NOI COMENTARII (1)

Discutia iscata in jurul comentariilor mele din Jurnalul National este interesanta. Timpul nu-mi permite sa ma refer mai pe larg la diferitele opinii si intrebari. Insa, interventiile colegilor de blog contin raspunsuri explicite sau implicite, la cele mai multe din problemele ridicate.

1.- La comentariile lui cirlovacristian si stefanmoromete , dar si ale altor colegi, cred ca am raspuns pana acum, in repetate randuri.

In primul rand, in ce priveste procesul in sine al prabusirii sistemului din care am facut parte – nu numai la noi, ci in toate fostele tari “socialiste” din Europa . Oare de ce s-a produs el? (pentru a raspunde lui stefanmoromete – de ce a fost nevoie de asa ceva?); deci, au fost cauze obiective, profunde, comune tuturor acestor tari si, acestui sistem “socialist de stat” care au dus la prabusirea sa !
De ce in celelalte tari a fost posibila o trecere relativ pasnica, in timp ce la noi, nu s-a putut decat printr-o izbucnire violenta a revoltei populare ? – aceasta s-a datorat trasaturilor specifice si caracterului dur al dictaturii lui Ceausescu! In acest context, incercarile de a-l justifica pe Ceausescu si de a-i face, intr-un fel, apologia, sunt total deplasate ! E o vorba din popor – “dupa razboi, multi viteji se arata”! Numai cine nu a trait zilele si noptile dramatice din DECEMBRIE poate pune la indoiala necesitatea procesului si executiei cuplului Ceausescu – in acele conditii improvizate si in climatul respectiv. Orice intarziere ar fi insemnat continuarea sacrificarii de vieti omenesti ! Aceasta a fost situatia in care am fost obligati sa luam decizia respectiva.

Am spus, nu odata. Din punct de vedere politic, sigur ca ar fi fost mai avantajos sa fi organizat un proces normal. Eu am si afirmat ca, poate cea mai buna pedeapsa ar fi fost sa ramana in viata si sa vada singuri consecintele politicii lor si ale regimului opresiv pe care l-au promovat !

emigrantul probabil ca nu era in tara, daca poate face asemenea afirmatii.

2.- Nici eu nu sunt de acord cu modul simplist de abordare a trecutului si cu negarea totala a unor lucruri infaptuite in beneficiul unor categorii largi de oameni, in anii socialismului de stat – inclusiv accesul la invatamant a unor mari categorii de tineri lipsiti de mijloace materiale, si multe altele. Pentru multi oameni, inclusiv pentru cei ce au constituit forta motrice a Revolutiei – muncitorimea industriala, care a avut rolul decisiv in rasturnarea regimului Ceausescu (atat la Timisoara, cat si la Bucuresti) ca si pentru tineri, in general, perioada de dupa 1989 a insemnat pierderi in plan material: disparitia de locuri de munca, disparitia unor elemente de protectie sociala, reducerea accesului la o locuinta asigurata de stat, la case de odihna in statiuni de munte si la mare, cresterea ponderii cheltuielilor de intretinere raportate la venituri, etc.

De ce toate acestea? – formula politicianista utilizata in toti acesti ani si repetata si acum “Iliescu e de vina!” ! sau “FSN, PDSR, PSD” este si simplista si greu de acceptat de catre oameni seriosi. Ea foloseste, deci, unor campanii electorale si unor interese anume!

Pentru ca aceleasi fenomene, in moduri si forme diferite, s-au intalnit in toate tarile care au trecut prin acest proces, inclusiv Rusia si fostele Republici sovietice, devenite state independente.

Este vorba, de efectele unui proces amplu, de dimensiuni istorice, care insotesc o prabusire de sistem si dificultatile pe care le comporta intreaga restructurare a societatii !

3.- cirlovacristian imi reproseaza ca, dupa anul 2000, “nu am luat fraiele in mana” si am permis, deci, extinderea fenomenelor de coruptie, printre altele ! Adica, ar fi trebuit sa apelez la un regim de “mana forte”? Chiar sa fi vrut cineva, ar fi fost oare posibil asa ceva? Asta ar fi insemnat negarea obiectivelor Revolutiei din Decembrie 1989.

Ovidiu in acelasi spirit, crede ca Ceausescu ar fi rezolvat mai simplu toate aceste fenomene! Este iluzia pe care o creaza, in general, unor oameni, ideea ca dictatura este mai eficienta decat democratia.
Winston Churchill spunea, la vremea sa, ca “democratia comporta multe imperfectiuni si inconveniente, dar ca, totusi, nu s-a nascut inca ceva mai bun ! “

Oamenii au iesit in strada in 1989, atat datorita deteriorarii conditiilor materiale, in cursul anilor 1980, pe care o descrie atat de bine stefanmoromete, cat si datorita atmosferei insuportabile de suspiciune si ingradire a libertatii de gandire si de exprimare –amplificate de manifestarile caricaturale ale cultului personalitatii.

Asa ca este total de neinteles alimentarea nostalgiei dupa Ceausescu si regimul sau !

4.- Totul este cum sa facem functionale si eficiente libertatea castigata, democratia si statul de drept.
Cum sa solutionam problemele complexe ale vietii economice si sociale, in contextul intern si international – inclusiv al efectelor crizei financiare si economice mondiale si ale proceselor de integrare europeana si de globalizare.

Aceasta este marea problema, la care, din pacate, competitia politica de la noi si naravurile care au insotit si insotesc alternantele la putere, goana dupa functii si privilegii, clientelismul si nepotismul – constituie elemente in plus de denaturare a raporturilor umane si impiedica promovarea valorilor reale si eliminarea fenomenelor de parazitism social, la care se adauga trasaturile de fond ale “capitalismului salbatic”, specific acestei faze, tuturor tarilor emergente care au mostenit o mare ramanere in urma in dezvoltarea lor fata de tarile capitaliste dezvoltate.

Advertisements

19 Responses to “NOI COMENTARII (1)”

 1. globetrotter58 Says:

  Domnule Iliescu va pusesem o intrebare inca mai astept un raspuns din partea dumneavoastra!

 2. cirlovacristian Says:

  @Ion Iliescu
  “3.- cirlovacristian imi reproseaza ca, dupa anul 2000, “nu am luat fraiele in mana” si am permis, deci, extinderea fenomenelor de coruptie, printre altele ! Adica, ar fi trebuit sa apelez la un regim de “mana forte”? Chiar sa fi vrut cineva, ar fi fost oare posibil asa ceva? Asta ar fi insemnat negarea obiectivelor Revolutiei din Decembrie 1989.”

  Dle Ion Iliescu:
  aveati aceleasi atributiuni si aceleasi informatii(mai mult sau mai putin dar ingnisifiant schimbate) fata de situatia actuala cu care se “confrunta” actualul presedinte.
  Ca exemplu:
  va reamintesc cum ca guvernul celor “30.000 de specialisti” au contractat modernizarea Portilor de fier prin 97.Lucrarile nu s-au realizat nici pina in 2000,moment in care au venit alde adrian nastase si dan ioan pompescu.Modernizarea consta in marirea capacitatii de productie sau mai exact in imbunatatirea capacitatii de productie.Valoarea de contract-incheiat- pe vremea “celor 30.000 de specialisti” era la jumatate fata de cit au acceptat-renegociat direct- alde dan ioan pompescu si adrian nastase.A venit si vremea in care alde dan ioan pompescu a trecut de partea lu’ felix si a marelui codrut seres(alte doua mari personalitati).Bineinteles ca toti factorii implcati direct(ciorbea,nastase,pompescu,seres,firma contractoare si altii) si-au batut joc de “afacerea”Portile de Fier.
  Ce vina aveti dv?
  Pai in momentul in care observati ca a crescut valoarea contractuala trebuia sa aratati populatiei ce fac “superdotatii/elitele” din pesede.
  Bineinteles ca ulterior nastase a devenit preten cu voiculescu si scrie la ziar,seres se bate pe umar cu pompescu iar cetateanul din Romania a trebuit sa suporte pagubele ca niste incompetenti/imbecili si-au vazut intersu’ personal.Si daca-i treceati la categoria rebuturi politice nu cred ca poporul ROMAN ar fi spus ca “Asta ar fi insemnat negarea obiectivelor Revolutiei din Decembrie 1989.” ba dincontra cetatenii va percepea ca pe un continuator dar dv ati “oprit motoarele” asteptind ce?

  Va multumesc
  PS
  Poate ca suna a repros dar eu doar v-am intrebat.Este datoria/obligatia mea de cetatean.Acum ca….nu stiu sa formulez o intrebare foarte corect…….oricum ,ulterior dv intelegeti.

 3. emigrantul Says:

  Domnule Presedinte,

  La toate comentariile facute, eu va raspund cu un sondaj (1) ce ar trebui sa va dea de gindit. Am postat si distributia pe virste (2) la care se adauga orientarea politica (3) a celor care au votat.

  1) Cel mai eficient lider al romanilor din perioada 1859-Prezent

  Pe care din urmatorii il considerati cel mai eficient conducator al romanilor?

  Carol I – 27.82 %
  Nicolae Ceausescu – 14.93 %
  Alexandru Ioan Cuza – 12.24 %
  Traian Basescu – 11.29 %
  Ion Antonescu – 11.07 %
  *Ion Iliescu – 6.63 %
  Ferdinand – 6.12 %
  Alte raspunsuri – 4.37 %
  Emil Constantinescu – 1.82 %
  Mihai – 1.38 %
  Carol II- 1.17 %
  Gheorghe Ghiorghiu Dej – 1.17 %
  Numar voturi: 1373
  Sursa: http://www.sondaje.php0h.com/conducator.php

  2)Ce virsta aveti?

  Sub 15 ani – 3.93 %
  15 – 19 ani – 7.07 %
  20 – 24 ani – 16.49 %
  25 – 29 ani – 15.45 %
  30 – 34 ani – 10.73 %
  35 – 39 ani – 11.78 %
  40 – 44 ani – 10.47 %
  45 – 49 ani – 6.02 %
  50 – 54 ani – 6.28 %
  55 – 59 ani – 4.71 %
  60 – 64 ani – 3.40 %
  65 – 69 ani – 1.57 %
  70 – 74 ani – 1.31 %
  75 – 80 ani – 0.00 %
  Peste 80 ani – 0.52 %
  Alte raspunsuri – 0.26 %
  Numar voturi: 382
  Sursa: http://www.sondaje.php0h.com/virsta.php

  3) Ce orientare politica aveti?

  De Extrema Dreapta – 5.50 %
  De Dreapta – 43.85 %
  Social Democrata – 20.55 %
  Socialista – 4.21 %
  Comunista – 7.28 %
  Sunt Apolitic – 12.30 %
  Alte raspunsuri – 6.31 %
  Numar voturi: 618
  Sursa: http://www.sondaje.php0h.com/orientarepolitica.php

 4. Victor Says:

  Genial domnule Presedinte : “cea mai buna pedeapsa ar fi fost sa ramana in viata si sa vada singuri consecintele politicii lor si ale regimului opresiv pe care l-au promovat ! “

 5. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,
  Drept la replica!

  1. Unde am scris “ca Ceausescu ar fi rezolvat mai simplu toate aceste fenomene!”

  Eu am scris ca capitalismul a dat faliment, si ca trebuie de inventat un nou sistem, nu sitemul comunist si nu sistemul capitalist, ci ca forta suprema sa fie Tribunalul Poporului.

  2. Ion Iliescu: “Numai cine nu a trait zilele si noptile dramatice din DECEMBRIE poate pune la indoiala necesitatea procesului si executiei cuplului Ceausescu – in acele conditii improvizate si in climatul respectiv. Orice intarziere ar fi insemnat continuarea sacrificarii de vieti omenesti !”
  ————————————–
  Nicolae Ceausescu in 22 decembrie 1989 de la ora 12:10 nu mai evea nicio putere executiva.

  3. Un climat nu poate dicta soarta unui om, cel putin asa cred eu.

 6. Victor Says:

  Ovidiu, nu ai scris dar ai gandit. :)))

 7. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  Luati atitudine impotriva criminalilor astora care conduc tara acum. Afacerea tichetele de vacanta: Basea si madam Udrea au gasit modalitatea sa mai arda niste bani de la bugetul de stat. Elena Udrea are combinatii cu anumite hoteluri, agentii de turism. Numai astea vor accepta hartiile alea imbecile pentru ca nu orice intreprinzator are chef sa astepte banii de la stat. Intreprinzatorii mici au nevoie de cash ca ei platesc cu cash serviciile la randul lor nu cu hartii pe care scrie “sa traiti bine”. Asa se va forma o bursa neagra a tichetelor de vacanta. Unitatile din turism care sunt pe lista lui Basea-Udrea se vor inghesui sa ofere circa 5 milioane pe un tichet care valoreaza 32 de milioane daca il dai statului si astepti sa-ti iei banii. Oamenii le vor da ca doar ce dracu sa faca cu hartiile alea cu care te faci dracu de ras. Si asa Udrea si Basea va arde de la cetatenii Romaniei diferenta de bani. Pentru ca bugetul adica noi tampitii vom plati cate 800 de euro pentru un tichet imbecilic pe care privatizatul respectiv Udrea si Cocos au dat circa 150 de euro. Asta da afacere. In plus, nemaidand bani bugetarilor pentru concedii se “economisesc” de la buget niste miliarde de euro. Care se pot duce bine merci direct in buzunarele lui Basea via Berceanu infrastructuristul. Asa ca intr-adevar omul a zis corect : “sa traiti bine” dar a uitat completarea : ” sau nu, ca oricum nu ma intereseaza de voi.

  PS. Ii incurajeaza si pe escrocii de privatizati – pentru ca majoritatea sunt escroci in Romania va spun eu pentru ca cunosc bine asa zisul mediu de afaceri sa procedeze la fel adica sa dea tichete de vacanta. Suma de pe tichet nu se impoziteaza. Inteleg ca sunt netransmisibile si nici macar nu le poti oferi batranilor care s-ar bucura sa se duca 1 zi doua la mare ca mai mult nu poti sta cu 800 de Euro in Romania! Mai bine ar da pensionarilor a 13 a pensie sub forma asta a tichetelor si atunci nu ar avea nimeni nimic impotriva sa-si umfle buzunarele alea fara fund cuplul Basea-Udrea.

  Explicatia cu revigorarea turismului romanesc este hilara pentru ca noi, romanii il tot revigoram de ani de zile dar daca nu vin turistii din afara sa cheltuie bani aici normal ca nu vom avea turism performant in veci. Degeaba invartim banii intre noi. Ideea este ca ne trebuie mult mai mult si banii astia nu pot veni decat de afara. Au inceput sa ne duca ca pe animale unde vor ei???

 8. Victor Says:

  Ovidiu,

  “Nicolae Ceausescu in 22 decembrie 1989 de la ora 12:10 nu mai evea nicio putere executiva.”

  mai avea nu mai avea, ideea este ca se tragea. Nu murisera destui oameni inocenti? A fost o masura de forta majora luata in momente dramatice, o decizie nu usoara dar care ulterior s-a dovedit inspirata pentru ca focurile au incetat.

 9. Victor Says:

  PS. In ’89 toata tara si-ar fi dorit sa-l vada mort pe Ceasca. Numai profitorii regimului mai aveau unele indoieli dar apoi la a doua gandire l-au tradat si astia – si au ales bine ca uite acum au ajuns sa aiba ce nu ar fi visat pe vremea lui Ceasca. Alde ginerii lui Dinca care invart sute de milioane de Eur ar fi trebuit sa se multumeasca cu niste sticle de whiskey tigari Kent de contrabanda si alte asemenea nimicuri. Acum au bogatii nemarginite.

  Intre timp insa o parte din prostime s-a sucit. Unii au uitat raul de atunci si neputand pune corect in balanta raul de acum cu cel de atunci, sustin ca era bine daca ar fi ramas Ceasca conducator. Altii sunt retardati si pentru ei ideea de libertate este abstracta mult mai importante sunt altele. Vorba Presedintelui , “dupa razboi multi viteji se arata”. Tu esti viteaz? Ca razboiul a trecut!

 10. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  Un om din partidul al carui presedinte de onoare sunteti, respectiv ministrul agriculturii, socrul lui Ponta, l-a numit intr-o pozitie importanta pe infractorul pedelist Constantin Iancu. Nu auzisem in viata mea de el dar cei de la Antena 3 au prezentat documente care certifica ca individul este un interlop notoriu , un derbedeu care a sechestrat, a batut oameni si a facut numai nemernicii in viata lui. Cum este posibil asa ceva, cum se delimiteaza pesedeul dumneavoastra de un asemenea guvern? Am ajuns sa fim condusi de interlopi? Sirbu comenta cum ca el nu stie nu are ce face etc. Pai asta este idiot? Ma scuzati dar sunt revoltat. In ce dracu de tara traim ca intotdeauna am zis ca mai rau de atat nu se poate si de fiecare data m-am inselat? La ce ne mai suparam pe italieni daca noi promovam infractorii la rang de conducatori?

 11. globetrotter58 Says:

  “Nici eu nu sunt de acord cu modul simplist de abordare a trecutului si cu negarea totala a unor lucruri infaptuite in beneficiul unor categorii largi de oameni, in anii socialismului de stat – inclusiv accesul la invatamant a unor mari categorii de tineri lipsiti de mijloace materiale, si multe altele. Pentru multi oameni, inclusiv pentru cei ce au constituit forta motrice a Revolutiei – muncitorimea industriala, care a avut rolul decisiv in rasturnarea regimului Ceausescu (atat la Timisoara, cat si la Bucuresti) ca si pentru tineri, in general, perioada de dupa 1989 a insemnat pierderi in plan material: disparitia de locuri de munca, disparitia unor elemente de protectie sociala, reducerea accesului la o locuinta asigurata de stat, la case de odihna in statiuni de munte si la mare, cresterea ponderii cheltuielilor de intretinere raportate la venituri, etc.”
  1. si in statele capitaliste dezvoltate oamenii saraci pot avea acces la invatamant pot urma chiar si studii universitare … si in Romania interbelica au existat copii saraci care au urmat cursuri universitare (asa au fost si ai mei) si au ajuns profesori universitari in perioada interbelica deci nu e o realizare doar a comunismului ca nu e valabila astazi in Romania e vina modului in care a fost condusa / gestionata tara …
  2. a nu uita ca majoritatea locurilor de munca in special in anii 80 erau fictive caci oamenii nu produceau decat PE STOC si mai mult se statea la gargara la o cafea linga resou 8 ore dupa care mergeau acasa … un sistem economic care se vrea performant DESFIINTEAZA ASTFEL DE LOCURI DE MUNCA ! – problema e ca cel performant este capabil dupa un timp sa creieze alte locuri de munca noi ceea ce in Romania NU ATI FOST CAPABILI (societatea nu dumneavoastra personal!)
  3. disparitia unor beneficii precum casa, concedii etc era fireasca in masura in care s-a ajuns INEVITABIL sa se vada REALITATEA (nu cifrele scoase din condei!) si AU DISPARUT banii (fictivi) cu care erau platite acele case etc …. ACUM si probabil inca 30 de ani de acum incolo (daca munciti pe brinci si cu folos) veti plati ceea ce ati consumat in ultimii 60 de ani pe CREDIT (sa nu uitati ca acea crestere a nivelului de trai din anii 69-72 s-a datorat unor imprumuturi MASIVE de la Banca Mondiala si FMI nu unei cresteri economice autentice!)
  Si pentru ca asa cum spuneam NU MAI AVETI VALORI AUTENTICE care sa fie acceptate de catre cei ce conduc (un sef incompetent isi va alege intotdeauna subalterni mai incompetenti daca mie ingaduit sa spun asa!) – faptul ca valorile au fost tratate cu indiferenta daca nu cu furie si dupa 89 si multi au plecat in vest spune multe … – personal NU CRED CA VETI REUSI SA CREATI UN STAT PROSPER DIN ROMANIA niciodata (uitativa la modul cum sunt educati romanii astazi – subcultura peste tot – si nu va mirati ca fura omoara ori violeaza ! – ma refer la grosul societatii nu la varfuri – cei care mai au o educatie corecta vor sfarsi fie prin a emigra fie daca vor ramane in tara se vor supune sistemului NONVALORILOR asa a fost si in perioada comunista de aceea datorita SIMILITUDINII METODELOR nu vad vreo diferenta, in esenta REZULTATELE vor fi aceleasi ca si in perioada comunista ….

 12. Ovidiu Says:

  Victor,
  “care ulterior s-a dovedit inspirata pentru ca focurile au incetat”.

  Cand au incetat focurile ?

 13. emigrantul Says:

  Citat globetrotter58:
  “si in statele capitaliste dezvoltate oamenii saraci pot avea acces la invatamant pot urma chiar si studii universitare … si in Romania interbelica au existat copii saraci care au urmat cursuri universitare (asa au fost si ai mei) si au ajuns profesori universitari in perioada interbelica deci nu e o realizare doar a comunismului ca nu e valabila astazi in Romania e vina modului in care a fost condusa / gestionata tara …”

  In perioada interbelica aveati deja copii, mai mult, copii profesori universitari?! Sunt uimit. Nici un moment nu am avut impresia ca aveti peste suta de ani dar ce zic eu suta, peste 120.

  Sau ati vrut sa spuneti ca parintii sau bunicii dvs. au fost profesori universitari in perioada interbelica? Asa ar fi logic. Totusi, formularea lasa de dorit. Nu cred ca acei profesori din familie ar fi foarte mindri de modul cum se exprima urmasul lor.

 14. Victor Says:

  Ovidiu, pe 27 decembrie. Desigur in panica si haosul care se crease – daca se deschidea o fereastra se tragea asupra acesteia cu munitie de razboi minute in sir, a contribuit si ordinul de incetare a focului dat de Front pe 25 daca nu ma insel.

 15. ancaf Says:

  off topic
  domnule presedinte, cu permisiunea dvs am sa psotez aici ceva ce am scris pe alt blog:

  “nu obisnuiesc sa popularizez aceste dureri personale ale oamenilor in nevoie. cand pot ajut direct. dar acum am simstit nevoia sa dau aici linkul http://andreeadora.wordpress.com/

  ma intreb, oare chiar statul roman nu poate face nimic, pt. ca fata asta sa nu fie nevoita sa apeleze la omenia noastra?!

  chiar asa unde se duc banii mei care ii dau luna de luna la sanatate?”

  ps
  va multumesc, domnule presedinte!

 16. globetrotter58 Says:

  @emigrantul
  ma pufneste rasul,
  un om cu ceva minte ar fi inteles ideea si nu s-ar fi pierdut in amanunte … caci isi da seama ca nu am de gand sa dau amanunte legate de mine si ai mei (strabunici, bunici, parinti veri , unchi, frati, copii, nepoti sau mai stiu eu ce neamuri …) deci era deliberat conceputa fraza astfel.
  cat priveste logica vezi tu ce faci ca spre exemplu a citi o carte din Israel nu inseamna in 1984 sa te duci acolo poti s-o citesti si pe statia orbitala .. dar ma rog fiecare intelege dupa posibilitati …

 17. Ovidiu Says:

  Victor,

  Gelu Voican Voiculescu: “28 decembrie atunci expira si ultimatumul pe care l-am scris si l-am citit atat la radio, cat si la televiziune, prin care anuntam ca oricine va fi prins tragand asupra populatiei va fi executat pe loc, cu o judecata sumara. Am dat atunci, ca termen limita de predare a armelor, 28 decembrie, ora 17. Nu s-a predat nimeni, dar dupa acea data s-au mai inregistrat doar focuri razlete si dupa 1 ianuarie 1990 focul a incetat definitiv.”

 18. emigrantul Says:

  Citat: GlobeTrotter58:
  1) si in Romania interbelica au existat copii saraci care au urmat cursuri universitare (asa au fost si ai mei) si au ajuns profesori universitari in perioada interbelica

  Citat GlobeTrotter58, (explicatie la fraza de mai sus):
  2) un om cu ceva minte ar fi inteles ideea si nu s-ar fi pierdut in amanunte … caci isi da seama ca nu am de gand sa dau amanunte legate de mine si ai mei (strabunici, bunici, parinti veri , unchi, frati, copii, nepoti sau mai stiu eu ce neamuri …) deci era deliberat conceputa fraza astfel.

  Constat ca esti incapabil de a explica ceea ce tu insuti ai scris. Fisurile grave de logica razbat din aproape toate mesajele tale. Nu poti fi un om sanatos mintal.

 19. globetrotter58 Says:

  Mai comunistule
  asta intelegi pe logica ta ?
  nu stau sa scriu mult si pe indelete, nu am totdeauna timp suficient, am si alte lucruri de facut cateodata urgente si care au prioritate fata de a sta si scrie astfel de mesaje, se intampla sa am doar 1 minut la dispozitie asa ca scriu repede mai sar peste unele cuvinte, dar stiu ca cine e inteligent si vrea sa citeasca poate sa le puna cap coada fara greutate ( daca iei fraza asa brut spre exemplu apare straniu caci in romania copiii chiar si cei superdotati din cate stiu eu nu au posibilitatea sa treaca peste anii de scoala si sa frecventeze universitati la o varsta precoce ! spre exemplu) – cat priveste paranteza “(asa au fost si ai mei)” am pus-o expre caci cum ti-am explicat nu vreau sa dau amanunte personale care oricum nu-si au locul aici – dar sunt convins ca ceea ce vroiam sa spun s-a inteles de cine a vrut, de restul nu ma intereseaza !
  Daca tu n-ai priceput si chiar vrei sa intelegi, roaga-l pe domnul Iliescu sa-ti explice !
  Stai tu linistit in banca ta si veziti de ale tale si nu mai da verdicte medicale!
  Hai acuma pa ca am treaba!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: