ANTENA 3

In aceasta seara sunt invitatul postului TV “Antena3”.

In cadrul unei emisiuni speciale, cu incepere de la ora 21.00, voi purta un dialog cu jurnalistul Ion Cristoiu.

4 Responses to “ANTENA 3”

 1. elemer Says:

  Stimate Dl Ion Iliescu
  La Multi Ani
  As dorii sa aflu mai mult despre Clubul Politic Bucuresti,pagina de net,sediu.
  Am niste idei cum se poate reduce drastic somajul si altele.
  Nu stiu daca a-ti citit ideiile mele de pe;strstegia.ncsd.ro dezvoltare durabila a Romaniei
  Sa aveti o zi frumoasa.

 2. Victor Says:

  V-am urmarit domnule Presedinte. O prezenta remarcabila ca de obicei. Ideea este ca nu am inteles ceva: cautam un Obama de Dambovita sau Adrian Nastase este acest Obama?

  Geoana vad ca vrea si el sa planeteze ghiocei la Cotroceni. Logic. Fiecare ce stie. Unul sa bea, altul sa planteze ghiocei, in ritmul asta cred ca avem sanse ca peste vreo 200 de ani sa avem (din nou dupa dumneavoastra) un presedinte adevarat care intelege ce are de facut ca sef al statului.

  Imi amintesc interviul dat de Tariceanu la Antena 3. Spunea el ca o vrea Crin Antonescu sa-l bata pe Basea dar intre vrut si putut e o diferenta de la cer la pamant iar declaratiile astea entuziaste trebuie sa aiba si realism in spate.

 3. calmulaparent Says:

  Am urmarit emisiunea. Sunt de acord: de la Adrian Nastase incoace calitatea prim-ministrilor (si nu numai) a scazut dramatic. Sfidarea, dispretul, improvizarea au inlocuit competenta, discretia si finetea.
  … nici pe Dvs. nu v-am vazut in timpul mandatelor in tricou si intr-un genunchi in fata vreunei dudui cu fuste crete. Asta in timp ce milioane de români au nevoie de ajutor din partea autoritatilor pentru a indeparta confuzia raspândita in Europa intre celor doua nationalitati conlocuitoare distincte: români si tigani.

 4. Anca Says:

  Nu o sa avem niciodata un presedinte adevarat daca nu scapam de cinismul automatizat care ne face sa aruncam cu tot ce ne vine la mana sau la gura in cei din guvernarile anterioare. Imi amintesc de perioada “glorioasa” a textelor de forma “Ion Iliescu trebuie inlaturat.”, avand in spate o mentalitate care indemna la a inlatura tot ceea ce a insemnat politica Ion Iliescu. Ma-ntreb insa ce doamne s-ar fi facut un Basescu in fruntea unei tari proaspat iesite din comunism, in fruntea unei tari inexistente in contextul international? E simplu ca dupa ani si ani de eforturi ale altuia sa vii sa-i incercuiesti punctele slabe, in loc sa te bucuri ca ti-a lasat un model de conducere, poate nu cel mai bun, dar in mod sigur un model complex care a redat numele unei tari si i-a creat o identitate internationala.

  Nu gandesc in spiritul guvernarii de stanga si nu am sustinut PSD-ul ca mentalitati niciodata, insa o tara iesita din comunism nu putea trece brusc intr-o democratie de dreapta — e ca si cum ai incerca peste noapte sa scrii cu mana cealalta. Cred insa in intelectualitate si aceasta se-ntampla sa fie de negasit in PDL. PNL-ul si PSD-ul sunt singurele partide care ofera actualmente politicieni capabili de a procesa intelectual problemele electoratului si de a le transmite mai departe si la nivel international. Exista avantaje in ceea ce priveste ambele partide: in PNL exista baza necesara pentru antrenarea entuziasmului electoratului in sensul indispensabilitatii inlaturarii actualului fals presedinte (si aici nici nu ne intereseaza culoarea lui politica, simpla lui persoana este dezonorabila pentru aceasta tara), in timp ce in PSD exista o mana de oameni cu un nivel intelectual respectabil, dublat de experienta indelunga. Dezavantajul PSD-ului este dat de aceasta coalizare cu generatorul de superficialitate si incultura care este PDL-ul.

  Un lucru e cert: singura alegere radical gresita pe care o poate face electoratul este continuarea. E un moment in care daca nu ne ambitionam, daca nu ne incordam suficient sa punem capat procesului de indobitocire politica in care am intrat, mi-e ca pana data viitoare vom avea nevoie de o noua revolutie. Aceasta este mentalitatea cu care trebuie sa porneasca in campanie atat PSD-ul, cat si PNL-ul. E nevoie de o idee comuna ambelor campanii — nevoia categorica de a opta pentru un presedinte cu tinuta de presedinte — in sensul scaderii mai intai a electoratului PDL. Pasul urmator ar fi evident particularizarea celor doua campanii si oferirea a doua alternative, oricare dintre ele mai buna decat ceea ce consumam in prezent.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: