PRECIZARE

 

In legatura cu intrebarea ce mi s-a adresat privind ideea constituirii “Clubului de la Bucuresti” doresc sa fac doar cateva precizari :

 a)  Am avut in cursul zilei de miercuri, o intalnire consultativa pe aceasta tema cu un grup de sustinatori ai ideii. Au participat personalitati cunoscute ale vietii publice, membri ai Academiei (Razvan Theodorescu, Tudorel Postolache, Mircea Malita), profesori universitari din Bucuresti, Cluj, Iasi, Craiova (Alexandru Atanasiu, Razvan Voncu, Mircea Petrescu, Marius Guran, prof.Arman, Adrian Nastase, Ion Solcanu, Rodica Stanoiu, Grigore Zanc, Valer Dorneanu), precum si personalitati din diverse alte domenii (arhitect Ileana Tureanu, fostul primar al orasului Ploiesti – Emil Calota, deputatul Marian Saniuta, Alexandru Mironov, Valentin Nicolau).

b)  S-a conturat ideea necesitatii unei structuri neguvernamentale care sa constituie, pe de-o parte, un grup de reflectii, dezbateri si elaborari pe teme fundamentale ale societatii noastre si ale evolutiei societatii contemporane iar pe de alta parte sa fie un cadru de comunicare publica indreptat spre problemele tineretului, mediului universitar si cel rural ;

  c)  Nu este vorba despre o structura de partid si nici nu-si propune sa se substituie unor asemenea structuri, ci de o organizatie vie a societatii civile care sa iasa din “tiparele inchistate, elitiste” ale unor constructii cu orientare predominanta de dreapta, ceea ce da si o falsa imagine, ca intelectualitatea romana ar fi predominant de dreapta.

d)  Se afla in curs faza de elaborare a intregii documentatii : structura acesteia, inscrierea sa la Tribunal ca organizatie neguvernamentala de utilitate publica;

 e)  Asupra denumirii au fost mai multe opinii – Fundatie, Forum – pana la urma ne-am oprit asupra denumirii de Club (“Clubul de la Bucuresti”) – urmand sa verificam denumirea, pentru a evita suprapunerea cu nume retinute de alte persoane. In circa doua luni speram sa organizam o prima manifestare publica de dezbatere a unei probleme de interes general.

f)  Am inregistrat multe opinii favorabile, oameni interesati de activitatea acestei structuri, unii dornici de a fi parteneri la fondarea ei (academicienii Dinu Giurescu si Augustin Buzura).

 

73 Responses to “PRECIZARE”

 1. emigrantul Says:

  Daca din acel “Club de la Bucuresti” fac parte atitia profesori universitari si academicieni atunci nu prea cred ca va stringe multi simpatizanti din rindul populatiei.

  Realitatea a dovedit ca aceste elite, desi foarte competente in domeniile lor de activitate, nu sunt bune sa conduca o tara (ar putea fi dat exemplul clasic a lui Nicolae Iorga ajuns prim ministru).
  Dupa 22 Dec. 1989 Romania a tot avut parte de imixtiunea unor asemenea personalitati in treburile statului si rezultatele s-au vazut, dezastru. O tara condusa de un muncitor, Nicolae Ceausescu, a avut o economie incomparabil mai bine gestionata decit cea din perioada postrevolutionara, cind o armata de elite si-au dat mina la scoaterea ei din “dezastrul in care o bagase comunismul”.

  De ce oare nimeni, absolut nimeni pina acum, in mai mult de un an (a se vedea sondajul mai jos atasat), nu a bifat ca economia tarii a fost mai bine gestionata dupa 1989 decit inainte? Deoarece nu a fost, imixtiunile elitei academice in politica si economie, incurajate de Ion Iliescu, nefiind benefice tarii si Poporului Roman.

  Despre eficienta cu care este gestionata economia Romaniei
  Cine a gestionat mai eficient economia Romaniei?

  Regimul Comunist din perioada 1945-1989 – 59.10 %
  Regimul Actual din perioada 1989-prezent – 0.00 %
  Alte Raspunsuri – 40.90 %
  Numar voturi: 467
  http://www.sondaje.php0h.com/economiatarii.php
  Sondaj activ pe internet din 17 Dec. 2007

 2. ancaf Says:

  va multumesc pentru clarificari. sunt exrtrem de importante atunci cand vin direct de la sursa si nu “pe surse”. astept cu interes (si incredere)primele intalniri. multa bafta fondatorilor!
  ps
  denumirea este chiar inspirat aleasa!

 3. krudus Says:

  Succes domnule Presedinte !

  Sper ca acest Club, sa fie unul cu circuit inchis.

  Accesul sa fie permis doar celor de buna credinta.Cei care au probleme de afaceri, personale sau cu Justitia de rezolvat, sa mai astepte…..

 4. Victor Says:

  Partial are dreptate Emigrantul, se afirma ca nu este un club al elitelor insa fondatorii sunt numai grei ai lumii academice si politice. Acum depinde si ce-si propune pe bune think tank ul asta ca asa am inteles ca se vrea un think tank. Daca este numai o miscare strategica in interiorul pesede sau daca vrea sa fie mai mult. Oricum ideea de a incepe numai cu figurile arhicunoscute exceptie fiind doar tanarul Vulpescu nu mi se pare buna. Nu stiu ce impact au la nivelul societatii civile fondatorii dar in ce ma priveste cu exceptia lui Ion Iliescu impactul este exact zero. In rest mai spuneti si voi, dar nu lingaii obisnuiti aia plimbati pe la Bruxelles ca va stiu parerea.

 5. cirlovacristian Says:

  Dle Ion Iliescu

  “…organizatie vie a societatii civile…” asa au mai inceput si altii si au incercat spre exemplu:
  1.sa “aduca” noi aliati pentru Adriatica ,Mediterana si marea Neagra
  2.sa formeze diferite impresii false despre capitalism si/sau comunism,bineinteles dupa caz si interese
  3.sa porneasca “niste” revolutii si contrarevolutii
  4.sa ridice in “slavi” niste oameni ce ulteriori au fost retrogradati la statutul de dictatori
  5……….
  6……….

  ……..etc……

  drept care vin si va intreb si EU asa ca prostu’:
  Clubul acesta de care pomeniti dv si la care a participat dezinteresatii adrian nastase,ion solcanu,rodica stanoiu si altii ……de care parte a baricadei se afla?
  Vis a vis de utilitatea publica ,nu cumva “ieste” mai bine sa formati un partid care are si membrii si ulterior sa fie reprezentati in PR?
  Lasind la o parte “exceptia” care confirma-in speta dv-va rog poate ne explicati si noua ,cetatenilor din Romania,cu ce si cum a contribuit/ajutat “personalitatea” adrian nastase la consolidarea democratiei si eradicarea conceptiilor(comuniste si/sau capitaliste) ce sunt daunatoare pentru Romania?
  Dv considerati ca “anumite” elite se gasesc si regasesc numai in mediu academic?

 6. globetrotter58 Says:

  Victore,
  Daca te uiti la think tank-uri politice spre exemplu cel mai mediatizat Council on Foreign Relations (CFR) – acestea sunt NEUTRE din punct de vedere politic! – eu spun ca doua conditii sunt absolut necesare
  1. NEUTRALITATE politica
  2. PERSONALITATI – elite
  Din nefericire din start acest grup s-a declarat DE STANGA – si cum celelalte sunt de dreapta – va fi un DEZASTRU – o noua falie si divizare a societatii civile – care va duce evident la o scadere a puterii acesteia (societatea civila) – pe mine ma face sa cred mergand pe ideia “divide si stapaneste” ca astfel de organizatii lipsite de neutralitate in care dezbaterile problemelor societatii vor fi monologuri este tocmai ce-si doresc cei ce continua sa STAPANEASCA SOCIETATEA !
  INCA NU AVETI OAMENI CARE SA ACCEPTE SI MAI ALES SA INTELEAGA REGULA DEMOCRATIEI …
  ASA CA NU E THINK E SINK !

 7. viobota Says:

  Ideea unui ONG puternic de stanga este excelenta. Din pacate, insa, exista riscul ca dezbaterilor acestul club sa ramana doar in interior pentru ca nu mi se pare ca PSD ar fi interesat de expertiza unor oameni remarcabili din punct de vedere profesional si intelectual. Parerea mea…

 8. Victor Says:

  Globe, cred ca ai dreptate. Eu as fi mers pe ideea unui think tank fondat de oameni care nu au legatura cu politica, care au refuzat sa se bage pana acum. Asa cum e acum daca unul dintre membrii fondatori nu-ti inspira incredere, nu te bagi. Din punctul meu de vedere, am mai scris, singurul care sunt convins ca are capacitatea de a gandi pentru interesul societatii civile este Ion Iliescu. Si pentru multi chestia asta este valabila, pentru ca toti sunt de acord ca Ion Iliescu nu mai are interesele clasice ale unui politician adica nu mai cauta sa ajunga el insusi la putere. Chestia cu elitele este relativa. Iar cand elitele astea au si o legatura extrem de stransa cu lumea politica fiind ei insisi politicieni si inca de o anumita coloratura adica de stanga, credibilitatea este cam zero din punctul meu de vedere. Trebuia mers pe reteta think tank-urilor “de dreapta” din Ro care au inceput cu tineri cu un potential foarte mare. Cel putin in faza initiala trebuiau luate ca model organizatiile infiintate de Soros in anii ’90. Ala este cum este dar prost nu e. Ei- think tank-urile de dreapta au mers mai departe si ulterior si-au impins oamenii in structurile guvernamentale. Ceea ce pentru mine nu este chiar ok. Pare a fi fost un plan pentru a pune mana pe putere si pentru a implementa politicile celui-celor care i-au finantat initial pentru ca de ceva timp ii finantam noi toti.

  In orice caz, suntem toti de acord ca societatea civila are nevoie de un think tank dar nu unul de dreapta sau de stanga ci un think tank pur si simplu asa cum bine ai punctat tu. Grupurile neguvernamentale infiintate de Soros s-au auto exclus tocmai datorita partizanatului politic. Ar fi fost o idee buna sa vii cu un grup care sa se diferentieze tocmai prin consecventa de a fi vocea societatii civile fara sa tina cont de vreo politica de stanga sau dreapta.

  Dar, asa cum am scris in comentariul ulterior poate s-a urmarit altceva decat ceea ce discutam noi acum adica.

 9. Victor Says:

  Viobota, cred ca ideea unui partid puternic de stanga ar fi si mai excelenta. Pesedeul este un partid de pitiboci nu mai este un partid de stanga. Un partid de stanga care se lupta sa concedieze cat mai multi oameni care in loc sa isi respecte promisiunile electorale contribuie la umflarea buzunarelor elenei si ale lui basea niste bezmetici care vorbesc de infrastructura dar nu se gandesc decat cum sa arda cat mai multi bani. Care infrastructura daca Berceanu a zis clar ca nu se face nimic in privinta asta si in general toate ministerele au anuntat ca nu mai dau nimic pentru infrastructura. Infrastructura lui Udrea..

 10. Bibliotecaru Says:

  Eu aş numi mai optimist noul organism…
  Forumul naţional de excelenţă şi l-aş defini ca organism de reflexie academică a realităţii româneşti.

  Poate că intelectualitatea românească ar trebui să reînveţe să socializeze şi un astfel de organism ar putea fi un bun prilej.

 11. Darius Says:

  @Ion Iliescu

  Care vor fi conditiile pentru a intra in acest club? Banuiesc ca desi contine in denumire “Bucuresti” va fi accesibil si provinciei.

  Bafta multa!

 12. Gabriela Savitsky Says:

  Nu putem decât să ne bucurăm că se coagulează o forţă reală a societăţii civile. România are certă nevoie de o voce avizată, guvernarea (aceasta, prin excelenţă) supunându-se arbitrariului şi amatorismului.
  Cum bloggerii sunt un fel de societate civilă, presupun că putem să ne raliem acestei asociaţii pentru a promova valorile de care România are atâta nevoie.

 13. anca Says:

  Domnule Presedinte!

  maine e 3 martie!!! va rog frumos: faceti o precizare referitoare la ….ora de incepere!!! restul…stim ce avem de facut!

 14. Gabriela Savitsky Says:

  Anca,

  asta “pândesc” şi eu. Să văd cine se prinde. :)
  Cred că niciodată nu a fost mai clar ca acum câtă nevoie avem de domnul Ion Iliescu.

 15. Sibilla Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Fiind o organizaţie de utilitate publică, aceasta preupune şi întâlniri periodice cu membrii interesaţi, dezbaterile vor fi programate astfel încât să putem participa şi cei din provincie care îmbrăţişăm cu căldură înfiinţarea acestui Club ?
  Mereu aţi subliniat : să nu ne pierdem speranţa şi să ne păstrăm echilibrul, să credem cu tărie în forţa raţiunii !
  Răsare în această primăvară un simbol, al renaşterii stângii autentice, sigur că nu va fi un drum uşor, nimic nu se va clădi peste noapte, dar fie şi numai ideea că împreună , implicându-ne, manifestând interes şi punând umărul putem urni mentalităţile închistate, se vor propune soluţii la diverse probleme cu care societatea românească se confruntă… îndrumători precum domnia dumneavoastră , membri Academiei, personalităţi marcante, sunt o ŞANSĂ pe care nu avem voie să o ratăm, aşadar, şi noi bloggerii , vorba colegei noastre G Savitsky, dorim a participa la acest cadru de comunicare publică în scopul promovării valorilor, identităţii noastre. Am să reamintesc ideea Gabrielei Savitsky, aceea ca noi bloggerii să ne asociem într-un cadru legal cu avantajele şi responsabilităţile ce decurg de aci, desigur.
  Succes şi felicitări pentru iniţiativă, contaţi şi pe noi !
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 16. La Multi Ani, Domnule Presedinte! « Says:

  […] Multi Ani, Domnule Presedinte! By corinacretu Domnul Presedinte Ion Iliescu implineste astazi o varsta foarte frumoasa si doresc sa-i urez La Multi Ani, cu multa sanatate si cu […]

 17. instalatorul Says:

  Domnule Iliescu, La Multi Ani! – si va multumesc pentru raspuns.

 18. cirlovacristian Says:

  LA MULTI ANI si sanatate.

 19. emigrantul Says:

  La multi ani, domnule presedinte Ion Iliescu

 20. Vania Says:

  La mulţi ani!

 21. Gabriela Savitsky Says:

  La mulţi ani şi tot ce vă doriţi dumneavoastră să vi se-mplinească.

 22. eficientaenerg Says:

  Da,tati Iliescu-in continuare-Multe in viata! Le meriti -la cata activitate Nationala si Mondiala ai desfasurat-inclusiv,ca m-ai facut 12 ani Deputat de Calarasi-ca nu castigam eu,daca nu te votau pe Dumneata! Ne-am mai regasit -in localitate-in 2008-intr-o piata ,pt.alegerile locale.Iar,cu Clubul-asa nu pot sau puteti sta acasa sau pe scaunel-daca nu actionam;chiar,ma laud ,local-ca la toamna-sunt nea Petrica Cotrocelu,cu Udrica de mana!Ha,ha,ha…Vreau sa particip si eu in activitatea Club-poate il facem si partid,ca,cu soacrele de la Guvernare, v-a fi ..nebunie nationala.
  Ti s-a pensionat un nepotel din Oltenita-Potcovaru,60 ani,de la C.Conturi! Ute,cu ce mai ocup: http://www.SOSTerra.go.ro sau http://eficientaenerg.wordpress.com si la Actiuni:
  Consultant,specialist in Energetica(drd si sef sectie Siderca Calarasi), si initiator al Legii nr.199/2000 privind utilizarea eficienta a energiei-Deputat 1992-2004- cu 11 Legi P.N.- Campionul Interpelarilor si Audientelor-doresc a coopera si pentru:
  PLANUL Cladire Inteligenta Energetic
  inscris la Programul EU-Energie Durabila-www.sustenergy.org- si propus la premiu in febr.2007- The first Sustainable Energy Europe Campaign Award Competition-Petre Naidin -0720650309-Calarasi-petre_naidin@yahoo.com

 23. Mihnea Georgescu Says:

  La Mulţi Ani!

 24. George Serban Says:

  La multi ani, multa sanatate si putere de munca!

 25. isabellelorelai Says:

  La mulţi ani, Domnule Preşedinte!
  Vă doresc multă sănătate şi să fiţi înconjurat de oameni care să vă merite.

 26. mirelateodorescu Says:

  Domnule Presedinte,

  Multa sanatate si realizari! Va asteptam in mijlocul nostru.
  La multi ani!

  Federala Nationala a Revolutionarilor din Romania

 27. bogdanmi Says:

  Va doresc un sincer si calduros “LA MULTI ANI”, multa sanatate, fericire si impliniri!!! Cu stima!!

 28. anca Says:

  Pentru ca (din nou!) nu voi putea ajunge in str. Atena (dar, promit, ca voi “recupera” aceasta absenta, motivata numai si numai de programul de sedinte…) va transmit, electronic, toata dragostea, pretuirea si respectul meu si al tuturor celor din familie si un mesaj, pe care as fi dorit sa vi-l pot inamana personal, alaturi de un cadou simbolic si un mare buchet de lalele galbene….

  In acest moment de reamintire dulce-amară …a drumurilor urmate, uneori însorite şi uşoare, alteori şerpuite şi păzite de umbre înalte,
  a trecătorilor cu care v-aţi intersectat paşii, grăbiţi, fără a-i cunoaşte,
  a cunoştintelor întâmplătoare care v-au părăsit atunci când drumul a devenit cărare, a celor care au încercat să vă preţuiască, la tarabă…
  dar şi a prietenilor statornici, care v-au însoţit mereu: unii, poate, numai câtiva paşi, oferind un umăr de sprijin atunci când era nevoie, altii, care au ajutat în alegerea drumului, la ceas de cumpănă, alţii, mergând alături, împărţind căldura arzătoare a soarelui, şi adierea blândă, binevenită după efortul urcuşului, alături de care v-aţi odihnit, aţi râs, aţi plâns, aţi iubit si aţi mers, mereu, mai departe…
  vă doresc să aveţi aceeaşi tărie, dăruire si statornicie în păstrarea drumului, chiar dacă nu este întotdeauna lipsit de pericole, multă sănătate şi putere de muncă, multe satisfacţii profesionale, multe împliniri şi prieteni adevăraţi şi loiali alături!

 29. leo Says:

  La vârsta dumneavoastră, în loc de „La mulţi ani”, eu v-aş ura să vă bucuraţi alături de noi fiind de cât mai multă recunoaştere din aceea de care marii oameni au parte doar atunci când e prea târziu pentru a mai conta: postum. Nu de-alta, dar o meritaţi, părerea mea…
  Şi, desigur, multă sănătate, că-i mai bună decât toate!

 30. Victor Says:

  La multi ani, domnule Presedinte! Va doresc sa fiti sanatos, fericit si sa ramaneti acelasi om cu suflet mare.

 31. ancaf Says:

  La Multi Ani, domnule presedinte!

 32. John Enache Says:

  La Multi ani :)

 33. mihaelaloghin Says:

  La multi ani, domnule Presedinte! Este o onoare sa va putem spune La multi ani! Multa sanatate si sa ramaneti ceea ce sunteti – ECHILIBRU in politica romaneasca!

 34. Bibliotecaru Says:

  La mulţi ani!

 35. Paul Octavian Grigoraş Says:

  La mulţi ani!

  Multă sănătate şi fericire, iar proiectul nou iniţiat să aibă succes!

 36. Sibilla Says:

  La Mulţi Ani, Domnule Preşedinte !
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/03/03/la-multi-ani-echilibrului/
  Sănătate, bucurii, împliniri şi mereu Aripă, Reper şi Echilibru nouă !
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 37. Ciprian Bojan Says:

  D-le Preşedinte, în legătură cu ideea postării Dvs., trebuie să apreciez că este necasară o strângere a rândurilor intelectualilor “de stânga”, deoarece ceea ce ni se serveşte de către actualele ONG-uri pare o sforţare adânc-înţeleaptă prin care toate valorile noastre culturale şi artistice sunt subjugate unei concepţii ideologice greşite. Desigur, unii cârcotaşi, ar interpreta gestul acesta ca fiind un fel de “CPUN-reloed”. Dacă se consideră cumva că actul de cultură nu trebuie să ajungă şi la masele largi ale cetăţenilor, atunci golul de cultură, poate face mai mult bine? Asistăm cu toţii la ceea ce înlocuieşte actul cultural şi artistic, ne revoltăm, dar NU FACEM NIMIC! Poate e o coincidenţă, dar şi eu am postat un articol pe blogul meu intitulat: “Cultura românească între sublim şi derizoriu”.
  PS. D-le Preşedinte, deşi scriu mai versuri, consider că orice cuvânt mare la ceas aniversar pentru Dvs. este de prisos! LA MULŢI ANI!!!

 38. barbumadalina Says:

  La multi ani, domnule presedinte, sa fiti sanatos si sa ne traiti ani multi de acum incolo!
  Barbu Madalina, organizatia P.S.D. Lehliu-Gara

 39. globetrotter58 Says:

  La multi ani!

 40. Bloggareala Politica Says:

  […] Diverse on martie 3, 2009 at 4:02 pm Astazi, cel mai iubit dintre politicieni, ca sa parafrazez denumirea celebrului roman, implineste 79 de ani. Pare o varsta destul de […]

 41. La Multi Ani, domnule presedinte Ion Iliescu! « Oana Niculescu-Mizil Says:

  […] presedinte Ion Iliescu implineste astazi o varsta frumoasa. Ii urez un sincer “La multi ani”, multa sanatate, putere […]

 42. La multi ani, domnule Presedinte! « Bloggareala Politica Says:

  […] multi ani, domnule Presedinte! In Diverse on martie 3, 2009 at 4:02 pm Astazi, cel mai iubit dintre politicieni, ca sa parafrazez denumirea celebrului roman, implineste 79 de ani. Pare o varsta destul de […]

 43. ciprian blidaru Says:

  La multi ani!

 44. viobota Says:

  La multi ani!

 45. lorelei Says:

  La Multi Ani cu multa sanatate si implinirea tuturor dorintelor, de la cineva care este mai mare cu o zi ca dumneavoastra si mai mica cu 59 de ani !

 46. Mihnea Stoica Says:

  La multi ani cu sanatate, Domnule Presedinte!

 47. icamarg Says:

  Va adresez un calduros LA MULTI ANI din partea mea si a colegilor
  social democrati din cartierul “Bucovina” din Timisoara!

  Ica Marghiloman

 48. gabimihaela Says:

  LA MULTI ANI si multa sanatate, atit dumneavoastra cit si sotiei.

 49. monicastanciu Says:

  Stimate Domnule Preşedinte,
  Permiteţi-mi să vă doresc „La mulţi ani!” cu ocazia zilei dumneavoastră de naştere şi mulţi, mulţi ani în slujba stângii româneşti care are nevoie de dumneavoastră în acest moment mai mult decât niciodată.
  Profit de acestă ocazie pentru a vă mulţumi pentru ideea de a constitui „Clubul de Bucureşti” cu dezideratele prezentate la punctele b) şi c), pentru că, atât în partid, cât şi în societatea civilă, se simţea nevoia unor asemenea dezbateri,
  Sunt convinsă că, alături de personalităţi remarcabile, care au susţinut ideea dumneavoastră, sunt în ţară alte zeci – sute de mii de oameni care vă susţin în acest demers.
  Cu permisiunea dumneavoastră, având în vedere că va fi un „cadru de comunicare publică îndreptat spre problemele tineretului…”, aş dori să mă alătur efortului general de creaţie a „Clubului de Bucureşti”. Vă asigur că nu am să vă dezamăgesc.
  Cu speranţa că o să ne bucurăm de prezenţa dumneavoastră alături de noi mulţi ani de acum încolo, doresc să vă asigur de înalta mea consideraţie.
  La mulţi ani!
  Cu respect,
  Monica Stanciu

 50. drtm Says:

  La mulţi ani, domnule Preşedinte! Vă doresc multă sănătate şi putere de muncă…partidul are nevoie acută de domnia voastră.

  Este „prostănac” modul în care cineva încearcă să vă reteze autoritatea, orchestrând momente penibile la fiecare eveniment important pentru domnia voastră. Sunt convins că ştiţi cine este în spatele acestor acţiuni, eu doar bănuiesc că, aşa cum se întâmplă de obicei, este persoana cea mai interesată să vă defăimeze.

  Erau chiar portocalii trandafirii de la TB? Mie mi se păreau galbeni. A încercat TB să vă amintească de culorile PDL sau v-a mărturisit că este gelos?

 51. ionborgo42 Says:

  LA MULTI ANI DOMNULE PRESEDINTE !

 52. curent01 Says:

  La multi ani, domnule Presedinte. Va doresc multa sanatate, fericire si sa pastrati vie flacara sperantei intr-o viata politica mai curata, echilibrata, orientata catre cei multi.

 53. exasperat Says:

  La multi ani!

 54. Sibilla Says:

  Domnule Preşedinte ,
  Vă aduc urări transmise domniei dumneavoastră pe blogul Shinx777 :

  Mihnea Georgescu, pe martie 3rd, 2009 la 09:36 cică: Edit Comment
  Ziveli, să ne trăiască! URA!

  Nea Costache, pe martie 3rd, 2009 la 12:40 cică: Edit Comment
  D-lui Presedinte ii urez din inima la multi ani, cu sanatate si putere de munca! Sa ne traiasca!

  viorica buda, pe martie 3rd, 2009 la 18:17 cică: Edit Comment
  La multi ani Domnule Presedinte!!!!!!!!!!!!!!!!
  Cu stima si respect Vio si Ana
  Jibou – Salaj

  ionborgo42, pe martie 3rd, 2009 la 18:26 cică: Edit Comment
  Sa ne traiasca multi ani cu sanatate.Cu adevarat a fost cel mai bun si demn conducator al Romaniei Moderne.Stiu ca voi fi injurat dar cu exceptia celor doi germani,Carol si Ferdinant,toti conducatorii tarii au fost fie gangaviti,fie curvari,fie analfabeti si mai recent ,geologi.
  Dl. Presedinte Ion Iliescu se detaseaza de toti prin inteligenta,acurateta politica si mai ales demnitate si cinste.Pentru acestea este de unii(putini) hulit si de noi mai toti iubit.
  A fost in istoria Romaniei si pana in 1990 si va ramane in Istorie pentru totdeauna.Ca a fost comunist? Si ce daca! Cam toti au fost comunisti sau membrii de partid! Daca nu ai facut lucruri de care sa te rusinezi nu vad de ce sa ne punem cenusa pe cap!
  LA MUTI ANI,DOMNULE PRESEDINTE !

  La Mulţi Ani, Domnule Preşedinte !
  Sibilla

 55. krudus Says:

  La multi ani cu sanatate !

 56. Even bad publicity is good publicity « Mihnea Georgescu Says:

  […] Nu pot să uit figura lui Ion Iliescu, acum un an, la Majoratul C.P.U.N., când un descreierat anti-semit şi fascist ca Nica Leon, îl […]

 57. isabellelorelai Says:

  Doamnei Elena Iliescu – La mulţi ani!
  Multă sănătate şi viaţă lungă şi frumoasă împreună.

 58. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  Ce guvern este asta pe care il avem? Astia au in cap numai masuri “punitive”. Am citit masurile anti-criza propuse de Grodon Brown, cele ae guvernului danez si german. Toti au venit cu un plan anticriza si demonstreaza grija pentru oameni. Am o gramada de cunostinte, oameni care lucreaza in diverse domenii. Toti imi spun acelasi lucru : ca astia ai nostri sunt criminali. In perioada de criza ei nu se gandesc decat cum sa reduca salariile, sa concedieze, sa alice taxe majorate la tigari si alcool, sa aplice taxa forfetara dar nimic absolut nimic de bine. Acum in perioada de criza i-a gasit izolarea termica a locuintelor. Alte tunuri ne trebuie noua? Pai de izolatii stam noi acum? Este criza si asta inseamna ca grija unui guvern responsabil ar trebui sa fie folosirea banilor strict pentru a proteja populatia de efectele devastatoare. Sa nu credeti ca oamenii sunt cretini si nu vad. Toti realizeaza ca acum nu avem nevoie de noi santiere. Cretinii aia de la guvernare sa ii protejeze pe cei care muncesc deja, sa incurajeze cumva miscarea banilor prin masuri de relaxare fiscala nu sa deschida noi santiere. Si comunitatea locala la fel. Opresscu sa ne lase cu centrul lui peste si alte proiecte care nu ne intereseaza pe perioada asta. Sa foloseasca banii pentru loscuinte sociale sau pentru ajutoare sociale nu pentru centrul comercial. Ca am stat 20 ani fara centru comercial si putem sa mai stam ca nu moare nimeni. In schimb daca oameni nu mai au cu ce trai atunci da asta este o drama. Oamenii au copii de crescut si acum raman fara locuri de munca, li se diminueaza salariile iar imbecilii astia ne povestesc de izolarea termica si de centrul istoric ??? Sau de refacerea drumurilor? Lumea este dispusa sa iasa pe strada si realizeaza ca sefii sindicatelor sunt niste securisto-comunisti cumparati care fac fente le televizor par fiorosi si in fapt trag de timp pentru a permite guvernului sa isi aplice metodele de distrugere. Pentru ca nu le pasa decat de ei. Trebuie sa isi plateasca datoriile , sa returneze inzecit celor care au platit cu sute de lilioane campaniile electorale si asta este principala lor grija. Iar tot ce spun eu acum, nu reprezinta numai gandirea mea. Zecci de oameni mi-au spus exact acelasi lucruri.

 59. Victor Says:

  PS. Si sa ne mai lase dracu cu dosarele lui Nastase. Oamenii au probleme de viata acum , se gandesc cu sa isi plateasca intretinerea, mancarea, cum sa suporte cheltuielile cu copiii, cum sa plateasca salariile daca sunt privati, nu se gandesc la dosarele lui Nastase.

 60. Victor Says:

  PPS. Vorbiti cu ei, luati pozitie, criticati-i si asa pesedeul s-a departat de oameni macar vocea dumneavoastra sa se mai auda. Nu este normal ce se intampla si lumea vede ca tembelii astia nu au nimic in cap, se comporta ca niste contabili criminali sau/si ca niste inconstienti. Cum sa dai afara pe timp de criza cand nimeni nu mai angajeaza? Cum sa tai salariile? Cum sa maresti impozitele si taxele tocmai acum?

 61. ioanastefan Says:

  Domnule Presedinte,
  Revine din nou in discutie ordonanta 230/2008.
  Referitor la proiectul de lege pentru interzicerea cumulului pensiei cu salariul in sistemul public – daca se aplica numai pentru cei din sectoarele cu pensii speciale, este discriminatoriu!
  Sunt mai multe tipuri de pensii speciale, de exemplu pentru cei din armata, acestea nu sunt chiar atat de speciale, avand in vedere conditiile de munca s.a. (ce spuneti de cei care lucreaza in conditii asemanatoare tanarului ofiter care a murit in urma unui accident de munca la Centrul de Cercetari NBC, rascandu-si viata in fiecare zi?).
  Mai mult, in armata, coeficientii de ierahizare nu s-au mai modificat din 1999! Iar ideea prin care primul ministru propune un dialog cu reprezentanţi ai patronatelor şi ai sindicatelor nu este echitabila, deoarece beneficiarii legilor speciale nu au reprezentanti in sindicate si cu atat mai putin in patronate.
  Revin la ideea ca armata nu este aparata de nimeni! Ar trebui sa avem si noi sindicate!
  O lege care sa interzica acest cumul pe criterii de varsta este, din nou, discriminatorie. Nu este normal sa INTERZICI unui om tanar (de 45-55 ani), pensionar pe legi speciale, (care, ATENTIE! – si-a platit toate contributiile pe care le-a cerut statul pentru a-si asigura pensia), sa lucreze prin cumul la stat, in timp ce PERMITI unui om de 60-65, 70 de ani sa faca acest lucru! Unde este dreptatea si logica?
  SI PLAFONAREA VENITURILOR CUMULATE ESTE DISCRIMINATORIE! Deoarece, calculul salariului se face atat in functie de studiile pe care le are o persoana…universitare, masterale, doctorale, etc. cat si de functia pe care o ocupa, prin concurs, in urma specializarilor. Si pensia tine cont de toate acestea si este nedrept sa pui acelasi plafon pentru o persoana care a obtinut o pensie mai mare invatand zeci de ani….ca si pentru o persoana care are doar 10 sau 12 clase…sau nu are nici bacalaureatul! ASA CEVA NU SE INTAMPLA IN NICI O TARA DIN LUME!
  De ce sa platim noi pentru greselile guvernelor care au dat toate aceste legi? Repet, noi ne-am platit toate darile pe care le-a cerut statul, tot ce a fost nevoie pt. a ne asigura o pensie!
  Ar trebui sa plateasca acei oameni politici care au facut legile speciale, nu noi….Nu noi le-am cerut! Si am intrat in ‘’domeniile speciale’’ de buna credinta si stiind toate riscurile pe care ni le asumam dar si beneficiile pe care le putem avea!
  Dupa parerea mea, daca se merge cu exceptii….. legea nu va trece!
  Daca ,,profesorul de drept”, d-nul Boc, ar citi atent o fraza din decizia CCR in care se specifica faptul ca se poate initia o lege in acest sens dar cu respectarea principiilor neretroactivitatii, nediscriminarii si egalitatii in drepturi, nu ar mai persista in greseala…
  Cu deosebita stima,
  Ioana Stefan

 62. dtucra Says:

  La multi ani Dumneavoastra si doamnei!

 63. Victor Says:

  Inca ceva,

  Majoritatea au facut credite cand Euro era 33-35,000 -atat oamenii obisnuiti cat si firmele. Acum este 43,000 si perspectiva este de si mai rau. O depreciere a leului in raport cu Eur de cca 25%. Deci o scadere a veniturilor cu 25% ca despre asta vorbim. A veniturilor tuturor mai putin ale catralionarilor gen Udrea care isi vad de combinatiile lor in continuare. Stiti cum e :
  Ninge, ploua, tichetele de vacanta se vand ca le platim de la buget.
  Toate facturile sunt raportate la cursul Euro. Deci costurile au crescut pentru o familie sau/si pentru o firma. Indiferent cine esti si ce faci esti afectat cu exceptia catralionarilor din lumea politica sau/si in stransa legatura cu lumea politica, cei care iau bani moca de la buget. Iar astia maresc birurile. Vor sa mareasca impozitele la locuinte, vor sa mareasca impozitele la masini, TVA-ul, impozit forfetar, pensiile nici vorba sa se mai mareasca si criminalii concediaza. Pai ce stat este asta care concediaza in vremurile astea? Acum nu mai te poti angaja nicaieri ca toti fac reduceri de personal. Statul dar si privatii. Privatii va spun eu castiga mai putin in mod evident si nu isi mai pot acoperi cheltuielile. Iar prima masura pe care o au la indemana ca sa reziste pe piata este reducereea de personal sau micsorarea salariilor. Cate santiere vor deschide nebunii astia ca sa inghita forta de munca ramasa fara lucru. Apoi vorbim de specialisti in diverse domenii. Ce facem ii trimitem pe toti sa care saci cu ciment la santierele lui basescu?

  Si cine ma intreaba daca acum am nevoie de izoalrea termica a blocurilor de pasaje de autostrazi etc. Oamenii au nevoie sa supravietuiasca nu de pasaje si de centru istoric. Am scris chiar aici la dumneavoastra anul trecut ca multi se vor bucura anul asta daca vor avea ce manca. Aproape am ajuns la acel moment.

 64. ioanastefan Says:

  Domnule Presedinte,

  Desi v-am urat La multi ani si in comentariul de la Martisor, niciodata nu este prea mult sa urezi sanatate, liniste sufleteasca, echilibru, putere de munca si dragoste de viata, unui om ca dumneavoastra!
  La multi ani!
  Cu deosebita stima,

  Ioana Stefan

 65. Ciprian Bojan Says:

  D-le Preşedinte, în legătură cu acest Club, cine poate să devină membru, cum vă putem ajuta din teritoriu, cum ne putem înscrie dacă dorim? Poate ne precizaţi unde mai găsim informaţii de pe internet, şi cred că după ce se va reuşi ar fi necesar să aibă o pagină de internet.

 66. Ciprian Bojan Says:

  Erată: voiam să scriu… după ce se va reuşi înregistrarea la Tribunal… pagină de internet.

 67. cirlovacristian Says:

  Dle Ion Stefan

  Stiti dv cumva cum de “ieste” posibil ca un angajat de la stat-care de altfel chiar sta la propriu-cistiga aceiasi,ba chiar mai multi bani decit un angajat din domeniul privat?
  Precizez ca aceasta comparatie isi are rostul pentru aceleasi studii,vechime,etc…….
  Si inca o chestiune,asa de principiu:
  dupa ce ca si sta de pomana pe bani publici respectivul angajat mai “ieste” si implicat in acte de coruptie,revolutie,trafic,tradare,poate inalta tradare,sabotaj,etc……..si culmea ca primeste si bani pentru asa ceva.

  Plafonarea veniturilor exista si in alte state numai ca imbraca alte forme mai democratice si mai cinstite si oneste fata de cetateanul respectivelor tari.Asa ca…….mai usor cu “ASA CEVA NU SE INTAMPLA IN NICI O TARA DIN LUME!” dar daca va documentati poate ca o sa aflati.
  Romania “ieste” o tara speciala.De ce legile sa nu fie mai speciale?
  Toti cetatenii sunt egali dar unii sunt mai egali.
  Chestii de acest gen ne-a adus unde suntem,adica la ………

 68. Gabriela Savitsky Says:

  La mulţi ani doamnei Nina, care vă sprijină de-o viaţă! Sănătate şi tot ce-şi doreşte, linişte şi armonie.

 69. Sibilla Says:

  Cu mii de scuze pentru întârziere…
  LA MULŢI ANI, DOAMNEI NINA ILIESCU !

  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 70. Mihnea Georgescu Says:

  La Mulţi Ani şi tovarăşei de viaţă, de O VIAŢĂ!

 71. Victor Says:

  Cu intarziere dar din tot sufletul “La multi ani” si sarutari de maini doamnei Nina.

 72. gellini Says:

  Impozitul forfetar?Ogaselnita de doi bani ,un impozit majorat la firmele mici.In loc sa se mearga pe adevaratul fagas al redresarii economiei, se merge pe sistem cirpeala.Impozitul progresiv este esential pt.a relansa economia
  si-a micsora criza.[cum de altfel este in toate tarile inclusiv u.s.a]
  Impozitul forfetar are ca echivalenta marirea impozitului total la firmele mici private.[firme care aduc totusi peste 50% din venitul national]Aceasta masura le va duce la desfintare si in final somaj.
  Marirea impozitului progresiv de ex. 10% intrepr. < 30.000 e venit anual
  16% intrepr. < 300.000 e
  25% intrepr. 3 mil e
  ar fi o cale mult mai eficienta si buna de urmat.[evident ca trebuie intrasingenta ,caci firmele mari evident ca fac loby cu bani multi in massmedia pt. mentinerea cotei unice]
  Actualmente bancile straine ,firmele mari,”cara valize cu euro profit ” afara, lunar.
  Oameni destepti in Rom. exista[ce nu-mi place aceasta prescurtare, dar n-am ce face, trbuie s-o inghit]trebuie doar pusi la treaba [dar nu pe criterii politice], daca vtrem cu adevaratsa facem ceva si cu ac, tara; daca nu, umpleti-va buzunarele cu comisioane si adaosuri[ mai ales la gaze,motorina,benzina.ee.] si sperati ca tara ac. ne va suporta la nesfirsit ingratitudinea, defaimarea,si mulgerea ei perpetua.Dar eu cred ca va veni o data scadenta,[cum incearca sa vina in u.s.a]
  Atentie, sa nu fie prea tarziu!

 73. gellini Says:

  Cred ca iesirea din criza se poate face prin;
  -impozitarea progresiva [firme,salarii,pensii}
  venit mic = impozit mic 10% -dispare evaziunea fiscala
  venit mediu ,mare =impozit 16%-50%,eliminarea imp forfetar
  -subventionarea agriculturii reala pt cel ce munceste real, pamintul
  -sustinerea productiei agricole romanesti
  supermarketurile sa aiba numai produse romanesti
  acces in pietele agricole sa aiba in primul rind producatorii directi
  -reducerea cheltuielilor inutile ,sau compensatorii pt clientii partidelor
  -executarea licitatiilor corecte , netrucate ,cu acces prioritar al firmelor romanestia
  -deblocarea financiara imediata a firmelor care au executat lucrari la stat neplatite.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: