu am crezut ca mi l-a furat cineva la un moment dat. Nu-l mai gaseam. Nu vreau sa treaca cineva prin clipele alea de groaza prin care am trecut eu dar atunci, dupa ce l-am gasit- il pusese o mamica pe un balansoar, m-am interesat de toate variantele posibile de localizare fizica pt copii si daca ar fi fost posibil ii bagam cipul in secunda doi. :)))

 22. Victor Says:

  Ovidiu,

  Raspunsul la toate punctele din comentariul tau de mai sus este unul singur: Revolutie. Incearca sa intelegi ca a fost o Revolutie si ca situatiile exceptionale presupun masuri exceptionale. Legat de genocidul lui Ceasca cine ar putea sa faca un bilant al tuturor femeilor care au murit din cauza avortului? Cine ar putea sa faca un bilant al celor care s-au sinucis nemaisuportand regimul, al celor care au murit de frig, de foame , imbolnavindu-se si parand ca mor din alte cauze? Al celor care au murit din lipsa medicamentelor? Al celor care au murit de inima rea cum se spune? Cine mai haiosule ca tu si altii ca tine care incearca sa faca sa para ca dementul ala de Ceasca era un om de bine parca ati trait in alta lume?

 23. Ovidiu Says:

  Emigrantulí/b>,
  nu-l mai baga in seama.
  Tu nu vezi ca se intreaba de ce Crin Antonescu nu are blog?
  spatiul virtual nu-i incape, scrie la Roxana Iordache, ce fel de om ar fi si asta?
  Daca era un om serios punea intrebari serioase. Asculta-ma pacat de timpul pierdut, lasa-l sa scrie ce vrea ca nu are importanta.

 24. emigrantul Says:

  Citat Mihnea Georgescu:
  “Nu îmi veni mie cu ce spune prostimea că era mai bine sub Ceaşcă. Păi normal că pentru toţi nespălaţii pe care i-a făcut comunismul oameni, i-a adus de la coada vacii la bloc era relativ mai bine. Am o mare satisfacţie când îi văd cum se târâie acum! Şi ştii de ce? Pentru că nu au mentalitate urbană, capitalistă! Îşi merită soarta! Au ştiut să profite de comunism, să vină la oraş, să îmi transforme mie Bucureştii şi Constanţa în nişte zone suburbane, acum să se care înapoi la coada vacii la ţară, ei şi copiii lor, dacă nu se pot adapta la oraş. Capitalismul cere sacrificii, investiţii, nu să stai să joci table în spatele blocului sau să spargi seminţe la meciuri.”

  Sunteti de acord cu ideile expuse de Mihnea in textul mai sus citat?

 25. mihairomanciuc Says:

  Buna ziua Domnule Presedinte,

  cine va scrie este, printre altele, un strins colaborator al lui Marco Pannellla. Ma bucur ca exista acest blog pentru ca imi da posibilitatea de a va spune ca lui Marco, uneori, cind timpul o permite :), ii place sa reaminteasca diversele intilniri ce a avut cu Dumneavoastra, incepind cu cea din 1956.
  Profit deci sa va salut si in numele lui.

  Mihai Romanciuc

 26. liberal7 Says:

  Va semnalez.

  In acest moment web MAE nu are blazon. De parca si-a pierdut identitatea. Sau i-a fost furata. http://www.mae.ro/index.php

  Cu deosebita consideratie,
  igNic

  Ionel Gabriel Niculescu
  liberal-independent

 27. liberal7 Says:

  la fel. http://www.mai.gov.ro/Home/index.htm

  sa fie atac la imagine!?

 28. Ovidiu Says:

  Victor,

  1) Revolutie: Acţiune organizată şi condusă de o clasă progresistă, având adesea ca rezultat o schimbare radicală a vieţii economice, sociale şi politice.

  a) Revoluţia politică înseamna schimbarea orânduirii sociale.

  2) Proces :Acţiune judecătorească – Acţiune în justiţie – în conformitate cu legile române în vigoare.

  A asisana: Ucidere premeditată a unei persoane; crimă.
  —————————

  Deci REVOLUTIE nu inseamna achitare fizica sau ASASINAT.

  Te rog frumos daca vrei sa continui discutia cu mine incearca sa te argumentezi , informezi, documentezi.

 29. ioanastefan Says:

  Domnule Presedinte,
  Astazi, guvernul a aprobat proiectul de lege privind interzicerea cumului pensiei cu salariul! Plafonul va fi anul acesta de aprox 1700 lei! Ce spuneti? Nu este discriminatorie si neconstitutionala?
  Daca cel care are 1700 lei pensie poate cumula cu un salariu de 10000 lei = 11700lei, eu care am o pensie de 2200 lei de ce sa nu pot cumula cu salariul de profesor de 1750 lei = 3950 lei? Unde este dreptatea care s-a facut?

  Curtea Constitutionala a spus despre cumul pensie salariu ca se poate interzice prin lege doar daca se va aplica pt TOATA LUMEA, LA FEL! Ori guvernul propune ceva neconstitutional din start!

  Se propune un plafon si unii cetateni vor fi lasati sa cumuleze in timp ce altii nu!

  MAI ESTE CEVA TRECUT CU VEDEREA! PROIECTUL PREVEDE CA PERSOANELE NUMITE DE presedinte, parlament si guvern sa aiba dreptul sa cumuleze, indiferent de ce pensie au!
  Si proiectul ramane neconstitutional!

  * “DREPTUL LA MUNCĂ NU POATE FI ÎNGRĂDIT. ALEGEREA PROFESIEI, A MESERIEI SAU A OCUPAŢIEI, PRECUM ŞI A LOCULUI DE MUNCĂ ESTE LIBERĂ”, CONFORM ART. 41 AL. (1) DIN CONSTITUŢIA ROMÂNIEI?

  * In aceeasi Constitutie: “CETĂŢENII SUNT EGALI ÎN FAŢA LEGII ŞI A AUTORITĂŢILOR PUBLICE, FĂRĂ PRIVILEGII ŞI FĂRĂ DISCRIMINĂRI”.

  NU se REPARA O NEDREPTATE CU ALTA SI MAI MARE?
  Ar trebui modificate legile speciale, marita varsta de pensionare si sa nu-i mai forteze pe oameni sa iasa la pensie tineri (cum se intampla in cazul salariatilor din mediile speciale). Si militarii, politistii sau alte categorii ar vrea sa poata ramane salariati atat cat au sub varsta de 60-65 de ani! Nu doar civilii!
  PSD chiar nu are nici o parere, nici un cuvant de spus in aceasta problema? De ce nu se implica mai mult? Pare ca toata lumea este speriata de d-nul Basescu si acolitii lui! Si asa, acesta, face ce vrea in guvern!
  Astept parerea dumneavoastra! Daca lucrurile raman asa, noi cei care avem pensii putin mai mari decat acest plafon, vom da guvernul in judecata!
  Cu deosebita stima,
  Ioana Stefan.

 30. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Cristian Cârlova,

  Mă întrebi “ce se mai poate fura în România”? Ai fi surpins! :) Uite, de exemplu forţa de muncă… De furat, s-ar mai găsi, lumea are bani, nu vă luaţi după statisticile oficiale, economia reală e subterană…

  Da, domnule, eu iubesc Bucureştii şi îmi este ciudă că au fost desfiguraţi arhitectonic şi uman prin fenomenul, unic în lume, al “cartierelor” de blocuri gen Berceni, Militari, Titan etc. Până şi bulgarii au blocuri puse mai cu cap, cu o distanţă mare între ele, cu spaţii verzi etc. Doar la noi sunt nişte ghetto-uri fără locuri de parcare, totul făcut doar din dorinţa tâmpită a lui Ceauşescu de a transforma în populaţie urbană peste noapte oameni care erau LumpenProletariatul agrar…
  Sigur că nu sunt de acord cu demolările ceauşiste, continuate şi în vremurile de democraţie originală, e drept, mai cu fereală…
  Nu sunt de acord cu aglomeraţia inumană din Bucureşti, suntem sufocaţi!

 31. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Bine se spunea în 1990 – “Vrem să muncim ca în socialism şi să trăim ca în capitalism!”

  Comunismul a fost bun pentru puturoşi, nu e vorbă, că şi oamenii cu iniţiativă s-au descurcat – slavă Domnului! – şi atunci. Uite Băsescu a fost băiat strângător şi avea puşi la ciorap pentru zile negre 600.000 de dolari când a venit Revoluţia!

  Acum ce să fac – să fiu invidios? Mie mi-a plăcut Cartea, dar nu îi judec pe alţii…

 32. Mihnea Georgescu Says:

  @All

  Îmi cer scuze pentru faza cu “coada vacii”, am cam sărit calul! LOL Deşi… dar, mă rog, vaca e un animal frumos, e sacru la indieni…

  Domnule Cârlova, ţi-am răspuns, dar comentariul meu s-a volatilizat, cred că am eu probleme cu computerul, că Preşedintele nu obişnuişte să mă cenzureze, de obicei… :)

 33. Mihnea Georgescu Says:

  Aşa Ovidiu, să ştii că eu te-am apreciat… Rămâi la pozele cu femei goale… ptiu, drace!

 34. emigrantul Says:

  Pt. Ovidiu

  Da, ai perfecta dreptate. Individul asta nu trebuie bagat in seama, indiferent de prostiile pe care le debiteaza. Voi face, pe viitor, eforturi sa nu-i mai raspund.

 35. cirlovacristian Says:

  @Ion Iliescu
  Dle (fost) presedinte de TARA lucrurile se cam duc spre……razna,apa simbetei,etc……
  Familia basescu “cam” pune mina pe tara iar cetatenii se pregatesc(probabil) de o “noua lovitura de stat militara”.
  Asa ceva este imposibil-adica basescii sa se creada sefi peste triburi cu numai 52% din voturile exprimat valabile din totalul de voturi de 45 % de la populatia activa.Deci basescii conduc tara cu 5 milioane de voturi?
  Deci podgoria Murtfatlar isi face efectul?
  Este inadmisibil ca un om de asemenea factura sa prezideze tara.
  Tare imi este ca de “iel” s-au plictisit si altii,devine incontrolabil-lucru grav intr-o “democratie”.
  Problema ar fi cine il urmeaza-oricum va fi trecut la predecesor?
  Pe linga faptul ca situatuia devine penibila mai apar si “ielemente” noi in sensul ca invoca starea de necesitate la nivel de imprumut dar face vizita la Viena pentru “asigurari” ceea ce ma duce cu gindul ca de fapt Romania se afla pe un teren nisipos din punct de vedere geopolitic in speta centrul de greutate privind axa b-L-W este de fapt la Viena.O fi intr-adevar o axa sau o curva manipulata de mister B?

 36. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Acum sunt “individul ăsta”, nu mai sunt mai mulţi? ;)

  Zi mai bine că nu ai argumente să faci faţă la o discuţie raţională cu mine!

 37. ioanastefan Says:

  S-A RENUNTAT LA COTA UNICA DE IMPOZITARE! Nu avem 16% ci 16% si 90%.
  Guvernul Basescu este un mincinos!
  Au spus ca nu vor modifica cota unica de impozitare!
  Acum anuntata ca vor sa impoziteze o data cu 16% pana la 8000lei si ce depaseste cu 90%? Nu incurajati munca cinstita! Acum vor fi din ce in ce mai multi cei care vor muncii la negru! Vor abuza de portitele finaciare sa nu declare salariul intreg! Si vor fura! Asta se doreste? CRED CA DOMNULUI BASESCU II AJUNG BANII PE CARE IA TOT FURAT SI CELE 7 CASE PE CARE LE-A CUMPARAT ASA CA ISI PERMITE SA PUNA PLAFOANE la cumul de functii! El nu are nevoie de 2 servicii!

  DAR DE CE CREDE CA EL ESTE ETALONUL ABSOLUT? CA LA EL TREBUIE SA SE RAPORTEZE TOTUL? dE CE NU VA RAPORTATI LA SALARIUL UNUI OM DE STAT CARE CHIAR MUNCESTE SI ISI MERITA BANIi????

  Trebuie neaparat sa scapam de el si cat mai repede! In iunie…Pana in decembrie distruge tara! Este genul care sapa si dusmani si prieteni, fara nici un caracter…numai sa-si atinga el scopurile!

  Domnule presedinte, PSD-ul nu are pe nimeni destul de puternic sa-l invinga pe acest om? Care, de cand e la putere, nu a facut decat sa provoace scandaluri, conflicte si vrea sa controleze tot si sa raporteze tot la propria lui persoana si familie!
  Este complexat ca are un salariu prea mic? De aceea face atat taraboi? Sa -i creasca d-nul Boc salariul….poate scapa de frustrari si ne lasa in pace!

  Cel mai tare deranjeaza minciunile ordinare pe care ni le baga pe gat atunci cand tot ne asigura ca nu se va modifica cota unica de impozitare!

  FMI-UL ESTE DOAR O UMBRELA SUB CARE SE ASCUND SA POATA LUA CELE MAI NERUSINATE MASURI ANTISOCIALE, PE CARE NICI FMI-UL NU LE-A CERUT! D-NUL bASESCU VORBEA DE COTA DE IMPOZITARE DE 90%, LA TVR INCA MULT INAINTE DE A ADUCE FMI-UL IN DISCUTII!

  Astept parerea dumneavoastra si de data aceasta sper ca PSD-ul nu va mai tacea! Trebui sa luati atitudine! Asta daca nu sunteti, cumva si dumneavoastra de aceeasi parere!
  Trebuie sa inceteze aceasta minciuna!
  Si sa stim adevarul!
  Cu deosebita stima,
  IoanaStefan

 38. cirlovacristian Says:

  @Mihnea Georgescu

  Dle sunteti dv cetatean “da Bucuresti/Constanta”,iti este si ciuda si iubesti si orasele romanesti dar tot nu sunt ale dv si vorba aceea nici un pui de mazare(premar de constanta) nu sunteti.

  Dorinta aceea timpita a fostului dictator a avut fundamente economice.Faptul ca a avut si implicatii de natura “urbanistica” este altceva.
  Sa presupunem,prin absurd,ca dv ajungeti premar da Bucuresti:aveti curaj/tupeu sa cereti in consiliu sa demolati “niste” blocuri pa motiv ca sunt prea aproape unele fata de altele,sau ca nu sunt estetice?
  Bineinteles in prealabil faci dta un aranjament cu un preot cu un loc de veci,una alta…..
  Dle dta stii ca Bucurestiul are bulevarde cu o latime apreciabila si comparabila cu bulevardele din alte capitale?

  De ce arata Bucurestiul asa?Pai………
  Prost nu este cel care cere ci cel care da.Ideea este de care parte te afli in momentul cererii si in momentul ofertei.E…atunci sa te vad.Ce o sa faci?Politica.

  @emigrantul
  Si dta debitezi la prostii…slava domnului.Toti spunem prostii.Ideea ar fi sa nu se repete la infinit,adica sa mai invatam cite ceve din cind in cind.
  Ce este prea mult strica iar ce este prea putin nu ajunge.

 39. ioanastefan Says:

  S-A RENUNTAT LA COTA UNICA DE IMPOZITARE! Nu avem 16% ci 16% si 90%.
  Guvernul Basescu este un mincinos!
  Au spus ca nu vor modifica cota unica de impozitare!
  Acum anuntata ca vor sa impoziteze o data cu 16% pana la 8000lei si ce depaseste cu 90%? Nu incurajati munca cinstita! Acum vor fi din ce in ce mai multi cei care vor muncii la negru! Vor abuza de portitele finaciare sa nu declare salariul intreg! Si vor fura! Asta se doreste? CRED CA DOMNULUI BASESCU II AJUNG BANII PE CARE IA TOT FURAT SI CELE 7 CASE PE CARE LE-A CUMPARAT ASA CA ISI PERMITE SA PUNA PLAFOANE la cumul de functii! El nu are nevoie de 2 servicii!

  DAR DE CE CREDE CA EL ESTE ETALONUL ABSOLUT? CA LA EL TREBUIE SA SE RAPORTEZE TOTUL? dE CE NU VA RAPORTATI LA SALARIUL UNUI OM DE STAT CARE CHIAR MUNCESTE SI ISI MERITA BANIi????

  Trebuie neaparat sa scapam de el si cat mai repede! In iunie…Pana in decembrie distruge tara! Este genul care sapa si dusmani si prieteni, fara nici un caracter…numai sa-si atinga el scopurile!

  Domnule presedinte, PSD-ul nu are pe nimeni destul de puternic sa-l invinga pe acest om? Care, de cand e la putere, nu a facut decat sa provoace scandaluri, conflicte si vrea sa controleze tot si sa raporteze tot la propria lui persoana si familie!
  Este complexat ca are un salariu prea mic? De aceea face atat taraboi? Sa -i creasca d-nul Boc salariul….poate scapa de frustrari si ne lasa in pace!

  Cel mai tare deranjeaza minciunile ordinare pe care ni le baga pe gat atunci cand tot ne asigura ca nu se va modifica cota unica de impozitare!

  FMI-UL ESTE DOAR O UMBRELA SUB CARE SE ASCUND SA POATA LUA CELE MAI NERUSINATE MASURI ANTISOCIALE, PE CARE NICI FMI-UL NU LE-A CERUT! D-NUL bASESCU VORBEA DE COTA DE IMPOZITARE DE 90%, LA TVR INCA MULT INAINTE DE A ADUCE FMI-UL IN DISCUTII!

  Astept parerea dumneavoastra si de data aceasta sper ca PSD-ul nu va mai tacea! Trebui sa luati atitudine! Asta daca nu sunteti, cumva, si dumneavoastra de aceeasi parere!

  Cu deosebita stima,
  IoanaStefan

 40. ioanastefan Says:

  A disparut cota unica de impozitare! acum avem impozit de 16% si de 90%!
  De suntem mintiti de guvern, domnule presedinte? De ce nu va implicati si dumneavoastra? Cum pot sa spuna, acum 2 zile guvernantii ca se va mentine cota unica si azi vin cu 2 cote? Ce ne mai asteapta? Poate impozit pe aerul pe care-l respiram!
  Trebuie sa faceti ceva sa va delimitati de cei din PDL si sa nu mai acceptati ca accesti sa ne minta in contul PSD-ului. Au zis cu totii ca FMI nu ne cere modificarea cotei unice de impozitare si nici micsorarea salariilor!
  Unde va aflati dumneavostra, cei votati de noi, in aceasta minciuna?
  Trebuie sa stim, deoarece problema devine mult prea tragica! Sub umbrela FMI, d-nul Basescu face ce vrea! Impune masuri pe care FMI nu le cere, dar dansul le viseaza de mult!
  Asteptam raspunsul si luarea dumneavoastra de pozitie!
  Ioana stefan

 41. Ovidiu Says:

  Emigrantul,
  cu placere, si bine ai facut.

  Te invit la mine pe blog.

 42. Mihnea Georgescu Says:

  JOS TITULESCU!

  Titulescu sau Tutilescu, cum naiba l-o mai fi chemând pe saltimbancul ăla comunist! Păi e posibil să vă bateţi joc ca nişte iude în Postul Paştelui, de marele patriot Român George Becali, român de-al meu, la origine machedon din Dobrogea, să-l asediaţi ca nişte câini pentru că şi-a apărat bruma de avere de hoţi?

  Toată lumea ştie că Poliţia Română este o gaşcă de infractori, de piloşi şi de beizadele comuniste! Nu mai am nici un respect pentru aşa-zişii poliţişti din ziua de astăzi!

  Omul ăsta – Becali – este un sfânt, a făcut Biserici pentru Neamul ăsta asuprit de occidentali şi voi acum îi speriaţi familia, vă bateţi joc de copiii şi de mama lui? Pentru ce? Pentru că a făcut “Titulescu” pact cu infractorii?

  Cerem Reforma Morală a Poliţiei Române, reaşezerea pe baze democratice a acetei instituţii corupte! Îmi exprim solidaritatea cu distinsul om de afaceri, Român şi Patriot Creştin, Gigi Becali! Moarte hoţilor şi corupţilor!

 43. Ovidiu Says:

  Blogul lui Marius Mioc este suspendat pentru ca mi-a publicat adresa de IP si adresa de mail, si fotografia mea

  http://mariusmioc.wordpress.com/

 44. Victor Says:

  Ovidiu,

  Nu in DEX gasesti raspunsul la semnificatia “Revolutiei”. In general DEX-ul este pt cei care nu cunosc limba dar banuiesc ca nu este cazul tau.

  Sa luam Revolutia Franceza : desi a promovat idei avangardiste, iluministe, a avut un caracter sangeros. Istoricii au explicat ca in Franta nu s-a putut instaura un nou umanitarism altfel decat cu pretul sangelui datorita caracterului absolutist al monarhiei.

  Banuiesc ca poti face legatura.

 45. Victor Says:

  Ovidiu,

  PS.

  “1) Revolutie: Acţiune organizată şi condusă de o clasă progresistă, având adesea ca rezultat o schimbare radicală a vieţii economice, sociale şi politice.

  a) Revoluţia politică înseamna schimbarea orânduirii sociale.”

  Regimul politic care conduce la un moment dat poate fi inlaturat instantaneu de o revoluţie. Dar economia, societatea, mentalităţile si chiar structurile politice mai profunde nu se pot schimba peste noapte. De aia ti-am spus ca nu intelegi ce inseamna o revolutie. Presedintele Iliescu a afirmat ani in sir ca suntem inca in procesul de schimbare inceput prin Revolutia din decembrie 89 iar tu imi vii cu definitia din DEX conform careia am batut din palme si totul s-a schimbat peste noapte. Daca ai studia istoria revolutiilor ai avea alta viziune asupra celei romane si nu ai mai pretinde ca un singur om sa fi fost superman sa le faca el pe toate. Presedintele Iliescu a autorizat in numele Revolutiei Tribunalul care l-a judecat pe dictatorul dement dar nu el a organizat procesul si nici nu a dat sentinta.

 46. Ovidiu Says:

  Victor,

  In primul rand ti-am raspuns, si tie si lui Emigrantul(om inteligent, scrie argumentat, se vede ca e bine informat).

  dar mesajele mele sunt cenzurate sau neaprobate, nu stiu motivul.

  Eu vorbisem despre un tribunal ILEGAL, si nu despre Revolutie, dar vazand ca amesteci, mi-am zis sa-ti citez din wikipedia, ma rog.

  Nicolae Ceausescu a fost asisanat ! PUNCT! si de ce trebuie sa repet ? ti-am zis raspunde-mi la toate punctele, sunt 8 puncte.

  Tu aici faci o filosofie care nu are nici o legatura cu asa-zisul proces.

  Daca deja au format un tribunal exceptional trebuia sa fie un proces legal la toate punctele pe care le-am mentionat.

  Mai Victor vad ca te incurci lasa-o balta ca nu ma supar.
  Chiar asa de greu pricepi ? aici pe acest blog zeci de bloggeri au folosit dex-ul sau wikipedia, tu ai vre-o obsesie ? am observat ca esti tare fanatic.

  Sper ca macar acest mesaj sa treaca.

 47. Victor Says:

  Ovidiu,

  Ti-am raspuns deja. Daca tu nu intelegi pe scurt imi este greu sa ti explic ca la gradinita mai ales ca nu am timp. Ti-am explicat ca a fost o Revolutie iar tu ai pretentia ca lucrurile sa se fi desfasurat atunci ca si cum procesul avea loc in Elvetia. Ti-am explicat si ce poate presupune o revolutie dandu-ti exemplul Revolutiei Franceze.

  In plus nu inteleg de ce il amesteci pe Presedinte in procesul propriu-zis? Sau mai exact de ce tot insisti pe aici cum ca ar fi fost un proces nedrept?Daca ai fi facut afirmatia asta atunci in decembrie 89 in public ai fi fost linsat. In poza pari destul de matur ca sa presupun ca ai trait acele vremuri. Deduc deci ca atunci ai tacut malc. Du-te pe bloagele celor care au facut parte din Tribunal si intreaba-i ce ai de intrebat ca doar nu Ion Iliescu l-a judecat pe dementul criminal.

  Spunea Mitrea parca despre niste celule ale partidelor politice din Romania care activeaza pe internet.

  Argumentele mele sunt logice si nu amestec nimic.

  PS. Ceasca a fost judecat condamnat si sentinta s-a executat fara intarziere avand in vedere ca a refuzat recursul, a refuzat chiar si apararea si mai ales avand in vedere situatia exceptionala pe care o traiam. Oamenii de bine erau impuscati si Tribunalul a decis ca cel mai bine pentru tara este ca sentinta sa fie executata neintarziat. Pentru binele tarii si tinand cont de faptul ca fidelii lui Ceasca trageau sperand ca acesta sa revina. Speranta acestora trebuia sa nu mai existe. Altminteri macelul ar fi continuat si cine stie unde s-ar fi ajuns. Probabil la zeci de mii de morti. Dar ce iti pasa tie de oamenii de bine? Tie iti pasa de dementul ala care a facut GENOCID si ar fi continuat daca oameni ca Ion Iliescu nu ar fi avut curajul sa-si asume raspunderea politica in acele vremuri!

 48. Victor Says:

  PPS. Daca tot iti place DEX-ul vezi cu pron. ala “VREO” din intrebarea pe care mi-ai pus-o :

  ” tu ai VRE-O obsesie”?

  Cat despre obsesii cred ca glumesti intrebandu-ma tocmai tu care ai vreo 2 idei. Ce-i drept fixe.

 49. igdragos Says:

  Domnule Presedinte, cum vedeti dumneavoastra situatia actuala , acum,ca se apropie doua evenimente electorale , in aceasta tara, destul de incercata ( in sens negativ ) in ultimii cinci ani? Cum vedeti situatia din PSD care numai buna nu este. Chiar nu puteti face nimic in interiorul partidului , care sub conducere lui Geoana numai bine nu este? Din rindul activistilor de jos, care au lucrat in campanii pentru PSD,care vin permanent in contact cu oamenii simplii, va transmit faptul ca nu este agreat, si oameni care clar nu il vor mai accepta pe Basescu, nu-l vor accepta nici pe D-UL Geoana, si sunt pur si simplu dezorientati. Lipsa de fermitate in pozitiile fata de evenimente cu adevarat serioase din tara, fata de raspundere in interiorul partidului, il fac sa nu fie agreat nici de membrii de partid ( care in relatiile cu oamenii spun simplu sa faca fiecare ce crede – fara a mai incerca o minima indrumare catre PSD). Va rog nu mai lasati aceasta degringolada sa persiste. Sunt oameni cu adevarat puternici,credibili in partid care pot face lucruri serioase pt partid si tara. Lasati la o parte neintelegerile cu Nastase, Mitrea, Hrebenciuc si reorganizati partidul pina nu este prea tirziu.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: