PE MARGINEA COMENTARIILOR

 

Privind Revoluţia din decembrie şi detractorii ei „

1. – Ovidiu  mă întreabă în legătură cu un text din cartea profesorului Scurtu. Ce aş avea eu de comentat în legătură cu citatul prezentat privind un episod din cele ce se petreceau în ziua de 22 decembrie 1989, cand studioul IV al TVR, a devenit „o tribuna vie” a Revoluţiei? 

Ca,  Cico Dumitrescu, la apariţia sa, mi s-ar fi adresat să vin la Televiziune, vorbeşte doar de faptul că eram, la vremea respectivă, o figură şi un nume cunoscute şi că unii oameni, în acele momente dramatice, îşi puneau speranţe în mine, ca factor catalizator. Dar, eu m-am dus la Televiziune nu la chemarea lui Cico Dumitrescu sau a altora! Am plecat din Casa Scânteii, însoţit de unii colaboratori din Editura Tehnică şi câţiva angajaţi din Consiliul Culturii, cu gândul de a merge spre Televiziune (am făcut doar o scurta oprire acasă, nu departe de Televiziune, pentru a-mi parca maşina şi a o lăsa acasă). În rest, sunt multe alte episoade care au fost reluate de TVR, altele despre care s-a scris. Eu m-am oprit la ceea ce mi s-a parut mai semnificativ.

S-au spus de-a lungul vremii şi multe neadevăruri.

Într-o carte de convorbiri cu Vartan Arachelian, Petre Roman, spre exemplu, relatează un episod, de-a dreptul inventat si anume ca : atunci când era el în Televiziune, cineva ar fi remarcat prezenţa lui Corneliu Coposu şi că ar fi asistat la o reacţie negativă din partea mea şi a lui Alexandru Bârlădeanu, care ne-am fi opus admiterii lui Coposu în Studioul IV.

Afirmaţia conţine mai multe neadevăruri: noi nu am fost împreună, în acelaşi moment, în Studioul IV (nici eu cu Petre Roman, nici cu Bârlădeanu).

Într-o alta relatare a sa, Petre Roman repetă acelaşi neadevăr, de asta data, nu la Televiziune, ci în sediul C.C., în seara de 22 decembrie, când lucram într-un birou la redactarea Comunicatului către ţară al CFSN. Or, se pare că domnul Coposu nici măcar nu a fost în sediul C.C. în acel moment.

Domnul Coposu , potrivit relatării profesorului Ion Scurtu, în aceeaşi carte despre Revoluţie,  menţionează că, în ziua de 22 decembrie după-amiază, ar fi dorit să pătrundă în studioul TVR, dar că nu a reuşit (era, într-adevăr, foarte mare aglomeraţie). Că mi-ar fi trimis mie un bilet la care nu ar fi primit răspuns. El pretinde ca cineva ar fi facut o selectie la intrarea în studio şi că, deci, conducătorul PNŢCD nu a putut să se adreseze prin intermediul Televiziunii cetăţenilor ţării.

Această interpretare este total nerealistă.

În zona studioului si în curtea Televiziunii era o asemenea aglomerare încât nimeni nu putea face niciun fel de ordine! Eu eram o figură relativ cunoscută şi am fost aproape “luat pe sus” când am ajuns si am fost îndrumat spre Studioul IV. Cu acest prilej, practic, m-am şi desprins fără să vreau de colegii cu care venisem la Televiziune. Despre existenţa domnului Coposu eu nu aveam în acel moment nici o informaţie. Nu auzisem, pur şi simplu, de acest nume si probabil că acest lucru era valabil pentru toţi cei adunaţi acolo. Ca mi-ar fi trimis un bilet – nici nu vad cum si nici unde să mi-l trimită. Atunci, eu eram, ca şi toţi ceilalţi, o persoană particulară. Nu aveam niciun fel de pozitie oficiala. Şi nu de “audienţe” aveam atunci timp. Şi în ce calitate le-aş fi dat? Nici nu ştiam ce se va petrece si ce va urma. Pentru prima oară m-am întâlnit cu domnul Coposu în fruntea unei delegaţii a conducerii PNŢCD, în ziua de 10 ianuarie 1990, la sediul „CFSN”, în clădirea din Piaţa Victoriei. Atunci le-am şi propus, domnului Coposu şi delegaţiei, să-şi desemneze reprezentanţi care să intre în componenţa CFSN – ceea ce dânşii au refuzat. In schimb, mi-au propus să accept să particip la viitoarele alegeri în fruntea listei PNŢCD, ceea ce eu am refuzat cu amabilitate, spunându-le chiar că noi ne ocupăm de masurile pentru normalizarea situaţiei din ţară şi nu ne gândim încă la organizarea viitoarelor alegeri.

Vedeti deci cum circula unele informatii si cum se deformeaza faptele si adevărul! 
 

2.- Stupefiante sunt, insa, unele comentarii de pe forumul Jurnalului Naţional în legătură cu articolul pe care l-am publicat, aparţinand unor oameni dominaţi de ura si de încrâncenare, care se ascund sub anonimat.

Nu mă aşteptam ca, după 20 de ani, să se mai întreţină asemenea porniri instinctuale, iraţionale, primitive. Aş menţiona două categorii de reacţii: pe de o parte, cele aparţinând unor nostalgici ai ceauşismului şi, pe de altă parte, ale unor oameni ostili, rămaşi la nivelul sloganurilor primitive (anticomuniste) din perioada campaniei electorale din 1990, vehiculate în Piaţa Universităţii. Ele nici nu merită comentarii.  
 

Un „obraznic” îşi permite să repete o mârşăvie, punând la îndoială originea românească a soţiei mele, bănuind ca ar fi “rusoaică”, cu numele probabil de “Nataşa”. Ţin să îl dezamăgesc. Soţia mea este româncă get-beget – şi bucureşteancă. Ea s-a născut şi a copilărit în cartierul Giuleşti-Crângaşi. Numele său de fată era Şerbănescu Elena (Nina). Mama sa – Maria, tatăl – Anghel, o sora mai mare – Maria. Cred că nu mai e nevoie de alte detalii.  

În aceeaşi notă unii imi atribuie mie o denumire inventată – Ilici – pentru a consacra fabulatia mincinoasă privind legaturile mele cu Rusia, cu KGB-ul, etc. Niciodată, nimeni nu m-a numit astfel. Numele consacrat, în familie şi printre prieteni a fost intotdeauna Ionel. Până şi colegii mei ruşi, de la Institutul Energetic din Moscova, unde am studiat între anii 1950-1954, îmi spuneau tot Ionel (scriindu-mi numele în grafie chirilică, cu semn moale dupa l).  

De asemenea, se da „o semnificatie cu substrat” unor fotografii apărute în presă împreună cu familia Ceauşescu, aflat în 1976 într-un week-end la Iasi, punand întrebarea, “cu tendinta”, ce fel de „disidenţă”  făceam eu dacă “ii organizam concediul” familiei Ceauşescu?

Nu era niciun fel de concediu. Era un moment de răgaz al şefului statului (de atunci) pe parcursul unei vizite oficiale in judet. Eu indeplineam o simpla functie de gazdă. Nu trebuie căutate alte semnificaţii şi nici speculate în acest fel unele materiale fotografice.

Dar ticăloşia unora nu cunoaşte margini!

În schimb, am apreciat poziţia corectă exprimată de cativa participanti activi la evenimentele revoluţionare din Bucureşti şi Timişoara, care, pe bună dreptate, îşi manifesta şi surprinderea şi dezavuarea la asemenea ieşiri lipsite de respect în faţa unui moment inaltator din istoria noastră recentă. Am remarcat in acest sens obiectivitatea interventiei lui krudus cu care deseori am dialogat pe blogul meu.

Advertisements

30 Responses to “PE MARGINEA COMENTARIILOR”

 1. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte,

  nu merita sa va necajiti pentru mizeriile pe care le pot debita unii sau altii. Eu interpretez toate aceste rautati si deformari ale adevarului ca fiind semnul clar ca dumneavoastra continuati sa fiti un pol politic de mare anvergura, o instituitie vie a Sefului de Stat, un reper pentru istoria prezenta si viitoare. Uitati-va cu atentie la portretul de lider al actualului sef al statului si veti vedea cu usurinta ca seriozitatea dumneavoastra deranjeaza, ca onestitatea dumneavoastra subliniaza intens tarele politice ale acestui lider, ca si ale multor altora.
  Stiu ca eu personal ii scandalizez pe multi cu loialitatea ferma pe care o am fata de dumneavoastra, dar prefer sa fiu acum privita stramb si sa ma situez de partea adevaratei valori politice si a unui model de lider devotat intereselor Romaniei, asa cum ati fost mereu si continuati sa fiti dumneavoastra!

 2. disica Says:

  Domnule Presedinte, nu trebuie sa puneti la suflet rautatile gratuite ale unor oameni care nu se vor putea niciodata ridica la nivelul dumneavoastra, nici macar in visele lor cele mai indraznete!
  Invidia e la ea acasa, si ati constatat-o de-a lungul existentei domniei voastre, nu doar ca Presedinte al Romaniei, ci si in alte imprejurari…

 3. ancaf Says:

  domnule presedinte, forumurile ziarelor romanesti sunt cele mai TOXICE aparitii din online-ul romanesc.
  cand am cerut pe un forum (la jurnalul) de acest gen sa se opreasca de catre un moderator astfel de “comentarii” nu va imaginati ca cineva mi-a raspuns macar.
  redactiile incurajeaza aceste ravarsari de otrava, indiferent de cauza care le genereaza si se lauda cu “traficul” intens al site-urilor.

  n-are sens sa va bateti capul.

  ps
  dar ma bucur ca am putut sa imi vars naduful pe “marii” ziaristi care incurajeaza abjectia umana.

 4. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu,
  va multumesc frumos pentru raspuns.

  “eram o figură relativ cunoscută şi am fost aproape “luat pe sus” ”
  Asta mi-a placut!

  Totusi cred ca Ceausescu merita un proces corect. Ceausescu a facut multe pentru tara, era patriot. Silviu Brucan zicea ca in politica externa Ceausescu era un geniu.

  V-am postat un mesaj cu doua intrebari, sunt tare curios!

 5. Gabriela Savitsky Says:

  Comentariile acelea nu merită citite, domnule Preşedinte. Pentru simplul fapt că sunt deversările umorale ale unor anonimi. Unii dintre ei scriu interesat, alţii au pur şi simplu creierul spălat. Dacă există nemulţumire, sărăcie, promiscuitate, injustiţie în România, trebuie să existe un vinovat. Şi unele “capete luminate” au indica vinovatul: Ion Iliescu.
  Cei care scriu asemenea cuvinte nu pot fi deturnaţi de la convingerile lor. Pur şi simplu, între ideile puţine pe care le-au cules din realitate, aceste sloganuri sunt cele care-i nutresc şi-i mulţumesc. Nu poţi să faci un rinocer să-l citească şi să-l priceapă pe Kant.
  Credeam că ştiaţi şi ignoraţi manifestările de ură, de ură iraţională, de intoleranţă de pe forumurile ziarelor. Sigur, această ură ar putea fi convertită într-o energie şi un efort constructiv, dar cine s-o facă şi ce să mai construim?
  Nu merită nici o privire în fugă, darămite un comentariu. Cei care ştiu cine sunteţi şi ce aţi făcut pentru România nu se uită şi nu iau în seamă ce scrie pe forumuri.
  Problema cu adevărat gravă, cu adevărat îngrijorătoare este starea Stângii româneşti, nu mai zic de politică, în general. Nu nişte bieţi derecerebraţi iraţionali şi laşi, care se ascund după tot felul de identităţi să înjure.

 6. emigrantul Says:

  Domnule Presedinte,

  Cum explicati rezultatele sondajelor de mai jos. Daca Nicolae Ceausescu a fost atit de negativ pentru tara si Poporul Roman, de ce oamenii raspund, cum raspund la cele doua intrebari?

  1) Cine credeti ca va ramine in istoria Romaniei drept o figura mai pozitiva, Traian Basescu sau Nicolae Ceausescu?

  Traian Basescu – 20.95 %
  Nicolae Ceausescu – 60.95 %
  Alte raspunsuri – 18.10 %
  Numar voturi: 105
  Sursa: http://www.sondaje.php0h.com/comparatie3.php

  2) Cine credeti ca va ramine in istoria Romaniei drept o figura mai pozitiva, Ion Iliescu sau Nicolae Ceausescu?

  Ion Iliescu – 25.08 %
  Nicolae Ceausescu – 57.68 %
  Alte raspunsuri – 17.24 %
  Numar voturi: 319
  Sursa: http://www.sondaje.php0h.com/comparatie1.php

  Daca nu credeti in corectitudinea rezultatelor, puteti cere ajutorul unui softist din PSD, a unui colaborator al dvs., de ex., pentru a lansa chestionare asemanatoare prin rubricile de discutie ale ziarelor, forumuri si bloguri. Veti remarca, in final, ca obtineti procentaje foarte asemanatoare cu ale mele. Nu falsific datele. Asa raspunde lumea.

 7. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu, am citit si eu mesajele, nu trebuie sa puneti la inima ca nu merita, eu citesc si in alte ziare tot de injuraturi ma lovesc. Nu cred ca sunt trimisi sau “diversionisti” ci niste oameni care va uraste. De exemplu pe Sorin Oprescu l-au facut de doctor Mengale adica-i nazist asta era inaionte de alegeri, cine l-a facut? da, jurnalistul Victor Roncea oamenii lui Basescu, nu cred ca penelistii folosesc un limbaj neadecvat.

 8. ancaf Says:

  cu scuzele de rigoare, revin:
  tocmai ce vorbeam saptamanta trecuta despre violenta.
  (!)

  violenta verbala este primul pas catre violenta fizica. (vai ce bine vorbeste de violenta Marin Preda, in “Viata ca o prada” – fragmentul cu profesorul lui de geografie…)

  este inadamisibil ca, prin publicare, sa fie incurajate astfel de atitudini..ma rog, atitudini, e PREA mult spus.

  eu cred ca a venit momentul sa dati/sa dam un exemplu acestor ziare care isi maresc traficul (!!! – si in functie de el PRIMESC BANI PENTRU RECLAMA!!!) pe seama unor personalitati: nu le mai dati restul interviului.

  lasati-i, vorba lui lucian pintilie in filmul “Pentru cine bat clopotele, Mitica?”,
  LASATI-I SA MOARA PROSTI!

 9. ionborgo42 Says:

  Domnule Presedinte,

  Odata ,nu de mult pe acest blogg am insistat asupra faptului ca anumite personalitati ar fi normal a fi neglijate in speta dl. Virgil Magureanu si dl.Alex Stoienescu.Daca istoricul Alex Stoienescu vrea sa-si construiasca o opera istorica cu “Evenimentele din Decembrie 1989” cu ar spune unii sau cu Revolutia din Decembrie ’89 cu spunem noi,este de inteles.Fiecare cercetator in ale Istoriei are dreptul la un punct de vedere asupra unui fenomen istoric intr-un loca si la un anumit moment,deoarece aceasta-i este menirea.Daca pozitia lui este corecta si in conformitate cu realitatea evenimentelor fenomenului istoric derulat in timpul si satiul dat ,atunci opera istorica este valabila in integralitatea ei.Daca evenimentele istorice sunt prezentate trunchiar,partizan si deformat opera devine un fals istoric si va fi judecata de posteritate si de cercetatorii impartiali.Dl Stoienescu nu face parte din categeoria celor doua posturi.Domnia-sa face analize deseori corecte,dar doreste cu orice pret o motorietate ,probabil academica si atunci inventeaza fenomene istorice(ca lovitura de stat,conspiratii oculte,etc) alteori adevarul capata conotatii obscure prin aglomerarea faptelor in functie de sursele mai mult sau mai putin credibile.Poate nu voit dar stim ca asa se falsifica adevarul istoric prin fapte minore si aleatoare.Eu nu le-as da prea mare importanta.Adevaratii cercetatori ai Revoutiei Romane si ale primului an de inceput al timidei noastre democratii pana la votarea Costitutiei,vor aseza faptele acelor vremi la locul lor.
  Dl profesor Virgil Magureanu,are si domnia-sa o parere poate personala sau poate indusa.Nu mi-am dat seama daca cele scrise si spuse de catre domnia-sa sunt spuse cu buna-credinta sau ascund o doza de subiectivism determinat de rolul domniei sale in acele fenomene ,mai putin placute, din Decembrie ’89.Uneori din aparitiile la unele emisiuni de gen pe la tv, nu stiu ce ar trebui sa inteleg din cele spuse de domnia-sa atunci cand defineste incorect notiunea istorica de “Revolutie”, ca si ceva ce schimba in bine traiul oamenilor.Sigur ca si aceasta asertiune este o componenta necesara dar nu si suficienta a unei revolutii.Revolutia,ca si categorie filozofica,este o schimbare structurala a unui sistem social si inlocuirea lui cu alt sistem social cu relatii sociale si de productie diferite de sistemul precedent.Toate revolutiile din istorie au avut cam aceleasi caracteristic cuprinse in aceasta definire,indiferent de natura lor si locul de desfasurare.Numai daca ne amintim cauzele pregatitoare ale Revolutiei Romane,viata de nesuportat din tara a anilor ’80,saracia endemica si constrangerile draconice ale dictaturii,lipsa libertatilor de orice fel conchidem ca acestea erau mai mult decat suficente pentru a declansa o revolta populara care sa determine schimbarea sistemului.Aceste fapte sunt eludate,sunt amintite pasager nu ca si cauze determinante.Faptul ca desfasurarea a fost violenta,cu toate greselile ce au urmat,demonstreaza intensitatea cauzelor care a determinat producerea fenomenului istoric Revolutia Romana.
  Va puneti intrebarea si in materialele prezentate in Jurnalul National ca inca dupa 20 de ani de la evenimente mai sunt oameni care incearca o abordare altfel decat cea cunoscuta si va incrimineaza de te miri ce.Nu cunoasteti “mediul politic” de la noi.Stiti la fel de bine ca si mine(poate mai bine si mai corect) ca si in perioada interbelica politicienii romani escelau prin demagogie ,impostura,nepotism si prostie.Credeti ca s-a ceva in practica denigrari si aruncarii cu noroi in adversarii politici?Unii care n-au ajuns in varful piramidei,acolo unde beneficiile materiale pe nemunca sunt imense precum si unii snobi cauta sa-si creioneze o aura cu totul aparte de realitate si ei traiesc intr-o realitate inchipuita nu adevarata.
  Domnule presedinte si eu sunt un om de varsta II-a care am vazut multe,am parcurs multe si am realizat tot ce s-a putut dar acum dupa ce am dobandit intelepciunea varstei consider ca nu merita consumata energia in polemici sterile cu personaje uitate de noi si istorie.Cu cat se zbat mai mult cu atat devin mai mici si apare fireasca intrebare.De ce atata zbatere?Cevor sa spuna ,dar mai ales ce vor sa ascund.Si nu ma refer la acesti domni ci la detractorii Revolutiei si a personalitatile acelor vremi.Dar daca au un gand ascun?Nu admiteti ca si rautatea face parte din viata si unii din asta se hranesc?Si acum ceva mai domestic.La noi cum avem un om sau o situatie de valoare ,imediat apar de te miri unde indivizi quasinecunoscuti de lupta pentru a distruge si ingropa acei oameni sau acele situatii marete.Nu inteleg de ce!Asa ca,domnule Presedinte,vorba poetului “vine o vreme,vine o vama” iar timpul “cerne”.Cu respect ,prof Ion Borgovan.

 10. krudus Says:

  Regret ca nu mai sunt printre noi, domnii Dan Martian si Dan Iosif.

  Cuvintele lor ar fi avut o alta greutate.Numai ca eu, am avut privilegiul sa aflu si ce au spus acestia despre dumneavoastra, cat au fost in viata.Amandoi, au recunoscut ca sunteti singurul politician roman care faceti politica doar pentru popor, fara alte interese colaterale.

  La Revolutie stiu ce ati facut, aveam 20 de ani, eram militar.La 40 memoria inca nu imi joaca feste.Am datoria morala sa sa spun numai ce stiu, ce am vazut, si nicidecum doar sa afirm lucruri despre care imi inchipui ca s-ar fi petrecut.Istoria unui popor, nu poate fi terfelita !

  Domnule Presedinte, fetele au dreptate !

  Nu trebuie sa fiti dezamagit de faptul ca sunt unii care, inca mai cred in basme, scriu lucruri neadevarate si continua cu incapatanare sa denatureze adevarul.

  Exista casete filmate in timpul Revolutiei.Totul este la vedere.Cine mai are dubii legate de evenimentele din 1989, se poate lamuri vizionand acele momente pas cu pas.Exact asa cum au fost ele.

  Cand ati inaugurat acest blog, mi-am facut si eu, pt. ca am simtit nevoia sa imi cer iertare.

  Ani de zile, v-am lasat singur impotriva tuturor.

  Am gresit, recunosc, dar acum este timpul sa ne luam revansa.O revansa prin dialog.Un dialog asa cum spuneti dumneavoastra, echilibrat, fara patima si ura.

  Onoarea si Demnitatea, nu poate fi cumparata cu bani.Cu ea ne nastem, traim si murim.Cei care scriu totusi lucruri neadevarate despre Revolutie si Presedinte, cred ca prefera banii.E dreptul lor si il respect, dar nu pot fi de acord cu ei, niciodata.

  Multa sanatate , domnule Presedinte !

 11. curent01 Says:

  referitor la fotografiile dn. Presedinte Iliescu apărute în presă împreună cu familia Ceauşescu…
  Sa nu uitam ca Ceausescu “s-a pozat” cu Nixon, De Gaulle, Regina Angliei etc….. Spune asta ceva? Inseamna asta ca Regina Angliei ar trebui sa aiba mustrari de constiinta!?
  O fotografie nu este altceva decat o secunda in viata unui om….

 12. Ovidiu Says:

  Citat:

  Ion Iliescu: “m-am dus la Televiziune nu la chemarea lui Cico Dumitrescu sau a altora! Am plecat din Casa Scânteii, însoţit de unii colaboratori din Editura Tehnică şi câţiva angajaţi din Consiliul Culturii, cu gândul de a merge spre Televiziune”
  —————————————————–
  Stimate presedinte Ion Iliescu, v-ati dus la Televiziune cu gandul de a prelua puterea ?

 13. dan musetoiu Says:

  stimate domnule presedinte… asta ca sa incep si io ca toata lumea de pe-aici :D
  de ce pana mea va mai pasa ce zice lumea prin targ ca ati facut si ati dres la revolutie/lovitura de stat? V-a iesit? V-a iesit! Restul, e istorie! Sa se certe istoricii intre ei, si supravietuitorii, din ce in ce mai rar. Nu mai scrieti, nu mai declarati, nu mai raspundeti… mergeti in vacantza in peru! mergeti cu certitudinea ca romania, din 89 incoace, a avut fix doi oameni politici adevarati, mari si lati. primul (iertati tupeul jegos) a fost coposu, al doilea dumneavoastra. restul, pana azi, o adunatura de, citez inexact, prostanaci, aronganti si hoti. io, daca as fi pentru o zi iliescu, as pleca in peru in vacanta. cum pe ce bani? as lasa romania amanet / si nu v-ati prinde :D

 14. ionborgo42 Says:

  P.S.Dle presedinte ,scuze pentru omisiuni involuntasre,probabil tehnice de aceea se cuvine a ma corecta.Sunt un om de varsta III-a.Sper ca tastarea sa functioneze pe viitor.Cu respect.IonBorgovan.

 15. ioanastefan Says:

  Domnule presedinte,

  Nu trebuie sa mai puneti la inima atacurile gratuite la adresa dumneavoastra si a sotiei dumneavoastra! Cand nu au ce face romanii inventeaza lucruri neadevarate sau insulta. Chiar daca repet ce s-a tot spus pana acum si nu sunt originala: asa se intelege la noi libertatea! Am crezut ca dupa 19 ani romanii au inteles ce inseamna libertatea de exprimare, democratia, respect pentru opinia altora, etc.
  Orice s-ar spune, sunteti unul din cetatenii Romaniei care au facut istorie si unul dintre cei mai echilibrati si intregrii oameni politici! Prin iesirea dumneavoastra din linia 1 a politicii Romania a pierdut unul cele mai bune exemple pentru clasa politica.
  Ioana stefan

 16. anca Says:

  Domnule presedinte,
  am mai gasit astfel de marsavii si pe alte forumuri – e o constanta a catorva intarziati, ramasi fixati intr-o obsesie “Iliescu-vinovat” – orice este gresit in tara asta, orice nu le convine LOR, vi se datoreaza sau este din vina Dv – indarjirea si “talentul” de a gasi cele mai aberante minciuni drept adevaruri “supreme” este, intr-adevar, demn de …studiat intr-o carte de psihiatrie!
  Doamna Nina este o doamna adevarata, cu un simt al umorului si un realism care, sper, o vor face sa glumeasca si sa rada, in continuare, de astfel de “aberatii”…

  Domnule presedinte,
  sunt multi cei care nu cunosc adevarul si cu atat mai putin istoria. Sunt si mai multi cei care vorbesc fara sa gandeasca, avand mintea “programata” de prieteni, anturaj, sau, de multe ori, de interese personale…cati nu cunoasteti Dv care ieri se laudau cu relatiile personale, cu Dv., Presedintele Romaniei, pentru ca azi sa se jure, pe mama, ca asa dusman, mai rar, si cat rau le-ati facut etc etc…oameni si oameni…oameni? asa arata, dar de fapt…

  pe noi, astia care de douazeci de ani va suntem pe aproape, prin preajma, nu ne mai impresioneaza! sunt “fumate” sa zic asa…nu mai au “noutati” pentru noi.

  Multa sanatate si relaxare!
  (am mai terminat o “etapa” nocturna de Buget! in rest… numai de bine!…)

 17. Sibilla Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Voi fi unul din puţinii colegi din blogosferă care voi recunoaşte că frecventez forumurile online, siteurile ziarelor online, comentez uneori, nu ca Sibilla, şi-am să spun de ce. E un curent de opinie bine orchestrat împotriva domniei dumneavoastră, sunt o mână de derbedei care sunt plătiţi să facă ” valuri şi spume ”, peste tot îmroşcând şi întinând orice spaţiu cu invective şi gratuităţi, am ales să mă strecor între ei, ca să-i observ, să le urmăresc reacţii ” coerenţa ”, etc, ei bine sunt nişte bătuţi de soartă, mi-e şi milă de unii din ei … Crezând că sunt bărbat suduiau ca la uşa cortului, niciodată n-au venit cu argumente, dar niciodată, afirmaţiile lor vizează exclusiv denigrarea, manipularea cititorilor, în nemernicia lor subestimând inteligenţa tuturor, unii chiar recunosc câte ceva, Cotroceniul nu prea doarme, şi nu doarme de teamă. Să fiţi mândru, sunteţi mai VIU ca niciodată, sunteţi de temut pentru zăus şi nu numai, sunteţi iubit de Oameni, de piţifelnici lăsaţi-ne pe noi să ne ocupăm, Echilibrul e zâmbetul nostru şi unicul Politician încă şi încă în Putere !
  Să ne rămâneţi alături, să ne fiţi Călăuză, restul …. praf de nouri, nişte laşi, vor simţi zminteala pe pielea lor, când işi vor primii şuturile-n dos de la … Stăpâni !
  stimă şi deosebită consideraţie Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Sibilla
  P.S. Ovidiu poate confirma că nu m-a ” reperat ” între zăbăucii aceia ;) :)

 18. Mihnea Georgescu Says:

  Eu chiar nu pricep ce crimă este să ai o nevastă rusoaică! :)
  De exemplu, soţia mea este de origine rusă şi mă mândresc cu asta! Rusoaicele sunt femei frumoase şi pasionale, au ceva dostoievskian…

  Eu auzisem, în legătură cu Doamna Nina şi varianta Nina Bercovici, ceea ce, vă daţi seama, mi se părea şi mai interesant şi mai onorabil!

  Asta demonstrează nivelul redus al detractorilor dumneavoastră, domnule Preşedinte, naţionalişti înguşti şi reacţionari, spirite ne-iluminate, oameni mărginiţi şi retrograzi, care nu văd dincolo de marginile înguste ale naţionalităţii sau religiei lor.

  Cu stimă, primiţi dovada modestei mele solidarităţi,

  MIHNEA GEORGESCU

 19. Ovidiu Says:

  Sibilia, nu te-am sters din preferate (blogroll).

 20. Sibilla Says:

  @Ovidiu,
  Pe sufletul meu zbuciumat, acum observ că eu nu te am, corectez, eşti invitatul meu, sincer n-am observat, ai reuşit să mă tresari zâmbet :)
  Îmi plac discuţiile contradictorii constructive, când te măscăresc nu o fac cu rea intenţie, cred ce afirm, te respect, lupt pentru opiniile mele, deci nu te supăra pe mine,deseori nu suntem de acord, dar, nici ca inamic nu te-am perceput niciodată :)
  respecte,
  Sibilla

 21. Ovidiu Says:

  Cu placere Sibilia!

  Ovidiu.

 22. Victor Says:

  Domule Presedinte,

  Este limpede ca nu trebuie sa raspundeti tuturor sifiliticilor care scriu pe forumuri si mai ales sa va enervati pentru prostiile pe care le debiteaza. Dumneavoastra ati provocat intotdeauna patimi si tocmai asta este marca unui mare om politic. In anii ’90 s-au destramat familii plecand de la subiectul “Iliescu”. Eu consider ca orice mare om politic este un om controversat. Cine s-ar certa pentru Geoana de exemplu? :)) Toata lumea este de acord cand vine vorba despre el.

  PS. Important este ca cei care va iubesc sunt mult mai multi decat ceilalti. Dupa cum s-a dovedit in alegerile la care ati participat.

 23. Victor Says:

  Ovidiu,

  “Stimate presedinte Ion Iliescu, v-ati dus la Televiziune cu gandul de a prelua puterea ?”

  Intrebarea ta este retorica banuiesc. Altminteri este limpede ca Presedintele Iliescu s-a dus la televiziune cu gandul de a sadi panselute. Nu? Este binecunoscut ca asta este targetul oricarui om politic. Saditul de panselute.

 24. Ovidiu Says:

  Victor,

  in acel moment ? nu cred.

  L-am intrebat pe Ion Iliescu pentru ca ceva aici nu se leaga, trebuia sa fie organizat ca sa se lege, sau cel putin consultat. Este adevarat ca Ion Iliescu era un om cunoscut, dar de aici sa ajungi un lider in cateva ore ?

  abia la ora 11:00 Ion Iliescu a aflat de la colegii sai ca nu mai este filat de securitate, la 12:07 a decolat elicopterul desi nu era clar in acel moment daca Ceausescu era in elicopter, eu cred ca Ion Iliescu a confirmat prin alte surse fuga lui Ceausescu, asta o puteam s-o fac si eu dar nu sa ajung lider.
  Ca sa ajungi lider unui grup sa zicem ai nevoie de o sustinere bine organizata din timp, si generalul Militaru putea sa fie lider el chiar s-a aflat la televiziune cu ceva timp inaintea lui Iliescu, am un interviu cu generalul Militaru care a zis multe despre acest subiect.

 25. Victor Says:

  Ovidiu,

  Nu inteleg de ce atat pe tine cat si pe altii va deranjeaza ca Ion Iliescu si-a asumat o raspundere atunci in decembrie ’89? In Comisia Senatoriala pentru analiza evenimentelor din dec. ’89 senatorul PNTCD Valentin Gabrielescu i-a pus aceleasi intrebari Presedinteleui Iliescu si a facut aceleasi remarci tendentioase.

  Pentru mine lucrurile sunt simple : Ion Iliescu s-a nascut sa fie lider si evident ca unii care nu inteleg ce inseamna asta nu pot pricepe ce s-a intamplat atunci cum de a fost recunoscut Ion Iliescu ca lider al Revolutiei… Nici eu nu inteleg eforturile unora de a demonstra tot felul de combinatii oculte care sa explice ceva atat de simplu: omul s-a nascut sa fie lider. Mai vorbim.

 26. Ovidiu Says:

  Victor,
  pe mine nu ma deranjeaza nimic, eu nu am facut nici-o combinatie oculta.
  e dreptul meu sa-l intreb pe Ion Iliescu.

  Tu nu ai cum sa stii cum a gandit Ion Iliescu.
  Tu nu poti sa-mi raspunzi in locul lui Ion Iliescu.
  Te rog inca ceva nu incerca sa-mi sucesti cuvintele, si sa creezi conflicte sau neintelegeri, asta inseamna manipulare.
  Eu il respect pe Ion Iliescu, citeste mesajele.

 27. Victor Says:

  Ovidiu,

  Stiu, stiu. Si eu il respect pe Basea. ;)

  Cat despre raspunsuri la intrebari adresate gazdei stii cum e pe bloguri. Se baga cine vrea si cine nu vrea (adica tot prostul). Altminteri daca vrei sa comunici strict cu Presedintele Iliescu exista alte metode.

  Nu mai citesc de ceva vreme blogurile dar am observat repede ca te-ai sucit putin si mai nou ai facut un mic compromis cu unul dintre inamici probabil scopul fiind comun dar tu ai un mare colt impotriva Presedintelui Iliescu si de-a lungul vremii te-ai straduit prea mult sa-l discreditezi promovand tot felul de bazdaganii cum ar fi pozele din concediul lui Ceasca in care era prezent si Ion Iliescu ca acum sa te cred ca il respecti. Dar nu are importanta ce cred eu. Tu scrii ce vrei si eu la fel. Intrebarile tale sunt puse aici deci public tocmai ca sa le citeasca si altii si astfel sa influentezi (ca vrei sau nu) gandirea unora iar raspunsurile mele sunt date in acest sens. Adica nu ma substitui Presedintelui dandu-ti raspunsuri pentru ca oricum mi-as pierde vremea sa te conving pe tine ci incerc prin raspunsurile mele sa arat altora care nu sunt atat de smecheriti care este adevarul.

  PS. S-a nascut sa fie lider. Asta este explicatia la intrebarea cum a fost posibil. ;)

 28. Ovidiu Says:

  Victor,

  Pai ce vrei sa sa le arati ? eu am publicat in presa aceste poze ? eu sunt Fototeca online ?

 29. Victor Says:

  Ovidiu,

  Sa stii ca eu le vazusem inainte sa le publici tu chiar pe site-ul Fototecii. Ideea este ca acolo sunt mii de poze, tu le-ai selectat tocmai pe alea. Ai vrut sa sugerezi ca Ion Iliescu era apropiat al lui Ceasca. Fii cinstit! Dar daca zici ca acum ti-ai revenit si recunosti meritele – incontestabile de altfel, ale Presedintelui nu are rost sa mai rascolim trecutul.

 30. Ovidiu Says:

  Victor,
  te inseli, am pus foarte multe poze dar cele mai reusite erau cu Ion Iliescu.

  Sa stii ca nici eu nu mai citesc de o vreme bloguri, ma plictisesc, aici la Ion Iliescu e interesant.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: