RASPUNSURI

În primul rând, câteva răspunsuri la unele probleme legate de “Clubul de la Bucureşti“.

Mă bucură interesul stârnit de această idee. Ne aflăm încă în faza de înscriere a “Clubului” la tribunal. Am reuşit să obţinem recunoaşterea şi, deci, “rezervarea” denumirii de “Clubul de la Bucureşti” de la Ministerul Justitiei. Urmează celelalte faze: depunerea actului constitutiv şi a statutului. Odată finalizat, îl vom prezenta şi pe blog.

Am avut o largă adeziune de membri fondatori, atât nume proeminente, cunoscute, cât şi tineri interesaţi de proiect, nu numai din Bucureşti, ci şi din provincie (Cluj, Iaşi, Ploieşti, Craiova, Braşov, Timişoara).

• Importantă va fi prima acţiune publică, atât ca temă a dezbaterii cât şi in ceea ce priveste calitatea materialelor prezentate şi a autorilor. Vom găsi şi forme de difuzare a unor texte, ca şi unele acţiuni publice ale clubului – în universităţi, în spaţii cu acces mai larg.

• Aşa cum am mai spus – fără a face rabat calitatii şi nivelului intelectual – dorim să evităm închistarea Clubului, transformarea sa într-o structură ermetică şi limitată la simple dezbateri “academice”. Dorim, pe de o parte, să apelăm la autori cu autoritate în domeniile abordate pentru a asigura calitatea “expertizei” şi a recomandărilor posibile adresate structurilor de decizie, dar şi capacitatea contribuţiei Clubului la dezbateri actuale – în plan intern sau internaţional. De asemenea, vom urmări ca autorităţile Clubului să aibă deschidere publică, în special spre tineri. Nu dispunem de mijloacele de care a dispus şi de care s-a folosit Soros, care a oferit burse, operând o selecţie clară şi pregătind o pleiadă de tineri – cei mai mulţi deveniţi militanţi ai dreptei politice din ultimii ani. Noi vom căuta, pe planul ideilor, să stimulăm interesul tinerilor pentru marile probleme ale societăţii noastre şi ale lumii la acest început de secol.

 • Clubul nu-şi propune nici să fie alternativă, nici să se substituie partidelor. Altele sunt mijloacele la care apelează un partid! Dar, ca structură deschisă, nu va refuza dialogul şi prezenţa la acţiunile sale a reprezentanţilor diferitelor curente politice.

 • Din punct de vedere politic, nu dorim sa fim o structura sectara, exclusivista, ci deschisa dialogului, confruntarii de opinii. Cea mai buna forma de afirmare a unor opinii este confruntarea cu puncte de vedere divergente. Clubul nu va fi o anexa a PSD, desi isi propune sa atraga intelectualitatea veritabila de stanga, dar NU NUMAI !

Nu vor fi, deci, inchise portile Clubului celor ce se situeaza pe pozitii diferite. O persoana ca George Serban, precum si altii, sunt bineveniti !

Bloggerii interesaţi vor avea, fără îndoială, acces la dezbaterile Clubului – care-şi vor găsi reflectarea şi pe blog.

2.- În legătură cu temele abordate în Editia speciala a emisiuni de la Antena 3, desfasurata vineri seară, aş puncta câteva idei:

Anul acesta este marcat de problemele dificile, de natură economică şi socială, determinate de două cauze:

a) Efectele crizei economico-financiare la nivel internaţional care, în mod inevitabil, afectează şi economia naţională. Semnele acestor influenţe sunt deja vizibile, dar ele vor continua! Aflându-ne la periferia sistemului – valurile crizei declanşate în centrul sistemului economiei mondiale se propagă spre periferie, cu un anumit ecart de timp. Deci, trebuie să urmărim cu atenţie fenomenul şi să ne pregătim pentru ceea ce urmează;

b) Problemele proprii ale economiei romanesti şi sursele unor dificultăţi specifice cu care se confruntă diferite sectoare (industrie, agricultură, capitalul naţional, relaţiile cu agenţii economici cu capital străin, problemele infrastructurii – condiţie a modernizării economiei şi societăţii româneşti, învăţământul, sănătatea, cercetarea etc.), ca şi greutăţile categoriilor sociale cele mai afectate de greutăţile prin care trece economia.

c) În acest context, guvernul are de gestionat o situaţie NU uşoară în acest an şi în anii care vin. O problemă de maximă urgenţă este reducerea birocraţiei şi creşterea eficienţei aparatului administrativ – central şi local. Acest proces al modernizării administraţiei este îngreunat, în condiţiile noastre, de influenţa unor mentalităţi larg statornicite. Una dintre ele este efectul clientelismului politic. Noi nu avem, încă, cultura democratică necesară pentru a evita ca alternanţa la putere a diferitelor partide să nu afecteze continuitatea, stabilitatea aparatului administrativ şi profesionalismul funcţionarilor publici. De asemenea, guvernul actual a manifestat o mare inerţie, întârzieri şi “bâlbâieli” în legătură cu numirea noilor responsabili în diferite structuri administrative, ceea ce se reflectă negativ în rezolvarea problemelor şi buna funcţionare a administraţiei.

Aceasta, în ultimă instanţă, se va reflecta asupra performanţelor guvernării şi, deci, a aprecierii partidelor aflate la guvernare!

d) Se discută despre nevoia unor împrumuturi de la organismele internaţionale (bănci europene, Banca Mondială şi FMI). Decizia în această privinţă este foarte importantă, mai ales în ceea ce priveşte FMI, cu care avem o experienţă mai îndelungată.

Însă, indiferent de sursă, trebuie, înainte de toate, clarificate condiţiile de principiu:

– pentru ce ne îndatorăm;

 – care va fi destinaţia fondurilor;

 – în ce condiţii primim creditele respective .

O destinaţie poate fi acoperirea deficitului extern al ţării. Dar acest deficit are două componente: deficitul public şi deficitul sectorului privat.

Ar fi lipsit de raţiune ca statul să se îndatoreze pentru a acoperi deficitul provocat de sectorul privat. Statul trebuie să apeleze la împrumuturi doar pentru acoperirea datoriei publice!

Sprijinirea sectorului privat este importantă, dar nu prin subvenţii din partea statului, ci prin facilităţi şi sprijin pe plan legislativ şi administrativ (reducerea birocraţiei).

A doua destinaţie poate să vizeze obiective de investiţii în sectorul public (infrastructuri, învăţământ, cercetare, sănătate, etc.).

e) În ceea ce privesc sursele, trebuie apelat, în primul rând, la surse europene şi la Banca Mondială. Negocierile cu FMI, ţinând seama de experienţa anilor ’90, trebuie pregătite cu mare atenţie şi elaborat un mandat clar, pus de acord cu toţi factorii implicaţi şi în cunoştinţă de cauză.

Trimiterea unei delegaţii fără ştirea celor interesaţi, fără a se cunoaşte mandatul acesteia este suspectă!

Cine a decis, cu ce mandat au plecat membrii delegaţiei, cine va aproba rezultatul negocierilor şi angajamentelor asumate!

Primul implicat şi interesat trebuie să fie guvernul care, de regulă, se consultă cu BNR. Mandatul trebuie aprobat în guvern şi conducerile celor două partide implicate trebuie să fie informate! Dacă nu s-a apreciat în acest fel, este o nouă mostră de superficialitate!

Advertisements

19 Responses to “RASPUNSURI”

 1. emigrantul Says:

  Inteleg ca Statul Roman doreste sa ia un imprumut de 7-10 miliarde Euro pentru a salva bancile straine ce detin controlul industriei bancare romanesti. Cu alte cuvinte tara se indatoreaza cu niste bani pe care nu ii vom vedea niciodata. Strainii ne dau imprumutul si acesta ajunge imediat in buzunarele lor, dupa care Romania este buna de plata pe zeci de ani.
  ==============================================
  Foarte simplificat, mecanismul de escrocare a Statului Roman functioneaza astfel:

  Banca straina “BS” furnizeaza pe hirtie un imprumut de 10 mld. Euro Romaniei ca aceasta sa salveze de la faliment banca “BS” (posibil actionara la bancile romanesti). Romania da imediat banii inapoi lui “BS” (tot pe hirtie) si ramine datoare catre “BS” cu 10 mld. Euro plus dobinda, de data asta in realitate, nu doar in acte.
  Cu alte cuvinte, fara sa primeasca nimic, tara noastra se transforma intr-un datornic al “BS”, un finantator al acesteia, o sursa de bani gratis pentru ea.
  ==============================================
  Statul a ajuns din nou la mâna bancherilor străini. Guvernul vrea să ia un împrumut cât toata datoria externă a lui Ceauşescu
  09 MARTIE 2009 | Ziarul Gandul

  Statul a ajuns din nou la mâna bancherilor străini. Guvernul vrea să ia un împrumut cât toata datoria externă a lui Ceauşescu

  Autorităţile se pregătesc să decidă dacă recurg la un împrumut extern “de siguranţă”, însă preşedintele Traian Băsescu spune că mai întâi va trebui exprimată o opţiune a Parlamentului. Valoare împrumutului s-ar putea ridica la 7,8 sau 10 miliarde de euro, cea mai mare din istorie.

  Aceasta ar fi echivalentă cu datoria externă a statului român pe care Nicolae Ceauşescu a decis să o ramburseze anticipat în 1981: 11,2 mld. dolari, conform lui Theodor Stolojan, care atunci lucra în Ministerul de Finanţe.

  Comentarii de la cititori

  Bancile dau faliment datorita lacomiei patronilor lor, in marea majoritate straini: austrieci, francezi, turci, greci. De ce sa se imprumute Romania, adica romanul de rand, pentru a sustine hotia de pana acum a bancilor cu capital strain?

  – Am mers de 20 ani pe o cale gresita.

  – Imprumutul extern cred ca ar fi trebuit facut prin referndum,deoarece noi poporul il platim,sa fie detaliat pentru ce ne trebuie acest imprumut pe domenii de activitate si nu global,sau nu cumva acesti bani vor merge alt undeva decit pentru bunastarea poporului roman…

  – Fereasca Dumnezeu sa ne imprumutam la FMI.

  – Oricum statul roman nu mai administreaza nimic in tara asta! Nici nu stiu pe ce baza se mai fac afirmatii politice sau promisiuni electorale cand nimic nu mai apartine Statului Roman sau reprezentantilor lui. Imprumutul asta nu este altceva decat o amanetare a viitorului…

  – Trebuie sa platesc din buzunarul meu ca sa scape BCR-ul’ de belea?! sa dea BCR-ul faliment …

  – Orice guvern are rolul de a administra patrimoniul tarii nu sa il distruga, sau sa-l transfere bancilor straine …

  Sursa:
  http://www.gandul.info/actualitatea/statul-a-ajuns-din-nou-la-mana-bancherilor-straini-guvernul-vrea-sa-ia-un-imprumut-cat-toata-datoria-externa-a-lui-ceausescu.html?3927;4032932

 2. cirlovacristian Says:

  Dle Ion Iliescu
  Dv spuneti(printre altele):

  “….Negocierile cu FMI, ţinând seama de experienţa anilor ‘90, trebuie pregătite cu mare atenţie şi elaborat un mandat clar, pus de acord cu toţi factorii implicaţi şi în cunoştinţă de cauză.
  Trimiterea unei delegaţii fără ştirea celor interesaţi, fără a se cunoaşte mandatul acesteia este suspectă!
  Cine a decis, cu ce mandat au plecat membrii delegaţiei, cine va aproba rezultatul negocierilor şi angajamentelor asumate!
  Primul implicat şi interesat trebuie să fie guvernul care, de regulă, se consultă cu BNR. Mandatul trebuie aprobat în guvern şi conducerile celor două partide implicate trebuie să fie informate! Dacă nu s-a apreciat în acest fel, este o nouă mostră de superficialitate!…..”

  Ma faceti sa rid cu lacrimi si chiar rid-sincer.
  Dle cit de imbecili,idioti si prosti credeti dv ca sunt cetatenii Romaniei?
  Sau mai exact care este procentajul lor?

  Tocmai asta este ca “madatul” le este dat de catre CEI INTERESATI.
  Cine sunt cei interesati este alta discutie,dar sa nu-i uitam pe baronii locali si pe “curvele transpartinice si transideologice”.
  Pai negocieri secrete de un an au fost…grupa mare iar dv sustineti ca exista oameni acolo la virf din conducere care nu stiau?Pai este normal sa existe si asa ceva ca de,negocierile nu ar mai fi negocieri daca se cunosc si in plus sa nu uitam de “clauza de confidentialitate”.
  Iar cei ce au negociat trebuie sa-si joace rolul.Ca nu sunt buni actori si ca sunt de rahat?Pai “iei” nici buni politicieni nu sunt si tot ………….

  Va multumesc pentru raspunsul in legatura cu acel Club dar inca nu
  sunt convins daca trebuie sa ma inscriu.
  Stiu…poate ca nu sunt acceptat,ca de,nu am veleitati nici de academician si nici de …….si sincer unii membrii chiar imi provoaca sila.

  Oricum va multumesc

 3. George Serban Says:

  Domnule Presedinte, ma onoreaza aprecierea dumneavoastra. Astept cu interes si placere sa anuntati prima intalnire, sa revad oameni pe care i-am cunoscut si ii pretuiesc.

 4. cirlovacristian Says:

  Dle Ion Iliescu

  Inca o “apreciere”:

  Geoana-prezidentu’ da la sanat-“uita” sa raspire daca nu-i aduce aminte navastasa.

  asa ca nu cred ca nu a negociat-de un an.

 5. cirlovacristian Says:

  Daca nu va suparati am si eu un comentariu(nu acesta) la moderare

 6. Presedintele bancilor « Bloggareala Politica Says:

  […] In Diverse on martie 9, 2009 at 7:27 pm Cu cateva zile in urma Presedintele Iliescu se intreba referitor la un eventual imprumut pe care l-am face daca acesta este cumva necesar pentru […]

 7. Victor Says:

  Domnule Presedinte, cred ca ar trebui sa fiti mai explicit ca sa intelega lumea ca nu aveti ceva cu sistemul privat. Unii cu care am vorbit asa au luat-o. Ideea este ca statul se imprumuta pentru a acoperi datoriile bancilor locale catre bancile mama. De fapt, romanii vor plati de doua ori banii, o data prin datoria directa a fiecaruia care a luat credit si inca o data prin contributia fiecaruia la bugetul de stat din care o buna parte se va duce -culmea – pe returnarea banilor cu care am fost indatorati noi insine!!! La ambele credite platim si dobanda. Asta da lovitura a la Basea.

 8. Victor Says:

  PS. O lua comison basea? La 24 de miliarde cu care ne impovareaza, in afara celorlalte 24 cu care ne-au impovarat bancile desi sa zicem ca pe astia nu ne-a obligat nimeni sa-i luam si sa-i spargem, deci la 24 de miliarde macar 1% i s-ar cuveni si lui. Cine si-ar mai permite o asemenea dovada de servilism fata de oculta bancara in afara lui? Are curaj piratul trebuie sa recunoastem…Intrebarea este de ce nu nationalizeaza bancile daca tot le plateste datoriile? Macar americanii asa au facut. Macar o perioada pana statul recupereaza banii.

 9. instalatorul Says:

  Domnule Iliescu, va rog sa anuntati manifestarile publice fiindca intentionez sa vin si eu, acolo la cucurigu, la si altii.

 10. observator13 Says:

  Domnule Presedinte,

  Constat in ultimul timp atacuri tot mai numeroase la adresa armatei, proferate pe plan intern de foarte multe persoane, de cele mai multe ori cu responsabilitati politice,reprezentanti ai mass media sau de persoane care nu au nicio legatura cu mediul militar. Dupa cum puteti vedea, este o amenintare pe plan intern indreptata asupra organismului insarcinat sa apere pe plan extern poporul roman.

  Dupa cum puteti vedea, de dusmanii de pe plan extern se apara armata,cu propriile forte si mijloace. Intrebarea caruia cu mult respect v-as ruga sa-mi raspundeti este: cum se poate apara armata de dusmanii din interior?

  Ca sa va introduc putin in tema, va supun atentiei urmatorul articol: http://militar.infomondo.ro/opinii/de-ce-sa-nu-ti-bati-joc-de-o-elita.html#more-634

  Va multumesc anticipat

 11. Mihnea Georgescu Says:

  Ce aud, domnule Preşedinte? V-aţi făcut actor de filme?

  http://www.cotidianul.ro/ion_iliescu_debuteaza_in_film_alaturi_de_victor_rebengiuc-76102.html

  Poate luaţi nişte cursuri de actorie de la Maestrul Mălaimare… ;)

 12. emigrantul Says:

  Un sondaj cu rezultat cunoscut

  Aflu din ziar ca Adrian Nastase i-a propus lui Mircea Geoana ca sondajele de opinie sa decida viitorul candidat PSD la prezidentialele de la finele anului 2009. Eu stiu de ce.

  Alegeri Prezidentiale 2009
  Pe cine veti vota la urmatoarele alegeri prezidentiale?

  Pe nici unul din cei de mai jos – 24.38 %
  Adrian Nastase – 14.96 %
  Mircea Geoana – 2.12 %
  Sorin Oprescu – 13.90 %
  Gigi Becali – 2.12 %
  Miron Cozma – 1.65 %
  Traian Basescu – 34.28 %
  Corneliu Vadim Tudor – 6.60 %
  Numar voturi: 849
  Sursa: http://sondaje.php0h.com/prezidentiale3.php
  ==============================================
  Pesediştii au decis: sondajul, nu Congresul, va alege prezidenţiabilul
  de Florin NEGRUŢIU | 10 MARTIE 2009 | Gandul
  Citate din articol:

  Liderii PSD au acceptat, ieri, o propunere a lui Adrian Năstase, ca duelul dintre el şi Mircea Geoană pentru obţinerea candidaturii la prezidenţiale să nu fie amplificat într-un Congres, ci să fie stins prin comandarea unui sondaj de opinie.

  Mircea Geoană caută o firmă de consultanţă din Statele Unite, care să-i facă o campanie „gen Obama”. Primul contactat în acest sens fiind jurnalistul Andrei Postelnicu, reporter la biroul din New York al Financial Times.

  La şedinţa Biroului permanent, cel care a făcut propunerea a fost outsiderul Adrian Năstase: el a spus că n-are rost ca pesediştii să-şi irosească energia cu un conflict intern, care va fi, cu siguranţă, speculat de presă şi care ar împărţi filialele şi ar obosi militanţii. În consecinţă, a adăugat Năstase, soluţia este ca partidul să comande „mai multe sondaje de opinie” care să arate foarte clar cine are mai multe şanse în turul doi al prezidenţialelor. „Dacă va fi Mircea, eu îl voi susţine 100%”, a completat Năstase, pentru a-şi vinde şi mai bine ideea. Conducerea social-democrată a acceptat imediat această propunere, toată lumea fiind de acord că desemnarea candidatului la preşedinţie trebuie făcută cât mai repede, în condiţiile în care candidatul liberal se va şti din această lună, iar dinspre PD-L „nu este nicio surpriză”.

  Geoană îşi reînnoieşte stafful şi caută o firmă de consultanţă în America

  Pentru alegerile europarlamentare, PSD va lucra tot cu Matt Carter şi cu consultanţii britanici, care se vor ocupa cu contractarea sondajelor de opinie, interpretarea datelor şi crearea de strategii. Pentru propria sa campanie prezidenţială, Mircea Geoană caută o firmă de consultanţă din Statele Unite, care să-i facă o campanie „gen Obama”, după cum ne-au relatat surse social-democrate.
  Sursa: http://www.gandul.info/politica/pesedistii-au-decis-sondajul-nu-congresul-va-alege-prezidentiabilul.html?3928;4035378

 13. cirlovacristian Says:

  @Victor

  Dle Victor B. ,bancile sunt doar o parte din “investitori” si probabil ca de la “astia” nu prea are ce sa ia.Oricum nu asa decurg “negocierile” ci putin mai de poveste.
  Bancile si daca “accelereaza” procesul de rambursare a creditelor de la cetateni catre “iele” tot acolo ajung,probabil cu zece minute mai devreme,dar grosul(smecheria) sta la investitorii “strategici” aia care chipurile au creat locuri de munca-“bine platite”.
  Ok putem sa presupunem ca este nevoie de lichiditati/fonduri pentru datorii si investitii.Procentul este neinteresant.Intrebarile ar fi:
  Pentru cine platesc?-pentru unii care nu si-au gestionat bine afacerile?
  Pentru ce/cine investesc?
  Unde vind ceea ce voi produce?
  Ulterior cind vine data scadenta de unde fac rost de fonduri sa platesc dobinzile si imprumutul?
  Cine o sa fie beneficiarul de drept care va incasa viitoarele profituri obtinute(asa cite or fi ele)din urma acestor “investitii”?

  Mai bine,daca tot este bal pai bal sa fie: 3 USD/cetatean este zilnic este o nimica.Ma bine emigram,adica PARASITI TARA-toti cetatenii- pe o perioada de 365 zile si trimitem pentru alde astia cite 2,5 ieuroi in fiecare zi si le acoperim si datoriile si lasam si pa alde parlamentaru’ si demnitaru’ roman sa-si ia foloasele necuvenite.

  Am inteles:
  socialismul/comunismul nu a fost bun si a trebuit desfintat.Bine.
  Dar in capitalism exista faliment si acolo unde nu este faliment este nationalizare.Adicalea,astia,investitorii astia nu pot da faliment?Da ce dracului au?Au oase-n burta?Au singe-n instalatii?
  Practic nu vor sa piarda bani mai ales ca in Romania se si poate.
  Este mai usor si mai simplu sa faci un “lobby” si sa pui/obligi pe prosti sa plateasca veniturile nerealizate si/sau neincasate de catre smecheri adica baieti de baieti,aia cu singe-n instalatii.
  Am mai auzit o chestie-o imbecilitate- astazi,de la prezidentu BRD cica actualul presedinte(Romania) este stimat deoarece este patriot.

  Si inca o chestie :bineinteles ca au recunoscut cu chiu cu vai ca fostul guvern condus de adrian nastase a produs “beneficii” pentru cresterea economica de pe vremea guvernului tariceanu(alta lepra) dar uitind sa spuna faptul ca cele 5.000.000 de emigranti romani bagau zilnic in Romania milioane de ieuroi poate chiar zeci de milioane in zilele de salariu.Asa a fost cu cresterea economica nu cu cota unica de impozitare,supermaketuri,asfaltarile lu’ casuneanu,bordurile lu’videanu si parcarile lu’ cocos si productie de lohn.

  Apropo tare-mi e ca madam udrea alias cocos(umbla incognito) o sa-l cheme pe mare specialist videanu sa puna borduri pe malu’ romanesc al Dunarii,de la Bazias la Sulina,dupe care o sa-l cheme si pe alde casuneanu sa faca un trotoar(carosabil) pietonal ca de or sa navaleasca turistii peste noi/iei si ……da bine.
  Mega afacere 1100km borduri granit,1100 km borduri beton-pietonale si 1100 km patrati asfalt,mai dihai decit o autostradata dupe care o sa-l puna si pe dan ni(mi)ca sa pazeasca investitia.

  Pai cam astea o sa platim si bineinteles niste blocuri,fabrici,etc…chestii.

  Va multumesc
  PS
  Indatorarea populatiei este mica in comparatie cu alde nu stiu care investitori,si oricum populatia o sa-si plateasca datoriile cu virf si indesat.
  Bancile cind au imprumutat cetatenii si-au luat masuri de siguranta si precautie pentru diferite situatii.Toti timpitii arata catre populatie ca fiind factor destabilizator dar este fals.Populatia a fost creditata individual pe cind mediul de afacerii………..
  Nu populatia trebuie sa raspunda pentru investitiile proaste ale unor coate goale din strainataturi.Nu populatia trebuie sa le acopere veniturile nerealizate.Populatia ar trebui sa iasa in strada si sa le rupa capul astora iar daca nu….PARASITI ROMANIA

 14. Victor Says:

  Cristian,

  Asa este, pe langa banci se mai lipesc si altii gen mogulii de niste banuti. Chiar in seara asta ii auzeam la emisiunea escrocului Tatulici-Caritas cum pun problema : “intariti-va statul!” spunea Vantu. Patricu incerca sa ne convinga ca el este o victima. Normal: si eu m-as fi considerat victima daca mi-ar fi dat cineva pe gratis Petromidia. Macar Voiculescu a avut decenta sa nu vorbeasca.

 15. Eugen Ovidiu Chirovici despre cum să faci bani în vremuri de criză « Mihnea Georgescu Says:

  […] din Decembrie. Generaţia revoluţionarilor este expirată, acum se schimbă paradigma şi un Ion Iliescu, care este un Lider Vizionar şi un Iniţiat, a remarcat foarte bine acest lucru, proclamând […]

 16. reformacj Says:

  D-le Iliescu, stimati colegi de blog,
  Consider ca acest reportaj , de pe aces sit;http://www.damaideparte.ro/index.php/zeitgeist-addendum-cu-subtitrate-in-limba-romana/620/,cu asasinii economici este elocvent in contextul celor declarate de marinar la adresa FMI

 17. reformacj Says:

  D-le presedinte Iliescu.
  Se aude ca Cosminel din Campia Turzii, aciuat al Bucurestilor va raspunde de reformarea politica a Ardealului si a clujului. sper ca este o gluma, proasta, desigur.Vizionati linkul despre aceasta situatie:http://www.ziare.com/index.php?module=AmvcNews&id=686738#adaugare-comentariu
  Daca considerati, niste lamuriri in acest sens, ar fi binevenite si de bun augur. Va doresc succes si putere de munca

 18. prometeu2009 Says:

  “Despre provocarile anului 2009”

  Dupa ce in 2008 bancile au facut profituri cu 80% mai mari decat in 2007,Basescu si Isarescu fac propuneri Guvernului… ca eventual printr-o ordonanta de urgenta sa le execute suplimentar datornicilor chilotii si sosetele din dulap ,asta in afara garantiilor care vor fi executate oricum de catre banci.
  Nu ne spun ca ratele la banci au crescut ca valoare de patru ori fata de perioada in care s-au facut creditele,ca romanii datori nu au unde sa se mai angajeze,ca firmele si-au incetat activitatea pe fondul crizei economice si intra in blocaj financiar.Pentru ei criza nu exista!!!
  Se pare ca acestia nu-i mai reprezinta pe romani ci pe bancheri.
  Sau poate, nu au aflat de retragerile masive de capital facute de mai multe banci…???
  De ce???…De ce ar retrage bancile capitalul???
  Pe acelasi motiv pentru care rau platnicii nu mai platesc ratele!!!
  Mai precis,dupa ce “bancile mama” retrag banii din Romania, balastul filialelor de la noi este aruncat in faliment iar imprumutul minim garantat va fi platit tot de “fraierii mioritici”.
  Ce treaba are contribuabilul roman cu Datoria Publica Privata?
  A participat el la beneficiile Grupurilor Financiare imprumutate?
  De ce sa plateasca pentru acestia?
  “SUVEICA MARILOR GRUPURI FINANCIARE”
  “NECESITATEA ACESTORA DE A FIINTA BANCI IN ROMANIA”
  Schema simplificata:
  Grupurile mari financiare sunt actionare la mai multe Banci din afara Romaniei.
  Grupurile Financiare, pentru investitiile facute in Romania nu au folosit bani reali din conturile proprii ci au imprumutat “bani tipariti electronic” prin Filialele “Bancilor Mama” infiintate in Romania.
  Odata cu “Criza financiara”, “Bancile Mama”(Actionarii mascati) au inceput sa retraga banii reali(Profitul raportat) lasand in sistemul de inregistrare al Filialelor din Romania doar datoriile facute prin realizarea investitiilor.
  Deci investitiile acestora s-au realizat pe o mare datorie…daca romanii ar sustine financiar aceasta datorie ar insemna sa devina implicit proprietarii investitiilor straine in Romania(de data aceasta cu bani reali)
  Cum inregistrarea juridica a acestor companii, create pe datorie ,este facuta pe numele unor actionari straini ,contribuabilul roman va plati de fapt bunastarea altora.
  In concluzie Marile Grupuri Financiare scot pe de o parte banii ca si actionari in cadrul “Bancilor Mama” prin repatrierea profitului realizat in Romania si pe de alta parte obligand “statul roman” sa le plateasca contributia pentru realizarea investitiilor din banii “fraierului mioritic”
  Cu aceste explicatii se intelege foarte clar si de ce a fost necesara declansarea “CRIZEI FINANCIARE”
  “CRIZA ECONOMICA” nu apartine celor angrenati in acest vartej al “Suveicii” -ea apartine doar acelora care nu au participat la “MASACRUL FINANCIAR”
  Oricum in curand o sa asistam la arestarea lui Jean Valjean ,singurul neprins in Romania de astazi.Pe acest fond este intarit “Organu’ cu bulanu” prin “scenariul infractionalitatii” ingurcitat de media ca momeala- timp in care se ascut polii de putere.
  Azi avem mai multe servicii de informatii, servicii de paza si ordine,gardieni,mai multe militii etc(AZI NESUBORDONATE STATULUI ROMAN) ,care nu fac decat sa manance din “pomana bugetului”, din banii fraierilor ,coabitand cu infractorii PENTRU REALIZAREA EXPRESA A HAOSULUI-conditie de acaparare a Statului Roman.
  Ati aflat!!!…acestia nu vor rata ocazia de a-l aresta pe Jean Valjean -adica pe tine parlitule,tu care citesti acum comentariul…si te cauti prin buzunare dupa banii de medicamente sau de chirie sau de mancare sau de…
  O sa-l prinda apoi pe ” Dezidentul Bancar”…si intr-un final se vor aresta intre ei!!! Romania este azi in “Sarabanda dracilor” locul unde sunt calcate in picioare toate valorile nationale.
  Vom fi regulati in curand de o alta “curva” de sacrificiu prin evaluarea si monitorizarea FMI.(Daca UE nu are specialisti pentru evaluari financiare ,ma intreb ce garantie prezinta UE cand cheltuieste banii???)

 19. SorinPLATON Says:

  Societatea cere o schimbare de fond la varful sau; in aceeasi ordine de idei spune ceva si una din ultimele declaratii a d-lui Mircea Geoana…
  http://sorinplaton.wordpress.com/2009/03/16/capat-de-linie-pentru-presedintele-basescu/

  Cu stima,
  SorinPLATON

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: