SCURTE COMENTARII

As dori in primul rand sa multumesc tuturor pentru urarile si gandurile de bine transmise cu prilejul zilei de nastere, atat mie cat si sotiei.

Va dorim la randul nostru sa aveti sanatate si ocazii de bucuriii si satisfactii.

In legatura cu unele comentarii de pe blog, am retinut – mai ales – interesul manifestat fata de ideea constituirii “Clubului politic de la Bucuresti” .

Am luat aminte si la diferitele observatii si sugestii exprimate cu acest prilej. M-as opri asupra catorva din problemele ridicate :

1.- Ideea de club politic nu inseamna intentia constituirii unei structuri de partid. Aceasta este cu totul altceva si alta este calea pentru asa ceva . Dupa cum am mai spus, este vorba de o structura specifica unor Organizatii Nonguvernamentale.

Ceea ce simt ca lipseste in viata noastra publica este : un cadru de organizare sistematica pentru dezbateri fundamentale asupra problemelor esentiale ale societatii noastre si ale lumii, la acest inceput de secol.

Partidele si structurile guvernamentale sunt, in mod firesc si inevitabil, obligate sa se ancoreze in abordarea problemelor curente cu care se confrunta economia, statul, societatea – si sa ofere raspunsuri imediate unor probleme acute ale prezentului. Aceasta inseamna si confruntari (putere – opozitie) accentuate inclusiv de lupta electorala continua legata de perpetuarea unor alegeri (locale, parlamentare, europene, prezidentiale). De aici si subordonarea oricaror analize si elaborari obiectivelor politice ale acestor confruntari sau raspunsurilor necesare la problemele curente.

Cred ca dincolo de aceste obiective si functiuni necesare, specifice activitatii de partid (la guvernare sau in opozitie) – este nevoie de un cadru in care oameni calificati, cu pregatire solida in domenii esentiale, sa poata aborda, analiza si dezbate problemele intr-o perspectiva mai larga – oferind pe de-o parte, sugestii si expertize forurilor de decizie, dar si elemente de reper si orientare celor interesati sa inteleaga procesele prin care trece societatea noastra, in contextul dinamicii pe care o cunoaste lumea la acest inceput de secol.

2.- Nu este vorba, deasemeni, de structurarea unui grup elitist, exclusivist, care sa se rezume doar la dezbateri generale . Insa, pentru a asigura calitatea necesara oricaror analize si dezbateri nu se poate fara a apela la oameni pregatiti, cu notorietate si calitati intelectuale recunoscute, dar si cu experienta. Insa, Clubul, va fi deschis, indeosebi spre tineri cu apetit spre asemenea dezbateri, dornici de a fi parteneri la un asemenea exercitiu intelectual.

3.- Nu sunt de acord cu aprecierile emigrantuluica prezenta unor oameni din lumea academica ar limita interesul pentru activitatea Clubului, ca si cu aprecierea ca elitele intelectuale nu sunt capabile sa conduca, oferind exemplul lui Ceausescu.

Daca Ceausescu a facut ceva bun, a facut-o atunci cand s-a sprijinit pe oameni cu pregatire, buni profesionisti. Cand i-a indepartat pe cei calificati si s-a inconjurat de oameni “docili” si lipsiti de pregatire (anii 1980), a impins tara spre catastrofa!

4.- Preocuparea lui krudus de a feri componenta Clubului de “oameni cu probleme”, preocupati doar de interese personale, are cred un raspuns direct. Asemenea oameni nu pot fi atrasi de o astfel de structura care nu ofera nimic in plan material, nici functii sau avantaje directe; doar satisfactii intelectuale.

5.- Chiar si printre membrii fondatori, pe langa nume cu notorietate ( “figuri cunoscute” cum ii denumeste Victor) exista un numar de oameni tineri dar cu aptitudini intelectuale probate.

6.- Temerea ca afirmarea optiunii de stanga ar ingusta sfera de actiune si atractie a Clubului, nu cred ca este intemeiata. Dealtfel, nici nu intentionam sa-i dam o asemenea tenta sectara. Cei mai multi dintre membrii fondatori nici nu sunt membri PSD.

PSD are un Institut de Studii Social-Democrate. Clubul nu intentioneaza sa se substituie acestuia. Activitatile sale vor avea un caracter deschis – oferind prilejul exprimarii libere si confruntarii de idei in jurul temelor supuse dezbaterii. Mai degraba, afirmarea dorintei de coagulare in jurul Clubului a unor intelectuali cu orientari de stanga a rezultat din faptul ca, structuri similare, existente astazi, sunt dominate de oameni care exprima pozitii, uneori, agresiv de dreapta. Speram ca, din acest punct de vedere, Clubul nostru sa ofere un cadru intelectual echilibrat, de afirmare a intelectualilor de valoare, care in mod firesc, intr-o tara ca a noastra si in contextul evolutiei lumii contemporane, au optiuni predominant de stanga.

7.- cirlovacristiancred ca este nedrept cand se intreaba: ce a facut Adrian Nastase pentru consolidarea democratiei?

Eu cred ca Adrian Nastase, dincolo de orice aprecieri critice care pot fi exprimate la adresa sa, a fost cel mai bun Prim Ministru pe care l-a avut Romania in acesti ani care a avut o contributie esentiala la integrarea tarii in structurile europene si euroatlantice. Este unul dintre politicienii nostri cu cea mai mare experienta acumulata in acesti ani, atat la guvernare, cat si in activitatea parlamentara sau in relatiile internationale.

8.- In legatura cu problemele grave cu care se confrunta tara in acest an, inclusiv ca urmare a efectelor crizei financiare si economice care afecteaza intreaga economie mondiala, ca si unele “balbaieli” si “stangacii” manifestate de noul guvern, m-am abtinut, e adevarat, pana acum, sa exprim opinii publice. M-am rezumat la opinii si discutii in cadrul structurilor de partid.

Inteleg atat nemultumirile exprimate de Victor ,cat si expresiile de disperare ale lui ioanastefan, stef36, sau ale Gabrielei Savitsky si Sibillei.

Nu pot spune ca sunt foarte optimist in ce priveste evolutia lucrurilor in cursul acestui an.

As dori ca, mai ales, reprezentantii PSD sa nu-si piarda simtul masurii si sa nu-si slabeasca legaturile si suportul necesar din partea militantilor si sustinatorilor proprii.

Alianta la guvernare comporta multe dificultati ; iar cea mai mare este, desigur, prezenta factorului cel mai perturbator din viata noastra publica, tocmai pentru ca nu respecta regulile jocului si ordinea constitutionala

Advertisements

21 Responses to “SCURTE COMENTARII”

 1. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  Daca Ceausescu a facut ceva bun, a facut-o atunci cand s-a sprijinit pe oameni cu pregatire, buni profesionisti. Cand i-a indepartat pe cei calificati si s-a inconjurat de oameni “docili” si lipsiti de pregatire (anii 1980), a impins tara spre catastrofa!

  Idea este foarte interesanta si o aud cam in premiera. Ar trebui date citeva exemple (cel putin cinci-zece) de oameni cu pregatire, buni profesionisti, care au stat in spatele a tot ce a facut bun Nicolae Ceausescu inainte de anii 1980.

  Dumneavoastra, domnule presedinte Iliescu, va considerati una din acele persoane care a stat in spatele multor lucruri bune facute de N. Ceausescu inainte de anii 1980 cind ati fost inlaturat din functiile importante pe care le detineati?
  Apreciati ca daca nu ati fi fost dati la o parte, dvs. si altii, acea catastrofa de care vorbiti era evitata?

 2. George Serban Says:

  @emigrantul
  cu permisiunea dumneavoastra va dau eu un exemplu. Se numea Mircea Dragulin a fost directorul general al Uzinelor 23 August, care azi nu mai exista. A fost bun prieten cu Niefer director general la Mercedes. In 1984 pentru ca a refuzat sa ¨raporteze¨ o locomotiva care nu era terminata in cinstea zilei PCR l-au dat afara. A cazut psihic, nu pentru ca nu mai era director ci pentru ca nu l-au mai lasat sa lucreze in uzina in care isi incepuse activitatea ca stagiar. Dupa un timp l-au trimis la un institut de cercetari in metalurgie di care a facut o perla acercetarii romanesti. A avut nesansa ca la ultimul congres sa fie ales membru al cc al PCR fara sa-l intrebe nimeni. Din cauza asta in 23 decembrie niste derbedei dintre care unii au ajuns la puscarie l-au dat afara din institut. Adevaratii revolutionari l-au readus in insitutu sa le fie consilier. Cand Niefer directorul Mercedes a venit in tara adus de Tiriac a pus conditia ca vrea sa se intalneasca cu prietenul lui Mircea Dragulin. A fost si l-a primit la aeroport. A fost unul dintre cei mai buni specialisti in metalurgie ai Romaniei. Specialisti mai exista si astazi. metalurgie nu mai exista. Cu stima.

 3. George Serban Says:

  Totusi explicatiile dumneavoastra nu rasund la o intrebare. Daca un om care nu este de stanga, mai mult, se considera membru al PNL, ar putea face parte din acest Club? Ar fi binevenit? N-ar fi primit cu ostitlitate?

 4. ioanastefan Says:

  Domnule Presedinte,

  Va multumesc pentru raspuns!
  Din pacate, chiar nu stim! Ce se poate face in situatia noastra, a celor din domeniile speciale?
  Majoritatea suntem de buna credinta si nu avem pensiile si salariile de sute de milioane de care tot aminteste d-nul Boc! Si ne jigneste pe toti spunand ca avem salarii ”nesimtite” sau ”pensii de lux”! Sunt cateva persoane in astfel de situatii! Ii stim si noi si nici noi nu suntem de acord cu situatia lor….dar … tot legile le-au permis sa faca ce fac … si nu este drept sa platim toti pentru ei! Nu asa se realizeaza economiile dorite!
  Tot acest teatru din ultimele luni, nu are nicio legatura cu criza financiara in care suntem. Aceste modificari erau de multa vreme discutate (de ani de zile…din surse sigure…inca din 2004), dar, fiind ilegale si neconstitutionale, nu si-au gasit sustinerea pana nu a venit PD-L-ul la guvernare! D-nul Basescu are cateva polite de platit…. Toti cei din sistem stiu asta…Si acum si-a vazut visul cu ochii si se foloseste de situatia actuala pentru a lua masuri in forta….calcand peste cadavre!…. nu se va lasa pana nu o va face! Din pacate are sfatuitori care nu sunt totdeauna profesionisti! Profesionistii l-au parasit unul cate unul!
  Stiu pana unde se poate merge, din dorinta de razbunare pe anumite persoane… cu ”sprijinul” direct al ”functiilor”!
  Nu asa se face politica! Atunci cand obtii o functie in stat, cand ajungi intr-un post deoarece ai fost votat de sute de mii de oameni… nu actionezi in favoarea unor grupuri de interese, sau in inreresul tau personal. Trebuie sa fii echidistant, echilibrat si mai ales…bine sfatuit, atunci cand nu te pricepi!
  Si ar trebui mai mare atentie atunci cand se propun legi, cum se discuta in Parlament, ce este promulgat de presedinte….Daca nu…vor trece in continuare legi care dau nastere la abuzuri facute ”legal” (deoarece legea le permite)!
  Este mai simplu sa eviti o greseala decat sa o repari! Din greseli poti omora oameni si degeaba iti mai ceri scuze dupa ce ai omorat deja!

  Cu deosebita stima,
  si multumiri pentru rabdarea de a citi toate mesajele noastre,
  Ioana Stefan

 5. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Deşi eu apreciez realizările din timpul regimului Ceauşescu, care au fost infinit mai mari, cantitativ vorbind, decât cele de după Revoluţie, totuşi este clar că după anii ’70 situaţia generală a Ţării s-a degradat continuu. E adevărat ce spune Preşedintele, oamenii de valoare au fost marginalizaţi, aş putea să dau exemple chiar din familia mea. Motivele erau de cele mai multe ori stupide, de un naţionalism tâmp, de genul “are studii la Moscova” etc. Ceauşescu era un ţăran incult şi nu suporta să aibă în preajmă oameni mai deştepţi decât el. Culmea e că tot ai lui, aparent “docili”, cum spune Preşedintele, l-au lucrat…

 6. krudus Says:

  Ca tot romanul matretzar ,imi voi da si eu cu parerea despre dumneavoastra, domnule Serban.

  Sunteti cunoscut ca find un om de bun simt si un roman adevarat.Desi sunteti tanar , nu cred ca veti mai schimba ceva din caracterul integru pe care il aveti si pentru care sunteti stimat si apreciat.

  NU doar acest Club are nevoie de experienta si pregatirea omului George Serban, ci noi romanii simplii, avem nevoie de oameni politici, asa cum sunteti dumneavoastra !

  Corecti, cu mult bun simt si nu in ultimul rand, cu dragoste fata de Romania.

 7. Victor Says:

  “Alianta la guvernare comporta multe dificultati ; iar cea mai mare este, desigur, prezenta factorului cel mai perturbator din viata noastra publica, tocmai pentru ca nu respecta regulile jocului si ordinea constitutionala”

  Domnule Presedinte,

  Poate asa vedeti dumneavoastra. Aici jos, se vede altfel. Se vede ca pesedeul s-a pus in slujba celui pe care il numiti factor perturbator v-ati amestecat cu el ( nu dumneavoastra, ci pesedeul dumneavoastra) si atunci pornim de la premiza logica in situatia data cum ca toti sunt o apa si un pamant. Adica factorul perturbator este el, presedintele si cei care il sustin respectiv alianta de la guvernare. Ca doar sunt frati nu ne puteti spune ca pesedeul face nota aparte ca se bate pentru binele prostimii. Se bate pentru binele propriu si asta se vede limpede uitandu-te la masurile luate de guvernul pitibocilor. Si masurile le stiti si vi le-am amintit la postul precedent. Concedieri, mariri de taxe, impozite, presiune pe toate clasele sociale li se baga mana in buzunar cu japca si la schimb se ofera izolare termica , tichete de vacanta si alte forme de a jepcari banii de la buget.

  Deci faza cu factorul perturbator s-a dus, la revedere! Acum toti sunt factor perturbator ca nu te bagi in cardasie cu factorul, tragi foloasele implicite adica intri la imparteala avantajelor, iti numesti oamenii in pozitii cheie, iei fonduri pentru judetele in care conduc baronii tai, dai inapoi inzecit banii celor care ti-au finantat campaniile electorale si apoi zici ca tu esti bun si ala e rau. Pesedeul este asociat cu basea deci impreuna sunt factori perturbatori. NIMENI dintre cei cu care am vorbit nu mai face diferente. Si pe buna dreptate. Degeaba incercati dumneavoastra sa ii separati. Nu aveti nici un argument.

 8. emigrantul Says:

  Pentru George Serban,

  Exemplul dat de dvs. pare a fi, in masura in care datele furnizate acolo sunt apropiate de realitate, acela al unui om competent, cu o activitate apreciata de PCR, pentru ca altfel nu ajungea in CC.
  In acest caz si multe altele, atit de numeroase incit se poate spune ca fenomenul a fost generalizat pe tara, Ion Iliescu (indirect, cu ajutorul “revolutionarilor”) pare sa fie acela care i-a inlaturat pe cei calificati din posturile ce le ocupau in 22 Dec. 1989, inconjurindu-se de indivizi dubiosi carora le-a dat in gestiune economia tarii.

 9. Sibilla Says:

  Nu-i aşa că nu miră pe nimeni … :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/03/05/%e2%80%9d-consiliul-judetean-cras-severin-isi-pastreaza-capusele-%e2%80%9d/
  Disperare din nefericire e puţin spus, da. Situaţia e puţin spus îngrijorătoare, au mai rămas doar franjurii din PSD şi noi, noi cei încă ai nimănui… ne-o auzi cineva ?
  cu respect, mâhnire şi totuşi încă Speranţă…
  Sibilla

 10. emigrantul Says:

  Aveti, mai jos, lista guvernelor din vremea lui Nicolae Ceausescu iar daca dati click pe fiecare gasiti si componenta lor. In unele apare chiar Ion Iliescu.
  Dati-mi, va rog, numele oamenilor competenti si a docililor sau incompetentilor din aceste guverne

  1) Guvernul Ion Gheorghe Maurer (18 martie – 20 aug. 1965)
  2) Guvernul Ion Gheorghe Maurer (21 aug. 1965 – 8 dec. 1967)
  3) Guvernul Ion Gheorghe Maurer (9 dec. 1967 – 12 martie 1969)
  4) Guvernul Ion Gheorghe Maurer (13 martie 1969 – 27 feb. 1974)
  5) Guvernul Manea Mănescu (27 feb. 1974 – 18 martie 1975)
  6) Guvernul Manea Mănescu (18 martie 1975 – 30 martie 1979)
  7) Guvernul Ilie Verdeţ (30 martie 1979 – 29 martie 1980)
  8) Guvernul Ilie Verdeţ (29 martie 1980 – 20 mai 1982)
  9) Guvernul Constantin Dăscălescu (21 mai 1982 – 28 martie 1985)
  10) Guvernul Constantin Dăscălescu (29 mar. 1985 – 22 dec. 1989)

  I) Ministrul pentru Problemele Tineretului (în calitate de prim – secretar al C.C. al U.T.C.)
  Ion Iliescu (11 dec. 1967 – 17 martie 1971)
  II) Preşedintele Consiliului Naţional al Apelor (cu rang de ministru)
  Ion Iliescu (28 aug. 1979 – 16 martie 1984)

 11. cirlovacristian Says:

  Dle.Ion Iliescu

  Intrebarea mea suna foarte clar.Nu a avut nici un iz politic si deci nu stiu de ce incercati sa-mi jigniti inteligenta(cu toate ca nu par dar am asa ceva).
  In alta ordine de idei :
  Eu cred ca prea i se acorda o importanta prea mare unui personaj gen adrian nastase inclusiv “faza” cu justitia si cu trimiterea in judecata.
  In plus fata de cele afirmate nu prea inteleg chestia cu “esential” si totodata cu cine sau cu ce este comparata activitatea personajului din discutie si bineinteles din care vremuri,epoca,etc……discutam.

  Problemele grave apartin tuturor dar prin ele trec doar cetatenii caci peste/pe sub aceste probleme trec borfasii si demnitarii adica baietii aia destepti.
  Cam aceasta este parerea mea si care este similara cu gusturile oamenilor in care nu poti sa te ……….

  Va multumesc pentru atentie

 12. George Serban Says:

  @emigrantul
  Eu i-am cunoscut pe oamenii acestia, cu unii am lucrat si mi-au fost sefi. Unora le-am ajuns superior, cumva, dupa 1996 si m-am bucurat cand am vazut ca erau folositi chiar in timpul regimului CDR, nu numai PSD. Acum, in vremurile astea ar fi extrem de folositori. Din pacate, multi nu mai sunt. (Emilian Dobrescu; Alexandru Necula (pastrat consilier la Min Ind pana in 2000); Marin Capisizu; Şerban Teodorescu (in 1999 era dir gen in Min Ind); Neculai Agachi; Ioan Totu). Cu stima

 13. emigrantul Says:

  Citat George Serban:
  @emigrantul
  Eu i-am cunoscut pe oamenii acestia, cu unii am lucrat si mi-au fost sefi. Unora le-am ajuns superior, cumva, dupa 1996 si m-am bucurat cand am vazut ca erau folositi chiar in timpul regimului CDR, nu numai PSD. Acum, in vremurile astea ar fi extrem de folositori. Din pacate, multi nu mai sunt. (Emilian Dobrescu; Alexandru Necula (pastrat consilier la Min Ind pana in 2000); Marin Capisizu; Şerban Teodorescu (in 1999 era dir gen in Min Ind); Neculai Agachi; Ioan Totu). Cu stima

  ———————————————————————————
  Prim-vicepreşedintele Comitetului de Stat al Planificării (cu rang de ministru secretar de stat)
  Emilian Dobrescu (15 mai – 18 decembrie 1972)

  Viceprim-ministru al Guvernului
  Emilian Dobrescu (26 martie 1981 – 20 mai 1982)

  Preşedintele Comitetului de Stat al Planificării (cu rang de ministru)
  Emilian Dobrescu (26 martie 1981 – 20 mai 1982)

  Ministru secretar de stat la Consiliul Naţional pentru Ştiinţă şi Tehnologie
  Emilian Dobrescu (19 mai 1983 – 9 decembrie 1988)
  ———————————————————————————
  Ministrul industriei de maşini-unelte, electrotehnică şi electronică
  Alexandru Necula (21 mai 1982 – 12 februarie 1985)

  Ministrul industriei construcţiilor de maşini
  Alexandru Necula (12 februarie – 28 iulie 1985)

  Ministrul industriei electrotehnice
  Alexandru Necula (28 iulie 1985 – 3 octombrie 1987)

  Ministru secretar de stat la Ministerul Comerţului Exterior şi Coooperării Economice Internaţionale
  Alexandru Necula (22 iunie 1988 – 22 decembrie 1989)
  ———————————————————————————
  Şef al Departamentului Agriculturii de Stat (cu rang de ministru)
  Marin Capisizu (18 martie 1975 – 29 martie 1980)

  Ministru secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Şef al Departamentului Industriei Alimentare
  Marin Capisizu (26 martie 1981 – 22 decembrie 1989)
  ———————————————————————————
  Ministrul industriei construcţiilor de maşini
  Şerban Teodorescu (6 mai 1987 – 20 mai 1988)
  ———————————————————————————
  Ministerul industriei metalurgice
  Neculai Agachi (13 martie 1969 – 16 decembrie 1985)
  ———————————————————————————
  Viceprim-ministru al Guvernului
  Ioan Totu (1 noiembrie 1982 – 2 noiembrie 1989)
  ———————————————————————————

 14. Maria Barbu Says:

  Judecatile simpliste au ajuns, din pacate, sa tina locul judecatilor de valoare. Oamenii pot fi cu adevarat competenti, indiferent de ideologie, dar in actualul regim, al lui Traian Basescu, practic toti cei care nu ii sunt valeti sunt considerati nuli, chiar daca ei reprezinta niste valori profesionale! Ceea ce este o aberatie.

 15. Sibilla Says:

  Domnule Preşedinte,
  Deputatul de Caraş-Severin Chisăliţă a declarat că este pentru ieşirea PSD de la guvernare … nu s-a dorit ruperea PSD, nici deratizare când încă se mai putea, iacă se rupe oricum, electoratul bâjbăie, ne cam simţim ai nimănui şi zic eu că pe bună dreptate. Baronii locali ce au devenit căpuţele Prostănacului şi Tartori în teritoriu, aserviţi pedelacheilor,pe de o parte, pe de altă parte cei ce cred cu tărie în social-democraţia autentică, care se uită totuşi cu ochi-n soare după un leader să li se spună clar încotro, cine preia hăţurile, pe cine urmăm ?Sigur că parte din electoratul, hai să-i zic încă al PSD, cei care cred în Ion Iliescu, Năstase, Corina Creţu, A Severin etc. şi care se dezice de tîmpeniile Geonelului şi de clanurile ce-l ” susţin ”,( că deh, ca marionetă e potrivit ), se simt dezorientaţi, buimaci, interzişi… Cu toată sinceritate, dar nu mai înţelegem nimic din ce se petrece cu noi, ce va urma, ai cui suntem, pe cine să urmăm, pe cine susţinem.. ? Prostănacul tocmai şi-a anunţat decizia ” strălucită ” să devină , citez ” preşedinte al României pentru celpuţin 5 ani ”… adicătelea să apucăm drumul codrilor, al munţilor, căci tiri băsea, tiri Jionel, tăt un zăus cu codiţă şi corniţe…
  Nu pot să pricep în ruptul capului de ce buba nu e dat cu el de pământ, n-a batjocorit destul social-democraţia, n-a ciopârţit tot ce-a putut susţinut de năpârci ca el, mai e mult timp tolerat ? Are e drept susţinătorii săi, dar nu pot să cred că nu există soluţie fie ca cea mai rămas cât de cât sănătos în PSD să fie salvat, fie dacă nu se poate altfel, să-i punem de alt partid, da de ce să fie imposibil ? De ce nu ? De ce să ne resemnăm, aia nu, aia nu, ailaltă ba, atunci ce anume ? S-o spunem franc !
  Tonul meu poate pare vehement, nu e aşa, aşteptăm un semnal, un Îndrumător, acel Salvator de care tot pomenim, dar zic că e timpul de acţiune, teoria e valabilă transpusă-n practică.
  Sunt disperată, da,adevărat, ca mulţi alţii aştept ceva concret şi repet, e timpul !
  Cunosc pe propria piele ce înseamnă lupta cu sistemul ticăloşit, n-am renunţat, mai pot, dar, ca mamă ce nu-şi găseşte servici într-un judeţ sub control total pedelacheu, căreia un tandem Ion Imbrescu-Ana Vasile îi râde-n nas fluturându-şi ticăloşiile, culmea ridicate la rang de virtuţi de ” onorat ” conducerea CJ C-S, cărora prin spate li se cam fâlfâie de protecţia socială dar au timp să se bucure ,i-auzi ” s-o vedem cu ce-şi plăteşte netul şi cum mai latră … ” … chiar aşa,foarte curând voi fi şi în această situaţie, de-a alege între hrana copilului şi comunicarea virtuală, sigurul meu mijloc de-a face cunoscut ce se ascunde cu patos prin zonă, şi voi fi mamă, dar… unde-mi e social-democraţia în care cred şi sper, voi deveni unul din cazurile sociale la mâna ticăloşilor din sistem, pentru că am îndrăznit să spun lucrurilor pe nume ?! Acestea să fie perspectivele ce ni se oferă în România în mileniul III ?
  Sincer, când mai folosim expresia ”partidul celor mulţi ” de fapt de raportăm la Ion Iliescu şi cei mai sus menţionaţi, nicidecum la Geoană&co, că nu ne-a luat Dumnezeu minţile !
  stimă şi respect,
  Sibilla

 16. tedscanlan Says:

  Basescu si PDL a inceput sa atace frontal PSD pentru scoaterea ca tap ispasitor pentru esecurile acestei guvernari.Este rusinos ca acest partid condus de un”PROSTANAC”a ajuns carpa de sters podeaua lui Basescu si Boc.Vad ca trustul de presa al lui Voiculescu pune umarul la greu la erodarea PSD.Probabil drept multumire pentru tararea PC in parlament.Am banuiala ca daca nu iese din aceasta”monstruoasa”coalitie PSD nu va mai intra in parlament la viitoarele alegeri.Pacat.

 17. cirlovacristian Says:

  Dle Ion Iliescu

  Cu ceva timp in urma am citit pe blogul unui demnitar o chestie care suna cam asa:”……Numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor…..”

  Prin absurd(cu toate ca este real)
  1.Camera Deputatilor formata din actuali si viitori”penali”,securisti,parveniti,lepre,etc…….
  2.Senatul format din perso-nulitati
  3.Presedintele….si “iel” fost urmarit,colaborator,actionar,continuator,etc..

  Sa nu mai vorbim de firmele private denumite guvern,agentii,procuratura,directii,servicii,etc…..

  Va intreb cine mai vegheaza asupra statului si implicit a cetatenilor acestei tari?
  Sau probabil ca trebuie sa avem incredere in “iei” si sa mergem inainte, ca de “iei” ca principiu sunt nevinovati si ca numai noi cetatenii suntem vinovati ca-i alegem pe alde astia?
  Cu alte cuvinte este cam asa:
  1.avem dreptul sa fim obligati sa platim taxe
  2.avem dreptul sa-i alegem pe cei impusi
  3.avem dreptul sa suportam toate rigorile legii daca un demnitar fura,saboteaza,spioneaza,corupe/este coruptibil,etc…….
  …………………………………………………………………..

  sincer va intreb,dar cetateanul unde este in ecuatia stat,constitutie,legi,popor?

 18. a1a1a2 Says:

  Orice activitate umana rationala urmareste un obiectiv. Dezbaterea e necesara, e chiar obligatorie, mai ales daca la ea participa oameni de calitate si cu buna credinta. Dar ce urmeaza dezbaterii, care e obiectivul practic, cum se schimba in bine viata oamenilor ? Cine, dintre cei care au putere de decizie politica, este interesat de rezultatele dezbaterii ? Prea putini sau deloc. Daca nu e in joc conservarea puterii lor trecatoare sau vreun cistig material, rezultatele dezbaterilor, respectiv solutiile, oricit de bune ar fi ele, sunt neinteresante, n-au valoare de intrebuintare pentru ei. Poate ca tonul celor de mai sus e usor sceptic, dar sceptica pare a fi si majoritatea romanilor, pentru ca ei nu mai vin la vot. “Clubul” e o initiativa buna, cu conditia sa aibe efecte in “real” si nu doar in “virtual”.

 19. cirlovacristian Says:

  Dle Ion Iliescu
  Uitati va rog ce inseamna cit de cit DEMOCRATIE si grija fata de cetatean(“de pe/dupe surse”).

  “….Stoke-on-Trent mayor Mark Meredith was arrested on suspicion of misconduct in public office and complicity in corruption in public office. He is being questioned by Staffordshire Police……”

  “…..The arrest of Mr Meredith, 43, comes a week after police arrested fellow councillor Roger Ibbs, 61, of Kingsway, Stoke, on suspicion of corruption in public office……..”

  “………In a referendum on the system of governance in the city in October, the majority chose to replace the elected mayor with a leader and cabinet……”

  Poate ca asa nu o sa mai sustineti ca:
  ” …Ţările occidentale au fost favorizate de istorie….”
  “….Fiecare cu virtuţile şi cu limitele lui.”
  “…. dar în acelaşi timp trebuie să dăm fiecăruia ceea ce are şi mai ales să folosim pentru partid calităţile tuturor militanţilor noştri.
  Nu se formează uşor un militant politic, om cu forţă, om cu autoritate, om cu credibilitate!…..”

  In citatele dv este vorba despre niste tari care au ajuns la un punct si despre niste cetateni.Cu parere de rau dar acele tari ne pot oferi un model si experienta dar “cetatenii” au ales doar…..interesele lor sau de grup.Poate ca dv va doriti sa va fi ascultat cineva dar “iei” au vrut sa va asculte?

  Dv vorbiti despre virtuti,limite,calitati,om cu autoritate,om cu forta,om cu credibilitate,etc…..unde vreti sa-i gasim ,in Romania?Pai cei ce au asa ceva sunt de obicei oamenii simpli,adica cetatenii/grosul acestei tari si nu sut cocotati colo sus in scaun de demnitar .NU prea au link-uri cu perso-nulitatile denumite generic politician/demnitar………
  Cetateanul roman este batjocorit chiar la el acasa iar noi vrem sa fim respectati pe strada in tarile UE?
  Va rog sa-mi demonstrati ca eu gresesc.

 20. ioanastefan Says:

  Stimate domnule Presedinte,

  Ma fascineaza puterea si rabdarea dumneavoastra de a citi si de a raspunde tuturor mesajelor sau comentariilor!
  Poate, intr-o zi, ne spuneti si noua secretul echilibrului dumneavoastra. Si al vivacitatii de care dati dovata!

  Cu deosebita stima si respect,
  Ioana Stefan

 21. emigrantul Says:

  Deci, pina la urma, nu am inteles prea bine. A inlaturat ultimul presedinte comunist al Romaniei pe cei capabili, din preajma sa, dupa anii 1980 sau nu?

  Din ce zice George Serban (a se vedea postarea datata March 5, 2009 at 8:48 pm) se pare, totusi, ca Nicolae Ceausescu nu ar fi inlaturat oamenii competenti din preajma sa, in anii 1980, deoarece aproape toti cei pomeniti de George Serban drept capabili si care au activat, in politica, chiar dupa Revolutie, au fost ministri pina foarte aproape de momentul 22 Dec. 1989 sau chiar pina in acea zi.
  (Sigur, nu am nici o garantie ca opiniile lui George Serban, despre oamenii mentionati de el, sunt obiective.)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: